PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργα φαινόμενα

Catalyst
30-11-12, 21:50
Καλησπέρα,

Το όνομα μου είναι Γιώργος και αυτές τις δύσκολες στιγμές που χρειάζομαι βοήθεια θυμήθηκα τον καλό μου φίλο adslgr.com που όπως και στο παρελθόν σε ούκ ολίγες περιπτώσεις με έσωσε από αρκετές ώρες ώρες απογοήτευσης.
Το πρόβλημα μου είναι διπλό αλλά πρώτα ας κάνω μια εισαγωγή που ίσως βοηθήσει. Στην περιοχή που είμαι το internet φτάνει τα 8.3 Mbps (το μέγιστο που έχω δει), πολλές φορές παλιότερα είχα προβλήματα με το internet του style κάθε 5 λεπτά έπεφτε και ερχόταν για 2 λεπτά και έπεφτε πάλι για 5, κάποια στιγμή μάλιστα το internet μου συγχρόνιζε την μία 6 και την άλλη 0,3. Μετά από πολλές καταγγελίες για βλάβη στον ΟΤΕ έφτασε σπίτι μου ένας τεχνικός που μου ανακοίνωσε ότι στην περιοχή μου δεν μπορώ να έχω τίποτα καλύτερο από 2 Mbps.
Ακολούθησα την συμβουλή του και πραγματικά δεν είχα πρόβλημα με τα 2 Mbps, μετά από ένα χρόνο όμως στα 2 αποφάσισα να δω τι μπορώ να κάνω για να έχω πάλι την 8άρα γραμμή μου και να σταματήσουν τα απίστευτα spikes.
Ακολουθούσα τις συμβουλές ενός καλού μου φίλου Γιάννη που μου είπε να βάλω στην άκρη το router του ΟΤΕ και να πάρω ένα linksys, βρήκα ένα router linksys που μου είχε δώσει ένας φίλος και το χρησιμοποίησα, έβαλα το καλώδιο του ΟΤΕ στο ΖΤΕ που είχα και από το ΖΤΕ σύνδεσα το linksys και από το linksys τα PC μου (δεν ξέρω αν έχω λάθος σε αυτά, αν έχω παρακαλώ βοηθήστε!). Το επόμενο βήμα ήταν η αλλαγή της σύνδεσης μου στην Connex και πήγα την στα μέχρι 24 Mbps και δεν φαινόταν να έχω το παραμικρό πρόβλημα. Το πρόβλημα τώρα εμφανίστηκε διαφορετικά.
Το internet μου πέφτει κάθε βράδυ στις 22:55, επίσης έχω κάποια random disconnect και επειδή έχω πάντα τα ηχεία μου τέρμα και παίζω την ένταση από το + - του PC μου ανακάλυψα ένα περίεργο για εμένα που δεν είμαι σχετικός με τα θέματα internet και ηλεκτρικές παρεμβολές (γιατί κάτι τέτοιο μυρίζομαι) φαινόμενο. Τα ηχεία μου αρχίζουν στην full ένταση να έχουν έναν θόρυβο και το internet πέφτει, αν χαμηλώσεις την ένταση στα ηχεία λίγο ο θόρυβος εξαφανίζετε, εμφανίζετε μόνο στην full ένταση. Αυτός ο θόρυβος φεύγει μετά από λίγα λεπτά. Και στα random disconnect και στο σταθερό disconnect το internet μου συγχρονίζει ΠΑΝΤΑ στα 3-4 Mbps και ποτέ στα 8 Mbps που έχω σταθερά όλη την μέρα.

Αυτά είναι όλα. Με συγχωρείτε και το μεγάλο post και την μεγάλη εισαγωγή αλλά σκέφτηκα ότι ίσως βοηθήσει. Ελπίζω να βγάλετε νόημα γιατί είναι γεγονός ότι τα έχω κάνει λίγο σούπα! :D

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, :worthy:
Γιώργος

kostarcng
30-11-12, 21:54
Δεν ξέρω πως είναι συνδεδεμένα τα ηχεία στο pc, αλλά αν τραβάνε όλο το ρεύμα απο το pc πολλά μπορούν να συμβούν, απλά λέω, κάποιος ποιό ειδικός στο θέμα σίγουρα θα σε κατατοπήσει.

Catalyst
01-12-12, 00:03
Δεν ξέρω πως είναι συνδεδεμένα τα ηχεία στο pc, αλλά αν τραβάνε όλο το ρεύμα απο το pc πολλά μπορούν να συμβούν, απλά λέω, κάποιος ποιό ειδικός στο θέμα σίγουρα θα σε κατατοπήσει.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, το γεγονός με τα ηχεία μου απλά επιβεβαιώνουν ότι αυτό που συμβαίνει με το internet είναι κάποιο θέμα παρεμβολής αλλά για αυτό δεν είμαι σίγουρος και σίγουρα δεν ξέρω από που να αρχίσω το ψάξιμο και ίσως κάποιος από εδώ να είχε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με εμένα στο παρελθόν και με βοηθήσει.

kostarcng
01-12-12, 00:22
Πάντως αν το pc σου δεν μπορεί να υποστηρίξει τα watt των ηχείων, υπάρχει θέμα στα σίγουρα όταν ανοίγεις τον ήχο τουλάχιστον για την υγεία του pc, όσο για τα Router, εγω συνηθίζω να τα βάζω σε ανεμιστήρα γιατί τείνουν να καταστρέφονται απο θερμοκρασίες.

Catalyst
01-12-12, 01:15
Πάντως αν το pc σου δεν μπορεί να υποστηρίξει τα watt των ηχείων, υπάρχει θέμα στα σίγουρα όταν ανοίγεις τον ήχο τουλάχιστον για την υγεία του pc, όσο για τα Router, εγω συνηθίζω να τα βάζω σε ανεμιστήρα γιατί τείνουν να καταστρέφονται απο θερμοκρασίες.

Δεν νομίζω το πρόβλημα να εντοπίζετε στα ηχεία και το γεγονός ότι με το που ακούγετε αυτός ο ήχος πέφτει το ίντερνετ νομίζω κάτι μας λέει... απλά πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που μας λέει ^^
Καταλαβαίνω βεβαία τι εννοείς για την υγειά του PC απλά νομίζω ότι όλο αυτό κάτι άλλο το δημιουργεί..

kostas213
01-12-12, 06:46
Αν και δεν πρέπει να είναι αυτό - γιατί θα στο έκανε ακόμα και με τα 2 Mbps, αλλά το γράφω μήπως και συμβαίνει 1 στο εκατομμύριο - μήπως έχεις συναγερμό ή έβαλες πρόσφατα συναγερμό; Είχα το ίδιο θέμα γιατί κάθε βράδυ προσπαθούσε να συνδεθεί με το κέντρο μέσω τηλεφώνου και δεν είχε μπει φίλτρο στον συναγερμό.

Αυτό με τα ηχεία και τον θόρυβο είναι όντως περίεργο. Δοκίμασε σιγά σιγά να δεις τι μπορεί να φταίει: για παράδειγμα, πέτα τα ηχεία σε μία πρίζα μόνα τους και βάλε τα στο φουλ και παίξε μουσική συνδέοντας τα στο κινητό να δούμε αν κάνουνε τον θόρυβο. Αν είναι ΟΚ, πέτα και το πολύπριζο πάνω να δεις μήπως φταίει αυτό. Να δούμε τουλάχιστον ποιος συνδυασμός συσκευών φταίει. Και κάνε και την εξής δοκιμή: χωρίς τα router ανοικτά, και χωρίς να είναι πάνω στο ρεύμα, παίξε με τα ηχεία και τον υπολογιστή να δούμε αν κάνουνε τον θόρυβο. Δεν έχω κάποια ιδεά του τι μπορεί να φταίει, αλλά συνήθως τέτοιου τύπου δοκιμές βοηθάνε θεωρώ. Δοκίμασε και διαφορετικές πρίζες ίσως. Για παράδειγμα, έχει τύχει να τα παίξει η πρίζα τηλεφώνου στο δωμάτιο μου με αποτέλεσμα να έχω αποσυνδέσεις και παρεμβολές με το τηλέφωνο, ενώ οι άλλες πρίζες ήταν ΟΚ ή το φίλτρο να έχει πιάσει υγρασία (είχανε γίνει πράσινα τα καλώδια) και να έχω πάλι προβλήματα.

Catalyst
01-12-12, 17:39
Αν και δεν πρέπει να είναι αυτό - γιατί θα στο έκανε ακόμα και με τα 2 Mbps, αλλά το γράφω μήπως και συμβαίνει 1 στο εκατομμύριο - μήπως έχεις συναγερμό ή έβαλες πρόσφατα συναγερμό; Είχα το ίδιο θέμα γιατί κάθε βράδυ προσπαθούσε να συνδεθεί με το κέντρο μέσω τηλεφώνου και δεν είχε μπει φίλτρο στον συναγερμό.

Αυτό με τα ηχεία και τον θόρυβο είναι όντως περίεργο. Δοκίμασε σιγά σιγά να δεις τι μπορεί να φταίει: για παράδειγμα, πέτα τα ηχεία σε μία πρίζα μόνα τους και βάλε τα στο φουλ και παίξε μουσική συνδέοντας τα στο κινητό να δούμε αν κάνουνε τον θόρυβο. Αν είναι ΟΚ, πέτα και το πολύπριζο πάνω να δεις μήπως φταίει αυτό. Να δούμε τουλάχιστον ποιος συνδυασμός συσκευών φταίει. Και κάνε και την εξής δοκιμή: χωρίς τα router ανοικτά, και χωρίς να είναι πάνω στο ρεύμα, παίξε με τα ηχεία και τον υπολογιστή να δούμε αν κάνουνε τον θόρυβο. Δεν έχω κάποια ιδεά του τι μπορεί να φταίει, αλλά συνήθως τέτοιου τύπου δοκιμές βοηθάνε θεωρώ. Δοκίμασε και διαφορετικές πρίζες ίσως. Για παράδειγμα, έχει τύχει να τα παίξει η πρίζα τηλεφώνου στο δωμάτιο μου με αποτέλεσμα να έχω αποσυνδέσεις και παρεμβολές με το τηλέφωνο, ενώ οι άλλες πρίζες ήταν ΟΚ ή το φίλτρο να έχει πιάσει υγρασία (είχανε γίνει πράσινα τα καλώδια) και να έχω πάλι προβλήματα.

Ναι ξέρεις τι είναι τελείως τυχαίο αυτό με τον θόρυβο, εννοώ το πότε θα το κάνει, τα ηχεία τα έχω πάντα full ένταση... Για να καταλάβεις το internet πέφτει ακριβώς 2 δευτερόλεπτα από την στιγμή που θα ακούσω τον θόρυβο στα ηχεία.
Βασικά τυχαίο δεν είναι κάτι κάνει παρεμβολές εκείνη την στιγμή αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό.

@ ADSLgr.com All rights reserved.