PDA

Επιστροφή στο Forum : Nέοι συνδρομητές VDSL στην Vodafone

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

merez
19-03-15, 16:32
Δε θυμάμαι να περέθεσα στατισιτκά!

miltosz
19-03-15, 18:22
εσυ σε ποιο ΑΚ υπάγεσαι? γιατι τα στατιστικα που παραθέτεις μοιάζουν πιο πολυ με παροχη απο το ΑΚ και οχι απο καμπίνα!

....η παροχή απο KV με αρκετά σοβαρό πρόβλημα :P

EDIT: βασικά 99% εισαι απο ΑΚ γιατι στα στατιστικά που δίνεις το προφιλ ειναι 8b και οχι 17a

μάλλον σε έμενα αναφερεσε!

Απο ΑΚ εεεε....
Και έχω καμπίνα στα 200μετρα!

Αν μέχρι αύριο δεν έχει λυθεί το δίνω βλάβη!

valen_gr
19-03-15, 22:20
Δε θυμάμαι να περέθεσα στατισιτκά!

έχεις δικιο :p ο miltosz το εκανε στην προηγουμενη σελιδα. Μπρεδευτικα :S

miltosz
20-03-15, 12:18
bye bye HOL vdsl ...

25Mbps για +18euro στον λογαριασμό , +40euro για να γυρίσω σε ADSL που ήμουν προχτές ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΩ!

Πάω σε 30αρα στον ΟΤΕ που μου βγαίνει ποιο φτηνά!

Gordito
20-03-15, 12:28
Eσωτερικη καλωδιωση εχεις κοιταξει;

Εδω αν εξαιρεσεις οτι αργησαν μερικες μερες να ενεργοποιησουν το vdsl, ολα πανε πριμα.

miltosz
20-03-15, 12:34
οχι αλλά δεν νομίζω να έχω θέμα , εδώ έπιανα 17Mbps σε ADSL.

netblues
20-03-15, 12:37
Δες το καλου κακου.. τα πραγματα ειναι διαφορετικα στο adsl.
Απο κει και περα, αλλο το 1mbit upload του adsl, αλλο τα 2,5 του οτε και αλλο τα 5...

miltosz
20-03-15, 12:41
Έτσι για να μου φύγει θα κάτσω να αλλάξω το καλώδιο και θα σας πω!

Gordito
20-03-15, 12:52
Αν δεν μετρησει τεχνικος στο κουτι, ποτε δεν ξερεις τι μπορει να φταιει.

jkoukos
20-03-15, 12:53
Είμαι περίεργος να δω με τον ΟΤΕ τι θα πιάσεις. Και αυτό διότι παίρνεις από αστικό κέντρο από τo DSLAM του ΟΤΕ, καθώς η HOL νοικιάζει την υπηρεσία από αυτόν.
Τι στοιχεία είχες πριν στο ADSL; Από αυτά που αναφέρεις (17Mbps), εκτιμώ ότι είχες περίπου 17 SNR και 9dB εξασθένιση.
Σύμφωνα με αυτά, είσαι στα 1200 "καλωδιακά" μέτρα που συμφωνούν με την ταχύτητα που έχεις τώρα, μιας και λόγω ISDN χάνεις λίγο από το μέγιστο των 30Mbps.
Και σε μένα η HOL αναφέρει 560 μέτρα απόσταση, με την πραγματική να είναι ~450 (γνωρίζω επακριβώς την όδευση των καλωδίων και τα modem μου αναφέρουν 1000 "καλωδιακά" μέτρα (14dB εξασθένιση).

miltosz
20-03-15, 13:04
Το καλώδιο το αλάξα άλλα τίποτα τα ίδια, το επόμενο καλώδιο φεύγει για το καφαο, δεν μπορώ να επέμβω!

Δεν έχω στοιχεία να σας δείξω για το ADSL , όπως και επίσης καλωδιακά μέτρα θα είμαι πάνω απο 1000 σίγουρα, το θέμα ειναι οτι στα 200 μετρα βάλανε καμπίνα γιατί δεν με βάλανε εκει!
Έστω στον ΟΤΕ θα μπορέσω ποιο εύκολα να απαιτήσω να με πάνε στην καμπίνα.

Το upload δεν με ενδιαφέρει, ετσι και αλλιώς 2,5 πιάνω και με την HOL τώρα.

ThReSh
20-03-15, 13:07
Έτσι για να μου φύγει θα κάτσω να αλλάξω το καλώδιο και θα σας πω!

Το καλώδιο το αλάξα άλλα τίποτα τα ίδια, το επόμενο καλώδιο φεύγει για το καφαο, δεν μπορώ να επέμβω!
.

ποιο καλώδιο εννοείς? από το router μέχρι την πρίζα?

jkoukos
20-03-15, 13:10
Σε ποια περιοχή είσαι; Καμπίνα μπορεί να έχει μπει, είναι όμως ενεργοποιημένη;
Μου φαίνεται παράξενο να έχεις κοντά σου ενεργή καμπίνα και να σου δίνουν σύνδεση από το αστικό κέντρο.
Βρε, μήπως έγινε κάποιο λάθος και σε έχουν βάλει σε 30άρι προφίλ;

miltosz
20-03-15, 13:19
Είναι κατάστημα και το καλώδιο του οτε μπαίνει σχεδόν μέσα στο μαγαζί, άλλαξα το καλώδιο από την πρίζα μέχρι το router.

Χολαργό είμαι , τώρα για το προφίλ δεν έχω ιδέα!

jkoukos
20-03-15, 13:32
To site του ΟΤΕ τι αναφέρει για διαθεσιμότητα;
Στο αντίστοιχο θέμα (http://www.adslgr.com/forum/threads/687868-%CE%9F%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%99%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82-VDSL-%CE%91-%CE%9A-%CE%A7%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%28%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%A7%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85%29/page3), μέχρι αρχές Μαρτίου (που ήταν το τελευταίο μήνυμα), γράφουν ότι δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί όλες οι καμπίνες του αστικού κέντρου.

miltosz
20-03-15, 13:39
Για να καταλάβετε...

152636

- - - Updated - - -

To site του ΟΤΕ τι αναφέρει για διαθεσιμότητα , μέχρι 50Mbps!

jkoukos
20-03-15, 13:57
Τώρα βέβαια δεν έχει σημασία, αφού ήδη έχεις κάνει αίτημα φορητότητας στον ΟΤΕ.
Η HOL τι σου είπε για την χαμηλή ταχύτητα; Υπόψη ότι υπεύθυνος είναι ο ΟΤΕ, αρκεί η HOL να κάνει σχετικό αίτημα ελέγχου.
Ρωτάω διότι έχεις upload 2,5Mbps που δείχνει (καταρχήν) ότι είσαι σε 30άρι προφίλ. Τουλάχιστον αυτό δίνει ο ΟΤΕ.
Αν ήσουν σε κανονικό 50άρι, τότε θα έπιανες παραπάνω upload, με μέγιστο τα 5Mbps.
Επίσης αν σε έβαζαν σε καμπίνα, θα έπιανες σίγουρα το μέγιστο (50/5) στα 200 μέτρα, ενώ από αστικό κέντρο εκτιμώ ότι είσαι καλά (για 30άρι).

miltosz
20-03-15, 14:02
Δεν γνωρίζω σε τι προφίλ με έχουνε και αν με έχουνε κατα λάθος σε 30αρι, αν και η HOL μόνο 50/5 δίνει και οχι 30!
Όπως και να εχει τωρα εκανα φορητοτητα, για να δούμε στον ΟΤΕ πόσο θα πιάνω.

Αααα... να ρωτήσω το router της HOL θα το πάρουν πίσω?

netblues
20-03-15, 14:06
Μιας και ειμαι στο ιδιο κεντρο, και με HOL να σου πω οτι ακομα υπαρχουν καμπινες που δεν ειναι διαθεσιμες
Απο κει και περα υποθετω οτι επειδη τους πιεσες, σου δωσαν απο κεντρο.
Μερικες φορες η υπομονη ανταμειβεται.

Το αν εισαι απο καμπινα η απο ΑΚ το γνωριζει πολυ καλα η HOL.
Μιλα τους...
Το modem θα το παρουν πισω, παντως μπορεις παντα να υπαναχωρησεις.
Αν οντως εκει ειναι η καμινα ΣΟΥ τοτε το 50/5 ειναι εγγυημενο. (ειναι οντως? συμφωνουν τα νουμερα?)
Εχεις απλως διαδικαστικα θεματα να λυσεις.

fuorigioco1981
20-03-15, 14:07
152643

η περιοχή που είναι με κόκκινο δεν έχει καμπίνες γιατί μάλλον θα δώσει vdsl από το αστικό Κέντρο στον Πειραιά;
η απλά δεν έχουν βάλει καμπίνες ακόμα;

jkoukos
20-03-15, 14:12
Επαναλαμβάνω, διότι μάλλον σου διέφυγε, η HOL παρέχει VDSL νοικιάζοντας την υπηρεσία από τον ΟΤΕ. Δεν είναι όπως το ADSL που είναι δικιά της υπηρεσία.
Αυτό σημαίνει ότι κύριος υπεύθυνος είναι ο ΟΤΕ. Εσύ βέβαια έχει να κάνεις με την HOL. Σε οποιαδήποτε περίπτωση προβλήματος μιλάς μαζί της και ανάλογα την περίπτωση πρέπει να ζητήσει ενέργειες από τον ΟΤΕ.

Αν έχει γίνει κάποιος λάθος στην ρύθμιση της γραμμής σου, προφανώς έγινε από τον ΟΤΕ. Το θέμα είναι εσύ και η HOL τι κάνατε; Και φυσικά ο ΟΤΕ έχει περιθώριο να επιληφθεί του προβλήματος 2 (ή 3?) εργάσιμες μέρες.

Το router λογικά το επιστρέφεις, εφόσον αναφέρεται στο συμβόλαιο ότι δόθηκε με χρησιδάνειο. Διαφορετικά το πληρώνεις.
Αλήθεια, τέλος πρόωρης αποχώρησης δεν θα πληρώσεις ή μήπως τα βρήκατε;

miltosz
20-03-15, 14:13
Καμπίνα εκεί έχει σίγουρα, πριν 4 μήνες την βάλανε! Τώρα αν μπορώ να μπω και εγώ μέσα δεν το ξέρω!
Ο τεχνικός της HOL όσο και αν πίεσα δεν ίδρωνε το αυτί του , δεν μπορούμε κάτι καλύτερο μου λέει!

jkoukos
20-03-15, 14:16
η περιοχή που είναι με κόκκινο δεν έχει καμπίνες γιατί μάλλον θα δώσει vdsl από το αστικό Κέντρο στον Πειραιά;
η απλά δεν έχουν βάλει καμπίνες ακόμα;
Τις καμπίνες στον χάρτη τις βάζουμε εμείς και όχι ο ΟΤΕ.

netblues
20-03-15, 14:16
Το νουμερο της καμπινας που γραφει επανω συμφωνει με τον αριθμο που γραφεται στη ρεγκλετα του οτε?

Το οτι ειναι διπλα σου δεν σημαινει οτι εξυπηρετησαι απο εκει..

miltosz
20-03-15, 14:19
Είμαι 2 χρόνια στην Hol και το δεύτερο συμβόλαιο μου λήγει σε 3 μήνες, δεν ξέρω αν θα μου βγάλουν τέλος πρόωρης αποχώρησης.
Δεν έκανα καινούριο συμβόλαιο, άπλα αναβάθμισα την γραμμή μου.

Στα λεφτά μου βγαίνει 39ευρο στον ΟΤΕ και 41ευρο στην HOL , απλά με ποιο λίγα λεπτά για κινητά στον ΟΤΕ, που έτσι και αλλιώς μου είναι περιττα.

Αρα καλύτερα στον ΟΤΕ για VDSL χωρίς να μεσάζοντες να λύνω τα προβλήματα μου.

jkoukos
20-03-15, 14:50
Αν είχες κάνει τηλεφωνικά την ανανέωση του συμβολαίου, λογικά θα πληρώσεις την ωφέλεια που είχες λόγω της έκπτωσης στο πάγιο, για τους 3 μήνες που απέμειναν.

H τιμή που σου έδωσαν είναι πολύ καλή. Είναι σίγουρα για ISDN; Στο site αναφέρεται 39,90€ για PSTN και 45,40€ για ISDN.
Επίσης ισχύει για όλο το 24μηνο ή αλλάζει μετά από 18 μήνες όπως αναφέρει το site (41,90€ για PSTN και 47,40€ για ISDN);

Τέλος οι τιμή της HOL είναι 41€ για 12μηνο συμβόλαιο, ενώ για 24μηνο πέφτει στα 33€ για όλο το διάστημα.

miltosz
20-03-15, 16:16
Μέσα απο το myhol το έκανα και έλεγε 41€ μέχρι την λήξη του συμβολαίου σε 3 μήνες, μετά 48,50€ αν θυμάμαι καλά.
PSTN γραμμή έχω!
Πριν έδινα 23€ για 24αρι +700λεπτα προς όλους.

- - - Updated - - -

Μόλις με πήραν απο την hol μου αφήνουν το πακέτο με τα απεριόριστα αστικά - υπεραστικά +300 για κινητά με vdsl 50/5 στα 26,50€ για ενα χρονο συμβόλαιο !!!

Τιν γνώμη σας!;!

netblues
20-03-15, 16:23
Το 95% των προβληματων ειναι στο χαλκο της ακρης του δικτυου.
Αυτο το vdsl απο καμπινα το λυνει οριστικα και αμετακλητα ανεξαρτητως provider.
Για τα υπολοιπα, τοσα χρονια συνδρομητης, προφανως εχεις αποψη.

Το διαταυτα θα στα πει η τσεπη σου.

Παντως η οποια συγκριση για να εχει νοημα θα πρεπει να περνει το συνολικο κοστος, για ολη τη διαρκεια συμβολαιου, μαζι με τυχον
αγαπητιλικι εεεε τελος ενεργοποιησης, να το διαιρει με τη διαρκεια και να βλεπει το συνολικο μηνιαιο κοστος.
Τα προγραμμματα τυπου τους πρωτους 6 μηνες τοσα και μετα τοοοοοσα απλα υποτιμουν την νοημοσυνη μας.

miltosz
20-03-15, 16:52
Έχουμε και λέμε...

ΟΤΕ

Πακέτο: Απεριόριστα αστικά - υπεραστικά +30 σε κινητά , VDSL 30/2,5

Κόστος: 33€ τέλος ενεργοποίησης + (39,90 x 12 μήνες) = 511,80€ ή 42,65€ ο μήνας

HOL

Πακέτο: Απεριόριστα αστικά - υπεραστικά +300 σε κινητά , VDSL 50/5

Κόστος: 26,50 x 12 μήνες = 318€ ή 26,50€ ο μήνας

Δηλαδή περίπου 200€ διαφορά στον χρόνο!
Είναι πολύ καλή η προσφορά της HOL για να την αφήσω!

mike_871
20-03-15, 16:54
ναι hol δαγκωτο

netblues
20-03-15, 16:54
Και επιπλεον..... αλλο τα 2,5/30 και αλλο τα 5/50

miltosz
20-03-15, 16:55
Και επιπλεον..... αλλο τα 2,5/30 και αλλο τα 5/50

καλά και τώρα 25/2,5 έχω αλλά έχω κάποιες ελπίδες για το μέλλον....

netblues
20-03-15, 16:58
Συμφωνοι, αλλα εαν ο περιορισμος οφειλεται σε τεχνικους λογους, ειτε hol ειτε ote το ιδιο προβλημα.

(και αν στραβωσει η διαδικασια, οπου και νασαι, μια χαρα μπορεις να τραβιεσαι...)

miltosz
20-03-15, 22:18
Λέτε να το μετάνιωσαν στην HOL, τους είπα να με πάρουν το απόγευμα αλλά δεν...!

χαχαχαχα....:hmm:

kostas2005
23-03-15, 13:46
να ενημερώσω οτι κατάστημα hol στα κεντρικά κλείνει για πάντα

ApanCure
23-03-15, 20:08
Είμαι συνδρομητής Cyta και πλέον έχω τη δυνατότητα να αποκτήσω VDSL απο καμπίνα.

Γνωρίζετε ποια είναι η καλύτερη προσφορά που θα μπορούσα να έχω στη HOL;
Στο site αναφέρει 33 ευρώ / μήνα για 24μηνη δέσμευση.

Υπάρχει κάποια προσφορά ανεπίσημη που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε ως νέοι πελάτες;
Κάποιο τηλέφωνο συνεργάτη της εταιρείας ;
Πάντα σε πακέτο double play.

MitsosDaBest13
23-03-15, 23:36
Είμαι συνδρομητής Cyta και πλέον έχω τη δυνατότητα να αποκτήσω VDSL απο καμπίνα.

Υπάρχει κάποια προσφορά ανεπίσημη που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε ως νέοι πελάτες;

Επικοινώνησα πρόσφατα με τη HOL για VDSL. Είμαι ήδη πελάτης. Μου είπαν πως αυτή την εποχή δε δίνουν άλλο πακέτο εκτος από αυτό με τα 33€. Εγώ θα περιμένω λίγο ακόμα για αναβάθμιση, δε χρειάζομαι τόσο ακριβό πακέτο... Οι συνεργάτες δε νομίζω να δίνουν τίποτα διαφορετικό... Δύσκολο...

Gordito
24-03-15, 02:51

Εγώ που έψαξα, μόνο τα 33 βρήκα.

Αυτή η cyta ποτέ ξεκίνησε να δίνει από καφαο;; ;;

dimangelid
24-03-15, 04:15
Εγώ που έψαξα, μόνο τα 33 βρήκα.

Αυτή η cyta ποτέ ξεκίνησε να δίνει από καφαο;; ;;

Εννοεί μάλλον ότι είναι συνδρομητής Cyta και μπορεί πλέον να έχει VDSL από το ΚΑΦΑΟ από άλλους παρόχους!

Gordito
24-03-15, 11:07
Από χτες το βράδυ δεν έχω ίντερνετ. Έχει δηλωθεί λέει βλάβη και θέλει 2-3 εργάσιμες να φτιαχτεί από τους τεχνικούς του ΟΤΕ.

Καλά ξεκινήσαμε. Μια βδομαδα σύνδεση.

mike_871
24-03-15, 13:55
Από χτες το βράδυ δεν έχω ίντερνετ. Έχει δηλωθεί λέει βλάβη και θέλει 2-3 εργάσιμες να φτιαχτεί από τους τεχνικούς του ΟΤΕ.

Επειδη ειναι μια βδομαδα δεν σημενει οτι ειναι καινουριο χαχαχαχα

Gordito
24-03-15, 14:36

Εχω νεοτερα.

Απο χτες το απογευμα δεν εχω ιντερνετ.
Καλεσα 2-3 φορες σημερα ΤΥ και μου ελεγαν οτι εχει δηλωθει βλαβη απο την Παρασκευη (wtf) και αναμενεται να φτιαχτει απο τον ΟΤΕ!!

Λεω και εγω, παει εμεινα χωρις ιντερνετ.

Στο ασχετο μετα απο μια ωρα με παιρνουν απο το ΤΥ της HOL να με ενημερωσουν οτι εγινε χτες το απογευμα η αλλαγη σε fastpath που ειχα αιτηθει απο την Παρασκευη (ουτε που το θυμομουν)!
Δηλαδη εβλεπαν οι αλλοι την αιτηση που ειχα κανει για fastpath σαν δηλωμενη βλάβη! Μου εξηγησε βεβαια ο τεχνικος οτι ετσι ειναι το συστημα τους, φαινεται απλα σαν request ειτε για βλαβη ειτε για αιτηση χρηστη.

Τελικα, μου εστειλε καινουργιο password με SMS να βαλω στο ρουτερ και συνδεθηκα απευθειας!!!

Με λιγα λογια, οταν εχουμε θεμα, καλουμε 2-3-4 φορες την τεχνικη υποστηριξη μεχρι να πετυχουμε τον καταλληλο.

giorgosk21
24-03-15, 21:10
Στο ασχετο μετα απο μια ωρα με παιρνουν απο το ΤΥ της HOL να με ενημερωσουν οτι εγινε χτες το απογευμα η αλλαγη σε fastpath που ειχα αιτηθει απο την Παρασκευη (ουτε που το θυμομουν)!
Δηλαδη εβλεπαν οι αλλοι την αιτηση που ειχα κανει για fastpath σαν δηλωμενη βλάβη! Μου εξηγησε βεβαια ο τεχνικος οτι ετσι ειναι το συστημα τους, φαινεται απλα σαν request ειτε για βλαβη ειτε για αιτηση χρηστη.

Τελικα, μου εστειλε καινουργιο password με SMS να βαλω στο ρουτερ και συνδεθηκα απευθειας!!!

Όταν λες password, εννοείς αυτό το username+password που είχες φτιάξει μέσα από το myhol;
Και δηλαδή για αλλαγή σε fastpath είναι απαραίτητη η αλλαγή password;

Με λιγα λογια, οταν εχουμε θεμα, καλουμε 2-3-4 φορες την τεχνικη υποστηριξη μεχρι να πετυχουμε τον καταλληλο.

Αυτό έχω ψιλοκαταλάβει κι εγώ, από το όσο έχω μιλήσει μαζί τους.
(Το ίδιο -ανάλογα και το ζήτημα για το οποίο τους παίρνεις βέβαια- μάλλον ισχύει και για την απλή, τηλεφωνική υποστήριξη του 13844.)

Gordito
25-03-15, 04:29
Όταν λες password, εννοείς αυτό το username+password που είχες φτιάξει μέσα από το myhol;
Και δηλαδή για αλλαγή σε fastpath είναι απαραίτητη η αλλαγή password;

Οχι, εννοω το password που βαζεις στο web interface του router.
Aπαραιτητη δεν ξερω αν ειναι, εγω επρεπε να αλλαξω pass παντως για να εχω ιντερνετ.

netblues
25-03-15, 10:31
Η κατασταση με τα ρουτερ pass ειναι λιγο περιεργη τοσο στη hol οσο και τη wind.
Ο λογος εχει να κανει με το γεγονος οτι και οι δυο εταιρειες εχουν αξιοποιησει τη δυνατοτητα του dslam
να κανει αυτό το authentication αναλογα απο την φυσικη πορτα που ειναι συνδεδεμενο το καλωδιο του συνδρομητη
και να μην ασχολειται ο παροχος να μοιραζει pass σε χρηστες.
Οποτε το μονο που χρειαζεται ειναι ενα τυχαιο username & & pass στο ρουτερ μιας και τα καταπληκτικα firmware των κουτιων απο γιαoυρτι που μας δινουν για routers τυπικα ΔΕΝ προσπαθει καν να κανει συνδεση αν δεν εχει username & pass
Καπως ετσι οταν μεταβαινουμε σε τετοιους παροχους, η γραμμη συνδεεται πχ απο οτε σε hol και ο συνδρομητης
δεν παιρνει καν χαμπαρι οτι αλλαξε παροχο.

Οταν ομως η συνδεση υλοποιειται απο εξοπλισμο αλλου παροχου, ολο αυτο παυει να ισχυει μιας και πρεπει να γινει preauthentication και να οδηγηθει το ppp στον τελικο παροχο βασισμενο στο τι υπαρχει μετα το @ του username.
Και φυσικα ο τελικος παροχος δεν μπορει να ξερει με ποιον συνδρομητη εχει να κανει αν δεν δωσει username & pass.

Ολο αυτο γινοταν την εποχη που δικτυο dsl ειχε μονο ο οτε και ολοι περναν απο αυτον υπηρεσια.
Οταν οι παροχοι εβαλαν το δικο τους εξοπλισμο, ολο αυτο περιοριστικε στις λιγες περιπτωσεις
που ο παροχος νοικιαζε εξοπλισμο adsl επειδη δεν ειχε δικο του, τυπικα στην επαρχια.

Και μετα μας προεκυψε VDSL απο καμπινα, οποτε το ολο θεμα επανηλθε οπως παλια.

Τουλαχιστον για την HOL, αυτο φαινεται να υποστηριζεται απο την παλια πλατφορμα του dialup/adsl
(τον curbas για οσοι τον θυμουνται.)
Ζει και βασιλευει εδω https://myaccount.curbas.hol.gr αν και του εχουν κοψει την προσβαση
για τους κοινους θνητους.

Απο οτι φαινεται δεν εχει ενσωματωθει στο myhol και το "παιζει" το customer care απο το τηλεφωνο.
Απο κει ερχονται username/pass με sms, αλλα δεν υπαρχει κανενας τροπος να το αλλαξεις, ουτε και να
βαλεις το δικο σου pass.

Πιθανοτατα το vdsl απο ΑΚ δεν θελει συγκεκριμενο username & pass εφοσον παιζει απο ιδιοκτητο εξοπλισμο, ενω απο KV θελει σιγουρα.
Καποιος με συνδεση HOL/WIND απο ΑΚ θα μπορουσε να μας το επιβεβαιωσει.

giorgosk21
25-03-15, 20:02
Οχι, εννοω το password που βαζεις στο web interface του router.
Aπαραιτητη δεν ξερω αν ειναι, εγω επρεπε να αλλαξω pass παντως για να εχω ιντερνετ.

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα λίγο (σε συνάρτηση με αυτά που είπε κι ο @netblues)...
Δες λίγο αυτό εδώ (https://www.hol.gr/sites/default/files/router_zte.pdf?token=kqVYGEE3_RnSZE6p_aRsU2nvQJny1jLRb5rwBnLQBRQ), σελίδες 6 & 7. Eίναι οι βασικές ρυθμίσεις που δίνει η HOL για το ZXHN H168N.

Αυτό το password εννοούσα εγώ. Εσύ εννοούσες κάποιο άλλο;

@netblues εμένα μιλώντας με την τεχνική εξυπηρέτηση της HOL, μου είπαν και τα 2:
1). ένας υπάλληλος μου είπε ότι δε χρειάζεται τίποτα να κάνω, απλά να περιμένω να αλλάξει από μόνη της η γραμμή σε VDSL. (Βέβαια αυτός ο υπάλληλος να πω ότι φαινόταν εξαιρετικά άμπαλος. Δεν ήξερε να μου δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε τίποτα σχεδόν από όσα τον ρωτούσα.)
2). άλλος υπάλληλος (σαφώς πιο καταρτισμένος) μου είπε εξ' αρχής ότι πρέπει να περάσω αυτά τα username+password στο Network-->WAN-->VDSL WAN Connection-->PPP, αυτό που περιγράφει δηλαδή και το link παραπάνω.
Αυτός μάλιστα, επιπρόσθετα μου είπε να τα περάσω και στο Network-->WAN-->ADSL WAN Connection-->PPP. (Όχι ότι με το προηγούμενο, default username+password -guest@hol.gr+guest αντίστοιχα- δε λειτουργούσε το ADSL, ε... Μια χαρά έπαιζε η γραμμή σε ADSL mode και με αυτούς αλλά τέσπα...)
Ε κι εγώ τα πέρασα και στα 2 και περιμένω.

(Να υπενθυμίσω ότι είμαι στο ενδιάμεσο της αλλαγής από ADSL σε VDSL. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αλλαγή.)

netblues
25-03-15, 20:28
Παρολα αυτα, νομιζω οτι το προβλημα γραμμης που λειτουργουσε ως vdsl και σταματησε λογω password μετα απο μια εβδομαδα, ειναι ασχετο με ολα αυτα, ΕΚΤΟΣ αν τον μετεφεραν απο vdsl απο ΑΚ σε vdsl απο KV..
(υπαρχει και η περιπτωση με ολα αυτα τα links που στελνουν να ζητηθηκε νεο pass χωρις να το καταλαβεις)

Γενικα στη hol ισχυει οτι εκτος απο την περιπτωση vdsl απο kv το user name και pass δεν εχει σημασια.

Και σε καθε περιπτωση στο myhol δεν υπαρχει τροπος να αλλαχθει ο κωδικος για vdsl απο kv.
ΜΟΝΟ αιτημα τηλεφωνικο και ληψη με sms.

vOOz
04-04-15, 00:56
αν παιρνεις απο ΑΚ δεν θες κωδικο - οντως

D_J_V
05-04-15, 13:55
Ελπίζω να εχεις βγάλει τα στοιχεία απο το ADSL ...
Εγώ τα έβαλα απλά στο VDSL, έκλεισα το ρουτερ για 15 λεπτά και συνδέθηκα 50/5 μια χαρά.
Δεν άλλαξα το παλιό password και παίζω μια χαρά.
Το μόνο θέμα μου ειναι πως η γραμμή κατεβάζει μάξιμουμ με 3,5MB/sec ...
Λογικά δεν θα έπρεπε να ειναι παραπάνω ;;

ThReSh
05-04-15, 18:59
από που με 3.5?

@ ADSLgr.com All rights reserved.