Επιστροφή στο Forum : Nέοι συνδρομητές VDSL στην Vodafone
Γιατί παρακαλώ; Από που απορρέει η υποχρέωση του ΟΤΕ και του κάθε ΟΤΕ να παρέχει συγκεκριμένες ταχύτητες σε όλη την χώρα;
Το ότι η χώρα αυτή την στιγμή δεν έχει Εθνική Ευρυζωνική Στρατηγική, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να την δημιουργήσουν οι πάροχοι από μόνοι τους.
λογικό είναι να μην κάνεις άμεσα άνοιγμα σε όλη την χώρα, όταν υπάρχει στη μέση το κόστος, ο ΟΤΕ βέβαια μας έχει συνηθίσει στο να ακολουθεί τις εξελίξεις και να αφήνει τα μεγάλα ανοίγματα σε άλλους προκειμένου να ελέγξει το πεδίο και εν συνεχεία να κάνει επενδύσεις σε τομείς που μέχρι πρότινος θεωρούσε ασύμφορους κ δήθεν ανεπίτευκτους.
συγνώμη παρασύρθηκα, αλλά μου ήρθαν στο μυαλό εποχές που ήταν μόνος και έκανε πάρτυ με τους πελατες
Μας έχει συνηθίσει ο ΟΤΕ να αφήνει τα μεγάλα ανοίγματα στους άλλους... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Ότι τα μοναδικά ανοίγματα σε επενδύσεις δικτύου έχουν γίνει από τον ΟΤΕ. Αν υπήρχαν ανοίγματα από τους εναλλακτικούς θα είχαμε δει δίκτυα cable ή/και δίκτυα FTTx από τους εναλλακτικούς. Δεν είναι επένδυση δικτύου το ενοίκιο σε μια αίθουσα συνεγκατάστασης του ΟΤΕ. Δεν είναι επένδυση δικτύου η ενοικίαση μιας πόρτας VDSL σε καμπίνα του ΟΤΕ.
Ότι τα μοναδικά ανοίγματα σε επενδύσεις δικτύου έχουν γίνει από τον ΟΤΕ. Αν υπήρχαν ανοίγματα από τους εναλλακτικούς θα είχαμε δει δίκτυα cable ή/και δίκτυα FTTx από τους εναλλακτικούς. Δεν είναι επένδυση δικτύου το ενοίκιο σε μια αίθουσα συνεγκατάστασης του ΟΤΕ. Δεν είναι επένδυση δικτύου η ενοικίαση μιας πόρτας VDSL σε καμπίνα του ΟΤΕ.
Λογικό. Αφού ήτανε ο μοναδικός που μέχρι πέντε χρόνια πριν είχε το 100% των πελατών.
Εάν το δούμε έτσι, ούτε και αυτό που λες είναι επένδυση.
Αλλά στην χώρα που ζούμε δεν περιμένω τούτα περισσότερο, ιδιαίτερα στο μέλλον πλέον.
#sent from my Amstrad CPC6128#
Καθόλου λογικο αν δούμε τι έγινε σε άλλες χώρες. Καθόλου λογικό αν αναλογιστούμε ότι η απελευθέρωση της αγοράς θεσπίστηκε το 1994.
από το θεσπίστηκε, μέχρι το ουσιαστικά εφαρμόστηκε υπάρχει απόσταση, αλλά άσχετα με αυτό, δεν έχουν περάσει οπτικές ίνες οι εναλλακτικοί; κάνω λάθος;
nikolas80p
18-04-13, 11:19
Γιατί παρακαλώ; Από που απορρέει η υποχρέωση του ΟΤΕ και του κάθε ΟΤΕ να παρέχει συγκεκριμένες ταχύτητες σε όλη την χώρα;
Το ότι η χώρα αυτή την στιγμή δεν έχει Εθνική Ευρυζωνική Στρατηγική, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να την δημιουργήσουν οι πάροχοι από μόνοι τους.
Αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιο θα καταλάβεις ότι δεν αναφέρθηκα συγκεκριμενα στον ΟΤΕ η κάποιον άλλο πάροχο αλλά στη Στρατηγκή της χώρας στην οποία αναφέρθηκες κι εσύ :twisted:
Αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιο θα καταλάβεις ότι δεν αναφέρθηκα συγκεκριμενα στον ΟΤΕ η κάποιον άλλο πάροχο αλλά στη Στρατηγκή της χώρας στην οποία αναφέρθηκες κι εσύ :twisted:
Έκανες quote την παρακάτω φράση μου:
Νομίζω πως δεν υπάρχει ούτε καν στα μελλοντικά πλάνα του ΟΤΕ, η εγκατάσταση καμπινών VDSL σε πανελλαδική κλίμακα, για να είμαι ειλικρινής.
Και απάντησες με αυτό:
Φιάσκο δηλαδή....
Για τον μέσο άνθρωπο αυτό σημαίνει: σχολιάζω τα μελλοντικά πλάνα του ΟΤΕ, όχι την ευρυζωνική στρατηγική της χώρας.
:whistle:
Την επόμενη φορά προσπαθήστε να υποστηρίξετε την εταιρία σας με λιγότερο προκλητικό τρόπο, δεν δαγκώνουμε(πολύ :twisted:) αλλά μην μας περνάτε για χαζούς...
Μετά από 3 μήνες τηλεφωνικών συζητήσεων όπου δεν μπορούσα να βγάλω άκρη, ήρθε η άγια εκείνη μέρα όπου βρέθηκε ένας άνθρωπος να με εξυπηρετήσει. Με τα πολλά αφού κατάφερα να πάω σε POTS σήμερα πήρα τηλέφωνο (καθώς έχουν περάσει 15 μέρες από τότε που έχω και πάλι pots αλλά ενημέρωση για το router δεν έχω) και έμαθα ότι δεν έχω κάποιο αίτημα για VDSL. so much win i can't handle it....
Μετά κόπων και βασάνων μπήκα και 'γω στο club. Συγχρονίζω κανονικά 50/5 και μετά από αρκετά τεστ πιάνω 47Mbit down / 4.6Mbit up σε speedtest και yperion.
max download από torrent και ftp έχω δει 5.6ΜΒ/s.
Fastpath να μαντέψω δεν παίζει ε;
Κουλό. Αφού ο ΟΤΕ δίνει στην λιανική.
έχει κάποιο κόστος στην εταιρία να δώσει fastpath;
maestros82
21-06-13, 23:40
Παιδια γιατι η HOL δινει upload 5 Mbps ενω αλλες εταιριες δινουν 10 Mbps;
Η HOL γιατι οχι;
10mbps upload δίνουν μόνο από Α/Κ κι όχι από καμπίνα/ΚΑΦΑΟΥ...
maestros82
22-06-13, 12:43
10mbps upload δίνουν μόνο από Α/Κ κι όχι από καμπίνα/ΚΑΦΑΟΥ...
Ρωτησα γιατι στο site της HOL γραφει μονο για 5 Mbps.
Αρα η HOL δινει μονο απο καμπινα/ΚΑΦΑΟ και γι' αυτο γραφει μονο για 5 Mbps στο site της ή δινει και 10 Μbps απο Α/Κ;
Υπαρχει καποιος φιλος που να εχει VDSL απο την HOL και να εχει 10 Mbps upload;
hmm, για αυτό δεν είμαι σίγουρος...
maestros82
22-06-13, 13:59
hmm, για αυτό δεν είμαι σίγουρος...
Πηρα στο τεχνικο τμημα της HOL κ τους ρωτησα αν δινουν καπου 10 Μbps upload.
Kαι ο υπαλληλος που μου απαντησε μου ειπε οτι δινουν οπου ειναι τεχνικα εφικτο λογω αποστασης.
Οταν τον ρωτησα τοτε γιατι στο site της HOL διαφημιζουν μονο για 5 Mbps upload, μου απαντησε οτι το 5 Mbps ειναι το μινιμουμ εφικτο.
Λιγο περιεργο μου ακουστηκε εμενα να μπορουν καπου να δινουν 10 Mbps και στο site τους να διαφημιζουν μονο για 5 Mbps, ενω οι οι αλλες εταιριες γραφουν για 10 Mbps.
Τελος παντων, αν καποιος φιλος εχει VDSL απο HOL με 10 Mbps upload ας το πει να μας φυγει η απορια.
Πηρα στο τεχνικο τμημα της HOL κ τους ρωτησα αν δινουν καπου 10 Μbps upload.
Kαι ο υπαλληλος που μου απαντησε μου ειπε οτι δινουν οπου ειναι τεχνικα εφικτο λογω αποστασης.
Οταν τον ρωτησα τοτε γιατι στο site της HOL διαφημιζουν μονο για 5 Mbps upload, μου απαντησε οτι το 5 Mbps ειναι το μινιμουμ εφικτο.
Λιγο περιεργο μου ακουστηκε εμενα να μπορουν καπου να δινουν 10 Mbps και στο site τους να διαφημιζουν μονο για 5 Mbps, ενω οι οι αλλες εταιριες γραφουν για 10 Mbps.
Τελος παντων, αν καποιος φιλος εχει VDSL απο HOL με 10 Mbps upload ας το πει να μας φυγει η απορια.
η Hol δίνει αυτή την στιγμή vdsl μέσω ΟΤΕ, ο ΟΤΕ τους δίνει μόνο 5mbps up (έτσι είναι η υπηρεσία που νοικιάζουν) , η cyta πχ που δίνει απο το Α/Κ δίνει και 10.
Αν η Hol έχει κάπου δικό της dslam τότε μπορεί να δώσει ότι θέλει.
Παιδιά μια γρήγορη ερώτηση επειδή σκέφτομαι να μεταβώ στο VDSL της HOL.
Θα έχω καθόλου downtime κατά την διάρκεια της μετάβασης? Είμαι ήδη συνδρομητής HOL και είναι πολύ σημαντικό να μην μείνω χωρίς internet πάνω από λίγες ώρες.
Ευχαριστώ.
Παιδιά μια γρήγορη ερώτηση επειδή σκέφτομαι να μεταβώ στο VDSL της HOL.
Θα έχω καθόλου downtime κατά την διάρκεια της μετάβασης? Είμαι ήδη συνδρομητής HOL και είναι πολύ σημαντικό να μην μείνω χωρίς internet πάνω από λίγες ώρες.
Ευχαριστώ.
Θεωρητικά δεν έχεις καθόλου downtime. Αφού θα μεταφερθείς πάνω στην πόρτα του KV και ακόμα και αν δεν βάλεις το VDSL ρουτερ, το adsl ρουτερ θα συγχρονίζει.
Εγώ δεν είχα καθόλου downtime.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Όλοι με τα Modems της HOL παίζετε ή έχετε πάρει κάποιο άλλο? Έχω μάθει με τα Draytek και το σκέφτομαι, αλλά από μια γρήγορη ματιά που έριξα στο internet δεν ξέρω αν θα μπορώ να του περάσω τις ρυθμίσεις της HOL για να συνδεθεί με VDSL.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Όλοι με τα Modems της HOL παίζετε ή έχετε πάρει κάποιο άλλο? Έχω μάθει με τα Draytek και το σκέφτομαι, αλλά από μια γρήγορη ματιά που έριξα στο internet δεν ξέρω αν θα μπορώ να του περάσω τις ρυθμίσεις της HOL για να συνδεθεί με VDSL.
Εγώ κράτησα το router που έδωσε η hellas online. Αν και αρκετά φθηνό, είναι πολύ σταθερό και δεν αντιμετωπίζω θέματα συγχρονισμού. Με κούρασε λίγο στην αρχή για να σετάρω κάτι port forwarding ιστορίες που ήθελα καθώς και με το ασύρματο που από ότι φαίνεται το WPA2 του φαίνεται πολύ και δεν το σηκώνει.
Λειτουργικά όμως εδώ και 6 μήνες, δεν έχει κανένα θέμα. Ουτε restart.
Μπράβο βρε παιδιά!!!!
Σας ζηλεύω. Εμείς εδώ ακόμη τίποτα.
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!!!!:oneup::oneup::oneup:
125715
ναι, όντως. έχουν αναβαθμιστεί σε berlingo :p
καλές σπιντες :)
Mετά την αναβάθμιση σε berlingo:cool:το Netgear καρφώθηκε χωρίς όμως να παίρνει ip...
125765
Με επιστροφη σε adsl2+ mode;)
125766
Αναμονή λοιπόν για νέα από Χολ:rockon:
ΕΤΟΙΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!
125800
αυτα ειναι πιανεις μεχρι 100 και βαλε......
@whitehed μια ερώτηση ;
Η αίτηση που έκανες πόσες μέρες σου είπαν ότι θα ενεργοποιηθεί γιατί εμένα μου ήρθε ένα μήνυμα ότι θέλει 12 εργάσιμες.
ναι οι 12 εργάσιμες είναι το μέγιστο αλλά σε τρεις εργάσιμες εγώ ήμουν έτοιμος;)
ναι οι 12 εργάσιμες είναι το μέγιστο αλλά σε τρεις εργάσιμες εγώ ήμουν έτοιμος;)
μια χαρά εμενα σημερα ειναι η τρίτη μέρα άντε να δούμε :rolleyes:
17-6 Αίτηση
Σήμερα 4-7 ενεργοποίηση.
Link Status Connected
Rate (Up/Down) 4997/49998 kbps
Noise Margin (Up/Down) 30.9/23.6 dB
Line Attenuation (Up/Down) 5.4/11.6 dB
Output Power (Up/Down) 7.1/14.5 dBm
Data Path (Up/Down) Fast/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 35812/108816 kbps
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το Line Attenuation ενώ η καμπίνα είναι 20 μέτρα από το σπίτι μου και μετά η αμέσως πιο κοντινή
είναι 50 μέτρα. Το rate και το max rate δεν νομίζω πως δικαιολογούν το παραπάνω αφού είναι πολύ καλά.
Τι μπορεί να συμβαίνει;
Ενεργοποιήθηκα κι εγώ.
Αίτηση 21/6, ενεργοποίηση 5/7
125849
125848
Ενθουσιασμένος...
Από τα ~5 Mbps του HOL ADSL 24 Mbps (λόγω απόστασης από ΑΚ), πλέον έχω σοβαρό ίντερνετ !
Ενεργοποιήθηκα κι εγώ.
Αίτηση 21/6, ενεργοποίηση 5/7
125849
125848
Ενθουσιασμένος...
Από τα ~5 Mbps του HOL ADSL 24 Mbps (λόγω απόστασης από ΑΚ), πλέον έχω σοβαρό ίντερνετ !
αυτό είναι και όλο το νόημα της αναβάθμισης !!!!!!:p
αυτό είναι και όλο το νόημα της αναβάθμισης !!!!!!:p
Το "Faster than 99% of GR" είναι όλα τα λεφτά... Με κάνει να αισθάνομαι καλύτερος άνθρωπος... lol
Το "Faster than 99% of GR" είναι όλα τα λεφτά... Με κάνει να αισθάνομαι καλύτερος άνθρωπος... lol
Αντε και στα δικα μας οι αVDSLοτοι:oneup:
δηλαδη θα δουμε και μεις ταχυτητες στα 50 η παλι εως......:hmm: και θα πιανουμε 30????
δηλαδη θα δουμε και μεις ταχυτητες στα 50 η παλι εως......:hmm: και θα πιανουμε 30????
Περιστέρι? όχι ακόμα...
αστα να πανε που λεμε..σε κανα πενταρι το κοβω χρονακια:whistle:
αν σκεφτείς την ταχύτητα που είμαστε τώρα και το 30 είναι απογείωση
και του vdsl οι ταχύτητες, έως, είναι. Απλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να συζητάμε πάλι για αυτό το, έως, όταν μαζευτεί αρκετός κόσμος στο vdsl..
και του vdsl οι ταχύτητες, έως, είναι. Απλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να συζητάμε πάλι για αυτό το, έως, όταν μαζευτεί αρκετός κόσμος στο vdsl..
από την στιγμή που δεν πληρώνουμε για μισθωμένο, η συζήτηση για το throughput δεν μπορεί να αποφευχθεί...
Λάθος.
Μην μπερδεύουμε τον κόσμο.
Γενικώς οι ταχύτητες διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
ταχύτητας πρόσβασης και ταχύτητα συγχρονισμού.
Η ταχύτητα συγχρονισμού εξαρτάται κυρίως από την απόσταση από το Α/Κ και την ποιότητα του χαλκού. Στην περίπτωση του VDSL η μικρή απόσταση από το KV (όπου πλέον έχει "μεταφερθεί" ο εξοπλισμός του A/K, σχηματικά) είναι τόσο μικρή και για αυτό κλειδώνουμε ακριβώς στην επιθυμητή ταχύτητα. Αν ασφαλώς ανέβουν οι συγχρονισμοί, ή πέσουμε στην περίπτωση όπου είμαστε μακρυά από το KV τότε ναι θα πιάσουμε μικρότερη ταχύτητα.
Η ταχύτητα πρόσβασης, δηλαδή η πραγματική ταχύτητα με την οποία κινούμαστε στο διαδίκτυο είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων οι οποίοι δεν περιορίζονται μόνο στο δίκτυο του παρόχου. Όπως και να έχει εκεί γνωρίζουμε πως έχουμε ένα ration της τάξης του 1:50, αριθμός λογικός αφού μιλάμε για γραμμές μη επαγγελματικές.
Άρα δεν υπάρχει ζήτημα αν θα μαζευτεί κόσμος: όσοι και να μαζευτούν στο VDSL τόσο θα κλειδώνει.
Υπάρχει κάποιο γράφημα απόστασης από καμπίνα / ταχύτητας συγχρονισμού για να έχουμε μια εικόνα; (όπως υπήρχαν για την adsl) ?
@ ADSLgr.com All rights reserved.