Επιστροφή στο Forum : Nέοι συνδρομητές VDSL στην Vodafone
Σχετικό - άσχετο με το θέμα αλλά, πιστεύετε να δούμε σχετικά σύντομα μεγαλύτερες ταχύτητες των 200;
Δε πάω τη κουβέντα στο «τι να τη κάνεις» ή «εγώ εδώ δεν έχω ούτε 5, τα 300 σε μάραναν».
Σήμερα μετά από δυο απανωτές διακοπές ρεύματος είδα μέγιστο συγχρονισμό στα 307 και μετά έπεσε στα 280 που είναι το «σταθερό». Εξού και η απορία.
Το σύνολο των συνδρομητών VDSL που μπορούν να πάρουν πάνω από 200 Mbps είναι πολύ μικρό ποσοστό, ακόμη και με (Super) Vectoring και G.INP. Και η Wind που προγραμμάτιζε να υλοποιήσει G.Fast το έχει παρατήσει.
Γι' αυτό μου φαίνεται απίθανο να δώσουν σύντομα εμπορικά πακέτα μεγαλύτερης ταχύτητας.
Φαντάζομαι ότι ακόμη και στις FTTH θα κινηθούν με τον ίδιο μπούσουλα.
hellenicsun
05-03-21, 20:25
Το σύνολο των συνδρομητών VDSL που μπορούν να πάρουν πάνω από 200 Mbps είναι πολύ μικρό ποσοστό, ακόμη και με (Super) Vectoring και G.INP. Και η Wind που προγραμμάτιζε να υλοποιήσει G.Fast το έχει παρατήσει.
Γι' αυτό μου φαίνεται απίθανο να δώσουν σύντομα εμπορικά πακέτα μεγαλύτερης ταχύτητας.
Φαντάζομαι ότι ακόμη και στις FTTH θα κινηθούν με τον ίδιο μπούσουλα.
Το συζήτησα λίγο και με άνθρωπο εντός της Cosmote - σε θέση που θα μπορούσε να γνωρίζει 2-3 πράγματα.
Δεν υφίσταται ως σκέψη.
giorgosk21
09-03-21, 23:26
Να ρωτήσω παιδιά...
Είμαι σε Vodafone VDSL 50 Mbps εδώ και 4+ χρόνια. Συγχρονισμοί/ταχύτητες είναι όλα σταθερά στο μέγιστο δυνατό όλα αυτά τα χρόνια. Η καμπίνα στην οποία συνδέομαι είναι περίπου στα 150 - 200 μ., αν και έχω καμπίνες και σε κοντινότερα σημεία γύρω από το σπίτι μου. Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει, κοιτώντας το νούμερο που γράφει στο κουτί της πολυκατοικίας μου, όταν το είχα ψάξει πριν 4-5 χρόνια (και δε νομίζω να άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια). Anyway τα στατιστικά που παίρνω από το router (το αρχαίο, πλέον, ZTE H168N) είναι τα παρακάτω:
225440
Πριν από ένα μήνα ανανέωσα για άλλα 2 χρόνια στο ίδιο πρόγραμμα. Ωστόσο σκέφτομαι τη μετάβαση στα 100 Mbps (από καμπίνα, όχι FTTH), αν βεβαίως μου το δώσουν στο ίδιο ποσοστό έκπτωσης με το υπάρχον.
Η ερώτηση, προφανής: με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, θα πιάσω τα 100;
GregoirX23
10-03-21, 02:46
Να ρωτήσω παιδιά...
Είμαι σε Vodafone VDSL 50 Mbps εδώ και 4+ χρόνια. Συγχρονισμοί/ταχύτητες είναι όλα σταθερά στο μέγιστο δυνατό όλα αυτά τα χρόνια. Η καμπίνα στην οποία συνδέομαι είναι περίπου στα 150 - 200 μ., αν και έχω καμπίνες και σε κοντινότερα σημεία γύρω από το σπίτι μου. Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει, κοιτώντας το νούμερο που γράφει στο κουτί της πολυκατοικίας μου, όταν το είχα ψάξει πριν 4-5 χρόνια (και δε νομίζω να άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια). Anyway τα στατιστικά που παίρνω από το router (το αρχαίο, πλέον, ZTE H168N) είναι τα παρακάτω:
225440
Πριν από ένα μήνα ανανέωσα για άλλα 2 χρόνια στο ίδιο πρόγραμμα. Ωστόσο σκέφτομαι τη μετάβαση στα 100 Mbps (από καμπίνα, όχι FTTH), αν βεβαίως μου το δώσουν στο ίδιο ποσοστό έκπτωσης με το υπάρχον.
Η ερώτηση, προφανής: με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, θα πιάσω τα 100;
Πιστεύω πως ναι.. Θα πλησιάσεις αρκετά..
Στα 50 τυχόν καλωδιακά προβλήματα δεν εμφανίζονται το ίδιο εύκολα με τις μεγαλύτερες ταχύτητες..
Οπότε ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά..
Μου κάνανε προσφορά απο 50αρα πλήρωνα 24.5 ευρώ σε 100αρα στα 28.65 ευρώ για 2 χρόνια
Μου κάνανε προσφορά απο 50αρα πλήρωνα 24.5 ευρώ σε 100αρα στα 28.65 ευρώ για 2 χρόνια
KALH EINAI an εισαι κοντα στην καμπινα αξιζει η 100 αρα ..εγω ειμαι 30,20 με τη δωρεαν tv και κινητο 700 λεπτα (συν 24 ευρω)
giorgosk21
10-03-21, 22:39
Πιστεύω πως ναι.. Θα πλησιάσεις αρκετά..
Στα 50 τυχόν καλωδιακά προβλήματα δεν εμφανίζονται το ίδιο εύκολα με τις μεγαλύτερες ταχύτητες..
Οπότε ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά..
Έγινε, thanks. Θα επανέλθω.
VDSL 100 με το κλασικό πακέτο AΠEPIOPIΣTA EΘNIKA ΣTAΘEPA, 360 ΛEΠTA ΠPOΣ EΘNIKA KINHTA KAI ΔIEΘNH ΣTAΘEPA, στα 26€, με κινητό σε vodafone πάλι με πακέτο στα 21€, είναι καλά ή να πιέσω για μεγαλύτερη έκπτωση στο κινητό που έχει λήξει και δεν έχω δέσμευση;
21€ με κινητό είναι τέλεια τιμή. Από εκεί και πέρα, αν θέλεις μπορείς να διαπραγματευτείς και για το κινητό σου.
21€ με κινητό είναι τέλεια τιμή. Από εκεί και πέρα, αν θέλεις μπορείς να διαπραγματευτείς και για το κινητό σου.
26€ είναι το σταθερό όπως έγραψα. 21€ είναι το κινητό
MitsosDaBest13
11-03-21, 07:25
Πάει το 30άρι VDSL; Από Αστικό Κέντρο βλέπω ότι πλέον δίνουν μόνο ADSL. :rofl:
GregoirX23
11-03-21, 08:37
Πάει το 30άρι VDSL; Από Αστικό Κέντρο βλέπω ότι πλέον δίνουν μόνο ADSL. :rofl:
Νομίζω μόνο η βόντα έχει ακόμη 30αρια πακέτα.. Εμφανίζονται μαζί με τα 50αρια.. Βέβαια κατηγορία για 30 δεν έχει το μενού..
Γενικά το vdsl από α.κ αρχίζουν να το εγκαταλείπουν.. Πλην οτε νομίζω ο οποίος έχω την εντύπωση ότι δίνει γενικά.. Και μετά όσοι πάροχοι έχουν ήδη στημένα μηχανήματα σε α.κ κ δίνουν.. Αν κάπου κάποιος πάροχος δεν έχει κάλυψη από α.κ τότε λογικά μην περιμένεις.. Μετά μόνο vectoring Η ftth, ανάλογα με τι έχει η περιοχή.. Τέλος, μετά απ'όλα τα προηγούμενα, υπάρχουν άλλες λύσεις..
hellenicsun
11-03-21, 10:15
Όσοι έχετε ήδη VDSL και βλέπετε μέσω του router ότι μπορείτε να συγχρονίσετε στα 200MB, ψάξτε το λίγο για προσφορά μέσω της Vodafone.
Αυτή τη στιγμή πληρώνω για Triple Play με ταχύτητα 200, 29,43/ μήνα.
Όσοι έχετε ήδη VDSL και βλέπετε μέσω του router ότι μπορείτε να συγχρονίσετε στα 200MB, ψάξτε το λίγο για προσφορά μέσω της Vodafone.
Σε συνδυασμό με πρόγραμμα κινητής ή χωρίς?
Αφορά μόνο νέους συνδρομητές η και για συνδρομητές που έχουν ήδη συμβόλαιο;
hellenicsun
11-03-21, 14:36
Σε συνδυασμό με πρόγραμμα κινητής ή χωρίς?
Έχω καρτοκινητό CU - δε ξέρω αν λαμβάνω κάποια έκπτωση λόγω αυτού.
- - - Updated - - -
Αφορά μόνο νέους συνδρομητές η και για συνδρομητές που έχουν ήδη συμβόλαιο;
Όσο αφορά εμένα, ήμουν ήδη στο δίκτυο με ADSL Triple Play.
Έχω καρτοκινητό CU - δε ξέρω αν λαμβάνω κάποια έκπτωση λόγω αυτού.
Δεν νομίζω, μονο σε συμβόλαια. Thnx!
225491 παιδια τι λεει η γραμμη ? κατι παγωματα αραια και που τελευταια δεν ξαιρω αν ειναι το πισι η το ρουτερ :) ευχαριστω
Έχουμε κανένα τηλέφωνο της Voda για να πάρουμε για προσφορά;
hellenicsun
12-03-21, 14:33
Το κλασσικό: 13830
Πριν κανένα χρόνο είχα χρησιμοποιήσει το 2104276443
Μπορείτε να δοκιμάσετε και το τμήμα διακοπών, αν πλησιάζει η λήξη του συμβολαίου σας: 2104276862, Δευτέρα με Παρασκευή 9πμ-9μμ.
Γεια σας, έχω ένα θέμα. Αγόρασα έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή και επειδή είναι μακριά από το router αγόρασα ένα TP-link USB Adapter TL-WN722N. Το πρόβλημα μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν ανιχνεύεται καθόλου η "5G" συχνότητα των 5 Ghz, συνεπώς συνδέομαι αποκλειστικά στην μικρότερη συχνότητα των 2,4 Ghz, η οποία έχει απελπιστικά υψηλό ping (75-400) και η ταχύτητα ίντερνετ διακυμαίνεται συνεχώς με εκνευριστικά χαμηλές ταχύτητες κατά περιπτώσεις. Το ότι δεν ανιχνεύεται έχει να κάνει με την κάρτα δικτύου του υπολογιστή; Υπάρχει δυνατότητα να συνδεθώ στην συχνότητα 5G; Ένα Ethernet θα το έλυνε αυτό;
CaptainNickGR
16-03-21, 00:34
Γεια σας, έχω ένα θέμα. Αγόρασα έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή και επειδή είναι μακριά από το router αγόρασα ένα TP-link USB Adapter TL-WN722N. Το πρόβλημα μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν ανιχνεύεται καθόλου η "5G" συχνότητα των 5 Ghz, συνεπώς συνδέομαι αποκλειστικά στην μικρότερη συχνότητα των 2,4 Ghz, η οποία έχει απελπιστικά υψηλό ping (75-400) και η ταχύτητα ίντερνετ διακυμαίνεται συνεχώς με εκνευριστικά χαμηλές ταχύτητες κατά περιπτώσεις. Το ότι δεν ανιχνεύεται έχει να κάνει με την κάρτα δικτύου του υπολογιστή; Υπάρχει δυνατότητα να συνδεθώ στην συχνότητα 5G; Ένα Ethernet θα το έλυνε αυτό;
Αυτή την στιγμή η κάρτα δικτύου είναι αυτό το tplink που αγόρασες. Θα πρότεινα να αγοράσεις ένα kit powerline ώστε να είσαι κομπλέ στο κομμάτι του gaming.
Υπάρχει δυνατότητα να συνδεθώ στην συχνότητα 5G;
Όχι, δεν το υποστηρίζει το TP-Link μιας κι είναι WiFi N κι όχι WiFi AC.
Βέβαια δεν ξέρω αν θα βελτιωνόταν η κατάσταση από την στιγμή που είπες ότι το PC είναι μακρυά από το router. Αν έχει κιόλας τοίχους ενδιάμεσα κι όχι οπτική επαφή, παίζει να ήταν ακόμα χειρότερα μιας και τα 5Ghz έχουν χειρότερη εμβέλεια, ειδικά όταν υπάρχουν τοίχοι.
Σίγουρα με Ethernet θα άγγιζες την τελειότητα (Τόκος), το θέμα είναι πόσο εφικτό είναι "εμφανισιακά".
Το πρόβλημα μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν ανιχνεύεται καθόλου η "5G" συχνότητα των 5 Ghz
Αν ηθελες 5 Ghz, επρεπε να παρεις USB Adapter με 5 Ghz
Ναι ένα ethernet Lan καλώδιο θα λύσει τα ζητήματα. Ίσως και ένα plc, υπάρχει περίπτωση κ εκεί να χεις κάποια θέματα https://linustechtips.com/topic/445640-the-powerline-is-low-latency-myth/ σαφώς καλύτερα από τη μεγάλη απόσταση WiFi router που έχεις τώρα.
Αυτό που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ασύρματη σύνδεση, είναι να ελέγξεις πόσο crowded είναι το κανάλι εκπομπής που συνδέεται το tp-link, πχ με μία εφαρμογή wifi analyzer, και να το αλλάξεις στο βέλτιστο/λιγότερο χρησιμοποιούμενο, αντί για auto επιλογή που χρησιμοποιούν απο default συνήθως.
Αντίστοιχα να αλλάξεις και το κανάλι που εκπέμπει και το router.
Είπαμε και εμείς να κάνουμε αναβάθμηση απο adsl σε vdsl 50.
Ημερομηνία ενεργοποίησης σήμερα. Πρωί πρωί κόβεται το adsl, οργανωμένος όμως μια και είμαι σε τηλεργασία με hotspot το κινητό. Το παιδί το ίδιο (τηλεκπαίδευση). To vdsl router συνδεδεμένο και το κόκκινο χαλί στρωμένο.
Βλέπω κάποια στιγμή στο site της vod
"Εξέλιξη ενεργοποίησης γραμμής
Η γραμμή παραδόθηκε και η σύνδεση σου είναι σε πιλοτική λειτουργία"
Εδώ είμαστε λέω, παρατάω την δουλειά και πάμε να δούμε τι ψάρια πιάσαμε. Πετάμε ή μπουσουλάμε;;;;;
Τζίφος!!!! ούτε βήμα. Μόνο το power ανάβει και το wifi.
DSL Link Information
Link Status No Link
Modulation Type N/A
Actual Rate(Up/Down) 0/0 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 0/0 kbps
Noise Margin(Up/Down) 0/0 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/0 dB
Output Power(Up/Down) 0/0 dBm
Data Path(Up/Down) N/A
Interleave Depth(Up/Down) 0/0
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile N/A
Showtime Start 0 h 0 min 0 s
LinkEncap N/A
CRC Errors(Up/Down) 0/0
FEC Errors(Up/Down) 0/0
μίλησα με τεχνική υποστήριξη και μου είπανε πως "Βάσει της κατάστασης της γραμμής θα έπρεπε να έχει συνδεθεί ήδη."
Και το δηλώσαμε βλαβη.
Καμιά ιδέα τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει;
Μ' αρέσει που ανησυχούσα μην δεν συγχρονίζει καλά επειδή έχω συνδεδεμένο συναγερμό (πίσω από φίλτρο) ή αν θα έει πρόβλημα ο συναγερμός εαν χρειαστεί να κάνει κάποια κλήση.
UPDATE
Στην Πορεία αίτησης στο site της vodafone πλέον φαίνεται πως έχει ενεργοποιηθεί το vdsl.
Εδώ φυσικά μαύρο ψηφιακό σκοτάδι.
MitsosDaBest13
17-03-21, 19:41
Είπαμε και εμείς να κάνουμε αναβάθμηση απο adsl σε vdsl 50.
Ημερομηνία ενεργοποίησης σήμερα. Πρωί πρωί κόβεται το adsl, οργανωμένος όμως μια και είμαι σε τηλεργασία με hotspot το κινητό. Το παιδί το ίδιο (τηλεκπαίδευση). To vdsl router συνδεδεμένο και το κόκκινο χαλί στρωμένο.
Βλέπω κάποια στιγμή στο site της vod
"Εξέλιξη ενεργοποίησης γραμμής
Η γραμμή παραδόθηκε και η σύνδεση σου είναι σε πιλοτική λειτουργία"
Εδώ είμαστε λέω, παρατάω την δουλειά και πάμε να δούμε τι ψάρια πιάσαμε. Πετάμε ή μπουσουλάμε;;;;;
Τζίφος!!!! ούτε βήμα. Μόνο το power ανάβει και το wifi.
DSL Link Information
Link Status No Link
Modulation Type N/A
Actual Rate(Up/Down) 0/0 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 0/0 kbps
Noise Margin(Up/Down) 0/0 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/0 dB
Output Power(Up/Down) 0/0 dBm
Data Path(Up/Down) N/A
Interleave Depth(Up/Down) 0/0
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile N/A
Showtime Start 0 h 0 min 0 s
LinkEncap N/A
CRC Errors(Up/Down) 0/0
FEC Errors(Up/Down) 0/0
μίλησα με τεχνική υποστήριξη και μου είπανε πως "Βάσει της κατάστασης της γραμμής θα έπρεπε να έχει συνδεθεί ήδη."
Και το δηλώσαμε βλαβη.
Καμιά ιδέα τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει;
Μ' αρέσει που ανησυχούσα μην δεν συγχρονίζει καλά επειδή έχω συνδεδεμένο συναγερμό (πίσω από φίλτρο) ή αν θα έει πρόβλημα ο συναγερμός εαν χρειαστεί να κάνει κάποια κλήση.
UPDATE
Στην Πορεία αίτησης στο site της vodafone πλέον φαίνεται πως έχει ενεργοποιηθεί το vdsl.
Εδώ φυσικά μαύρο ψηφιακό σκοτάδι.
Παίζει να σ' έβαλε τεχνικός του ΟΤΕ σε λάθος πόρτα. :p
Γενικότερα, από τη στιγμή που γίνεται η συμφωνία για αναβάθμιση, πόσες μέρες περίπου πέρασαν μέχρι την ενεργοποίηση;
Εδώ και μια βδομάδα σε φίλο λέει είναι στο βήμα 2: υποβολή αίτησης..
Γενικότερα, από τη στιγμή που γίνεται η συμφωνία για αναβάθμιση, πόσες μέρες περίπου πέρασαν μέχρι την ενεργοποίηση;
Εγώ που έκανα αναβάθμιση από 50 σε 100 (κλασική τιμή 28,65 με e-bill) στις 24/3 κατά τις 8 αποδέχτηκα την προσφορά στις 10 είχα ήδη αναβαθμιστεί στα 100 να σημειώσω πως παίρνω από καμπίνα ΟΤΕ.
εξαρταται που θα πεσεις σε μενα σε τρεις μερες εγινε 50 σε 100
Απο adsl σε vdsl έκανε 13 μέρες τελικά..
Απο 50 σε 100 ειναι απλά αλλαγή στον κόφτη, σε γνωστό μου έγινε σε λιγότερο απο 24 ώρες..
γατακιαααα εμένα έκανε 5 μήνες να περάσει από την υποβολή αίτησης στην αλλαγή προφίλ δεν-ξέρω-πως-το-λένε :lol:
Από ADSL στην Vodafone, αποδέχθηκα την προσφορά για VDSL 50 στις 8 Απριλίου για πακέτο 360΄προς Εθνικά κινητά και Διεθνή σταθερά, απεριοριστα αστικά για συμβόλαιο 24 μηνών στα 24.35 euro χωρίς κάποιο κινητό vodafone.
μετά 3-4 μέρες ήρθε το ρουτερ και στις 21 Απριλίου (13 μέρες μετά) γύρισε σε VDSL αυτόματα, ενώ είχα το ρούτερ συνδεμένο δεν κατάλαβα καμία αποσύνδεση, ίσως υπηρξε κάτι στιγμιάιο.
Γενικά αρκετά ικανοποιημένος και με την ταχύτητα και με την τιμή.
Ελπίζω να βοήθησα κάποιον που το σκέφτεται.
Στατιστικά
Modulation Type VDSL2_Vectoring
Actual Rate(Up/Down) 5494/54999 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 47213/127324 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31.2/19.4 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/4.6 dB
Output Power(Up/Down) -6.6/11.1 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 1/1917
Interleave Delay(Up/Down) 0/9 ms
INP(Up/Down) 0/6.1 symbols
Profile 17a
Showtime Start 31 h 48 min 51 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 41/44
FEC Errors(Up/Down) 0/46323
Αυτά τα crc με τέτοιο snr και attenuation με εξοργίζουν.
Κατά τα άλλα, μια χαρά.
Πρόσφατα συνδέθηκα και εγώ σε vdsl100.
Πως βλέπετε τα στατιστικά;
Τρέχον ρυθμός 109998 kbps/10998 kbps
Μέγιστος ρυθμός 123348 kbps/50531 kbps
Αναλογία σήματος προς θόρυβο 9.6 dB/31.1 dB
Εξασθένηση 11.0 dB/14.0 dB
Ισχύς 13.5 dBm/4.5 dBm
Σφάλματα CRC το τελευταίο 15 λεπτό/λεπτά 38/6
Κ (αριθμός των bytes στο πλαίσιο DMT) 239/240
R (αριθμός των bytes στη λέξη κώδικα RS) 16/0
S (μέγεθος λέξης κώδικα RS σε πλαίσιο DMT)0.06/0.69
D (βάθος παρεμβολής) 388/1
Καθυστέρηση 6.69 ms/0.00 ms
Super Frames 73744071/12386228
Σφάλματα Super Frames 70/0
Σφάλματα HEC 0/0
Total Cells 73744071/12386228
Data Cells 73744071/12386228
Συνολικά ES 20/7
Συνολικά SES 0/0
Συνολικά UAS 118/118
Καλημέρα,μετά από 2.5-3 χρόνια κάτοχος vdsl 50mbps, σταθερος σε SNR (25-28) ειπα να δοκιμασω να ανεβασω ταχύτητα στα 100mbps (attenuation ικανοποιητικο, η γραμμη θεωρητικα πιανει 127-132).
Με το που έγινε η μετάβαση στα 100mbps χθες βραδυ υπήρξε αμεση πτωση στο SNR (10-11) και από τότε μέχρι το πρωι είχα και 2 αποσυγχρονισμούς.
Ειναι φυσιολογική η πτώση του SNR λογω την αναβάθμισης της ταχυτητας ?
Ναι είναι φυσιολογική. Οι αποσυγχρονισμοί όμως δεν θα πρέπει να υπάρχουν. Γενικά λόγω αύξησης της ταχύτητας συγχρονισμού η σύνδεση γίνεται περισσότερο ευαίσθητη σε καταστάσεις που δεν θα ενοχλούσαν την 50άρα. Πχ. θέματα στη καλωδίωσή σου, powerlines κτλ. Από crc πώς πας;
GregoirX23
11-05-21, 13:20
Καλημέρα,μετά από 2.5-3 χρόνια κάτοχος vdsl 50mbps, σταθερος σε SNR (25-28) ειπα να δοκιμασω να ανεβασω ταχύτητα στα 100mbps (attenuation ικανοποιητικο, η γραμμη θεωρητικα πιανει 127-132).
Με το που έγινε η μετάβαση στα 100mbps χθες βραδυ υπήρξε αμεση πτωση στο SNR (10-11) και από τότε μέχρι το πρωι είχα και 2 αποσυγχρονισμούς.
Ειναι φυσιολογική η πτώση του SNR λογω την αναβάθμισης της ταχυτητας ?
Πολύ γενικά..
Όσο ανεβαίνει η ταχύτητα πέφτει το σνρ.. Και αντίστροφα..
Εκτός μετά αν υπάρχει κάποιο θέμα για τη πτώση του σνρ Η η γραμμή είναι πολύ καλή κ μπορεί να κρατήσει ψηλό σνρ..
Για τους αποσυγχρονισμούς δες αν το σνρ κάνει μεγάλες διακυμάνσεις, κ επίσης βλέπε τα error..
Ναι είναι φυσιολογική. Οι αποσυγχρονισμοί όμως δεν θα πρέπει να υπάρχουν. Γενικά λόγω αύξησης της ταχύτητας συγχρονισμού η σύνδεση γίνεται περισσότερο ευαίσθητη σε καταστάσεις που δεν θα ενοχλούσαν την 50άρα. Πχ. θέματα στη καλωδίωσή σου, powerlines κτλ. Από crc πώς πας;
Πολύ γενικά..
Όσο ανεβαίνει η ταχύτητα πέφτει το σνρ.. Και αντίστροφα..
Εκτός μετά αν υπάρχει κάποιο θέμα για τη πτώση του σνρ Η η γραμμή είναι πολύ καλή κ μπορεί να κρατήσει ψηλό σνρ..
Για τους αποσυγχρονισμούς δες αν το σνρ κάνει μεγάλες διακυμάνσεις, κ επίσης βλέπε τα error..
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
δυστυχως το πρωι δεν μπορεσα να ελεγξω για crc errors
Απο τις 00:00 που εκανα reboot στο modem εχω τα παρακατω στατιστικα, το snr ειναι σταθερο
συνηθως 10-11 (υπαρχουν και περίοδοι που πεφτει στο 7-9)
227453
θα βγαλω κατι powerlines που εχω σπιτι και θα ελεγξω εκ νεου...πλεον εχω ψαξιμο για πιθανους θορυβους :hmm:
Aπο spectrum πάντως δεν μπορώ να καταλάβω κάτι (<-- άσχετος :whistle:)
227455
dimangelid
11-05-21, 19:57
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
δυστυχως το πρωι δεν μπορεσα να ελεγξω για crc errors
Απο τις 00:00 που εκανα reboot στο modem εχω τα παρακατω στατιστικα, το snr ειναι σταθερο
συνηθως 10-11 (υπαρχουν και περίοδοι που πεφτει στο 7-9)
227453
θα βγαλω κατι powerlines που εχω σπιτι και θα ελεγξω εκ νεου...πλεον εχω ψαξιμο για πιθανους θορυβους :hmm:
Aπο spectrum πάντως δεν μπορώ να καταλάβω κάτι (<-- άσχετος :whistle:)
227455
Και εγώ με το που πήγα από 50αρα σε 100αρα, άρχισε να μαζεύει πολλά crc error, είχα αποσυγχρονισμούς και όσο είχα συγχρονισμό ανεβοκατέβαινε η ταχύτητα (μια 109999, μια 105000, μια 95000, μια 100000) χωρίς να αποσυγχρονίζει.
Δήλωσα βλάβη στον ΟΤΕ την Μεγάλη Πέμπτη, Τετάρτη του Πάσχα ήρθαν, άλλαξαν ζεύγος από την καμπίνα ως την κολώνα και ίσιωσε.
Βέβαια ακόμα μαζεύει crc (τώρα έχω περίπου 35000 μέσα σε περίπου 6 μέρες) αλλά δεν έχω αποσυγχρονισμούς και η ταχύτητα συγχρονισμού παίζει από 109999 ως περίπου 108900.
Εγώ που έκανα αναβάθμιση από 50 σε 100 (κλασική τιμή 28,65 με e-bill) στις 24/3 κατά τις 8 αποδέχτηκα την προσφορά στις 10 είχα ήδη αναβαθμιστεί στα 100 να σημειώσω πως παίρνω από καμπίνα ΟΤΕ.
κι εγω έκανα αναβάθμιση απο 50 σε 100 με τιμή 28.65.. αλλά η ενεργοποίηση μετά απο 7 μέρες ...ρούτερ θα δώσουν καινούριο ?
Αν έχεις το Η267Α ή το Η300s, τότε όχι.
Πλακα πλακα και εγω τελευταια 2 weeks βλεπω 150.000 CRC errors το 15λεπτο με το κακο καινουργιο firmware που δειχνει μονο 15λεπτα, τι φαση? Δεν ηταν ετσι σιγουρα.
Και "νιωθω" γενικα ενα slow down στην γραμμη τελευταια, δεν εχει κατι, αλλα μερικες φορες αναρωτιεσαι "ε πως γινετε να αργει να ανοιξει σελιδα που ανοιγω 10 χρονια αμεσα".
και στις προηγούμενες εκδόσεις έδειχνε 15 λεπτά. δεν είναι κάτι νέο. προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει κάποια μεγάλη πτώση στην απόκριση στο άνοιγμα σελίδων.
Το καφαο είναι στο πεζοδρόμιο της απέναντι πολυκατοικία !!!! Το μαθα σήμερα που κάνουν εργασίες και δεν έχω γραμμή !!!!!και από ότι μου πε ο τεχνικός σε τρία το πολύ τέσσερα χρόνια θα δούμε οπτική ινα
συνδέθηκα σήμερα ... απο 50 σε 100 Mbps απεριόριστο Internet Vodafone Home double play Απεριόριστα εθνικά σταθερά
360 λεπτά προς εθνικά κινητά
Internet έως 100 Mbps με το ίδιο ρούτερ H300S δεν δίνουν καινούριο...28,66 ευρώ το μήνα με οπτική ίνα μέχρι το καφάο και απο το καφάο μέχρι το σπίτι μου απόσταση 35 μέτρα χαλκός. Με speed test 94 download, και upload 10..στο ρούτερ μου λέει 107.4 Mbit/s και 10.7 Mbit/s αντίστοιχα.. επίσης να αναφέρω ότι η σύνδεση τηλεφώνου άλλαξε σε VOIP
dimangelid
18-05-21, 20:05
συνδέθηκα σήμερα ... απο 50 σε 100 Mbps απεριόριστο Internet Vodafone Home double play Απεριόριστα εθνικά σταθερά
360 λεπτά προς εθνικά κινητά
Internet έως 100 Mbps με το ίδιο ρούτερ H300S δεν δίνουν καινούριο...28,66 ευρώ το μήνα με οπτική ίνα μέχρι το καφάο και απο το καφάο μέχρι το σπίτι μου απόσταση 35 μέτρα χαλκός. Με speed test 94 download, και upload 10..στο ρούτερ μου λέει 107.4 Mbit/s και 10.7 Mbit/s αντίστοιχα.. επίσης να αναφέρω ότι η σύνδεση τηλεφώνου άλλαξε σε VOIP
Το speedtest το έκανες ασύρματα ή με καλώδιο;
Αν το έκανες ασύρματα, δοκίμασε με καλώδιο να δεις πως πάει και εκεί.
@ ADSLgr.com All rights reserved.