PDA

Επιστροφή στο Forum : Nέοι συνδρομητές VDSL στην Vodafone

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 66

minas
29-10-21, 14:42
Καλησπέρα. Έκανα πρίν δέκα μέρες αναβάθμιση σε VDSL και θα ήθελα να μου πέιτε αν είναι εντάξει η γραμμή και τα αποτελέσματα γιατί δεν βλέπω πολύ μεγάλη διαφορά απο πρίν όπου όπου αν θυμάμαι έπιανα γύρω στα 4-5 Mbps .Ευχαριστώ έκ των προτέρων.

Link Status Up

Modulation Type VDSL2_Vectoring

Actual Rate(Up/Down) 5495/54999 kbps

Attainable Rate(Up/Down) 55449/126632 kbps

Noise Margin(Up/Down) 33/26.9 dB

Line Attenuation(Up/Down) 10.1/4.9 dB

Output Power(Up/Down) -5.3/13.7 dBm

Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved

Interleave Depth(Up/Down) 1/4

Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms

INP(Up/Down) 4/4 symbols

Profile 17a

Showtime Start 261 h 49 min 33 s

LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM

CRC Errors(Up/Down) 0/0

FEC Errors(Up/Down) 10/4599

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Η γραμμή σου είναι φουλ 50άρα και μπορεί να πάει και στα 100.
Είναι 10 φορές πιο γρήγορο από τα 4-5Mbps που λες.
Επίσης έχει ενεργοποιημένο G.INP και η καθυστέρηση είναι σχεδόν σαν fastpath.
Τι δοκιμές έκανες;

stelios_korudallos
29-10-21, 15:27
Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε απλή χρήση browsing, streaming εννοώ ότι δεν βλέπω μεγάλη διαφορά. Αν λες όμως ότι είναι οκ η γραμμη και δεν έχει θέματα τότε μάλλον φταίει το χρέπι pc μου ή εγώ περίμενα κάτι σαν την αλλαγή hdd σε ssd !Θα φέρω ένα καινούριο laptop να το δοκιμάσω.

aitos
29-10-21, 17:44
Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε απλή χρήση browsing, streaming εννοώ ότι δεν βλέπω μεγάλη διαφορά. Αν λες όμως ότι είναι οκ η γραμμη και δεν έχει θέματα τότε μάλλον φταίει το χρέπι pc μου ή εγώ περίμενα κάτι σαν την αλλαγή hdd σε ssd !Θα φέρω ένα καινούριο laptop να το δοκιμάσω.

den blepeis εμφανεις διαφορες στο σερφρισμα....στο κατεβασμα ειναι τεραστια η διαφορα !!

MitsosDaBest13
29-10-21, 18:56
Καλησπέρα. Έκανα πρίν δέκα μέρες αναβάθμιση σε VDSL και θα ήθελα να μου πέιτε αν είναι εντάξει η γραμμή και τα αποτελέσματα γιατί δεν βλέπω πολύ μεγάλη διαφορά απο πρίν όπου όπου αν θυμάμαι έπιανα γύρω στα 4-5 Mbps .Ευχαριστώ έκ των προτέρων.

Μπες YouTube με ανάλυση 1080p, να δεις πόσο γρήγορα φορτώνει. Ή να κατεβάσεις μεγάλα αρχεία. Ή να μπείτε πολλοί στο ίντερνετ ταυτόχρονα, χωρίς να σέρνεται. Απλά καμία σχέση με ADSL. :oneup: Στο απλό σερφάρισμα, δεν πρόκειται να δεις εμφανή διαφορά.

stelios_korudallos
29-10-21, 20:25
Μπες YouTube με ανάλυση 1080p, να δεις πόσο γρήγορα φορτώνει. Ή να κατεβάσεις μεγάλα αρχεία. Ή να μπείτε πολλοί στο ίντερνετ ταυτόχρονα, χωρίς να σέρνεται. Απλά καμία σχέση με ADSL. :oneup: Στο απλό σερφάρισμα, δεν πρόκειται να δεις εμφανή διαφορά.

den blepeis εμφανεις διαφορες στο σερφρισμα....στο κατεβασμα ειναι τεραστια η διαφορα !!

Τα δοκίμασα και κατέβασα ένα αρχείο torrent 8.5 giga σε 30 λεπτά και έτρεξα youtube υψυλές αναλύσεις και έχετε δίκιο!! Καμία σχέση όντως !! Ευχαριστώ πολύ!

baskon
04-11-21, 08:00
Ηρθα και εγώ στη Vodafone πριν λίγες μέρες (από Wind 50 Mbps- περιοχή με Wind καμπίνες).
Μου έδωσαν στη VF τα 100 Mbps + 360 κινητα/διεθνη +απεριόριστα σταθερά στα 24.90 ευρώ οπότε έκανα τη μετάβαση.
Η μετάβαση υπήρξε απροβλημάτιστη. Γενικά πολύ ευχαριστημένος. Πήρα ευκολα και τις ρυθμίσεις VOIP από το H300s και τα έχω σετάρει όλα πλέον στο Fritz 7590. Η γραμμή ήταν και παρέμεινε πολύ καλή με attainable 230+Mbps, συγχρονίζει στα 110 στο πακέτο των 100 Mbps.

walker
04-11-21, 08:58
Πολύ καλή προσφορά! Εγώ έχω τα 50Mbps και τα υπόλοιπα ίδια στο φωνητικό με 25,50€(παλαιότερη προσφορά).

kostas87
07-11-21, 16:16
ειμαι σε διαδικασια φορητοτητας απο νοβα. μου εδωσαν ενεργοποιηση μεχρι 12/11. αυτο τηρειται ή παιζει να παρει και παραταση? το ρουτερ εχει ερθει απτη 2-3η μερα.

Επισης τωρα παιρνω ADSL απο Α/Κ και θα μπω σε καμπινα vodafone που εχει στη περιοχη μου.
Απο χτες πρωι δεν εχω καθολου ιντερνετ και σκεφτηκα μηπως γινεται η μεταβαση αλλα στη vodafone μου ειπαν δεν εχει προγραμματιστει ακομα ημερομηνια επισκεψης των τεχνικων ΟΤΕ.
Δε δηλωνω βλαβη γιατι αναμενεται η μεταβαση οποτε μεχρι να διορθωθει θα εχω περασει σε vodafone.

το ερωτημα ειναι ο ΟΤΕ τι ενεργειες κανει ακριβως? Αποσυνδεει τον υπαρχον βρογχο απτο Α/Κ και μετα ερχεται η vodafone και σε συνδεει με την καμπινα της?
Στη καμπινα της vodafone μονο δικοι της τεχνικοι δεν επεμβαινουν? Στα τηλεφωνικα κουτια του ΟΤΕ εχουν προσβαση και οι αλλες εταιριες?
Αν γνωριζει καποιος τη διαδικασια ας ενημερωσει!

GregoirX23
07-11-21, 17:18
Ο ΟΤΕ στο παλιό καφαο του θα αποσυνδέσει το χαλκό που τώρα πάει στο α.κ και θα ενώσει ζεύγος που πάει προς τη καμπίνα της voda..
Όλα τα υπόλοιπα μετά τα αναλαμβάνει η βοντα στη δική της καμπίνα..
Το κομμάτι χαλκού που έρχεται προς το σπίτι σου δεν επηρεάζεται καθόλου..
Στο α.κ τι άλλο κάνουν δεν ξέρω..
Κανονικά όμως δεν έπρεπε να σε αφήσουν χωρίς υπηρεσίες παρά μόνο για μερικές ώρες..

kostas87
07-11-21, 18:39
Ο ΟΤΕ στο παλιό καφαο του θα αποσυνδέσει το χαλκό που τώρα πάει στο α.κ και θα ενώσει ζεύγος που πάει προς τη καμπίνα της voda..
Όλα τα υπόλοιπα μετά τα αναλαμβάνει η βοντα στη δική της καμπίνα..
Το κομμάτι χαλκού που έρχεται προς το σπίτι σου δεν επηρεάζεται καθόλου..
Στο α.κ τι άλλο κάνουν δεν ξέρω..
Κανονικά όμως δεν έπρεπε να σε αφήσουν χωρίς υπηρεσίες παρά μόνο για μερικές ώρες..

τηλεφωνο εχω ιντερνετ οχι. γι αυτο σκεφτηκα οτι ισως ξεκινησε η μεταβαση. συνεπεσε και με μια διακοπη ρευματος χτες οποτε υπεθεσα καπου θα υπηρξε βλαβη γενικη αλλα οχι.

Αρα υπαρχει περιπτωση να με αποσυνδεσαν και να εχω μονο τηλεφωνο? δεν ειχα voip αλλα κ παλι στεκει? Σαββατο κιολας.
στη νοβα δεν εβλεπαν καμια βλαβη και στη voda ηταν κατηγορηματικοι οτι δεν εχει ξεκινησει ακομα καμια διαδικασια μεταβασης ουτε απτον ΟΤΕ και πρεπει να το κοιταξω τη νοβα.

GregoirX23
07-11-21, 21:02
Τι να σου πω;
Ποιος ξέρει τι έχει γίνει..
Κάτι έχει γίνει στο α.κ μάλλον..
Αν είχε ξεκινήσει η διαδικασία στο καφαο του ΟΤΕ λογικά δεν θα είχες ούτε τηλέφωνο εκτός αν σου δώσει και η βοντα pstn..
Αυτό υποθέτω ότι μπορείς να το καταλάβεις από τις ψηφιακές ευκολίες και τα ηχογραφημένα μηνύματα που βγαίνουν..
Πχ ενεργοποίησε απόκρυψη η εκτροπή η απόρριψη ανωνύμων κλήσεων να δεις αν βγαίνει η φωνή της νόβα η αν έχει αλλάξει και χρεώνεται πλέον στη βοντα για κλήσεις..
Η δες εδώ τι πάροχο σου βγάζει..
http://www.foritotita.gr/?page_id=362

antonis556
08-11-21, 14:51
Καλησπέρα,

Πήρα την ίδια προσφορά με τον συμφορουμίτη @baskon. Έγινε μεταφορά από Wind 50Mbps. Από την πρώτη μέρα δυστυχώς υπήρχαν προβλήματα.
1. Έπρεπε να γίνει επικοινωνία με το support για να πάρω τις ρυθμίσεις του VoIP.
2. Η γραμμή συγχρονίζει στα 50 και έχει δηλωθεί βλάβη.
3. Έχει παρατηρηθεί πολύ αργό browsing, DNS resolution και κατέβασμα της τάξης κάποιων kbps. Αυτό επιλύθηκε ύστερα από reboot του router, μετά από οδηγία του support.

Αναμένω τεχνικό αύριο για να δούμε τι θα γίνει.

Σε περίπτωση που δεν βγει άκρη και θελήσω να σπάσω το συμβόλαιο, λόγω μη παροχής minimum υπηρεσιών, μπορεί αυτό να γίνει αζημίως ?

Με τη Wind δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα στο 50άρι.

GregoirX23
08-11-21, 19:03
Στατιστικά;
Σε νόβα κατοσταρα πήγες;

antonis556
09-11-21, 10:36
Στατιστικά;
Σε νόβα κατοσταρα πήγες;

Σε vodafone 100. Παρακάτω τα stats.

232162

GregoirX23
09-11-21, 10:45
To g.inp πρέπει να είναι ενεργό από ότι βλέπω.. Η καμπίνα ποιου παρόχου είναι;
Πάντως είναι αφύσικο..
Έπρεπε να τερματίζει..
Για δείτε τι θα δείτε με το τεχνικό..
Μετρήστε στο κατανεμητή πρώτα να δείτε τι φτάνει εκεί..

antonis556
09-11-21, 16:14
To g.inp πρέπει να είναι ενεργό από ότι βλέπω.. Η καμπίνα ποιου παρόχου είναι;
Πάντως είναι αφύσικο..
Έπρεπε να τερματίζει..
Για δείτε τι θα δείτε με το τεχνικό..
Μετρήστε στο κατανεμητή πρώτα να δείτε τι φτάνει εκεί..

Η καμπίνα είναι της Wind. Θα κάνουμε τις μετρήσεις και θα ενημερώσω.

- - - Updated - - -

Καλησπέρα και πάλι, φαίνεται πως το πρόβλημα είναι στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού (πρίζες παλαιές, τύπου Τ).
Απομονώσαμε κάποιες που δεν ήταν σε χρήση και καταφέραμε να φτάσουμε στα 80 με attainable 100, ενώ στην κεντρική πρίζα, δίνει συγχρονισμό στα 110.

Θα φωνάξω ηλεκτρολόγο να κάνει αλλαγή στις πρίζες και να πάω σε UTP, γιατί μου είπε και ο τεχνικός ότι αν μετρήσει κάτω (κατανεμητή) θα μου δώσει max 250 και είναι κρίμα να χάνω το φάσμα.

geoav
09-11-21, 16:28
Η καμπίνα είναι της Wind. Θα κάνουμε τις μετρήσεις και θα ενημερώσω.

- - - Updated - - -

Καλησπέρα και πάλι, φαίνεται πως το πρόβλημα είναι στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού (πρίζες παλαιές, τύπου Τ).
Απομονώσαμε κάποιες που δεν ήταν σε χρήση και καταφέραμε να φτάσουμε στα 80 με attainable 100, ενώ στην κεντρική πρίζα, δίνει συγχρονισμό στα 110.

Θα φωνάξω ηλεκτρολόγο να κάνει αλλαγή στις πρίζες και να πάω σε UTP, γιατί μου είπε και ο τεχνικός ότι αν μετρήσει κάτω (κατανεμητή) θα μου δώσει max 250 και είναι κρίμα να χάνω το φάσμα.

Αν μου επιτρεπεις μια προταση, παρε μια απλη διπλη τηλεφωνικη πριζα, βαλε την στην κεντρικη και απομονωσε τα 2 καλωδια που ερχονται απο κατω στη μια απο τις 2 και στη δευτερη βαλε το καλωδιο που παει σε ολες τις αλλες τηλ πριζες του σπιτιου. Απο την πρωτη στελνεις κατευθειαν στο router και μετα απο την τηλεφωνικη εξοδο του router στελνει στην 2η υποδοχη που παει στις μεσα και εισαι καλυμμενος και με την καλυτερη δυνατη συνδεση εντος σπιτιου χωρις να χρειαστει να περασεις καινουρια καλωδιωση.

antonis556
09-11-21, 16:59
Αν μου επιτρεπεις μια προταση, παρε μια απλη διπλη τηλεφωνικη πριζα, βαλε την στην κεντρικη και απομονωσε τα 2 καλωδια που ερχονται απο κατω στη μια απο τις 2 και στη δευτερη βαλε το καλωδιο που παει σε ολες τις αλλες τηλ πριζες του σπιτιου. Απο την πρωτη στελνεις κατευθειαν στο router και μετα απο την τηλεφωνικη εξοδο του router στελνει στην 2η υποδοχη που παει στις μεσα και εισαι καλυμμενος και με την καλυτερη δυνατη συνδεση εντος σπιτιου χωρις να χρειαστει να περασεις καινουρια καλωδιωση.

Καλησπέρα,

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόταση. Θα τη μεταφέρω στον πατέρα μου, που είναι και ο ηλεκτρολόγος (υπεύθυνος του σπιτιού). Δεν νομίζω να έχει κάποια αντίρρηση με αυτό.

GregoirX23
10-11-21, 01:08
Όπως αναφέρθηκε..
Τα είχα γράψει πρόσφατα και εδώ..
https://www.adslgr.com/forum/threads/1211343-%CE%A7%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-internet-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-Cosmote?p=7151348#post7151348
Οπότε θα κάνετε το ίδιο..

antonis556
10-11-21, 13:06
Όπως αναφέρθηκε..
Τα είχα γράψει πρόσφατα και εδώ..
https://www.adslgr.com/forum/threads/1211343-%CE%A7%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-internet-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-Cosmote?p=7151348#post7151348
Οπότε θα κάνετε το ίδιο..

Καλημέρα, αναλυτικότατος. Θα προχωρήσω με αυτό και θα ενημερώσω !

billaros_
17-11-21, 12:34
Καλημέρα σε όλους, εδώ και 4 ημέρες μεταφέρθηκα από WIND 100 σε Vodafone 100. Ο συγχρονισμός και οι ταχύτητες που είχα με WIND ήταν 102/10 και ~ 100/10 τις περισσότερες ώρες της εβδομάδας.
Με Vodafone ο συγχρονισμός έπεσε σε 98/10 και με download 91/10. Αποσυνδέσεις δεν έχω και το max att παίζει από 102 μέχρι 120.
Καταλαβαίνω να συγχρονίζει χαμηλώτερα από πριν καθώς είναι διαφορετικός ο εξοπλισμός όμως τα 7Mbit δεν μπορώ να καταλάβω που πάνε. Δεν έχω IPTV και από ότι μου είπαν δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός από την δική τους πλευρά.
Έβαλα άλλο εξοπλισμό πάνω, συγχρόνισε 103/11 και μου έδωσε max download 96/10, πάλι 7Mbit διαφορά.
Τι μπορεί να συμβαίνει; (καλώδια/πρίζες/Jack μπουλόνια όλα ελεγμένα)
Παρακάτω στατιστικά της γραμμής μου.

232365

PEPES
17-11-21, 16:28
Καλημέρα σε όλους, εδώ και 4 ημέρες μεταφέρθηκα από WIND 100 σε Vodafone 100. Ο συγχρονισμός και οι ταχύτητες που είχα με WIND ήταν 102/10 και ~ 100/10 τις περισσότερες ώρες της εβδομάδας.
Με Vodafone ο συγχρονισμός έπεσε σε 98/10 και με download 91/10. Αποσυνδέσεις δεν έχω και το max att παίζει από 102 μέχρι 120.
Καταλαβαίνω να συγχρονίζει χαμηλώτερα από πριν καθώς είναι διαφορετικός ο εξοπλισμός όμως τα 7Mbit δεν μπορώ να καταλάβω που πάνε. Δεν έχω IPTV και από ότι μου είπαν δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός από την δική τους πλευρά.
Έβαλα άλλο εξοπλισμό πάνω, συγχρόνισε 103/11 και μου έδωσε max download 96/10, πάλι 7Mbit διαφορά.

232365

Αν δεν παιζεις παιχνιδια ζητα interleaved προφιλ και βαλε το ρουτερ της vodafone.

billaros_
17-11-21, 16:33
Αν δεν παιζεις παιχνιδια ζητα interleaved προφιλ και βαλε το ρουτερ της vodafone.
Το router της Vodafone έχω και τώρα.
Με interleaved θα πιάσω την ταχύτητα συγχρονισμού;

kostas87
17-11-21, 16:59
2 μερες σε vdsl 50 καλα παει εχω 2 ερωτησεις.

παρατηρησα οτι στην αρχη ειχα fast/fast και γυρισε 2-3 φορες μονο του σε fast/interleaved οπου και παρεμεινε. παιχνιδια δε παιζω καθολου μονο streaming θελω.
εκανε και 2-3 αποσυνδεσεις χτες. σημερα το κοιταξα δειχνει σταθερο.

Παρακατω τα στατιστικα. SNR 6dB οριακα πολυ δεν ειναι; να ζητησω κλειδωμα παρακατω;

232373

nyannaco
17-11-21, 17:46
Κάτοι δεν μου κάθεται καλά στα στατιστικά σου, το attainable μου φαίνεται πολύ χαμηλό για το attenuation που έχεις, και τα CRC errors μάλλον πολλά για 1-2 μέρες. Καλωδιακό πρόβλημα εσωτερικά στο κτίριό σου, θα μάντευα, αν τα έχεις συνδέσει όλα σωστά. Για αρχή, θα έβγαζα τελείως τα τηλέφωνα και θα ξανακοίταγα στατιστικά, για να αποκλείσω το θέμα να είναι από εκεί, και στη συνέχεια θα κοίταγα εσωτερική καλωδίωση.

PEPES
17-11-21, 19:28
Το router της Vodafone έχω και τώρα.
Με interleaved θα πιάσω την ταχύτητα συγχρονισμού;

Λογικα ναι αφου θα κερδισεις σε ταχυτητα και σε σταθεροτητα με λιγοτερα crc errors.Στην wind με fast ησουν?

- - - Updated - - -

2 μερες σε vdsl 50 καλα παει εχω 2 ερωτησεις.

παρατηρησα οτι στην αρχη ειχα fast/fast και γυρισε 2-3 φορες μονο του σε fast/interleaved οπου και παρεμεινε. παιχνιδια δε παιζω καθολου μονο streaming θελω.
εκανε και 2-3 αποσυνδεσεις χτες. σημερα το κοιταξα δειχνει σταθερο.

Παρακατω τα στατιστικα. SNR 6dB οριακα πολυ δεν ειναι; να ζητησω κλειδωμα παρακατω;

232373
Και να ζητησεις δεν θα το κανουν.Ηδη το snr ειναι οριακο και σχετικα σπανιο σε vdsl να ειναι στο 6.Επισης την ταχυτητα που πρεπει να εχεις,την εχεις.Κανε αυτα που ειπε ο nyannaco για να σιγουρευτεις οτι απο την μερια σου ειναι ολα καλα.Τσεκαρε και τις πριζες σου.

GregoirX23
17-11-21, 20:10

Αν βλέπω καλά το g.inp είναι ήδη ενεργό.. Οπότε γίνεται ήδη κάποιου μικρού βαθμού interleaving και ας λέει fast..
Για θέμα εξοπλισμού βλέπω τη πτώση.. Και ας είναι στην ίδια καμπίνα.. Ρούτερ με ρούτερ έχει διαφορά..

badweed
17-11-21, 20:31
σε νεα αιτηση για νεα γραμμη vdsl , βρηκα κρεμασμενο χαρτακι απο οτε , στην γραμμη ,οτι δεν ειναι καταλληλη λογο αποστασης για εμπορικο προιον vdsl ,σε δυο νεκρα καλωδια απο ρευμα

ενα μηνυμα απο βονταφον στο κινητο , την επομενη ημερα ελεγε οτι ο καινουριο σας αριθμος ειναι ο ταδε
την επομενη μερα απο αυτη , δηλαδη σημερα ,κανανε εργα και ειχανε κοψει ολες τις γραμμες .

τι να σημαινουν αυτα αραγε ;

minas
18-11-21, 12:02

232365

Επειδή τίθεται και θέμα δρομολόγησης, σε ποια πόλη βρίσκεσαι;
Έχεις δοκιμάσει κατέβασμα από διαφορετικές τοποθεσίες και πρωτόκολλα, ενδεικτικά:
Fast.com, Speedtest.net, ftp.ntua.gr

billaros_
18-11-21, 12:21
Επειδή τίθεται και θέμα δρομολόγησης, σε ποια πόλη βρίσκεσαι;
Έχεις δοκιμάσει κατέβασμα από διαφορετικές τοποθεσίες και πρωτόκολλα, ενδεικτικά:
Fast.com, Speedtest.net, ftp.ntua.gr
Καλημέρα, δεν είναι θέμα δρομολόγησης.
Είναι συνδυασμός κακής ποιότητας modem/router και αλλαγής από interleaved σε fast path. Τελικά το έλυσα κάπως το πρόβλημα με αντικατάσταση του modem/router. Έβαλα ένα DVA-5593 και συγχρονίζει σταθερά 104/11 με όφελος σε Bandwidth 97/10. Η τηλεφωνία παίζει κανονικά καθώς υποστηρίζει διαφορετικά wan/vlan για data/voip/iptv.

badweed
18-11-21, 15:56
σε νεα αιτηση για νεα γραμμη vdsl , βρηκα κρεμασμενο χαρτακι απο οτε , στην γραμμη ,οτι δεν ειναι καταλληλη λογο αποστασης για εμπορικο προιον vdsl ,σε δυο νεκρα καλωδια απο ρευμα

ενα μηνυμα απο βονταφον στο κινητο , την επομενη ημερα ελεγε οτι ο καινουριο σας αριθμος ειναι ο ταδε
την επομενη μερα απο αυτη , δηλαδη σημερα ,κανανε εργα και ειχανε κοψει ολες τις γραμμες .

τι να σημαινουν αυτα αραγε ;

δεν πρεπει να εχει βολτ μου ειπε ο τεχνικος κατα την επισκεψη του , οπου διαγνωσε ενα προβλημα στα 180 μετρα .
προβλημα που κανει εφικτη μονο κατα 10 down 2 up , την συνδεση
232390

απο χρονους , καλα ειναι , αφου στις 9 - 11 εστειλα τα χαρτια ,σημερα εχω το demo

διαβαζω παντως οτι εχει τασεις κατω του βολτ, 0,775 V για 200 εως 4khz και 0,316 V ανω των 4Κhz .
δεν μπορει να μην εχει βολτ !

kostas87
18-11-21, 18:26
Και να ζητησεις δεν θα το κανουν.Ηδη το snr ειναι οριακο και σχετικα σπανιο σε vdsl να ειναι στο 6.Επισης την ταχυτητα που πρεπει να εχεις,την εχεις.Κανε αυτα που ειπε ο nyannaco για να σιγουρευτεις οτι απο την μερια σου ειναι ολα καλα.Τσεκαρε και τις πριζες σου.

Κλειδωμα παρακατω εννοω σε ταχυτητα με ταυτοχρονη αυξηση SNR. για πιο σταθερη συνδεση. Ταχυτητα ηδη ειναι παραπανω απο τα ορια! κ 45 να κλειδωσει δε με πειραζει καθολου.
Αν και χτες-σημερα δεν εχει καμια αποσυνδεση. Γυρισε παλι βεβαια μονο του σε fast/fast.

Τωρα οι καμπινες της voda ειναι 3 στη σειρα στη περιοχη μου. Η πιο κοντινη στα 200μ οι αλλες 400μ κ 600μ. αυτες απεχουν ~6km απο το αστικο κεντρο.
δε ξερω αν παιζει ρολο αυτο στο οτι το attainable δε φτανει 100mbps.

Θεμα με εσωτερικη καλωδιωση σχεδον το αποκλειω γιατι ειχα κανει προσφατα ελεγχο γραμμης με nova (για κατι που αποδειχτηκε βλαβη στο Α/Κ) και οι μετρησεις ηταν οκ.
Θα δοκιμασω και τις αλλες πριζες να δω που θα κλειδωσει.

minas
18-11-21, 20:14
δεν πρεπει να εχει βολτ μου ειπε ο τεχνικος κατα την επισκεψη του , οπου διαγνωσε ενα προβλημα στα 180 μετρα .
προβλημα που κανει εφικτη μονο κατα 10 down 2 up , την συνδεση
232390

απο χρονους , καλα ειναι , αφου στις 9 - 11 εστειλα τα χαρτια ,σημερα εχω το demo

διαβαζω παντως οτι εχει τασεις κατω του βολτ, 0,775 V για 200 εως 4khz και 0,316 V ανω των 4Κhz .
δεν μπορει να μην εχει βολτ !

Συνήθως όταν λένε ότι δεν έχει τάση, εννοούν την DC που χρειάζεται η κλασική τηλεφωνία.
Σε μία γραμμή POTS η απουσία τάσης στο ζεύγος υποδηλώνει βλάβη.

Tauntaun13
21-11-21, 02:13
Έκανα την αναβάθμιση σε VDSL εδώ και ένα μήνα χωρίς προβλήματα, αλλά από την Πέμπτη μου κάνει το εξής κουλό: αν για αρκετή ώρα δεν χρησιμοποιήσω το ίντερνετ, αποσυνδέεται, ανάβει κόκκινο το λαμπάκι internet στο ρούτερ και πρέπει να κλείσω και να ξανανοιξω το ρούτερ για να συνδεθεί ξανά. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι όσο κάνω χρήση δεν με πετάει, πχ σήμερα από το πρωί στις 9 χρησιμοποιούσα non-stop το ίντερνετ με τηλεεργασια και μετά downloading και streaming και λειτουργούσε κανονικότατα. Το απόγευμα βγήκα μια βόλτα για 2 ώρες και μόλις γύρισα είχε αποσυνδεθεί. Τώρα το βράδυ πάλι, όση ώρα έκανα χρήση με το κινητό ήταν μια χαρά, το άφησα για 20 λεπτά για να διαβάσω ένα βιβλίο και αποσυνδέθηκε στο μεταξύ. Και το πρωί, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί όσο κοιμάμαι, επίσης το βρίσκω αποσυνδεδεμενο εδώ και δύο πρωινά. Καμμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό;

palmer
21-11-21, 04:50
232449232451232448
Μετα απο cosmote vdsl 50 σε vodafone vdsl 100 το download στο speedtest παραμενει το ιδιο τι μπορει να φταιει.Κανονικα δεν επρεπε να ειναι παραπανω.

minas
21-11-21, 13:07
Έκανα την αναβάθμιση σε VDSL εδώ και ένα μήνα χωρίς προβλήματα, αλλά από την Πέμπτη μου κάνει το εξής κουλό: αν για αρκετή ώρα δεν χρησιμοποιήσω το ίντερνετ, αποσυνδέεται, ανάβει κόκκινο το λαμπάκι internet στο ρούτερ και πρέπει να κλείσω και να ξανανοιξω το ρούτερ για να συνδεθεί ξανά. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι όσο κάνω χρήση δεν με πετάει, πχ σήμερα από το πρωί στις 9 χρησιμοποιούσα non-stop το ίντερνετ με τηλεεργασια και μετά downloading και streaming και λειτουργούσε κανονικότατα. Το απόγευμα βγήκα μια βόλτα για 2 ώρες και μόλις γύρισα είχε αποσυνδεθεί. Τώρα το βράδυ πάλι, όση ώρα έκανα χρήση με το κινητό ήταν μια χαρά, το άφησα για 20 λεπτά για να διαβάσω ένα βιβλίο και αποσυνδέθηκε στο μεταξύ. Και το πρωί, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί όσο κοιμάμαι, επίσης το βρίσκω αποσυνδεδεμενο εδώ και δύο πρωινά. Καμμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό;

Στις ρυθμίσεις του modem υπάρχει μία επιλογή για να είναι συνέχεια συνδεδεμένο ή μόνο όταν χρειάζεται.
Η ακριβής θέση και διατύπωση εξαρτάται από το modem σου. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά;

Tauntaun13
21-11-21, 13:29
Στις ρυθμίσεις του modem υπάρχει μία επιλογή για να είναι συνέχεια συνδεδεμένο ή μόνο όταν χρειάζεται.
Η ακριβής θέση και διατύπωση εξαρτάται από το modem σου. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά;

Το Η267a έχω, κάπου είδα αυτό που λες τώρα που κοίταζα λίγο τις ρυθμίσεις... Το login timeout είναι; έχει τιμή 10 λεπτά. Ή είναι κάποια άλλη ρύθμιση; Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχω πειράξει γενικά τις ρυθμίσεις καθόλου από όταν έβαλα το router εδώ και ένα μήνα και ξαφνικά μου το άρχισε αυτό. Και δεν θέλω ακόμα να μπλέξω με την τεχνική βοήθεια γιατί αν τους πάρω σε ώρα που λειτουργεί θα μου πουν ότι λειτουργεί κανονικά, αν τους πάρω σε ώρα που είναι off θα μου πουν σίγουρα κάντε μια επανεκκίνηση το router κι εκεί φτιάχνει, χαίρω πολύ...

GregoirX23
21-11-21, 16:41

Τράβα κάνα ρεσετ στο ρούτερ..
Μια άλλη ιδέα θα ήταν να ανεβάσεις στατιστικά γραμμής από όταν δουλεύει κανονικά και πάλι μετά αφού έχει πέσει..
Η και logs αν φαίνονται να δούμε μπας και γράφει κάτι..
Αλλά τώρα που το σκέφτομαι μήπως έχει πειραχτει το on-demand στη σύνδεση ίντερνετ ppp του ρούτερ και όταν το βλέπει idle για Χ χρονικό διάστημα το κλείνει..

- - - Updated - - -

Αυτό ακριβώς το από πάνω εννοώ κ εγώ..
Η μία περίπτωση δλδ..
Νομίζω με ένα ρεσετ θα στρώσει..
Μόνο που θα πρέπει να προσέξεις αν έχεις κάνει ρυθμίσεις να τις κάνεις ξανά μετά..

- - - Updated - - -

232449232451232448
Μετα απο cosmote vdsl 50 σε vodafone vdsl 100 το download στο speedtest παραμενει το ιδιο τι μπορει να φταιει.Κανονικα δεν επρεπε να ειναι παραπανω.

Δε νομίζω να μιλάμε για 2,4 wifi ε;
Δες με καλώδιο..
Δοκίμασε και άλλες ώρες τις ημέρας.. Και με άλλες συσκευές και αν παραμείνει δήλωσε το βλάβη.. Τράβα και κάνα ρεσετ στο ρούτερ..

- - - Updated - - -

Το Η267a έχω, κάπου είδα αυτό που λες τώρα που κοίταζα λίγο τις ρυθμίσεις... Το login timeout είναι; έχει τιμή 10 λεπτά. Ή είναι κάποια άλλη ρύθμιση; Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχω πειράξει γενικά τις ρυθμίσεις καθόλου από όταν έβαλα το router εδώ και ένα μήνα και ξαφνικά μου το άρχισε αυτό. Και δεν θέλω ακόμα να μπλέξω με την τεχνική βοήθεια γιατί αν τους πάρω σε ώρα που λειτουργεί θα μου πουν ότι λειτουργεί κανονικά, αν τους πάρω σε ώρα που είναι off θα μου πουν σίγουρα κάντε μια επανεκκίνηση το router κι εκεί φτιάχνει, χαίρω πολύ...

Δεν είναι αυτό που λες.
Αυτό είναι για το πότε θα σε πετάει από το μενού.. Το logout δλδ..
Τράβα ρεσετ.. Θα φτιάξει μόνη της η επιλογή αν είναι αυτό το σενάριο..
Θα κοιτάξω μπας και βρω κάνα emulator από 267Α να δω που ακριβώς το έχει..

Ακόμα και με ροοτ κωδικούς που μπαίνω στο δικό μου 267Ν δεν μπορώ να το βρω.. Νομίζω δεν υπάρχει η επιλογή αυτή..
Βρήκα και emulator από 267Α αλλά χωρίς ροοτ κωδικούς.. Και πάλι οι επιλογές ήταν περιορισμένες και δεν το έβρισκα..
Αν αλλάξει κάτι θα επανέλθω..
Αλλά μέχρι τότε, ρεσετ και τους το δηλώνεις βλάβη..
Η κάνεις κάτι από τα παραπάνω που είπα.. Πιο πάνω στην αρχή του ποστ..

badweed
21-11-21, 17:10
να η σελιδα των συνδεσεων με root , δεν βλεπω καποια επιλογη για συνδεση κατα την χρηση και οχι μονιμη .

εχει στο detail τελικα ρυθμιση για On demand αλλα με root κωδικους το βλεπω
232459
232458
προσοχη !
δεν ειναι οι default ρυθμισεις . εχω κλεισει καποια vlan , και την ipv6 (ελπιζω )

Tauntaun13
21-11-21, 17:24
Αυτό είναι το log file μου από το πρωί, και τώρα είχα κοντά μια ώρα να χρησιμοποιήσω net και πάλι με είχε πετάξει... θα κάνω ένα factory reset τώρα.

να η σελιδα των συνδεσεων με root , δεν βλεπω καποια επιλογη για συνδεση κατα την χρηση και οχι μονιμη .

232459
232458
προσοχη !
δεν ειναι οι default ρυθμισεις . εχω κλεισει καποια vlan , και την ipv6 (ελπιζω )

Μπήκα με root, στο always on είναι κι εμένα. Να απενεργοποιήσω ipv6; Ή δεν θα παίξει ρόλο;

GregoirX23
21-11-21, 22:47

232459
232458
προσοχη !

Είσαι πολύ γάτος μιλάμε..
Εκεί που το έχουν βάλει που να το δουν τα στραβά μας..
Αλλά βλέπω δεν έχει κάτι άλλο πέρα από αυτόματο κ always on.. Τουλάχιστον στο δικό μου 267Ν.
Και το εμφανίζει μόνο με ροοτ..
Με το admin δεν το βγάζει..

- - - Updated - - -

Αυτό είναι το log file μου από το πρωί, και τώρα είχα κοντά μια ώρα να χρησιμοποιήσω net και πάλι με είχε πετάξει... θα κάνω ένα factory reset τώρα.

Μπήκα με root, στο always on είναι κι εμένα. Να απενεργοποιήσω ipv6; Ή δεν θα παίξει ρόλο;

Τράβα μια εργοστασιακές..
Και δοκίμασε αυτό με το ipv6 αν και δεν θα είναι από αυτό πιθανότατα..
Μετά κάνε αυτό που σου είπα...
Βάλε στατιστικά γραμμής τώρα.. Και ξανά πάλι όταν σου κάνει ξανά το πρόβλημα..
Σε λίγο θα δω το log..
Προς το παρόν αυτά..
Κάνε ότι είπαμε και θα επανέλθω μόλις δω το log..

- - - Updated - - -

Δύο συγχρονισμους που βλέπω 11:32 και 16:08 εσύ τους έκανες;
Δεν βλέπω να πέφτει κάτι..
Απλά ξαφνικά και σκέτα που λένε εκεί που συνεχίζει το log κανονικά πετάγεται ο συγχρονισμός...
Δεν λέει dsl down για να πω ότι είναι αποσυγχρονισμος..
Μήπως να δοκίμαζες από περιέργεια τις συσκευές που έχεις συνδεδεμένες μια μια μήπως κάποια σκαλωνει το ρούτερ;;
Σίγουρα το λαμπάκι ίντερνετ κοκκινίζει ε; Όχι το dsl..
* Τα στατιστικά μη ξεχάσεις..

Tauntaun13
22-11-21, 08:18
Δύο συγχρονισμους που βλέπω 11:32 και 16:08 εσύ τους έκανες;
Δεν βλέπω να πέφτει κάτι..
Απλά ξαφνικά και σκέτα που λένε εκεί που συνεχίζει το log κανονικά πετάγεται ο συγχρονισμός...
Δεν λέει dsl down για να πω ότι είναι αποσυγχρονισμος..
Μήπως να δοκίμαζες από περιέργεια τις συσκευές που έχεις συνδεδεμένες μια μια μήπως κάποια σκαλωνει το ρούτερ;;
Σίγουρα το λαμπάκι ίντερνετ κοκκινίζει ε; Όχι το dsl..
* Τα στατιστικά μη ξεχάσεις..

Έκανα την εργοστασιακή για αρχή, το πρωί που θα ξυπνήσω θα είναι ένα κρας τεστ γιατί αν συνεχίσει όπως τις τελευταίες μέρες θα πρέπει να έχει αποσυνδεθεί. Αν συνεχίσει το θέμα αύριο το απόγευμα θα ανεβάσω και τα στατιστικά. Τα 11:32 και 16:08 ήταν λογικά οι επανεκκινήσεις που έκανα στο router... Ναι, το internet κοκκινίζει, και μόνο όταν έχουν περάσει πολλές ώρες (πχ πρωί). Αν έχει περάσει μόνο κανένα δίωρο που είμαι αποσυνδεδεμένος όταν πάω να κάνω το restart συνήθως είναι ακόμα πράσινο παρόλο που με έχει πετάξει. Aπό την πρώτη μέρα που αναβαθμίστηκα σε 50αρι και έβαλα το καινούργιο router δεν έχω συνδέσει κάποια νέα συσκευή...

Πάντως μια πρώτη παρατήρηση, επειδή αυτές τις μέρες με τις αποσυνδέσεις έκανα και συχνά speed test, τώρα μετά το factory reset φτάνω πάλι με ευκολία τα 50 Mbps στο test ενώ από την Πέμπτη που πρωτοπαρουσίαστηκε το πρόβλημα με το ζόρι έφτανα τα 30... Μπορεί να είναι και τυχαίο βέβαια.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνεις.

- - - Updated - - -

Μια από τα ίδια, χωρίς internet το πρωί... βάζω στατιστικά από χθες βράδυ μόλις έκανα το factory reset, από το πρωί που δεν είχε internet και τώρα που έκανα επανεκκίνηση και λειτουργεί... και φωτό με το φωτάκι. Δεν βλέπω να γλιτώνω την ταλαιπωρία με την τεχνική υποστήριξη... Α και από συσκευές δεν έχει κάτι ιδιαίτερο πάνω, τον desktop υπολογιστή και τη Smart TV στα LAN...

GregoirX23
22-11-21, 14:45
Βλέπω τα τχτ και επανέρχομαι..

- - - Updated - - -

Λοιπόν..
Βλέπω ότι όταν έχει πέσει η γραμμή έχει πέσει επίσης το noise margin down και έχει μαζέψει και κάποια ερρορ..
Πιθανώς να παίζει κάποιο ρόλο και αυτό..
Αλλά κανονικά δεν έπρεπε να στο κάνει αυτό με το ίντερνετ ακόμα και αν είχε αποσυνδέσεις...
Πάντως δεν φαίνεται να είναι απoσυνδεση..
Δεν πέφτει τόσο κάτω το noise margin ώστε να πέσει η γραμμή..
Εκτός αν μετά μπουκωνει το ρούτερ από τα ερρορ και το κάνει αυτό..
Αρχικά θα κοίταζα την εσωτερική καλωδίωση..
Έχεις και άλλες τηλεφωνικές πρίζες στο σπίτι; Υπάρχουν και αλλού τηλέφωνα;
Η κεντρική πρίζα ξέρεις ποια είναι;
Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις το ρούτερ και στις άλλες πρίζες η μόνο του στη κεντρική χωρίς τηλέφωνα.. Να δεις αν θα το κάνει πάλι.. Αν θες σύνδεσε μια συσκευή κατευθείαν πάνω στο ρούτερ για να έχεις τηλεφωνία..
Α.. Και κάτι άλλο.. Μήπως εκεί που το έχεις ζεσταίνεται;
Αν δεν το κάνει μετά τότε κάτι μπορεί να παίζει με την εσωτερική καλωδίωση..
Αν το κάνει πάλι τότε καλό θα ήταν να το δηλώσεις βλάβη περιγράφοντας τι ακριβώς κάνει ώστε να έρθει τεχνικός να δει τι παίζει με την καλωδίωση.. Αν είναι σε εσένα το πρόβλημα η στο χαλκό του ΟΤΕ έξω από το σπίτι.. Ο τεχνικός θα πάρει μέτρηση και στο κατανεμητή επίσης να δει τι γίνεται..
Στη θέση σου πάντως αν το πρόβλημα επιμείνει θα ζητούσα και αλλαγή ρούτερ μπας και την έχει ακούσει αυτό η το τροφοδοτικό του..
Σε κάθε περίπτωση κοίταξε όσο μπορείς την καλωδίωση σου και βλέπουμε..

Tauntaun13
22-11-21, 15:28
Βλέπω τα τχτ και επανέρχομαι..

- - - Updated - - -

Λοιπόν..
Βλέπω ότι όταν έχει πέσει η γραμμή έχει πέσει επίσης το noise margin down και έχει μαζέψει και κάποια ερρορ..
Πιθανώς να παίζει κάποιο ρόλο και αυτό..
Αλλά κανονικά δεν έπρεπε να στο κάνει αυτό με το ίντερνετ ακόμα και αν είχε αποσυνδέσεις...
Πάντως δεν φαίνεται να είναι απoσυνδεση..
Δεν πέφτει τόσο κάτω το noise margin ώστε να πέσει η γραμμή..
Εκτός αν μετά μπουκωνει το ρούτερ από τα ερρορ και το κάνει αυτό..
Αρχικά θα κοίταζα την εσωτερική καλωδίωση..
Έχεις και άλλες τηλεφωνικές πρίζες στο σπίτι; Υπάρχουν και αλλού τηλέφωνα;
Η κεντρική πρίζα ξέρεις ποια είναι;
Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις το ρούτερ και στις άλλες πρίζες η μόνο του στη κεντρική χωρίς τηλέφωνα.. Να δεις αν θα το κάνει πάλι.. Αν θες σύνδεσε μια συσκευή κατευθείαν πάνω στο ρούτερ για να έχεις τηλεφωνία..
Α.. Και κάτι άλλο.. Μήπως εκεί που το έχεις ζεσταίνεται;
Αν δεν το κάνει μετά τότε κάτι μπορεί να παίζει με την εσωτερική καλωδίωση..
Αν το κάνει πάλι τότε καλό θα ήταν να το δηλώσεις βλάβη περιγράφοντας τι ακριβώς κάνει ώστε να έρθει τεχνικός να δει τι παίζει με την καλωδίωση.. Αν είναι σε εσένα το πρόβλημα η στο χαλκό του ΟΤΕ έξω από το σπίτι.. Ο τεχνικός θα πάρει μέτρηση και στο κατανεμητή επίσης να δει τι γίνεται..
Στη θέση σου πάντως αν το πρόβλημα επιμείνει θα ζητούσα και αλλαγή ρούτερ μπας και την έχει ακούσει αυτό η το τροφοδοτικό του..
Σε κάθε περίπτωση κοίταξε όσο μπορείς την καλωδίωση σου και βλέπουμε..

Θα κοιτάξω πρώτα το θέμα της υπερθέρμανσης, γιατί η αλήθεια είναι ότι το ρούτερ είναι μέσα σε ένα στενό ντουλάπι (εκεί βρίσκεται η κεντρική πρίζα) και καθώς το 267 είναι πιο μεγάλο απο το Η108 που είχα προ αναβάθμισης μπορεί να μην αερίζεται επαρκώς... Μακάρι να είναι αυτό δηλαδή, το θεωρείς πιθανό να υπολειτουργεί λόγω ζέστης;
Εσωτερική καλωδίωση δεν το θεωρώ πιθανό γιατί το σπίτι ανακαινίστηκε το 16 και άλλαξαν όλες οι πρίζες παλαιού τύπου ΟΤΕ σε RJ όπως και όλα τα εσωτερικά καλώδια. Τηλέφωνο δεν υπάρχει αλλού πλέον, συνδέεται απευθείας στο ρούτερ από την ώρα που έβαλα την vdsl οπότε όλες οι rj11 πρίζες είναι κενές.
Θα δω σήμερα να αερίζεται καλύτερα το router και αν συνεχίσει θα το δηλώσω βλάβη να έρθει τεχνικός.

palmer
22-11-21, 19:20
Originally Posted by palmer
Attachment 232449Attachment 232451Attachment 232448
Δε νομίζω να μιλάμε για 2,4 wifi ε;
Δες με καλώδιο..
Δοκίμασε και άλλες ώρες τις ημέρας.. Και με άλλες συσκευές και αν παραμείνει δήλωσε το βλάβη.. Τράβα και κάνα ρεσετ στο ρούτερ..

Εγιναν και αλλες μετρησεις ολες με ethernet .Πανω απο 50 download δεν δειχνει ,μιλησα με τεχνικο vodafone και μου ειπε να κανω μετρησεις 2-3 ημερες και θα το κοιταξουν.Παντως μεπροηγουμενη συνδεση cosmote 50 ειχα download 50-55.

GregoirX23
23-11-21, 14:21
Θα κοιτάξω πρώτα το θέμα της υπερθέρμανσης, γιατί η αλήθεια είναι ότι το ρούτερ είναι μέσα σε ένα στενό ντουλάπι (εκεί βρίσκεται η κεντρική πρίζα) και καθώς το 267 είναι πιο μεγάλο απο το Η108 που είχα προ αναβάθμισης μπορεί να μην αερίζεται επαρκώς... Μακάρι να είναι αυτό δηλαδή, το θεωρείς πιθανό να υπολειτουργεί λόγω ζέστης;
Εσωτερική καλωδίωση δεν το θεωρώ πιθανό γιατί το σπίτι ανακαινίστηκε το 16 και άλλαξαν όλες οι πρίζες παλαιού τύπου ΟΤΕ σε RJ όπως και όλα τα εσωτερικά καλώδια. Τηλέφωνο δεν υπάρχει αλλού πλέον, συνδέεται απευθείας στο ρούτερ από την ώρα που έβαλα την vdsl οπότε όλες οι rj11 πρίζες είναι κενές.
Θα δω σήμερα να αερίζεται καλύτερα το router και αν συνεχίσει θα το δηλώσω βλάβη να έρθει τεχνικός.

Λογικά θα μπορούν να το δουν και απομακρυσμένα ότι πέφτει η ip μόνο..
Δεν αποσυγχρονιζει το ρούτερ..
Αλλά σε αυτό μαλλον σε σώζει το ψηλό noise margin.. Αλλιώς θα έπεφτε..
Γενικά πάντως για δήλωση βλάβης σε βλέπω..

- - - Updated - - -

Εγιναν και αλλες μετρησεις ολες με ethernet .Πανω απο 50 download δεν δειχνει ,μιλησα με τεχνικο vodafone και μου ειπε να κανω μετρησεις 2-3 ημερες και θα το κοιταξουν.Παντως μεπροηγουμενη συνδεση cosmote 50 ειχα download 50-55.

Μόνο με speedtest το κοιτάς;
Από κάναν ftp otenet forthnet δοκίμασες να κατεβάσεις; Το up είναι οκ;

badweed
24-11-21, 19:14
ατυχησα τελικα με την vdsl , μου λενε οτι ειναι προβλημα χωρις επιλυση (καλωδιακο )
κατι που εχω επισημανει σαν βλαβη απο το 2014 επανηλημμενες φορες για 2 γραμμες.
με αποτελεσμα να εχω vdsl με 7 μεγαμπιτ και 2 upload .σιγουρα καλυτερα τα 2mgbit upload απο τα 0,4 της adsl που ηδη εχω .

στο 14% της ταχυτητας του προιοντος μου προτειναν λοιπον να μου κανουν εκπτωση 10%
ουαου ! ξεφτυλιζουν το χρημα με τετοιες προτασεις .

σε πραγματικα μεγεθη λοιπον εχω να αποφασισω αν τα 25 - 2.5 ευρω συμφερουν εναντι των 19,90 που δινω τωρα για περιπου την ιδια συνδεση (+30 ευρω επιπλεον τον χρονο ) .
το αλλο θετικο ειναι οτι εχει απεριοριστα τηλεφωνα σε αυτο το πακετο της vdsl (σταθερα , και καποια λεπτα σε χρονο ομιλιας σε κινητα ,κατι που δεν με απασχολει και πολυ ομως μεχρι τωρα )

GregoirX23
24-11-21, 23:47
ατυχησα τελικα με την vdsl , μου λενε οτι ειναι προβλημα χωρις επιλυση (καλωδιακο )
κατι που εχω επισημανει σαν βλαβη απο το 2014 επανηλημμενες φορες για 2 γραμμες.
με αποτελεσμα να εχω vdsl με 7 μεγαμπιτ και 2 upload .σιγουρα καλυτερα τα 2mgbit upload απο τα 0,4 της adsl που ηδη εχω .

στο 14% της ταχυτητας του προιοντος μου προτειναν λοιπον να μου κανουν εκπτωση 10%
ουαου ! ξεφτυλιζουν το χρημα με τετοιες προτασεις .

σε πραγματικα μεγεθη λοιπον εχω να αποφασισω αν τα 25 - 2.5 ευρω συμφερουν εναντι των 19,90 που δινω τωρα για περιπου την ιδια συνδεση (+30 ευρω επιπλεον τον χρονο ) .
το αλλο θετικο ειναι οτι εχει απεριοριστα τηλεφωνα σε αυτο το πακετο της vdsl (σταθερα , και καποια λεπτα σε χρονο ομιλιας σε κινητα ,κατι που δεν με απασχολει και πολυ ομως μεχρι τωρα )

Δυσκολη περίπτωση...
Το πακέτο τι είναι 50αρι;
Αν πάντως έχει θέμα ο χαλκός όπου και να πας το ίδιο θα είναι..
Θα μπορούσες να πιέσεις κ άλλο για μείωση στο πάγιο αλλά όπως είπα.. Δύσκολη περίπτωση..
Από την άλλη πιέζεις για πάγιο πέριξ του 20αρικου, τσιμπάς ένα Φριτζ, ριχνεις το σνρ στο 3 αν το αντέχει και μένεις έτσι..
Αρκεί να βρεις από το τωρινό ρουτερ τους κωδικούς της τηλεφωνίας..

badweed
25-11-21, 00:07
ναι , για το προγραμμα των 50mbps πηγαινα .
ωραια θα ηταν να λειτουργει καποτε σωστα και με συνχρονες προδιαγραφες .
τους κωδικους καταφερα μεσω οδηγιων καπου εδω γυρω και τους αρμεξα ,αλλα δεν ξερω αν θα ασχοληθω παραπερα .

stamka
26-11-21, 13:01
ποιο ρουτερ δινουν τωρα με νεες συνδέσεις ?

@ ADSLgr.com All rights reserved.