Επιστροφή στο Forum : Nέοι συνδρομητές VDSL στην Vodafone
GregoirX23
04-06-22, 02:09
Θυμίζει λίγο κατάσταση Ταϊλάνδης που βλέπεις τις οπτικές από πάνω σου σαν σπαγγέτι..
https://www.google.com/search?q=fiber+cable+thailand&tbm=isch&ved=2ahUKEwj91_XxspL4AhXChc4BHT9LDt4Q2-cCegQIABAA&oq=fiber+cable+thailand&gs_lcp=CgNpbWcQAzoECAAQEzoGCAAQHhAIUPUPWJopYIMsaABwAHgAgAGFA4gB1w-SAQcwLjcuMi4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=GJSaYv3rCMKLur4Pv5a58A0#imgrc=Tia4a6rgYvw_UM
Αναμονή είναι, στην τελική φάση είναι το θέμα πώς θα φαίνεται.
panagiotis1974
04-06-22, 08:29
Λέτε να έρθει και Πετρούπολη να δούμε το φως μας κι εμείς εδώ στην Πιόνγκ Γιάνγκ;
Εναέριο θα είναι το δίκτυο;;; Πολύ κλάμα έχει να πέσει! Με κάθε καταιγίδα και χιόνι... :bless:
Το πιλοτικό δίκτυο της ΔΕΗ
Επί του παρόντος, δοκιμάζοντας το πλάνο της για το FTTH, η ΔΕΗ έχει ρίξει 25 χλμ. οπτικής ίνας στον δήμο Περιστερίου, ο οποίος έχει επιλεγεί για την πιλοτική εφαρμογή. Καλύπτει περίπου 5.000 νοικοκυριά, τα οποία από το τέλος Ιουνίου εκτιμάται ότι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ολοκληρώσει τον στόχο των 15.000 σπιτιών εντός του καλοκαιριού, ενώ ως το τέλος του χρόνου θα έχει καλυφθεί όλος ο δήμος Περιστερίου. Συγχρόνως, μέσα στον επόμενο μήνα, θα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση του σχεδίου για την επόμενη φάση, διάρκειας 6-8 μηνών, η οποία θα καλύψει 10 δήμους και περίπου 450.000 νοικοκυριά
Σύμφωνα με το άρθρο, στο Δήμο μου, θα έχουμε μέχρι τέλος του χρόνου σε όλο το Δήμο. Ηδη έξω από το σπίτι μου κρέμονται καλώδια-οπτικές ίνες.
238475238476
Έχω υπόψη μου τα ανακοινωμένα χρονοδιαγράμματα, και μάλιστα θεωρώ τον εαυτό μου από τους αισιόδοξος σχετικά με την πρόοδο των εργασιών FTTH της ΔΕΗ.
Συνυπολογίζω όμως την εμπειρία από άλλες υλοποιήσεις, αλλά και το γεγονός ότι τα εμπορικά προγράμματα πάνω από ίνες ΔΕΗ θα δοθούν από τους υπάρχοντες παρόχους.
Σκέψου ότι ακόμα και σε έτοιμη υποδομή κάθετης καλωδίωσης FTTH, μπορεί να πάρει μήνες για να ενεργοποιηθεί μία νέα γραμμή.
Έχω υπόψη μου τα ανακοινωμένα χρονοδιαγράμματα, και μάλιστα θεωρώ τον εαυτό μου από τους αισιόδοξος σχετικά με την πρόοδο των εργασιών FTTH της ΔΕΗ.
Συνυπολογίζω όμως την εμπειρία από άλλες υλοποιήσεις, αλλά και το γεγονός ότι τα εμπορικά προγράμματα πάνω από ίνες ΔΕΗ θα δοθούν από τους υπάρχοντες παρόχους.
Σκέψου ότι ακόμα και σε έτοιμη υποδομή κάθετης καλωδίωσης FTTH, μπορεί να πάρει μήνες για να ενεργοποιηθεί μία νέα γραμμή.
Δεν διαφωνώ καθόλου. Υπομονή έχω.
Εφόσον δεν έχω αποσυνδέσεις και μια μείωση τιμής του παγίου που δίνω δεν συνοδεύεται από ανανέωση συμβολαίου, μένω στη vodafone μέχρι να λήξει το συμβόλαιο.
Από το καλό στο καλύτερο πάμε εδώ : :down::cry:
238553
Υποτίθεται αύριο απόγευμα περιμένω τον τεχνικό της Voda. Άιντε να δούμε θα έρθει. Και ακόμα και αν έρθει και διαπιστώσει καλωδιακό πρόβλημα, άιντε να περιμένω συνδυαστικό με OTE να ανοίξουν το ΚΑΦΑΟ κτλ κτλ .
ακομα ψαχνω το password για superuser/root
Εμένα πρίν 2 μέρες έκανε μια διακοπή η σύνδεση και όταν επανήλθε ήταν όπως παρακάτω.
Κάτι ψιλοέφτιαξαν;
238603
Επειτα από νέα επίσκεψη τεχνικού, θα αλλαχτεί πόρτα στην καμπίνα και αν δεν στρώσει, μάλλον θα δηλωθεί ώς μη επιλύσιμο.
Επειτα από νέα επίσκεψη τεχνικού, θα αλλαχτεί πόρτα στην καμπίνα και αν δεν στρώσει, μάλλον θα δηλωθεί ώς μη επιλύσιμο.
εμενα με κατεβασανε στα 50 ,μετα απο μεγαλη ταλαιοωρια ομως και ευτηχως στα 50 ειναι μια χαρα ( λογω παλαιου δυκτιου στη γειτονια)
εμενα με κατεβασανε στα 50 ,μετα απο μεγαλη ταλαιοωρια ομως και ευτηχως στα 50 ειναι μια χαρα ( λογω παλαιου δυκτιου στη γειτονια)
Από τον Φεβρουάριο του 21 μέχρι τον Νοέμβριο είχα κανονικά τα 107mbps. Ως δια μαγείας την ημέρα που έβαλε ο γείτονας cosmote, άρχισαν τα προβλήματα σε εμένα. Τι κάνει νιάου νιάου; Μου πήραν το καλό ζεύγος καλωδίου που είχα και το έδωσαν στο γείτονα. Εκείνη την ημέρα είχα και εγώ ολιγόωρη διακοπή στην υπηρεσία. Γιατί άραγε; Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να το αποδείξω.
Σε 50άρα δεν θέλω να πάω. Απλά θα περιμένω μέχρι να λήξει το συμβόλαιο και θα πάω στον πάροχο που θα μου δώσει οπτική ίνα στο σπίτι. Ηδη η ΔΕΗ άρχισε και τις ρίχνει στις κολώνες.
Από τον Φεβρουάριο του 21 μέχρι τον Νοέμβριο είχα κανονικά τα 107mbps. Ως δια μαγείας την ημέρα που έβαλε ο γείτονας cosmote, άρχισαν τα προβλήματα σε εμένα. Τι κάνει νιάου νιάου; Μου πήραν το καλό ζεύγος καλωδίου που είχα και το έδωσαν στο γείτονα. Εκείνη την ημέρα είχα και εγώ ολιγόωρη διακοπή στην υπηρεσία. Γιατί άραγε; Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να το αποδείξω.
Σε 50άρα δεν θέλω να πάω. Απλά θα περιμένω μέχρι να λήξει το συμβόλαιο και θα πάω στον πάροχο που θα μου δώσει οπτική ίνα στο σπίτι. Ηδη η ΔΕΗ άρχισε και τις ρίχνει στις κολώνες.
:oneup:
βλεπω στα τελευταια μηνυματα προβληματα που εχω και εγω με τη vodafone επιδημια επεσε?
κλεινω 4μηνο με αποσυνδεσεις μιλαμε για μεσο ορο 5-10 τη μερα. εχει γινει μια φορα αλλαγη οριου οπου και εστρωσε για περιπου 2 βδομαδες και μετα παλι τα ιδια. απτο Πασχα νεο αιτημα κ τελικα κανονιζουν για 2η αλλαγη τελος Μαιου αρχες Ιουνιου. Παει ο τεχνικος στη καμπινα της vodafone και του βγαζει σφαλμα οποτε τα κλεινει κ δινει βλαβη για ελεγχο απτα κεντρικα. Το αρμοδιο τμημα 3 βδομαδες ακομα δεν απαντησε.
Τους δινω μια βδομαδα να βρεθει λυση κ λεω αν δε γινει να κανω φορητοτητα. με παιρνουν την επομενη μου λενε εχετε πεναλτυ 190 ευρω αν φυγετε και θα πρεπει να δηλωθει πρωτα η βλαβη ως μη επιλυσιμη.
Τωρα το ερωτημα ειναι αν παω ΟΤΕ απο που θα μου δωσουν VDSL 50? στη περιοχη εχει η vodafone μονο καμπινες.
GregoirX23
22-06-22, 11:01
Από την ίδια καμπίνα της βοντα δε θα νοικιάσει πόρτα και ο οτε;
Εκτός αν είναι κοντά το α.κ... Που λογικά δεν θα είναι για να έχει καμπίνα εκεί..
Διαφορετικά υπάρχει και η λύση της 24αρας ote από α.κ + booster 4g..
H wisp αν θέλει κάποιος και υπάρχει κάλυψη..
Σε οτε γενικά έχεις το πλεονέκτημα του χαλκού αν εκεί είναι το θέμα, αν όμως είναι στη καμπίνα εκεί έχει το πάνω χέρι η βοντα και αλλάζοντας πάροχο πιθανότατα δε θα λυθεί το θέμα..
Ναι, αλλά ο ΟΤΕ θα πάρει άλλη "ομάδα" από πόρτες..
Πιθανόν να είναι και σε άλλη κάρτα..
Αυτο φοβαμαι και εγω οτι με φορητοτητα παλι τα ιδια θα εχω αφου ειναι στην ιδια καμπινα συν την ολη ταλαιπωρια με νεα αιτηματα σε οτε προς βοντα και τουμπαλιν
Ετυχε να πετυχω το τενχικο στη 1η αλλαγη οριου και με παραξενεψε που ηταν σχεδον ολη ελευθερη η καμπινα ζητημα να ηταν καμια 10αρια οι πιασμενες θεσεις και μου εδειξε που ημουν κ που με εβαλαν.
Αν η βλαβη ειναι στην διαδρομη μετα το καφαο μεχρι καποια κολωνα ποιος ευθυνεται να το κοιταξει?
Θελω να πω γινεται να βλεπουν στη καμπινα οτι παει καλα κ ο ΟΤΕ στο καφαο το ιδιο και το προβλημα να εναι απο εκει μεχρι εξω το σπιτι μου?
Α.κ. ειναι 5-6km επαρχια ειμαι οχι Αθηνα
GregoirX23
22-06-22, 20:44
Η καμπίνα συνδέεται με οπτική ίνα με το α.κ αυτό είναι ευθύνη της βοντα, τα υπόλοιπα που είναι χαλκός είναι ευθύνη οτε..
Υπάρχει και ένα μέρος χαλκού που ενώνεται το παλιό καφαο του οτε με τη καμπίνα της βοντα που είναι δικό της κομμάτι..
Όριο που λες άλλαξε η βοντα η κ ο οτε; Νομίζω είναι διαφορετικά πράγματα..
Αν η βλάβη που λες είναι σε πχ από το παλιό καφαο του οτε σε κολώνα η και προς το σπίτι, είναι του οτε ευθύνη.. Αλλά αυτά είναι σενάρια..
Κανονικά αλλάζει ζεύγος ο οτε και όριο/πόρτα η βοντα στη καμπίνα.. Τώρα αν συνεχίσει το θέμα τρέχα γύρευε..
Και ιδίως αν είναι η βλάβη σε χαλκό στο δρόμο και θέλει αλλαγή.. Σώθηκες..
Υπάρχει και ένα μέρος χαλκού που ενώνεται το παλιό καφαο του οτε με τη καμπίνα της βοντα που είναι δικό της κομμάτι..
Μισο μισο ειναι το συνδετικο μιας και υπαρχει μουφα. Συνηθως πεφτει ενα 200αρι καλωδιο για αρχη. Οριο αλλαζει ειτε απο την μερια της βοντα γιατι βρηκε προβλημα στο MDF / πορτα, ειτε το ζηταει ο ΟΤΕ. Οπως και να’ χει, γινεται μεσω Π.Σ. και οχι αυθαιρετα. Η Voda θα ενημερωσει οτι τον πελατη χονδρικης θα τον αλλαξει οριο λογω δικου της προβληματος και θα τον παει π.χ. απο το οριο 50 στο 35 που ειναι ελευθερο. Αντιστοιχα θα παει εντολη στον ΟΤΕ για να κανει και την αλλαγη στο καφαο. Στην περιπτωση που ζητησει ο ΟΤΕ την αλλαγη, ενημερωνει την Voda, η Voda του λεει πιο οριο εχει ετοιμασει και ο τεχνικος του ΟΤΕ κανει παλι την αλλαγη στο καφαο.
απ οτι εχω καταλαβει ειναι οπως τα λεει ο NexTin γινεται συνδιαστικο ραντεβου αλλαζει η βοντα και δινει το νεο οριο για να κανει τον καφρεπτισμο απεναντι ο ΟΤΕ στο καφαο.
Παντως στις κολωνες μετρανε κανονικα οι τενχικοι της βονταφον. τωρα στη περιοχη μου ξεκιναει απτο καφαο υπογεια και μετα παει εναερια
Μου ειπε μαλιστα οτι μπορει να κανει τις αποσυνδεσεις κ απο καλωδιο της ΔΕΗ που ακουμπαει στο τηλεφωνικο αλλα δε θα ειχε αλλος προβλημα σε εμενα επεσε το λαχειο..
Ο γειτονας εχει οτε μοιραζομαστε τα 2 τελευταια ζευγη στη κολωνα και του ερχεται 150
GregoirX23
23-06-22, 19:15
Μισο μισο ειναι το συνδετικο μιας και υπαρχει μουφα. Συνηθως πεφτει ενα 200αρι καλωδιο για αρχη. Οριο αλλαζει ειτε απο την μερια της βοντα γιατι βρηκε προβλημα στο MDF / πορτα, ειτε το ζηταει ο ΟΤΕ. Οπως και να’ χει, γινεται μεσω Π.Σ. και οχι αυθαιρετα. Η Voda θα ενημερωσει οτι τον πελατη χονδρικης θα τον αλλαξει οριο λογω δικου της προβληματος και θα τον παει π.χ. απο το οριο 50 στο 35 που ειναι ελευθερο. Αντιστοιχα θα παει εντολη στον ΟΤΕ για να κανει και την αλλαγη στο καφαο. Στην περιπτωση που ζητησει ο ΟΤΕ την αλλαγη, ενημερωνει την Voda, η Voda του λεει πιο οριο εχει ετοιμασει και ο τεχνικος του ΟΤΕ κανει παλι την αλλαγη στο καφαο.
Thanks for the info.. ;)
- - - Updated - - -
απ οτι εχω καταλαβει ειναι οπως τα λεει ο NexTin γινεται συνδιαστικο ραντεβου αλλαζει η βοντα και δινει το νεο οριο για να κανει τον καφρεπτισμο απεναντι ο ΟΤΕ στο καφαο.
Παντως στις κολωνες μετρανε κανονικα οι τενχικοι της βονταφον. τωρα στη περιοχη μου ξεκιναει απτο καφαο υπογεια και μετα παει εναερια
Μου ειπε μαλιστα οτι μπορει να κανει τις αποσυνδεσεις κ απο καλωδιο της ΔΕΗ που ακουμπαει στο τηλεφωνικο αλλα δε θα ειχε αλλος προβλημα σε εμενα επεσε το λαχειο..
Ο γειτονας εχει οτε μοιραζομαστε τα 2 τελευταια ζευγη στη κολωνα και του ερχεται 150
Ότι μετράνε στις κολώνες οι άλλοι πάροχοι μετράνε...
Νομίζω όμως ότι εκεί αρμοδιότητα κ ευθύνη έχει μόνο ο οτε..
Καλησπέρα. Νέος συνδρομητής με μεταφορά γραμμής από ΟΤΕ σε vodafone. Η γραμμή είναι VDSL 100. Μου έστειλα το SHG3060. Στον ΟΤΕ μέσω PPPoE είχα πίσω από το modem ένα mikrotik που αναλάμβανε όλο το τοπικό δικτύο.
Πλέον στη vodafone, αφού οι τραγικοί δε δίνουν τη δυνατότητα για PPPoE, αυτό το σενάριο δεν παίζει.
Άρα έχουμε 2 ενδεχόμενα:
1. Ενδεχόμενο 1: Συνδέω το mikrotik σαν AP. Θεωρώ πως δεν έχει νόημα γιατί πρέπει να γίνει DMZ και διπλά port forwards.
2. Ενδεχόμενο 2: Αγοράζω νέο modem - χάνω την τηλεφωνία γιατί η voda δεν δίνει κωδικούς voip. Δεν με πολύ πειράζει, αφού αυτή τη στιγμή δεν έχω καν σταθερή συσκευή στο σπίτι.
Μάλλον πάω για το 2ο ενδεχόμενο και ελπίζω πως κάποια στιγμή θα μπορέσω - έστω και με πλάγιο τρόπο - να πάρω τους κωδικούς voip.
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο Modem για αυτή τη δουλειά?
SystemWide
25-01-23, 10:06
Καλησπέρα. Νέος συνδρομητής με μεταφορά γραμμής από ΟΤΕ σε vodafone. Η γραμμή είναι VDSL 100. Μου έστειλα το SHG3060. Στον ΟΤΕ μέσω PPPoE είχα πίσω από το modem ένα mikrotik που αναλάμβανε όλο το τοπικό δικτύο.
Πλέον στη vodafone, αφού οι τραγικοί δε δίνουν τη δυνατότητα για PPPoE, αυτό το σενάριο δεν παίζει.
Άρα έχουμε 2 ενδεχόμενα:
1. Ενδεχόμενο 1: Συνδέω το mikrotik σαν AP. Θεωρώ πως δεν έχει νόημα γιατί πρέπει να γίνει DMZ και διπλά port forwards.
2. Ενδεχόμενο 2: Αγοράζω νέο modem - χάνω την τηλεφωνία γιατί η voda δεν δίνει κωδικούς voip. Δεν με πολύ πειράζει, αφού αυτή τη στιγμή δεν έχω καν σταθερή συσκευή στο σπίτι.
Μάλλον πάω για το 2ο ενδεχόμενο και ελπίζω πως κάποια στιγμή θα μπορέσω - έστω και με πλάγιο τρόπο - να πάρω τους κωδικούς voip.
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο Modem για αυτή τη δουλειά?
Root κωδικοί στο μπρίκι της Vodafone και κάνεις bridge το mikrotik
Καλησπέρα σας, έκανα αναβάθμιση από ADSL σε VDSL50, μήπως γνωρίζετε πόσες μέρες χρειάζεται περίπου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία;
Καλησπέρα.
Από 1 έως 12 μέρες, ανάλογα..
Τσεκάρεις και την πορεία της αίτησης..
Το ίδιο ακριβώς σε μένα έκανε 10 μέρες.
Μετά από 20 χρόνια στον ΟΤΕ θα αλλάξω σε vodafone κυρίως λόγω τιμής.
Αυτό που με ενδιαφέρει τεχνικά, είναι να μπορέσω να χρησιμοποιησω το mesh wifi που εχω ώστε να παιρνει κατευθεία public ip.
Αυτη τη στιγμή με τον ΟΤΕ μπορώ από το mesh να το σεταρω σε pppoe και δουλευει οκ. Η τηλεφωνία συνεχιζει να ειναι πανω στο ρουτερ του ΟΤΕ.
Γνωρίζω ότι το θεμα εχει συζητηθεί αρκετα σε αυτό το φορουμ αλλα ειμαι λίγο μπερδεμένος τι υποστηρίζεται τελικά αυτή τη στιγμή.
Δεν με ενδιαφέρει να εχω και οποιο modem/router της Vodafone συνδεδεμενο για το vdsl και τη τηλεφωνία.
Εχω διαβάσει τα thread για μεταφορά των κωδικών τηλεφωνίας κλπ, αλλα δεν ξερω αν αυτο χρειαζεται για αυτό που θέλω.
Για αυτό που θες, απαιτείται Bridge του Internet VLAN (835) που γενικά η Voda δεν υποστηρίζει για λόγους "ασφαλείας" (αν και τώρα με τον νέο κανονισμό, θέλουν δεν θέλουν επιτρέψουν την χρήση άλλου εξοπλισμού). Αν σου στείλουν το σάπιο Sercomm H300s δεν γίνεται, το ίδιο και με το νέο VOX (Power Station). Αν σου στείλουν το ΖΤΕ 268Q, έχουν βρεθεί τα root credentials, οπότε το Bridge είναι πανεύκολο. Η τηλεφωνία παίζει σε διαφορετικό VLAN οπότε δεν επηρεάζεται με το Bridge του Internet...
prometheas
29-03-23, 13:07
Νεος και εγώ στην εταιρεία σε VSDL 100 μετά από φορητότητα από Cosmote. Δεν ειχα παράπονα από τους πράσινους, η αλλαγή έγινε καθαρά λόγω κόστους.
Σε γενικές γραμμές ειμαι ΟΚ απλά προβληματίζομαι για την αλλαγή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της γραμμης.
Μεσα σε 5 ημέρες είχαμε αυτή την μεταβολή
247219247220
Βεβαια οταν ξεκίνησα με την Cosmote με VDSL 100/10 είχα actual 110/11 και attainable 135/60 και τώρα, δύο χρόνια μετά φτάσαμε στην εικονα που φαινεται στις φωτογραφίες.. Να σάπισε ο χαλκός στην γειτονιά μου ; Το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ ειναι στα 70 μέτρα και ολη η εσωτερική καλωδιωση εχει αλλαχτεί
Ρούτερ μου έδωσαν το ZTE 268Q
Δεν σαπισε.. αυξηση ταχυτητας, κιαλλοι γειτονες. Οι διαφορες που βλεπεις πιθανοτατα οφειλονται στο διαφορετικο router.
Εαν δεν κανει διακοπες, δεν εχει καποιο νοημα να ασχοληθεις περισσοτερο.
Περιμενεις το ftth.
prometheas
29-03-23, 13:34
Ευχαριστώ. Ναι προς το παρόν δεν εχω καποιο θέμα ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών ούτε διακοπές κλπ..
Αναμένουμε Fiber to the Home..
@ ADSLgr.com All rights reserved.