PDA

Επιστροφή στο Forum : To Instagram δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα να πωλεί τις φωτογραφίες σας



Σελίδες : [1] 2 3

Seitman
18-12-12, 12:17
117078Το Instagram δήλωσε (http://blog.instagram.com/post/38143346554/privacy-and-terms-of-service-changes-on-instagram) σήμερα ότι έχει το αέναο δικαίωμα να πωλεί τις φωτογραφίες των χρηστών χωρίς πληρωμή ή κάποια ειδοποίηση. Μια δραματική αλλαγή της πολιτικής του που πυροδότησε άμεσα τη δημόσια κατακραυγή.

Η νέα πολιτική για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 16 Ιανουαρίου 2013, έρχεται τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του δημοφιλούς ιστοχώρου ανταλλαγής φωτογραφιών από το Facebook. Δεν προβλέπονται ενέργειες για την εναντίωση της πώλησης των φωτογραφιών, εκτός και αν οι χρήστες του Instagram διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τους νέους όρους χρήσης, το Facebook διεκδικεί το αέναο δικαίωμα να χορηγεί άδεια χρήσης όλων των δημόσιων φωτογραφιών στο Instagram σε εταιρείες ή οποιοδήποτε άλλο οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων και των διαφημιστικών σκοπών, πράγμα το οποίο ουσιαστικά θα μετατρέψει την ιστοσελίδα στο μεγαλύτερο αποθετήριο φωτογραφιών στον κόσμο. Ένας χρήστης χαριτολογώντας δήλωσε (https://twitter.com/dj100proof/status/280842188437471232) στο Twitter ότι "το Instagram είναι τώρα το νέο iStockPhoto, μόνο που δε θα πληρώνει για να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες σας".


"Ζητά από τους χρήστες να συμφωνήσουν σε μια απροσδιόριστη εμπορική χρήση των φωτογραφιών τους. Αυτό καθιστά δύσκολη την εν γνώσει συναίνεση κάποιου σε αυτού του είδους τη συμφωνία", δήλωσε ο Kurt Opsahl, ανώτερο στέλεχος της νομικής ομάδας του Electronic Frontier Foundation.

Αυτό σημαίνει ότι ένα ξενοδοχείο στη Χαβάη, για παράδειγμα, θα μπορούσε να πληρώσει το Facebook ώστε να πάρει άδεια χρήσης των φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί στους χώρους του και να τις χρησιμοποιήσει στην ιστοσελίδα του, σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, διαφημιστικά φυλλάδια κ.α. χωρίς να πληρώσουν χρήματα στον χρήστη του Instagram που του ανήκουν οι φωτογραφίες. Βέβαια στις φωτογραφίες αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα στο Waikiki, αλλά και φωτογραφίες μικρών παιδιών να παίζουν στην παραλία, πράγμα που δεν θα περίμεναν οι γονείς τους και το οποίο μπορεί να θέσει σε ισχύ νόμους περί της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ακόμα ένα μελανό σημείο των όρων χρήσης είναι εάν οι χρήστες του Instagram συνεχίσουν να "ανεβάζουν" φωτογραφίες μετά την 16η Ιανουαρίου 2013 και στη συνέχεια διαγράψουν το λογαριασμό τους, δηλαδή μετά τη λήξη της προθεσμίας, έχουν παραχωρήσει στο Facebook το αμετάκλητο δικαίωμα να πωλεί αυτές τις εικόνες εις το διηνεκές. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά που να διευκρινίζει ότι με τη διαγραφή του λογαριασμού παύουν τα δικαιώματα που έχει το Facebook, είπε ο κ. Opsahl.

Τα νέα δικαιώματα του Facebook για την πώληση των φωτογραφιών των χρηστών του Instagram προκύπτουν από δύο προσθήκες στους όρους χρήσης. Στο ένα μέρος διαγράφεται η τρέχουσα φράση "περιορισμένη άδεια (limited license)" και με την προσθήκη των λέξεων "μεταβιβαζόμενη (transferable)" και "υπό-εξουσιοδοτημένο (sub-licensable)" επιτρέπεται στο Facebook να παραχωρεί άδεια χρήσης των φωτογραφιών των χρηστών σε τρίτους. Το δεύτερο σκέλος επιτρέπει στο Facebook να ζητήσει χρήματα γι' αυτό. Αναφέρεται ότι "μια επιχείρηση ή άλλος φορέας ενδέχεται να μας πληρώσει για να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες σας με τη μορφή πληρωμένου περιεχομένου, χορηγίας ή προωθητικής ενέργειας, χωρίς να σας αποζημιώσει". Η φράση αυτή δεν υπάρχει στους όρους χρήσης που ισχύουν σήμερα.

Αντίθετα οι όροι χρήσης της Google, είναι πολύ πιο δεσμευτικοί και δεν επιτρέπουν στην εταιρεία να πωλεί τις φωτογραφίες που "ανεβαίνουν" μέσω του Picasa ή του Google+. Οι όροι χρήσης της συνάδουν με αυτούς (που σύντομα θα αντικατασταθούν) του Instagram και αναφέρεται: "Τα δικαιώματα που παρέχετε με αυτή την άδεια περιορίζονται για χρήση μόνο για σκοπούς λειτουργίας, προώθησης και βελτίωσης των υπηρεσιών μας". Η άδεια χρήσης της Yahoo για το Flickr είναι και αυτή παρόμοια, λέγοντας ότι η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες "αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό για τον οποίο έχει υποβληθεί ή έχει γίνει διαθέσιμο".

Ο Reginald Braithwaite, συγγραφέας και προγραμματιστής, δημοσίευσε (http://raganwald.posterous.com/translation-from-legalese-and-pr-speak-to-eng) μια καυστική μετάφραση των νέων όρων χρήσης του Instagram: "Δεν είσαστε πελάτες μας, είσαστε τα βοοειδή που έχουμε προς πώληση στον πλειοδότη. Απολαύστε το σανό σας και συνεχίστε την παραγωγή γάλακτος".

Ένας χρήστης του Instagram χαρακτήρισε (http://instagram.com/p/TWPsv6JXga/) την αλλαγή στους όρους χρήσης ως "το σημείωμα αυτοκτονίας του Instagram". Η ιστοσελίδα που ασχολείται με τη φωτογραφία PopPhoto.com συνόψισε την κατάσταση λέγοντας: "Η υπηρεσία, ως υπηρεσία εξακολουθεί να είναι διασκεδαστική, αλλά υπάρχουν πολλά μελανά σημεία τα οποία έχουν αναδειχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων. Πολλοί φωτογράφοι - ακόμα και οι περιστασιακοί - πιθανότατα δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένοι με το ενδεχόμενο μια κολοσσιαίας εταιρείας να εμπορεύεται τις φωτογραφίες χωρίς να πληρώνονται οι ίδιοι ή ακόμα χωρίς να ειδοποιούνται για κάτι τέτοιο".

Ακόμα μία ασυνήθιστη προσθήκη στους νέους όρους χρήσης του Instagram φαίνεται να είναι η προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, όπως οι ομαδικές αγωγές, εάν υποθετικά καταστήσει τις "ιδιωτικές" φωτογραφίες, "δημόσιες". Αναφέρεται, και μάλιστα δύο φορές στην ίδια παράγραφο ότι "δεν είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε χρήση ή αποκάλυψη περιεχομένου" και "το Instagram δεν είναι υπόλογο για οποιαδήποτε χρήση ή αποκάλυψη κάθε είδους περιεχομένου που παρέχετε".

Μια άλλη προσθήκη αναφέρει "αναγνωρίζετε ότι δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε τις υπηρεσίες επί πληρωμή, περιεχόμενο χορηγίας ή εμπορικές διαφημίσεις ως τέτοιες". Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (Federal Trade Commission) όπου αναφέρεται ότι οι διαφημίσεις θα πρέπει να αναφέρονται ως διαφημίσεις.

Παρόμοιοι ισοπεδωτικοί όροι χρήσης είχαν χρησιμοποιηθεί και το 1999 από την Yahoo, με την παραχώρηση όλων των δικαιωμάτων στο Geocities χρησιμοποιώντας ύφος εντυπωσιακά παρόμοιο με αυτό του Facebook, συμπεριλαμβάνοντας "το αποκλειστικό και πλήρως εκχωρημένο" δικαίωμα να κάνει ότι ήθελε με τα κείμενα και τις φωτογραφίες των χρηστών του. Αλλά μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες και τις δηλώσεις των ανταγωνιστών ότι τα δικά τους προϊόντα δεν υπόκεινται σε τέτοιους "Δρακόντειους νόμους" η Yahoo αναγκάστηκε να τους αποσύρει μια εβδομάδα αργότερα.



Πηγή: CNET (http://news.cnet.com/8301-13578_3-57559710-38/instagram-says-it-now-has-the-right-to-sell-your-photos/?part=rss&subj=news&tag=title)

Seitman
18-12-12, 12:17
Ομορφιές. :rolleyes:

prodromosfan
18-12-12, 12:29
"Δεν είσαστε πελάτες μας, είσαστε τα βοοειδή που έχουμε προς πώληση στον πλειοδότη. Απολαύστε το σανό σας και συνεχίστε την παραγωγή γάλακτος".

facebook rulez :twisted:

vasileios13
18-12-12, 12:36
Γελάει ο κόσμος......................

Avesael
18-12-12, 13:00
Καλά να πάθουν όσοι ανεβάζουν αβέρτα ότι προσωπική στιγμή (και όχι μόνο) έχουν...

Αναμενόμενα πράγματα...

mpetou
18-12-12, 13:08
οταν εμεις τα λεγαμε μας λεγανε τεχνοφοβικους... ολες αυτες οι εταιριες τυπου facebook τυπου google και microsoft
εχουνε ως σκοπο το ομαδικο φακελωμα για να κερδισουνε απο αυτο με καθε τροπο.
Στο μελλον φυσικα θα δουμε πολυ χειροτερα πραγματα οπου θα πωλουντε τα προσωπικα δεμομενα απο αυτες τις εταιριες σε εχθρους μας κτλπ
Οποιος εχει εστω και λιγο μυαλο δεν χρησιμοποιει ποτε τετοιες υπηρεσιες ουτε facebook ουτε yahoo mail ουτε hotmail ουτε google mail
ουτε analytics ουτε τιποτα δινουνε τυρακι και απο πισω εχουνε χοντρη φακα.

senkradvii
18-12-12, 13:16
Άψογο! :up:

plouf
18-12-12, 13:31
καταρχην οπως ειπαν. πρεπει ο κοσμος να ωριμάσει τεχνολογικά και να ΜΗΝ ανεβαζει προσωπικες του στιγμές αλλα και πραγματα όπως αναφορα΄θέσεων σε δημόσια μέρη (ειμαι για καφε εξω απο το σπίτι (σσ ελατε να το κλέωετε κτλ))


στο θέμα μας τώρα κοιτάζοντας την αδεια ΔΕΝ ειδα αυτό το πράγμα " δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα να πωλεί τις φωτογραφίες σας" αλλα τα κλασικά "για να σου δείξουμε διαφημήσεις" και με τον ΟΡΟ "εσεις μας λέτε που θα φαίνονται" ακριβώς όπως ισχύει και στο facebook


υπάρχει συγκεκριμένη παραγραφος που να το λέει αυτό ?

Stefanos83
18-12-12, 13:36
Αντε και στο facebook εύχομαι . Πωπω ξεφτιλικια ....

murex
18-12-12, 13:55
If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

prodromosfan
18-12-12, 13:57
Αντε και στο facebook εύχομαι . Πωπω ξεφτιλικια ....

κινηση ματ θα ήταν στις 17/1/2013 να βγάλει ανακοινωση το fb οτι ενσωματώνεται το instagrm στο fb για και καλά καλύτερο intergration/experience του χρηστη και οτι αλλο κατεβασει ο νους τους, και όλες οι φωτό του fb περνάνε στο instagram :lol:

nakedl2
18-12-12, 14:04
117078[B]
Ακόμα μία ασυνήθιστη προσθήκη στους νέους όρους χρήσης του Instagram φαίνεται να είναι η προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, όπως οι ομαδικές αγωγές, εάν υποθετικά καταστήσει τις "ιδιωτικές" φωτογραφίες, "δημόσιες". Αναφέρεται, και μάλιστα δύο φορές στην ίδια παράγραφο ότι "δεν είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε χρήση ή αποκάλυψη περιεχομένου" και "το Instagram δεν είναι υπόλογο για οποιαδήποτε χρήση ή αποκάλυψη κάθε είδους περιεχομένου που παρέχετε".


Αλλα λεει το συνταγμα οπως και το καθε συνταγμα καθε χωρας αρα πρεπει να περιμενει πολλες ομαδικες αγωγες.
Αν μια μερα ή πολλες μερες ατομα σαν τους anonymous και αλλες ομαδες το ριξουνε μια για παντα μην απορουν γιατι.
Και ναι ειναι παρανομο χωρις τη συγκαταθεση γονεα να δειξουν παιδια να παιζουν στην παραλια και ναι ισχυει σε ολες τις χωρες αρα μετα απο αυτο οι ομαδικες αγωγες θα κανουν το facethief τοσο φτωχο που οχι θα παρουν πισω καθε παρανομο ορο αλλα και θα μας αρμεγουν το κατω κεφαλι μπας και παρουν κανα εσοδο απο διαφημησεις (you know what i mean).
Φυσικα περιμενω αντιδρασεις απο ΕΕ και αποκλεισμο του Instagram-facethief απο ΕΕ τουλαχιστον μεχρι να βαλουν μυαλο στο ανεγκεφαλο και αρωστο κεφαλι τους.

blade_
18-12-12, 14:31
ομορφιες.αποφασιζομεν κ διατάσσομεν

JohnPro
18-12-12, 14:42
οταν εμεις τα λεγαμε μας λεγανε τεχνοφοβικους... ολες αυτες οι εταιριες τυπου facebook τυπου google και microsoft
εχουνε ως σκοπο το ομαδικο φακελωμα για να κερδισουνε απο αυτο με καθε τροπο.
Στο μελλον φυσικα θα δουμε πολυ χειροτερα πραγματα οπου θα πωλουντε τα προσωπικα δεμομενα απο αυτες τις εταιριες σε εχθρους μας κτλπ
Οποιος εχει εστω και λιγο μυαλο δεν χρησιμοποιει ποτε τετοιες υπηρεσιες ουτε facebook ουτε yahoo mail ουτε hotmail ουτε google mail
ουτε analytics ουτε τιποτα δινουνε τυρακι και απο πισω εχουνε χοντρη φακα.

Εσυ τι χρησιμοποιεις? Αν δεν χρησιμοποιεις τιποτα μην νομιζεις οτι εισαι ασφαλης. Διεκοψε την συνδεση σου στο ιντερνετ. Ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες.

Η Ε.Ε. δεν θα παρεμβει για τους πολιτες της? :hmm: Και καλα τωρα...

Lachesis
18-12-12, 14:53
Εσυ τι χρησιμοποιεις? Αν δεν χρησιμοποιεις τιποτα μην νομιζεις οτι εισαι ασφαλης. Διεκοψε την συνδεση σου στο ιντερνετ. Ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες.

Η Ε.Ε. δεν θα παρεμβει για τους πολιτες της? :hmm: Και καλα τωρα...

Δεν υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες, απλά διαφορετικοί παίχτες. Από τη μια αυτοί που κουτσομπολεύουν, γκομενίζουν ή οτιδήποτε και από την άλλη αυτοί που θησαυρίζουν με τις προσωπικές πληροφορίες των πρώτων.

dsluser1
18-12-12, 15:02
If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Απλά τέλειο!!!

haniabal
18-12-12, 15:26
Θέλει προσοχή. Άποψη μου είναι να χρησιμοποιούμε όσο λιγότερο δυνατόν είναι ή και καθόλου αυτές τις υπηρεσίες.

spelljammer
18-12-12, 16:10
κινηση ματ θα ήταν στις 17/1/2013 να βγάλει ανακοινωση το fb οτι ενσωματώνεται το instagrm στο fb για και καλά καλύτερο intergration/experience του χρηστη και οτι αλλο κατεβασει ο νους τους, και όλες οι φωτό του fb περνάνε στο instagram :lol:

Έεεεεετσι....

Βεντούζα.

:thumb_dup

LiKbeAsT
18-12-12, 16:12
Μισό παίδες....

Αναφερόμαστε σε αυτό (http://instagram.com/about/legal/terms/updated/)έτσι;


Some or all of the Service may be supported by advertising revenue. To help us deliver interesting paid or sponsored content or promotions, you agree that a business or other entity may pay us to display your username, likeness, photos (along with any associated metadata), and/or actions you take, in connection with paid or sponsored content or promotions, without any compensation to you.

Γιατί αυτό νομίζω δεν είναι "δικαίωμα να πωλεί τις φωτογραφίες των χρηστών"

Όχι ότι είναι πολύ καλύτερο, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι το ίδιο. Εκτός αν αναφερόμαστε σε άλλο κομμάτι.

Επίσης ακριβώς από πάνω αναφέρει :

Instagram does not claim ownership of any Content that you post on or through the Service.

Όμως επίσης λέει:

Instead, you hereby grant to Instagram a non-exclusive, fully paid and royalty-free, transferable, sub-licensable, worldwide license to use the Content that you post on or through the Service, except that you can control who can view certain of your Content and activities on the Service as described in the Service's Privacy Policy, available here: http://instagram.com/legal/privacy/.

Το bold μου κάνει λίγο περίεργο. Μπορεί κάποιος πχ να επιλέξει να μην βλέπει κανένας το content του; Ή αυτό το certain σημαίνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να το κάνει μόνο για ορισμένα από τα contents του...;

Gordito
18-12-12, 16:53
οταν εμεις τα λεγαμε μας λεγανε τεχνοφοβικους... ολες αυτες οι εταιριες τυπου facebook τυπου google και microsoft
εχουνε ως σκοπο το ομαδικο φακελωμα για να κερδισουνε απο αυτο με καθε τροπο.
Στο μελλον φυσικα θα δουμε πολυ χειροτερα πραγματα οπου θα πωλουντε τα προσωπικα δεμομενα απο αυτες τις εταιριες σε εχθρους μας κτλπ
Οποιος εχει εστω και λιγο μυαλο δεν χρησιμοποιει ποτε τετοιες υπηρεσιες ουτε facebook ουτε yahoo mail ουτε hotmail ουτε google mail
ουτε analytics ουτε τιποτα δινουνε τυρακι και απο πισω εχουνε χοντρη φακα.

Τι κανεις εδω;

Πισω στη σπηλια σου, να ακονισεις κανενα ακοντιο, και να τριψεις καμια πετρα να ζεσταθεις.

Ακου ρε κατι πραγματα, "ποιος εχει εστω και λιγο μυαλο δεν χρησιμοποιει ποτε τετοιες υπηρεσιες", σιγα ρε εξυπνε caveman....

JohnPro
18-12-12, 16:55
Τι κανεις εδω;

Πισω στη σπηλια σου, να ακονισεις κανενα ακοντιο, και να τριψεις καμια πετρα να ζεσταθεις.

Ακου ρε κατι πραγματα, "ποιος εχει εστω και λιγο μυαλο δεν χρησιμοποιει ποτε τετοιες υπηρεσιες", σιγα ρε εξυπνε caveman....

:rofl::rofl::worthy: Και γω αυτο σκεφτηκα, does he live under a rock?

tzelen
18-12-12, 16:59
Σιγά που είναι άσχημη είδηση. Ίσα-ίσα, που θα είναι πιο εύκολο να κάνεις stalk το ενδιαφέρον σου :whistle:

:p

grousso
18-12-12, 18:22
Αν τραβήξω μια σούπερ φώτο, την ανεβάσει ο κολλητός μου και καλά χωρίς την άδεια μου και το instagram την καλοπουλήσει, θα έχει πουλήσει προϊόν κλοπής... Παρτυ θα κάνουν οι δικηγόροι!

karetsos
18-12-12, 19:07
Αν τραβήξω μια σούπερ φώτο, την ανεβάσει ο κολλητός μου και καλά χωρίς την άδεια μου και το instagram την καλοπουλήσει, θα έχει πουλήσει προϊόν κλοπής... Παρτυ θα κάνουν οι δικηγόροι!

μόνο που εσύ θα πρέπει να κάνεις μήνυση στον φίλο σου!

grousso
18-12-12, 19:17
Αν τραβήξω μια σούπερ φώτο, την ανεβάσει ο κολλητός μου και καλά χωρίς την άδεια μου και το instagram την καλοπουλήσει, θα έχει πουλήσει προϊόν κλοπής... Παρτυ θα κάνουν οι δικηγόροι!

μόνο που εσύ θα πρέπει να κάνεις μήνυση στον φίλο σου!

Ναι αγωγή 1000 ευρώ σε εκείνον και χιλιάδων στο ινσταγκραμ!

BlindG
18-12-12, 19:18
Ε ρε γλέντιααααααααααααααααα :yahoo:

Και το θέμα βέβαια είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι μέρος του εαυτού του, δίνει σε τέτοιες εταιρίες, ώστε να πράττει ανάλογα. Δυστυχώς όμως, ελαφρά τη καρδία, ανεβάζουμε οτι να'ναι και μετά τρέχουμε να δουμε πως μπορεί να μας προστατέψει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Είναι σαν κάτι τύπισσες που φοράνε το φόρεμα πιο ψηλά από εκεί που... πραγματικά θέλουν (δεν βάζω τη λέξη "πρέπει", επίτηδες), και αν κοιτάξεις από κάτω, αρχίζουν οι ντροπές και οι φωνές.

stefp
18-12-12, 19:44
Ε ρε γλέντιααααααααααααααααα :yahoo:

Και το θέμα βέβαια είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι μέρος του εαυτού του, δίνει σε τέτοιες εταιρίες, ώστε να πράττει ανάλογα. Δυστυχώς όμως, ελαφρά τη καρδία, ανεβάζουμε οτι να'ναι και μετά τρέχουμε να δουμε πως μπορεί να μας προστατέψει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Είναι σαν κάτι τύπισσες που φοράνε το φόρεμα πιο ψηλά από εκεί που... πραγματικά θέλουν (δεν βάζω τη λέξη "πρέπει", επίτηδες), και αν κοιτάξεις από κάτω, αρχίζουν οι ντροπές και οι φωνές.
:oops: :respekt:

Πάντως κι εγώ είμαι της άποψης ότι έχει παραξεφύγει το θέμα με το "πάρτε και μια φωτό μου εδώ , πάρτε και μια εδώ, πάρτε κα παραπέρα..πάω τουαλέτα τώρα, να το βάλω στο wall κι αυτό, και πάρτε και φωτό πως μπηκα και πως βγήκα 2 λεπτά μετά.."...
Οπότε, υπό αυτό το πρίσμα, καλά θα κάνουν να αρχίσουν να τα δημοσιεύουν, μπας και καταλάβει ο κόσμος τι λάθος κάνει τόσο καιρό..Θες να τη δουν τη φωτό 5-10 ή και 50 φίλοι σου? Φτιάξε μια Mailling list, βάλτους μέσα και στείλτην σ'αυτούς..

ownagE_
18-12-12, 19:54
Τι κανεις εδω;

Πισω στη σπηλια σου, να ακονισεις κανενα ακοντιο, και να τριψεις καμια πετρα να ζεσταθεις.

Ακου ρε κατι πραγματα, "ποιος εχει εστω και λιγο μυαλο δεν χρησιμοποιει ποτε τετοιες υπηρεσιες", σιγα ρε εξυπνε caveman....

Τώρα θα σου πει πως να σηκώσεις δικό σου mail server (http://www.adslgr.com/forum/threads/684639-%CE%97-Google-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-Google-Apps-for-Business?p=4907640&viewfull=1#post4907640) για να μη σε παρακολουθεί η google με το gmail και τα λοιπά.. :lol:

JohnPro
18-12-12, 21:05
Τώρα θα σου πει πως να σηκώσεις δικό σου mail server (http://www.adslgr.com/forum/threads/684639-%CE%97-Google-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-Google-Apps-for-Business?p=4907640&viewfull=1#post4907640) για να μη σε παρακολουθεί η google με το gmail και τα λοιπά.. :lol:

αχααχαχαχαχαχαχαχαχαχ κλαιωωωωω! χαχαχαχαχαχαχαχ :rofl::rofl: Εγω θελω tut για δικο σου search engine, μεταφραστη, δικο σου σελιδα με βιντεακια (τυπου youtube), χαρτες και social site

dead_seth
18-12-12, 23:23
χάχαχάχα καλά να πάθουν πολύ το ευχαριστήθηκα αυτό.. :worthy: :respekt:
Άντε γιατί πολύ το έχουν θεοποιήσει αυτό το instagram. :evil:
Στο κάτω κάτω υπάρχει και ένα προγραμματάκι που λέγεται photoshop αν θες να "παίξεις" με τις photos που είναι και ανωτερου επιπεδου όχι 2-3 ψεφτοεφέ (ετοιματζίδικα πράματα δλδ)..
Και στην τελική κάθεσαι με την photo όπως βγήκε που είναι και original και όχι customia και είσαι ok.. ;)


Λοιπόν σας αφήνω.. πάω να ανεβάσω μια photo στο instagram (που είναι προς πώληση) και επιστέφω. :rofl:

karetsos
18-12-12, 23:25
νομίζω ήρθε το πλήρωμα το χρόνου να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες μου με μαγιώ στο instagram (ή και χωρίς), τώρα που θα αξιοποιηθούν καταλλήλως.... :cool:

shastar
19-12-12, 00:17
Τώρα θα σου πει πως να σηκώσεις δικό σου mail server (http://www.adslgr.com/forum/threads/684639-%CE%97-Google-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-Google-Apps-for-Business?p=4907640&viewfull=1#post4907640) για να μη σε παρακολουθεί η google με το gmail και τα λοιπά.. :lol:


Για όποιον νιώθει άνετα με την συνεχή καταπάτηση των ατομικών του ελευθεριών, ο χλευασμός είναι σωστή αντιμετώπιση. Το φαινόμενο αυτό δεν θα εκλείψει εύκολα. Έχει προβλεφθεί πολλά χρόνια πριν. Η δύναμη και εν προκειμένω η αδυναμία του διαδικτύου είναι η αδυναμία νομοθετικής οριοθέτησης των δικαιωμάτων των χρηστών. Κάθε ενέργεια θα προκαλεί την εύρεση νέων τρόπων κατάχρησης τυχών "παραθύρων" που με την σειρά της προκαλέι εκ νέου αναζήτηση εναλλακτικών διαφύλαξης της Ελευθερίας. Αυτή την στιγμή οι εναλλακτικές είναι:
Χρήση δικτύου διαστρωματικής κρυπτογράφησης tor (the onion router)
Δίκτυο i2p που μέσω πολλών μονοκατευθυντικών διαύλων αποσκοπεί όπως και το tor στην ΠΛΗΡΗ και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ανωνυμία, με ότι συνέπειες μπορεί αυτο να επιφέρει.

Το δίκτυο δεν είναι η αποστειρωμένη εναλλακτική της τηλεορασης που νομίζετε οτι γνωρίζετε. Τουλάχιστον δεν ήταν πάντα. Όποιος βάζει την ελευθερία έκφρασης πραγματικά πάνω απο όλα έχει εναλλακτικές. Για να προλάβω τις αντιδράσεις των "διαβασμένων" δηλώνω οτι έχω απόλυτη επίγνωση του τι λέω και του που αναφέρομαι. Απο το διάφανές κλουβί που ετοιμάζουν για 'μενα, διαλέγω τα σκατά των υπονόμων. Όσο για τον mail server, μακάρι να ήταν τόσο εύκολο να γλυτώσεις απο τον μεγάλο αδερφό.

Helix
19-12-12, 00:43
Για όποιον νιώθει άνετα με την συνεχή καταπάτηση των ατομικών του ελευθεριών, ο χλευασμός είναι σωστή αντιμετώπιση. Το φαινόμενο αυτό δεν θα εκλείψει εύκολα. Έχει προβλεφθεί πολλά χρόνια πριν. Η δύναμη και εν προκειμένω η αδυναμία του διαδικτύου είναι η αδυναμία νομοθετικής οριοθέτησης των δικαιωμάτων των χρηστών. Κάθε ενέργεια θα προκαλεί την εύρεση νέων τρόπων κατάχρησης τυχών "παραθύρων" που με την σειρά της προκαλέι εκ νέου αναζήτηση εναλλακτικών διαφύλαξης της Ελευθερίας. Αυτή την στιγμή οι εναλλακτικές είναι:
Χρήση δικτύου διαστρωματικής κρυπτογράφησης tor (the onion router)
Δίκτυο i2p που μέσω πολλών μονοκατευθυντικών διαύλων αποσκοπεί όπως και το tor στην ΠΛΗΡΗ και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ανωνυμία, με ότι συνέπειες μπορεί αυτο να επιφέρει.

Το δίκτυο δεν είναι η αποστειρωμένη εναλλακτική της τηλεορασης που νομίζετε οτι γνωρίζετε. Τουλάχιστον δεν ήταν πάντα. Όποιος βάζει την ελευθερία έκφρασης πραγματικά πάνω απο όλα έχει εναλλακτικές. Για να προλάβω τις αντιδράσεις των "διαβασμένων" δηλώνω οτι έχω απόλυτη επίγνωση του τι λέω και του που αναφέρομαι. Απο το διάφανές κλουβί που ετοιμάζουν για 'μενα, διαλέγω τα σκατά των υπονόμων. Όσο για τον mail server, μακάρι να ήταν τόσο εύκολο να γλυτώσεις απο τον μεγάλο αδερφό.

+1. Ένας από τους βασικότερους λόγους που διαδόθηκε το Φασομπούκι ήταν η πλήρης ανοχή από πλευράς χρηστών στην κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων τους κάθε μορφής. Το πιο τραγικό είναι να σε πουλάνε και να γελάς.

Estela
19-12-12, 01:31
+1. Ένας από τους βασικότερους λόγους που διαδόθηκε το Φασομπούκι ήταν η πλήρης ανοχή από πλευράς χρηστών στην κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων τους κάθε μορφής. Το πιο τραγικό είναι να σε πουλάνε και να γελάς.

Τα είπες όλα στην τελευταία σου φράση. :oneup:

mrsaccess
19-12-12, 01:50
Το ρεζουμέ που δεν έχει αναφερθεί ακόμη, είναι πως η νέα σύμβαση ισχύει από 16 Ιανουαρίου 2013. Όποιος δεν θέλει να χαρίσει τις φωτό του, πρέπει μέχρι τότε να διαγραφεί από το instagram. Στις 16 Ιανουαρίου 2013, όσες φωτογραφίες έχετε στο λογαριασμό σας στο instagram θα του δοθούν με royalty free άδεια.

JohnPro
19-12-12, 01:58
Θα τις διαγραψω μονο και μονο επειδη εχω ωραιες φωτο του νησιου μου. Και 2 φατσες δικες μου :P A! και την γατα μου.

shastar
19-12-12, 02:07
Δεν έχει καμια νομική υπόσταση αυτό. Αν δεν δεχθείς, εγγράφως, ή έστω με κλικ τους νέους όρους χρήσης, δεν μπορούν να το εφαρμόσουν. Μακάρι να βγάλουν έστω 1 ευρώ απο δική μου φωτογραφία (τονιζω εφοσον ΔΕΝ έχω αποδεχτεί τους τροποποιημένους όρους χρήσης). Τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας, ανήκουν στον φωτογράφο (και όχι στο θέμα), εκτός εαν σαφέστατα και εγγράφως έχουν παραχωρηθεί αλλού.

iml
19-12-12, 02:22
Υποτίθεται θα σβηστούν μέχρι 16/1/2013 ή.... θα μείνουν να περιφέρονται αιώνια? (facebook είναι αυτό)

JohnPro
19-12-12, 02:31
Backup δεν εχουν?

elma
19-12-12, 02:41
Επιτέλους τέλος ο παροξυσμός του instagram!

117130:whistle::whistle::whistle:

aiolos.01
19-12-12, 03:32
Αυτά τα κάνει μια εταιρία που είναι σίγουρη οτι οι χρήστες δεν θα πάνε περίπατο. Ίσως η πρόσφατη αλλαγή ιδιοκτησίας να της έδωσε αυτή τη σιγουριά. Όπως και να έχει όσοι συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν είναι κατα τη γνώμη μου κοροιδα. Οχι βέβαια οτι υπάρχει έλλειψη απο τέτοια στον κόσμο.

apnet
19-12-12, 04:46
+1. Ένας από τους βασικότερους λόγους που διαδόθηκε το Φασομπούκι ήταν η πλήρης ανοχή από πλευράς χρηστών στην κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων τους κάθε μορφής. Το πιο τραγικό είναι να σε πουλάνε και να γελάς.

Συμφωνώ απολύτως με αυτό και με όσα έγραψε ο shastar από πάνω.

Ουδείς (σκόπιμα) ασχολείται να ενημερώσει τους χρήστες περί όλων αυτών. Η μεγάλη πλειοψηφία αγνοεί παντελώς αυτές τις παραμέτρους, τις θεωρεί "αστείο" και λόγια των "ανθρώπων των σπηλαίων"... Έτσι μάθαμε να νιώθουμε άνετα με το να έχει κάποιος άλλος πρόσβαση στα δεδομένα μας, να νιώθουμε άνετα που είμαστε αδύναμοι απέναντι στις νομικές υπηρεσίες τέτοιων εταιρειών που καταπατούν "νόμιμα" τις ελευθερίες μας και στο τέλος πολλοί θα μάθουν να νιώθουν άνετα με το να είναι σκλάβοι γιατί δεν θα έχουν την πνευματική δυνατότητα να είναι κάτι άλλο εκτός από αυτό.


http://www.youtube.com/watch?v=IQtfMR-UKd0

Είμαι σίγουρος πως αυτά φαντάζουν σε πολλούς αστεία ή και γραφικά, είναι όμως;

Seitman
19-12-12, 08:45
Άρχισαν τα όργανα.
117145

wnet
19-12-12, 10:08
Για όποιον επιμένει πως όποιος έχει "ακραίες" θέσεις περί ιδωτικότητας, να πάει σε κανένα σπήλαιο.... να υπενθυμίσω πως δεν υπάρχουν μόνο 2 περιπτώσεις... ή σπήλαιο ή όλα φόρα παρτίδα....

Αναλόγως πόσο σημαντική θεωρεί κανένας την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα μπορεί να πράξει ανάλογα σε όλο το ενδιάμεσο φάσμα μεταξύ σπηλαίου και όλα π00τάνα....

Eaglos
20-12-12, 10:34
Τέτοιες online εφαρμογές είναι χρυσορυχεία.
Κάτι σαν τη μαφία που πουλά τα scrap που
τις φέρνουν οι λαθρό από τα σκουπίδια.

Από την άλλη, όταν έχεις να κάνεις με λοβο-
τομημένα πρόβατα, τους δίνεις να καταλάβουν.
Απορώ που υπάρχει ακόμα νοήμων κόσμος ο
οποίος πιστεύει ότι πετώντας τα πράγματά του
στις ψηφιακές χωματερές, εξακολουθούν να
του ανήκουν.

Σαν να αφήνεις ένα πράγμα κάπου στο δρόμο
και μετά να γκρινιάζεις επειδή στο πήραν και
το πούλησαν.:whistle:

stefp
20-12-12, 10:59
Τέτοιες online εφαρμογές είναι χρυσορυχεία.
Κάτι σαν τη μαφία που πουλά τα scrap που
τις φέρνουν οι λαθρό από τα σκουπίδια.

Από την άλλη, όταν έχεις να κάνεις με λοβο-
τομημένα πρόβατα, τους δίνεις να καταλάβουν.
Απορώ που υπάρχει ακόμα νοήμων κόσμος ο
οποίος πιστεύει ότι πετώντας τα πράγματά του
στις ψηφιακές χωματερές, εξακολουθούν να
του ανήκουν.

Σαν να αφήνεις ένα πράγμα κάπου στο δρόμο
και μετά να γκρινιάζεις επειδή στο πήραν και
το πούλησαν.:whistle:

+1 :oneup:

haniabal
20-12-12, 14:24
Χρήσιμο (http://osarena.net/logismiko/applications/pos-na-tin-kanete-m-elafra-apo-to-instagram-esis-i-fotografies-sas.html) άρθρο σχετικό με το θέμα για όσους τους ενδιαφέρει.

mrsaccess
20-12-12, 15:15
Δεν έχετε δείξει ακόμη αρκετή τεχνοφοβία και μισανθρωπία, προσπαθήστε λίγο ακόμη...

Χαρακτηρισμοί όπως πρόβατα, λοβοτομημένοι, μειωμένης πνευματικής δυνατότητας για όλους τους χρήστες των σχετικών υπηρεσιών -αν λένε κάτι, το λένε για τον ομιλητή που τους χρησιμοποιεί.

Estela
20-12-12, 15:18
Αυτό το λοβοτομημένοι, παίρνει και δίνει... Πολύ ακούγεται από την αρχή του θέματος μέχρι την τελευταία σελίδα.. :rolleyes:

Gordito
20-12-12, 16:07
Τωρα πως γινεται να μιλαμε για λοβοτομημενους κλπ και τι ειδους privacy παραβιαζει το Facebook, ενας Θεος ξερει.

Ο καθενας μπορει να μπουρδολογει ακατασχετα, επιχειρηματα εχει κανενας;

@ ADSLgr.com All rights reserved.