PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με λαπτοπ lenovo

bill27
28-12-12, 12:36
καλημερα,εχω το λαπτοπ lenovo g560
και σημερα το πρωι το αναψα και ενω το ειχα

στην πριζα η μπαταρια επεφτε...δηλαδη δεν φορτιζε.
την εβγαλα και την εβαλα ξανα αλλα τιποτα...
δοκιμασα να ανοιξω το λαπτοπ μονο με το τροφοδοτικο
χωρις μπαταρια και ανοιγε:whistle:...αρα απο το τροφοδοτικο παιρνει ρευμα...

το θεμα ειναι γιατι οταν ειναι και η μπαταρια πανω δεν κραταει την φορτιση της μπαταριας???

θα σας ημουν υποχρεως παιδια αν με βοηθουσατε

ευχαριστω:)

cranky
28-12-12, 13:45
99%, η μπαταρία μας αφήνει χρόνους. :bless:

bill27
28-12-12, 13:55
λες???το λαπτοπ το εχω περιπου 1 χρονο,τοσο γρηγορα χαλαει η μπαταρια???(ολο τον χρονο αντε να εκανα 8-7 φορτισεις-αποφορτισεις)
το χρησιμοποιω παντα με την μπαταρια πανω και ρευμα,την τελεταια φορα που εκανα
φορτιση-αποφορτιση μπαταριας ηταν πριν καν 2μηνο και τοτε η μπαταρια ειχε κρατηση πανω απο 2 ωρες...
εγω φοβαμαι μηπως ειναι το βυσμα που συνδεεται το τροφοδοτικο η το ιδιο το τροφοδοτικο...
αν ηταν η μπαταρια δεν θα φορτιζε εστω λιγο???
τωρα δεν φορτιζει καθολου.
πως μπορω να καταλαβω τι ακριβως ειναι????σκεπτομαι να το παω σε ενα φιλο τεχνικο
αλλα δεν ξερω ποσο θα μου παρει και λεφτα δεν υπαρχουν τωρα....

shadow_1986
28-12-12, 14:10
Έχω το ίδιο, και με ελάχιστες φορτίσεις γέμιζε στο 100% αλλά με μικρότερη χωρητικότητα απο αυτό που πραγματικά χώραγε(για το 98% έδειχνε 100%), άρα δεν είναι και η καλύτερη περίπτωση μπαταρίας. Τώρα που το έχω σχεδόν 1μιση χρόνο αυτό που μπορώ να σου πώ με σιγουριά είναι ότι έχει μία δυνατότητα απο το lenovo energy management για μέγιστη απόδοση και μέγιστη διάρκεια μπαταρίας, στην μέγιστη διάρκεια δεν την φορτίζει στο 100%,αλλά στο 80% και μπορείς να την αφήνεις στην άκρη για μεγάλο διάστημα, αν κυρίως το χρησιμοποιείς με το τροφοδοτικό του.

Η μπαταρία μου κρατάει μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου με μέση χρήση, και έχει πέσει η μέγιστη χωριτικότητα της γύρω στο 96%. Διόλου άσχημα αν σκεφτείς ότι συνήθως στον χρόνο θέλουν αλλαγή. Μπορείς να επικοινωνήσεις αν είσαι μέσα στην εγγύηση για αλλαγή μπαταρίας απο την lenovo, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

bill27
28-12-12, 14:35
Έχω το ίδιο, και με ελάχιστες φορτίσεις γέμιζε στο 100% αλλά με μικρότερη χωρητικότητα απο αυτό που πραγματικά χώραγε(για το 98% έδειχνε 100%), άρα δεν είναι και η καλύτερη περίπτωση μπαταρίας. Τώρα που το έχω σχεδόν 1μιση χρόνο αυτό που μπορώ να σου πώ με σιγουριά είναι ότι έχει μία δυνατότητα απο το lenovo energy management για μέγιστη απόδοση και μέγιστη διάρκεια μπαταρίας, στην μέγιστη διάρκεια δεν την φορτίζει στο 100%,αλλά στο 80% και μπορείς να την αφήνεις στην άκρη για μεγάλο διάστημα, αν κυρίως το χρησιμοποιείς με το τροφοδοτικό του.

Η μπαταρία μου κρατάει μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου με μέση χρήση, και έχει πέσει η μέγιστη χωριτικότητα της γύρω στο 96%. Διόλου άσχημα αν σκεφτείς ότι συνήθως στον χρόνο θέλουν αλλαγή. Μπορείς να επικοινωνήσεις αν είσαι μέσα στην εγγύηση για αλλαγή μπαταρίας απο την lenovo, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

δυστηχως δεν ειμαι μεσα στην εγγυηση...τον νοεμβριο εληξε
η δικια μου μπαταρια ηταν σε καλη κατασταση οπως γραφω πανω
κρατουσε πανω απ 2 ωρες
υπαρχει περιπτωση να χαλασε το τροφοδοτικο????

shadow_1986
28-12-12, 14:44
δυστηχως δεν ειμαι μεσα στην εγγυηση...τον νοεμβριο εληξε
η δικια μου μπαταρια ηταν σε καλη κατασταση οπως γραφω πανω
κρατουσε πανω απ 2 ωρες
υπαρχει περιπτωση να χαλασε το τροφοδοτικο????

Αν "χάλασε" το κύκλωμα που φορτίζει τότε μάλλον έχεις πρόβλημα, αλλά χωρίς 2η μπαταρία δύσκολο να δείς αν φταίει αυτό ή η μπαταρία. Ο τεχνικός(αν μιλάμε για ηλεκτρονικό) μπορεί να μετρήσει την μπαταρία, να δεί σε τι κατάσταση είναι.

BigBlack
28-12-12, 15:07
λες???το λαπτοπ το εχω περιπου 1 χρονο,τοσο γρηγορα χαλαει η μπαταρια???(ολο τον χρονο αντε να εκανα 8-7 φορτισεις-αποφορτισεις)
το χρησιμοποιω παντα με την μπαταρια πανω και ρευμα,την τελεταια φορα που εκανα
φορτιση-αποφορτιση μπαταριας ηταν πριν καν 2μηνο και τοτε η μπαταρια ειχε κρατηση πανω απο 2 ωρες...
εγω φοβαμαι μηπως ειναι το βυσμα που συνδεεται το τροφοδοτικο η το ιδιο το τροφοδοτικο...
αν ηταν η μπαταρια δεν θα φορτιζε εστω λιγο???
τωρα δεν φορτιζει καθολου.
πως μπορω να καταλαβω τι ακριβως ειναι????σκεπτομαι να το παω σε ενα φιλο τεχνικο
αλλα δεν ξερω ποσο θα μου παρει και λεφτα δεν υπαρχουν τωρα....

Μ'αυτού του είδους τη χρήση, και πολύ σου κράτησε. Η μπαταρία πρέπει να φορτίζεται και να αποφορτίζεται τακτικά, ή αλλιώς να μένει αποθηκευμένη στο 40% περίπου της ισχύος της και να την συντηρείς με έναν κύκλο φόρτισης - αποφόρτισης (όχι στράγγιγμα!) μιά φορά το μήνα - δίμηνο. Το να μένει πάνω στο λάπτοπ και το λάπτοπ να είναι συνεχώς στην μπρίζα είναι εκτός προδιαγραφών για τις μπαταρίες. Λογικό λοιπόν να σου έχει χαλάσει.

Παίζει και η πιθανότητα να έχει χαλάσει το κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας από το λάπτοπ, αλλά είναι μάλλον αμελητέα μπροστά στην πιθανότητα να τα έφτυσε η μπαταρία.

Στο πρακτέο τώρα: Πάρε μιά φρέσκια μπαταρία από το ebay, βρίσκεις αυθεντικές με λιγότερο από 35 ευρώ μαζί με τα ταχυδρομικά. Πήρα πρόσφατα για ένα φίλο με lenovo g430 και είναι τζάμι.

bill27
28-12-12, 15:16
Μ'αυτού του είδους τη χρήση, και πολύ σου κράτησε. Η μπαταρία πρέπει να φορτίζεται και να αποφορτίζεται τακτικά, ή αλλιώς να μένει αποθηκευμένη στο 40% περίπου της ισχύος της και να την συντηρείς με έναν κύκλο φόρτισης - αποφόρτισης (όχι στράγγιγμα!) μιά φορά το μήνα - δίμηνο. Το να μένει πάνω στο λάπτοπ και το λάπτοπ να είναι συνεχώς στην μπρίζα είναι εκτός προδιαγραφών για τις μπαταρίες. Λογικό λοιπόν να σου έχει χαλάσει.

Παίζει και η πιθανότητα να έχει χαλάσει το κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας από το λάπτοπ, αλλά είναι μάλλον αμελητέα μπροστά στην πιθανότητα να τα έφτυσε η μπαταρία.

Στο πρακτέο τώρα: Πάρε μιά φρέσκια μπαταρία από το ebay, βρίσκεις αυθεντικές με λιγότερο από 35 ευρώ μαζί με τα ταχυδρομικά. Πήρα πρόσφατα για ένα φίλο με lenovo g430 και είναι τζάμι.

το λαπτοπ ειναι το lenovo G560 με τα εξης χαρακτηριστικα:
intel pentium P6100
4 gb ram
intel hd graphics

και το model name της μπαταριας ειναι :L09L6Y02
πως μπορω να βρω ποια κανει για το δικο μου λαπτοπ?

ευχαριστω

shadow_1986
28-12-12, 15:20
το λαπτοπ ειναι το lenovo G560 με τα εξης χαρακτηριστικα:
intel pentium P6100
4 gb ram
intel hd graphics

και το model name της μπαταριας ειναι :L09L6Y02
πως μπορω να βρω ποια κανει για το δικο μου λαπτοπ?

ευχαριστω

http://lmgtfy.com/?q=L09L6Y02+ebay

BigBlack
28-12-12, 16:16
Εγώ ψάχνω από τη μηχανή αναζήτησης του ebay (http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p3984.m570.l1313&_nkw=genuine+lenovo+g560+battery&_sacat=0&_from=R40), για να χρησιμοποιώ και τα φίλτρα φτηνότερο - ακριβότερο, auction - buy it now κλπ.
Η αναζήτηση με ακριβές μοντέλο μπαταρίας και όχι με όλα τα συμβατά λάπτοπ βγάζει περιορισμένα αποτελέσματα.

bill27
28-12-12, 16:34
παιδια φοβαμαι μηπως ειναι το τροφοδοτικο γιατι οταν ειναι πανω η μπαταρια κ ειναι συνδεμενο και στο ρευμα και βγαζω
την μπαταρια κ μενει μονο το τροφοδοτικο δεν αναβει,και πρεπει να βγαλω το τροφοδοτικο και να το ξαναβαλω για να αναψει το
λαπτοπ....πρεπει οπωσδηποτε να ξερω αν ειναι το τροφοδοτικο η η μπαταρια,μην αγορασω μπαταρια και παει χαμενη γιατι λεφτα για πεταμα
δεν υπαρχουν...
πως μπορω να καταλαβω σιγουρα τι ακριβως εχει???
πηρα και τον φιλο μου τον τεχνικο και του τα ειπα στο τηλ. και μου ειπε πως μαλλον ειναι η μπαταρια...
δεν ξερω τι να κανω ,ειμαι σε διλλημα,η μπαταρια κοστιζει γυρω στα 45 και το τροφοδοτικο 25-30

cranky
28-12-12, 16:38
Αν έφταιγε και το τροφοδοτικό, τότε, το λαπτόπ δεν θα δούλευε καθόλου.
Αν έφταιγε μόνο το τροφοδοτικό, τότε, το λαπτόπ θα δούλευε μέχρι ν' αδειάσει εντελώς η μπαταρία, και μετά, πάπαλα.

bill27
28-12-12, 16:44
οκ,λοιπον θα προχωρησω στην αγορα αυτης της μπαταριας: http://www.ebay.com.au/itm/Original-New-Battery-L09L6Y02-LENOVO-IdeaPad-G460-G560-/320890662096#ht_2449wt_906

και μολις ερθει θα σας ενημερωσω για το αποτελεσμα.

ευχαριστω κ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

BigBlack
28-12-12, 17:00
Μην κάνεις τίποτα. Έτσι κι αλλιώς στη μπρίζα το έχεις μόνιμα και το τροφοδοτικό σου δουλεύει. Αν είναι βλάβη του κυκλώματος φόρτισης της μπαταρίας και σου βραχυκυκλώνει τη στιγμή της εναλλαγής μεταξύ μπαταρίας - ρεύματος, θα θέλει service αντιπροσωπείας, οπότε το αφήνεις όπως και να έχει.

Edit: Οπότε, όπως λέει ο cranky το να πάρεις μπαταρία είναι η ασφαλέστερη επιλογή.

bill27
31-12-12, 21:47
επανερχομαι με νεα....
ενω εχω παραγγειλει την μπαταρια απο το ebay και την περιμενω,και αυτες τις 2-3 μερες δεν ανοιξα καθολου
το λαπτοπ σημερα ειπα να κανω μια δοκιμη...
λοιπον,η μπαταρια φορτιζει,αλλα στο σημα κατω δεξια στην μπαρα το εικονιδιο της μπαταριας δειχνει οτι ειναι συνδεμενη κ
φορτιζει αλλα δεν ανεβοκαταιβενει η ενεργεια τις μπαταριας πανω κατω για να δειξει οτι φορτιζει.η ενεργεια της μπαταριας δειχνει σταδιακα
να ανεβαινει κ λογικα μολις τελειωσει η φορτιση θα δειξει full.
τι να εχει γινει δεν μπορω να καταλαβω,επισης παρατηρησα πως οταν δεν φορτιζε η μπαταρια, το τροφοδοτικο δεν ζεστενοταν καθολου,
ενω τωρα ζεστενεται που την φορτιζει.
καμια ιδεα κανεις τι μπορει να συμβαινει???ευχαριστω και καλη χρονια να εχουμε ολοι μας!!!!!!!

bill27
02-01-13, 19:17
φοβαμαι πως μαλλον ειναι και το τροφοδοτικο γιατι σημερα δεν αναβε το λαπτοπ συνδεδεμενο με αυτο(χωρις μπαταρια πανω).....

οταν ερθει η μπαταρια θα την δοκιμασω και αν δεν φτιαξει αναγκαστικα θα παρω και τροφοδοτικο....

υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο εκτος απο αυτα τα 2????εχω σαλταρει....τωρα βρηκε και αυτο να χαλασει????:cry:

BigBlack
02-01-13, 20:15
Υποθέσαμε πως θα μπορούσε να είναι και το κύκλωμα τροφοδοσίας, αφού το τροφοδοτικό σου δούλευε.
Το βύσμα εφαρμόζει καλά; Μήπως είναι ταλαιπωρημένη και κουνιέται η υποδοχή του βύσματος στο λάπτοπ;

Αν είσαι στο Περιστέρι ή κάπου κοντά και μπορείς να έλθεις μέχρι το σπίτι μου θα μπορούσαμε να δούμε σε δύο λεπτά αν φταίει το τροφοδοτικό.
Έχω ένα της lenovo που εναλλάσονται τα βύσματα του και κάνει για την συντριπτική πλειοψηφία των λάπτοπ της.

bill27
02-01-13, 21:48
Υποθέσαμε πως θα μπορούσε να είναι και το κύκλωμα τροφοδοσίας, αφού το τροφοδοτικό σου δούλευε.
Το βύσμα εφαρμόζει καλά; Μήπως είναι ταλαιπωρημένη και κουνιέται η υποδοχή του βύσματος στο λάπτοπ;

Αν είσαι στο Περιστέρι ή κάπου κοντά και μπορείς να έλθεις μέχρι το σπίτι μου θα μπορούσαμε να δούμε σε δύο λεπτά αν φταίει το τροφοδοτικό.
Έχω ένα της lenovo που εναλλάσονται τα βύσματα του και κάνει για την συντριπτική πλειοψηφία των λάπτοπ της.

Ευχαριστω που εισαι τοσο εξυπηρετικος αλλα δεν μενω Αθηνα,ειμαι απο Λαρισα.
Το βυσμα δεν νομιζω να εχει καποιο προβλημα γιατι το κουνουσα να δω μηπως δεν κανει καλη επαφη
αλλα μαλλον δεν ειναι απο αυτο γιατι ουτε φορτιζε ουτε σταματουσε η φορτιση.Εμοιαζε σαν να μην ειναι συνδεμενο
το τροφοδοτικο.
Αν ειναι χαλασμενο το κυκλωμα τροφοδοσιας,φτιαχνεται και αν ναι ποσα λεφτα θα χρειαστουν???

BigBlack
03-01-13, 06:59
Ας ελπίσουμε να είναι απλώς χαλασμένο το τροφοδοτικό αλλιώς το τι θα σου ζητήσουν κυμαίνεται από περίπου 100 ως 400, ανάλογα με το αν μπορεί να επισκευαστεί από κάποιον τεχνικό τους ή αν θα σε παραπέμψουν σε αλλαγή μητρικής.

Σε κάθε περίπτωση, το τροφοδοτικό σ'αυτές τις σειρές lenovo είναι πολύ συνηθισμένο. Κοίτα στη Λάρισα αν υπάρχει κατάστημα που να έχει lenovo "στη βιτρίνα", πήγαινε από εκεί με το λάπτοπ ανά χείρας και ζήτα τους να σε αφήσουν να δεις αν δουλεύει το λάπτοπ σου με το τροφοδοτικό ενός από αυτά. Εννοείται θα ελέγξεις τις προδιαγραφές των τροφοδοτικών (Watt, Volt).

Πάντως είναι πολύ ύποπτο το ότι στην αρχή δεν φόρτιζε η μπαταρία ενώ το λάπτοπ δούλευε και τώρα φαίνεται να χάλασε και το τροφοδοτικό.

bill27
15-01-13, 14:04
Επιστρεφω με νεοτερα...

τελικα το προβλημα το ειχε το τροφοδοτικο.

ηρθε χτες η μπαταρια,την δοκιμασα αλλα δεν φορτιζε παλι,και επειδη δεν ειχα ορεξη

να περιμενω αλλες 15 μερες για να αγορασω νεο τροφοδοτικο απο ebay πηγα

στα καρφουρ και αγορασα ενα με 25 ευρω και ολα οκ.

θελω να ρωτησω,το τροφοδοτικο δεν ειναι γνησιο...ειναι μαρκα καρφουρ

θα εχω κανενα προβλημα???

@ ADSLgr.com All rights reserved.