PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με την ταχυτητα συνδεσης.



Νέφτης Α.
04-01-13, 01:19
Καλησπερα παιδια,
εχω συνδεση wind/tellas .πληρωνω για 24αρα αυτο να σημειωθει:p
το προβλημα ειναι οτι πιανω 600maximul kb/s download speed
και 60maximul kb/s upload speed.
Το router μου ειναι το thomson tg585 v7.
117683

Και ενα speedtest:

117684

Ερωτηση μπορω να κανω κατι να αυξησω τις ταχυτητες μου?:hmm: [upload/download]


EDIT: ξεχασα να αναφερω οτι μενω Ανω Κορυδαλλο,Αττικη.

EDIT2: χρησιμοποιω καλωδιο,απο το ρουτερ στο pc μου.

nyannaco
04-01-13, 09:00
Μπορείς να ζητήσεις από τη Wind να σου κατεβάσει το SNR στο 6, κάτι θα κερδίσεις σε ταχύτητα. Αν μετά είναι σταθερή η γραμμή σου την αφήνεις εκεί, αν όχι ζητάς να στο ξαναανεβάσουν. Αν το modem σου δίνει telnet, μπορείς όλα αυτά να τα κάνεις μόνος σου με το DMT tool.


πληρωνω για 24αρα αυτο να σημειωθειΝα σημειωθεί, τί; Δεν πληρώνεις για 24άρα αλλά για μέχρι 24Mbps. Ο βασικός περιοριστικός παράγοντας στην ταχύτητα που πιάνεις είναι το attenuation, το οποίο είναι σχετικά ψηλό, ενδεικτικό του ότι το σπίτι σου είναι μαρκιά από το αστικό κέντρο. Αυτό βέβαια δεν είναι ευθύνη του παρόχου, έτσι;

Νέφτης Α.
04-01-13, 10:17
Τι ειναι το snr και το telnet? :sorry:

απλα πιστευα οτι αφου ειναι 24αρα επρεπε να πιανω κατι παραπανω, ο κολλητος μου που μενει 5-6 τετραγωνα πιο χαμηλα πιανει 1-1,2mb/s down speed.
ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.

nyannaco
04-01-13, 14:15
Το SNR είναι οπ λόγοσ σήματος προς θόρυβο (στη γραμμή), αυτό που αναφέρεται σαν SN Margin στα στατιστικά του modem σου. Το target SNR καθορίζεται από τον πάροχο, αλλά μπορείς να το αλλάξεις και από το modem σου, εφόσον σου δίνει τη δυνατότητα (telnet). Τώρα είσαι στο 10, αν κατέβεις στο 6 SNR θα έχεις σημαντικό ποσσοστιαίο κέρδος σε ταχύτητα.
Το telnet είναι ουσιαστικά ένα interface χαμηλού επιπέδου, που σου δίνει πρόσβαση στα ενδότερα του modem. Αυτό χρησιμοποιεί το DMT tool (και οποιοδήποτε ανάλογο εργαλείο) για επεμβάσεις στις ρυθμίσεις.
ΔΕΝ υπάρχει 24άρα γραμμή, υπάρχει το άνω όριο των 24Mbps που θέτει ο πάροχος. Από εκεί και πέρα, το πόσο μπορείς να πιάσεις πραγματικά εξαρτάται τα μέγιστα από το μήκος και την ποιότητα της γραμμής από το αστικό κέντρο μέχρι το σπίτι σου, και η οποία (γραμμή) ανήκει στον ΟΤΕ, όχι στον πάροχο.

Νέφτης Α.
04-01-13, 20:27
Πως μπορω να καταλαβω αμα εχω προσβαση σε telnet?
η απλα να παρω και να τους πω να μου το κατεβασουν?

να χρησιμοποιησω αυτο το guide?

http://www.adslgr.com/forum/threads/187511-DMT-Tool-%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF

nyannaco
04-01-13, 23:43
Πως μπορω να καταλαβω αμα εχω προσβαση σε telnet?Δες εδώ (http://dmt.mhilfe.de/#faq00) αν το modem σου περιλαμβάνεται στα υποστηριζόμενα.

η απλα να παρω και να τους πω να μου το κατεβασουν?Μπορείς μια χαρά να το κάνεις.

να χρησιμοποιησω αυτο το guide? (http://www.adslgr.com/forum/threads/187511-DMT-Tool-%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF)Αν υποστηρίζεται το modem σου, ναι, να το χρησιμοποιήσεις.

Νέφτης Α.
05-01-13, 02:05
Αν υποστηρίζεται το modem σου, ναι, να το χρησιμοποιήσεις.


DMT v7.35 - Windows2000/XP/Vista - Windows95/98/ME


Speedtouch 516 536 546 585 608 706 716 780

Revision History: ChangeLog 31.10.2007


Anmerkung: DMT Version ist Annex A, B und M kompatibel;
Bildschirmauflφsung von mindestens 1024 x 768 Pixel empfohlen


Support/Bugs melden: Forum



Το εκανα download, τωρα ακολουθω καποιο guide?


EDIT: Εχω thomson tg585 v7

117718

πρεπει να κανω καποιο upgrate το firmware του router μου?

EDIT 2 : Τωρα τελευταια εχω συνεχεια αποσυνδεσεις(αμα κανω λαθος το ορισμο,εκει που εχω μια χαρα internet κοβεται για λιγο 2-3 λεπτα και μετα ξανα εχω).


EDIT 3: Τελικα τα καταφερα να μπω. εκανα Special -> Misc Options and check 'allow untested firmware versions'

Οριστε και το print screen:

117719

nyannaco
05-01-13, 11:50
Συγχαρητήρια, έφτασες πολύ πιο μακρυά απο εμένα (το modem μου δυστυχώς δεν υποστηρίζει telnet).
Δεν είμαι και expert στην ανάλυση των αποτελεσμάτων, αλλά αυτό που βλέπω εκ πρώτης όψεως είναι ότι η γραμμή σου "πονάει". Πολλά gaps... μπορείς να πειραματιστείς με το SNR για να ανεβάσεις λίγο την ταχύτητα, αλλά τα gaps είναι άλλη ιστορία. Θα σου π΄ροτεινα να κάνεις και έλεγχο της γραμμής (http://www.adslgr.com/forum/threads/114819-%CE%88%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AE) σου εσωτερικά στο κτίριο, και να εύχεσαι να εντοπίσεις το πρόβλημα εκεί. Γιατί εκεί μπορείς να επέμβεις, ενώ αν το πρόβλημα είναι στο καλώδιο που έρχεται από το καφάου στο κτίριο, τα πράγματα είναι δύσκολα...
Α, επίσης, εκτός από τον πειραματισμό με το SNR, μπορείς να κάνεις και μια δοκιμή να γυρίσεις το modulation από ADSL2+ σε απλό ADSL2, μέσα από το interface του modem. Νομίζω ότι σε προβληματικές γραμμές βοηθάει (στο να σου κρατήσει πιο σταθερή τη γραμμή με χαμηλωμένο tο SNR).

Νέφτης Α.
05-01-13, 12:00
Ουσιαστικα ανοιγω μια μπριζα τηλεφωνου και περνω τα καλωδια της και τα συνδεω με ενα καλωδιο RJ-11 που απο την μια ειναι γυμνο και απο την αλλη θα μπει στο router μου?
Και μετα βγαζω ενα print screen το DMT οπως εκανα παραπανω?

EDIT: το σπιτι μου ειναι μονοκατοικια

nyannaco
05-01-13, 12:06
Είσαι τυχερός που είναι μονοκατοικία, κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.
Αν η μονοκατοικία είναι παλιά, είνα πολύ πιθανό το πρόβλημα να έχει να κάνει με την εσωτερική σου καλωδίωση.
Ναι, ξεκινάς, έτσι όπως λες, αλλά (α) από την κεντρική πρίζα (την πρώτη στην οποία έρχεται το καλώδιο από το κουτί σύνδεσης με το καλώδιο από την κολώνα του ΟΤΕ, έξω από το σπίτι), και (β) φροντίζεις πριν τη δοκιμή να αποσυνδέσεις προσωρινά το καλώδιο ή τα καλώδια που φεύγουν από την κεντρική πρίζα προς τις υπόλοιπες, ώστε να μην επηρρεάζουν.

Νέφτης Α.
05-01-13, 13:14
ωραια το επιχειρησα χωρις αποτελεσμα βεβαια λογω οτι δεν εχω πειρα και φοβομουν μην κανω καμια βλαβη..
Για να σιγουρευτω οτι τα κανω σωστα:
1)εγδυσα το καλωδιο ετσι
117726
2) ανοιξα την κεντρικη μπριζα και εντοπισα το ζευγος που ερχετε απο το κουτι (ειναι αυτο που ειναι τυλιγμενα σε ασπρη ταινια)
117727

Τωρα αμα δεν κανω λαθος πρεπει να συνδεσω την γυμνη πλευρα με το ζευγος που θα ξεσυνδεσω απο την μπριζα?
Αν ναι πως πρεπει να το κανω αυτο?
και μετα η αλλη πλευρα του καλωδιου μπαινει κατευθειαν στο router,το οποιο θα συνδεεται μονο με το pc?

-Η μπριζα ειναι 20ετων περιπου,και σε αυτην συνδεεται το τηλεφωνο(με φιλτρο)
-Το router συνδεεται σε αλλη μπριζα,λογω οτι δεν θα εφτανε το καλωδιο στο δωματιο των γονιων μου και της αδερφης μου..εχουμε καταργησει το wi-fi..

Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις!

nyannaco
05-01-13, 13:46
Τωρα αμα δεν κανω λαθος πρεπει να συνδεσω την γυμνη πλευρα με το ζευγος που θα ξεσυνδεσω απο την μπριζα?Σωστά. Πριν κάνεις οτιδήποτε θα σου έλεγα να σημειώσεις πώς πάνε τα καλώδια στην πρίζα από τη μάνα τους (απαράβατος κανόνας σε οποιαδήποτε επέμβαση), αλλά αφού έχεις τη φωτογραφία δεν χρειάζεται!


Αν ναι πως πρεπει να το κανω αυτο?Απλά αποσυνδέεις από την πρίζα το καλώδιο που έρχεται από έξω, και το συνδέεις με τη γυμνωμένη άκρη του καλωδίου με το RJ-11 στην άλλη άκρη. Ενα καλό στρίψιμο θα σου κάνει επαρκώς τη δουλειά για τη δοκιμή, ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία κλέμα αν έχεις πρόχειρη.


και μετα η αλλη πλευρα του καλωδιου μπαινει κατευθειαν στο router,το οποιο θα συνδεεται μονο με το pc?Σωστά.
Στη διάρκεια της δοκιμής βέβαια δεν θα έχεις τηλέφωνο, αλλά δεν πειράζει για μερικά λεπτά.
Ανεξάρτητα αυτής της δοκιμής, αν είναι εύκολα προσβάσιμο το κουτί σύνδεσης έξω από το σπίτι, ρίξε κι εκεί μια ματιά για υγρασία/βρώμα/σκόνη/αράχνες/οξειδωμένες επαφές. Καταλαβαίνω από την ηλικία της πρίζας ότι και το κουτί θα έχει να ανοιχτεί τουλάχιστον είκοσι χρόνια, οπότε πολλά παίζουν.
Α, και κάτι άλλο: βλέπω στη φωτογραφία ένα κίτρινο καλώδιο, ένα άσπρο και ένα γυμνό χάλκινο. Είναι μέρος της ίδιας πλεξίδας με το μπλε-κόκκινο ζεύγος που φεύγει προς τις άλλες πρίζες; Είναι και το κίτρινο ασύνδετο, όπως το άσπρο; Δεν φαίνεται καλά στη φωτο.

Νέφτης Α.
05-01-13, 13:59
Απλά αποσυνδέεις από την πρίζα το καλώδιο που έρχεται από έξω, και το συνδέεις με τη γυμνωμένη άκρη του καλωδίου με το RJ-11 στην άλλη άκρη. Ενα καλό στρίψιμο θα σου κάνει επαρκώς τη δουλειά για τη δοκιμή, ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία κλέμα αν έχεις πρόχειρη.

Δεν το πολυ καταλαβα αυτο,υπαρχει καποιο σχετικο video?


Σωστά.
Στη διάρκεια της δοκιμής βέβαια δεν θα έχεις τηλέφωνο, αλλά δεν πειράζει για μερικά λεπτά.
Ανεξάρτητα αυτής της δοκιμής, αν είναι εύκολα προσβάσιμο το κουτί σύνδεσης έξω από το σπίτι, ρίξε κι εκεί μια ματιά για υγρασία/βρώμα/σκόνη/αράχνες/οξειδωμένες επαφές. Καταλαβαίνω από την ηλικία της πρίζας ότι και το κουτί θα έχει να ανοιχτεί τουλάχιστον είκοσι χρόνια, οπότε πολλά παίζουν.
Α, και κάτι άλλο: βλέπω στη φωτογραφία ένα κίτρινο καλώδιο, ένα άσπρο και ένα γυμνό χάλκινο. Είναι μέρος της ίδιας πλεξίδας με το μπλε-κόκκινο ζεύγος που φεύγει προς τις άλλες πρίζες; Είναι και το κίτρινο ασύνδετο, όπως το άσπρο; Δεν φαίνεται καλά στη φωτο.

Aμα δεν κανω λαθος το κουτι βρισκεται μεσα στο σπιτι,στο παταρι, ειναι ενα μεγαλο κουτι με πολλες υποδοχες?
Πρεπει να ναι ξεσυνδετα..θα σου πω σιγουρα οταν ξανα ανοιξω την μπριζα..παιζει καποιο ρολο?

nyannaco
05-01-13, 14:12
Δεν το πολυ καταλαβα αυτο,υπαρχει καποιο σχετικο video?Με υπερεκτιμάς :p Οχι, δεν υπάρχει. Εννοε΄ότι το ακλώδιο που έρχεται απ'έξω το αποσυνδέεις τελείως από την πριζα και το καλώδιο που πάει προς τις άλλες πρίζες, και πάνω τιυ συνδέεις μόνο το ακλώδιο που θα πάει με το RJ-11 στο modem.


Aμα δεν κανω λαθος το κουτι βρισκεται μεσα στο σπιτι,στο παταρι, ειναι ενα μεγαλο κουτι με πολλες υποδοχες?Αν φαίνεται απ'έξω εναέριο καλώδιο που έρχεται από την κολώνα του ΟΤΕ, είναι εύκολο να δεις αν πάει σε κουτί ή μπαίνει κατ'ευθείαν. Αν πάλι όχι, τότε μάλλον στο έχει φέρει υπόγεια, οπότε μπορεί και να πηγαίνει κατ'ευθείαν στο κουτί στο πατάρι. Σε κάθε περίπτωση, εξετάζεις και το κουτί στο πατάρι για τα συμπτώματα που προαναφέρθηκαν. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα η διακλάδωση προς τις άλλες πρίζες να γίνεται από εκεί, οπότε θα πρέπει να αποσυνδέσεις από εκεί τις υπόλοιπες. Αν θέλεις ανέβασε φωτο του κουτιού.


Πρεπει να ναι ξεσυνδετα..θα σου πω σιγουρα οταν ξανα ανοιξω την μπριζα..παιζει καποιο ρολο?Εξαρτάται, αν δεν είναι ασύνδετα μπορεί να "ρίχνουν" θόρυβο ατην τηλεφωνική γραμμή.

Νέφτης Α.
05-01-13, 14:37
Με υπερεκτιμάς :p Οχι, δεν υπάρχει. Εννοε΄ότι το ακλώδιο που έρχεται απ'έξω το αποσυνδέεις τελείως από την πριζα και το καλώδιο που πάει προς τις άλλες πρίζες, και πάνω τιυ συνδέεις μόνο το ακλώδιο που θα πάει με το RJ-11 στο modem.

Xαχα, δεν ειμαι ειδικος και πανω σαυτα δεν τα πολυ καταλαβαινω,οτι κανω μαζι με το google:p ,εμ οκ δλδ βγαζω τα ακυρα καλωδια και συνδεω αυτα π ερχονται απο το κουτι με του RJ-11.


Αν φαίνεται απ'έξω εναέριο καλώδιο που έρχεται από την κολώνα του ΟΤΕ, είναι εύκολο να δεις αν πάει σε κουτί ή μπαίνει κατ'ευθείαν. Αν πάλι όχι, τότε μάλλον στο έχει φέρει υπόγεια, οπότε μπορεί και να πηγαίνει κατ'ευθείαν στο κουτί στο πατάρι. Σε κάθε περίπτωση, εξετάζεις και το κουτί στο πατάρι για τα συμπτώματα που προαναφέρθηκαν. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα η διακλάδωση προς τις άλλες πρίζες να γίνεται από εκεί, οπότε θα πρέπει να αποσυνδέσεις από εκεί τις υπόλοιπες. Αν θέλεις ανέβασε φωτο του κουτιού.

117730
117731
οτι καλυτερο μπορουσα:p


Εξαρτάται, αν δεν είναι ασύνδετα μπορεί να "ρίχνουν" θόρυβο ατην τηλεφωνική γραμμή.

Δεν ειναι τελικα συνδεδεμενα

117732
117733

nyannaco
05-01-13, 15:44
οκ δλδ βγαζω τα ακυρα καλωδια και συνδεω αυτα π ερχονται απο το κουτι με του RJ-11.Ναι.
Το κουτί στο πατάρι ξέχασέ το, έχει να κάνει με την κεραία της τηλεόρασης, καμία σχέση με την τηλεφωνική γραμμή.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.