Επιστροφή στο Forum : Μπορώ να χρησιμοποιήσω Activation key των win7 ultimate 64bit σε win7 professional 32bit;
Θέλω να στήσω έναν υπολογιστή για φίλο, και έχω cd των win7 professional 32bit, με το φίλο να θέλει να χρησιμοποιήσει ένα activation key από τα win7 ultimate 64bit.
Αφού το έχει αυτό το key, είναι κρίμα να μην το χρησιμοποιήσει, μόνο που δεν έχουμε το αντίστοιχο cd, και επίσης ο υπολογιστής είναι σχετικά παλιός (ένας μικρός core2duo με 2 GB RAM), άρα ίσως να είναι προτιμότερη η έκδοση των 32bit.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω των κλειδί των win7 ultimate στα professional
Andreaslar
17-01-13, 16:21
Ναι......
Έχω την εντύπωση ότι τα κλειδιά από 64άρια δεν κάνουν σε 32άρια. Αν δεν μπαίνουν πάντως, στο mydigitallife υπάρχουν επίσημα ISO των Windows 7 SP1 για όλες τις εκδόσεις.
Είμαι 99.9% σίγουρος ότι τα κλειδιά των 32-bit εκδόσεων κάνουν και για τις 64-bit εκδόσεις (και αντίστροφα).
Αυτό που ΔΕΝ ξέρω είναι βασικά το αν μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κλειδί μιας "ανώτερης" έκδοσης των win7 (πχ της ultimate) σε μία "κατώτερη" έκδοση (πχ την professional).
Ευχαριστώ και για το link με τα .iso των windows - αν και στην περίπτωση μας, καλύτερα να εγκαταστήσω τα 32-bit, λόγω της παλαιότητας του μηχανήματος.
Θα δοκιμάσω αύριο να δω τι θα γίνει και αν μπορώ να το κάνω ή όχι, τώρα έχει νυχτώσει εδώ πέρα οπότε πάω για ύπνο
για τις εκδόσεις των 32/64 νομίζω πως το ίδιο κλειδί κάνει
αλλά δεν κάνει για άλλες κατώτερες εκδόσεις
Είμαι σίγουρος ότι δεν παίζει ρόλο αν είναι 32 ή 64 bit, το κλειδί θα παίξει αν είναι ίδιας έκδοσης.
Αν όμως είναι διαφορετικής, δε νομίζω ότι θα κάνει αλλά ίσως υπάρχει μια πιθανότητα αφού το κλειδί είναι για πληρέστερη έκδοση.
Andreaslar
17-01-13, 20:10
Τα ISO όλα σχεδόν είναι ίδια και απλά με το key ξεκλειδώνεις τις αντίστοιχες "εκδόσεις".
Δηλαδή αν σε ISO από Ultimate, βάλεις κλειδί από Home Premium, θα έχεις Home Premium.
Ναι, γίνεται κανονικά αυτό που ζητάς αλλά μόνο μεταξύ ίδιων εκδόσεων. Μην είναι δηλαδή το κλειδί έκδοσης Professional και το δοκιμάσεις σε Ultimate, γιατί δε θα δουλέψει. Δε καταλαβαίνω, όμως, το λόγο για τέτοιο ψάξιμο. Αφού ο υπολογιστής, όπως λες, έχει τον Core 2 Duo, γιατί δε βάζεις την 64bit-η έκδοση του λειτουργικού (μαζί με το κλειδί); Ο επεξεργαστής είναι πλήρως συμβατός με την x64 αρχιτεκτονική.
Τα ISO όλα σχεδόν είναι ίδια και απλά με το key ξεκλειδώνεις τις αντίστοιχες "εκδόσεις".
Δηλαδή αν σε ISO από Ultimate, βάλεις κλειδί από Home Premium, θα έχεις Home Premium.
Αυτό που λες ισχύει μόνο στα full DVDs (που είναι γύρω στα 4GBs) και δε ξέρω κατά πόσο κυκλοφορούν στο εμπόριο -και πόσο κοστίζουν. Αυτά έχουν όλες τις εκδόσεις και με τις δύο αρχιτεκτονικές και κατά την εγκατάσταση εσύ επιλέγεις (και όχι το Product Key μόνο του) την κατάλληλη έκδοση και με το αντίστοιχο κλειδί ενεργοποιείς το λειτουργικό. Τα κοινά DVDs των Windows έχουν μόνο την έκδοση που αναγράφουν.
Τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία, κάποτε μου είχε πέσει στα χέρια ένα DVD όλων των εκδόσεων των Windows 7, με τις δύο αρχιτεκτονικές σε Αγγλικά και Ελληνικά -ως γλώσσα εμφάνισης- και ήταν πάνω από 4GB. Κατά την εγκατάσταση, μάλιστα, πριν δώσω το Product Key μου έβγαλε να επιλέξω ποια έκδοση θέλω (από Starter ως Ultimate). Αυτό που έχω εγώ απ' το πανεπιστήμιο, απ' την άλλη, που είναι έκδοσης Pro, είναι γύρω στα 2GB και κατά την εγκατάσταση δε δίνει καμιά επιλογή έκδοσης. Απλά προχωράει κανονικά και εγκαθιστά την Professional και μόνο αυτή.
@ ADSLgr.com All rights reserved.