PDA

Επιστροφή στο Forum : Διαφορά στην εγκατάσταση x32 και x64

chat1978
21-01-13, 11:06
Το λάπτοπ της γυναίκας μου χθες απεβίωσε και είπαμε να του κάνουμε ένα formatάκι με Windows 7.

Βάζουμε το δισκάκι και διαλέγουμε Windows 7 x64. Όλα μια χαρά στην εγκατάσταση και μετά το πρώτο restart κάπου κάνει επανεκκίνηση και συνεχίζει στον ίδιο κύκλο.
Φτιάχνω από το ίδιο δισκάκι usb και κάνω εγκατάσταση. Στην επιλογή της έκδοσης το σκέφτηκα λίγο και διάλεγα x32 και όλα δουλέψαν μια χαρά.

Το μηχανηματάκι είναι Core2Duo αλλά θεωρούσα πάντα ότι στις επιλογές της εγκατάστασης δεν βγαίνει η x64 αν ο επεξεργαστής δεν την υποστηρίζει;

Το thread είναι για εγκυκλοπαιδικούς λόγους καθώς δεν θα ξανακάνω καινούργιο εγκατάσταση αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον!

NoMoreDos
21-01-13, 11:28
Λογικά απλά κάτι πήγε στραβά στην πρώτη φορά,αν δεν δεχόταν 64bit ο Η/Υ δεν θα ξεκινούσε καν η εγκατάσταση θα σου έβγαζε μήνυμα λάθους πριν αρχίσει να αντιγράφει αρχεία.

chat1978
21-01-13, 12:59
Λογικά απλά κάτι πήγε στραβά στην πρώτη φορά,αν δεν δεχόταν 64bit ο Η/Υ δεν θα ξεκινούσε καν η εγκατάσταση θα σου έβγαζε μήνυμα λάθους πριν αρχίσει να αντιγράφει αρχεία.

Πριν δοκιμάσω το στικάκι, έκανα τρεις προσπάθειες!
Πάντως καλά το ξέρω, η επιλογή για x64 δεν εμφανίζεται αν δεν έχει cpu που να το υποστηρίζει;

NoMoreDos
21-01-13, 13:02
Δεν είμαι σίγουρος τώρα αν εμφανίζεται ή όχι αλλά όπως είπα σίγουρα θα σε σταματήσει πριν καν αρχίσει την εγκατάσταση όχι όπως λες εσύ να την κάνει ολόκληρη και να κολλάει μετά την επανεκκίνηση.

PiXel
21-01-13, 20:34
Αυτό που ρωτάς σχετίζεται βασικά με το αν το DVD που λες έχει και την 64bit-η αρχιτεκτονική μαζί με την 32bit-η καθώς συνήθως τα DVD των Windows έχουν μόνο μια αρχιτεκτονική και μια έκδοση. Όπως και νά 'χει και να μην υποστηριζόταν απ' τον επεξεργαστή πάλι θα έβγαινε ή τέλος πάντων θα προχωρούσε την εγκατάσταση και λίγο πριν ξεκινήσει την αντιγραφή αρχείων θα σου έβγαζε πως ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζεται. Οι Core 2 Duo όμως είναι 64bit-οι επεξεργαστές, οπότε κάτι άλλο προέκυψε.

BigBlack
21-01-13, 20:46
Έκανε λούπα επειδή είχες ορίσει από το bios να ξεκινάει το pc από το dvd και δεν άλλαξες τη σειρά μετά την πρώτη επανεκκίνηση. Το μηχάνημα σου σηκώνει 64bit λειτουργικό.

chat1978
22-01-13, 00:35
Έκανε λούπα επειδή είχες ορίσει από το bios να ξεκινάει το pc από το dvd και δεν άλλαξες τη σειρά μετά την πρώτη επανεκκίνηση. Το μηχάνημα σου σηκώνει 64bit λειτουργικό.

όχι γιατί το cd σε ρωτάει πρώτα να πατήσεις ένα κουμπί για να μπει σε αυτό.
Άλλωστε έχω κάνει εγκαταστάσεις πολλές φορές με cd.
Και επειδή το είχα υπόψη, μια από τις τρεις φορές το έκανα και αυτό!!

Ξέρω αλλά δεν εμπιστεύομαι !!! χαχαχα. Κατά τα άλλα γράφω κώδικα για τα διαολο μηχανήματα

XPHSTOS29
22-01-13, 15:01
Μπορει τα προγραμματα οδηγησης που προυπαρχουν στην εγκατασταση να μην ειναι τα καταλληλα για τον υπολογιστη σου..Μπορει να ηταν πειραγμενη η εγκατασταση μπορει διαφορα...

chat1978
22-01-13, 18:18
Μπορει τα προγραμματα οδηγησης που προυπαρχουν στην εγκατασταση να μην ειναι τα καταλληλα για τον υπολογιστη σου..Μπορει να ηταν πειραγμενη η εγκατασταση μπορει διαφορα...
Φυσικά αν και από τα vista και μετά δεν έχω δει κάτι παρόμοιο ξανά

PiXel
28-01-13, 00:26
Ξέρω αλλά δεν εμπιστεύομαι !!!

Τι εννοείς όταν γράφεις "δεν εμπιστεύομαι"; Φαντάζομαι δε πιστεύεις σε χαζές αντιλήψεις ότι τα 64bit-α είναι δήθεν πιο βαριά και πιο απαιτητικά απ' τα 32bit-α ή πιστεύεις πως θα έχεις προβλήματα με προγράμματα ή/και drivers; Αν και για το δεύτερο δε μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, νομίζω πως δεν είναι τόσο "σαβούρα" το μηχάνημα που έχεις για να μην υπάρχουν 64bit-οι drivers...

chat1978
28-01-13, 01:31
Τι εννοείς όταν γράφεις "δεν εμπιστεύομαι"; Φαντάζομαι δε πιστεύεις σε χαζές αντιλήψεις ότι τα 64bit-α είναι δήθεν πιο βαριά και πιο απαιτητικά απ' τα 32bit-α ή πιστεύεις πως θα έχεις προβλήματα με προγράμματα ή/και drivers; Αν και για το δεύτερο δε μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, νομίζω πως δεν είναι τόσο "σαβούρα" το μηχάνημα που έχεις για να μην υπάρχουν 64bit-οι drivers...

Αναφερόμουν στην ροή της εγκατάστασης και το CD

@ ADSLgr.com All rights reserved.