Επιστροφή στο Forum : windows 7 starter - σύνδεση σε 2 τοπικά δίκτυα με διαφορετικές ρυθμίσεις
Σε ένα netbook με windows 7 starter, θέλω να γίνεται το εξής:
Να μπορεί να συνδέεται με το καλώδιο δικτύου, σε δύο διαφορετικά δίκτυα: σπίτι, δουλειά. Αλλά μόνο στο σπίτι δουλεύουν οι αυτόματες ρυθμίσεις (DHCP κλπ). Στη δουλειά πρέπει να γίνουν χειροκίνητα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αυτοματοποιήσω τη διαδικασία, και ανάλογα το δίκτυο που συνδέεται να παίρνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις; Ο χρήστης του netbook αποκλείεται να καταφέρνει κάθε φορά που πάει στη δουλειά να τις αλλάζει μόνος του :(
Δοκιμασε το Netsetman απο http://www.netsetman.com/ .
Για προσωπικη χρηση ειναι δωρεαν, ενω για επαγγελματικη κοστιζει περιπου 12€.
Δοκιμασε το να δεις αν σου κανει την δουλεια σου.
Μπορείς να το κάνεις από τις ιδιότητες του TCP/IPv4 της κάρτας δικτύου, στην καρτέλα "Εναλλακτική ρύθμιση παραμέτρων".
118793
Δοκιμασε το Netsetman απο http://www.netsetman.com/ .
Για προσωπικη χρηση ειναι δωρεαν, ενω για επαγγελματικη κοστιζει περιπου 12€.
Δοκιμασε το να δεις αν σου κανει την δουλεια σου.
Θα το δω, ευχαριστώ!
- - - Updated - - -
Μπορείς να το κάνεις από τις ιδιότητες του TCP/IPv4 της κάρτας δικτύου, στην καρτέλα "Εναλλακτική ρύθμιση παραμέτρων".
118793
Και αν βάλω στην αρχική ρύθμιση να παίρνει αυτόματα τις διευθύνσεις (για το σπίτι) και στην "Εναλλακτική ρύθμιση παραμέτρων" τις στατικές (της δουλειάς), θα διαλέγει αυτόματα ποια από τις 2 ρυθμίσεις δουλεύουν;
Αν ναι, με έσωσες ;)
Αν στη δουλειά τα μηχανήματα είναι αποκλειστικά με στατικές διευθύνσεις (δεν υπάρχει DHCP server δηλαδή), τότε ναι.
Αν στη δουλειά τα μηχανήματα είναι αποκλειστικά με στατικές διευθύνσεις (δεν υπάρχει DHCP server δηλαδή), τότε ναι.
Νομίζω ότι και στη δουλειά υπάρχει dhcp server. Σε διπλανό laptop ήταν ρυθμισμένο σε αυτόματο και δούλεψε κανονικά. Για κάποιον όμως περίεργο λόγο, στο netbook που αναφέρομαι, δεν έπαιξαν οι αυτόματες ρυθμίσεις και έτσι κατέφυγα σε στατικές. Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση, μάλλον θα πηγαίνει κανονικά με τις αυτόματες ρυθμίσεις και δεν θα δουλέψει και πάλι. Σωστά;
Αν στις εναλλακτικές βάλεις κάποια IP που είναι μέσα στο pool που αποδίδει ο DHCP της δουλειάς σου, ναι θα δουλέψει. Το έχω κάνει.
Νομίζω ότι και στη δουλειά υπάρχει dhcp server. Σε διπλανό laptop ήταν ρυθμισμένο σε αυτόματο και δούλεψε κανονικά. Για κάποιον όμως περίεργο λόγο, στο netbook που αναφέρομαι, δεν έπαιξαν οι αυτόματες ρυθμίσεις και έτσι κατέφυγα σε στατικές. Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση, μάλλον θα πηγαίνει κανονικά με τις αυτόματες ρυθμίσεις και δεν θα δουλέψει και πάλι. Σωστά;
Τότε καλύτερα να κοιτάξεις γιατί δεν δουλεύει. Δες μήπως υπάρχει κανένα σχετικό μήνυμα στην καταγραφή συμβάντων.
Αν στις εναλλακτικές βάλεις κάποια IP που είναι μέσα στο pool που αποδίδει ο DHCP της δουλειάς σου, ναι θα δουλέψει. Το έχω κάνει.
Ναι, τέτοια ΙΡ έβαζα ούτως ή άλλως. Ευχαριστώ!
- - - Updated - - -
Τότε καλύτερα να κοιτάξεις γιατί δεν δουλεύει. Δες μήπως υπάρχει κανένα σχετικό μήνυμα στην καταγραφή συμβάντων.
Συμφωνώ. Απλά δεν είναι το δικό μου netbook και δεν έχω εύκολη πρόσβαση ούτε σε αυτό ούτε στον αντίστοιχο χώρο :)
Ότι κάνω, θα το κάνω remotely, όταν είναι συνδεδεμένος στο οικιακό δίκτυο. Και μετά, ελπίζω ότι θα δουλέψει και στη δουλειά :)
Καλή ιδέα και η καταγραφή. Θα το δω σε πρώτη ευκαιρία.
Ευχαριστώ πολύ!
Με τη ρύθμιση που είπε ο Seitman δουλεύει μια χαρά!
Πάει κι αυτό!! :)
Ευχαριστώ πολύ!!!
@ ADSLgr.com All rights reserved.