PDA

Επιστροφή στο Forum : μοτέρ καπνοδόχου ενοχλεί - σε κοινόχρηστη καμινάδα



aleex
29-01-13, 22:00
το μοτέρ που βλέπετε στη φωτό έχει τοποθετηθεί σε κοινόχρηστη κατασκευή 3 καμινάδων για τζάκι.
πρόκειται για πολυκατοικία 3 ορόφων κ το μοτέρ έχει τοποθετηθεί σε διαμέρισμα του 3ου ορόφου ενώ οι άλλες 2 καμινάδες αντιστοιχούν στο 2ο κ 1ο όροφο. Τα δωμάτια που έχουν το τζάκι είναι ακριβώς το ένα πάνω από το άλλο.


http://i.imgur.com/mjpAmsR.jpg

Τα προβλήματα:

1. ο θόρυβος που κάνει το εν λόγω μοτέρ, μεταδίδεται μέσα από τους τοίχους κ ακούγεται στο πρώτο πάτωμα μέσα από το τζάκι, ένα πράμα σα να είμαι σε μηχανοστάσιο. :(
2. ο ενοικιαστής του 3ου ορ αφαίρεσε το περιστρεφόμενο καπέλο που υπήρχε σαν αυτά που υπάρχουν στις άλλες 2 καμινάδες τα οποία σπρώχνουν τον καπνό ευθεία απάνω για να μην μπαίνει στις διπλανές καμινάδες, τα οποία κ είχαμε κάποτε τοποθετήσει κ στις 3 καμινάδες ταυτοχρόνως ακριβώς γι αυτό το λόγο. τώρα ο καπνός φεύγει προφανώς πλαγίως με αποτέλεσμα να βγαίνει από το τζάκι του πρώτου ορόφου φουλ καπνός. :(

Θόρυβος κ καπνός λοιπόν.:evil: Περιττό να σας πω ότι το τζάκι το έχω κλείσει με νάιλον κ γενικά δεν πατάω καν στο εν λόγω δωμάτιο.

ο ενοικιαστής αυτός είναι καυγατζής κ έχω βαρεθεί να τσακώνομαι ...
κ για άλλα θέματα στο παρελθόν. το διαμέρισμα του 2ου ορόφου είναι δυστυχώς άδειο το χειμώνα ... όπως κ τα περισσότερα διαμερίσματα ... κατοικούνται κυρίως καλοκαίρι.

Πρόκειται για το μοναδικό ενοικιαστή σ όλη τη πολυκατοικία (συνολικά 16 διαμερίσματα) κ λόγω της κρίσης ο ιδιοκτήτης κάνει το χαζό στο όλο θέμα μην τυχόν κ του μείνει ξενοίκιαστο.

:hmm:υπάρχει καμιά διάταξη που ν' απαγορεύει τέτοιες εγκαταστάσεις σε κοινόχρηστες (από πολλαπλά διαμερίσματα κατασκευές)??? :hmm: Στη χειρότερη σκέφτομαι κ να του ξηλώσω το καλώδιο παροχής ρεύματος :twisted: :twisted: αν κ δεν θα ήθελα να φτάσω σε τόσο μετωπική σύγκρουση ...
Η αστυνομία έχω την αίσθηση ότι δεν ασχολείται με τέτοια θέματα πια ... κάποτε πριν πολλά χρόνια ήταν αλλιώς .. :mad:

nyannaco
30-01-13, 09:56
Με κάποια επιφύλαξη, νομίζω πως το πρόβλημα είναι ότι λόγω μικρού ύψους καμινάδας, ή ανεπαρκούς εξαερισμού για τροφοδοσία, το τζάκι στον τρίτο δεν "τραβάει". Τα γνωστά "διακοσμητικά" τζάκια του κ.. συγγνώμη, της αντιπαροχής. Υποθέτω ότι ένας επαγγελματίας τζακάς που θα το έβλεπε, θα πρότεινε ψήλωμα της συγκεκριμένης καμινάδας, ή τρύπα στον τοίχο πίσω από το τζάκι, αντίστοιχα, οπότε δεν θα χρειαζόταν το μοτέρ. Ισως να άξιζε τον κόπο να επικοινωνήσεις με τον ιδιοκτήτη, να του εκθέσεις το πρόβλημα και να ζητησεις να φέρει τζακά να το δει και να προχωρήσει σε βελτιώσεις.
Στο μεταξύ, στο πρακτικό της υπόθεσης, όσον αφορά τον καπνό: αντί να "κλείνεις" το τζάκι και να αχρηστεύεις το δωμάτιο, κουκούλωσε με σακούλα το δικό σου καπέλο επάνω.

aleex
30-01-13, 23:42
thx nyannaco :), θα το εκθέσω το πρόβλημα στον ιδιοκτήτη που δυστυχώς είναι πολύ "σφιχτός", ο δε ενοικιαστής απλά "γράφει" τους πάντες ... :(


Τα γνωστά "διακοσμητικά" τζάκια του κ.. συγγνώμη, της αντιπαροχής.

ναι .... έχεις πέσει καραδιάνα, όλη η πολυκατοικία είναι του κ... όχι μόνο τα τζάκια .. :lol:

manicx
31-01-13, 12:43
Από την φωτό, μου κάνει τρομερή εντύπωση ρε παιδιά.... Τόσο χαμηλές καμινάδες; Όπως το βλέπω, δεν είναι πάνω από το μέσο ύψος ενός ενήλικα. Οκ, κι εγώ έχω αυτά τα προκάτ τζάκια της 'πυρκαγιάς' αλλά η καμινάδα πάνω είναι σχεδόν 4.5 μέτρα (κι ευτυχώς μόνη της χωρίς 'γείτονες')... Απλά δεν έχει καπέλο σε εμάς, είναι με σκεπή (τσιμεντοκατασκευή προκατ)....

aleex
01-02-13, 00:46
πράγματι manicx, τόσο χαμηλές είναι ... Κάποτε δεν είχαν καπέλα κ το πρόβλημα με τον καπνό υπήρχε κ στα 3 διαμερίσματα από τις διπλανές καμινάδες. από τότε που βάλαμε τα καπέλα είχαμε ησυχάσει από το καπνό μέχρι που ....

... ο τελευταίος ενοικιαστής έβγαλε το καπέλο κ έβαλε μοτέρ ... :(. κ δυστυχώς όπως προανέφερα ο ενοικιαστής βρίζει μόλις του μιλήσεις κ ο ιδιοκτήτης είναι πολύ "σφιχτός" με τα λεφτά για να κάνει κάποια βελτίωση, αλλά δεν πάει κόντρα στον ενοικιαστή μήπως του μείνει ξενοίκιαστο.

θα κάνω πρώτα παράπονα στον ιδιοκτήτη γραπτώς, μπας κ καταφέρει να ξηλώσει το μοτέρ κ ξαναβάλει το καπέλο.

θα περιμένω μετά κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ... κι αν τελικά δεν γίνει τπτ, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή από το να ξηλώσω το καλώδιο παροχής ρεύματος του μοτέρ κι ας γίνει ότι θέλει. ο ενοικιαστής είναι γέρος οπότε τουλάχιστον το να φάω ξύλο δεν παίζει ... :twisted: (αστυνομίες δεν ανακατεύονται πια σε παρεμφερή θέματα από εμπειρία μου αλλά κ άλλων) είμαι κ διαχειριστής ... θα πω κ στους δύο (ενοικιαστή κ ιδιοκτήτη) ότι δεν μπορείτε να ενοχλείται τους άλλους με καπνό κ θόρυβο ... πάει κ τέρμα :evil:

nyannaco
01-02-13, 09:55
Από την φωτό, μου κάνει τρομερή εντύπωση ρε παιδιά.... Τόσο χαμηλές καμινάδες; Όπως το βλέπω, δεν είναι πάνω από το μέσο ύψος ενός ενήλικα. Οκ, κι εγώ έχω αυτά τα προκάτ τζάκια της 'πυρκαγιάς' αλλά η καμινάδα πάνω είναι σχεδόν 4.5 μέτρα (κι ευτυχώς μόνη της χωρίς 'γείτονες')... Απλά δεν έχει καπέλο σε εμάς, είναι με σκεπή (τσιμεντοκατασκευή προκατ)....Σημασία δεν έχει το ύψος που βλέπεις, αλλά το συνολικό. Η απόληξη είναι ΟΚ αν είναι 1,5 μέτρο πάνω από την ταράτσα. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο τελευταίος όροφος πιθανόν δεν διαθέτει αρκετό συνολικό ύψος σε συνδυασμό με τη διατομή της καμινάδας, για να εξασφαλίσει επαρκή ελκυσμό, γι'αυτό μπήκε το μοτέρ. Και βέβαια το άλλο πρόβλημα, είναι ότι από κατασκευής έβγαλαν τις τρεις απολήξεις κολλητά και πρακτικά στο ίδιο ύψος! Ο πρώτος που πρέπει να φάει το ξύλο είναι ο κατασκευαστής και ο "τζακάς" του .
Πιστεύω ότι η απλούστερη και καλύτερη λύση είναι να σηκωθεί η προβληματική καμινάδα δυο-τρία μέτρα, ώστε και επαρκή ελκυσμό να αποκτήσει (για να μη χρειάζεται το μοτέρ) και να μην ξερνάει μέσα στις άλλες.

aleex
02-02-13, 09:50
thx nyannaco :). θα συμπεριλάβω κ αυτά τα σχόλια στο "γράμμα" προς τον ιδιοκτήτη την επόμενη εβδομάδα κ ίδωμεν :whistle:

ν' αναφέρω πάντως, ο ενοικιαστής μου είχε πει όταν πρωτονοίκιασε το διαμέρισμα ότι προτίθετο να βάλει μοτέρ στην καμινάδα. τότε όμως ήταν καλοκαίρι κ δεν το είχε δοκιμάσει το τζάκι ακόμα να δει αν "τραβάει" επαρκώς. δλδ μήπως παίζει κ η ιδιοτροπία / εγωισμός της μεγάλης ηλικίας ρόλο? εγώ τότε δεν φαντάστηκα τι προβλήματα θα βγαίνανε κ δεν του είχα πει τπτ .... δυστυχώς :(

@ ADSLgr.com All rights reserved.