PDA

Επιστροφή στο Forum : Ελληνική γλώσσα, προβληματισμοί και απόψεις....Σελίδες : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

EvilHawk
15-06-04, 17:08
Χμμμμ νομίζω ότι αξίζει να συζητήσουμε το παρακάτω:


Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004 11:42:00
ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Παραχάραξη της Ελληνικής ιστορίας από την ΟΥΕΦΑ

Ανθελληνική προπαγάνδα στις ιστοσελίδες του EURO 2004

Στον επίσημο δικτυακό χώρο της ΟΥΕΦΑ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, στη σελίδα http://www.euro2004.com/tournament/teams/team=49/News/Kind=2/index.html που αναφέρεται στην ελληνική ιστορία, αναγράφονται τα εξής εξοργιστικά:

- Ότι οι Σπαρτιάτες και οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και, όπως οι Ρωμαίοι, απλώς κατέκτησαν την Ελλάδα για κάποιο διάστημα!

- Ότι η Ελλάδα φλέρταρε με το φασισμό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

- Ότι οι Βυζαντινοί ήταν κατακτητές της Ελλάδας!

Εκτός από παραπάνω ανθελληνικά υπάρχουν αρκετές ιστορικές ανακρίβειες οι οποίες προκαλούν κάθε νοήμονα πολίτη και φίλαθλο με στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας επιπέδου δημοτικού σχολείου:

- Ότι η ιστορία της Ελλάδας ξεκινά δήθεν την εποχή του Χαλκού ενώ είναι πασίγνωστο και αποδεδειγμένο από αρχαιολογικά τεκμήρια ότι η ιστορία της Ελλάδας ξεκινά πολύ παλαιότερα (πρώιμος Μινωικός Πολιτισμός, Προέλληνες).

- Ότι την έννοια της δημοκρατίας την εισηγήθηκε δήθεν ο Σωκράτης ενώ είναι γνωστό ότι η Αθήνα είχε δημοκρατικό πολίτευμα από την εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη.

- Ότι η Βυζαντινή περίοδος ήταν δήθεν περίοδος υποχώρησης του ελληνικού πολιτισμού ενώ είναι γνωστά τα πολιτιστικά επιτεύγματα του ελληνισμού κατά την περίοδο αυτή. Πρόσφατη έκθεση στη Νέα Υόρκη που επισκέφτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ακριβώς αυτό το θέμα!

Είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν αμέσως οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, ιδίως το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια. Την παραπάνω ιστοσελίδα επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες φίλαθλοι από όλο τον κόσμο. Εφόσον η ελληνική εθνική ομάδα συνεχίσει την καλή πορεία της, ακόμη περισσότεροι θα ανατρέχουν εκεί για να μάθουν περισσότερα για τη χώρα μας.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί ώστε να μην έχουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων οι Διεθνείς Αθλητικές Ενώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν παρόμοιους δικτυακούς τόπους ανά αγώνισμα. Οι ελληνικές αντιπροσωπείες στις Ενώσεις αυτές θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. Το Υπουργείο Πολιτισμού, ως αρμόδιο σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού οφείλει να πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί μετά το περιστατικό αυτό, όχι μόνο ως Πρόεδρος της Κυβέρνησης αλλά και ως Υπουργός Πολιτισμού.

Περιστατικά σαν κι αυτό αποδεικνύουν την αναγκαιότητα για επεξεργασία και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής αξιοποίησης της Πληροφορικής και του Διαδικτύου για την τεκμηρίωση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας. Χρειάζεται επιπλέον η δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου που θα επισημαίνει ευκαιρίες προβολής αλλά και περιπτώσεις ανθελληνικών μεθοδεύσεων στο Διαδίκτυο και θα τις αντιμετωπίζει αποτελεσματικά. Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας είναι στη διάθεση της Πολιτείας για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων.

sdikr
15-06-04, 19:12
Απλά να εντοπίζουμε τέτοιες ανθελληνικές ενέργειες και χωρίς κραυγές αλλά με σύνεση και καθαρό μυαλό να αντιδρούμε όπως έκανε Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας!


ένα καλό/κακό με το internet είναι οτι όλοι μπορουν να πούν αυτο που θέλουν!
(πχ ενα άλλο τουρκικο site που είχε αναφερθεί πριν απο λίγο καιρο)

τουλάχιστον όμως σε σελίδες όπως euro2004 οι δικοί μας οι υπουργοί θα έπρεπε να κάνουν κάτι (και μην μου πείτε οτι δεν το είδαν!!)

αλλά .......

avatarious
15-06-04, 22:26
ρε παιδιά δεν υπάρχει κάποια ευρωπαικά θεσπισμένη επιτροπή που να απευθυνόμαστε για τέτοιου μεγέθους παραποίηση της ιστορίας αλλά και για διάφορα θέματα σε ευρωπαϊκές(τουλάχιστον απο επίσημους φορείς) σελίδες, να τους μαγκώσει(τι ώρα :roll:)ή τουλάχιστον να τους επαναφέρει στην τάξη ?

Wasp667
15-06-04, 22:32
οχι ιδεολογιες και μαμακιες του στυλ "Αντισταθειτε στην Ευρωπη ψηφιστε ΚΚΕ


Για μένα φίλε dantouan μα**κίες είναι το να μένουμε απαθείς. Και σίγουρα δεν εννοούσα κκε, και επίσης ούτε ακραία κινήματα τύπυ Βορίδη.Νομίζω ότι για να αλλάξουν τα πράγματα (ει δυνατό) πρέπει να το αποφασίσουμε πρώτα μόνοι μας και να το καταλάβουμε. Να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας. Να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με σωστές αξίες, να είμαστε στην καθημερινή μας ζωή σωστοί σε όλα και όχι να κοιτάμε να βγάλουμε το μάτι του διπλανού μας και σε
κάθε περίπτωση να αντιδράμε δυναμικά (όσο μπορεί ο καθένας) σε κάθε τέτοια πρόκληση.


Ακριβώς αυτό.

macgiorgosgr
15-06-04, 22:57
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004 11:42:00

- Ότι η Ελλάδα φλέρταρε με το φασισμό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

- Ότι οι Βυζαντινοί ήταν κατακτητές της Ελλάδας!

- Ότι η Βυζαντινή περίοδος ήταν δήθεν περίοδος υποχώρησης του ελληνικού πολιτισμού ενώ είναι γνωστά τα πολιτιστικά επιτεύγματα του ελληνισμού κατά την περίοδο αυτή. Πρόσφατη έκθεση στη Νέα Υόρκη που επισκέφτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ακριβώς αυτό το θέμα!


1) Η αντιμετωπιση που είχαν οι "πολίτες" της "Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας" (βλ. Βυζαντινή), ήταν ακριβώς αυτη... ότι ήταν κατακτητές.. μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτοκρατορία, όπως και η Περσικη, η Αθηναϊκή την περίοδο της "Αθηναϊκής Συμμαχίας", η Μακεδονικη και φυσικα η Ρωμαϊκή, της οποίας "απογονος" ήταν η Βυζαντινή.

2) Η Ελλαδα την περίοδο του Β' Παγκοσμιου δεν φλέρταρε απλώς... είχε φασισμό. Εκτός κι αν ο Μεταξάς ήταν δημοκράτης. Και στην περίοδο της Κατοχής οι επίσημες κυβερνήσεις της Ελλάδας (που κάποιοι απ'αυτούς έμειναν στο προσκήνιο και μετά την ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων) ήταν πλήρεις υποστηρικτές του Χίτλερ. Οι λαμπρές σελίδες όμως γράφτηκαν από τον ελληνικό λαο, ο οποίος ανάγκασε τον Μεταξα να πει το "ΟΧΙ" (σιγα μην το έλεγε μονος του), και έγραψε το έπος του Ελληνοαλβανικου μετώπου, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και όλων όσων λέμε σήμερα Εθνική Αντίσταση.

3) Όλα τα ελληνικα στοιχεία επιδιωχθηκε να εξαφανιστουν την εποχή του Βυζαντιου. Παραδείγματα όπως η κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων, ο χριστιανισμός σαν επίσημη θρησκεία, η στροφή της τέχνης στο θρησκευτικό στοιχείο, οπως και όλη η διοικηση του κρατους (το ιδιο προσωπο Ποντίφικας-Αυτοκρατορας), είναι μερικά μόνο. Υπήρξε παρ'όλ'αυτά μεγάλη τεχνολογική εξελιξη, όπως και σε όλες τις χώρες την περίόδο του μεσαίωνα.

Για να μην νομίζουμε ότι οι Ελληνες (αν και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μονο γεωγραφικά ήταν ελληνική) είναι αλάνθαστοι και τέλειοι.

WAntilles
15-06-04, 22:59
Παρακάτω θα σχολιάσω όσα θέματα θεωρώ ότι διαφωνώ μερικώς, ή όσα θεωρώ ότι στην εκπαίδευσή μας τα διδασκόμαστε κατά τρόπο μονόπλευρο. Δεν λέω ότι γνωρίζω καλά ιστορία, ξέρω όμως κάποια σημεία της στα οποία είμαι πολύ επιφυλακτικός και τα κοσκινίζω.


- Ότι οι Σπαρτιάτες και οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και, όπως οι Ρωμαίοι, απλώς κατέκτησαν την Ελλάδα για κάποιο διάστημα!

- Μακεδόνες -> Θράκες, Ιλλύριοι κλπ.

- Σπαρτιάτες -> Δωριείς

- Αθηναίοι -> Ίωνες

Τώρα, ο καθένας από τους παραπάνω, από ποιά χρονική στιγμή και μετά μπορούν να θεωρηθούν έλληνες, σηκώνει πολύ συζήτηση και απαιτεί πολύ διάβασμα και γνώση. Το σίγουρο είναι ότι από τα γεωμετρικά χρόνια και μετά, Σπαρτιάτες και Αθηναίοι μπορούν να θεωρηθούν έλληνες. Για την ιστορία των βορειότερων φύλων, γνωρίζω ελάχιστα για αυτήν την περίοδο.


- Ότι οι Βυζαντινοί ήταν κατακτητές της Ελλάδας!

Ουσιαστικά λαός "Βυζαντινοί" δεν υπάρχει. Μην ξεχνάμε ότι το Βυζάντιο σαν κρατική οντότητα προήλθε απευθείας από ένα κομμάτι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ότι μέχρι πολύ αργά (σίγουρα μετά το 1000μ.Χ.) η επίσημη γλώσσα του κράτους ήταν ακόμα τα Λατινικά.


- Ότι η Βυζαντινή περίοδος ήταν δήθεν περίοδος υποχώρησης του ελληνικού πολιτισμού ενώ είναι γνωστά τα πολιτιστικά επιτεύγματα του ελληνισμού κατά την περίοδο αυτή.

Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς.

Μάλλον σκοταδιστική περίοδος ήταν λόγω της Εκκλησίας. Ο Μεσαίωνας του Βυζαντίου με μία Αναγέννηση που δεν ήρθε ποτέ.

Εξηγώ:

- Πάρα πολλούς που συστηματικά κατέστρεψαν μνημεία, χειρόγραφα και αγγεία του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, η Εκκλησία τους αγιοποίησε και τους ονόμασε μεγάλους π.χ. Μέγας Κωνσταντίνος, Μέγας Θεοδόσιος. Ξέρετε πόσα μνημεία και χειρόγραφα συστηματικά κατέκαψαν αυτοί; Σαν το 3ο Ράιχ. Και πόσους μή Χριστιανούς κατέσφαξαν;

Τον δε μοναδικό που δήλωσε ανεξιθρησκεία, και είπε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σχετικά με τα θρησκευτικά του πιστεύω, η Εκκλησία τον ονόμασε Παραβάτη (τον Ιουλιανό).

Σας θυμίζω ότι η ανεξιθρησκεία εδώ και πολλά χρόνια είναι θεμελιώδης διάταξη του Συντάγματος και ανθρώπινο δικαίωμα.

Αυτά για να μη νομίζουμε:΅

- ότι όλα όσα διδασκόμαστε στην εκπαίδευση είναι σωστά, αντικειμενικά ή πλήρη

- ότι δεν έχουμε και εμείς μελανά σημεία στην ιστορία μας

Πολιτισμό παρήγαγαν όλα αυτά τα χρόνια του Βυζαντινού Μεσαίωνα οι παρακάτω λαοί:

- Αραβες (αραβουργήματα, τρομερή πρόοδος στις θετικές επιστήμες κλπ.)
- Μεσαιωνικοί (αργότερα δηλαδή) μοναχοί στη Δύση

Και μη μου πει κανείς ότι αγιογραφίες και ύμνοι συνιστούν πολιτισμό, που όλα είναι ίδια και ασχολούνται με την ίδια θεματολογία συνέχεια.

Αυτοί ήταν στο άλλο άκρο του Da Vinci. Μόνο ένα φωτοστέφανο ήξεραν να φτιάχνουν και να σφάζονται για τις εικόνες (εικονομαχία) και για τις διάφορες αιρέσεις.

Ενώ ο Da Vinci ήταν μεταξύ άλλων καταρχήν:

- Μηχανολόγος Μηχανικός
- Πολιτικός Μηχανικός
- Ναυπηγός Μηχανικός

και μετά:

- Ζωγράφος
- Γλύπτης κλπ.

xxxxx
16-06-04, 08:38
Υπάρχει ένα πρόβλημα σε εμάς του Έλληνες:

Οι δεξιοί βλέπουν τα πράγματα λες και οι Έλληνες
είναι τέλειοι σε όλα και πως δεν κάνουν ποτέ λάθος.

Οι αριστεροί όμως έχουν μια ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ κομματική
νοοτροπία που τους κάνει να αψηφούν το ελληνικό στοιχείο
μήπως και κατα λάθος αποκαλεστούν "φασίστες".

Και μην ακούω ότι ο Μεταξάς ήταν φασίστας σας παρακαλώ.
Όποιος το λέει δεν ξέρει ιστορία (δεν εννοώ την ιστορία
του σχολείου σας...). Ο Μεταξάς με μία λέξη ("ΟΧΙ"),
χτύπησε το φασισμό όσο τίποτα, αρνούμενος να υποκύψει στα
φασιστικά θελήματα των δυνάμεων του άξονα. Οι λέξεις
φασίστας, "χουντικός" κλπ. είναι ταμπέλες που δεν εκυπηρετούν
τίποτα. Ο Μεταξάς δεν ίδρυσε το ΙΚΑ; Ίδρυμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ασφαλίσεων.

Αν μπορούσαμε να συνδυάσουμε την αγωνιστικότητα των
αριστερών με την ΕΘΝΟΠΡΕΠΕΙΑ των δεξιών να είστε σίγουροι
ότι θα πηγαίναμε πολύ μπροστά. Όλοι σας πρέπει να καταλάβετε
ότι πάνω από όλα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν μπορούμε να τα
ισοπεδώνουμε όλα.

Δεν σας πειράζει το σχέδιο Ανάν που πουλά την Κύπρο;

Δεν σας πειράζει που πιλότοι-ήρωες σκοτώνονται κάνοντας
ασκήσεις το πως να διώχνουν τα τουρκικά falcon;

Δεν σας πειράζει που δεν έχουμε την εθνική τόλμη να αντλήσουμε
τα πετρέλαια που βρίσκονται ως φυσικός πλούτος στην επικράτειά μας;

Δεν σας πειράζει που ΜΟΝΟ σε μας οι Αμερικανοί εφαρμόζουν μεθόδους
βιομετρίας (δακτυλικά αποτυπώματα, ίριδα κλπ.);

Η παγκοσμιοποίηση μπορεί να φαντάζει ως ακίνδυνος και έυκολος δρόμος
σε σχέση με την τήρηση μια εθνικής πολιτικής. Όπως όμως σε κάθε πράγμα
στη ζωή, έτσι κι εδώ: ο δύσκολος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα, ο δύσβατος
δρόμος που απαιτεί θυσίες είναι ο δρόμος που απαιτεί της συνέπειας προς
τα εθνικά ιδεώδη. Και να είστε σίγουροι ότι αυτός ο δρόμος είναι ο σωστός.

tilemahos
16-06-04, 08:46
Καλημέρα σε όλους αυτο είναι το φαξ του EURO200 4351 21 799 20 40(γιατί mail δεν βρήκα) και μαμήστε τους.
Νομίζω ότι είναι ένα βήμα και αυτό.
καλημέρα και πάλι,και καλή δουλειά σε όλους.

WAntilles
16-06-04, 09:38
Οι δεξιοί βλέπουν τα πράγματα λες και οι Έλληνες
είναι τέλειοι σε όλα και πως δεν κάνουν ποτέ λάθος.

Σωστό. Όλη αυτή η βρωμο-φάρα, δεξιοί, χουντικοί, βασιλικοί.


Οι αριστεροί όμως έχουν μια ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ κομματική
νοοτροπία που τους κάνει να αψηφούν το ελληνικό στοιχείο
μήπως και κατα λάθος αποκαλεστούν "φασίστες".

Όχι οι αριστεροί γενικά. Οι ΚΚΕέδες και οι ΚΝίτες μόνο. Οι Εμπρόσωφ δηλαδή.


Και μην ακούω ότι ο Μεταξάς ήταν φασίστας σας παρακαλώ.
Όποιος το λέει δεν ξέρει ιστορία (δεν εννοώ την ιστορία
του σχολείου σας...). Ο Μεταξάς με μία λέξη ("ΟΧΙ"),
χτύπησε το φασισμό όσο τίποτα, αρνούμενος να υποκύψει στα
φασιστικά θελήματα των δυνάμεων του άξονα.

Φασίστας και χουνταίος ήτανε. Απλά δεν τον έπαιρνε να μην πει ΟΧΙ.


Οι λέξεις
φασίστας, "χουντικός" κλπ. είναι ταμπέλες που δεν εκυπηρετούν
τίποτα.

Κι όμως υπάρχουν. Καί μέσα στην σημερινή Δεξιά κυβέρνηση, καί σε πόστα στην τοπική αυτοδιοίκηση της Δεξιάς.


Ο Μεταξάς δεν ίδρυσε το ΙΚΑ; Ίδρυμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ασφαλίσεων.

Ε καί; Και η χούντα των συνταγματαρχαίων, έκανε κάποια έργα. Αυτό τί σημαίνει; Να επιδιώξουμε να παλινοστηθεί;


Αν μπορούσαμε να συνδυάσουμε την αγωνιστικότητα των
αριστερών με την ΕΘΝΟΠΡΕΠΕΙΑ των δεξιών να είστε σίγουροι
ότι θα πηγαίναμε πολύ μπροστά.

Εθνοπρέπεια είναι να είσαι χαφιές της Γκεστάπο;

Εθνοπρέπεια είναι οι πράξεις του Βρακά;


Όλοι σας πρέπει να καταλάβετε
ότι πάνω από όλα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν μπορούμε να τα
ισοπεδώνουμε όλα.

Πάνω απ' όλα οφείλουμε να είμαστε σωστοί άνθρωποι με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και να ζούμε αρμονικά με τους γειτονικούς μας λαούς.


Δεν σας πειράζει το σχέδιο Ανάν που πουλά την Κύπρο;

Γι' αυτό έλεγα όχι σε αυτό.


Δεν σας πειράζει που πιλότοι-ήρωες σκοτώνονται κάνοντας
ασκήσεις το πως να διώχνουν τα τουρκικά falcon;

Και εμείς κάνουμε σκόπιμες παραβιάσεις, άλλο αν δεν τα γράφουν αυτά οι εφημερίδες. Αποτελεί πολλή καλή τακτική για ρεαλιστική και δωρεάν εκπαίδευση των πιλότων και των 2 χωρών.


Δεν σας πειράζει που δεν έχουμε την εθνική τόλμη να αντλήσουμε
τα πετρέλαια που βρίσκονται ως φυσικός πλούτος στην επικράτειά μας;

Ναι.


Δεν σας πειράζει που ΜΟΝΟ σε μας οι Αμερικανοί εφαρμόζουν μεθόδους
βιομετρίας (δακτυλικά αποτυπώματα, ίριδα κλπ.);

Ναι.


Η παγκοσμιοποίηση μπορεί να φαντάζει ως ακίνδυνος και έυκολος δρόμος
σε σχέση με την τήρηση μια εθνικής πολιτικής. Όπως όμως σε κάθε πράγμα
στη ζωή, έτσι κι εδώ: ο δύσκολος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα, ο δύσβατος
δρόμος που απαιτεί θυσίες είναι ο δρόμος που απαιτεί της συνέπειας προς
τα εθνικά ιδεώδη. Και να είστε σίγουροι ότι αυτός ο δρόμος είναι ο σωστός.

Έχεις ακούσει μία λέξη και χωρίς να ξέρεις τί σημαίνει την πιπιλάς συνέχεια.

Η παγκοσμιοποίηση είναι:

- αναπόφευκτη
- χρήσιμη εάν αξιοποιηθεί σωστά

Παγκοσμιοποίηση δεν σημαίνει όπως νομίζεις, να αφήσουμε να μας κατακτήσουν, ή να χάσουμε π.χ. τη γλώσσα μας. Η multicultural φύση του πλανήτη, είναι κάτι το πολύ καλό, και πρέπει να διαφυλαχθεί.

Αλλά κάποια προβλήματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, κυρίως περιβαλλοντικά (όζον, υδάτινοι πόροι, δασικές εκτάσεις κλπ.) πρέπει να αντιμετωπιστούν globally από τις κυβερνήσεις των κρατών γιατί η φύση όταν εκδικείται, δεν γνωρίζει σύνορα ή λαούς ή ιδεολογίες.

HellV1L
16-06-04, 09:41
WAntilles¨:

- Μακεδόνες -> Θράκες, Ιλλύριοι κλπ.

- Σπαρτιάτες -> Δωριείς

- Αθηναίοι -> Ίωνες

Τώρα, ο καθένας από τους παραπάνω, από ποιά χρονική στιγμή και μετά μπορούν να θεωρηθούν έλληνες, σηκώνει πολύ συζήτηση και απαιτεί πολύ διάβασμα και γνώση. Το σίγουρο είναι ότι από τα γεωμετρικά χρόνια και μετά, Σπαρτιάτες και Αθηναίοι μπορούν να θεωρηθούν έλληνες. Για την ιστορία των βορειότερων φύλων, γνωρίζω ελάχιστα για αυτήν την περίοδο.Φιλαρακο WAntilles θα σε διορθωσω διοτι ολισθαινεις σε σφαλματα... :?

Οποιο αρχαιο ιστορικο η φιλοσοφο και αν διαβασεις αναφερονται για τους Ελληνες συνολικα σαν ομογενες ΕΘΝΟΣ και οχι σαν φυλες (με την εννοια του κατι ξεχωριστου). Ο Ομηρος αναφερεται στο Ελληνικο Πελασγικο Εθνος χαρακτηριζοντας ολους τους Ελληνες ομαιμους.Δεν ειναι τυχαιο αυτό.Αρχαια κειμενα του Ιπποκρατη και ακομη παλιοτερα , του Ορφεα ,επιβαιβαιωνουν αυτη την αδιαρικτη σχεση μεταξυ των Ελληνων και γενετικα .Υπαρχουν παμπολες πηγες στις οποιες μπορεις να βρεις την αληθεια...

HellV1L
16-06-04, 09:46
WAntilles
Η παγκοσμιοποίηση είναι:

- αναπόφευκτη
- χρήσιμη εάν αξιοποιηθεί σωστά

Παγκοσμιοποίηση δεν σημαίνει όπως νομίζεις, να αφήσουμε να μας κατακτήσουν, ή να χάσουμε π.χ. τη γλώσσα μας. Η multicultural φύση του πλανήτη, είναι κάτι το πολύ καλό, και πρέπει να διαφυλαχθεί.

Η παγκοσμιοποιηση οπως την θελουν καποιοι ειναι καταδικασιμη και μια επικειμενη αποτυχια........ επισης δεν ειναι καθολου χρησιμη....
Χρησιμη θα ηταν η Οικουμενοποιηση... :wink:

WAntilles
16-06-04, 09:47
- Μακεδόνες -> Θράκες, Ιλλύριοι κλπ.

- Σπαρτιάτες -> Δωριείς

- Αθηναίοι -> Ίωνες

Τώρα, ο καθένας από τους παραπάνω, από ποιά χρονική στιγμή και μετά μπορούν να θεωρηθούν έλληνες, σηκώνει πολύ συζήτηση και απαιτεί πολύ διάβασμα και γνώση. Το σίγουρο είναι ότι από τα γεωμετρικά χρόνια και μετά, Σπαρτιάτες και Αθηναίοι μπορούν να θεωρηθούν έλληνες. Για την ιστορία των βορειότερων φύλων, γνωρίζω ελάχιστα για αυτήν την περίοδο.Φιλαρακο WAntilles θα σε διορθωσω διοτι ολισθαινεις σε σφαλματα... :?

Οποιο αρχαιο ιστορικο η φιλοσοφο και αν διαβασεις αναφερονται για τους Ελληνες συνολικα σαν ομογενες ΕΘΝΟΣ και οχι σαν φυλες (με την εννοια του κατι ξεχωριστου). Ο Ομηρος αναφερεται στο Ελληνικο Πελασγικο Εθνος χαρακτηριζοντας ολους τους Ελληνες ομαιμους.Δεν ειναι τυχαιο αυτό.Αρχαια κειμενα του Ιπποκρατη και ακομη παλιοτερα , του Ορφεα ,επιβαιβαιωνουν αυτη την αδιαρικτη σχεση μεταξυ των Ελληνων και γενετικα .Υπαρχουν παμπολες πηγες στις οποιες μπορεις να βρεις την αληθεια...

Μα εξαρχής είπα ότι γνωρίζω πολύ λίγα για ιστορία από γεωμετρικά χρόνια και πιο παλιά.

Αλλά:

1. Γιατί λες το Ελληνικό Πελασγικό έθνος; Αυτομάτως υπονοείς ότι οι μή Πελασγοί δεν ήταν έλληνες άρα αντιφάσκεις με όσα λες παραπάνω.

2. Ο Ιπποκράτης είναι πολύ μεταγενέστερος (ας με διορθώσει κάποιος) έζησε τα ελληνιστικά χρόνια.

WAntilles
16-06-04, 09:49
WAntilles
Η παγκοσμιοποίηση είναι:

- αναπόφευκτη
- χρήσιμη εάν αξιοποιηθεί σωστά

Παγκοσμιοποίηση δεν σημαίνει όπως νομίζεις, να αφήσουμε να μας κατακτήσουν, ή να χάσουμε π.χ. τη γλώσσα μας. Η multicultural φύση του πλανήτη, είναι κάτι το πολύ καλό, και πρέπει να διαφυλαχθεί.

Η παγκοσμιοποιηση οπως την θελουν καποιοι ειναι καταδικασιμη και μια επικειμενη αποτυχια........ επισης δεν ειναι καθολου χρησιμη....
Χρησιμη θα ηταν η Οικουμενοποιηση... :wink:

Για το ίδιο πράγμα μιλάμε -> globalization.

Σαφώς και δεν είπα να γίνει όπως την θέλουν κάποιοι. Να γίνει σωστά και με σωστούς στόχους.

HellV1L
16-06-04, 10:04
για το Πελασγικο προτιμω να μην σου πω αλλα να ψαξεις... :wink:
αν διαβασεις ομηρο θα κατραλαβεις καλητερα τι σου λεω...
περα απο τους δωριεις,ιωνες,λελεγες,κουρητες και παει λεγοντας, ολοι ηταν πελασγοι.
Βεβαια αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω θα μου πει οτι και οι πελασγοι ηταν κατι αντιστοιχο με αυτους... αλλα θα τον παραπεμψω και παλι στο Ομηρο καθως και σε πολλους αλλους...

Για την οικουμενοποιηση σου προτεινω να ψαξεις και να κανεις αναλυση των δυο λεξεων... πιστεψε με ειναι διαφορετικες... η μαλλον μη με πιστευεις , ψαξε...

HellV1L
16-06-04, 10:21
λεγοντας ολοι ειναι πελασγοι φυσικα αναφερομαι στα διαφορα ελληνικα φυλα, και οχι σε ολους τους ανθρωπους...

γαμωτο καποτε υπηρχε ενα ερασιτεχνικο καπως καλουτσικο site αλλα το εχουνε κατεβασει.... www.ancientgr.com

EvilHawk
16-06-04, 10:53
Και μην ακούω ότι ο Μεταξάς ήταν φασίστας σας παρακαλώ.
Όποιος το λέει δεν ξέρει ιστορία (δεν εννοώ την ιστορία
του σχολείου σας...). Ο Μεταξάς με μία λέξη ("ΟΧΙ"

Μπααα καραφασίστας ήταν απλά!

EvilHawk
16-06-04, 11:09
Αν μπορούσαμε να συνδυάσουμε την αγωνιστικότητα των
αριστερών με την ΕΘΝΟΠΡΕΠΕΙΑ των δεξιών να είστε σίγουροι
ότι θα πηγαίναμε πολύ μπροστά. Όλοι σας πρέπει να καταλάβετε
ότι πάνω από όλα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν μπορούμε να τα
ισοπεδώνουμε όλα.

Οταν κάποιοι πολεμούσαν στα βουνά για την ανεξαρτησία της πατρίδας τους, κάποιοι άλλοι "εθνοπρεπείς", παρέδιδαν πολιτικους κρατούμενους στους κατακτητές και οργάνωναν τάγματα ασφαλείας !

EvilHawk
16-06-04, 11:20
Μάλλον σκοταδιστική περίοδος ήταν λόγω της Εκκλησίας. Ο Μεσαίωνας του Βυζαντίου με μία Αναγέννηση που δεν ήρθε ποτέ.

Εξηγώ:

- Πάρα πολλούς που συστηματικά κατέστρεψαν μνημεία, χειρόγραφα και αγγεία του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, η Εκκλησία τους αγιοποίησε και τους ονόμασε μεγάλους π.χ. Μέγας Κωνσταντίνος, Μέγας Θεοδόσιος. Ξέρετε πόσα μνημεία και χειρόγραφα συστηματικά κατέκαψαν αυτοί; Σαν το 3ο Ράιχ. Και πόσους μή Χριστιανούς κατέσφαξαν;

Τον δε μοναδικό που δήλωσε ανεξιθρησκεία, και είπε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σχετικά με τα θρησκευτικά του πιστεύω, η Εκκλησία τον ονόμασε Παραβάτη (τον Ιουλιανό).

Δεν θα διαφωνίσω, μονάχα να προσθέσω ότι ο χριστιανισμός βρήκε πρόσφορο έδαφος στους Ελληνες λόγω ακριβώς της κουλτούρας τους , και αφού είδαν και αποείδαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες ότι δεν μπορούν να υποδουλώσουν τους Ελληνες ανέβηκαν στο άρμα της Εκκλησίας μήπως καταφέρουν τίποτα και απέτυχαν και εκεί! Οι σφαγές και οι καταστροφές ήταν απεγνωσμένες προσπάθειες να καταστρέψουν καθετί Ελληνικό!

AsGoodAsItGets
16-06-04, 11:44
Επειδή έχουμε ξεφύγει από το αρχικό post, όσον αφορά σ'αυτό, σκεφτήκατε μήπως ότι μπορεί ο συντάκτης αυτού του άρθρου απλά να μην είχε ιδέα από ιστορία γενικότερα και να μην κάθησε να το ψάξει πολύ; Μια άλλη κακή συνήθεια του νεοέλληνα είναι να ανακαλύπτει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και να νομίζει ότι όλοι τον επιβουλεύονται.

Και όσον αφορά την γενικότερη διένεξη περί Σπαρτιατών, Μακεδόνων, Βυζαντινών, Μεταξά κλπ.:
Δε γνωρίζω καλά την ιστορία, σε πολλά πράγματα έχω μείνει σ΄αυτά που μας έμαθαν στο σχολείο, νιώθω τύψεις γι΄αυτό, αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνω κάποια προφανή για κάθε λογικό άνθρωπο πράγματα, όπως για παράδειγμα το ότι δε μπορεί οι Έλληνες να υπήρξαν πάντα οι καλοί καουμπόιδες, ένας υποδειγματικός λαός, και όλοι οι άλλοι οι κακοί ινδιάνοι. Γι΄αυτό και είμαι μετριοπαθής στις απόψεις μου σχετικά.
Ξέρω όμως επίσης ότι για να αποκτήσει κανείς μια καλή άποψη για το πως περίπου έχουν τα πράγματα, δεν αρκεί να διαβάσει 1-2 βιβλία. Πρέπει να διαβάσει πολλά και πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνει την αξία, το ποιόν και την πρόθεση του συγγραφέα (αγγλιστί "to read between the lines").΄
Εάν προσθέσω σε όλα αυτά και την υπόθεση ότι σε ένα forum όπως αυτό που αφορά πρωτίστως την τεχνολογία είναι δύσκολο να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει και αφιερώνουν τόσο χρόνο στη μελέτη της ιστορίας, θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να διαφωνούμε για τέτοια θέματα εδώ, πόσο μάλλον να εκφραζόμαστε με ακραίες απόψεις για πρόσωπα και πράγματα.

xxxxx
16-06-04, 11:50
Εμείς κάνουμε παραβιάσεις;;;

Φιλαράκο, μήπως ζούμε σε διαφορετική χώρα;
(Είσαι από την Dagobah ε?)

Είναι δυνατόν να λες ότι εμείς κάνουμε παραβιάσεις;
Είναι τώρα αυτά που λες λόγια ΛΟΓΙΚΟΥ ανθρώπου;

Υπάρχει περίπτωση να σε πάρει κανένας εδώ μέσα στα
σοβαρά όταν λες ότι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ;

Εσείς οι αριστεροί, κάνετε συνέχεια αναφορές στο παρελθόν
και ο λόγος σας είναι διχαστικός. Ο δικός μου λόγος προσβλέπει
στο ΜΕΛΛΟΝ του έθνους και είναι ΕΝΩΤΙΚΟΣ για όλους τους Έλληνες.
Δεν έχω καταφέρει ποτέ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο οργή και
επιθετικότητα απέναντι σε ελληνικές φωνές.

Λυπάμαι αφάνταστα που κάποιοι αρνούνται να δούν την πραγματικότητα.
Ευτυχώς όμως ο λαός αρχίζει να ξυπνά και το εκφράζει στην ψήφο του.

EvilHawk
16-06-04, 11:59
Εάν προσθέσω σε όλα αυτά και την υπόθεση ότι σε ένα forum όπως αυτό που αφορά πρωτίστως την τεχνολογία είναι δύσκολο να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει και αφιερώνουν τόσο χρόνο στη μελέτη της ιστορίας,

Μην το λές αυτό! Εξάλου έχω δεί καταπληκτικές τοποθετήσεις σε προηγούμενα threads απο μέλη του forum που φαίνεται άν έχουν διαβάσει ή όχι! Το άν κάθονται κάθε φορά να απαντήσουν είναι άλλο θέμα και θέλει και συνομιλητές που να μην εχουν παρωπίδες κανενός είδους!

BHACK
16-06-04, 12:12
Όσο για τις παραβιάσεις (τις δικές μας) μπορώ να πω κάτι με σιγουριά.
Είμαι απο τη Ρόδο και έχω γνωστούς ιπτάμενους που έχουν υπηρετήσει κατα καιρούς στο νησι.
Η αλήθεια είναι οτι με το που απογειώνονται τα πολεμικά μας απο το αεροδρόμιο μπαίνουν με τη μία σε Τουρκικό εναέριο χώρο.
Ειδικά σε εθνικές εορτές όπου τα αεροπλάνα περνάνε πάνω απο το κέντρο της πόλης και την παρέλαση, μέχρι να κάνουν στροφή και να ξαναπεράσουν έχουν ήδη μπεί (και πολύ μάλιστα) σε τουρκικό χώρο.


Αυτά τα ολίγα ...

AsGoodAsItGets
16-06-04, 12:19
Η απάντηση του xxxxx παραπάνω προς (έμμεση) απάντησή σου EvilHawk.
Συμφωνώ όμως απόλυτα στο ότι οι συνομιλητές δεν πρέπει να έχουν παρωπίδες κανενός είδους.

Να προσθέσω όμως και μια ακόμα σκέψη. Εάν παρακολουθήσεις το διάλογο μεταξύ δύο αξιόλογων ομιλητών οι οποίοι υποστηρίζουν αντίθετες απόψεις, θα παρατηρήσεις καταρχήν ότι και οι δύο έχουν πολύ καλά επιχειρήματα για τις απόψεις τους και κατά δεύτερον ότι είναι δύσκολο για κάποιον ο οποίος θα ήθελε να κλίνει προς τη μία ή την άλλη να αποφασίσει. Κι αυτό γιατί στα περισσότερα θέματα (και μιλάω πάντα μόνο για λογικούς ανθρώπους), επιλέγουμε την εκδοχή της αλήθειας (ή το ποιόν δημοσιογράφο/συγγραφέα) που θα πιστέψουμε με βάση τα γονίδιά μας, το περιβάλλον που μεγαλώσαμε και τις εμπειρίες μας. Έτσι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κλίνουν περισσότερο προς "αριστερές" απόψεις και άνθρωποι που προτιμούν "δεξιές" απόψεις. Και είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υιοθετήσουν οι μεν τις απόψεις των δε, ακόμα κι αν έχουν τεθεί αξιόλογα επιχειρήματα κι από τις δύο πλευρές.

WAntilles
16-06-04, 13:23
Αν μπορούσαμε να συνδυάσουμε την αγωνιστικότητα των
αριστερών με την ΕΘΝΟΠΡΕΠΕΙΑ των δεξιών να είστε σίγουροι
ότι θα πηγαίναμε πολύ μπροστά. Όλοι σας πρέπει να καταλάβετε
ότι πάνω από όλα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν μπορούμε να τα
ισοπεδώνουμε όλα.

Οταν κάποιοι πολεμούσαν στα βουνά για την ανεξαρτησία της πατρίδας τους, κάποιοι άλλοι "εθνοπρεπείς", παρέδιδαν πολιτικους κρατούμενους στους κατακτητές και οργάνωναν τάγματα ασφαλείας !

Πέστα και συ EvilHawk. Οι Δεξιοί χαφιέδες της Γκεστάπο.

WAntilles
16-06-04, 13:25
macgiorgosgr, WAntilles, please βγάλτε το EvilHawk έγραψε, δεν τα έγραψα εγώ και δεν εκφράζουν δικές μου απόψεις, Δελτίο Τύπου απο την ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι οπως σαφώς αναφέρεται! :wink:

ΟΚ.

Από τη μεριά μου, μπήκε απλό quote.

WAntilles
16-06-04, 13:29
- Μακεδόνες -> Θράκες, Ιλλύριοι κλπ. :
Οι Μακεδόνες ήταν δωριείς. Οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Δεν έχουν μεγάλη σχέση με τους Θράκες, και νομίζω καμία με τους Ιλλυριούς. Οι αρχαίοι Θράκες γενικά δεν θεωρούνται έλληνες (είχαν δική τους γλώσσα).

Αν όντως ήταν Δωριείς, τότε πράγματι ήταν Έλληνες.

WAntilles
16-06-04, 13:45
Εμείς κάνουμε παραβιάσεις;;;

Φιλαράκο, μήπως ζούμε σε διαφορετική χώρα;
(Είσαι από την Dagobah ε?)

Είναι δυνατόν να λες ότι εμείς κάνουμε παραβιάσεις;
Είναι τώρα αυτά που λες λόγια ΛΟΓΙΚΟΥ ανθρώπου;

Υπάρχει περίπτωση να σε πάρει κανένας εδώ μέσα στα
σοβαρά όταν λες ότι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ;

Και εγώ για το θέμα είχα τα ίδια μυαλά με σένα, μέχρι που το έμαθα κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Αρχικά εξεπλάγην, αλλά μετά κατάλαβα ότι είναι μία πολύ καλή μέθοδος για δωρέαν ρεαλιστική εκπαίδευση των πιλότων και των 2 πλευρών.

Γιατί θεωρείς και κόβεις το λαιμό σου ότι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να κάνουμε και εμείς παραβιάσεις;


Εσείς οι αριστεροί...

Θεωρώ τον εαυτό μου μάλλον κεντρο-αριστερό και οπωσδήποτε όχι Δεξιό.


κάνετε συνέχεια αναφορές στο παρελθόν και ο λόγος σας είναι διχαστικός. Ο δικός μου λόγος προσβλέπει
στο ΜΕΛΛΟΝ του έθνους και είναι ΕΝΩΤΙΚΟΣ

Μέλλον και ενωτικά ήταν οι χαφιέδες της κατοχής, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και οι εξορίες και τα μακρονήσια; Το ξύλο που έριχναν η ΕΚΟΦ, οι Blue Angels και οι Rangers τη δεκαετία του '60, και που πολλοί απ' αυτούς τώρα είναι βουλευτές, ευρωβουλευτές, υφυπουργοί και υπουργοί, και μάλιστα ένας τέτοιος υπήρξε και υποψήφιος πρωθυπουργός; Η βία και η νοθεία του '60 που ψήφιζαν μέχρι καί τα δέντρα καί τα οικόπεδα; Δολοφονίες Παναγούλη, Λαμπράκη κλπ.;

Όσο για το έθνος που λες, όταν όλοι μας πάψουμε να σκεφτόμαστε στενόμυαλα σαν έθνος, τότε θα δούμε ποιά είναι τα πραγματικά προβλήματα. Εάν π.χ. σε 50 χρόνια υπάρχει παγκόσμια ξηρασία και έλλειψη αποθεμάτων νερού, τα παιδιά μας δεν θα τα σώσει το γεγονός ότι είναι Ελληνάρες.


για όλους τους Έλληνες.
Δεν έχω καταφέρει ποτέ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο οργή και
επιθετικότητα απέναντι σε ελληνικές φωνές.

Πού την είδες την οργή και την επιθετικότητα;


Λυπάμαι αφάνταστα που κάποιοι αρνούνται να δούν την πραγματικότητα.

Δηλαδή για πές μας ποιά είναι αυτή να τη μάθουμε;


Ευτυχώς όμως ο λαός αρχίζει να ξυπνά και το εκφράζει στην ψήφο του.

Αυτό φοβάμαι. Ότι οι ακροδεξιοί-ρατσιστές ανεβαίνουν.

Είμαι σίγουρος ότι είσαι χουντο-βασιλο-ακροδεξιός (ΛΑ.Ο.Σ.).

EvilHawk
16-06-04, 14:05
Έτσι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κλίνουν περισσότερο προς "αριστερές" απόψεις και άνθρωποι που προτιμούν "δεξιές" απόψεις. Και είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υιοθετήσουν οι μεν τις απόψεις των δε, ακόμα κι αν έχουν τεθεί αξιόλογα επιχειρήματα κι από τις δύο πλευρές.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα! Δεν θα με πείραζε να παρακολουθήσω ένα ευθυή διάλογο μεταξύ δύο διαμετρικά ενδεχομένως αντίθετων συνομιλητών! Πέρα απο τα ακούω τα επιχειρήματά τους , άσχετα με το αν διαφωνώ ή όχι, έχω το βίτσιο να προσπαθώ να παρακολουθήσω και το πως σκέφτονται και το πώς αναπτύσουν την επιχειρηματολογία τους! Το πρόβλημα όμως είναι ότι σε forum άσχετα με το θέμα που γίνεται ή συζήτηση σπάνια θα κρατηθεί κάποιο επίπεδο και συνήθως παρεμβάλεται και πολύ "Θόρυβος" απο άσχετα posts! Γιαυτό αποφεύγω να παρεμβαίνω σε τέτοιου είδους συζητήσεις, κάτι που δεν κάνω in real life! :wink:

EvilHawk
16-06-04, 14:07
Λυπάμαι αφάνταστα που κάποιοι αρνούνται να δούν την πραγματικότητα.
Ευτυχώς όμως ο λαός αρχίζει να ξυπνά και το εκφράζει στην ψήφο του.

Και εγώ λυπάμαι, για άλλο λόγο όμως! Γιατί ο λαός μάλλον αποκοιμήθηκε και βγαίνουν τα φαντάσματα! Ελπίζω να ξυπνήσει πριν αρχίσουν οι εφιάλτες!

Papous
16-06-04, 14:29
Μια περιοχή με τόσο μεγάλη ιστορία όπως η δική μας είναι λογικό να έχει και κακές στιγμές. Το ποιες είναι αυτές οι στιγμές γίνεται πολλές φορές αντικείμενο διαφωνίας με βάση την ιδεολογία του ερευνητή. Έτσι για κάποιους το Βυζάντιο είναι ο καταστροφέας του ελληνικού πολιτισμού και για άλλους ο φάρος της χριστιανικής ανάπτυξης. Επίσης η ίδια η λέξη “Έλληνας” σηκώνει πολύ κουβέντα, και αποτελεί θέμα έρευνας για πολλούς. Ήταν οι Μακεδόνες, Αθηναίοι, Πελασγοί κ.α, Έλληνες? Αν ναι με βάση πια χαρακτηριστικά? Είναι οι Έλληνες μια συγκεκριμένη “ράτσα” ? Κάποια πανεπιστήμια έχουν κάνει έρευνες για το DNA και το σωματοτυπο τον διαφόρων “φύλων” για να αντλήσουν στοιχεία. Εγώ θα ρωτούσα πιο απλά: Είναι οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί κλπ Ευρωπαίοι? Όταν μιλάμε για τα Ελληνικά φύλα αναφερόμαστε σε διαστήματα χιλιάδων ετών που είναι λογικό να υπάρχουν ζυμώσεις και πολιτισμικές ανταλλαγές. Γι’ αυτό ίσως είναι ορθότερο να πούμε και εμείς, ότι Έλληνας ήταν αυτός που είχε την Ελληνική παιδεία, αυτός που συμμετείχε στα μεγάλα μυστήρια και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ούτε η γλώσσα ούτε η φυλή είναι καθοριστικά στην εθνική συνείδηση. Μη μου πει κανένας ότι ο αφρικανός Πάουελ είναι λιγότερο Αμερικάνος από τον λευκό Μπους!
Οι πολίτες της σημερινής ΕΕ μπορεί μετά από μερικούς αιώνες ζυμώσεων να αποκτήσουν μια “κοινή” εθνική ταυτότητα. Μέσα σ’ αυτή τη ταυτότητα μπορεί να υπάρχουν συγκρούσεις, όπως υπάρχουν σήμερα κοντρίτσες μεταξύ των δυο μεγάλων πόλεων της χώρας! (Βλέπε σχετικό Thread..!)
BTW, τα πετρέλαια του Αιγαίου ανήκουν στην ίδια “αποθήκη” με αυτά της Ρουμανίας. Πολύ θειο, κατά συνέπια ακριβή αποθείωση και μικρός χρόνος ζωής τμημάτων του διυλιστηρίου. Θα αποτελέσουν κρίσιμο “άσσο” στο μέλλον, αλλά για την ώρα η άντληση δεν συμφέρει ούτε οικονομικά ούτε στρατηγικά.

ermis333
16-06-04, 15:37
Δεν έχω καθόλου χρόνο αλλά δεν μπορώ να διαβάζω ανιστόριτες βλακείες....πέρα του ότι το θέμα έχει ξεφύγει τελείως και από τις βλακείες του Site του Euro το μετατρέψατε σε μάχη αριστεράς δεξιάς...


Να σχολιάσουμε το πρώτο και το άσχετο με το θέμα....

Όσοι νομίζετε πως οι αριστεροί ήταν οι "άγιοι" και πωε οι δεξιοί τα καθίκια απλά δεν ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ από πραγματική ιστορία....και εγκλωβίζεστε σε φυλλάδες...

1.Τόσο οι επονομαζόμενοι δεξιοί όσο και οι αριστεροί έιχαν πάνω κάτω την ίδια συμπεριφορά με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους....

2. Λίγοι εκ των "δεξιών" ήταν πράκτορες των Γερμανών

3. Λίγοι "αριστεροί" ήταν πράκτορες των Βουλγάρων

4. Δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, γιατί ίσως θα έπρεπε να γνωρίζετε πως άλλο δεξιός και άλλο φασίστας...η "δεξιά" είναι πολιτικοοικονομική θεωρία που στηρίζεται στην ελευθερία της οικονομίας και των συναλλαγών και δεν έχει καμία σχέση με τις μπαρουφολογίες που ξαμολάτε ορισμένοι.

5. Πολλά "τάγματα ασφαλείας" (εννοείται πως τα θεωρώ απαράδεκτα) δημιουργήθηκαν από ΚΟΙΝΟΥ μεταξύ Γερμανών αλλά και συμμάχων, για να "προστατευθούν" οι κάτοικη από την λέλαπα του Κομμουνισμού....(μην ξεχνάτε πως μιλάμε για 60 χρόνια πρίν και για την τεράστια διαμάχη για το ποιος θα επικρατήσει).

6. Απαράδεκτα θεωρώ επίσης και τα "εκκαθαριστικά" σώματα των ΕΛΑσιτών όπου όποιος δεν ήταν δεξιός των καθαρίζαν με πολύ "γλυκιές" επιδρομές στα διάφορα χωριά...Ιδιαίτερα στην ήπειρο υπάρχουν πολλοά μνημεία όπου από τη μια μεριά ήταν τα θύματα από τους Γερμανούς και από την άλλη Από τους Ελασίτες (αλλά τι λέω εγώ έ άγια τα παιδιά)

7. Υπήρχαν δεξιά και αριστερά απελευθερωτικά κινήματα, αλλά μέχρι εκεί...από τι στιγμή που αρχίσαν να αλληλοσβάζονται και οι ΔΥΟ μεριές είναι καταδικαστέες...

8. Δεν υπάρχουν καλοί δεξιοί και κακοί αριστεροί αλλά ούτε και καλοι αριστεροί και κακοί δεξιοί....


Ας πάμε τώρα στα ανιστόρητα που γραφτήκαν..

Οι Μακεδόνες έχουν δωρική καταγωγή και οι μόνη σχέση που είχαν με τους ιλλύριους και τους Θράκες ήταν οι συνεχείς πολέμοι μεταξύ τους.

Οι Έλληνες τώρα...

Σύμφωνα με τον Όμηρο όσοι πολέμησαν (Κρήτες, Μυκηναίοι, Αθηναίοι, Βοιωτοί, Λάκωνες κ.τ.λ.) εναντίων των Τρώων λέγονταν Αχαιοί ή Αργείοι ή Δαναοί ή Πανέλληνες, ενώ οι πολεμιστές από το Πελασγικόν Άργος ή Φθία, δηλαδή τις πόλεις: Άλλο, Αλόπη Τριχίνα και Ελλάδα λεγόταν ειδικότερα με το όνομα Μυρμιδόνες ή Αχαιοί ή Έλληνες και είχαν ως αρχηγό τον Αχιλλέα, απ΄όπου και τα Έλληνες (= οι κάτοικοι μόνο της περιοχής ή πόλης Ελλάδας στη Φθιώτιδα) και Πανέλληνες (= όλοι οι Αχαιοί ή οι ομοεθνείς των Ελλήνων της Φθιώτιδας). Παρέβαλε ομοίως και ότι ο Όμηρος λέει ότι ο Αίας από τους Λοκρούς περνούσε στο κοντάρι Πανέλληνες και Αχαιούς, κάτι που είναι ως θα λέγαμε σήμερα «Ο τάδε (Κύπριος) ξεπερνά στο κοντάρι τους Έλληνες και Κυπρίους».

Συνεπώς το όνομα Ελλάς και Έλληνες ήταν αρχικά τοπικό (μόνο για την ως άνω περιοχή, την πόλη Ελλάδα) και κατόπιν σιγά-σιγά, μετά τα τρωικά, απλώθηκε μέσω των αμφικτιονιών και των Ολυμπιακών αγώνων για όλους τους ομοεθνείς με την εν λόγω περιοχή λαούς είτε συμμετείχαν είτε όχι στο τρωικό πόλεμο, αντικαθιστώντας τα ονόματα Αχαιοί ή Δαναοί ή Αργείοι κ.τ.λ.Σημειώνεται ότι:

1) Επειδή παλιά δεν υπήρχαν τα μέσα που υπάρχουν σήμερα, ώστε να καθίσταται δυνατή η διακυβέρνηση μεγάλων γεωγραφικών χώρων από ένα μόνο κέντρο ή να διαφυλάσσονται τα σύνορα μεγάλων αποστάσεων κ.τ.λ., γι αυτό και η αρχαία Ελλάδα, όπως και ο άλλος κόσμος, δεν ήταν ένας ενιαίος χώρος - λαός, όπως είναι σήμερα, αλλά πολλές πόλεις-κράτη: Αθήνα, Σπάρτη, Πέλλα, Κνωσός … Κάτι που ήταν και η αιτία που:

α) Από τη μια κάποια από τις ως άνω ελληνικές πόλεις - κράτη να έρχεται σε πόλεμο με κάποια ή κάποιες άλλες, λόγω εδαφικών ή άλλων διεκδικήσεων ή να κατηγορεί κάποια άλλη ότι δεν ήταν ελληνική κ.τ.λ., για να κερδίσει την εύνοια των άλλων κ.τ.λ. και από την άλλη, όταν υπήρχε εξωτερικός κίνδυνος να ενώνονται, για να αποκρούσουν τον εισβολέα, όπως έγινε στους πολέμους κατά των Περσών, Τούρκων κ.α.

β) Η Ελλάδα δεν είχε και κοινό όνομα, αλλά κατά καιρούς διάφορα και κυρίως το όνομα της περιοχής που ήταν πιο γνωστή στους ξένους ή που εκεί ο πληθυσμός υπερίσχυε μέσα στον ελληνικό χώρο. Για τους ανατολικούς της Ελλάδας λαούς (Τούρκους, Πέρσες κ.τ.λ.) η Ελλάδα λέγεται Γιουνάν, δηλαδή Ιωνία, επειδή αυτοί ήξεραν – συνόρευαν με τους Ίωνες. Για τους δυτικούς της Ελλάδας λαούς (Ιταλούς κ.α.) η Ελλάδα ονομαζόταν Γραικία, επειδή αυτοί ήξεραν την πόλη Γραία > Γραικοί κ.α.

γ) Κατά καιρούς η πιο ανεπτυγμένη ελληνική πόλη – κράτος να παίξει ηγετικό ή ηγεμονικό ρόλο στις άλλες και αρχικά ήταν η Κνωσός, μετά οι Μυκήνες, μετά η Σπάρτη με την Αθήνα, μετά η Πέλλα κ.τ.λ.

2) Οι Ρωμαίοι για λόγους σκοπιμότητας (για διάσπαση της ενότητας των Ελλήνων) χώρισαν την Ελλάδα σε γεωγραφικά μέρη και το κάθε ένα από αυτά το έλεγαν με το τοπικό του όνομα (δηλαδή Μακεδονία - Μακεδόνες, Πελοπόννησος - Πελοπονήσιοι ή Μοραΐτες κ.α.) με σκοπό να μη φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι μεγάλη.

2. Βυζάντιο...

Η Βυζαντινή αυτοκρατορία διήρκησε από το 330μχ-1453 μέσα σε αυτά τα 1100 χρόνια υπήρξαν τόσο περίοδοι σκοταδισμού όσο και λαμπρής ανάπτηξης της επιστήμης.

Επειδή βαριέμαι να μακρυγορίσω ειδικά μετά το 600μχ το Βυζάντιο άρχισε να επιστρέφει στην κλασσική παιδία και υπήρξαν λαμπρότατα μυαλά...

ΕΚΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣΑνθέμιος ο Τραλλειανός, ο αρχιτέκτονας της Αγίας Σοφίας, κι αυτό τα λέει όλα.


Ισίδωρος ο Μιλήσιος, αρχιτέκτονας της Αγίας Σοφίας, ίδρυσε στην Κωνσταντινούπολη Σχολή Μηχανικών όπου διδάσκονταν έργα του Ευκλείδη ("Στοιχεία") και του Αρχιμήδη. Εξέδοσε και σχολίασε έργα του Ευτόκιου, Αρχιμήδη, Απολλώνιου, κατήρτισε την πρώτη συλλογή των έργων του Αρχιμήδη. Στον Ισίδωρο αποδίδεται η εφεύρεση ενός οργάνου για τη χάραξη υπερβολών.


Ισίδωρος ο Μιλήσιος ο Νεώτερος, μηχανικός και αρχιτέκτονας.


Ευτόκιος, μαθηματικός, μαθητής του ΙσίδωρουΉρωνας, μαθηματικόςΙεροκλής , γεωγράφος, συγγραφέας του έργου "Συνέκδημος" όπου παρατίθενται πληροφορίες για τις επαρχίες και 923 πόλεις της Αυτοκρατορίας.


Ιωάννης ο Φιλόπονος μαθηματικός και αστρονόμος.


Λεόντιος, μαθηματικός και μηχανικός, μαθητής του Ισίδωρου, συγγραφέας του "περί κατασκευής Αρατείας σφαίρας"


Διονύσιος ο Μικρός, αστρονόμος, συνέταξε πίνακες του Πασχαλίου από το 532 ώς το 627μ.Χ.


Ρητόριος ο Βυζαντινός, αστρονόμος, συγγραφέας του "Διήγησις και επίλυσης πάσης της αστρονομικής τέχνης" απαρτιζόμενου εξ 120 βιβλίωνΣτέφανος ο Βυζάντιος, γεωγράφος, συγγραφέας του "Περί πόλεων"


Σωτήριχος, μαθηματικός, συγγραφέας του "σχόλια εις το ρητόν του δευτέρου βιβλίου της αριθμητικής του Νικομάχου Γερασηνού"


Βάσσος Κασσιανός (6ος-7ος αι.) σπουδαίος συγγραφέας γεωπονικών συγγραμάτων, εκ των οποίων το κυριότερο είναι το "Γεωπονικά", 26 βιβλίων, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία αναφέρεται η χρήση χημικού λιπάσματος. Αναφέρει σχετικά ο Βάσσος: "συν αυτούς (τους ερεβίνθους) προβραχέντας μετά νίτρου(=λίπασμα) σπείρουσιν"


Τιμόθεος ο Γαζαίος (6ος-7ος αι.), ζωολόγος, συγγραφέας του "Περί τετραπόδων θηρίων των Ινδιών" τεσσάρων βιβλίων.


Αριστοφάνης ο Βυζάντιος (6ος-7ος αι.) ζωολόγος, συγγραφέας του "Περί ζώων επιτομή".


Πισίδης Γεώργιος (6ος-7ος αι.), λόγιος, ζωολόγος, αστρονόμος, συγγραφέας του "Εις την εξαήμερον" όπου γράφει ότι η γη είναι σφαιρική.ΕΒΔΟΜΟΣ ΑΙΩΝΑΣΚαλλίνικος, μηχανικός, αρχιτέκτων, εφευρέτης του περίφημου "υγρού πυρός".Στέφανος ο Αλεξανδρεύς, μαθηματικός και αστρονόμος, συγγραφέας της "Περί της μαθηματικής τέχνης".


Θεόφιλος ο Εδεσσηνός (695-785) αστρονόμος.ΕΝΑΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣΘεοδήγιος, καθηγητής αστρονομίας και μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.


Θεόδωρος ο Γεωμέτρης, καθηγητής γεωμετρίας στο Πανεπιστήμιο της Πόλης.


Λέων ο Μαθηματικός, συνέλεξε και εξέδοσε έργα των Αρχιμήδη, Απολλώνιου, Διοφάντου, Ευκλείδη και Πτολεμαίου, σχολιάζοντάς τα. Συγγραφέας του έργου "Πρόχειροι κανόνες" που περιέχει αστρονομικούς πίνακες. Εφευρέτης του οπτικού τηλέγραφου. Ο Λέων κατασκεύασε δύο τέλεια συγχρονισμένα ρολόγια. Τοποθέτησε το ένα στο φρούριο του Λούλου στην Ταρσό (σημερινά σύνορα Τουρκίας- Συρίας) και το άλλο στο ηλιακόν του Φάρου, στην Κωνσταντινούπολη. Ανάμεσα στα δύο ρολόγια υπήρχε μια σειρά από επτά φρυκτωρίες, δηλαδή πύργους όπου άναβαν συνθηματικές φωτιές. Όλο το συστημα αποτελούσε έναν οπτικό τηλέγραφο που μπορούσε να μεταδώσει δώδεκα διαφορετικά μηνύματα, τα οποία αντιστοιχούσαν σε κάθε ώρα του ρολογιού. Π.χ. ώρα δώδεκα=αραβική επίθεση, ώρα μία=πυρκαγιά, κλπ. Έτσι, αν γινόταν αραβική επίθεση στα σύνορα της Κιλικίας η πρώτη φρυκτωρία άναβε στις δώδεκα ακριβώς και χάρη στο όλο μηχανισμό του Λέοντα, το μήνυμα έφτανε σε μία ώρα στο παλάτι της Πόλης.


Κωνσταντίνος ο Σικελός (9ος-10ος αι.), μαθηματικός, μαθητής του Λέοντα Μαθηματικού.


Λέων ΣΤ' ο Σοφός, αυτοκράτορας, συγγραφέας αστρονομικών συγγραμάτων κι ενός έργου σχετικού με τους κεραυνούς.ΔΕΚΑΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣΓρηγόριος, καθηγητής της αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, επινοητής ενός βελτιωμένου τύπου αστρολάβου, τον οποίο ονόμασε "κόσμημα μαθηματικόν".


Ήρωνας ο Βυζαντινός, μαθηματικός, μηχανικός, συγγραφέας των "Περί γεωδαισίας", "Πολιορκητικά" μαθηματικού συγγράματος, και των "Υπόμνημα εις την αριθμητικήν εισαγωγήν" και "Περί μετρήσεως".


Νικηφόρος ο Πατρίκιος, καθηγητής γεωμετρίας στο Πανεπιστήμιο της Πόλης.ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣΖεβεληνός Ελευθέριος, αστρονόμος, συγγραφέας του έργου "Περί της δηλώσεως των αστέρων ενώσεων του τε Κρόνου και Διός εν τοις τριγώνοις".


Συμεών Σηθ, αστρονόμος, βοτανολόγος, ιατρός, συγγραφέας των "Σύνοψις φυσικής, περί χρείας των ουρανίων σωμάτων", "Σύνταγμα κατά στοιχείον πετρί τροφών δυνάμεων", "περί φουκάς", δηλαδή ζύθου.


Ψελλός Μιχαήλ, συγγραφέας μεταξύ άλλων και των "Επίλυσεις φυσικών ζητημάτων" σχετικού με μετεωρολογικά στοιχεία, "Περί λίθων δυνάμεως" με πίνακες ορυκτών και ορισμένες φυσικές ιδιότητές του, "Περί μεγάλου ενιαυτού" σπουδαίου αστρονομικού έργου. Πίστευε πως οι φθορές και οι γενέσεις της ύλης γίνονται από αίτια φυσικά και όχι από μυστικές δυνάμεις.


Μιχαήλ Εφέσιος, (11ος-12ος αι.) συγγραφέας φυσικών έργων, κκαθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.


Ευστράτειος Νίκαιας, συγγραφέας μιας μετερεωλογικοαστρονομικής εργασίας.ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣΓλυκάς Μιχαήλ, αστρονόμος, συγγραφέας του "Ει χρη μαθηματικήν επιστήμην αποτρόπαιον ηγείσθαι παντάπασιν" όπου δείχνει ότι θα έπρεπε να χαραχθεί η διαχωριστική γραμμή μεταξύ αστρολογίας και αστρονομίας.


Θεόδωρος ο Πρόδρομος, λόγιος, συγγραφέας μιας μαθηματικής πραγματείας με τίτλο "Περί μεγάλου και μικρού" και του έργου "Μαθημάτων αστρονομίας".


Ιωάννης ο Καματηρός, λόγιος, συγγραφέας μεταξύ άλλων και του "Περί της του αστρολάβου χρήσεως".


Νεόφυτος ο Μοναχός, συγγραφέας του "Σχόλιον στα ψηφία κατ' Ινδούς" όπου χρησιμοποιεί τα ανατολικά αραβικά αριθμητικά ψηφία.


Νικηφόρος Βλεμμύδης, λόγιος συγγραφέας μεταξύ άλλων και των έργων "Γεωγραφίαν συνοπτική", "ΙΣτορία περί της Γης εν συνόψει" όπου πραγματεύεται το μέγεθος και την στρογγυλότητα της Γης, "Περί Ουρανού και Γης, χρόνου και ημερών" αστρονομικό, "Επιτομή φυσικής" 31 βιβλίων, ενός από τα σπουδαιότερα συγγράματα της μεσαιωνικής βιβλιογραφίας για τα φυσικά φαινόμενα.ΔΕΚΑΤΟΣΤΡΙΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣΑκροπολίτης Γεώργιος, λόγιος, συγγραφέας μαθηματικών και αστρονομικών έργων, δικαιολόγησε επιστημονικότατα την αιτία της έκλειψης του ηλίου στα 1239.


Μανουήλ Ολόβολος, διευθυντής του Πανεπιστημίου της Πόλης, συγγραφέας του αστρονομικού έργου "Περί της του ηλίου εκλείψεως".


Γεώργιος ο Κύπριος, συγγραφέας γεωμετρικών και γεωγραφικών πραγματειών.


Παχυμέρκης Γεώργιος, μαθηματικός και αστρονόμος. Λύνει προβλήματα β' βαθμού, γραμμικά συστήματα και προχωρεί στην λύση της εξίσωσης χ^3 - 4*χ^2 + χ -4 = 0. Συγγραφέας των "Είκοσι κεφάλαια αριθμητικής", του 454σέλιδου έργου με τον τίτλο "Σύνταγμα των τεσσάρων μαθημάτων αριθμητικής, μουσικής, γεωμετρίας, και αστρονομίας".


Χούμνος Νικηφόρος, λόγιος, ασχολήθηκε με τις φυσικές επιστήμες και την μετεωρολογία.


Πλανούδης Μάξιμος, μαθηματικός και αστρονόμος, συγγραφέας των "Ψηφοφορία κατ' Ινδούς" όπου εισάγονται αραβικοι αριθμοί, και το ψηφίο μηδέν "0", "Σχόλια αριθμητικής Διοφάντου" κ.ά.ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣΒρυένιος Μανουήλ, μαθηματικός και αστρονόμος, συγγραφέας του έργου "Σφαιρικά τινά και εποπτικά", και ενός συγγράματος για την θεωρία της μουσικής. Σχολίασε Ευκλείδη, Πτολεμαίο κ.ά.


Μετοχίτης Θεόδωρος, λόγιος, συγγραφέας 120 δοκιμίων για τις φυσικομαθηματικές επιστήμες, τα σπουδαιότερα εκ των οποίων είναι "Στοιχείωσις εν τη αστρονομική επιστήμη" 91 βιβλίων, "Δια τα μηχανών έργα", "Υπομνηματισμοί και σημειώσεις γνωμικαί". Σχολίασε Πτολεμαίο ("Μαθηματική Σύνταξις") , Αριστοτέλη (φυσικά)


Φιλής Μανουήλ, λόγιος, συγγραφέας των "Περί ζώων ιδιότητος" και "ΠΕρί φυτών".


Τρικλίνιος Δημήτριος, λόγιος, συγγραφέας αστρονομικών έργων, έκανε αστρονομικές παρατηρήσεις με ένα όργανο αστρονομικό που μετρούσε το ύψος των αστέρων, του εντοιχισμένου τετράντα.


Βαρλαάμ ο Καλαβρός, καθηγητής μαθηματικών και αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, συγγραφέας έργων μεταξύ άλλων και των "Αριθμητική απόδειξις των γραμμικώς εν τω δευτέρω στοιχείω αποδειχθέντων", "Λογιστική" 6 βιβλίων που αναφέρεται στον αριθμητικό λογισμό με ακέραιους αριθμούς, και κλάσματα συνήθη και εξηκονταδικά, "Περί ορφθογωνίων τριγώνων". Ίδρυσε σχολή μαθηματική και αστρονομική στην Θεσσαλονίκη.


Νικηφόρος Γρηγοράς, μαθηματικός και αστρονόμος. Στα 1325 κατάλαβε με δικές του μετρήσεις το σφάλμα του Ιουλιανού ημερολογίου το οποίο και διόρθωσε. Υπολόγισε όλες τις εκλείψεις του ηλίου της τελευταίας χιλιετίας. Βελτίωσε τον αστρολάβο έτσι ώστε ο αστρονόμος να βρίσκει με ορισμένη μέθοδο με κάθε δυνατή ακρίβεια σε δεδομένο χρόνο τις θέσεις των αστέρων.


Χιονιάδης Γρηγόριος, συγγραφέας του "Πίνακες αστρονομικοί", δίδαξε αστρονομία στη Σχολή της Τραπεζούντας. Μετέφρασε περσικά αστρονομικά έργα.Λυκίτης Κωνσταντίνος (13ος-14ος αι.), δίδαξε αστρονομία στην Ακαδημία των θετικών επιστημών στην Τραπεζούντα, όπου και ίδρυσε αστεροσκοπείο. Ασχολήθηκε και με την οπτική.Πεδιάσιμος Ιωάννης (13ος-14ος αι.), πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, συγγραφέας των "Γεωμετρία" και "Σύνοψις περί μετρήσεως και μερισμού γης" όπου ασχολείται με τα εμβαδά. Σχολίασε Πτολεμαίο και Κλεομήδη. Διαπραγματεύθηκε τον διπλασιασμό του κύβου.Μελιτηνιώτης Θεόδωρος(1310-1389), συγγραφέας του μνημειώδους έργου "Αστρονομική τρίβιβλος" 9 βιβλίων, και πρύτανης της Πατριαρχικής Σχολής της Κωνσταντινούπολης.Αργυρός Ισαάκ (1310-1372), μαθηματικός και αστρονόμος, μαθητής του Νικηφόρου Γρηγορά, συγγραφέας μεταξύ άλλων και των έργων "Μέθοδος κατασκευής αστρολαβικού οργάνου", "Μέθοδοι λογικαί ηλιακών και σεληνιακών κύκλων", "Περί εύρέσεως των τετραγωνικών πλευρών των μη ρητών τετραγώνων αριθμών".Ραβδάς Νικόλαος, λόγιος και μαθηματικός, συγγραφέας των έργων "Παράδοσις σύντομος και σαφέστατη της ψηφοφορικής (=αριθμητικής) επιστήμης" και "Πολιτικών (=πρακτικών) λογαριασμών μέθοδος". Το πρώτο έργο αναφέρεται σε κλάσματα και τους δεκαδικούς αριθμούς, στο δεύτερο αναφέρεται η γνωστή σε όλους μέθοδος των τριών.Μοσχόπουλος Μανουήλ, λόγιος και μαθηματικός, συγγραφέας του "Παράδοσις εις την εύρεσιν των τετραγώνων αριθμών" που συνίσταται στην διάταξη ν^2 ακεραίων μέσα σε ένα τετράγωνο με ν γραμμές και ν στήλες έτσι ώστε οι αριθμοί που διατάσσονται σε κάθε γραμμή, σε κάθε στήλη, και σε κάθε διαγώνιο να έχουν το άθροισμα ν*(ν^2 +1)/2Βαλσαμών Μιχαήλ, μαθηματικός, θεωρούμενος ως ο επιφανέστερος των Ρωμηών κανονολόγων, καθηγητής στην ΠΑτριαρχική Σχολή.Γεώργιος ο Γεωμέτρης, μαθηματικός, συγγραφέας του "Μέθοδος της γεωμετρίας".Δημήτριος Πεπαγωμένος, ζωολόγος, πτηνολόγος, φαρμακολόγος, συγγραφέας των "Περί της των ιεράκων ανατροφής και θεραπείας", "Κυνοσόφιον", "Ορνεοσόφιον" κ.ά.Καβασίλας Νικόλαος, λόγιος, μαθηματικός και αστρονόμος. Σε επιστολή του αποδίδει τις παλίρροιες στην έλξη που προκαλεί η δύναμη της σελήνης, η οποία διαδίδεται ευθύγραμμα μαζί με το φώς της. Στην ίδια επιστολή δίνει μια ερμηνεία στα αίτια του σχηματισμού του ουράνιου τόξου, ερμηνεία παρόμοια με αυτή των δυτικών οπτικών του 17ου αι. Εκτέλεσε πειράματα πάνω στη διάθλαση του φωτός και στην πορεία των ακτίνων, μέσα σε μια διάφανη σφαίρα με νερό.Λιβαδηνός Ανδρέας, λόγιος, συγγραφέας του γεωγραφικού "Περιήγησις"¨.Μανουήλ ο ΤΡαπεζούντιος, λόγιος μαθηματικός και αστρονόμος, μαθητής του Χιονάδη. Δίδαξε μαθηματικά και αστρονομία στη σχολή της Τραπεζούντας.Προδρομηνός Νεόφυτος, βοτανολόγος, συντάκτης βοτανολογικού λεξικού.Χρυσοκόκκης Γεώργιος, αστρονόμος, μαθηματικός, και γεωγράφος. Δίδαξε αστρονομία στη σχολή της Τραπεζούντας. Εργα του: "Περί της επωνυμίας πόλεων και τόπων", "Πως ο της σελήνης ευρίσκεται κύκλος" κ.ά.Χορτασμένος Ιωάννης (1370-1437), λόγιος, μαθηματικός, αστρονόμος. Στα χειρόγραφά του αναφέρονται σχόλια στο πρόβλημα του τετραγωνισμού του κύκλου.Εννοείται πως υπήρξαν και τεράστιες σφαγές και καταστροφές ειδικά σε ελληνικά μνημεία και κείμενα αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο...
΅Επίσης το Βυζάντιο την εποχή του ήταν ΜΑΚΡΑΝ το πολιτισμικό κέντρο όλου του κόσμου ....ο μεσαιωνικός ευρωπαϊκός κόσμος αναλωνόταν σε σφαγές μαγισσών και μάγων.

Μόνο μετά την πτώση του Βυζαντίου η οποία ξεκίνησε το 1204-1453 αρχίσε η αναγέννηση που ακόμα και εκεί και μέχρι το 18ο αιώνα τα έργα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα τα θεωρούσαν Ευαγγέλιο και όποιος τόλμαγε να τα αμφισβητήσει....ΠΥΡΑ...

____Ο Da Vinci τα έργα του τα έκανε το 1470 δηλαδή μετά την άλωση.

Οι άραβες κάναν σπουδαία δουλειά αλλά μικρή ΄σε διάρκει γιατί γρήγορα τους χτύπησε το Ισλάμ..


΄......................................

Το άλλο το kουφό της σελίδας του Euro ότι το όνομα του Σωκράτη έγινε γνωστό κυρίως γιατί αγωνίστηκε με τη φανέλα της Βραζιλίας ο Socrates;;;

Ακόμα γελάω...αλλωστε γι αυτό και είναι κα ανυπόγραφο.

snips
16-06-04, 16:08
1. Οι μόνοι κατάλληλοι για να μιλήσουν για τις παραβιάσεις του ενός ή του άλλου FIR καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται αυτές, είναι οι ίδιοι οι ιπτάμενοι ή οι ελεγκτές Αεράμυνας της Π.Α.

"Εξυπνάδες" δεν χωράνε πάνω σε αυτό το θέμα να ειπωθούν απο κανέναν. Έχουμε ήδη πολλούς καραγκιόζηδες δημοσιογράφους, δεν χρειαζόματε και άλλους.

2. Αλήθεια νομίζετε ότι επειδή κάποτε υπηρετήσατε στην ΠΑ είστε και γνώστες όλων των απόρρητων Διαταγών που υπάρχουν? Έλεος ρε παιδιά ...για πια θητεία μιλάτε???...Εδώ οι μόνιμοι ψάχνονται σε όλοι τους την καριέρα μέσα στις διαταγές...και εσείς τα μάθατε στους 12 μήνες????

3.. Συνεχείστε να μπλέκετε Ελληνισμό με Χριστιανισμό (και κατ' επέκταση ΒΥζάντιο) και δεν ξέρω γω πια άλλη θρησκεία σας έρχεται στο μυαλό και αν καταλήξετε σε κάτι λογικό πείτε το και σε μένα..

dantouan
16-06-04, 16:20
1. Οι μόνοι κατάλληλοι για να μιλήσουν για τις παραβιάσεις του ενός ή του άλλου FIR καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται αυτές, είναι οι ίδιοι οι ιπτάμενοι ή οι ελεγκτές Αεράμυνας της Π.Α.

"Εξυπνάδες" δεν χωράνε πάνω σε αυτό το θέμα να ειπωθούν απο κανέναν. Έχουμε ήδη πολλούς καραγκιόζηδες δημοσιογράφους, δεν χρειαζόματε και άλλους.

2. Αλήθεια νομίζετε ότι επειδή κάποτε υπηρετήσατε στην ΠΑ είστε και γνώστες όλων των απόρρητων Διαταγών που υπάρχουν? Έλεος ρε παιδιά ...για πια θητεία μιλάτε???...Εδώ οι μόνιμοι ψάχνονται σε όλοι τους την καριέρα μέσα στις διαταγές...και εσείς τα μάθατε στους 12 μήνες????

Φιλε πρεπει να μαθεις κατι, οσες παραβιασεις γινονται απο τους Τουρκους, αλλες τοσες γινονται και απο τους Ελληνες.
Σε διαβεβαιω γι'αυτο καθως σε καποια φαση στον στρατο ημουν οδηγος του Α' Υπαρχηγου ΓΕΕΘΑ, και χωρις να λεμε πολλα-πολλα, οι παραβιασεις ειναι θεμα ρουτινας 8)

newcommer
16-06-04, 16:34
'αποσύρθηκε' η σελιδα στο euro2004.com......

well done boys.

xxxxx
16-06-04, 17:31
Φίλοι μου,

Για μένα έχει σημασία ότι με τη φασαρία ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ όλοι μαζί να
φύγει η ηλίθια σελίδα που είχάν βάλει στην ιστοσελίδα του EURO.

Έγω προσπαθώ να έχω ανοιχτούς ορίζοντες και είπα ότι αναγνωρίζω
πολλά θετικά στους αριστερούς ένα εκ των οποίων είναι η μαχητικότητα
και η αγωνιστικότητα.

Το να με κατηγορείς φίλε ότι είμαι χουντο-βασιλικός-ακροδεξιός
αποτελεί απόδειξη αυτού που είπα, ότι ο λόγος σου είναι ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ.
Εγώ σίγουρα προβληματίζομαι με αυτό που λες και διεξάγω ένα πολιτικό
και δημοκρατικό διάλογο μαζί σου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνω
προσωπική επίθεση σε σένα. Στην δημοκρατία έχω το δικαίωμα του
αυτοπροσδιορισμού και δεν θεωρώ τον εαυτό μου χουντικο-βασιλικό-ακροδεξιό.
Έχεις κι εσύ όμως το δικαίωμα να εκφράζεις τη γνώμη σου και να λες ότι είμαι.
Γι' αυτό δεν μπορώ να σε πείσω περαιτέρω.

Να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα μπορούσα να ψηφίσω οποιοδήποτε κόμμα του
πολιτικής σκακιέρας που θα πρέσβευε ελληνικές ιδέες. Από ΚΚΕ μέχρι ΛΑ.Ο.Σ.

Σημασία έχει ότι τα καταφέραμε. Φανταστείτε να κάναμε τον ίδιο αγώνα για κάθε
περίπτωση που οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... Αυτά τα πράγματα
δεν πρέπει να τα αφήνουμε να περνάνε.

EvilHawk
16-06-04, 17:34
ermis333, για το 1-8 το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι ο αντικομμουνισμός σου είναι τόσο έκδηλος που δεν ταιρίαζει να το παίζεις αμερόληπτος!
Θα συμφωνήσω μονάχα στο ότι ο "εμφύλιος" κόστισε στην Ελλάδα το 45% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της που ή σκοτώθηκε ή αναγκάστηκε να ξενιτευτεί και αρκετά χρόνια σκοταδισμού και κυνήγητό πρακτόρων που μόνο τα ξένα συμφέροντα εξυπηρετούσαν!

xxxxx
16-06-04, 17:41
Από τις 19:00 και μετά πάντως θα είμαστε ΟΛΟΙ ενωμένοι για έναν κοινό
ποδοσφαιρικό σκοπό. :)

Άντε καλή μας τύχη, γιατί σίγουρα θα τη χρειατούμε.

ermis333
16-06-04, 19:00
EvilHawk, Αν από το κείμενο μου έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα τότε λυπάμαι αλλά δεν ξέρεις να διαβάζεις....

Η μόνη θέση που πήρα ήταν αυτή της ισόποσης ευθύνης και των δύο "ρευμάτων" και απάντησα στις απόψεις του στυλ η κακιά "δεξιά" παρουσιάζοντας ορισμένα κακά από την αριστερή πλευρά.

Αν πετάς τόσο εύκολα το αντι-κάτι λυπάμαι αλλά ταμπελιάζεις πολύ εύκολα (φασιστική νοοτροπία αν έχεις ακουστά).

Αλλά ευτυχώς από την οικογένεια μου ο μέν αδελφός της γιαγιας μου πολεμούσε με τους δεξιούς του Ζέρβα τους Γερμανούς ενώ ο παππούς μου ήταν με το ΕΑΜ και ευτηχώς κανένας τους δεν έλαβε μέρος στον εμφύλιο πόλεμο...οπότε δεν έχω υποκειμενικές απόψεις. Γκέγκε...

EvilHawk
16-06-04, 20:19
Μπααα εγώ καλά διαβάζω , αλλά για πράκτορες των "Βούλγαρων" και για "λάιλαπα του Κομμουνισμού" και μνήματα θυμάτων ισάριθμα απο Γερμανούς και ΕΛΑΣ είχα καιρό να διαβάσω!

ermis333
16-06-04, 21:17
EvilHawk, Ρε συ μάθε να διαβάζεις ολοκληρωτικά τα κείμενα και σταμάτα να κολλάς..

1.ΥΠΗΡΞΕ αγαστή συνεργασία μεταξύ ορισμένων αριστερών μαχητών του εμφυλίου και Βουλγάρων, όπως υπήρξε και συνεργασία μεταξύ δεξιών και Γερμανών δηλαδή πώς να το κάνουμε θα αλλάξουμε την ιστορία επειδή δεν σου αρέσει εσένα.

2.Γράφω
5. Πολλά "τάγματα ασφαλείας" (εννοείται πως τα θεωρώ απαράδεκτα) δημιουργήθηκαν από ΚΟΙΝΟΥ μεταξύ Γερμανών αλλά και συμμάχων, για να "προστατευθούν" οι κάτοικη από την λέλαπα του Κομμουνισμού....(μην ξεχνάτε πως μιλάμε για 60 χρόνια πρίν και για την τεράστια διαμάχη για το ποιος θα επικρατήσει).


Σε περίπτωση που ΔΕΝ το βλέπεις έχω βάλει το προστατευθούν σε εισαγωγικά μεταφέρονατας τις τότε απόψεις των δυτικών για τον κομμουνισμό και ΔΕΝ αποτελεί προσωπική μου γνώμη γι αυτό και αναφέρω μετά το σχόλιο "μην ξεχνάτε πως μιλάμε για 60 χρόνια πρίν και για την τεράστια διαμάχη για το ποιος θα επικρατήσει".

Τώρα δεν φταίω εγώ αν δεν καταλαβαίνεις τώρα όσον αφορά το και μνήματα θυμάτων ισάριθμα απο Γερμανούς και ΕΛΑΣ είχα καιρό να διαβάσω!

Εμένα δεν με νοιάζει που εσύ έχει καιρό να το διαβάσεις αν θες πήγαινε δες τα...τα μνήματα αναφέρουν "Θυματα του 2ου παγκοσμίου πολέμου" αν ρωτήσεις τους κατοίκους της περιοχής σου "πετάνε" την βόμβα αυτούς τους σκοτώσαν οι Γερμανοί και αυτούς οι αριστεροί...

Αλλά τι λέω εγώ έεεεε??? ΟΙ αριστεροί ήταν ΑΓΙΟΙ!!!!

Για μένα το επαναλαμβάνω όσα γίναν κατά των Γερμανών ήταν καλά από όποιους κι αν έγιναν αλλά μετά (εμφύλιος και λίγο πιο πρίν) ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΘΙΚΙΑ ανεξαρτήτως πολιτικής ροπής....

Αν δεν το δέχεσαι αυτό τότε πολύ απλά δεν έχεις ιδέα από πραγματική ιστορία και αναλώνεσαι στα όσα (ΜΙΣΑ) γράφουν ορισμένες φυλλάδες.

Jsone
17-06-04, 00:20
Οχι μονο η ελληνική σελίδα αλλα και ολες οι σελιδες που περιειχαν τις ιστοριες των
Χωρων που συμμετεχουν στο Euro σβηστηκαν απο τη σελιδα.Παντως ακομα δεν καταλαβαινω γιατι καθισαν και εμπλεξαν σε σελιδα ποδοσφαιρικης διοργανωσης τοσο "πονεμενο" πραγμα οπως την ιστορια.Ηταν εντελως ασχετη υποθεση.

WAntilles
17-06-04, 01:38
1. Οι μόνοι κατάλληλοι για να μιλήσουν για τις παραβιάσεις του ενός ή του άλλου FIR καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται αυτές, είναι οι ίδιοι οι ιπτάμενοι ή οι ελεγκτές Αεράμυνας της Π.Α.

"Εξυπνάδες" δεν χωράνε πάνω σε αυτό το θέμα να ειπωθούν απο κανέναν. Έχουμε ήδη πολλούς καραγκιόζηδες δημοσιογράφους, δεν χρειαζόματε και άλλους.

2. Αλήθεια νομίζετε ότι επειδή κάποτε υπηρετήσατε στην ΠΑ είστε και γνώστες όλων των απόρρητων Διαταγών που υπάρχουν? Έλεος ρε παιδιά ...για πια θητεία μιλάτε???...Εδώ οι μόνιμοι ψάχνονται σε όλοι τους την καριέρα μέσα στις διαταγές...και εσείς τα μάθατε στους 12 μήνες????

1. Υπηρέτησα στον στρατό και όχι στην ΠΑ.

2. Για τις παραβιάσεις, δες και το σωστό που λέει ο Dantouan.


3.. Συνεχείστε να μπλέκετε Ελληνισμό με Χριστιανισμό (και κατ' επέκταση ΒΥζάντιο) και δεν ξέρω γω πια άλλη θρησκεία σας έρχεται στο μυαλό και αν καταλήξετε σε κάτι λογικό πείτε το και σε μένα..

Ίσα-ίσα εγώ διαχωρίζω πλήρως ελληνισμό με χριστιανισμό.

Ο χριστιανισμός είναι η απόληξη της μυθολογίας των εβραίων.

WAntilles
17-06-04, 01:42
ermis333 καλά στα λέει ο evilhawk.

Για μετά τον εμφύλιο τί έχεις να πεις; Όλα τα παρακάτω μόνο οι δεξιοί τα κάνανε:

- μακρονήσια κι εξορίες
- πιστποιητικά κοινωνικών φρονημάτων
- ξύλο ΕΚΟΦ, Blue Angels & Rangers
- βία και νοθεία με ψηφίζοντα οικόπεδα και δέντρα
- δολοφονίες Παναγούλη, Λαμπράκη κλπ.
- χούντα συνταγματαρχαίων

WAntilles
17-06-04, 01:49
Το να με κατηγορείς φίλε ότι είμαι χουντο-βασιλικός-ακροδεξιός
αποτελεί απόδειξη αυτού που είπα, ότι ο λόγος σου είναι ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ.

Γιατί είναι διχαστικός; Επειδή είναι αληθινός;

Με χουντοβασιλικά αποβράσματα, γιατί αποβράσματα είναι όλοι αυτοί, δεν θέλω να έχω καμμία σχέση.


Εγώ σίγουρα προβληματίζομαι με αυτό που λες και διεξάγω ένα πολιτικό
και δημοκρατικό διάλογο μαζί σου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνω
προσωπική επίθεση σε σένα.

Βλέπε και τί λέω παραπάνω. Δεν σου κάνω προσωπική επίθεση. Απλά εσένα σε πειράζει να σε λένε χουντο-βασιλικό-δεξιό.


Στην δημοκρατία έχω το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και δεν θεωρώ τον εαυτό μου χουντικο-βασιλικό-ακροδεξιό.

Τα ίδια λέει και το ΛΑ.Ο.Σ.


Να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα μπορούσα να ψηφίσω οποιοδήποτε κόμμα του
πολιτικής σκακιέρας που θα πρέσβευε ελληνικές ιδέες. Από ΚΚΕ μέχρι ΛΑ.Ο.Σ.

1. Εξήγησέ μου ποιές είναι π.χ. οι ελληνικές ιδέες; Να καούν στο φούρνο όλοι οι υπόλοιποι λαοί;

2. ΚΚΕ και ΛΑΟΣ είναι κατ' εμέ τα πλέον επικίνδυνα και ακραία κόμματα. Το καθένα για δικούς του διαφορετικούς λόγους.


Σημασία έχει ότι τα καταφέραμε. Φανταστείτε να κάναμε τον ίδιο αγώνα για κάθε
περίπτωση που οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... Αυτά τα πράγματα
δεν πρέπει να τα αφήνουμε να περνάνε.

Ίσα-ίσα κακώς γίνονταν τότε τα συλλαλητήρια για το όνομα.

Σημασία δεν έχει πώς θα ονομάζεται η FYROM.

Δε πα να λέγεται και Μακεδονία του Βουκεφάλα.

Σημασία έχει να παραιτηθούν από τις επεκτατικές βλέψεις, να αλλάξουν το σύνταγμά τους, τα σχολικά τους βιβλία κλπ.

Στο κάτω-κάτω, η περιοχή αυτή γεωγραφικά είναι και ορθώς λέγεται Μακεδονία.

Το κράτος του Φίλιππου έφτανε μέχρι την σημερινή Φιλιππούπολη.

Άλλο εάν φυλετικά, οι της FYROM είναι σαφέστατα Σλάβοι.

xxxxx
17-06-04, 08:33
Ναι, είναι διχαστικός γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορείς
να ξέρεις ΕΣΥ τι είμαι εγώ και να μην ξέρω ΕΓΩ τι είμαι εγώ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ καθώς
συνεχίζεις να κάνεις αναφορές σε βασιλιάδες και χούντες.
Μήπως βλέπεις φαντάσματα ή μου φαίνεται; Ένας "προοδευτικός"
σαν και σένα υποτίθεται ότι πρέπει να βλέπει ΜΠΡΟΣΤΑ και όχι πίσω.
Αν αισθάνεσαι ότι απειλείσαι από το ΛΑ.Ο.Σ να σου υπενθυμίσω
ότι ένα δημοκρατικό και προοδευτικό όν σαν και σένα θα πρέπει
να έχει τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία να δέχεται τα
αποτελέσματα των εκλογών. Οτιδήποτε άλλο είναι φασιστική νοοτροπία.

Όσο για αυτό που λες ότι δεν σε πειράζει και να λέγεται
Μακεδόνια το FYROM, λυπάμαι αλλά το 95% των ατόμων εδώ μέσα
διαφωνέί με αυτές τις επικίνδυνες απόψεις.

Σε κάτι άλλο που λες, από όλο τον ελληνικό πολιτισμό εσύ
έβγαλες το συμπέρασμα ότι "ελληνική ιδέα" είναι να καίω
στο φούρνο τους άλλους λαούς;

Λυπάμαι ειλικρινά γι' αυτά που λες, αλλά δεν ανήσυχω γιατί
θεωρώ ότι δεν πείθεις κανέναν με έναν λόγο τόσο ανερμάτιστο.

EvilHawk
17-06-04, 08:50
1.ΥΠΗΡΞΕ αγαστή συνεργασία μεταξύ ορισμένων αριστερών μαχητών του εμφυλίου και Βουλγάρων, όπως υπήρξε και συνεργασία μεταξύ δεξιών και Γερμανών δηλαδή πώς να το κάνουμε θα αλλάξουμε την ιστορία επειδή δεν σου αρέσει εσένα.

Σε βολεύει να ανακατεύεις διαφορετικές χρονικές περιόδους για να βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα? Οι Γερμανοί ήταν ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΒΡΕΕΕεεεεεεδημιουργήθηκαν από ΚΟΙΝΟΥ μεταξύ Γερμανών αλλά και συμμάχων, για να "προστατευθούν" οι κάτοικη από την λέλαπα του Κομμουνισμού..

Γερμανοί και Συμμαχοι μαζί?
Αυτό αποτελεί ιστορικό γεγονός?Αλλά τι λέω εγώ έεεεε??? ΟΙ αριστεροί ήταν ΑΓΙΟΙ!!!!
Για μένα το επαναλαμβάνω όσα γίναν κατά των Γερμανών ήταν καλά από όποιους κι αν έγιναν αλλά μετά (εμφύλιος και λίγο πιο πρίν) ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΘΙΚΙΑ ανεξαρτήτως πολιτικής ροπής....

Τήν γνώμη μου για τον "εμφύλιο" την έχω ήδη γράψει! Και χωρίς να κάνω διακρίσει για το απο ποια μερία ήταν τα θύματα!
->ότι ο "εμφύλιος" κόστισε στην Ελλάδα το 45% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της που ή σκοτώθηκε ή αναγκάστηκε να ξενιτευτεί και αρκετά χρόνια σκοταδισμού και κυνήγητό πρακτόρων που μόνο τα ξένα συμφέροντα εξυπηρετούσαν!Αν δεν το δέχεσαι αυτό τότε πολύ απλά δεν έχεις ιδέα από πραγματική ιστορία και αναλώνεσαι στα όσα (ΜΙΣΑ) γράφουν ορισμένες φυλλάδες

Τίς διαβάζουμε μαζί και έχεις άποψη ή το φαντάστηκες?

Ρίξε μια ματία στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία χωρίς τάση για ρεβανσισμό και θα καταλάβεις για την πορεία της τα τελευταία 100+ χρόνια!

EvilHawk
17-06-04, 08:57
Για μετά τον εμφύλιο τί έχεις να πεις; Όλα τα παρακάτω μόνο οι δεξιοί τα κάνανε:

- μακρονήσια κι εξορίες
- πιστποιητικά κοινωνικών φρονημάτων
- ξύλο ΕΚΟΦ, Blue Angels & Rangers
- βία και νοθεία με ψηφίζοντα οικόπεδα και δέντρα
- δολοφονίες Παναγούλη, Λαμπράκη κλπ.
- χούντα συνταγματαρχαίων


WAntilles, πάνε τελείωσανε όλα αυτά, δεν εχει νόημα να κοιτάμε πίσω!
Η μοναδική αξία που έχουν να τα θυμόμαστε είναι για να μας γίνουν σε όλους μάθημα το που μπορεί να οδηγήσει η μισαλλαδοξία και ο διχασμός!
Ακόμα και τα θύματα των περιπτώσεων που λές, κοιτάνε μπροστά τώρα πια!

odd
17-06-04, 12:35
Δεν θα μιλήσω επί της ουσίας σ' αυτό το θρεντ. Το θέμα είναι τεράστιο και θέλει πολύ διάβασμα. Δυο πράγματα μόνο:

-Αυτά που θεωρούν ΚΑΘΕ κάτοικοι μιας χώρας για την ιστορία τους δεν είναι 100% αλήθεια. Η εξουσία αποκρύβει ή παραποιεί πολλές φορές την ιστορική αλήθεια μόνο και μόνο για να ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ την εθνική συνείδηση των κατοίκων τους έθνους-κράτους. Ας μη ξεχνάμε πως ΟΥΤΕ έθνος ΟΥΤΕ κράτος υπήρχε "από πάντα".

-Αν δεν υπήρχαν τα 20.000.000 νεκρών σοβιετικών στο Β' ΠΠ και το ανατολικό μέτωπο, δεν θα υπήρχε ούτε Νορμανδία ούτε τίποτα, και η έκβαση του πολέμου θα ήταν μάλλον διαφορετική..

EvilHawk
17-06-04, 13:30
odd, γιατί δεν βγάζεις το αστεράκι απο την υπογραφή σου, δεν νομίζω να περεξηγηθεί κανένας :wink:

odd
17-06-04, 14:11
lol, επειδή συνήθως υπάρχει μια λιστα με απαγορευμένες λέξεις και ίσως το fucking να απαγορευόταν :wink:
Τεσπα, μάλλον θα αλλάξω την υπογραφή λόγω επικαιρότητας αν και ο πόλεμος ουσιαστικά συνεχίζεται...

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.