PDA

Επιστροφή στο Forum : Οι πωλήσεις ψηφιακής μουσικής διπλασιάστηκαν μέσα στο 2006



Reef
17-01-07, 20:13
Οι πωλήσεις ψηφιακής μουσικής διπλασιάστηκαν μέσα στο 2006 χάρη στην καλύτερη διανομή, αλλά η αύξηση δεν ανταποκρίνεται στην πτώση των πωλήσεων CD, δήλωσε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ο Διεθνής Οργανισμός της Φωνογραφικής Βιομηχανίας (International Federation of the Phonographic Industry - IFPI).

Τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα $2 δισεκατομμύρια για τον χρόνο, και αναλογούν για περίπου το 10% της συνολικής αγοράς μουσικής, είπε ο IFPI (http://www.ifpi.org/) στην ετησία αναφορά του για την ψηφιακή μουσική (http://www.ifpi.org/content/section_resources/digital-music-report.html).

Ο IFPI απέδωσε την άνοδο στην μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων ψηφιακής μουσικής που είναι διαθέσιμα καθώς και στον διπλασιασμό του αριθμού τραγουδιών που είναι διαθέσιμα στα 4 εκατομμύρια.

Η εμπορική ένωση δισκογραφικών εταιρειών κατηγορεί τα μουσικά download από δίκτυα peer-to-peer σαν ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα, παρόλο που είπε πως οι μηνύσεις εναντίον όσων μοιράζονται μουσική (http://www.infoworld.com/article/06/10/17/HNrecordingbizsues_1.html) και εναντίον δικτύων file-sharing έχουν δράσει ως αποτρεπτικό. Η οργάνωση είπε ότι 10.000 μηνύσεις έχουν γίνει σε 18 χώρες το 2006.

Έρευνες δείχνουν ότι το 14% των ιδιοκτητών φορητών συσκευών συνήθως παίρνουν το περιεχόμενο τους από νόμιμα site, αλλά το ίδιο ποσοστό χρησιμοποιεί δίκτυα p2p για μη εξουσιοδοτημένες λήψεις. Συνολικά όμως, η IFPI είπε ότι ένα μικρο ποσοστό της μουσικής που είναι αποθηκευμένη σε συσκευές έχει αγοραστεί.

πηγή: infoworld (http://www.infoworld.com/article/07/01/17/HNdigitalmusicsales_1.html?source=rss&url=http://www.infoworld.com/article/07/01/17/HNdigitalmusicsales_1.html)

@ ADSLgr.com All rights reserved.