Επιστροφή στο Forum : Κάρτα ανεργίας και Φοιτητής με επιδότηση ΕΣΠΑ.
Καλησπέρα.
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.
Μάθετε πώς μπορείτε αν είστε άνεργη ή απολυμένη να επιδοτηθείτε με 20.000 ευρώ (http://www.adslgr.com/forum/threads/704178-%CE%9C%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-20-000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E?highlight=%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7)
Σε αυτό το λινκ λέει για την επιδότηση του ΕΣΠΑ για τις άνεργες γυναίκες.
Λοιπόν, η κοπέλα μου είναι φοιτήτρια αλλά έβγαλε κάρτα ανεργίας χωρίς να τους το πει. Ο λόγος που έβγαλε είναι για να πάρει τα χρήματα της επιδότησης ώστε να ανοίξει επιχείρηση με ρούχα.
Ερωτήσεις:
1)Υπάρχει περίπτωση να δεχτεί πειθαρχικές κυρώσεις αν το μάθουν οι υπηρεσίες? Και ποιες είναι αυτές? Βασικά αυτό μας είπε η προϊσταμένη στον ΟΑΕΔ, αλλά σχετικά με την έκδοση της κάρτας ανεργίας μόνο. Δεν της είπαμε για το ΕΣΠΑ βέβαια, όμως μας φόβισε αρκετά.
2) Πώς ακυρώνουμε την κάρτα?
Και εγώ είμαι φοιτητής στο 20 ετος σπουδών. Τί σχέσει έχει η ανεργία με τη φοιτηση σε κάποια σχολή; Δεν είναι αμοιβόμενη εργασία η φοίτηση σε κάποια σχολή.
Μα δεν επιτρέπεται η έκδοση κάρτας ανεργίας σε φοιτητές. Έτσι λέει ο νόμος, μου είπαν.
Η ερώτηση μου είναι άλλη. Αφού απαγορεύεται, φοβάμαι μην έχει κάποια κύρωση από το κράτος. Διότι μιλάμε για πολλά χρήματα.
Θα έχει λοιπόν κύρωση?
Εγώ είμαι φοιτητης από το 1993 και εργάζομαι από το 1996. Τι είμαι φοιτητής ή εργαζόμενος;
Καλώς ή κακώς φοιτής με κάρτα εργασίας απαγορεύεται. Οι φοιτητές βάσει του Ευρωπαικού Κανονισμού 1987/2000 δεν συμπεριλαμβανονται στο εργατικο δυναμικο.
Ελπίζω να μην πρέπει να επιστρέψω τα επιδόματα που έχω εισπράξει κατα καιρούς....
Όποιος έχει κολλήσει ένσημα κατά την διάρκεια της φοίτητης μπορεί να έχει και κάρτα γιατί έχει δώσει προτεραιότητα στην εργασία. Αλλιώς η έννοια δια βίου εκπαίδευση δεν στέκει σαν έννοια.
Παιδιά μια που τελικά την βγάλαμε την κάρτα "παρανόμως" θα υπάρξει πρόβλημα με το ΕΣΠΑ? Μιλάμε για 10000-20000 χιλιάρικα.
Μην βρούμε και τον μπελά μας. Αλλιώς να την ακυρώσουμε.
Πιστεύω οτι στο Ο.Α.Ε.Δ. θα σε ενημερώσουν καλύτερα.
Φίλε μου στον ΟΑΕΔ μου είπαν κατηγορηματικά ότι δεν γίνεται φοιτητής να βγάλει κάρτα.:p Κάτι που ήξερα.
Τώρα που την βγάλαμε τι θα κάνουμε είναι το θέμα.
Εγώ, επειδή συνέχισα και 6 μήνες μετά την πρακτική άσκηση να εργάζομαι στον εργοδότη και επιδή ποιό πρίν είχα δουλέψει και 4 μήνε σε άλλη δουλειά, μου είπαν στον ΟΑΕΔ οτι εφόσον έχω δώσει προτεραιότητα στην εργασία (ένσημα) δικαιούμαι κάρτα. Τώρα σαφώς η περιπτωσή σου είναι διαφορετική.
Ναι. Ξέρω ότι αν έχεις ένσημα δικαιούσαι να βγάλεις ακόμα και αν είσαι φοιτητής. Η κοπελιά δεν έχει όμως.
Τέλος πάντων, μάλλον πάμε για ακύρωση αύριο. Δεν θέλω να βρει το μπελά της.
Ακύρωση πώς κάνεις?
Καλησπέρα.
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.
Μάθετε πώς μπορείτε αν είστε άνεργη ή απολυμένη να επιδοτηθείτε με 20.000 ευρώ (http://www.adslgr.com/forum/threads/704178-%CE%9C%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-20-000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E?highlight=%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7)
Σε αυτό το λινκ λέει για την επιδότηση του ΕΣΠΑ για τις άνεργες γυναίκες.
Λοιπόν, η κοπέλα μου είναι φοιτήτρια αλλά έβγαλε κάρτα ανεργίας χωρίς να τους το πει. Ο λόγος που έβγαλε είναι για να πάρει τα χρήματα της επιδότησης ώστε να ανοίξει επιχείρηση με ρούχα.
Ερωτήσεις:
1)Υπάρχει περίπτωση να δεχτεί πειθαρχικές κυρώσεις αν το μάθουν οι υπηρεσίες? Και ποιες είναι αυτές? Βασικά αυτό μας είπε η προϊσταμένη στον ΟΑΕΔ, αλλά σχετικά με την έκδοση της κάρτας ανεργίας μόνο. Δεν της είπαμε για το ΕΣΠΑ βέβαια, όμως μας φόβισε αρκετά.
2) Πώς ακυρώνουμε την κάρτα?
Καλά έκανε και σε φόβισε!. :what: Εννοείται ότι απαγορεύεται από το νόμο. Είναι πλαστά στοιχεία αυτά φοιτητής με κάρτα ανεργίας και με επιδότηση 20.000 ευρώ. Έλεος!. Καλά σου είπαν στον ΟΑΕΔ!. Τώρα αν εσύ ακόμα και τώρα που σου είπαν ότι είναι παράνομο αυτό που πας να κάνεις θέλεις να βρεις τρόπο να την περάσεις ελαφρά δικό σου πρόβλημα. Τέλοσπάντων κάνε ό,τι θέλεις αλλά μη ρωτάς τα αυτονόητα για κάτι που είναι καραμπινάτο παράνομο και το παρουσιάζεις και σαν πρόβλημα. :shock::shock::shock: 'Ελεος!.
Η ακύρωση της κάρτας γίνεται και αυτόματα αν δεν την ανανεώσεις.
Η ακύρωση της κάρτας γίνεται και αυτόματα αν δεν την ανανεώσεις.
Κανονικά πάει για ακύρωση ναι. Άσχετα αν την ανανεώσεις ή όχι. Τελοσπάντων ας κάνει ό,τι θέλει.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Estela εσύ τι απάντησες τώρα? Για να μου την πεις μόνο? Γράφεις και έλεος!
Βεβαίως και είναι πρόβλημα. Και ποιο είναι το αυτονόητο? Ξέρεις ότι όταν έχεις φοιτήσει 4+2 χρόνια δικαιούσαι και από τον νόμο να βγάλεις κάρτα? Αυτή είναι η περίπτωση μας.
Κανέναν δεν θα κλέψουμε, αλλιώς δεν θα έβγαινα να το διατυμπανίζω στα φόρουμ. Την κάρτα την βγάλαμε στα 4+1 χρόνια γι'αυτό έγραψα "παρανόμως". Τώρα όμως είμαστε νόμιμοι.
Εμείς δεν ανησυχούμε τόσο για την κάρτα διότι καλυπτόμεθα νομικά. Το ΕΣΠΑ μας προβληματίζει.
Θερμή παράκληση. Ή απάντησε ευγενικά αν γνωρίζεις κάποια πράγματα όπως οι άλλοι συμφορουμίτες ή μην ασχολείσαι.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Estela εσύ τι απάντησες τώρα? Για να μου την πεις μόνο? Γράφεις και έλεος!
Βεβαίως και είναι πρόβλημα. Και ποιο είναι το αυτονόητο? Ξέρεις ότι όταν έχεις φοιτήσει 4+2 χρόνια δικαιούσαι και από τον νόμο να βγάλεις κάρτα? Αυτή είναι η περίπτωση μας.
Κανέναν δεν θα κλέψουμε, αλλιώς δεν θα έβγαινα να το διατυμπανίζω στα φόρουμ. Την κάρτα την βγάλαμε στα 4+1 χρόνια γι'αυτό έγραψα "παρανόμως". Τώρα όμως είμαστε νόμιμοι.
Εμείς δεν ανησυχούμε τόσο για την κάρτα διότι καλυπτόμεθα νομικά. Το ΕΣΠΑ μας προβληματίζει.
Θερμή παράκληση. Ή απάντησε ευγενικά αν γνωρίζεις κάποια πράγματα όπως οι άλλοι συμφορουμίτες ή μην ασχολείσαι.
Απάντησα γιατί έχω γνώσεις και το θέμα το γνωρίζω. Κατ' αρχήν αυτό το έκανε ο ΟΑΕΔ είναι απλώς ένα παράθυρο βοήθειας. Τρελό φαγοπότι. Δεύτερον, εσύ ο ίδιος είπες πριν 15 ποστ ότι είσαι/είναι φοιτητής δεν με αφορά τελοσπάντων και άρα δεν δικαιούται να έχει κάρτα ανεργίας. Κανένας φοιτητής δεν το κάνει αυτό. Ούτε σε προπτυχιακό, ούτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Και μετά από 15 ποστ ανακάλυψες ότι είσαι 4+2;;;; Έλεος και ξανά έλεος!. Δεν πα να αδειάσεις και το μισό ταμείο του ΟΑΕΔ, δεν με νοιάζει.
Over and out από εμένα.
Over and out από εμένα.
Δεν είμαι εγώ 4+2. Ξαναδιάβασε παραπάνω. Δεν το κάνει κανείς φοιτητής??? Χα χα χα! Αστειεύεσαι βέβαια. Εγώ το έκανα ακριβώς στο μεταπτυχιακό μου στα 6 χρόνια φοίτησης ΜΕ ΤΙΣ ευλογίες του ΟΑΕΔ!
Κανονικά και με τον νόμο! Και δεν είχα ούτε ένα ένσημο. Με "μαύρα" ψίχουλα δούλευα από τα 15 μου και. Απ'ό,τι φαίνεται δεν στα είπαν ή δεν τα διάβασες καλά.
Τέλος πάντων, κρατάω την παραπάνω σου φράση και καλή σου νύχτα. Το θέμα θα :lock: εξάλλου.
Δεν είμαι εγώ 4+2. Ξαναδιάβασε παραπάνω. Δεν το κάνει κανείς φοιτητής??? Χα χα χα! Αστειεύεσαι βέβαια. Εγώ το έκανα ακριβώς στο μεταπτυχιακό μου στα 6 χρόνια φοίτησης ΜΕ ΤΙΣ ευλογίες του ΟΑΕΔ!
Κανονικά και με τον νόμο! Και δεν είχα ούτε ένα ένσημο. Με "μαύρα" ψίχουλα δούλευα από τα 15 μου και. Απ'ό,τι φαίνεται δεν στα είπαν ή δεν τα διάβασες καλά.
Τέλος πάντων, κρατάω την παραπάνω σου φράση και καλή σου νύχτα. Το θέμα θα :lock: εξάλλου.
Το λες και περηφανεύεσαι κιόλας. Δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τι και τι παίζει με εσένα.
'Άντε καληνύχτα!
Το λες και περηφανεύεσαι κιόλας. Δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τι και τι παίζει με εσένα.
'Άντε καληνύχτα!
Το "ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ" δεν το διάβασες κοπέλα μου??????!!! Τι να περηφανευτώ? Έκλεψα κανέναν? Δικαίωμα μου είναι. Μέσα σε νομικά πλαίσια. Hello?
Δεν είμαι λαμόγιο ή ξεπλένω χρήμα. Άσκησα δικαίωμα. Τι να πω θεέ μου...
Νikosanagn
20-03-13, 02:56
@Alexcxvtr Έλεος κι απο εμένα, έτσι για να μάθεις :p :lol:
@Alexcxvtr Έλεος κι απο εμένα, έτσι για να μάθεις :p :lol:
Χα χα χα! Έλιωσα φίλε Νίκο!:lol:
Απο τη στιγμή που σου είπαν οτι "δεν το επιτρέπει ο νομος" θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιον δικηγόρο ή γνωστό σου στον ΟΑΕΔ (αφου δεν εμπιστευεσαι την συγκεκριμένη υπάλληλο).
:lock:
@ ADSLgr.com All rights reserved.