PDA

Επιστροφή στο Forum : Μήπως έχει κόφτη η Otenet?



bond
23-06-04, 15:28
Πρόσφατα έκοψα την ACN χονδρικής που είχα και καταρχήν πήρα μία τρίμηνη Οtenet 384/128.
Η απορία για το κόφτη μου δημιουργήθηκε γιατί ενώ το DSLAM μου είναι Siemens και η γραμμή είναι συγχρονισμένη στα 448, οι ταχύτητες που πιάνω είναι σταθεροποιημένες σαν να ήταν στα 384, δηλαδή 40 Κb/sec περίπου με ελάχιστα peaks στα 48 Kb/sec. Αυτό συμβαίνει ακόμη και σε ώρες που η γραμμή είναι εντελώς ελεύθερη με ping στα 20 ms. Οι δοκιμές γίνονται από το ftp.otenet.gr. Μπορεί κάποιος σε DSLAM Siemens και otenet, να μου πει τι μέγιστες ταχύτητες πιάνει;

enwsitis21
24-06-04, 23:54
Δέν ξέρω άν έχει κόφτες η OTEnet, αλλά από κουραδοκόφτες, πάει μιά χαρά......

ermis333
25-06-04, 02:08
bond, Καλά και εσύ ΟΤΕΝΕΤ κάθησες και πήρες.....

bond
25-06-04, 10:50
Πολύ χρήσιμες απαντήσεις.

JohnGR
25-06-04, 10:52
bond, αναφέρθηκαν πολλά προβλήματα με την OTEnet ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Περί κόφτη δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα ή τουλάχιστον δεν έχω διαβάσει κάτι.

AsGoodAsItGets
25-06-04, 12:24
Ρε φίλε Bond, συγγνώμη δηλ., και με όλο το θάρρος, αλλά μας δουλεύεις;

Έχεις και παράπονο που δεν πιάνεις πάνω από 40kb/s;;;

Εμείς δηλ. τι να πούμε που δεν πιάνουμε πάνω από 32 και πολλές φορές λιγότερα;

Μερικοί άνθρωποι πραγματικά δεν εκτιμούν αυτό που έχουν...

bond
25-06-04, 13:12
Ρε φίλε Bond, συγγνώμη δηλ., και με όλο το θάρρος, αλλά μας δουλεύεις;

Έχεις και παράπονο που δεν πιάνεις πάνω από 40kb/s;;;

Εμείς δηλ. τι να πούμε που δεν πιάνουμε πάνω από 32 και πολλές φορές λιγότερα;

Μερικοί άνθρωποι πραγματικά δεν εκτιμούν αυτό που έχουν...

Είπα ότι έχω παράπονο; Είπα ότι πιάνω συνέχεια 40 kb/sec; Απλά είπα ότι δεν μπορώ να πιάσω πάνω από 40 kb/sec σε καμμία στιγμή και ρώτησα κάτι συγκεκριμένο.
Επειδή μάλλον δεν γίνομαι αντιληπτος εύκολα, ας το ξαναδιατυπώσω.
Έχει κανείς σε DSLAM Siemens με Otenet 384, πιάσει 48 kb/sec σταθερά έστω και για 5 λέπτα στις 6 το πρωί, εστω και πριν μερικούς μήνες;

AsGoodAsItGets
25-06-04, 13:41
Τώρα που το ξαναδιατύπωσες μάιστα :D

Εγώ πάντως με ACN δεν το έχω δει αυτό ποτέ.
Και δε νομίζω ότι είναι και δυνατό, διάβασε κάποιο άλλο thread που αναφέρει αναλυτικά ποιές είναι οι μέγιστες ταχύτητες που μπορείς να περιμένεις ανάλογα με τον τύπο του DSLAM σου.

bond
25-06-04, 14:03
Εγώ πάντως με ACN δεν το έχω δει αυτό ποτέ.
Και δε νομίζω ότι είναι και δυνατό, διάβασε κάποιο άλλο thread που αναφέρει αναλυτικά ποιές είναι οι μέγιστες ταχύτητες που μπορείς να περιμένεις ανάλογα με τον τύπο του DSLAM σου.

Η γραμμή μου είναι συγχρονισμένη στα 448. Τα 48 Kb/sec είναι θεωρητικά εφικτά και για αυτό ρωτάω.

AsGoodAsItGets
25-06-04, 14:10
Νομίζω ότι και η δική μου εκεί είναι συγχρονισμένη, δε λέει τίποτα αυτό.

aesir
25-06-04, 14:27
bond σήμερα που πήγα να κάνω κάτι upgrades σε μια εταιρία στο κέντρο της Αθήνας, έχουν γραμμή 512 με ΟΤΕnet και Siemens DSLAM, και δεν βλέπουν ποτέ πάνω από 51ΚΒ/sec. Είναι φαίνεται full το DSLAM και σέρνεται...

potis21
25-06-04, 18:04
Η απαντηση ειναι οτι, ναι, εχει κοφτη, ναι εχει και κουραδοκοφτες (εχει κατι κουκλαρες στο customer care...)quota limit @ 384 kbps (48 Kbps). Απλα οταν τιγκαρει το dslam στο traffic, το παιρνει και το σηκωνει...

κουβεντα φιλου μου ΟΤΕτζη περι τιγκαρισμενου DSLAM:

"τι θα σας κανουμε πια.... κραταμε τις προδιαγραφες, και γκρινιαζετε οτι το θελετε "οχι τωρα, ΤΩΡΑ!!!". Τις αγνοουμε και βαζουμε πορτες σαν παλαβοι, κοντευουν να πεσουνε τα rack απο το βαρος, και μας λετε οτι κανουμε overbooking..."

NeK
25-06-04, 19:34
Η απαντηση ειναι οτι, ναι, εχει κοφτη, ναι εχει και κουραδοκοφτες (εχει κατι κουκλαρες στο customer care...)quota limit @ 384 kbps (48 Kbps). Απλα οταν τιγκαρει το dslam στο traffic, το παιρνει και το σηκωνει...

κουβεντα φιλου μου ΟΤΕτζη περι τιγκαρισμενου DSLAM:

"τι θα σας κανουμε πια.... κραταμε τις προδιαγραφες, και γκρινιαζετε οτι το θελετε "οχι τωρα, ΤΩΡΑ!!!". Τις αγνοουμε και βαζουμε πορτες σαν παλαβοι, κοντευουν να πεσουνε τα rack απο το βαρος, και μας λετε οτι κανουμε overbooking..."

Πέστου λοιπόν του φιλαράκου σου, ότι αν δεν έχουν bandwidth να μην βάζουν πόρτες. Και όταν βάζουν πόρτες να βάζουν και bandwidth.

Και ρώτα τον τι από τα παραπάνω δεν κατάλαβε και "παραπονιέται" για την συμπεριφορά των πελατών-θυμάτων του ΟΤΕ;

chatasos
25-06-04, 19:49
Πρόσφατα έκοψα την ACN χονδρικής που είχα και καταρχήν πήρα μία τρίμηνη Οtenet 384/128.
Η απορία για το κόφτη μου δημιουργήθηκε γιατί ενώ το DSLAM μου είναι Siemens και η γραμμή είναι συγχρονισμένη στα 448, οι ταχύτητες που πιάνω είναι σταθεροποιημένες σαν να ήταν στα 384, δηλαδή 40 Κb/sec περίπου με ελάχιστα peaks στα 48 Kb/sec. Αυτό συμβαίνει ακόμη και σε ώρες που η γραμμή είναι εντελώς ελεύθερη με ping στα 20 ms. Οι δοκιμές γίνονται από το ftp.otenet.gr. Μπορεί κάποιος σε DSLAM Siemens και otenet, να μου πει τι μέγιστες ταχύτητες πιάνει;

Δεν κάνεις καμία δοκιμή στον tester της Forthnet?

mouris
25-06-04, 20:43
bond, και εγω θα σου πω πως ναι εχει κοφτη γιατι εχω κι εγω το ιδιο προβλημα αρκετο καιρο τωρα.Οποτε μπαινω με ACN,η ταχυτητα μου ειναι σταθερα 47 kb/sec, ενω αν την ιδια στιγμη αλλαξω σε οτενετ η ταχυτητα πεφτει σε 39 kb/sec. Κι εγω σε siemens DSLAM ειμαι.

Takas
28-06-04, 00:16
Παιδια απο ποθ κατεβαζω το TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.0f ????????? :twisted:

JohnGR
28-06-04, 00:18
http://193.92.130.234:7123/

WAntilles
28-06-04, 00:23
Ανέκαθεν είχε κόφτη η πΟΤΕ-net.

Τις απαράδεκτες υπηρεσίες της και την κοροϊδία του κοσμάκη.

kikler.gr
07-08-04, 18:44
εγω που μλλον εχω dslam siemens me forthnet εχω πιασει και 45-48 σταθερα :D

Emerald
07-08-04, 23:19
Εγώ πάλι με ΟΤΕΝετ πιάνω 38 kbyte/sec average ... σε Ιντρακόμ DSLAM. Είναι που με κρατάνε λόγω e-mail οι #$%#$@# αλλιώς .... :(

... βέβαια με τον πατέρα-ΟΤΕ έχω περισσότερους ανοιχτούς λογαριασμούς :x (τόσα χρόνια άλλωστε εχω ανοίξει ένα σωρό φακέλους με λογαριασμούς του ΟΤΕ)

enwsitis21
08-08-04, 09:37
Εγώ πάλι με ΟΤΕΝετ πιάνω 38 kbyte/sec average ... σε Ιντρακόμ DSLAM. Είναι που με κρατάνε λόγω e-mail οι #$%#$@# αλλιώς .... :(

... βέβαια με τον πατέρα-ΟΤΕ έχω περισσότερους ανοιχτούς λογαριασμούς :x (τόσα χρόνια άλλωστε εχω ανοίξει ένα σωρό φακέλους με λογαριασμούς του ΟΤΕ)

Εγώ από περιοχή Ελληνορώσων, πάνω σε Intracom dslam, 38-40 kbps μέσο όρο.Τώρα όσοι συνδέεστε σε dslam siemens και πιάνετε ταχύτητες 45-48 kbps, μήν το λέτε παραπέρα διότι κάτι άκουσα για αλλαγή στο configuration στα συγκεκριμένα dslam's.

kikler.gr
07-11-04, 15:04
HI εχω να μπω στο Forum "μας" κανα μηνα :D ! εχω και εγω ΟΤΕΝΕΤ(δυστηχως...)!
Απο τις 3 Νοεμβριου εχω φαει disc βουνο (μενω Π.Φαληρο νομιζω το dslam ειναι siemens εχω πιασει 45kb/s σταθερο σε "μεγαλο" dl (media player 10 )14mbs

kikler.gr
07-11-04, 15:05
missed u dudes :D :D :D :d :D

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.