PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι τρώτε στη νηστεία για να σας κόψει την πείνα?

Lapetr
24-04-13, 00:00
Ρε παιδιά εντάξει τα νηστίσιμα φαγητά τα βρίσκεις για μεσημέρι και βράδυ. Στα ενδιάμεσα που η λιγούρα σε πεθαίνει τι τρώς?
Εγώ μόνο με κάτι πατατάκια τη βγάζω! Που εδώ που τα λέμε έχουν βγει κάτι γεύσεις που τα σπάνε και δεν σκέφτεσαι τη νηστεία. Τα Lay's αυτά με τη ντομάτα με έχουν σώσει αυτές τις μέρες! Πείτε καμιά άποψη ρε παιδιά...

tzelen
24-04-13, 00:28
Τρώω τα πάντα και έχω το κεφάλι μου (και το στομάχι μου) ήσυχο.

manicx
24-04-13, 01:06
Πιτόγυρα με κοτόπουλο. Χοιρινό απαπα, νηστεία.

Oionos
24-04-13, 01:13
Αναλογα με την περισταση κουβερτουρα,ταχινοπιτα,φρουτα.

adabter
24-04-13, 09:55
εγώ τελευταία έχω λιώσει στα lays φούρνου. τα πιο υγιεινά για εμένα και πολύ νόστιμα.
άντε και κανένα ταχίνι (με το κουτάλι :D) για τις λιγούρες

BlueAngel
24-04-13, 13:34
Ψωμια (σταφιδοψωμα-ελιοψωμα και παντος ειδους :yahoo: ) ,κουλουρια(σαλλλονικιωτικα), λουκουμαδες, κατι κουλουρακια φουρνου με καροτο-σπανακι κλπ πολυ ωραια , σταφιδες , αμυγδαλα (για ασβεστιο), καρυδια (για Ω3) κλπ ξηροκαρπια :dance: (προσοχη, η νηστεια..παχαινει!!:D) αν εννοεις σνακ..
Τωρα για φαγητο , ενα σωρο και σπιτικα κ μη!! ακομα και "σουβλακι χωρις σουβλακι " που τρωω γω ολο το χρονο, δλδ πιτα με πατατες, ντοματα, σως νηστισιμη ή απο εβερεστ τα νηστισιμα , ετοιμα σαντουιτς ή φτιαχτο σαντουιτς με φοβερο κολοκυθοκεφτε-μπιφτεκι λαχανικων, οσπρια, λαδερα, ρυζοτα με λαχανικα, μακαροναδες με κοκκινη σαλτσα ή και κιμα σογιας(μη μεταλλαγμενης), φρουτα..και αποξηραμενα (συκα /δαμασκηνα)..Για γλυκα: παστελια, ζελεδες, μουστοΥκουλουρα, παγωτο γρανιτα, φλωρεντινες.. κλπ...
Οταν ομως "σφιξουν οι ζεστ.."εεε οι νηστειες και ισως αν την κανεις σωστα δεν τρως ουτε λαδι θα σου μεινουν αυτα τα ψωμοειδη κ λιγες επιλογες απο τ αλλα..
υπομονη! :D

leogia
24-04-13, 14:26
ένα παστελάκι είναι ότι πρέπει νομίζω!
αλλά αν έχει μπάλα, όπως σήμερα το βράδυ καλή ώρα τότε, αν είναι να μη φας πίτσα, μόνο τα πατατάκια σε σώζουν.
Προτίμηση, απλά και κλασσικά...Lay's...άντε να έχουν και λίγη ρίγανη!!!

Lapetr
25-04-13, 00:33
σημερα έφαγα κάτι αγγινάρες για μεσημέρι και μέχρι τις 4 η ώρα το στομάχι ήταν ροδάνι! Eφαγα ψωμί, και μετά ξαναέφαγα ψωμί. Μετά πήγα και πήρα ένα κουλόυρι... τελικά τώρα το βράδυ πήγα σε κολλητο να δούμε τη μπάλα( ω τη χαρά ήταν αυτή που την έφαγε και η Ρεαλ σήμερα) και μαντέψτε τι είχε να με κεράσει. πατατάκια και μάλιστα Lay's ντομάτα! Μήπως μπαίνει κι αυτός στο φόρουμ?

FuS
25-04-13, 01:23
Η νηστεία γίνεται για να αποτοξινωθεί κάπως ο οργανισμός και δεν είναι trend για να το κάνουμε επειδή το κάνουν και άλλοι.

Δεν είναι δυνατόν να τρως πατατάκια και να λες οτι νηστεύεις.
Πες καλύτερα πως νηστεύεις στο κρέας και τα υπόλοιπα, όχι όμως πως νηστεύεις.

Γιατί πατατάκια και λοιπές χαζομάρες είναι ό,τι χειρότερο.
Μπορείς να φας ξηρούς καρπούς (χωρίς υπερβολές).

Τέλος, η σωστή διατροφή κρατάει 360 μέρες (προφανώς κάποιες μέρες θα ξεφύγεις εν γνώση σου) και όχι 40 μέρες.
Καλά δεν σχολιάζω πως κάποιοι δεν τρώνε κρέας 1 μήνα και μετά πάνε και πλακώνουν κατευθείαν σούβλες.
Πραματικά, αν το στομάχι τους είχε χέρια, θα τους είχε ρίξει μπουνιά στα μούτρα.

Παν μέτρον άριστον.

(σε αυτό που ρώτησες δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν νηστεύω - όχι με τον τρόπο που το εννοείς τουλάχιστον)

BlueAngel
25-04-13, 09:54
σημερα έφαγα κάτι αγγινάρες για μεσημέρι και μέχρι τις 4 η ώρα το στομάχι ήταν ροδάνι! Eφαγα ψωμί, και μετά ξαναέφαγα ψωμί. Μετά πήγα και πήρα ένα κουλόυρι... τελικά τώρα το βράδυ πήγα σε κολλητο να δούμε τη μπάλα( ω τη χαρά ήταν αυτή που την έφαγε και η Ρεαλ σήμερα) και μαντέψτε τι είχε να με κεράσει. πατατάκια και μάλιστα Lay's ντομάτα! Μήπως μπαίνει κι αυτός στο φόρουμ?

καλα, για τις αγκιναρες ειναι αποδεδειγμενο οτι προκαλουν...πεινα! :) σε εμενα το κανουν και εχω να το λεω! (το ιδιο και τα ψαρια, ειναι τροφες υγιεινες και αδυνατιζουν μαλιστα αλλα...σε καταλαβαινω!)

- - - Updated - - -

Η νηστεία γίνεται για να αποτοξινωθεί κάπως ο οργανισμός και δεν είναι trend για να το κάνουμε επειδή το κάνουν και άλλοι.

.....

Η νηστεια ΔΕΝ γινεται για να αποτοξινωθει ο οργανισμος :)Aλλο σαν βοηθαει ΚΑΙ σε αυτο και οντως η συχνοτητα κατα την οποια εχουμε νηστειες ειναι εκεινη που, συμφωνα με την διατροφολογικη επιστημη, βοηθα σε αποτοξινωση του οργανισμου.

leogia
25-04-13, 11:37
βασικά η νηστεία είναι ένα γενικότερο πλαίσιο και όχι μόνο το φαι. Παρόλαταυτα το να γειώνουμε κ το πατατάκι που είναι απλά τυγανισμένη πατάτα σε λαδάκι και να λέμε ότι αν τρώμε πατατάκια δε νηστεύουμε νομίζω ότι είμαστε λιιιιγο υπερβολικοί. Αν τρώς αστακούς και καραβίδες τότε τι κάνεις? Νηστεύεις τυπικά, αλλά ουσιαστικά? anw είναι μεγάλη κουβέντα αυτή.
Όπως και να έχει τα πατατακια ενα πρώτης τάξεως σνακ για να κόψει την πείνα στις νηστείες. Όπως επίσης και οι ξηροί καρποί. Όλα όμως με μέτρο, γιατί αν φας 2 κιλά αμύγδαλα θα σε πιάσει το στομάχι σου.
Πάντως από πατατάκια τα Τσακίρης μου φαίνονται άγευστα και τα Raffles ψιλοπλαστικά. Νομίζω ότι τα Lay's είναι ότι πιο κοντινο στο σπιτικό και σε γεύση και σε ποιότητα!

George978
25-04-13, 11:38
Μπιφτεκια, σουτζουκακια, παντσετες, γυροειδη και αλλα τετοια, μια χαρα κοβουν την ορεξη εδω

Banditgr
25-04-13, 12:49
Δεν θέλω να γίνω κακός αλλά θα γίνω κακός :rofl:

Ως συνήθως, όπως με τα περισσότερα πράγματα δηλαδή, στο θέμα της νηστείας έχουμε ολίγον (έως πολύ) μπερδέψει τη βούρτσα με κάτι άλλο. Ο ορισμός της νηστείας είναι η (κυρίως εκούσια) αποχή από την κατανάλωση φαγητού, τελεία. Δεν υπάρχουν "ifs" ή "buts" που λένε και οι Αμερικανοί. Αυτό που εξασκείται βασικά σήμερα είναι μια νηστεία περιορισμένης μορφής, ειδικότερα για τους Χριστιανούς που περιορίζονται στην μη κατανάλωση ζωικών και γαλακτοκομικών προιόντων, ψαριών (εκτός από ορισμένα θαλασσινά κυρίως όστρακα), λαδιού και κρασιού/οινοπνεύματος.

Αυτά σε ότι αφορά το φαγητό. Από εκεί και πέρα θεωρητικά η νηστεία σχετίζεται σε γενικότερο πλαίσιο και με την αποχή από τις πάσεις φύσεως "ηδονές" και καταχρήσεις. Δεν είναι δυνατό δηλαδή να λες ότι νηστεύεις και να πλακώνεσαι σε 8 κιλά ξηρούς καρπούς και γκουμούτσες ψωμί (πέρα ότι κάνει κακό στον οργανισμό) ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Απλά κοροιδεύεις, (κυρίως) τον εαυτό σου. Είναι πολύ πιο τίμιο να πεις ότι πχ νηστεύεις από κρέας και από...άλλα πράγματα :p και να είσαι κύριος, παρά να λες ότι νηστεύεις τηρώντας απλά κάποιους τύπους και όχι την ουσία του νοήματος της νηστείας, κοινώς είτε νιώθεις την ανάγκη ότι πρέπει να νηστέψεις (για τους όποιους δικούς σου λόγους) είτε δεν είσαι και τόσο "φανατικός" και δεν κάνεις τίποτα.

P.S: Για να μη παρεξηγηθώ δεν ανήκω στους νηστεύοντες (πλήν της Μεγάλης Παρασκευής αλλά δεν θα ισχυριστώ ότι νηστεύω για μια μέρα :p).

alekan
25-04-13, 13:23
Εγώ στην νηστεία, αν πεινάσω πολύ κάποια στιγμή, κάνω λίγη επιπλέον προσευχή και μου φεύγει.

tsavman
25-04-13, 14:30
Εγώ πίνω λίγο μούστο -ναι, μούστο.

hint (https://www.facebook.com/petrosgaitanos)
:lol:

FuS
25-04-13, 15:20
Η νηστεια ΔΕΝ γινεται για να αποτοξινωθει ο οργανισμος :)Aλλο σαν βοηθαει ΚΑΙ σε αυτο και οντως η συχνοτητα κατα την οποια εχουμε νηστειες ειναι εκεινη που, συμφωνα με την διατροφολογικη επιστημη, βοηθα σε αποτοξινωση του οργανισμου.

Γι' αυτό και είπα "κάπως".

Η νηστεία γίνεται για να αποτοξινωθεί κάπως ο οργανισμός

Παρόλαταυτα το να γειώνουμε κ το πατατάκι που είναι απλά τυγανισμένη πατάτα σε λαδάκι και να λέμε ότι αν τρώμε πατατάκια δε νηστεύουμε νομίζω ότι είμαστε λιιιιγο υπερβολικοί.

Το πρόβλημα δεν είναι οι τηγανισμένες πατάτες.
Το πρόβλημα είναι οι <συγκεκριμένες> τηγανισμένες (και επίσης, τόσο σάπιες, που δεν φαντάζεσαι) πατάτες που έχουν τηγανιστεί με άλλους 5 τόνους στο ίδιο λάδι + όλα τα πρόσθετα που βάζουν
(μια δοκιμή, αν τύχει, σε γραμμή παραγωγής μίας -ή και περισσότερων- εκ των εταιριών θα σε πείσει, μάλλον.. δυστυχώς, εγώ είχα την ατυχία κάποτε. Αν δεις το καζάνι και όλη την διαδικασία της παραγωγής, θα βλέπεις πατατάκια, κρουασάν κλπ και θα σου έρχεται να κάνεις εμετό)

leogia
26-04-13, 10:26
Δεν θέλω να γίνω κακός αλλά θα γίνω κακός :rofl:

Ως συνήθως, όπως με τα περισσότερα πράγματα δηλαδή, στο θέμα της νηστείας έχουμε ολίγον (έως πολύ) μπερδέψει τη βούρτσα με κάτι άλλο. Ο ορισμός της νηστείας είναι η (κυρίως εκούσια) αποχή από την κατανάλωση φαγητού, τελεία. Δεν υπάρχουν "ifs" ή "buts" που λένε και οι Αμερικανοί. Αυτό που εξασκείται βασικά σήμερα είναι μια νηστεία περιορισμένης μορφής, ειδικότερα για τους Χριστιανούς που περιορίζονται στην μη κατανάλωση ζωικών και γαλακτοκομικών προιόντων, ψαριών (εκτός από ορισμένα θαλασσινά κυρίως όστρακα), λαδιού και κρασιού/οινοπνεύματος.

Αυτά σε ότι αφορά το φαγητό. Από εκεί και πέρα θεωρητικά η νηστεία σχετίζεται σε γενικότερο πλαίσιο και με την αποχή από τις πάσεις φύσεως "ηδονές" και καταχρήσεις. Δεν είναι δυνατό δηλαδή να λες ότι νηστεύεις και να πλακώνεσαι σε 8 κιλά ξηρούς καρπούς και γκουμούτσες ψωμί (πέρα ότι κάνει κακό στον οργανισμό) ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Απλά κοροιδεύεις, (κυρίως) τον εαυτό σου. Είναι πολύ πιο τίμιο να πεις ότι πχ νηστεύεις από κρέας και από...άλλα πράγματα :p και να είσαι κύριος, παρά να λες ότι νηστεύεις τηρώντας απλά κάποιους τύπους και όχι την ουσία του νοήματος της νηστείας, κοινώς είτε νιώθεις την ανάγκη ότι πρέπει να νηστέψεις (για τους όποιους δικούς σου λόγους) είτε δεν είσαι και τόσο "φανατικός" και δεν κάνεις τίποτα.

P.S: Για να μη παρεξηγηθώ δεν ανήκω στους νηστεύοντες (πλήν της Μεγάλης Παρασκευής αλλά δεν θα ισχυριστώ ότι νηστεύω για μια μέρα :p).

Αποδίδω την εκτίμηση μου στα πολύ ορθά λεγόμενα σου!
Ευλογησον!

nnn
26-04-13, 12:15
Λύστε μου μια απορία, η νηστεία τρώγεται ??????

Seitman
26-04-13, 12:44
Θα σου απαντήσω σήμερα, μετά το meeting του ΒΚ :p

manicx
26-04-13, 12:50
Αν θέλεις να καθαρίσεις τον οργανισμό έχεις μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδιασμό με άθληση. Η νηστεία είναι σαν τις δίαιτες που σακατεύουν τον οργανισμό.

KLG
26-04-13, 15:39
Αν θέλεις να καθαρίσεις τον οργανισμό έχεις μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδιασμό με άθληση. Η νηστεία είναι σαν τις δίαιτες που σακατεύουν τον οργανισμό.

Δεν φταίει η νηστεία για αυτό. Το οτι εμεις τρώμε 5 μερες απο τις 7 κρέας είναι το προβλημα και μετά δεν μπορεί να συνελθει ο οργανισμός όταν κόβεται μαχαίρι.

Αν είχαμε μια ισορροπημένη διατροφή τότε η νηστεία δεν θα είχε καμία αρνητική επίπτωση στον οργανισμό, αυτή η συζήτηση δεν θα γινόταν (γιατί δεν θα υπήρχαν αυτές οι λιγουρες) και όλοι θα είμασταν σε κατάσταση νιρβάνας :lol: :p

libero1899
26-04-13, 22:01
Μουστοκούλουρα παιδιά δαγκωτοοοοοοο

manicx
26-04-13, 22:20
Δεν φταίει η νηστεία για αυτό. Το οτι εμεις τρώμε 5 μερες απο τις 7 κρέας είναι το προβλημα και μετά δεν μπορεί να συνελθει ο οργανισμός όταν κόβεται μαχαίρι.

Αν είχαμε μια ισορροπημένη διατροφή τότε η νηστεία δεν θα είχε καμία αρνητική επίπτωση στον οργανισμό, αυτή η συζήτηση δεν θα γινόταν (γιατί δεν θα υπήρχαν αυτές οι λιγουρες) και όλοι θα είμασταν σε κατάσταση νιρβάνας :lol: :p

Προσωπικά τρώω πολύ ισορροπημένα (αν έχεις μάνα διαιτολόγο) και γράφω 20-30χλμ καθημερινά ποδήλατο. Κρέας καμία σχέση με 5/7 ημέρες. Η νηστεία από λάδι, γαλακτοκομικά, κρέας κλπ κλπ με σακατεύει. Αν πάω να ποδηλατήσω ζαλίζομαι. Τι νιρβάνα... Soundgarden

Estela
28-04-13, 00:19
Ρε παιδιά εντάξει τα νηστίσιμα φαγητά τα βρίσκεις για μεσημέρι και βράδυ. Στα ενδιάμεσα που η λιγούρα σε πεθαίνει τι τρώς?
Εγώ μόνο με κάτι πατατάκια τη βγάζω! Που εδώ που τα λέμε έχουν βγει κάτι γεύσεις που τα σπάνε και δεν σκέφτεσαι τη νηστεία. Τα Lay's αυτά με τη ντομάτα με έχουν σώσει αυτές τις μέρες! Πείτε καμιά άποψη ρε παιδιά...

Γιατί δεν δοκιμάζεις τα φρούτα ή τα fruitbars, ή το ελαιόψωμο που είναι υγιεινά, τουλάχιστον περισσότερο από τα Lay's, dorittos, κτλ, ή ακόμα το ταχίνι αν σου αρέσει, ή ο μακεδονικός χαλβάς που έχει βγει σε ατομικές συσκευασίες και το συνδυάζεις με φρούτα, μέλι και έχει ένα πλήρες απογευματινό γεύμα που σου δίνει και ενέργεια... ;)

HELL_pegaSOS
28-04-13, 16:35
Η ταχινόπιτα του Γατίδη είναι σούπερ.
Για όσους μένουν Θεσσ/κη να την δοκιμάσουν.
Είναι πιο "άγλυκη" αλλα ισορροπεί την γέυση με κομματάκια σταφίδες.
Ισως η καλύτερη ταχινόπιτα που έχω φάει. Οι περισσότεροι κάνουν το ταχίνι τόσο γλυκό και τραγανιστό σαν από σκληρή ζαχαρόπαστα.

ΥΓ.
Δεν νηστεύω.

cranky
30-04-13, 01:44
Αν θέλεις να καθαρίσεις τον οργανισμό έχεις μια ισορροπημένη διατροφή ...
Ισορροπημένη διατροφή = ένα πιτόγυρο σε κάθε χέρι. :tooth

Geocheats2
30-04-13, 02:33
Εγώ πίνω λίγο μούστο -ναι, μούστο.

hint (https://www.facebook.com/petrosgaitanos)

ειμαι λιγο πισω αλλα

Όπως ίσως γνωρίζετε στις 20 Μαίου στο Περιστέρι θα εμφανιστώ στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο μαζί με άλλους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που δεν έχουν και τόσο σημασία βέβαια αφού εγώ είμαι αρκετός. Προσοχή όμως! Η φιλανθρωπία δεν είναι λύση! Δώσε σε κάποιον 5 ευρώ και δε θα πεινάσει για μία μέρα, μάθε του όμως γράμματα και δε πεινάσει για μια ζωή! Παρακαλώ αντί για χρηματικό αντίτιμο όποιος μπορεί να φέρει βιβλία Απειροστικού Λογισμού, την Χαρά του Π, βιβλία για τις σειρές πολυωνύμων Taylor να μοιράσουμε στα δύστυχα παιδιά των φαναριών. Θα μας ευχαριστήσουν αργότερα.

FuS
30-04-13, 02:48
Ωχ.. τι είναι τούτος πάλι;; :blink:

(τόσες ιστορίες μαλ@κίες μαζεμένες :rofl: )

Geocheats2
30-04-13, 02:55
Ωχ.. τι είναι τούτος πάλι;; :rofl:

εντωμεταξύ το ξεκινάει πολύ ωραία, αλλά ο απειροστικός λογισμός είναι σαν ένα μινι ιτχ κουτι 1100++ σελίδες και βάρος χαλαρά 3 κιλά αμα το φας στο κεφάλι μένεις στον τόπο επιτόπου άσε που κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει με χαμηλότερου επιπέδου βιβλία

FuS
30-04-13, 03:07
Βασικά τον διαβάζω τώρα και μου φαίνεται αρκετά παρανοικός και παραληρηματικός.
Χώρια ότι μου θυμίζει τον worshipper jesus :bless:

Κατά τα άλλα, ήθελε και βιβλία απειροστικού λογισμού που είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο και δύσκολο, με βάθος.
O,τι να ναι.

Λέει εδώ

Όπως ίσως γνωρίζετε στις 20 Μαίου στο Περιστέρι θα εμφανιστώ στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο μαζί με άλλους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που δεν έχουν και τόσο σημασία βέβαια αφού εγώ είμαι αρκετός.

tsavman
30-04-13, 11:48
Είναι πολύ καλό τρολ, τον διαβάζω καθημερινά με τον πρωινό μου καφέ :lol:

FuS
30-04-13, 17:41
Και γιατί δε μιλάτε τόσο καιρό ρε παιδιά; :p
(λειτουργεί και ως αγχολυτικό :lol: )

tsavman
30-04-13, 17:55
O Γαϊτάνος; :lol:

FuS
30-04-13, 18:27
Ναι γι' αυτόν λέω :p
(δεν τον γνώριζα..)

tsavman
30-04-13, 19:43
welcome to the club :p

Είναι και επίκαιρος, τώρα το Πάσχα..

Lapetr
30-04-13, 23:29
χαχαχα... Easter Γαιτάνος Rulezzzz!!!!!
Εντάξει λοιπόν Γαιτάνος στο cd αγκαλία με μια σακούλα lay's, που έχω καταλήξει ότι είναι τα αγαπημένα μου, και μπορώ να περιμένω την Ανάσταση!!!

WAntilles
30-04-13, 23:34
Πανσέτα.

tiffany
30-04-13, 23:56
Πανσέτα.

:rofl: :rofl: :rofl:

Νηστεύω μόνο και μόνο για να γλιτώσω τη μουρμούρα από τους δικούς μου "Ταλιμπάν".

Τρώω μόνο κριτσίνια και πίνω χυμούς. Άντε και κανένα ζαρζαβατικό στο τσακίρ κέφι.

Αποφεύγω όμως παντός είδους συναναστροφές με εκκλησίες και Γαϊτάνους καθώς με κάνουν να θέλω να αυτοκτονήσω από τη βαρεμάρα και ασυναίσθητα :whistle: έρχεται και το μυαλό σε ευχάριστα πράγματα όπως το φαγητό και οι γυναίκες...... :p

tzelen
03-05-13, 15:33
Ο μοναδικός λόγος για να νηστέψει κάποιος είναι για να πλακωθεί στα κοψίδια από το βράδυ της ανάστασης, την Κυριακή του πάσχα και τις επόμενες μέρες τα περισσευούμενα κρέατα, να πάθει τροφική δηλητηρίαση και να κάνουν μεροκάματο οι γιατροί.

@ ADSLgr.com All rights reserved.