PDA

Επιστροφή στο Forum : Online ραδιόφωνο μέσω Safari

modified
29-01-07, 16:04
Χρησιμοποιώ Safari κι έχω εγκατεστημένο το Flip4Mac component.

Θα μπορούσε κανείς να μου πει τι χρειάζεται να κάνω ώστε να ακούσω ραδιόφωνο από εδώ (http://www.live24.gr/radio/supersportfm/?);

Ευχαριστώ!

Xouzouris
29-01-07, 16:33
Νομιζω οτι παιζουν μονο με windows media player (τουλαχιστον στο macbook ενος φιλου).

Εναλλακτικα, οταν βγαινει το popup που περιεχει (θεωρητικα) τον player, να κοιταξεις το page source, να ψαξεις μια γραμμη που θα αρχιζει με mms://..., και αφου κανεις copy/paste τη διευθυνση σε ενα αλλο προγραμμα πχ VLC να ακουσεις απο εκει.

modified
29-01-07, 17:02
Νομιζω οτι παιζουν μονο με windows media player (τουλαχιστον στο macbook ενος φιλου).

Εννοείς ότι πρέπει να κατεβάσω αυτό (http://www.apple.com/downloads/macosx/video/windowsmediaplayerformacosx.html);

Και το Flip4Mac component τότε τι δουλειά κάνει; Δεν υποτίθεται ότι δίνει τη δυνατότητα στο QuickTime να αναπράγει Windows Media video και audio codecs;

Εναλλακτικα, οταν βγαινει το popup που περιεχει (θεωρητικα) τον player, να κοιταξεις το page source, να ψαξεις μια γραμμη που θα αρχιζει με mms://..., και αφου κανεις copy/paste τη διευθυνση σε ενα αλλο προγραμμα πχ VLC να ακουσεις απο εκει.

Kάνω κλικ στο popup για SuperSport FM και στο popup που βγαίνει βλέπω το εξής:

mms://sportfm.live24.gr/sportfm7712

Ανοίγω το VLC, "Open Network", επιλέγω "HTTP/FTP/MMS/RTSP" και στο πεδίο "URL" επισυνάπτω την παραπάνω mms διεύθυνση.

Αν πατήσω "OK", βγαίνει το ακόλουθο παράθυρο στο VLC με τίτλο "Error" και το ακόλουθο log message:

main: Connection to sportfm.live24.gr port 1755 failed: Connection refused
access_mms: failed to open a connection (tcp)
main: Connection to sportfm.live24.gr port 1755 failed: Connection refused
access_mms: failed to open a connection (tcp)
access_mms: cannot connect to server
access_mms: cannot read data

Οπότε το ζητούμενο παραμένει: πώς μπορώ να ακούσω ραδιόφωνο μέσω Safari; (Θα προτιμούσα να μη χρειάζεται να ανοίγω VLC.)

Και μια επιπλέον ερώτηση τώρα που προέκυψε: γιατί εμφανίζει αυτό το σφάλμα το VLC;

Ευχαριστώ!

Xouzouris
29-01-07, 18:18
To προβλημα ειναι μαλλον του ΣουπερΣπορτ FM, και ειναι στανταρ ψιλοπαροδικο, μιας που μολις το δοκιμασα εδω και ενω δεν επαιξε την πρωτη, παιζει αυτη τη στιγμη. Επισης, ετσι ακουω Ψαριανο στον Best εδω και καιρο, οποτε το συστημα παιζει στανταρ.

Τωρα, εγω Μακ δεν εχω. Σου περιεγραψα τι εκανε ενας φιλος με Μακμπουκ με το ιδιο προβλημα που εχεις εσυ. Πιθανον να υπαρχουν κι αλλες λυσεις, κατσε μηπως απαντησει κανενας πιο εμπειρος.

modified
29-01-07, 19:20
OK, σ'ευχαριστώ.

Αν κάποιος που έχει Mac, έχει απάντηση στις ερωτήσεις μου τον ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ApanCure
29-01-07, 19:25
Ο Supersport FM όταν προσπαθώ να τον ανοίξω από το VLC συνήθως δε λειτουργεί.
Λύση στο πρόβλημα είναι να ανοίξεις το Quicktime (+ Flip4Mac plug-in) και να πατήσεις Command+U ( Open URL) και εκεί να επικολλήσεις το link του σταθμού.

Το σοβαρό πρόβλημα είναι άλλο,, πως θα παίξουν αρχεία με wmv3 κωδικοποίηση.Νομίζω ότι δεν υπάρχει λύση για macosx...

modified
29-01-07, 19:37
Η λύση μέσω QuickTime λειτουργεί όντως, σωστός.

Τώρα πώς θα παίζει μέσα από Safari είναι το θέμα.

kadronarxis
29-01-07, 21:01
Δεν έχω το macbook μπροστά μου να το δοκιμάσω.
Με την ευκαιρία, και για να είσαι έτοιμος,κατέβασε και τον real player(www.real.com (http://www.real.com)), ορισμένοι σταθμοί (tv+radio), παίζουν μόνο απο εκεί.

panagiotisgr
30-01-07, 08:53
Εγώ πάντως παιδιά δεν μπορώ να ακούσω τίποτα από flip4mac και γενικά από το safari. :(

esykas
21-04-07, 13:02
εγώ είχα πρόβλημα με τον sporfm, με το VLC δεν κατάφερα να συνδεθώ αλλά με το quiktime και της παραπάνω οδηγίες ακούω thanks

@ ADSLgr.com All rights reserved.