PDA

Επιστροφή στο Forum : Φραπελιά



Σελίδες : [1] 2 3

igiorgio
01-02-07, 14:24
Τις τελευταίες μέρες γίνεται στα κανάλια χαμός σχετικά με τα φύλλα ελιάς. Από την μια πλευρά επιστήμονες που κατηγορηματικά αποτρέπουν την ανεξέλεγκτη χρήση τους, από την άλλη θιασώτες τους, (κομπογιανίτες;.), που τα θεωρούν θαυματουργά.

Και ανάμεσά τους, δυστυχείς καρκινοπαθείς συνάνθρωποί μας, που μέσα στην απελπισία τους σταματάνε ακόμη και την φαρμακευτική τους αγωγή και στρέφονται στα ελαιόφυλλα εναποθέτοντας σ' αυτά την ίασή τους. (παρά τις αντίθετες προς αυτό συστάσεις των θεραπόντων τους ιατρών).

Γίνεται γενικευμένη επιδρομή στα ελαιόδεντρα, που σημειωτέον είναι από τα πιό ραντισμένα με φυτοφάρμακα δέντρα. Κατά συνέπεια τα φύλλα τους περιέχουν τοξικές, επικίνδυνες ουσίες.

Εξαφανίσθηκαν από τα ράφια τα blender, ενώ ο καθένας παρασκευάζει πλέον την δική του φραπελιά !.

Ελεος, είμαστε τελικά με τα καλά μας ή πάθαμε ομαδική παράκρουση ; :hmm:

Gila1899
01-02-07, 14:32
''In this country where charlatans thrive, you are whatever you claim to be.''
Δημήτρης Κρεμαστινός

BBC:Greek cancer 'cure' sparks frenzy (http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6316781.stm)

vagskarm
01-02-07, 14:39
igiorgio μην ξεχνάς ότι είμαστε λαός των άκρων (ζήτημα παιδείας κατ'εμέ).

Οσον αφορά το εν λόγω σκεύασμα, είχα δει στην τηλεόραση τον γιατρό (μάλιστα ήταν γιατρός - έχει φύγει από τη ζωή ο άνθρωπος) που είχε μελετήσει το θέμα. Μάλιστα είχε αναφέρει ως πηγές και αρχαία ελληνικά κείμενα, αλλά δεν είχε σταθεί εκεί. Είχε κάνει εκτενή επεξήγηση, είχε γράψει και βιβλίο για το θέμα.

Μία γυναίκα που είχε εμφανισθεί για το ίδιο θέμα σε κάποιο παράθυρο πρόσφατα είχε αναφέρει ότι το σκεύασμα αυτό (έχει συγκεκριμένο τρόπο παραγωγής) θεραπεύει τους καρκίνους που προέρχονται από κάποια, τώρα πως να το πω μικρόβια / βακτήρια, πάντως είχε μιλήσει συγκεκριμένα, και όχι γενικόλογα ότι θεραπεύει όλους τους καρκίνους. Αυτό σκόπιμα αποσιωπάται από τα κανάλια, γιατί ο ντόρος φέρνει διαφημίσεις.

Προσωπικά πιστεύω ότι έχει κάποια βάση, αλλά δεν έχει μελετηθεί σοβαρά για να βγει κάποιο στοιχειοθετημένο συμπέρασμα. Αυτό επιτρέπει και σε κομπογιανίτες να μπουν στην μπίζνα για να κονομήσουν, τα κανάλια προβάλλουν τους κομπογιαννίτες κυρίως, μην αφήνοντας σοβαρούς ερευνητές να ερευνήσουν.

Αυτό που είπαν κάποιοι γιατροί (σε παράθυρο το άκουσα κι αυτό) είναι ότι έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ιατρικά περιοδικά μελέτες που δείχνουν ότι κάτι υπάρχει, όμως δεν έχει εξειδικευθεί η έρευνα σε μορφές καρκίνου, δοσολογίες κλπ.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και οι εταιρείες που βγάζουν τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες θα χάσουν από την τυχόν έρευνα και θετική εξέλιξη σ' αυτήν την κετεύθυνση.

Προσωπικά δεν παίρνω θέση, δεν έχω την γνώση άλλωστε, δεν είμαι γιατρός. Δεν βιάζομαι όμως να καταδικάσω τίποτα. Η πρόοδος της έρευνας θα δείξει.

anon
01-02-07, 14:44
Ειδα στην τηλεόραση έναν τύπο απο την Κρήτη, που έλεγε ότι διέθεταν βιολογικά φύλλα ελιάς. Η τιμή ήταν 110 Ευρώ το κιλό!!!! Τα πουλούσαν σε συσκευασίες των 40 γραμ... Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά για τον συνεχιζόμενο ντόρο. Απο πίσω κρύβονται πολλά (μα πάρα πολλά) λεφτά, και φυσικά εις βάρος του κοσμάκη.


[troll mode on]
Επίσης έχοντας υπόψη την ιστορία πολύ γνωστού / διάσημου τραγουδιστή, ο οποίος δήλωσε ότι θεραπεύτηκε απο ανίατη νόσο (καρκίνος του παγκρέατος αν δεν κάνω λάθος) με επίσκεψη σε συγκεκριμένη μονή στο Αγιο Ορος, προτείνω στους πιστούς της θεραπείας (οι οποίοι πρέπει ναναι κατα 99% και Χριστιανοί), να το συνδιάσουν με επίσκεψη στο Αγιο Ορος στην εν λόγω μονή, να φάνε και λιόφυλλα απο εκεί (ίσως ναναι πιο βιολογικά δεν ξέρω), οπότε θα έχουν θεραπεία δύο σε ένα!!!! Η ιδέα αυτη κατοχυρώνεται στο παρόν μήνυμα, και όποιος είναι πρόθυμος να συνδράμει οικονομικά για την επαγγελματική εκμετάλλευση αυτής ας στείλε πμ......

Και ο Κάρολος της Αγγλίας πηγαίνει τακτικά στο Αγιο Ορος (σε αντιπαράθεση με την γνωστή που βγαίνει στα κανάλια με την φωτογραφία του και διαφημίζει την Φραπελιά). Αρα σωστά θα έχουμε δυο σε ένα θεραπείες (αφού πάει και ο Κάρολος....)
[/troll mode off]

igiorgio
01-02-07, 14:45
igiorgio μην ξεχνάς ότι είμαστε λαός των άκρων (ζήτημα παιδείας κατ'εμέ).

Προσωπικά δεν παίρνω θέση, δεν έχω την γνώση άλλωστε, δεν είμαι γιατρός. Δεν βιάζομαι όμως να καταδικάσω τίποτα. Η πρόοδος της έρευνας θα δείξει.

Σωστός και στις δυό σου επισημάνσεις, αγαπητέ φίλε.:oneup: Μόνο η τεκμηριωμένη έρευνα, μόνο κατ' επέκταση η επιστήμη μπορεί να αποφανθεί, θετικά ή αρνητικά. :cool:

mach
01-02-07, 14:46
Απλά προσθέτω ότι το ελαιόλαδο και οι ελιές είναι από τα πλέον υγιεινά στοιχεία στο τραπέζι μας.
Αλλά όσο υγιεινά και να είναι, δεν θεραπεύουν τον καρκίνο.

Αυτό (ως γνωστόν) το κάνει μόνο το νερό από το Καματερό, από το οποίο διαθέτω μεγάλες ποσότητες. Όποιος ενδιαφέρεται, ας μου στείλει pm. :oops:
EDIT: έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και για το λουμπάγκο, συχνουρία.

EDIT2: @anon --> Δεν συνεργάζομαι με τσαρλατάνους σαν εσένα, αν και η ιδέα δημιουργίας ενός Καρτέλ εκμετάλλευσης Φραπελιάς/Νερού απ'το Καματερο, δεν με αφήνει αδιάφορο.

anon
01-02-07, 14:55
Εαν στο Αγιο Ορος, εκτός των φύλλων ελιάς, δίνουμε και νερό απο το Καματερό, θα έχουμε 3 σε 1. Μιλάμε για την σούπερ θεραπευτική αγωγή..... περιμένω πμ.... mach είσαι να ανταλλάξουμε; Εχω μπόλικα φύλλα ελιάς...

manoulamou
01-02-07, 15:05
Οντως ειμαστε λαος των ακρων! Εβλεπα χθες το σχετικο θεμα συνοδευομενο απο σχολια στο in.gr... Οι περισσοτεροι (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=774939) οσων απαντουσαν ηταν ή φανατικα υπερ της φραπελιας και κατα του καρτελ γιατρων - φαρμακοβιομηχανιων ή εξαπελυαν μύδρους εναντιον των τσαρλατανων και των μαϊντανων - παπαγαλων των ΜΜΕ(σαν τη γελοια Δρουζα)!!!

Γεγονος οτι πολλοι ορμηξαν μη χασουν και μαδησαν τις ελιες απανταχου Ελλαδος. Κι οπως ελεγαν εκπροσωποι των ελαιοπαραγωγωγων τωρα ειναι η χειροτερη εποχη να χρησιμοποιεις προϊοντα της ελιας καθοτι λογω αυξημενης υγρασιας ειναι εντελως διαποτισμενα απο τονους φυτοφαρμακα! Βεβαια εχοντας σοβαρο προβλημα υγειας καποιοι ή στην οικογενεια τους, αρπαζονται απ ο,τιδηποτε ακουσουν πως μπορει ενδεχομενως να δινει μια εναλλακτικη λυση.

Μηδεν αγαν και μετρον αριστον τα ξεχασαμε στον τοπο που ειπωθηκαν. Αριστο το ελαιολαδο και οι ελιες, καλο να τα ενταξουμε μονιμα στη διατροφη μας αλλα προς Θεου ΟΧΙ υπερβολες και μονομερεις λυσεις: με την υγεια δεν παιζουμε. Ξερουν οι γιατροι λεει και οι φαρμακοβιομηχανιες τα οριστικα φαρμακα και τα κρατανε κρυφα απο τον λαουτζικο για να μας τα μασανε χοντρα... Μηπως εχουν μοιραστει και μεταξυ τους το φοβερο μυστικο με Ομερτά :evil:
Οπωσδηποτε να εχουμε υγιεινη ζωη και διατροφη και να μην γινομαστε υποχοντριοι αρρωστομανεις
καταναλωνοντας χουφτες φαρμακα, αλλα οποτε δεν γινεται διαφορετικα, ολα χρειαζονται...

bill2003
01-02-07, 15:21
Κοίτα να δεις εξελίξεις! 5 μέρες έλειψα από το Ελλάντα και μαθαίνω ότι θα γίνω πλούσιος! Και εμείς τα "λιόκλαρα" τα καίμε. Α ρε πατέρα... :down:

Για την ιστορία έχουμε αρκετές ρίζες ελιές, αράντιστες! Μόνο λίπασμα στο χωράφι ανά δύο τρία χρόνια...
"Έλα λέμε και φύλα από ξερικές ελιές! Έλα να βλέπω τα PM για παραγγελίες" :p :lol:

manoulamou
01-02-07, 15:25
Τι περιμενεις λοιπον Ορμα!
Ξερεις ποσο πουλιουνται τα φυλλα ελιας (http://www.2810.gr/index.php?gt=S&id=37596) σε φακελλακια
οχι μονο σε μαγαζια αλλα και στις λαϊκες?;) :down:
Διαβαστε θαυμαστε (http://apostolos.livepage.gr/blog/173/11971/%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%91...%CE%A4%CE%A1%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9A%CE%91%CE%9C%CE%95%3F !%3F!) κι εδω (http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18752&m=N13&aa=1)

igiorgio
01-02-07, 15:26
Να συμπηρώσω το αρχικό μου post :

1. Η Πολιτεία, προκλητικά απούσα σ' όλη αυτή την ιστορία. Μόλις σήμερα κάποιος Εισαγγελέας διέταξε "κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα". Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.... :hmm:

Α, και γιατί ο κ. Εισαγγελεύς μόλις σήμερα αφυπνίσθηκε;. Μήπως έχει να κάνει με τα αντανακλαστικά του Κρατικού μηχανισμού ;.

2. Ο μέγας "Χατμάνος", κατά κόσμον κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, σημερινός Υπουργός Υγείας βγαίνει συστηματικά στα κανάλια και λέει διάφορα. Αποτέλεσμα : μηδέν εις το πηλίκιον. (συγγνωστή η ανορθογραφία).

3. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ;. Προκλητικά απών, όσο μπορώ να γνωρίζω.

Ρε παίδες πέστε μου, μπας κι είμαι υπερβολικός ; :hmm:

manoulamou
01-02-07, 15:33
Λυπαμαι θα σε διορθωσω (εν μερει): βγαινει ο δικος μας νεος Δημαρχος πρωτη μουρη
να ριξει τους λιβελους του εναντιον των κομπογιαννιτων
ως εκπροσωπος (μπορει να ειναι?) του ΙΣΑ!!!

igiorgio
01-02-07, 15:37
Λυπαμαι θα σε διορθωσω : βγαινει ο δικος μας νεος Δημαρχος πρωτη μουρη
να ριξει τους λιβελους του εναντιον των κομπογιαννιτων
ως εκπροσωπος (μπορει να ειναι?) του ΙΣΑ!!!

Καλά που δεν βγαίνει κι η "φτιασιδωμένη", "γουνάτη", "κέρινη", συντρόφισά του. Και δεν κάνω πλάκα !.:down:

vasper
01-02-07, 15:50
igiorgio, δεν συμφωνώ γιατί:

1. Η πολιτεία δεν είναι υπεύθυνη για την βλακεία που μας δέρνει. Γιατί αν αγοράζεις εσύ αέρα... τι θα πρέπει να κάνει; Να ψάχνει να βρει κάτι... μήπως και το βρει; Τώρα που έγινε θέμα, απλά πρέπει να το ψάξουν για να μην παρασυρθεί και άλλος κόσμος.

2. Αυτό είναι προσωπική σου άποψη, και δικαίωμά σου.

3. Αντιθέτως μιλάνε. Λένε ότι δεν πρέπει ο κόσμος να ακούει τους τσαρλατάνους... να μην παίρνει φάρμακα με ιατρική εφαρμογή. Τι άλλο να κάνουν; Να βγάλουν διαφημίσεις ή να χτυπάνε τις πόρτες;

Ναι... είσαι υπερβολικός...!!! ;)

Από κει και πέρα, το πρόβλημα με τα φύλλα ελιάς είναι απλό: Δεν είναι φάρμακο και φυσικά δεν έχει ελεγχθεί η τοξικότητα του σκευάσματος. Ουσίες που είναι ευεργετικές υπάρχουν στα φύλλα της ελιάς, αλλά δεν είναι φάρμακα και σίγουρα δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις ότι θεραπεύουν καρκίνο.....

Υ.Γ. Πουλάω φύλλα ελιάς από τις ελιές μου στην Κρήτη σε τιμή ευκαιρίας. 1 Ευρώ το κιλό και 80 Ευρώ μεταφορικά...!!!! :p

Υ.Γ. 2 Έχω 10 ελιές και έξω από το σπίτι μου... ελάτε να κόψετε δωρεάν...!!!

zachos
01-02-07, 16:00
Ελεος, είμαστε τελικά με τα καλά μας ή πάθαμε ομαδική παράκρουση ;

Πολλα χρονια τωρα, αλλα μην το πεις πουθενα.

manoulamou
01-02-07, 16:13
Υ.Γ. Πουλάω φύλλα ελιάς από τις ελιές μου στην Κρήτη σε τιμή ευκαιρίας. 1 Ευρώ το κιλό και 80 Ευρώ μεταφορικά...!!!! :p

Υ.Γ. 2 Έχω 10 ελιές και έξω από το σπίτι μου... ελάτε να κόψετε δωρεάν...!!!

ΟΟΟΧΙ ρε γμτ :oops: με προλαβες, εχω κατι κτηματακια με ελιες στο χωριο παρατημενα αραντιστα, ειστε???
Αγνα παρθενα φυλλωματα:cool: δια πασαν νοσον και πασαν μ@λ@κι@ν, οπως λεει και το Ευαγγελιον....

Μανιατικα πανω στον Ταϋγετο, εχω κι εξω απ το σπιτι αν βαριεστε:whistle:

igiorgio
01-02-07, 16:14
1. Η πολιτεία δεν είναι υπεύθυνη για την βλακεία που μας δέρνει.

Και βέβαια δεν είναι. Με δεδομένη όμως την βλακεία μας, με την παρορμητικότητά μας αν θέλεις, γιατί η Πολιτεία :

Δεν απαγορεύει τηλεοπτικές εκπομπές σχετικές με την δημόσια υγεία, εφ' όσον δεν στηρίζονται από Ιατρικούς Συλόγους ή δεν εκφέρονται από ιατρούς, επιστήμονες γενικότερα ;. :hmm:

vasper
01-02-07, 16:18
Γιατί δεν μπορεί να κάνει η πολιτεία γενικές απαγορεύσεις και ειδικά σε θέματα του Τύπου, μόνο συστάσεις μπορεί να κάνει!!! Συν το γεγονός ότι όλες οι εκπομπές που είδα είχαν γιατρούς και έλεγαν αυτά που πρέπει... Άλλο αν οι τσαρλατάνοι λένε τα δικά τους....

igiorgio
01-02-07, 16:30
Γιατί δεν μπορεί να κάνει η πολιτεία γενικές απαγορεύσεις και ειδικά σε θέματα του Τύπου, μόνο συστάσεις μπορεί να κάνει!!!

Και βέβαια μπορεί να κάνει. Οπως έκανε στις διαφημίσεις παιχνιδιών, που επιτρέπεται να προβληθούν μετά τις 10 το βράδυ.

Βέβαια καμία άμεση σχέση μεταξύ "φραπελιάς" ή θεμάτων υγείας, παιχνιδιών και θεμάτων τύπου.

Ομως, "μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται", όπως λένε οι θυμόσοφοι... :whistle:

PopManiac
01-02-07, 17:21
H Πολιτεία και οι αρμόδιες Αρχές θα μπορούσαν να εξετάσουν το / τα συγκεκριμένο / α TV show(s) από όπου ξεκίνησαν αυτές οι φήμες και να στείλουν τον "δημοσιογράφο" στην ψειρού (ή να τον/την βάλουν να γίνει το guinea pig για να εξακριβωθεί η τοξικότητα των φύλλων :twisted: )

Από εκεί και πέρα;

Τι να πω για την ευπιστία ορισμένων....

Ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό πως το σαλαμάκι Αρδενών σε συνδυασμό με croissant μειώνει την πίεση και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα!! :twisted:

Μόλις 70€ τα 50 γραμμάρια σαλαμιού (το croissant σας το στέλνω δωρεάν) + έξοδα αποστολής 70€ μιας και θα πρέπει να το στείλω με courrier για φρεσκάδα :rofl:

ΕDIT: Να προσθέσω πως η νέα Leffe των 9 βαθ. φημολογείται πως εξολοθρεύει το λουμπάγκο...

Επειδή ξεπουλάω, το πακέτο σαλαμάκι / croissant / Leffe με μόλις 300€ - δωρέαν τα έξοδα αποστολής!!!!

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ, ΟΥΤΕ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑ ΕΤΣΙ!!!

Orbitaga
01-02-07, 17:26
και χαμός με τα blender

δεν εχουμε να δωσουμε αλλα λεμε

Νικαετός
01-02-07, 17:28
To πάσχα που μας πέρασε , έχασα έναν ξάδελφο αγαπημένο , χτυπημένο από την επάρατη. Τη Μεγάλη Τρίτη , είχα πάει να τον δω , μιας και θα έλειπα για τις μέρες του Πάσχα .

(Καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο - θέμα ημερών η κατάληξη) . Εκεί πρωτοάκουσα για τα φύλλα της ελιάς , από την ξαδέλφη μου ... μου εξήγησε πως δεν πίστευε σε καμμιά περίπτωση πως θα γινόταν κάτι , αλλά και δεν είχαν κάποια άλλη ελπίδα . (Φυσικά ο ξάδελφος , ούτε γλύτωσε το μοιραίο , ούτε επιβραδύνθηκε ...)

Πάμε τώρα σε σένα Vasper , εντάξει δεν είπαμε πως φταίει η κυβέρνηση (που φταίει , αλλά άντε) . Ο λαός είναι άσχετος , αμόρφωτος και ...άστα να πάνε (και εγώ μέσα) , εσύ έχεις φροντίσει (ως κυβέρνηση - αντιπολίτευση να είναι έτσι , για τους δικούς σου λόγους) . Πάρε λοιπόν το ΕΣΡ και μάζεψέ τους όλους αυτούς ,κανάλια - δημοσιογράφους κλπ .

Δηλαδή όταν απαγόρευες (το ΠΑΣΟΚ) να διαβάζονται οι προκηρύξεις της 17 Ν , από εφημερίδες - media , τι έκανες , δεν έκανες επέμβαση στην ελευθερία του τύπου ? Εδώ που τα πράγματα είναι πλέον επικίνδυνα , γιατί αφήνεις πρώτα να διογκωθεί το φαινόμενο και μετά να πάρεις (όπως πήρες) μέτρα ??

Και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά , γιατί αν ο καρκινοπαθής διακόψει την χημειοθεραπεία για να πάρει ...βότανα , η κατάληξη είναι σίγουρη - θάνατος . Άρα έχει ευθύνη ΚΑΙ υποχρέωση να πάρει μέτρα . ;)

anon
01-02-07, 17:48
Εχω και blender όσα θέτε .... Θα αρχίσω και την εισαγωγή αντιπροσωπεία του γαλάζιου σκορπιού... Εχουμε και λέμε.... Φύλλα ελιάς, νερό του καματερού ( απο τον mach), επίσκεψη - προσκήνυμα στο Αγιο όρος και καπάκι μια τζούρα γαλάζιο σκορπιο κατευθείαν απο την Κούβα!!! Γαλάζιος όπως το μπλέ κουρακάο :lol: :lol: :lol:

Μου φαίνεται ότι η κυρία που το παίζει δημοσιογράφος και μάλιστα σε κρατικό κανάλι (δηλαδή απο τα δικά μας φράγκα), πρέπει να παυθεί και να διωχθεί πάραυτα.... Μπορεί τα φύλλα να βοηθάνε ή και εγώ δεν ξέρω τί, αλλά ο τρόπος και όπως το προβάλλουν στα μέσα, είναι για να προκαλούν μόνο υστερία. Και φωνάζουν ντεμέκ και τους επιστήμονες, τους αφήνουν να μιλήσουν για 10 λεπτα, και μετά αφηγουνται διάφοροι και εγώ δενξέρω ποιοί για κανα μισάωρο - μια ώρα τα θαυματουργά φύλλα... Ρε ουστ.....

Gila1899
01-02-07, 17:52
Και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά , γιατί αν ο καρκινοπαθής διακόψει την χημειοθεραπεία για να πάρει ...βότανα , η κατάληξη είναι σίγουρη - θάνατος . Άρα έχει ευθύνη ΚΑΙ υποχρέωση να πάρει μέτρα . ;)
Και εδώ σταματάει ο χαβαλές και το θέμα γίνεται, θανάσιμα, σοβαρό.:hmm: Δεν μπορώ να κατηγορήσω έναν άνθρωπο που δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει.Και γω μπορεί να τα παιρνα και τα ματζούνια και τα βότανα και οτιδήποτε άλλο θα τροφοδοτούσε την ελπίδα.Αλλωστε ο άνθρωπος δεν λειτουργεί πάντα ορθολογικά και ειδικά μπροστά στο θάνατο.

Οταν όμως οι τσαρλατάνοι γίνονται επικίνδυνοι και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων η πολιτεία, δηλαδή η κυβέρνηση, οφείλει να πάρει μέτρα.Εάν σκεφτεί κανείς οτι όλη αυτή η γελοιότητα ξεκίνησε από εκπομπή της δημόσια τηλεόρασης(από τις σαχλαμάρες της Δρούζα δεν ξεκίνησε η φρενίτιδα; ), ή τουλάχιστον την τροφοδότησε οι ευθύνες της είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η, τρομερή, δύναμη της τηλεόρασης.Οι επιστήμονες παρουσιάζονται αδύναμοι να επιρρεάσουν την κοινή γνώμη σε σχέση με τους τηλεοπτικούς τσαρλατάνους.Αν αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας τηλεόρασης ξαναγυρίστε το στις χελώνες(τις οποίες και αναπολούμε πλέον μ' αυτά που βλέπουμε :whistle:).Αλλωστε η υποχρεωτική φορολόγηση για την δημόσια τηλεόραση αποσκοπεί στο να μην μπεί στο παιχνίδι του ανταγωνισμού σε αθλιότητα και λαικισμό με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.Διαφορετικά δεν έχει νόημα...:hmm:

agmarios
01-02-07, 17:55
Και εδώ σταματάει ο χαβαλές και το θέμα γίνεται, θανάσιμα, σοβαρό.:hmm: Δεν μπορώ να κατηγορήσω έναν άνθρωπο που δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει.Και γω μπορεί να τα παιρνα και τα ματζούνια και τα βότανα και οτιδήποτε άλλο θα τροφοδοτούσε την ελπίδα.Αλλωστε ο άνθρψπος δεν λειτουργεί πάντα ορθολογικά και ειδικά μπροστά στο θάνατο.

Συμφωνώ απολύτως

MNP-10
01-02-07, 18:15
Απ'τη στιγμη που εχουν σωθει ατομα που τους ειχαν ξεγραμμενους - γιατι οχι? Δλδ τι να κανουν? Να πανε να μπουν στο φερετρο μια ωρα αρχιτερα αμαχητι? Και μην ακουω για οικονομικη εκμεταλλευση κτλ κτλ.. ολη η ελλαδα ειναι ΓΕΜΑΤΗ απο ελιες.. ο καθενας μπορει να βρει οσα φυλλα χρειαζεται - ακομα και στους περιξ των Αθηνων, δημους.

Και αυτο το εμποριο ελπιδας που λενε, αν καποιος πιστευει οτι μπορει να γινει καλα απ'αυτο και θελει να το παρει - ας το παρει. Βοηθαει στο placebo effect οπου το ατομο αυθυποβαλλεται και ο οργανισμος εχει πιθανοτητα να ανταποκριθει θετικα. Δε συμβαινει παντα, αλλα οσοι και να σωθουν, καλο ειναι. Σαμπως λιγοι ειναι αυτοι που εχουν αυτο-ιαθει με "θαυματα" πιστης?

ESP1982
01-02-07, 18:47
Καλά. Μόλις διάβασα τον τίτλο, δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι σχετικό με ελιές αλλά μου έφερνε κάτι προς "φραπεδιά". Μέχρι να ανοίξει η σελίδα φανταζόμουν μελέτη/άρθρο τύπου "The Greeks teach how to drink coffee", "The Greek way, the right way, the frappe way" και άλλα τέτοια :lol:


Οn topic τώρα:
Διάβολε, αυτά τα πράγματα ΔΕ μπορεί να γίνονται. Τζίζους! Είμαστε στο 2007 και όταν ακούω τέτοια παθαίνω κάτι.


Ο λαός είναι άσχετος , αμόρφωτος και ...άστα να πάνε (και εγώ μέσα) , εσύ έχεις φροντίσει (ως κυβέρνηση - αντιπολίτευση να είναι έτσι , για τους δικούς σου λόγους) . Πάρε λοιπόν το ΕΣΡ και μάζεψέ τους όλους αυτούς ,κανάλια - δημοσιογράφους κλπ .

Δεν τους έχουν μαζέψει τόσα χρόνια με αυτά που έχουν βγάλει. Τώρα θα τους μαζέψουν; :rolleyes:

Και φυσικά άθλιες ατάκες "δεν αλλάζουν όλα σε 3 χρόνια που βγήκε η νδ", είναι απλά εκτός πραγματικότητας. Ένα ok φτάνει από την κυβέρνηση για να αρχίσει να δουλεύει και κανείς εκεί στο ΕΣΡ. Αλλά ναι, έχουν τόσα προβλήματα να λύσουν που έχουν πέσει με τα μούτρα. :lol:

vasper
01-02-07, 18:56
Νικαετός, το μόνο που λέω είναι ότι ο κόσμος είναι χαζός και για αυτό δεν φταίει η κυβέρνηση είτε είναι ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε η Χούντα. Το ΕΣΡ είναι πιθανό να ρίξει πρόστιμα, αλλά καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει παραπάνω... και σίγουρα δεν θα αρχίσει να κόβει εκπομπές μαχαίρι γιατί ο κόσμος είναι χαζός.

PopManiac
01-02-07, 19:02
Νικαετός, το μόνο που λέω είναι ότι ο κόσμος είναι χαζός και για αυτό δεν φταίει η κυβέρνηση είτε είναι ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε η Χούντα. Το ΕΣΡ είναι πιθανό να ρίξει πρόστιμα, αλλά καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει παραπάνω... και σίγουρα δεν θα αρχίσει να κόβει εκπομπές μαχαίρι γιατί ο κόσμος είναι χαζός.

Vasper,

Θα συμφωνήσω με την - κάπως ελιτιστική αλλά κατανοητή - άποψη περί "χαζού" κόσμου.

Το θέμα είναι όμως πως ο κόσμος είναι "χαζός" παντού - σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης και πρωτίστως στο ΗΒ αν παρακολούθησες μία διαμάχη στο Big Brother που παίζεται τώρα!

Για πήγαινε όμως στο BBC να κάνεις εκπομπή μέσω της οποίας θα "διαφημίσεις" και προμοτάρεις τσαρλατάνους και επικίνδυνα προϊόντα και έλα να μου πεις μετά τι θα γίνει...

Θα πέσει πάνω σου το Υπουργείο Υγείας "like a tonne of bricks" όπως πολύ παραστατικά περιγράφεται στην Αγγλική, και το αντίστοιχο ΕΡΣ θα σε στείλει αδιάβαστο από εκεί που ήρθες.

Στην αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα δεν βρίσκεις τουλάχιστον αργοπορημένες (για να μην τις πω αλλιώς) παρόμοιες - αναμενόμενες κανονικά - αντιδράσεις; ;)

EDIT Θυμίζω (και αντιπαραβάλλω) όμως την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε το ΕΡΣ στο "φιλί" του Παπακαλιάτη

vasper
01-02-07, 19:12
Επαναλαμβάνω ότι σε όλες τις εκπομπές που είδα, υπήρχε γιατρός που έλεγε τι πρέπει να κάνει ο κόσμος. Και σίγουρα δεν είδα διαφημίσεις από κανέναν.

Μην υπερβάλουμε παρακαλώ...

Επίσης πιο πολύ με πείραξε η φράση "βεντέτα αστυνομίας - αναρχικών" που είπε η ΕΡΤ λες και οι αστυνομία είναι νονοί της νύχτας που βαράνε άλλους νονούς της νύχτας (τους αναρχικόυς) παρά οι πρωϊνές εκπομπές με τον Παπαδάκη, τον Αυτιά και τα φύλλα της ελιάς.

WandereR
01-02-07, 20:07
Που είναι το κράτος, που είναι οι άρχες! :lol:

Πάω να καταγγείλω την γιαγιά μου, που μου κάνει βεντούζεις χωρίς κρατική έγκριση. Στην ψειρού γρήγορα! :lol:

Gila1899
01-02-07, 20:48
Eάν ισχυρίζεται οτι θεραπεύει με τις βεντούζες τον καρκίνο, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων ανθρώπων, τότε ναι στην ψειρού γρήγορα.Οπως και όλοι οι τσαρλατάνοι...:rolleyes:

Γιατί σε τελική ανάλυση πρόκειται και για απάτη.Ακόμα και αν θεωρεί κανείς "χαζούς" αυτούς που πείθονται,(την γνώμη μου την ανέπτυξα πριν) παρ' όλα αυτά πρόκειται για απάτη.Και σε κάθε περίπτωση, η "ευφυία" του θύματος δεν αθωώνει το δράστη.

manoulamou
01-02-07, 21:00
Επειδη δεν το παρακολουθησα απ την αρχη το σκηνικο
(την εκπομπη της ΔΡΟΥΖΑς στη ΝΕΤ)
κερδιζει καποιο συγκεκριμενο προσωπο / εταιρια απο το ολον τζερτζελο?
ή απλα την πατησαν μερικοι ταλαιπωροι πτωχοι -και- τω πνευματι?

Εμενα παραπολυ με ενοχλει --γραφτηκε κι εδω --- η εκφραση "Επαρατος" οπως παλιοτερα ελεγαν το χτικιο. :down:
Η ταμπελα που επαυξανει το φοβο, μερικοι οταν ακουνε για καρκινο θεωρουν οτι ειναι τελειωμενοι.
Πιστευω οτι τωρα πια υπαρχουν παραπολλα φαρμακα και θεραπειες που ενταξει, μπορει να πεθανεις στο τελος,
ολοι απο κατι πανε, ομως ιδιως εαν διαγνωσθεις στο αρχικο σταδιο ακομα και δεκαετιες ζεις πλεον...:hmm:

duende
01-02-07, 22:04
το μονο ενδιαφερον στην ολη ιστορια πως ανεξαρτητα αιωνα,τοπο,iq οι ανθρωποι που ειναι απελπισμενοι θα κανουν τα παντα,ακομα και κατι τοσο ηλιθιο..και παντα θα υπαρχουν τα ορνεα που θα τους εκμεταλλευτουν....

MNP-10
01-02-07, 22:14
Λιγο μετρο ρε παιδια.. Πως μπορεις να πουλησεις κατι που ειναι, πρακτικα, δωρεαν? Λιγο κοινη λογικη.. Δειχνουν οτι καποιοι πουλανε τα φυλλα τοσο.. Ε ΚΑΙ? Αν καποιος παει σ'ενα δεντρο, θα παρει οσα θελει.. δωρεαν!... Σε αντιθεση με τις ντοματες, τις πατατες, τα μαρουλια κτλ κτλ που μας τα κοπανανε οσο θελουνε και ΔΕΝ μπορουμε να κανουμε διαφορετικα..

Και μηπως δεν υπαρχει εκμεταλλευση απο τους γιατρους προς τους ασθενεις, συνταγογραφοντας φαρμακα συγκεκριμενων εταιριων ωστε να παιρνουν "δωρακια" και τσεκ σαν "πριμ" καταναλωσης? Οποιος εχει συγγενη ή φιλο καποιο γιατρο, ξερει τι βρωμια παιζει...

Επειδη οι γιατροι ειναι "αυθεντιες", εχουν το ακαταλογιστο οσον αφορα την απατη?

Gila1899
01-02-07, 22:32
Σαφώς και όποιος εξαπατά τους ασθενείς θα πρέπει να υπόκειταιι και στις συνέπειες ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

Η συγκεκριμένη φρενίτιδα όμως από κάποιους ξεκίνησε και προφανώς κάπου αποσκοπεί.Δε νομίζω οι τσαρλατάνοι να κινούνταιι από αλτρουιστικά κίνητρα.Εστω και αν η ελιά είναι ευρέως διαθέσιμη.

Αυτό θα ερευνήσει και η εισαγγελία:
Στη Δικαιοσύνη η «φραπελιά»
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις «συνταγές από ελιά» διέταξε η Εισαγγελία (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=774939&lngDtrID=244)

Διαβάστε και τα σχόλια παρακάτω, έχουν ενδιαφέρον.Αρχισαν οι θεωρίες συνομωσίας :rolleyes:

manoulamou
01-02-07, 23:18
Τα μακραν γλαφυροτερα σχολια ειναι εδω/στην πρωτη ειδηση :
http://www.in.gr/news/article.opinions.asp?lngEntityID=774418&lngDtrID=252
Εαν αντεχετε και τα greeklish εκει να δειτε τι λενε:whistle:

Εκμετάλλευση
Η εκμετάλλευση γίνετε από τους γιατρούς και τις φαρμακοβιομηχανίες. Ένα πολύ μικρό ποσοστό γλιτώνει από τον καρκίνο. Όλοι οι άλλοι πεθαίνουν αφού πρώτα γεμίσουν τις τσέπες κάποιον άλλον. Και τα φάρμακα απλά παρατείνουν τον πόνο. Δεν είναι προτιμότερο να πεθάνεις γρηγορότερα? Η ελιά είναι τζάμπα οπότε δεν έχει να χάσει κανείς τίποτε εκτός από την ζωή του που είναι τελειωμένη έτσι και αλλιώς. Κάνοντας επίσης μπουϊκοτάζ στις φαρμακοβιομηχανίες.
Σωτήρης 30/1/2007 17:36

MNP-10
02-02-07, 02:46
Η συγκεκριμένη φρενίτιδα όμως από κάποιους ξεκίνησε και προφανώς κάπου αποσκοπεί.

Το θεμα ειναι που ν'αποσκοπει? Αφου λεφτα δεν γινεται να βγουν γιατι ειναι κατι ευρεως διαθεσιμο και μαλιστα δωρεαν..

Μαλλον οι δημοσιογραφοι δεν εχουν τι να κανουν και κανανε το τοσο -> ΤΟΟΟΟΟΣΟΟΟΟ. Εχει πλακα να βλεπεις απ'τη μια τη Τατιανα να λεει υπερ και απ'την αλλη το Νικο να λεει κατα.. :lol:

anon
02-02-07, 03:18
Oχι και τόσο. Ξεκίνησαν ήδη την φοβέρα (και καλα απο μια άποψη), ότι δεν πρέπει να παίρνουμε φύλλα απο όπου λάχει, γιατί δεν ξέρουμε τι φάρμακα έχουν ρίξει ή τι παράσιτα κλπ έχει επάνω. Ετσι για αρκετό κοσμάκη, η λύση θα είναι του εμπορίου (με τιμές μακράν ακριβότερες και απο το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο). Επίσης γίνεται καπηλεία εις βάρος του κοσμάκη απο τα ΜΜΕ, τα οποία διόλου δεν ενδιαφέρονται παρα μόνο για τα ποσοστά της agb και μεθαύριο έτσι όπως πάει το πράγμα θα έχουν και εκπομπές με συνταγές φύλλων ελιάς και μαρτυρίες (τα 15 λεπτά δημοσιότητας ) για θαυματουργές θεραπείες.... Αμήν....

MNP-10
02-02-07, 03:59
Στην επαρχια ο κοσμος λιγο-πολυ ξερει ποιες ειναι ραντισμενες γιατι οι παραγωγικες ειναι σε γκρουπαρισμενους ελαιωνες... και γι'αυτο θα προτιμησει τις "αδεσποτες" που υπαρχουν γυρω-γυρω... στις δε πολεις, ολες ειναι αδεσποτες και αραντιστες αφου κανεις δε μαζευει παραγωγη απ'αυτες... Ενα πραγμα σαν τις νερατζιες και τις κορομηλιες...

Αν καποιος τσιμπησει το FUD και ειναι "θυμα", ε τι να κανουμε.. ας δουλεψει και λιγο το νιονιο.

Gila1899
02-02-07, 04:20
Αν και δεν παρακολούθησα τις συγκεκριμένες εκπομπές κάτι μου λέει οτι οι τσαρλατάνοι μάλλον είναι και έμποροι φραπελιάς.

Οσο για τις διάφορες παρουσιάστριες δεν είναι οτι δεν έχουν τι να κάνουν, απλά το εμπόριο ελπίδας πουλάει πάντα και οι παντός είδους τσαρλατάνοι βρίσκουν φιλόξενο βήμα στις εκπομπές τους.

skyliner34
02-02-07, 05:41
Έλα να πέρνουν αξία τα παλιοχώραφα στη Λάρισα με τις ελιές γιατί από αξιοποίηση γης εκεί έχουν μαύρα μεσάνυχτα

anon
02-02-07, 13:11
Δεν νομίζω οτι υπάρχει κανείς να αρνείτε το γεγονός ότι η ελιά (ελαιόλαδο και τα φυλλα και τα κουκούτσια) έχουν ευγεργετικές ιδιότητες. Οπως επίσης ότι υπάρχουν πολλά φυτά επίσης που μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες αρρώστιες. Ομως υπάρχουν και φυτά που μπορούν να σου κάνουν κακό. Οπως επίσης ακόμα και αυτα με τις ευργετικές ιδιότητες, εαν γίνει κατάχρηση, αντί για ωφέλεια να έχουμε επιπλοκές, πολλές φορές και θανάσιμες.

Σίγουρα οι γιατροί προστατεύουν το επάγγελμά τους και τα λεφτά τους ειδικότερα. Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Ομως απο την στιγμή που δεν υπάρχει πρωθύστερη γνώση στο θέμα της κατανάλωσης των φύλλων με πειράματα είτε απο πρακτική ιατρική αιώνων, δεν μπορούμε να παίρνουμε άκριτα τα φύλλα και να τα χρησιμοποιούμε. Αυτό είναι ένα το κρατούμενο. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσο και πως. Πχ πολτός, με βράσιμο ως τσάι, μασώμενο, πόσα φύλλα την ημέρα. Ασε δε απο ότι άκουσα, έχει διαφορα μεγάλη απο εποχη με εποχή στις δραστικές ουσίες στα φύλλα, άρα τα φύλλα του γενάρη δεν έχουν καμμιά σχέση με τα φύλλα του Απρίλη.

Οσο για τις "αδέσποτες" ελιές, ειδικά όταν είναι κοντά σε δρόμους, λένε οι επιστήμονες ότι ειναι γεμάτες με βαριά μέταλλα. Εαν παίρνεις απο εκεί φύλλα, τότε πήγαινε και στο λιμάνι της Θεσ/νίκης μπροστά στο Λ.Πύργο και ψάρεψε να φάς. Ειναι πολύ πιο επικίνδυνο αυτό.

Και τέλος, μπορεί ο πάσα ένας να βγαίνει (όπως πχ η εν λόγω εκπομπή) και να προτρέπει (εμμέσως) σε κάποιας μορφής αγωγή (βοτανοθεραπεία), χωρίς τα απαραίτητα εχέγγυα? Δηλαδή όποιος θέλει το παίζει γιατρός και μάλιστα στην τηλεόραση, ακουμπώντας ταυτόχρονα χιλιάδες ανθρώπους, και έχει και το ακαταλόγιστο; Αυτό είναι προσωπικά που με πειράζει, και όχι εαν πραγματικά έχει θεραπευτική αξία ή όχι η φραπελιά....

Παρεπιμπτόντως ήδη έχουν αναφερθεί παρενέργειες...

WAntilles
02-02-07, 13:24
Φυσικά καί εδώ, για άλλη μια φορά, η ανίκανη άπρακτη κυβέρνηση του αυτόματου πιλότου δεν επεμβαίνει:

"Η αγορά αυτορυθμίζεται".

Μόνο που εδώ δεν έχουμε μόνο πιθανή εξαπάτηση καταναλωτών με πιθανή ψευδή δήλωση χαρακτηριστικών προϊόντος, αλλά και πιθανούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Αλλά είπαμε, το κουμπί του αυτόματου πιλότου πάνω γράφει:

"Αυτορύθμιση αγοράς".

KLG
02-02-07, 13:36
Nαι η αγορά αυτορυθμίζεται. Το ζήτημα είναι να ενημερώνεις τον πολίτη αν μην αγοράζει και το ΕΣΡ να αλλάξει τα φώτα στα κανάλια που το αναπαράγουν. Επίσης η Δρουζα μπορεί να παει διακοπές για ένα μήνα ;) μετ' αποδοχών βέβαια... αισθάνομαι κουβαρντάς, εγώ πληρώνω?

Αν αρχισει η αστυνομία να μπουζουριάζει τους πλανόδιους που θα καταλήξουμε?

George978
02-02-07, 13:41
την κωλοεκπομπη της Δρουζας ποτε θα την κλεισουν? και οχι μονο να αρκεστουμε στο κλεισιμο , να την χωσουν και μεσα αυτην και τους παραγοντες της εκπομπης, λωποδυτες στο ονομα της τηλεθεασης δεν δισταζουν να πιαξουν με τη δημοσια υγεια.

mach
02-02-07, 13:54
την κωλοεκπομπη της Δρουζας ποτε θα την κλεισουν? και οχι μονο να αρκεστουμε στο κλεισιμο , να την χωσουν και μεσα αυτην και τους παραγοντες της εκπομπης, λωποδυτες στο ονομα της τηλεθεασης δεν δισταζουν να πιαξουν με τη δημοσια υγεια.

Διαφωνώ με το κλείσιμο της εκπομπής που κάνει η Δρούζα. Είναι η μόνη που τόλμησε να αποκαλύψει τις απαγωγές ανυποψίαστων πολιτών από κύκλωμα αδίστακτων εξωγήινων (σκοπός των οποίων ήταν να φοβίσουν τα θύματά τους με περιφερόμενα φώτα και να τους γαργαλήσουν τις πατούσες με μηχανισμούς εξελιγμένης τεχνολογίας).

Κράτα γερά Άννα, resistance is not futile. :clap:

manoulamou
02-02-07, 14:05
την κωλοεκπομπη της Δρουζας ποτε θα την κλεισουν? και οχι μονο να αρκεστουμε στο κλεισιμο , να την χωσουν και μεσα αυτην και τους παραγοντες της εκπομπης, λωποδυτες στο ονομα της τηλεθεασης δεν δισταζουν να πιαξουν με τη δημοσια υγεια.

Εισαι προβοκατορας και δακτυλος των ιδιωτικων σκουπιδοκαναλων!:p
Μια εκπομπη φερνει θεαματικοτητες (ειδες διαδοση η φραπελια?) και λεφτα στην κρατικη τουβουλα
κι αυτη αμεσως να την λογοκρινουμε? Μια χαρα ειναι για μεσημεριατικη χαλαρωση...
Για ψυχαγωγια υπαρχουν οι υπολοιπες της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ:).

lazar
02-02-07, 15:06
''In this country where charlatans thrive, you are whatever you claim to be.''
Δημήτρης Κρεμαστινός

BBC:Greek cancer 'cure' sparks frenzy (http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6316781.stm)

Πάλι καλά που δεν είπε 'take the one and hit the other'...

WandereR
02-02-07, 15:13
Φυσικά καί εδώ, για άλλη μια φορά, η ανίκανη άπρακτη κυβέρνηση του αυτόματου πιλότου δεν επεμβαίνει:

"Η αγορά αυτορυθμίζεται".

Μόνο που εδώ δεν έχουμε μόνο πιθανή εξαπάτηση καταναλωτών με πιθανή ψευδή δήλωση χαρακτηριστικών προϊόντος, αλλά και πιθανούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Αλλά είπαμε, το κουμπί του αυτόματου πιλότου πάνω γράφει:

"Αυτορύθμιση αγοράς".

Το θέμα είναι πολύ απλό, κάποιοι αγοράσανε μη πιστοποιημένα φάρμακα.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απολύτως σε αυτό, ήταν επιλογή τους.

Δεν έχει καμιά δουλειά το κράτος να απαγορεύει. Να κάτσει στα αυγά του. Ασε που το όλο θέμα έχει πλάκα, γιατι απο την μια το κράτος πριμοδοτεί ανάλογες θεραπείες μεσω της κρατικής τηλεόρασής του και απο την άλλη τις απαγορεύει. Χαρακτηριστικό δείγμα της αποδοτικότητάς του.

@ ADSLgr.com All rights reserved.