Επιστροφή στο Forum : Timberland
Από καιρό ήθελα να ανοίξω ένα θέμα για την timberland, την εταιρία που έχει 'κερδίσει' πολύ κόσμο με την ποιότητά της, κυρίως στα παπούτσια της, τα οποία αν και ακριβά, τελικά είναι τόσο ποιοτικά που και τα απολαμβάνει κανείς στο έπακρο, και τα κρατά για χρόνια, οπότε δεν νομίζω να υπάρχουν παρά ελάχιστοι δυσαρεστημένοι πελάτες.
Ο λόγος που ανοίγω το θέμα, είναι για γνώμες, αλληλοβοήθεια, σε θέματα κυρίως των παπουτσιών της timberland.
Και μαλιστα, αποφάσισα να ανοιξω το τοπικ, επειτα απο μερικα αναπαντητα emails που εστειλα στην εταιρια, η οποια πραγματα δεν μπορω να καταλαβω το γιατι, δεν μου απαντησε ποτε.
Πιστευω ομως, οτι ίσως εδώ, να βρεθουν απαντησεις για διαφορα σχετικα θεματα.
Ας ξεκινήσω λοιπον με κάτι σχετικό.
Ψαχνω εδώ και καιρό, να βρω εναν αντικαταστατη, συγχρονο ζευγαρι, σε αυτα τα παπουτσια (boat shoes)
127029
127030
Δυστυχως, μαλλον εχουν καταργηθει.
Ειναι απο δερμα φωκιας, και δεν βλεπω πια διαθεσιμο καποιο αλλο, με δερμα φωκιας.
Το καλο με τα συγκεκριμενα, ειναι οτι λόγω ακριβως του δερματος φωκιας, ήταν σχεδον σαν αδιαβροχα, τα ποδια 'ανεπνεαν', πολύ μαλακά, και κυρίως ότι τα φορούσα χωρίς κάλτσες με τους καύσωνες.
Αντιθέτως άλλα timberland παπουτσια, της ίδιας σειράς 'boat shoes', αν και ηταν καθολα αψογα, επρεπε να τα φορω με καλτσες, γιατι ειχαν πιο σκληρο δερμα και με χτυπουσαν.
Μονο το συγκεκριμενο ήταν κατι το διαφορετικο.
Ξερει κανεις αν εχει βγαλει κατι αναλογο η timberland οταν κατηργησε τα συγκεκριμενα;
Ελπιζω να υπαρχει καποια παραπλήσια προταση.
Νομίζω ότι η Timberland δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα. Κάπου όμως πήρε το μάτι μου προιόντα της εταιρείας τώρα τελευταία αλλά δεν θυμάμαι που.
Το πρόβλημα που είχα εγώ με τα παπούτσια αυτής της μάρκας ήταν ότι σάπιζαν πολύ γρήγορα οι σόλες τους ενώ το πάνω μέρος παρέμενε ατόφιο.
@@ μαντολες ειναι τα Timberland.
Εκει δουλευει η δικια μου (σε αλλη χωρα)
Για πεταμα ειναι τα παπουτσια τους.
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
29-07-13, 12:35
Από καιρό ήθελα να ανοίξω ένα θέμα για την timberland, την εταιρία που έχει 'κερδίσει' πολύ κόσμο με την ποιότητά της, κυρίως στα παπούτσια της, τα οποία αν και ακριβά, τελικά είναι τόσο ποιοτικά που και τα απολαμβάνει κανείς στο έπακρο, και τα κρατά για χρόνια, οπότε δεν νομίζω να υπάρχουν παρά ελάχιστοι δυσαρεστημένοι πελάτες.
Ο λόγος που ανοίγω το θέμα, είναι για γνώμες, αλληλοβοήθεια, σε θέματα κυρίως των παπουτσιών της timberland.
Και μαλιστα, αποφάσισα να ανοιξω το τοπικ, επειτα απο μερικα αναπαντητα emails που εστειλα στην εταιρια, η οποια πραγματα δεν μπορω να καταλαβω το γιατι, δεν μου απαντησε ποτε.
Πιστευω ομως, οτι ίσως εδώ, να βρεθουν απαντησεις για διαφορα σχετικα θεματα.
Ας ξεκινήσω λοιπον με κάτι σχετικό.
Ψαχνω εδώ και καιρό, να βρω εναν αντικαταστατη, συγχρονο ζευγαρι, σε αυτα τα παπουτσια (boat shoes)
127029
127030
Δυστυχως, μαλλον εχουν καταργηθει.
Ειναι απο δερμα φωκιας, και δεν βλεπω πια διαθεσιμο καποιο αλλο, με δερμα φωκιας.
Το καλο με τα συγκεκριμενα, ειναι οτι λόγω ακριβως του δερματος φωκιας, ήταν σχεδον σαν αδιαβροχα, τα ποδια 'ανεπνεαν', πολύ μαλακά, και κυρίως ότι τα φορούσα χωρίς κάλτσες με τους καύσωνες.
Αντιθέτως άλλα timberland παπουτσια, της ίδιας σειράς 'boat shoes', αν και ηταν καθολα αψογα, επρεπε να τα φορω με καλτσες, γιατι ειχαν πιο σκληρο δερμα και με χτυπουσαν.
Μονο το συγκεκριμενο ήταν κατι το διαφορετικο.
Ξερει κανεις αν εχει βγαλει κατι αναλογο η timberland οταν κατηργησε τα συγκεκριμενα;
Ελπιζω να υπαρχει καποια παραπλήσια προταση.
Ebay; (http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=timberland+boat+shoes&LH_PrefLoc=3)
Εφόσον έχεις ήδη φορέσει τη συγκεκριμένη φίρμα, ξέρεις και το νούμερο σου.
@@ μαντολες ειναι τα Timberland.
Εκει δουλευει η δικια μου (σε αλλη χωρα)
Για πεταμα ειναι τα παπουτσια τους.
Νομίζω πως είσαι προκατειλημμένος :p
To νουμερο μου και βεβαια το ξερω, και το ξερω καλα.
Και στο ebay εχει μεγαλη επιλογη, σε boat shoes.
Το θεμα ειναι, οτι δεν βρισκω καποιο ζευγαρι με δερμα φωκιας-'oiled leather' οπως το ελεγαν παλιοτερα, οπως αυτο που δειχνω.
Και αν παρω με οποιοδηποτε αλλο δερμα, πιθανως να ειναι καπως 'σκληρο' και να με χτυπαει.
Τα boat shoes timberland που δεν ειναι το συγκεκριμενο με το δερμα φωκιας, ή 'oiled leather', με χτυπουν, και αναγκαστικα θελουν καλτσες.
Θα ρωτουσα αν εχει κανεις δοκιμασει timberland με εντελως 'μαλακό' δερμα, ωστε να προτεινει κατι εναλλακτικο, αλλα ειναι υποκειμενικο, υπαρχει κοσμος που οτι και να φορεσει δεν εχει καμια ενοχληση στα ποδια.
Μονο αν καποιος εχει γενικα ευαισθησια σε 'χτυπηματα' και επελεγε timberland γι' αυτο τον λογο, μπορει να καταλαβει ή να εχει σχετικη εμπειρια απο ψαξιμο και χρήση τους.
Προς ποια επιλογη να κινηθω, ωστε να εχει μαλακο δερμα?
Πιστεύω μόνο αν τα δοκιμάσεις ο ίδιος. Παρατήρησα όμως τότε που τα πούλαγαν σε καταστήματα στην Ελλάδα ενώ οπτικώς κάποια ζευγάρια ήταν ακριβώς τα ίδια είχαν διαφορά στην τιμή. Την διαφορά την καταλάβαινες όταν τα έπιανες ή τα δοκίμαζες. Σε όσα ήταν μαλακό το δέρμα ήταν πιό ακριβά ενώ τα πιό φθηνά ήταν σκληρά δέρματα. Αυτό βέβαια μπορεί να μην ισχύει σήμερα ούτε στο e-bay όύτε πουθενά.
Να και μια χοντροκομμένη προκλήση. Αρχές δεακαετίας του 80 η εποχή που τα σήκωνε ακόμη αυτά.
Αρκετά χρόνια μετά, (πάντα για την προ κρίσης εποχή μιλάω), θα είχε βουίξει το ίντερνετ στο βρισίδι. Μπορεί να κατέβαζαν και καμιά βιτρίνα...
http://s20.postimg.org/7tdn6xf0t/timberland.jpg (http://postimage.org/)
:oneup:
Θα γίνω σαν κάτι γραφικούς, αλλά... δέρμα φώκιας; :/
Χτυπάει λίγο άσχημα μάλλον πολύ, όπως το ακούς, αλλά δέρμα το ένα, δέρμα και το άλλο.
Από δέρμα θηλαστικού το ένα παπούτσι από δέρμα θηλαστικού και το άλλο.
Ναι, αλλά οι φώκιες ΔΕΝ εκτρέφονται για εκμετάλλευση, όπως τα βοοειδή! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Ναι, αλλά οι φώκιες ΔΕΝ εκτρέφονται για εκμετάλλευση, όπως τα βοοειδή! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Το επιχειρημα του αιωνα.
το εμπόριο προϊόντων που προέρχονται από φώκιες εχει απαγορευτεί στην ΕΕ
το εμπόριο προϊόντων που προέρχονται από φώκιες εχει απαγορευτεί στην ΕΕ
Αν ειναι ετσι, ισως αυτος ειναι ο λογος που πλεον δεν τα βγαζουν.
Θα ηθελα κατι εφάμιλλο ομως.
Θα ηθελα κατι εφάμιλλο ομως.
Δερμα απο μωρο φωκιας ισως? :p:lol:
Στα χειμωνιατικα παπουτσια δεν υπαρχει προβλημα.
Παρηγγειλα μποτακια timberland απο ebay και ηταν αψογα.
Γιατι εκει, στα χειμωνιατικα, δεν σε νοιαζει τι δερμα ειναι, ισως μαλιστα να ειναι προτιμητεο το σκληρο δερμα.
Στα καλοκαιρινα ομως, παιζει ρολο.
Το επιχειρημα του αιωνα.
http://www.google.co.uk/search?q=kill+seals&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=uE_3UZSFF-HhygHJgIHwCA&ved=0CDkQsAQ&biw=1680&bih=925#tbm=isch&sa=1&q=seal+hunt&oq=seal+hunt&gs_l=img.3..0l6j0i5l4.12311.13005.2.13311.5.5.0.0.0.0.204.471.2j1j1.4.0....0...1c.1.23.img..3.2.196.4ERe_wt-V9o&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49967636%2Cd.aWc%2Cpv.xjs.s.en_US.jOYpRJj4zMA.O&fp=e9198fcb310a4b4b&biw=1680&bih=925
Καλα βρε παιδια, ας υπαρχουν επιλογες απο μαλακο & ποιοτικο δερμα, και ας ειναι αλλα απο αλλα ζωα που επιτρεπονται.
Παντως ειναι πραγματικα, παπούτσια 'σκυλιά'.
Εχω μποτάκι, αγορασμενο απο τη δεκαετια του '90.
Ρε παιδια, ενταξει, μπορει να φαινεται πια οτι δεν ειναι καινουριο(αλλοιμονο!), αλλα το πιστευετε οτι με εξυπηρετει ακομη;
Σχεδον δεν εχει παθει τιποτε! Ουτε το δερμα, ουτε τα λαστιχα που λενε οτι χαλανε με τα χρονια κλπ
Αντιθετως, ολα αυτα τα χρονια (απο δεκαετια 90 και μετα) εχω αγορασει και αρκετα αλλα ζευγαρια παπουτσια οχι μαρκας timberland, και οχι και φτηνα(οχι και τοσο ακριβα οσο τα timberland βεβαια), και ολα τα φτυσαν. Κατι lumberjack, cat, και αλλες μαρκες της αγορας...παπαλα!
Και αλλα timberland 'boat' shoes που εχω (καλοκαιρινα), τα χω πανω απο δεκαετια κι ειναι σχεδον σαν καινουρια.
Γι αυτο πλεον προτιμω να παιρνω μονο timnberland. Σταθερη αξια. Απιστευτη ποιοτητα. Και τα εχεις και τα απολαμβανεις για πολλα πολλα χρονια...
Απο τοτε μεχρι τωρα πολλα εχουν αλλαξει.
Η δικια μου καθε χρονο παιρνει 1 ζευγαρι καλα παπουτσια δωρεαν. Πωλητρια δουλευει σε μαγαζι Timberland και ειναι αναγκασμενη να τα φοραει.
Στο μαγαζι εκει γελανε με τα παπουτσια τους, τους εχει πιασει ολους η μεση απο την ανατομια των παπουτσιων και κρυωνουν τα ποδια τους.
Μεχρι προπερσι που δεν επρεπε να φορανε Timberland ολα ηταν καλα.
Ναι, ειναι ανθεκτικα στα σκισιματα κλπ αλλα πονανε στην ανατομια και στην παγωμαρα.
Μην εισαι κοροιδιο λοιπον και κοιτα αλλα παπουτσακια.
Και εγω ειχα παρει κατι Κινεζικα 30€ πριν 5 χρονια και τα εχω ακομα, δεν λεει κατι.
Τα μονα 'εναλλακτικα' που φοραω, και σε σχεση με θεμα 'ανεσης'-ανατομιας, ειναι τα nike air.
Αλλα αυτα δεν ειναι συγκρισιμα με τα timberland γιατι ειναι αθλητικα.
Εξορισμου ως αθλητικα πιο ανετα, και με την αεροσολα ειναι πραγματικα κατι αλλο.
Δεν με απασχολησε ποτε ιδιαιτερα το θεμα ανεση στα timberland. Ειναι ανετα παπουτσια. Θυμαμαι πριν 'γνωρισω' τα timberland, επαιρνα καποια παρομοια 'boat' shoes ως καλοκαιρινα, και μου ειχαν 'σκισει' τα ποδια. Φουσκαλες, πρηξιματα κλπ. Απο τοτε που παιρνω timberland, ηρεμησαν τα ποδια μου. Δεν μου τα καταπονουν.
Ειδικα οποιος εχει σχετικα 'ευαισθητα' ποδια, το καταλαβαινει. Γιατι υπαρχει πολυς κοσμος, και μακαρι να τους εμοιαζα, που οτι και να φορεσουν, τιποτε δεν τους 'χτυπαει', ολα καλα.
Εγω βρηκα την υγεια μου με τα timberland και ειναι αδιαφιλονικητη επιλογη.
και εγώ είμαι χαρούμενος με τα timberland εδώ και αρκετά χρόνια και ζευγάρια...
ιδιώς τα ορειβατικά/ μποτάκια απλά δεν υπάρχουν, βαριά χρήση και είναι κομπλε
τωρα για τις σειρές πιο καθημερινές, οντως έχω παρατηρήσει οτι υπάρχει λιγότερη value for money επένδυση
άλλο ενα καλό, οτι τα πρόσθετα που σου δίνουν [κεριά χρώματα κτλ κτλ] είναι όντως αξιοπρεπέστατα, εκτος αν πάρεις λάθος προϊόν συντήρησης.
georgedimgd
09-12-13, 03:05
http://www.spartoo.gr/Timberland-b103.php#rst δεν ξέρω αν σε εξυπηρετεί.
Ωραιο λινκ, τα εχει ολα μαζεμενα!
Βεβαια οι τιμες....'ελληνικοτατες' και απλησιαστες.
αν σε ακουγε κανεις οταν η εταιρεια ηταν εδω θα ελεγε οτι μπηκες για διαφημιση.αλλα δυστυχως εχει φυγει απο ελλαδα και αυτο μαλλον επειδη εχει περασει η μοδα τους.απευθυνεται πλεον μονο σε συγκεκριμενο κοινο και κυριως σε νοσταλγους περασμενων εποχων.ακομα και σε ορειβατικο στυλ εχουν ερθει νεες μαρκες(σαλομον κ.λπ.) που την εχουν αντικαταστησει.
εχω αγορασει απο τη συγκεκριμενη μαρκα 3 παπουτσια της,ολα διαφορετικα.
τα μποατ με χαμηλο πατο,τα αλλα με ανωμαλο πατο που εδειξε σε μια φωτο ενας φιλος πριν (τα απλησιαστα) και τα γνωστα ορειβατικα μποτακια με κιτρινο χρωμα.ειναι πραγματι πολυ ανθεκτικα στον χρονο και πολυ καλη ποιοτητα.και εγω τα 2 τα εχω εδω και πολλα χρονια και εχουν φθορες μονο στους πατους,τα δερματα ειναι αψογα και αν τα ειχα περιποιηθει με τα προιοντα τους θα ηταν σαν καινουρια,παρολο την σκληρη χρηση τους.
ομως ειναι πολυ ακριβα και θα συμφωνησω με τον φιλο οτι δεν ειναι και πολυ λειτουργικα-ωφελιμα για το σωμα.ειναι πολυ βαρια!!! και αν κανεις συχνη χρηση θα αποκτησεις προβληματα οπως εγω.δεν το καταλαβαινα πιο νωρις γιατι ειχα αλλα μυαλα!!
μαρκες οπως η σαλομον και τετοιου ειδους βγαζουν πολυ καλα παπουτσια για ορειβατικα και μποατ αλλα δεν εχουν το στυλ των συγκεκριμενων.επισης ειχα αγορασει κα τις αλλες μαρκες που λες και οντως δεν ειχαν καμμια σχεση.τα μονα μαλακα που μου αρεσαν και ηταν πιο οικονομικα και πολυ πιο φθηνα και αντεξαν ηταν τα sea and city,χαχαχα!
βασικα τωρα δεν θελω να φοραω τιποτα δερματινο γιατι δεν μαρεσει να νιωθω οτι ειναι απο ζωο.εχω αλλαξει σκεψη.προτιμω το συνθετικο δερμα ,αν και αυτο ειναι παλι δυσκολο γιατι ολα σχεδον φτιαχνονται απο πλαστικα - συνθετικα υφασματα που ειναι χαλια.
Επειδη κατα καιρους ταλαιπωρηθηκα με διαφορες μαρκες, και πεταξα τα λεφτα μου ουσιαστικα, ειτε γιατι μου 'εγδαραν' τα ποδια, είτε γιατι μετα απο λιγο καιρο χαλασαν, τα timberland, με απιστευτη αντοχη, αλλα και 'σεβασμο' στο ποδι, ηταν για μενα μια οαση.
Δεν ξερω αν περασε η μοδα, εγω δεν θα καθισω να ξαναπειραματιστω.
Ειδικα τωρα και με το νετ, που μπορω σε καλες τιμες να παραγγειλω-ξεροντας το νουμερο μου- κι απο εξωτερικο, δεν το συζηταω καν.
Θυμαμαι που γυρνουσα ενα καρο καταστηματα να βρω το συγκεκριμενο μοντελο που ηθελα, και αν ειχε το νουμερο μου, και σε τι τιμη κλπ...
Ας ειναι καλα το internet!
Η Timberland έχει αρχίσει και δραστηριοποιειται και πάλι στην Ελλάδα. Τώρα τι και πως δεν θυμάμαι αν και έίχα ενημερωθεί από κάπου. Οι τιμές βέβαια είναι φαρμακερές. Νομίζω ότι είδα προιόντα σε κάποιο μεγάλο shopping center όπως city link.
Τα καταστηματα που τα διαθετουν τωρα στην Ελλαδα, χωρις ελληνα αντιπροσωπο, πως τα διεθεταν; Με δικες τους εισαγωγες;
Παραεισαγωγές ή stock θα έλεγα. Άλλωστε δεν είναι και πολλά χρόνια που η εταιρεία σταμάτησε να δραστηριοποιείται.
ειναι πολυ βαρια!!! και αν κανεις συχνη χρηση θα αποκτησεις προβληματα οπως εγω.δεν το καταλαβαινα πιο νωρις γιατι ειχα αλλα μυαλα!!
Επειδη ειμαι μεν ευχαριστημενος με την timberland και την προτιμω, για την ποιοτητα και την ανθεκτικοτητα (και σε μερικα και για το design θα ελεγα) των προϊοντων τους,
αλλα θελω να ακουω και αλλες αποψεις, μπορεις να αναλυσεις λιγο τι προβληματα λες οτι μπορει να προκυψουν;
Στο μαγαζι εκει γελανε με τα παπουτσια τους, τους εχει πιασει ολους η μεση απο την ανατομια των παπουτσιων και κρυωνουν τα ποδια τους.
Μεχρι προπερσι που δεν επρεπε να φορανε Timberland ολα ηταν καλα.
Μου κανει εντυπωση αυτο που λες. Εχω και εγω θεματα με τη μεση, αλλα δεν σκεφτηκα να τα ριξω στην ....timberland, μαλλον φταιει η καθιστικη ζωη που κανω.
Βεβαια, αν η κοπελα σου ειναι πωλητρια, και εχει πολυ ορθοστασια, φανταζομαι οτι υπαρχουν και ανετοτερα παπουτσια για αυτες τις περιστασεις, δεν αντιλεγω.
Με τη θεμα 'μεση', παντως, με προβληματισες.
--------------
Παντως, ολες οι αποψεις σεβαστες, αλλα οσο και να ακουγονται αρνητικα για την Timberland, θεωρω οτι ειναι κορυφαια στο ειδος της.
Ειναι σαν να λες 'ποιος ασχολειται με τα Levis τωρα που βγαζουν τζην η Diesel'.
Καποιες εταιριες, ειναι 'ορισμοί' και ορόσημα στον χώρο τους.
Δεν λεω, οι εξελιξεις τρεχουν, οι εποχες αλλαζουν, αλλα ειναι σαν να λες , οταν μιλανε για δευτεροκλασατες μαρκες (απο πολλες αποψεις...), 'ελα παππου να σου δειξω τα αμπελοχωραφά σου'...
Εκαστος στο ειδος του.
Καλο ειναι να υπαρχουν επίλογες και ανταγωνισμος, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα...
Και μονο που καθε ζευγαρι Timberland εμενα μου βγαζει τουλαχιστον δεκαετια, για μένα λέει πάρα πολλά...
Αντοχη, ποιοτητα, κλασικά-διαχρονικά αλλά και με μοντέρνες γραμμές σχέδια, γερά παπούτσια και με καλή φόρμα('σέβονται' τα πόδια μου-άλλα παπουτσια μου δημιουργησαν προβληματα), και αν μη τι αλλο τρομερο value for money (παρα την ακριβη αρχικη τιμη αγορας), αφου τα κρατάω τουλάχιστον δεκαετία.
Επισης, εκτιμω οτι τυχον φθορα ειναι 'ελεγχομενη', κι οχι...ξαφνικη! Δηλαδη, μπορω να την παρατηρησω, και να αποφασισω τι θα κανω.
Γιατι το λεω;
Την περασμενη εβδομαδα, φορεσα καλα μποτακια μαρκας ellesse, επισης καποιων χρόνων βέβαια (και τα timberland που εχω δεν ειναι χτεσινα).
Με αφησαν στα κρυα του λουτρου!
Ξεκολησαν!
Δε μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο. Ξεκολησε η σολα απο το ενα το μποτακι, εντελως ομως! Εμεινε το πανω μερος απο το μποτακι, και η σολα....ανα χειρας!
Ανακαλυψα με αυτο τον τροπο, οτι τα 'ντιζαινατα' ellesse, μαλλον ειχαν μονο κολλα μεταξυ σολας και 'σωματος', γιατι αν ηταν επιπλεον και 'ραμμενα', αυτο το πραγμα δυσκολα θα συνεβαινε.
Ευτυχως για καλη μου τυχη, επεστρεφα κι ημουν κοντα στο σπιτι, κι ετσι, περπατησα χωρις...σολα για λιγες εκατονταδες μετρα, κι εφτασα στο σπιτι!
Δεν μπορω να φανταστω να μου συνεβαινε καπου αλλου αυτο, στη δουλεια, μακρια απο το σπιτι κλπ. Ξεφτιλα.
Γι'αυτο λεω, οτι τα timberland δεν με προδωσαν ποτε.
Πολλά προιόντα έχουν ημερομηνία λήξεως. Ακόμα και τα timberland. Δηλαδή αν δεν τα φορέσεις καθόλου και τα έχεις μέσα στην ντουλάπα για πέντε χρόνια πολύ πιθανό να σου μείνουν στο χέρι. Είναι όπως τα λάστιχα αυτοκινήτου.
Το επαθα με ενα ζευγαρι Timberland σχεδον αφορετα, ψιλοελιωσε το λαστιχο και κολλαει.
Ο μόνος τρόπος κάπως να τα συντήρησης είναι να τα αποθηκεύεις στο κουτί τους μαζί με το gel. Στα στοκατζίδικα όταν αγοράζεις υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να είναι ήδη σάπια.
Αυτό παίζει και σε κανονικά καταστήματα. Αν δεις ότι είναι made in USA μη νομίζεις ότι έπιασες λαβράκι. Έπεσες πάνω σε προϊόν είκοσι χρονών, οπότε και σάπιο. Τίποτε δεν φτιάχνεται πλέον στις ΗΠΑ πλην εξαιρέσεων .
Πάντως οι σόλες αλλάζουν με είκοσι ευρώ. Μην τα πετάς αν είναι δέρμα.
Αν τελικά αγοράσεις από στοκ τα φοράς αμέσως και τα μεταχειρίζεσαι σκληρά ώστε αν σε μικρό χρονικό διάστημα διαλύσουν ίσως και καταφέρεις να σου τα αλλάξουν.
Για αυτό πολλές φορές δεν γίνονται αλλαγές σε «είδη προσφορών». Αυτοί ξέρουν καλύτερα από μας.
πολυ σωστη αποψη...κοιταξτε σημασια εχει και η ανατομια των ποδιων του καθενος..εμενα δεν με πειραξαν καθολου επι δεκα χρονια αλλα τα φορουσα μονο σε εξοδους για λιγες ωρες και φυσικα οχι πολυ περπατημα..επειδη μου καθονταν βαρια σε σχεση με αλλες μαρκες που κυκλοφορουσαν το '98 και ηταν φτερα συγκρινομενα δεν μπορουσα και στα ποδια και στην μεση να τα αντεξω παραπανω.απο αντοχη και υλικα ακομα καινουρια ειναι.τα ειχα για 10 χρονια φυλαγμενα παντα σε κουτι χωρις περιποιηση.αν εκανα και αυτο θα ηταν καινουρια.τα προβληματα που εχουν τωρα ειναι απο μεσα εμπρος στα δαχτυλα και πισω στην φτερνα απο μεσα εχουν ξεθωριασει στα τοιχωματα και ενοχλουν λιγο.αν περπατησω πολυ μου βγαζουν καλους.αν τα εφτιαχνα σε τεχνιτη θα πηγαιναν αλλα....για παντα.ειναι απιστευτη η αντοχη τους αξιζαν την αγορα τους και την ακριβη τιμη τους.επισης τα μποατ που εχω παρει ειναι πολυ καλα αλλα οι πατοι τους ειναι πολυ χαμηλα και νιψθψ το εδαφος σε σχεση με τα σι εντ σιτι που τα ενιωθα πιο μαλακα.αλλα αυτο ειναι θεμα ανατομιας.οσον αφορα το βαρος ομως ειναι βαρια και αυτο δεν ειναι καλο για τα ποδια...
Ο μόνος τρόπος κάπως να τα συντήρησης είναι να τα αποθηκεύεις στο κουτί τους μαζί με το gel. Στα στοκατζίδικα όταν αγοράζεις υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να είναι ήδη σάπια.
Αυτό παίζει και σε κανονικά καταστήματα. Αν δεις ότι είναι made in USA μη νομίζεις ότι έπιασες λαβράκι. Έπεσες πάνω σε προϊόν είκοσι χρονών, οπότε και σάπιο. Τίποτε δεν φτιάχνεται πλέον στις ΗΠΑ πλην εξαιρέσεων .
Πάντως οι σόλες αλλάζουν με είκοσι ευρώ. Μην τα πετάς αν είναι δέρμα.
Αν τελικά αγοράσεις από στοκ τα φοράς αμέσως και τα μεταχειρίζεσαι σκληρά ώστε αν σε μικρό χρονικό διάστημα διαλύσουν ίσως και καταφέρεις να σου τα αλλάξουν.
Για αυτό πολλές φορές δεν γίνονται αλλαγές σε «είδη προσφορών». Αυτοί ξέρουν καλύτερα από μας.
Παντως, σε αντιθεση με αλλα παπουτσια, τα λαστιχα τους εχω δει οτι αντεχουν πολυ περισσοτερο.
Προσωπικη εκτιμηση.
Ειτε αφορετα, και να τα φορεσω μετα απο χρονια, τα λαστιχα δεν επαθαν τιποτε.
Ειτε αλλα που φορω συχνα, παλι χαλασαν μετα απο πολλα χρονια απο φυσιολογικη φθορα.
Τα θεωρω 'σκυλια' στο ειδος τους, και εχουν πολυ μεγαλυτερες 'αντοχες' σε σχεση με αλλα παπουτσια.
------
Επισης, θετικη εντυπωση μου κανει (ενας ακομη παραγοντας που φαινεται αν ειναι 'προσεγμενο' παπουτσι), οτι ειναι ελαφρυτερα απο αλλα παπουτσια αλλων εταιριων, στην ιδια κατηγορια παντα (για να ειναι σωστη η συγκριση-δεν συγκρινεις μποτακια με αθλητικα).
Πχ. μποτακια. Εχω φορεσει ellesse, εχω φορεσει columbia, εχω και διαφορα timberland. Ε, με διαφορα τα timberland ηταν τα ελαφρυτερα μποτακια. Κι αυτο, το θεωρω καλο για τα ποδια!
Παλια μποτάκια timberland, χρειάστηκαν ένα ‘ρεκτιφιέ’ μετά απο τόσα χρόνια αδιάλειπτης και ευχαριστημένης χρήσης, και πηγα στον τσαγκάρη.
Όταν πηγα να τα παραλάβω, ξερετε τι μου ειπε;
‘Αυτα εγω τα λεω, “τα παλια καλα timberland”, γιατι ειχε μεσα αλλο υλικο μεταξυ σολας και παπουτσιου και μπορεσα και το κολησα. Τα καινούρια timberland εχουν ενα υλικο σαν φελιζολ, κι εκει δεν μπορω να κολησω τιποτε, φεύγει αμέσως. Τα ψεύτισαν κι αυτα’.
Σκεφτομουν, οτι οσο σημαντικη ειναι η δικη μας γνωμη σας χρηστες, αλλο τοσο σημαντικη και ισως και σημαντικοτερη ειναι αυτων που τα μαστορευουν. Γιατι αυτοι βλεπουν και ξερουν πραγματα που εμεις δεν παρατηρουμε.
Με προβληματισε ειναι αληθεια, για τις νεες γενιες timberland. Δεν εχω λογο να τον αμφισβητησω, αλλα αν οντως είναι έτσι (που μαλλον θα ειναι), λογικα οι νεες φουρνιες timberland αν και ειναι πολυ αξιολογες, δεν θα εχουν την μακροζωϊα και την αντοχη των παλαιών.
Βεβαια, εγω αναρωτιεμαι, αν 'ψευτισαν' εστω και λιγο τα timberland, πόσο πολυ περισσοτερο ψεύτισαν οι άλλες μάρκες, που ετσι κι αλλιως δεν ειχαν ποτε την αντοχη των timberland.
Παντως με τις τιμες που τα έχουν στην Ελλάδα, ευτυχώς πλέον έχουμε την επιλογή του ebay και του amazon, και μπορει να γινει αγορα σε σαφως οικονομικότερες τιμές.
Παντως με τις τιμες που τα έχουν στην Ελλάδα, ευτυχώς πλέον έχουμε την επιλογή του ebay και του amazon, και μπορει να γινει αγορα σε σαφως οικονομικότερες τιμές.
Πάλι εξαγωγή χρημάτων κάνεις;
Εχουν περασει απο τα ποδια μου παααρα πολλες μαρκες παπουτσιων ποιοτητας και υψηλης τιμης.Ειμαι της φιλοσοφιας οτι τα περισσοτερα χρηματα απο τον ρουχισμο τα αξιζουν τα παπουτσια.Το σκεπτικο ειναι οτι αφου στηριζουμε ολο το βαρος στα ποδια και κατ' επεκταση στα παπουτσια,τοτε αξιζουν τα περισσοτερα χρηματα του προυπολογισμου που διαθετουμε για ρουχα.Αυτο φυσικα ειναι υποκειμενικο,καθως καποιος που κανει καθιστικη ζωη,εχει περιορισμενες απαιτησεις.
Προσωπικα επειδη μου αρεσει πολυ το περπατημα και κατα προτιμηση στο δασος-βουνο,εχω κατα τι υψηλοτερες απαιτησεις απο τα "εργαλεια",οπως τα αποκαλω.
Τα timperland,ειναι(βασικα ηταν) πολυ καλα και ανθεκτικα παπουτσια,αλλα πολυ βαρια και καθολου ανατομικα(αν τα φορεσει καποιος για πολλες ωρες θα καταλαβει τι εννοω),ειδικα σε οτι αφορα την ορθοστασια,αστο...
Εδω και αρκετα χρονια εχω βρει την υγεια μου με τα salomon,τοσο σε παπουτσια trekking-hiking,οσο και για βολτα στην πολη και για καθημερινη χρηση γενικοτερα(αθλητικα κλπ)Εκτος απο οτι ειναι ελαφρια,ανθεκτικα(αθλητικα για τρεξιμο,4 χρονια σε πολυ σκληρη χρηση σε βουνο και θαλασσα,δεν εχει φυγει ουτε κλωστη)ειναι τρομερα ανετα,κυριως λογω των εσωτερικων πατων που διαθετουν(ortholite),που μου δινουν μια εξαιρετικη αισθηση ανεσης που μοιαζει σαν να μην φοραω παπουτσια(οχι τα trekking εχουν το βαρος τους,τα πολης και αθλητικα εννοω).
Για τους παραπανω λογους δεν τα αλλαζω με τιποτα και ας κοστιζουν κατι παραπανω απο τα υπολοιπα.
Σχετικα με την ορθοστασια,να συμπληρωσω μια κουβεντα που ειχα πριν χρονια με εναν καλο φιλο και πωλητη παπουτσιων,οταν πηγα στο μαγαζι που δουλευε απελπισμενος ψαχνοντας ενα καλο παπουτσι για βουνο,για να αντικαταστησω τα προηγουμενα που ειχαν διαλυθει(μακρυα απο παπουτσια με σολες vibram)
Οταν μου προτεινει τα εν λογω μποτακια,τον ρωτω,ρε ειναι σιγουρα ανθεκτικα και ανετα;
Μου απαντα:Βλεπεις αυτα τα χαμηλα που φοραω;Αν ηταν αλλα δεν θα εβγαζα 12ωρα ορθοστασια,με τιποτα!Και τα φορουσε καθε μερα επι 4 χρονια!!Οταν λοιπον τα φορεσα,μετα απο 5 ωρες περπατημα μεσα στο χιονι,με σακκιδιο στην πλατη,καταλαβα τι εννοουσε,....
Οσον αφορα αυτο αναφερθηκε,για την αποθηκευση των παπουτσιων για καιρο(ειμαι παθων κι εγω),οταν τον ρωτησα σχετικα μου ειπε,οτι για να συνεχισουν να ειναι σε καλη κατασταση τα παπουτσια,πρεπει ανα τακτα χρονικα διαστηματα να τα φοραμε,εστω και λιγο μεσα στο σπιτι και να περπαταμε,για να μην σπανε οι δεσμοι των υλικων απο την ακινησια.Ετσι διατηρηται η ελαστικοτητα των υλικων που τα αποτελουν.Και σε αυτο ειχε δικιο....
Ελπιζω να μην σας κουρασα .... πολυ. :D
Hemlis ενδιαφερουσες πληροφοριες.
Νομιζω οτι τα νεοτερα timberland δεν ειναι τοσο βαρια οσο τα παλαιοτερα.
Τα salomon που λες, ειναι τοσο γερα και αντοχης οσο τα timberland?
Hemlis ενδιαφερουσες πληροφοριες.
Νομιζω οτι τα νεοτερα timberland δεν ειναι τοσο βαρια οσο τα παλαιοτερα.
Τα salomon που λες, ειναι τοσο γερα και αντοχης οσο τα timberland?
Για τα timberland δεν εχω πλεον αποψη καθως δεν τα προτιμω πια.
Τα salomon πιστευω πως ειναι πολυ γερα,καθως σε οσες δοκιμασιες τα εχω υποβαλει(και πιστεψε με ηταν πολλες και σκληρες),εχουν ανταπεξελθει αψογα.Συγκριση δεν μπορω να κανω,καθως δεν εχω αποψη για τα τελευταια μοντελα timberland,απλα απο φημες εχω ακουσει οτι δεν ειναι τοσο καλα οσο τα παλια μοντελα.
- - - Updated - - -
Το επαθα με ενα ζευγαρι Timberland σχεδον αφορετα, ψιλοελιωσε το λαστιχο και κολλαει.
Ενημερωτικα,οτιδηποτε ειναι απο ελαστικο επιρρεαζεται απο το οζον της ατμοσφαιρας και οξειδωνεται με τον χρονο.Οτι ειναι απο λατεξ πολυ γρηγορα(μαλλον απο αυτο ηταν οι σολες,το κιτρινο δλδ)και οτι ειναι απο βουλκανισμενο λαστιχο(μαυρο),αντεχει πιο πολυ καιρο,απλα οταν ξεραθει σπαει.
Μαυρο λαστιχο ειναι, τωρα για βουλκανισμενο δεν ξερω.
Ενημερωτικα,οτιδηποτε ειναι απο ελαστικο επιρρεαζεται απο το οζον της ατμοσφαιρας και οξειδωνεται με τον χρονο.
Που το βρήκες αυτό; Ράδιο αρβύλα μου ακούγεται, πολύ ράδιο αρβύλα...
Δεν ξέρω αν επιρρεάζεται από το όζον αλλά αν και τα λάστιχα του αυτοκινήτου αν δεν χρησιμοποιηθούν για κάποιο διάστημα αχρηστεύονται. Δηλαδή αν μείνουν απούλητα για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι άχρηστα.
Εχω κανει ερευνα πανω στο θεμα,κυριως για το υλικο απο το οποιο φτιαχνονται οι στολες καταδυσης,το λεγομενο neopren,που αποτελειται απο εναν τυπο ελαστικου.Το ιδιο φαινομενο εχει παρουσιαστει και στα λαστιχα που προωθουν την βεργα στα ψαροτουφεκα,αν αποθηκευτουν για καιρο.Η λυση που βρεθηκε ειναι συντηρηση στην καταψυξη κλεισμενα αεροστεγως σε σακκουλα.Στην πορεια εμαθα οτι το ιδιο ισχιει για ολους τους τυπους ελαστικων.Τελος παλιοτερα εχω δουλεψει με υγρο λατεξ και μεσω πειραματων επιβεβαιωσα την παραπανω πληροφορια στην πραξη.
@tsigarid
Για του λογου το αληθες....
Καλο διαβασμα!
Συγκεκριμένα το όζον (O3) προσβάλλει κυρίως τον ασβεστόλιθο, τα ελαστικά, την κυτταρίνη και τα συνθετικά πολυμερή (πλαστικά), ενώ σε συνδιασμό με το περόξυ ακέτυλο νιτρίλιο (ΡΑΝ) προσβάλλουν τις βαφικές ύλες και προκαλούν λεύκανση των χρωμάτων των υφαντών
http://www.scritub.com/limba/greaca/23169.php
- - - Updated - - -
Μαυρο λαστιχο ειναι, τωρα για βουλκανισμενο δεν ξερω.
Το βουλκανισμενο,ειναι σκληρο οπως των αυτοκινητων.Δεν πιεζεται με το δαχτυλο.
Αν ειναι πιο μαλακο και ευκαμπτο,κατα πασα πιθανοτητα ειναι λατεξ,ισως με προσθηκη χρωματος ή και πλαστικου.
Εχω (δυστυχως;-μαλλον ναι, εκτος των αθλητικων) παπουτσια απο διαφορες μαρκες της αγορας. Κανενα ζευγαρι δεν εχει φτασει την αντοχη των timberland.
Στα τέσσερα-πεντε χρονακια παραδιδουν πνευμα.
Timberland να μου εχει κρατησει λιγοτερο απο δεκαετια δεν μου ετυχε ποτε.
Σκυλια αντοχης, στην κυριολεξια.
Και σε εποχες κρισης, δυσκολες εποχες οικονομικα, σαν αυτες που περναμε στην χωρα μας, δεν μπορω παρα να δηλωσω ευτυχης που εχω επιλεξει αυτη την μαρκα για πολλα παπουτσια μου, και οντως εχουν πιασει τοπο!
:)
Ζευγαρι μποτακια timberland, αγορασμενα το 1999(!!!!),
παρέδωσαν πνευμα προχτες, 17 χρονια μετα!
Μνημείο αντοχής!
Το νήμα μάλλον θα αντέξει παραπάνω :p
@ ADSLgr.com All rights reserved.