PDA

Επιστροφή στο Forum : ανοιγμα τραπεζικου λογαριασμουcasm
27-08-13, 18:28
γεια σας θα ηθελα την βοηθεια σας τι χαρτια χρειαζεται για να ανοιξω εναν τραπεζικο λογαριασμο στην τραπεζα κυπρου(επειδη εχω prepaid στην κυπρου). Τον λογαριασμο τον θελω για να κανουν καταθεσεις απο στοιχηματικο site κυριος και να κανω αναληψεις τα λεφτα. Ειμαι φοιτητης εχω αφμ αλλα δεν κανω φορολογικη δηλωση. Και μιας και δεν κανω φορολογικη δηλωση, φαινομαι πουθενα αμα βγαζω κανα 200-400 euro το μεγιστο σε 1-1,5 μηνα?? Και ποσο καιρο χρειαζετε για να φτιαξω το λογαριασμο? Εχω λογαριασμο στο ταχυδρομικο ταμιευτηριο που μου ειχε κανει ο πατερας μου, ξερει κανεις αν μπορω να των χρησιμοποιησω στο για καταθεσεις απο internet απο bet365 κυριως.

esquellot
27-08-13, 20:26
Καλύτερα να επισκεφτείς ένα κατάστημα και να μιλήσεις με τον αρμόδιο υπάλληλο και στην "Κύπρου" και στο Ταχ. Ταμιευτήριο.

rc31
27-08-13, 20:35
Κύπρου Παπαλά, ποια είναι Πειραιώς.

tsioy
27-08-13, 22:57
Για να ανοίξεις λογαριασμό (και ενδεχομένως να βγάλεις και χρεωστική κάρτα), θα χρειαστείς ταυτότητα, βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ (αφού δεν κάνεις δήλωση) και , ενδεχομένως, κάποια βεβαίωση για τον τόπο κατοικίας σου ( μπορεί να αρκεί και η βεβαίωση ΑΦΜ για τον τόπο κατοικίας). Ο λογαριασμός βγαίνει επιτόπου και η κάρτα 1-2 εβδομάδες, μπορεί και επιτόπου, ανάλογα με την τράπεζα.
Για το στοίχημα, καλό είναι να συνδέσεις το λογαριασμό στην στοιχηματική εταιρεία με τη χρεωστική κάρτα και τις αναλήψεις/καταθέσεις στην εταιρεία να τις κάνεις μέσω της κάρτας.
Επίσης, επειδή σε βλέπω καινούργιο στο θέμα "στοίχημα" , μην περιμένεις ότι θα βγάζεις 2-3 κατοστάρικα το μήνα. Κυρίως μέσα θα μπαίνεις. Δεν είναι προσωπικό, είναι γενική διαπίστωση. Μακάρι να είσαι η εξάιρεση.

mesmer
27-08-13, 23:14
Αν δεν έχεις εισοδήματα ανοίγεις με μια απόδοση ΑΦΜ ή με μια βεβαίωση εφορείας που θα λέει ότι δεν έχεις εισοδήματα. Επειδή τώρα πια και τα δύο χαρτιά εκδίδονται από την εφορεία, συνιστώ το δεύτερο, γιατί το πρώτο μπορεί να μην το δεχτούν. Στη σελίδα της Alpha Bank υπάρχει οδηγία που αναφέρει ότι από το 2012 δε δέχονται απόδοση ΑΦΜ, αλλά δε γνωρίζω αν είναι εσωτερικός κανονισμός ή οδηγία της Τράπεζας της Ελλάδος (τότε ισχύει σε όλες τις τράπεζες.

Αν έχεις εισοδήματα, τότε θα πας το πιο πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα. Θα πρότεινα να σβήσεις τα οικονομικά σου στοιχεία, μιας και το μόνο που "υποτίθεται" τους αφορά είναι ΑΦΜ και τόπος κατοικίας.

Τέλος χρειάζεται την Αστυνομική Ταυτότητά σου.

Τράπεζες όπως Πειραιώς και Eurobank εκδίδουν κάρτες κατ' ευθείαν και το pin στέλνεται ταχυδρομικά εντός 2 εργάσιμων. Στην Alpha Bank η κάρτα έρχεται στο κατάστημα (~ 5-7 εργάσιμες αν θυμάμαι καλά). Το pin αποστέλλεται ταχυδρομικά.

qwertyuiop
28-08-13, 17:28
Ελαφρώς οφ: Χρειάζομαι ΑΦΜ για να βγάλω προπληρωμένη κάρτα; (όχι χρεωστική, προπληρωμένη)

christopheroeo
29-08-13, 16:14
γνωριζει κανεις σε ποιες τραπεζεις βγενει απευθιας η χρεωστικη καρτα??

mixalis12
30-08-13, 16:09
γνωριζει κανεις σε ποιες τραπεζεις βγενει απευθιας η χρεωστικη καρτα??

πειραιως:)

christopheroeo
30-08-13, 16:17
ευχαριστω :)

narsis
30-08-13, 16:19
Αν έχεις εισοδήματα, τότε θα πας το πιο πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα. Θα πρότεινα να σβήσεις τα οικονομικά σου στοιχεία, μιας και το μόνο που "υποτίθεται" τους αφορά είναι ΑΦΜ και τόπος κατοικίας.


Κάνε κάτι τέτοιο και δεν θα το δεχτούν. Το εκκαθαριστικό δεν είναι μόνο για ΑΦΜ, αλλά για διεύθυνση κατοικίας και εισόδημα. Το εισόδημα φυσικά και το ζητάει να το ξέρουν οι τράπεζες η ΤτΕ και ο λόγος είναι απλός. Το ξέπλυμα και το μαύρο χρήμα. Πρέπει να ελέγχονται οι συναλλαγές και να δηλώνονται οι ύποπτες. Και φυσικά ο μόνος τρόπος να ξέρεις εάν το ότι από το λογ/σμό μου περνάνε κάθε χρόνο €50.000 ευρώ είναι ύποπτο ή όχι, είναι να ξέρεις το επάγγελμά μου και το εισόδημα που δηλώνω.

Επίσης το να σβήσεις το εισόδημά σου είναι αλλοίωση και επίσης ο μόνος τρόπος να ελεγχθεί η εγκυρότητα-γνησιότητα του εκκαθαριστικού είναι να με τα εισοδήματα.

Οπότε εν συντομία όχι, εάν κάνεις τη "μαγκιά" δεν θα στο πάρει ο υπάλληλος.

mesmer
30-08-13, 17:02
Έχεις δίκιο. Από τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με ρητή διάταξη της υπ’ αριθμ. 2652/2012 Πράξης Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος:


τα εισοδήματα πελάτη-φυσικού προσώπου επαληθεύονται από την τράπεζα βάσει του εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος, και
του πελάτη-νομικού προσώπου/επιτηδευματία επαληθεύονται από την τράπεζα βάσει της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαίωσης υποβολής της και του σημειώματος πληρωμής φόρου).


Σε περίπτωση που επιθυμείτε άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, μίσθωση θυρίδας, τη σύναψη δανείου ή τη διενέργεια άλλων συναλλαγών (όπως, π.χ., την εκτέλεση
μεταφοράς πίστωσης ή εμβάσματος), τα στοιχεία που απαιτεί η νομοθεσία να παράσχετε - είτε είστε κύριος δικαιούχος, συνδικαιούχος, πρωτοφειλέτης ή εγγυητής - και τα, ανάλογα με την περίπτωση, έγγραφα που θα σας ζητηθούν για την πιστοποίησή τους, είναι τα ακόλουθα:

Στοιχεία που απαιτούνται από το νόμο 3691/2008 και την απόφαση της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων (ΕΤΠΘ) 281/5/17.3.2009 της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως ισχύουνΣτοιχεία που απαιτούνται από το νόμο 3691/2008και την απόφαση της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων (ΕΤΠΘ) 281/5/17.3.2009 της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως ισχύουν

Έγγραφα που μπορούν να πιστοποιήσουν τα στοιχεία αυτά (ανάλογα με την περίπτωση)1. Ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο
2. Αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου
3. Eκδούσα αρχή
4. Ημερομηνία και τόπος γέννησης


Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
Διαβατήριο σε ισχύ
Ταυτότητα υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις

5. Εισοδήματα πελάτη
6. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)


Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος (για φυσικά πρόσωπα)
Δήλωση φορολογίας εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαίωσης υποβολής της και του σημειώματος πληρωμής φόρου (για νομικά πρόσωπα και επιτηδευματίες)
Βεβαίωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης (εφόσον δεν υπάρχει ένα από τα δύο ανωτέρω έγγραφα)

7. Παρούσα διεύθυνση κατοικίας
8. Τηλέφωνο επικοινωνίας


Πρόσφατος λογαριασμός Οργανισμού Κοινής Ωφελείας
Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης που έχει κατατεθεί σε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ)
9. Ασκούμενο επάγγελμα και παρούσα επαγγελματική διεύθυνση


Ισχύουσα άδεια παραμονής αλλοδαπού
Βεβαίωση του εργοδότη
Αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας
Δήλωση έναρξης επιτηδεύματος
Επαγγελματική ταυτότητα
Παραστατικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπόδειγμα υπογραφής πελάτη
---Τα έγγραφα αυτά πρέπει να επιδεικνύονται πρωτότυπα, οι δε τράπεζες είναι υποχρεωμένες να ζητούν την επικαιροποίησή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να τηρούν αντίγραφά τους.
Ανάλογα με το είδος και το ύψος της συναλλαγής, τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν από την τράπεζά σας μπορεί να διαφέρουν. Κατά συνέπεια, είναι πιθανόν να σας ζητηθούν συμπληρωματικά στοιχεία και πληροφορίες, όπως:


δηλώσεις ΦΠΑ, τιμολόγια, φορτωτικές, τίτλοι ιδιοκτησίας, μισθωτήρια ή πωλητήρια συμβόλαια,
πληροφορίες σχετικά με το σκοπό και τη φύση της επιχειρηματικής σου σχέσης με την τράπεζα,
πληροφορίες σχετικά με το οικονομικό και συναλλακτικό σου προφίλ, ή/και άλλα έγγραφα.


Όταν ενεργείτε για λογαριασμό άλλου, εκτός από την απόδειξη των στοιχείων της δικής σας ταυτότητας, οφείλετε να αποδείξετε και τα στοιχεία του τρίτου, φυσικού ή νομικού προσώπου, για λογαριασμό του οποίου ενεργείτε. Οι τράπεζες υποχρεώνονται, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, να απαιτούν και αυτά τα στοιχεία και να εξακριβώνουν τη γνησιότητά τους.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.