PDA

Επιστροφή στο Forum : Science fiction & fantasy λογοτεχνία

Σελίδες : 1 2 [3]

apd
10-01-07, 01:51
OK, να και τα δικά μου τιπς, λίγο περίεργα σε σχέση με ό,τι έχετε αναφέρει ως τώρα.
Jonathan Lethem "The shape we're in", παλιότερο αλλά εξαιρετικό po-mo, πολύ γουστόζικο.
Steven Erickson "The Sea Came in at Midnight", σίγουρα λιγότερο καλό από τα προηγούμενα, slipstream κι αυτό, πάντα με τη βούλα του μεγάλου γραφιά.

Αυτό τον καιρό διαβάζω ένα παλιότερο horror-fantasy του Eric McCormack και μ' έχει ρουφήξει. Έχει και μαμάτο τίτλο:
"The first blast of the trumpet against the monstrous regiment of women".

tzanerman
10-01-07, 19:52
"The first blast of the trumpet against the monstrous regiment of women".
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Πρεπει να το βρω...

apd
10-01-07, 20:04
Βασικά ο τίτλος είναι κλεμμένος από γραπτό του 16ου αι. και το παραδέχεται ανοιχτά. Αλλά το κείμενο φυσάει...

tzanerman
11-01-07, 22:20
Ο Ρομπερτ Αντον Γουιλσον, συγγραφεας της Illuminati Trilogy, πεθαινει... και γραφει αυτα στο μπλογκ του:

Various medical authorities swarm in and out of here predicting I have between two days and two months to live. I think they are guessing. I remain cheerful and unimpressed. I look forward without dogmatic optimism but without dread. I love you all and I deeply implore you to keep the lasagna flying.

Please pardon my levity, I don't see how to take death seriously. It seems absurd.

RAW

http://robertantonwilson.blogspot.com/2007/01/do-not-go-gently-into-that-good-night.html

Απλα, καταπληκτικος...

apd
11-01-07, 22:35
Εντάξει, καταπληκτικός ήταν όταν έγραφε το Σρέντιγκερ'ς και το Ιλουμινάτι, τώρα απλώς κάνει ό,τι και το φιλαράκι του ο Λήρυ στα τελειώματα. Μιλάμε πάντα για ένα ξεφτέρι, κι όποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του που έχει βγάλει ο Λιβάνης (δε θυμάμαι ελλ. τίτλο, "Τhe Masks of the Illuminati") να σπεύσει.

HIK248
17-02-07, 22:51
Ας κανω και εγω μια λιστα με διαορα βιβλια που θεωρω must,πολλα απο αυτα εχουν αναφερθει η υπαρχουν στην λιστα με τους νικητες των Hugo-Nebula awards

Science-fiction με τυχαια σειρα

Lord of Light Roger Zelazny

Dune Frank Herbert

Neuroamncer William Gibson

Foundation Trilogy(Foundation,Foundation and Empire,Second Foundation) Isaac Asimov

Fantasy

A song of Ice and Fire George R R Martin
Η αγαπημενη μου σειρα εχουν κυκλοφορησει μεχρι τωρα 4 βιβλια(A game of thrones,A clash of kings,A storm of swords που κυκλοφορησε σε 2 τομους ,A feast for crows)ενω συμφωνα με τον Martin θα ειναι συνολικα 7 βιβλια.

Τα υπολοιπα με τυχαια σειρα

Magician Raymond E Feist

Sarantine Mosaic Guy Gavriel Kay ( 2 τομοι,Sailing to Sarantium,Lord of Emperors)

American Gods Neil Gaiman

Chronicles of Amber Roger Zelazny(1η πενταλογια)

tzanerman
17-09-07, 19:50
Δημοσιευω αυτη την ειδηση και στο "Science fiction & fantasy λογοτεχνία", αλλα και στο "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ : Αναγνωστικές Προτάσεις".

Πεθανε εχθες Κυριακη ο Robert Jordan, συγγραφεας της φανταστικης λογοτεχνιας, γνωστος περισσοτερο για τη σειρα του Wheel of time, αλλα και για μια σειρα βιβλιων με ηρωα τον Κοναν τον Βαρβαρο. Επασχε απο σπανια ασθενεια του αιματος, η οποια και ειχε διαγνωσθει το 2006. Περισσοτερα για τη ζωη και το εργο του:

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Jordan

HIK248
18-09-07, 01:52
Κριμα και δεν ηταν ουτε 60 ετων:(:cry:,μαυρη μερα για ολους τους φιλους του Fantasy.R.I.P.
Αναρωτιεμαι τι θα γινει τωρα με το 12ο βιβλιο του Wheel of Time,ποιος θα αναλαβει να το τελειωσει;:hmm:

tzanerman
18-09-07, 07:24
Κριμα και δεν ηταν ουτε 60 ετων:(:cry:,μαυρη μερα για ολους τους φιλους του Fantasy.R.I.P.
Αναρωτιεμαι τι θα γινει τωρα με το 12ο βιβλιο του Wheel of Time,ποιος θα αναλαβει να το τελειωσει;:hmm:
Απ'ότι γραφεται στο διαδικτυο εχει ολα τα στοιχεια που χρειαζεται η γυναικα του (που ηταν κιολας συντακτης του).

faethie
21-04-08, 04:13
Χα! Ξανανοίγω το thread, γιατί μου άρεσε...:p

Λοιπόν, προσωπικά έχω να προτείνω από fantasy οπωσδήποτε τα βιβλία του Moorcock για τον αιώνιο πρόμαχο, και φυσικά ιδιαιτέρως τα βιβλία του Έλρικ. Ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες αντι-ήρωες όλων των εποχών...

Σε lord of the rings φάση, τσεκάρετε την σειρά "The Wheel of Time" (του προαναφερθέντος Robert Jordan). Έχουν ίσως το πιο ενδιαφέρον από όλα όσα προσωπικά συγκαταλέγω στους "κλώνους" του στυλ Lord of the Rings. Βεβαια είναι για γερά...μάτια, καθώς μιλάμε για 11 βιβλία!

Καλά, για όσους επιθυμούν χιουμοριστική ματιά, δεν γίνεται λόγος, Discworld και ξερό ψωμί, προσωπικά αγαπημένα αυτά με τη Watch (πέραν των αρχικών)

Χμμ, το αρχικό Dune το λατρεύω, απο κει και ύστερα ο Herbert προσωπικά με κούρασε, ατελείωτες σελίδες φιλοσοφίας και νοημάτων μέσα σε νοήματα. Ο γιος του δεν ξέρω τι έκανε, δεν έχω διαβάσει τα δικά του.

Όσοι θέλουν κάτι απο κλασσικό SF, διαβάστε το Childhood's End του μεγάλου A. Clarke, αλλά υπάρχει και πολύ ζουμί στη ΛεΓκεν, στον Σίλβερμπεργκ, και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ (πέραν των κλασσικών εδώ - μιλάμε για πιο παράξενο ύφος) ο Phillip K. Dick, του οποίου τα αριστουργήματα δολοφονουνται συστηματικά εδώ και δεκαετίες απο το Hollywood.
Σε όσους αρέσει ο Dick, διαβάστε και το Bug Jack Barron, το προφητικό βιβλίο του Norman Spinrad.

Αυτά όπως μου ρθαν, η λίστα είναι τεράστια.

thanos_p
09-09-10, 15:34
Για μένα η κορυφαία science fiction ταινία είναι το Inception (http://www.youtube.com/watch?v=mG5JuNM8ugw)! Το είδα εχθές για δεύτερη φορά! :worthy: Πολλή δράση, έξυπνο σενάριο, φοβερά εφέ και επιτέλους κάτι διαφορετικό! Τα σπάει :oneup:

mrsaccess
09-09-10, 15:36
Μόνο που εδώ μιλάμε για λογοτεχνία...

Rebel Scum
09-09-10, 17:40
Mistborn : The Final Empire

Καταπληκτικό.

subdee
10-09-10, 09:47
Προτείνω ανεπιφύλακτα για fantasy απο αυτά που έχω διαβάσει:

Robert Jordan - The Wheel of Time series
George R.R. Martin - Song of Ice and Fire series
Robert Howard - The Coming of Conan The Cimmerian

και θα σας πώ σύντομα εντυπώσεις απο το:
Steve Erikson - Malazan Book of the Fallen

vlsi
07-10-10, 00:14
fantasy: H 7λογία του Stephen King "Ο Μαύρος Πύργος", με διαφορά ό,τι πιο ολοκληρωμένο έχω διαβάσει.

@ ADSLgr.com All rights reserved.