PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργο bug με τα CPE TD5130



DSLaManiaC
26-10-13, 15:11
Γράφω εδώ, έτσι ώστε να μπορέσει κάποιος να καταλάβει τι λέω και να το προωθήσει στα άτομα που ασχολούνται με τους εξοπλισμούς, μέσα στην εταιρία, γιατί αν πάω αυτά να τα εξηγήσω στο τηλέφωνο θα με ρωτάνε αν άλλαξα καλώδιο και δεν έχω τη διάθεση.

Λοιπόν, υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα στο adsl negotiation με το εν λόγω Router.
Στην αρχή, νόμιζα ότι φταίει η δική μου συσκευή οπότε και ζήτησα να δοκιμαστεί κι από έναν άλλο συμφορουμίτη που είχε όμοια συμπτώματα (http://www.adslgr.com/forum/threads/720273-Technicolor-TD5130?p=5227522&viewfull=1#post5227522).

Το πρόβλημα είναι ότι υπό ορισμένες (άγνωστες) συνθήκες, το συγκεκριμένο CPE συγχρονίζει 3-5 mbps χαμηλότερα απ το αναμενόμενο για τη γραμμή. Η μοναδική λύση είναι να βγει το καλώδιο της τηλεφωνίας και να ξαναμπεί.
Σε περίπτωση επανεκκίνησης της συσκευής επανέρχεται το πρόβλημα.

Το θεματάκι το παρατήρησα και στην έκδοση 27 του firmware αλλά και στην 34 που δώσατε με το IPv6.

Σηκώνω και 2 φωτογραφίες για να καταλάβετε..:

Εδώ έχουμε το πρόβλημα, αμέσως μετά την εκκίνηση:
130728
Εδώ το αποτέλεσμα μετά από βγάλσιμο/βάλσιμο του καλωδίου τηλεφωνίας:
130729

Η συμπεριφορά αυτή αναπαράγεται με πιθανότητες 100% , δεν είναι τυχαία.

Έχω στείλει και mail στο support για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, μιας και μπήκα στη διαδικασία να δηλώσω αυτό το αρκετά σοβαρό θέμα που κάπως ξέφυγε απ τις δοκιμές, δείτε και το θέμα που υπάρχει στο μενού Home Network -> Devices και ΔΕΝ κρατάει τις συσκευές μετά από επανεκκίνηση του CPE και θέλουν εκ νέου ρύθμιση μετά.
Ευχαριστώ!

Forthnet.Nova.Rep1
26-10-13, 17:14
Καλησπέρα DSLaManiaC

ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες. Θα ενημερώσουμε τους υπεύθυνους και θα επανέλθουμε.

Νίκος, Forthnet support

DSLaManiaC
26-10-13, 23:54
Δείτε κι αυτό (http://www.adslgr.com/forum/threads/720273-Technicolor-TD5130?p=5227902&viewfull=1#post5227902) μέσα στο spoiler.

DSLaManiaC
28-10-13, 01:20
Κι ακόμα έναν.
(http://www.adslgr.com/forum/threads/720273-Technicolor-TD5130?p=5228523&viewfull=1#post5228523)

DSLaManiaC
04-11-13, 14:02
Κι άλλος:
http://www.adslgr.com/forum/threads/720273-Technicolor-TD5130?p=5235510#post5235510

DSLaManiaC
18-12-13, 22:11
Κι άλλος με το γνωστό θέμα, σε περίπτωση που δε το είδατε:

http://www.adslgr.com/forum/threads/720273-Technicolor-TD5130?p=5247412&viewfull=1#post5247412

Forthnet.Nova.Rep1
19-12-13, 10:18
Παρακαλούμε αν υπάρχει κι αλλο feedback από τα μέλη για το πρόβλημα αυτό, θα μας ήταν πολύ χρήσιμο στην προσπάθεια που γίνεται για να διορθωθεί.

ευχαριστούμε

DSLaManiaC
19-01-14, 20:39
Κι ένας ακόμη με το γνωστό θέμα.. (http://www.adslgr.com/forum/threads/784544-%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-bug-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-Technicolor-TD5130-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%B1%CF%80-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF?p=5298989&viewfull=1#post5298989)

DSLaManiaC
31-01-14, 13:59
Επόμενος (http://www.adslgr.com/forum/threads/784544-%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-bug-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-Technicolor-TD5130-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%B1%CF%80-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF?p=5307196&viewfull=1#post5307196)

DSLaManiaC
07-02-14, 23:10
Ακόμη ένα (http://www.adslgr.com/forum/threads/784544-%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-bug-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-Technicolor-TD5130-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%B1%CF%80-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF?p=5317410&viewfull=1#post5317410) και μάλιστα με αρκετά μεγάλη απόκλιση αυτή τη φορά 3Mbps+.

Forthnet.Nova.Rep1
13-02-14, 13:37
Καλησπέρα DSLaManiaC,

ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια που μας δίνεις. Έχω στείλει pm στα μέλη και ζητάω να επικοινωνήσουν μαζί μας για να μπορέσουμε να πάρουμε το feedback που είναι απαραίτητο στους τεχνικούς μας για να μπορέσουν να διορθώσουν το θέμα.

Νίκος

DSLaManiaC
07-03-14, 16:14
Έκανα μερικές δοκιμές ακόμη με διαφορετικά Firmware:

[V2.05.C17GVD] Είναι ένα παλιότερο του 2011, όχι της Forthnet:
136221

[V2.05.C27FO]
136220

[V2.05.C30FO]
136219

[V2.05.C34FO]
136218

Οι δοκιμές έγιναν φυσικά μετά από επαναφορά εργοστασιακών σε κάθε διαφορετική έκδοση.

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις.
Παρατηρείται περίεργα μικρή τιμή στο Output power πριν από το κολπάκι με το καλώδιο ενώ μετά επανέρχεται στις φυσιολογικές τιμές.

DSLaManiaC
19-08-14, 21:37
Να αναφέρω μιας και έβαλα το ZTE που δίνετε, ότι το θέμα αυτό δε παρατηρείται στο συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Αφορά μόνο το Technicolor.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.