PDA

Επιστροφή στο Forum : Άλλο ZTE ZXHN H108NS QoS

blackdaimon
28-10-13, 18:20
καλησπέρα παιδία καινούργιος στο φορουμ και καλός σας βρήκα ! :oneup:
πρόσφατα πήρα δωρεάν από τον ΟΤΕ το παραπάνω modem αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει το QoS setting που έχει...
το πρόβλημα μου είναι το εξής όποτε παίζω κάποιο online game (συγκεκριμένα League of Legends) όποτε κάποιος άλλος από διαφορετικό pc κάνει κάτι στο ιντερνέτ , μα να βλέπει βίντεο μα να κοιτάζει οτιδήποτε στο ιντερνέτ το Ping φτάνει στα ύψη 1000 και πάνω... με αποτέλεσμα να κολάω πολύ και να μην μπορώ να παίξω...
θα ήθελα εάν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να ρυθμίσω το QoS έτσι ώστε να δίνεται προτεραιότητα στο παιχνίδι και να έχει μειωμένη προτεραιότητα το download ή το web browsing από άλλους υπολογιστές...

έκανα νέο Τοπικ καθώς δεν βρήκα κάτι παρόμοιο σχετικά με το QoS και πιστεύω πως θα ήταν καλό το QoS επειδή είναι αρκετά περίπλοκο να είναι σε δικό του θέμα ώστε να μπορούν να βοηθηθούν και άλλοι με παρόμοιο πρόβλημα σχετικά με το QoS

ζητώ συγγνώμη αν άθελα μου έκανα κάποια παράβαση των κανονισμών και ευχαριστώ εκ των πρότερων...

παραθέτω και μια εικόνα από το interface του QoS

http://prntscr.com/20avec

deniSun
10-12-13, 13:59
πρόσφατα πήρα δωρεάν από τον ΟΤΕ το παραπάνω modem αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει το QoS setting που έχει...
το πρόβλημα μου είναι το εξής όποτε παίζω κάποιο online game (συγκεκριμένα League of Legends) όποτε κάποιος άλλος από διαφορετικό pc κάνει κάτι στο ιντερνέτ , μα να βλέπει βίντεο μα να κοιτάζει οτιδήποτε στο ιντερνέτ το Ping φτάνει στα ύψη 1000 και πάνω... με αποτέλεσμα να κολάω πολύ και να μην μπορώ να παίξω...
θα ήθελα εάν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να ρυθμίσω το QoS έτσι ώστε να δίνεται προτεραιότητα στο παιχνίδι και να έχει μειωμένη προτεραιότητα το download ή το web browsing από άλλους υπολογιστές...

έκανα νέο Τοπικ καθώς δεν βρήκα κάτι παρόμοιο σχετικά με το QoS και πιστεύω πως θα ήταν καλό το QoS επειδή είναι αρκετά περίπλοκο να είναι σε δικό του θέμα ώστε να μπορούν να βοηθηθούν και άλλοι με παρόμοιο πρόβλημα σχετικά με το QoS

ζητώ συγγνώμη αν άθελα μου έκανα κάποια παράβαση των κανονισμών και ευχαριστώ εκ των πρότερων...

Στο physical ports δεν είναι επιλεγμένη καμιά πόρτα, οπότε το qos αν κι ενεργοποιημένο δεν εφαρμόζεται πουθενά.

djpar
15-01-14, 14:44
κανεις που να γνωριζει τελικα πως να φτιαξουμε το qos σε αυτο το μοντεμ?

sweet dreams
15-01-14, 19:12
κανεις που να γνωριζει τελικα πως να φτιαξουμε το qos σε αυτο το μοντεμ?

Mπές εδώ. (https://www.ote.gr/documents/10280/1356999/ZTE_H108NS_Manual.pdf/e9a57072-8fd7-4616-8bed-5bae9da1736f) Εχει ενότητα για το QoS.

djpar
15-01-14, 21:03
το εχω διαβασει δεν λεει κατι

dimangelid
12-02-14, 13:27
Ενδιαφέρομαι και εγώ για το συγκεκριμένο θέμα. Σε μια εταιρία που συνεργάζομαι, θα ήταν χρήσιμο να μπει και ένα νουμεράκι voip το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για εισερχόμενες και δευτερευόντως για εξερχόμενες. Υπάρχει θέμα στην περιοχή τους με τον ΟΤΕ, δεν υπάρχουν θέσεις στο ΚΑΦΑΟ ώστε να μπει και άλλη ISDN και πιθανότατα να μην σηκώνει πάνω από 4mbps που έχουν αυτή την στιγμή. Οπότε για να παίξει αξιοπρεπώς έστω και για 2 ταυτόχρονες voip κλήσεις είναι επιβεβλημένο το qos...

deniSun
12-02-14, 14:30
Ενδιαφέρομαι και εγώ για το συγκεκριμένο θέμα. Σε μια εταιρία που συνεργάζομαι, θα ήταν χρήσιμο να μπει και ένα νουμεράκι voip το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για εισερχόμενες και δευτερευόντως για εξερχόμενες. Υπάρχει θέμα στην περιοχή τους με τον ΟΤΕ, δεν υπάρχουν θέσεις στο ΚΑΦΑΟ ώστε να μπει και άλλη ISDN και πιθανότατα να μην σηκώνει πάνω από 4mbps που έχουν αυτή την στιγμή. Οπότε για να παίξει αξιοπρεπώς έστω και για 2 ταυτόχρονες voip κλήσεις είναι επιβεβλημένο το qos...

Τα ρούτερ που διαθέτουν θύρες για voip θα σου λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

dimangelid
12-02-14, 20:11
Τα ρούτερ που διαθέτουν θύρες για voip θα σου λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Υπάρχει IP τηλεφωνικό κέντρο ( Elastix ) . Οπότε ότι γίνει, πρέπει να γίνει στο router.

deniSun
12-02-14, 21:30
Υπάρχει IP τηλεφωνικό κέντρο ( Elastix ) . Οπότε ότι γίνει, πρέπει να γίνει στο router.

Τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ξεχωριστό ρούτερ και ξεχωριστό modem.

kostas2005
16-07-14, 08:54
Στο physical ports δεν είναι επιλεγμένη καμιά πόρτα, οπότε το qos αν κι ενεργοποιημένο δεν εφαρμόζεται πουθενά.
και εμένα για voip με ενδιαφέρει.
μήπως αν δεν το έχεις επιλεγμένο πουθενά εφαρμόζεται παντού?
τελικά έχει εφαρμόσει κάποιος ένα κανόνα που να δουλεύει σωστά?
στο physical ports τα ra0 κλπ είναι το ασύρματο ανά ssid?

deniSun
16-07-14, 09:43
και εμένα για voip με ενδιαφέρει.
μήπως αν δεν το έχεις επιλεγμένο πουθενά εφαρμόζεται παντού?
τελικά έχει εφαρμόσει κάποιος ένα κανόνα που να δουλεύει σωστά?
στο physical ports τα ra0 κλπ είναι το ασύρματο ανά ssid?

Είχα εφαρμόσει κάποιους κανόνες ώστε να δίνει προτεραιότητες σε αιτήσεις DNS.
Μια χαρά δούλευε.
Τώρα το έχω βάλει στην άκρη για διάφορους λόγους και δεν θέλω να ασχοληθώ μαζί του.

kostas2005
22-07-14, 11:40
αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ μήπως σου θυμίσει κάτι http://www.adslgr.com/forum/threads/514827-%CE%A0%CF%89%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%89-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82?p=5455892#post5455892

Midblue
04-08-14, 23:23

Μία από τα ίδια... :hmm:

kostas2005
05-08-14, 08:27
Δεν ξέρω πόσο αποδοτικό είναι το qos σε αυτό το modem αλλά με ένα σωστό setup φαντάζομαι μπορεί να λειτουργήσει
Το πρόβλημα είναι ότι οι κόπανοι για να κάνουν το κάλο έβαλαν σε ένα οικιακό modem όλους τους διαθέσιμους τρόπους που μπορείς να ρυθμίσεις το qos με αποτέλεσμα να είναι ένα μπάχαλο για τον οπουδήποτε να το ρυθμίσει
Τα μεγαλύτερα %#@!!@# όμως είναι οι εταιρίες που ενώ στο δίνουν σου λένε δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σου πούμε πως το φτιάχνεις
πχ εδώ http://www.adslgr.com/forum/threads/820229-QoS-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%A5-%CE%97-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-ZTE-ZXHN-H108L
για τέτοιους @%$&^#$@ μιλάμε.
Αυτό με το ping δεν κατάφερα να το λύσω αλλά κατάφερα να κάνω το voip να δουλεύει καλά
Βέβαια ΙΣΩΣ να ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ και να δουλεύει καλα και όχι το απλο setup
Εδώ υπάρχει κάποιος που θέλει να κάνει seeding με γραμμή που εξυπηρετεί 3 σπίτια και συγχρονίζει στα 410 upload.
Του είπα να βάλει ένα όριο στο torrent στα 27 έτσι ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε και οι υπόλοιποι αλλά δεν το έκανε.
Οπότε έφτιαξα ένα δεύτερο ssid για να συνδεόμαστε οι υπόλοιποι και μετά στο qos του έδωσα maximum προτεραιότητα ενώ στο βασικό ssid και στις θύρες lan έδωσα low.
(Στο lan είναι το pc που μας έχει τρελάνει στο seeding)
Αυτό το έκανα γιατί οτι και να δοκίμασα με ip mac ports κλπ δεν μου δούλεψε ενώ έτσι δείχνει κάτι να γίνετε.

Στην ουσία άλλαξα μονο τα παρακάτω σημεία
Discipline σε WRR και έβαλα Highest:15 High:8 Medium:4 Low 2
Physical Ports...... (ra=wifi)
Protocol ID..tcp/udp
IPP/DS Field dSCP(????)
Action.. Queue # highest/low
Σίγουρα δεν ειναι σωστό αλλά έτσι για την ώρα μπορώ και μιλάω στο voip και ανοίγω σελίδες χωρίς πρόβλημα την στιγμή που το upload δουλεύει τέρμα και το ping εκτοξεύεται
Να πω εδώ οτι αυτο που μου κάνει εντύπωση ειναι οτι όταν δουλεύει το upload στο τέρμα έχω χάλια ping οχι μόνο στο wan αλλά και από το pc(wifi) στο modem,τριψήφια νούμερα η το χάνει και το advancedRm κρασαρει
Το voip όμως δουλεύει απροβλημάτιστα

To upload το βλεπω απο το snmp/AdvancedRm

@ ADSLgr.com All rights reserved.