PDA

Επιστροφή στο Forum : Σκέψη για αλλαγή παρόχου από wind -> cyta (vdsl, fastpath κτλπ)



bobis
31-10-13, 10:24
Kαλημέρα σας!

Ύστερα από 5 μήνες που διαθέτω wind vdsl στο νέο σπίτι που μετακόμισα , είμαι γενικά ευχαριστημένος από την γραμμή , ο συγχρονισμός μου φαίνεται πάνω δεξιά στα στοιχεία μου, δεν έχω αποσυνδέσεις κτλπ , και απέχω γύρω στα 230 m από το αστικό κέντρο αλλά υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα που με βάζει σε σκέψεις να αλλάξω πάροχο και να έρθω στην cyta: η έλλειψη fastpath!

Από ότι καταλαβαίνετε είμαι ως επί το πλείστον fps gamer , και χρειάζομαι το fastpath για τα ανθρώπινα latency που παρέχει. Από την άλλη , χρειάζομαι τα 10 mbps upload της VDSL (μόνο η wind και η cyta τα δίνουν) για στήσιμο τέτοιων game server από το σπίτι , χωρίς lag και γενικά για άλλες χρήσεις (γρήγορο youtube video uploading , file transfers , streaming κτλπ). Aφού η wind δεν παρέχει fastpath σε vdsl , έμεινε η cyta σαν μοναδική λύση!

Είχα πάρει επανειλημμένως την wind για να ζητήσω να με βάλουν , αλλά αυτοί σήμερα τελικά μου είπανε όχι μόνο ότι δεν με βάζουν αλλά και ότι το χουν σε χαμηλή προτεραιότητα (περιμένουν να μπουν πολλοί συνδρομητές στη vdsl τους)

Oπότε λοιπόν , έχω κάτι ερωτήσεις να κάνω προς τους συνδρομητές cyta:


1) Μπορώ να πάρω το vdsl μόνο του , χωρίς τηλέφωνο δηλαδή?

2) Αν είναι ως double play , (δηλαδή τρώω στη μάπα και το τηλέφωνο αναγκαστικα) tο cyta vdsl ενεργοποιείται κατευθείαν ή θα περάσει και αυτό από φάση double play adsl , όπως έγινε και με την wind?

3) Το fastpath η cyta το δίνει στις 50/10 Mbps συνδέσεις ? Μπορεί κάποιος να μου το εγγυηθεί? Δηλαδή , υπάρχει κάποιος που να έχει κοντά στα 10 mbit upload + fastpath και να μου πει εντυπώσεις και ποιότητα γραμμής?

4) Από τιμές πως πάει ? Εγώ , αυτή τη στιγμή στη wind πληρώνω το μήνα 31,14 ευρώ επειδή είχα ενεργοποιηθεί με την ετήσια προσφορά wind vdsl double play S 25 ευρώ το μήνα + 6,14 ευρώ για static ip (είναι απαραίτητη για τα game server). Πόσο κάνει η static ιp στην cyta?

5) Τέλη αλλαγής παρόχου? (ευρώ)

Aυτά και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :rolleyes:

Sovjohn
01-11-13, 10:06
Δεν απαντάω στις ερωτήσεις εκτός από την τελευταία:

Η Wind έχει κλιμακωτό τέλος απενεργοποίησης, και σίγουρα είναι πολύ ακριβό αν έχεις σύνδεση μόνο 5 μήνες (>70 €). Πάρε τηλέφωνο να στο πουν αν θέλεις.

bobis
03-11-13, 22:58
Χμμμ οκ , οπότε καλύτερα να μείνω στη wind, και θα ζήσω με το interleaving αναγκαστικά, άλλωστε αν δεν κάνω λάθος , έχω το καλύτερο vdsl στην φθηνότερη τιμή! Ίσως αν κλείσουν 12 μήνες , να κάνω την κίνηση να έρθω cyta, επειδή τότε λήγει η έκπτωση στο πάγιο της wind

bobis
14-04-14, 16:29
Eπαναφέρω το θέμα διότι σήμερα έκανα την κίνηση και έκανα αίτηση για vdsl 50/10 στην cyta.

Μου είπαν ότι ήθελαν την ταυτότητα μου και έναν λογαριασμό wind , τους τα πήγα κανονικά.

Μου είπαν ότι σε περίπου 8-10 εργάσιμες , θα ολοκληρωθεί η μεταφορά (εξοπλισμό αρνήθηκα να παραλάβω, έχω δικό μου ρούτερ αγοραστό)

Επίσης , θα με χρεώσουν 30 € μεταφορά , και κάθε μήνα θα μου ρχεται 35 € , επειδή ζήτησα και static ip.

Ο λόγος που κάνω την αλλαγή , είναι προφανώς η άρνηση ή μη-συμβατότητα του fastpath στο VDSL της wind (ενώ η cyta με διαβεβαίωσε ότι fastpath μπαίνει κανονικά και σε VDSL). To vdsl της cyta μου ρχεται ακριβότερο ανά μήνα κατά 3,86 € αλλά δεν πειράζει.

Οι απορίες μου είναι : Πρέπει να πάω στη wind να ενημερώσω για την ενέργεια μου ? 'Η μήπως πρέπει να τους πώ ότι πρέπει να μου το κόψουν ? Ρωτάω για να μην χρεωθώ κάτι περίεργο μετά. Επίσης, πρέπει να ζητήσω πίσω από την wind κάτι λεφτά που μου κρατήσανε από την αρχή (πρώτο πάγιο?) Τέσπα , πιστεύω ότι αυτή είναι δουλειά της cyta...


Υ.Γ. Το συμβόλαιο μου με την wind λήγει 17 Μαΐου και σήμερα έχουμε 14 Απρίλη...

KeyMaKeR
14-04-14, 18:28
Όλη την διαδικασία θα την αναλάβει η cyta αλλά να ξες θα υπάρξει κάποια επιβάρυνση από την wind επειδή κάνεις πρόωρη διακοπή του συμβολαίου. (αν δεν βιάζεσαι καλυτέρα να περιμένεις μερικές μέρες ακόμα μέχρι να λήξη το συμβόλαιο σου.)

NexTiN
22-04-14, 20:22
(εξοπλισμό αρνήθηκα να παραλάβω, έχω δικό μου ρούτερ αγοραστό)

Υποψιν, χωρις τον εξοπλισμο τους, δεν θα εχεις καθολου τηλεφωνο (VoIP)....

bobis
23-04-14, 17:17
Υποψιν, χωρις τον εξοπλισμο τους, δεν θα εχεις καθολου τηλεφωνο (VoIP).... Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά!

Σταθερό δεν χρησιμοποιώ , οπότε χαλάλι.

Έχω όμως ένα περιέργο πρόβλημα από σήμερα το πρωί και θα ήθελα κάποιος ειδικός από δω μέσα να το σχολιάσει:

Σήμερα είναι η μέρα ενεργοποίησης της cyta σύμφωνα με τo sms που είχα λάβει. Το DSL φωτάκι ανάβει κανονικά , το router έχει συγχρονίσει κανονικά σε μια ταχύτητα (9999/38900 kbps) αλλά στο internet ip λέει 0.0.0.0 , και το φωτάκι του internet είναι τελείως σβηστό.

Στην τεχνική υποστήριξη που τους πήρα, μου λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να ελέγξουν την γραμμή περαιτέρω , επειδή είμαι με δικό μου router (το zyxel), παρόλα αυτά , τους ανέφερα το παραπάνω πρόβλημα , δηλαδή το ότι δεν ανάβει το ιντερνετ φωτάκι καθώς δεν έχω internet ip.

Μάλιστα , δοκίμασα στα WAN settings tou zyxel , να περάσω τους κωδικούς της cyta (PPPoE, PTM) αλλά και πάλι τίποτα.

Aύριο , λέω να πάω σε ένα κατάστημα cyta να παραλάβω τον εξοπλισμό, διότι είχα υπογράψει να μη μου σταλεί εξοπλισμός, μπας και παίξει με αυτό, αλλά θα ήθελα να είμαι με το δικό μου router ρε γαμώτο , έχει qos κτλπ.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας!

NexTiN
23-04-14, 20:17
Απο VC έχεις βάλει 8/35 ??
Επίσης, το username θα το βάλεις χωρίς το @cyta.gr
Ποιο ZyXel έχεις ?? Αν είναι, να δω το manual να σου πω τι μπορείς να δοκιμάσεις...
Και 'γω με δικό μου πλέον CPE είμαι, αλλά έχω DrayTek...

bobis
24-04-14, 16:32
Απο VC έχεις βάλει 8/35 ??
Επίσης, το username θα το βάλεις χωρίς το @cyta.gr
Ποιο ZyXel έχεις ?? Αν είναι, να δω το manual να σου πω τι μπορείς να δοκιμάσεις...
Και 'γω με δικό μου πλέον CPE είμαι, αλλά έχω DrayTek...

Το δοκίμασα , και πάλι , εξακολουθεί να μην μου δίνει internet ip και να μην έχω internet....(το φωτάκι του ίντερνετ δεν ανάβει):(

Το Manual του router μου θα το βρεις εδώ (http://83.212.115.206/public/P-870HN-5xb_UG_V1-12_Ed1_2011-02-24.pdf)

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Πήγα και πήρα τον εξοπλισμό της cyta , το λαμπάκι του internet είναι άσπρο ( ΑDB P.RG AV4202N router της cyta) αλλά ακόμα δεν έχω ίντερνετ...δηλαδή το κάτω δεξιά εικονίδιο είναι με το κίτρινο τριγωνικό σήμα θαυμαστικού , ενώ κανονικά έπρεπε να έχω, πήρα τηλ. και μου λένε να περιμένω επειδή είναι θέμα δικτύου...τι έχει γίνει λάθος? 2 μέρες χωρίς ίντερνετ είμαι και να ναι καλά ένα γειτονέτ που πιάνω ίσα - ίσα για να σας γράφω εδώ τι γίνεται...

KeyMaKeR
24-04-14, 17:10
Στο ρουτερ και τα τρία λαμπάκια είναι άσπρα; (power, internet, phone). Αν ναι, δοκίμασε να βάλεις στον υπολογιστή σου, χειροκίνητα τις ρυθμίσεις TCP/IPv4. Βάλε ip : 192.168.1.3, μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0, προεπιλεγμένη πύλη 192.168.1.1 και DNS 208.67.222.222 και 8.8.8.8

bobis
24-04-14, 17:43
Στο ρουτερ και τα τρία λαμπάκια είναι άσπρα; (power, internet, phone). Αν ναι, δοκίμασε να βάλεις στον υπολογιστή σου, χειροκίνητα τις ρυθμίσεις TCP/IPv4. Βάλε ip : 192.168.1.3, μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0, προεπιλεγμένη πύλη 192.168.1.1 και DNS 208.67.222.222 και 8.8.8.8

Όχι , το phone λαμπάκι δεν ανάβει , μόνο τα άλλα 2 σε άσπρο. Έχει σχέση αν έχω συνδεδεμένη τηλεφωνική συσκευή ή όχι αυτό? Μήπως επειδή δεν είναι ανοιχτό το phone λαμπάκι , να μην έχω Internet ακόμα?

tsorbi
24-04-14, 18:06
Βάλε ένα τηλέφωνο να δεις αν δουλεύει.

KeyMaKeR
24-04-14, 18:13
Δυστυχώς δεν έχω το ρουτερ πλέον για να το δοκιμάσω. Αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν χρειάζεται συσκευή. Άπλα έτσι όπως τα λες μου κάνει πως άπλα συγχρονίζει η γραμμή σου χωρίς να σε έχουν ενεργοποιήσει ακόμα το λογαριασμό.(βέβαια αυτό δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο στέκει). Δοκίμασε να κάνεις και καμία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μήπως και έχει φάει κανένα κόλλημα το ρουτερ. Γιατί δεν είναι και από τα καλυτέρα.

υpdate:
Τώρα βλέπω ότι ήσουν στην wind πιο μπροστά. Μπορείς να δοκιμάσεις με το παλιό σου εξοπλισμό και με τους παλιούς κωδικούς σου; μήπως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταβίβαση στην cyta.

bobis
24-04-14, 18:34
Τώρα βλέπω ότι ήσουν στην wind πιο μπροστά. Μπορείς να δοκιμάσεις με το παλιό σου εξοπλισμό και με τους παλιούς κωδικούς σου; μήπως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταβίβαση στην cyta.

Aυτό που λες δεν ισχύει επειδή ο τέως εξοπλισμός μου με την wind (zyxel router δικό μου), από χθες συγχρόνιζε σε kbps αλλά δεν είχα ip και το internet λαμπάκι του δεν άναβε , (μόνο το DSL ανάβει και είναι σταθερό) και έτσι είναι και σήμερα η κατάσταση.

Θα δοκιμάσω να κάνω factory reset στο ΑDB και βλέπουμε...

Πάντως , μπορεί να ακούγεται κουφό αλλά επειδή είμαι και λίγο απαισιόδοξος , υπάρχει περίπτωση να ζητήσω να ξαναγυρίσω στη wind ? Eπειδή με την cyta δεν έχω internet και έχω πάρει χίλιες φορές τηλέφωνο το support και σήμερα...

Y.Γ. Έκανα reset από το κουμπάκι πίσω , δεν άλλαξε τίποτα , δεν έχω ιντερνετ και πάλι, παρόλο που τα settings μου φαίνονται περασμένα μέσα στο router....

KeyMaKeR
24-04-14, 20:27
Τότε μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την γραμμή. Τώρα που το σκέφτομαι και γω όταν ήθελα να αλλάξω από adsl σε vdsl υπήρξε ένα παραπλήσιο πρόβλημα. Λογικά θα στείλουν κάποιον τεχνικό να το ελέγξει και ίσως δηλώσουν και βλάβη στον ΟΤΕ αν χρειαστεί περεταίρω.

bobis
24-04-14, 22:23
Τότε μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την γραμμή. Τώρα που το σκέφτομαι και γω όταν ήθελα να αλλάξω από adsl σε vdsl υπήρξε ένα παραπλήσιο πρόβλημα. Λογικά θα στείλουν κάποιον τεχνικό να το ελέγξει και ίσως δηλώσουν και βλάβη στον ΟΤΕ αν χρειαστεί περεταίρω.

Ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε σε προηγούμενο post μου είναι το εξής: Το φωτάκι με το ακουστικό του τηλεφώνου , που μέσα το manual λέει ότι ανάβει σε άσπρο , αυτό ανάβει όταν έχει ενεργοποιηθεί το vo-ip , ακόμα και αν δεν έχω συνδεδεμένη συσκευή? Διότι ίσως να το χρησιμοποιήσω σαν ένδειξη για το αν έχω internet ή όχι + ότι δεν διαθέτω τηλεφωνική συσκευή στον χώρο μου...

Που λες , ξαναπήρα το support , λένε ότι έχει καταχωρηθεί σαν βλάβη στο δίκτυο και θα με πάρουν αύριο!!!! Ωχω ταλαιπωρία!!!

KeyMaKeR
24-04-14, 23:03
Ναι. Το λαμπάκι γίνεται άσπρο όταν είναι ok η τηλεφωνία. Όπως είπα και πιο πριν δεν έχω πλέον αυτό το router για να το δοκιμάσω αλλα πιστεύω κατά 99% δεν χρειάζεται τηλεφωνική συσκευή.Μπορείς να τσεκάρεις αν είναι ok από Web Interface του router. Όπως φαίνεται σε αυτή την photo (http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=105167&d=1353962653&stc=1). θα πρέπει να λέει registered.

bobis
26-04-14, 14:56
Ναι. Το λαμπάκι γίνεται άσπρο όταν είναι ok η τηλεφωνία. Όπως είπα και πιο πριν δεν έχω πλέον αυτό το router για να το δοκιμάσω αλλα πιστεύω κατά 99% δεν χρειάζεται τηλεφωνική συσκευή.Μπορείς να τσεκάρεις αν είναι ok από Web Interface του router. Όπως φαίνεται σε αυτή την photo (http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=105167&d=1353962653&stc=1). θα πρέπει να λέει registered.

Όχι , δυστυχώς , μου λέει disabled και στα 2.

Tέσπα , μου είπαν ότι έχουν καταχωρήσει το πρόβλημα (έλλειψη internet και τηλεφωνίας) στο τμήμα δικτύου (άντε βρες άκρη τώρα). Πότε λες να με ενημερώσουν?

Yπάρχει περίπτωση να γυρίσω στη wind , αν δεν λυθεί το πρόβλημα σύντομα; (τουλάχιστον εκεί δεν υπήρχε ποτέ κάτι τέτοιο, είχα ίντερνετ αμέσως)

- - - Updated - - -

Έγινε fixed το μεσημέρι , έχω πλέον internet ;) , αλλά με καρφωτές ip και dns στα μηχανήματά μου (κάτι έπαθε το dhcp του router μάλλον) και η λυχνία του τηλεφώνου είναι στο κόκκινο, παρόλο που στην αρχή ήταν στο άσπρο.

Κάνα qos παίζει γι αυτό το router? Θέλω να ανεβάζω αρχεία χωρίς να μεταβάλλεται το ping μου , και αυτή η ρύθμιση στο zyxel router, ήτανε ένα tick υπόθεση...

- - - Updated - - -


Eπίσης , qos για το πως να δώσω priority στα small packets , θα ήταν τέλειο αν γίνεται.

- - - Updated - - -

Aκόμη , προέκυψε το εξής ζήτημα :

Σύνδεσα ένα λαπτοπ στο δίκτυό μου , και δεν μπορούσε να ανοίξει ο internet browser τις σελίδες.....μόνο με καρφωτά ip kai dns άνοιγε...γιατί και πως το λύνω?

- - - Updated - - -

UPDATE : Με μια μικρή ρύθμιση στο zyxel ρουτερ (VLAN στο 835) κατάφερα να έχω internet σε αυτό!!!! Οπότε αυτομάτως λύνονται οι παραπάνω απορίες μου :p

Βέβαια , δεν θα χω τηλέφωνο , αλλά δεν με νοιάζει...

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.