PDA

Επιστροφή στο Forum : Απο windows σε linux, με την win εγκατάσταση μέσα στο linux (OS Inception !!)

KLG
20-11-13, 11:34
Τις καλημέρες μου !

Ήρθε ο καινουριος πισις στο (καινουριο) γραφείο και προσπαθώ να το φέρω στα μέτρα μου, δλδ να του πετάξω μια linuxara μιας και με βολευει σαν περιβαλλον εργασίας περισσότερο απο τα win 7. Παρολα αυτά τα win 7 είναι το επισημο περιβαλλον εργασίας και επίσης υπάρχει και το powerpoint το οποίο δεν μπορώ να το αποχωριστώ. Το βασικό θέμα είναι οτι δεν μπορώ να τα ξεφορτωθω και οτι ο σκληρός ειναι ενας SSD 256 GB και δεν υπάρχει χώρος για 3 λειτουργικα (1 win 7, 1 linux + 1 virtual box win 7). Δεδομένου οτι τα προηγουμενα 2 χρόνια το dual booting στη δουλεια μου έκανε τη ζωή δύσκολη, θέλω να το αποφύγω τώρα.

Για αυτό θα ήθελα τα φώτα του φορουμ στο κατα πόσο είναι εφικτό το παρακάτω:

1. Ghost/mirror την εγκατάσταση win 7
2. Κοψιμο partition και εγκατάσταση fedoras
3. virtual box ή κάποιο άλλο περασμα του παλιου win 7 partition
(εξαφανιση παλιου win 7 partition)

Θα ηθελα λεπτομέρειες για τη διαδικασία. Σκεφτομαι οτι ισως το 1 και 2 πρεπει να αλλαξουν ωστε το win 7 partition να ειναι μικροτερο απο ολο τον δίσκο, αλλά κατα τα άλλα δεν έχω ιδεα για το πως και για το τι software να χρησιμοποίησω. Το software btw δεν πρέπει να ειναι απο τον "θειο".

NoMoreDos
20-11-13, 12:00
http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/ee872416.aspx
Με τα 7,όπως είσαι τώρα, μπορείς να φτιάξεις και να κάνεις mount ένα vhd και να κάνεις το ghost σου απευθείας σε αυτό,έτσι θα μπορείς να ελέγξεις αν θα υπάρξει πρόβλημα με το virtual π.χ. με την αυθεντικότητα του λειτουργικού ή του office,πριν καν πας και αλλάξεις κάτι.
Το vhd υποστηρίζεται από τα virtual.

Το ghost(το παλιό,το 32 ) σε αφήνει να περάσεις την εικόνα και σε μικρότερο διαμέρισμα,πολλά προγράμματα το έχουν αυτό, λέγετε file by file ή file level cloning.

Το ποιο σωστό αφού κάνεις το παραπάνω και αποθηκεύσεις το vhd σε κάνα δυο ασφαλή ξεχωριστά μέσα είναι να κάνεις secure erase τον ssd και να περάσεις πεντακάθαρα τα fedόροια σου.

Για το νόμιμο θα πρέπει να διαβάσεις της άδειες που σου δίνουν το virtualbox ή/και το vmwplayer,αν θες ρίξε μια ματιά και στο qemu.

KLG
20-11-13, 17:42
Αυτό με το authentication ομολογουμένως ουτε που μου πέρασε απο το μυαλό. .. και παίζει να είναι το βασικότερο πρόβλημα μιας και στο vbox αλλάζει το hardware. Θα το ψάξω... θενκς για τα λινκς !

- - - Updated - - -

Ενδιαφερουσα επιπλοκή.

Κανω το vhd, και απο εκει που ο σκληρος εχει 60 gb πιασμενα ξαφνικα βρισκεται με 135 gb πιασμένα επειδή το vhd πιανει 75 (τόσο του εβαλα). Οποτε οταν μετα λεω στο acronis να κανει backup το C: αντιλαμβάνεται οτι πρεπει να κανει backup 135 gb δλδ συμπεριλαμβάνει και το virtual 75ari κατι που δεν μπορεί να το κάνει... προτείνει συμπιεση και τα βγαζει στα 85. Το symantec System Recovery 2013 το εβγαλε στρα 145 gb ... δηλαδη γεννησε και μερικά παραπάνω, και μου γυρισαν και τα εντερα αναποδα. Πραγματικά ανακατευτηκα απο τo interface...
-

Τελικά βρηκα windows και office images, και αυτό που θέλω επι της ουσίας είναι το office και να εχω ενα backup της εγκατάστασης σε περιπτωση που χρειαστει. Οποτε αυριο θα φέρω τον εξωτερικό μου και θα κάνω ενα clone ωστε να το αποθηκευσω...

NoMoreDos
21-11-13, 11:31
Ε ναι,αν έχεις μόνο τον ssd τότε δύσκολα,θα πρέπει πρώτα να πάρεις το file base Image σε ένα αρχείο για να μην πάρει και το vhd,μετά να φτιάξεις το vhd και να επαναφέρεις το Image.

Πολλά προγράμματα clonig έχουν και επιλογή για να μετατρέψεις το image σε vhd για να μην χρειάζεται να το κάνεις χειροκίνητα.
(Εδώ λογικά θα πρέπει να είναι sector based η εικόνα)
http://kb.acronis.com/content/3499

KLG
22-11-13, 18:43
Τελικά εφερα το external HDD μου και εκανα backup. Πηρα ενα tib απο το acronis, εφτιαξα μετά vhd στο PC, εκανα restore εκει το backup το οποίο το εκανα active partition και μετά πήρα το vhd file και αυτό στον external.

Νομιζω οτι είμαι good to go, έτσι ?

@ ADSLgr.com All rights reserved.