PDA

Επιστροφή στο Forum : SpeedTouch 585i v.6

mech
18-02-07, 22:29
Γειά σας,
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποια παιδιά που έχουν παραπάνω γνώσεις και βοηθάνε εμάς τους πρωτάρηδες...
Ερώτηση : Στο Dynamic DNS settings με οδηγίες του ΟΤΕ έβαλα 195.170.2.2 και 195.170.0.1 αλλα δεν μου είπαν ποια υπηρεσία να βάλω στο κουτάκι απο κάτω (Configure:Service:dyndns,statdns,DtDNS,noip,gnudip).
Μήπως μπορεί να βοηθείσει κάποιος ;
(Θεωρητικά η παραπανω υπηρεσία βελτιώνει παρα πολυ την ταχύητα)

daemon82
18-02-07, 22:46
Καλησπέρα. Το Dynamic DNS απ ότι ξέρω είναι μια υπηρεσία που σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς ένα domain name ενώ η ip διευθυνσή σου στο ίντερνετ είναι dynamic (αλλάζει δηλαδή ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή αν βγεις και ξαναμπείς στο internet). Έτσι αν τρέχεις κάποιον server στο pc σου δε χρειάζεται να ενδιαφέρεσαι για τις αλλαγές που γίνονται στην ip address σου, καθώς σε κάθε αλλαγή ενημερώνονται αυτόματα οι DNS Servers της υπηρεσίας που χρησιμοποιείς για την αλλαγή της ip address σου. Αυτό που σου είπαν από τον ΟΤΕ έχει να κάνει με τους DNS Servers της OTEnet και δεν έχει σχέση με τις υπηρεσίες Dynamic DNS (ελπίζω να βοήθησα γιατί ποτέ δεν ήμουν καλός στο να εξηγώ πράγματα).

mech
19-02-07, 01:58
Εντάξει μέχρι εδω... Στέλνω δύο εικόνες απο την εγκατάσταση μου που στην μία φαίνονται οι ΙΡ να είναι εντάξει αλλά στην άλλη έχουν update error...Τί γνώμη έχεις;

sdikr
19-02-07, 02:03
Γειά σας,
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποια παιδιά που έχουν παραπάνω γνώσεις και βοηθάνε εμάς τους πρωτάρηδες...
Ερώτηση : Στο Dynamic DNS settings με οδηγίες του ΟΤΕ έβαλα 195.170.2.2 και 195.170.0.1 αλλα δεν μου είπαν ποια υπηρεσία να βάλω στο κουτάκι απο κάτω (Configure:Service:dyndns,statdns,DtDNS,noip,gnudip).
Μήπως μπορεί να βοηθείσει κάποιος ;
(Θεωρητικά η παραπανω υπηρεσία βελτιώνει παρα πολυ την ταχύητα)

Κακός σου είπαν αυτό το πράγμα,
πρώτα θα πας πχ στο http://www.dyndns.org και θα κάνεις εναν λογαριασμό και μετά μια υπηρεσία dynamic dns, πχ mech.ath.cx

Μετά στο speedtouch, θα επιλέξεις dyndns.org και θα βάλεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου

Τους 195.170.χ.χ δεν χρειάζεται να τους βάλεις κάπου (τους πέρνει αυτόματα το Modem)

daemon82
19-02-07, 04:29
Ακριβώς αυτό που σου λέει ο sdikr. Πάντως δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο εκτός κι αν θες συνεχή πρόσβαση στον υπολογιστή σου από μακριά (έχεις π.χ. έναν ftp server, ή ssh, ή κάποιον streaming server, ή κάποιον web server κλπ).

mech
19-02-07, 12:57
Ευχαριστώ πολύ παιδιά και σας εύχομαι καλή Σαρκοστή και να περάσετε καλά την Καθαρά Δευτέρα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.