PDA

Επιστροφή στο Forum : Όλα ξεκίνησαν όταν σκόνταφτε στην μέτρηση της RAM στην αρχή...

Σελίδες : [1] 2

JHRoss
14-12-13, 21:53
Γεια σας, παίδες! Θα δοθεί η ευκαιρία σε κάποιο think tank από εσάς που δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει για το σαββατόβραδο του να με γλιτώσει από δυσβάσταχτο έξοδο νέου motherboard + CPU + ... Όλα ξεκίνησαν εδώ και 2-3 μήνες όπου όποτε άνοιγα το pc εκεί που μετρούσε τα 2GB των δύο DDR2 του ενός γίγα που έχω "κολλούσε" πάταγα το κουμπί restart και γινόταν σχετικά γρήγορα μετά το μέτρημα (πάντοτε με το restart αυτό) και τα windows vista εν συνεχεία φόρτωναν κανονικά. Χθες έγινε μια διακοπή ρεύματος στην περιοχή, εγώ είχα ανοιχτά τα πάντα μέσα στο δωμάτιο εκείνη την στιγμή μέχρι και το κλιματιστικό. Όταν επανήλθε το ρεύμα μερικές συσκευές (ίσως τα τροφοδοτικά τους) έκαναν περίεργους ήχους σαν να στρίγγλιζαν, πχ το σκάνερ, τα ηχεία κλπ. Μετά αφού έκλεισα τα πάντα και το κλιματιστικό μόνο το σκάνερ συνέχισε να "στριγγλίζει". Ανοίγω το pc και διαπιστώνω ότι κολλάει πλέον εντελώς στην μέτρηση της μνήμης. Αφού το άνοιξα και άλλαξα διάφορες θέσεις στις υποδοχές DDR2 τα ντιμάκια της RAM και σφίγγοντας τα ξανά και ξανά διαπιστώνω ότι φορτώνει αφού ξοδεύει αρκετό χρόνο παγωμένο στην μέτρηση της μνήμης στην αρχή και μετά βγάζει την πράσινη μπάρα ότι τα windows ξεκινάνε αλλά τελικά τα windows δεν φορτώνουν ποτέ! Να πω επίσης ότι τα vista όταν έπεσε το ρεύμα μου είχαν βγάλει το θαυμαστικό στο shut down για να ολοκληρωθούν κάποια updates. Σε SAFE MODE φορτώνουν αλλά μόλις κάνω resart πάλι τα ίδια (γενικά αργούν να φορτώσουν και αυτά και αργεί και αδικαιολόγητα και το restart).

cranky
14-12-13, 21:56
Αν υπάρχει καινούργιο bios για την μητρική σου, πέρνα το, ακολουθώντας τις οδηγίες του manual της.

JHRoss
14-12-13, 21:58
Πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο? Θυμίζω πως δεν φορτώνει παρά μόνο σε safe mode.

cranky
14-12-13, 22:00
Ποιά μητρική έχεις ;

JHRoss
14-12-13, 22:07
Ποιά μητρική έχεις ;

GIGABYTE GA-EP35C-DS3R

cranky
14-12-13, 22:30
Διάβασε την σελίδα 67 στο manual της Gigabyte (http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-ep35c-ds3r_e.pdf), να δείς πώς θα αναβαθμίσεις το bios.
H τελευταία έκδοση είναι η F4 (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2740#bios).

Αν δεν έχεις floppy disk driver στον υπολογιστή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα usb φλασάκι, διαμορφωμένο σε FAT.

JHRoss
14-12-13, 22:34
Διάβασε την σελίδα 67 στο manual της Gigabyte (http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-ep35c-ds3r_e.pdf), να δείς πώς θα αναβαθμίσεις το bios.
H τελευταία έκδοση είναι η F4 (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2740#bios).

Αν δεν έχεις floppy disk driver στον υπολογιστή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα usb φλασάκι, διαμορφωμένο σε FAT. Σ'ευχαριστώ, το προσπαθώ και σου λέω σε λίγο...

cranky
14-12-13, 22:43
Μην διακόψεις την διαδικασία για κανένα λόγο, θα σκοτώσεις την μητρική σου.

JHRoss
14-12-13, 23:13
Κάτι τελευταίο, το αρχείο που κατέβασα για το bios update είναι exe ενώ εδώ λέει για comprased από το οποίο εξάγω ένα bios file

1. From GIGABYTE's website, download the latest compressed BIOS update file that matches your
motherboard model.
2. Extract the file and save the new BIOS file (e.g. ep3cds3r.f1) to your floppy disk, USB flash drive

cranky
14-12-13, 23:23
Το exe είναι για να γίνει η αναβάθμιση μέσα απ' τα Windows.
Αφού υπάρχει, όμως, πρόβλημα μ' αυτά, ας δούμε αν διορθόνωνται.

Βάλε το dvd των Vista στο drive, και κάνε επιδιόρθωση της εγκατάστασης.

JHRoss
14-12-13, 23:41
Το exe είναι για να γίνει η αναβάθμιση μέσα απ' τα Windows.
Αφού υπάρχει, όμως, πρόβλημα μ' αυτά, ας δούμε αν διορθόνωνται.

Βάλε το dvd των Vista στο drive, και κάνε επιδιόρθωση της εγκατάστασης.

Εντάξει με την αναβάθμιση του BIOS, τελικά είχε ένα αρχειάκι f4 και με αυτό μέσω ενός εξωτερικού flash disk έγινε από την λειτουργία Qflash σε χρόνο ρεκόρ. Windows Recovery Fail μου βγάζει και με συμβουλεύει να βάλω το dvd των vista και να κάνω restart. Ίδωμεν...

cranky
14-12-13, 23:44
Ωραία, με το bios. :oneup:

Windows Recovery Fail μου βγάζει και με συμβουλεύει να βάλω το dvd των vista και να κάνω restart.
Aυτό είπα κι' εγώ.
Γιά κάν' το, να δούμε.

JHRoss
14-12-13, 23:47
Windows Error Recovery για την ακρίβεια, μισό να το βάλω να μπουτάρει από cd γιατί άλλαξε και το boot setup

cranky
14-12-13, 23:49
Ναί, ξέχασα να σ' το πώ.
Μετά το bios update, πάντα κάνουμε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

JHRoss
15-12-13, 00:00
Λοιπόν φορτώνει τα vista αλλά μόνο μία σκέτη οθόνη χωρίς εικονίδια με το βέλος του mouse και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το κουνήσω, τι παίζει?

- - - Updated - - -

Λοιπόν φορτώνει τα vista αλλά μόνο μία σκέτη οθόνη χωρίς εικονίδια με το βέλος του mouse και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το κουνήσω, τι παίζει? Όπα, άργησε αλλά έβγαλε μενου, επιλέγω repair έτσι?

cranky
15-12-13, 00:02
Ξεκίνησες απο επιλογή διόρθωσης απο το μενού του safe mode ;

JHRoss
15-12-13, 00:13
Όχι από το μενού που με έβαλε το dvd των vista, έκανα restart μόλις τελείωσε αλλά τα win δεν φορτώνουν πάλι :( Τι κάνω τώρα?

Υ.Γ. Στα region settings από κάτω ζητούσε και τι πληκτρολόγιο να βάλω και επέλεξα το greek το σκέτο (ελπίζω να μην έκανα λάθος)

cranky
15-12-13, 00:23
Όχι από το μενού που με έβαλε το dvd των vista
Ζήτησες επιδιόρθωση ή εγκατάσταση ;

JHRoss
15-12-13, 00:30
Επιδιόρθωση φυσικά, αυτό μου έλεγε να κάνω το μενού στο Windows Error Recovery

cranky
15-12-13, 00:35
Ζήτα εγκατάσταση.
Όταν φτάσει να σε ρωτήσει πού να εγκαταστήσει το λειτουργικό, δείξ' του τον C, και δες αν σου ξαναδίνει επιλογή επιδιόρθωσης.

JHRoss
15-12-13, 01:04
Να πω μόνο πριν μου βγάλει οτιδήποτε ότι αργεί απίστευτα, αλλά δεν κολλάει

cranky
15-12-13, 01:06
Το περνάει γρήγορα το bios, τώρα ;

JHRoss
15-12-13, 01:11
Μου βγάζει μία οθόνη διαφορετική (που διαφημίζει κάτι της GIGABYTE) κάνει λίγη ωρίτσα δεν ξέρω αν τόση πολλή όπως πριν

cranky
15-12-13, 01:16
Δεν είναι διαφήμηση, βρε σύ, η LOGO Screen είναι. :lol:
132779

Με τα Vista, τί έκανες ;

JHRoss
15-12-13, 01:19
Πως το απενεργοποιώ για να δω σε πόσο χρόνο διαβάζει τις μνήμες? (τα vista ακόμα κολλημένα στην οθόνη λίγο πριν μου βγάλει να επιλέξω σκληρό για εγκατάσταση...)

cranky
15-12-13, 01:25
Μπές στο bios, πήγαινε στο «Advanced BIOS Feature», βρές το «Full Screen LOGO Show» και βάλ' το στο [Disable].

JHRoss
15-12-13, 01:28
Λοιπόν, μου εμφανίζει τα partitions, προς το παρόν πουθενά επιλογή για repair, τι κάνω τώρα?

cranky
15-12-13, 01:33
Πές του να τα βάλει στον C.
Θα σου πεί οτι υπάρχει εγκατάσταση λειτουργικού εκεί, και πρέπει να σε ξαναρωτήσει αν θέλεις να εγκαταστήσεις τα Vista, ή να επιδιορθώσει την υπάρχουσα εγκατάσταση.

JHRoss
15-12-13, 01:43
Δεν με ρώτησε κάτι σχετικό με επιδιόρθωση, το έβαλα να κάνει install και βλέπουμε, λες να το γλιτώσω το motherboard?

cranky
15-12-13, 01:45
Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το motherboard.

JHRoss
15-12-13, 01:46
Πάντως και τώρα στο install με το Copying windows files είναι στο 0% πόση ώρα...

cranky
15-12-13, 01:53
Άσ' το να τελειώσει, και σε πρώτη ευκαιρία τσεκάρισε τον δίσκο για σφάλματα.

JHRoss
15-12-13, 02:03
Πήγε στο 100% χωρίς να περάσει από τα ενδιάμεσα... άντε να δούμε

- - - Updated - - -

Η διαίσθηση και η εμπειρία σου τι σου λένε? Σκληρός, επεξεργαστής ή κάτι άλλο χωλαίνει;

cranky
15-12-13, 02:27
Σκληρός, επεξεργαστής ή κάτι άλλο χωλαίνει;
Σε πρώτη φάση, άλλαξε το καλώδιο data του δίσκου, και βλέπουμε.

JHRoss
15-12-13, 02:57
Έκανε ένα restart τώρα, αργεί πολύ στο μέτρημα της μνήμης πάλι

cranky
15-12-13, 03:03
Όταν τελειώσει με την εγκατάσταση, άνοιξε το δεξί καπάκι και ψάξε προσεκτικά την μητρική για κανένα σκασμένο πυκνωτή (http://www.thenakedpc.com/dan/Bulging_Capacitors/close-up.jpg).

JHRoss
17-12-13, 21:50
Καλημέρα, μετά από 2 μέρες και αφού πρώτα ξαναέκανα install τα win vista και συνέχιζε το πρόβλημα το έλυσα και το ξανασύνδεσα με καινούρια sata καλώδια στους σκληρούς (εκτός από έναν ide παλιό) το μηχάνημα πήρε πάλι τα πάνω του. Φόρτωνε αμέσως η μνήμη και εντελώς αμέσως και τα win. Με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο που γλίτωσα αγορά καινούριου μηχανήματος άρχισα να ξαναβάζω drivers, update στα vista, microsoft.net framework 3.5 κλπ, συνεχώς restart το μηχάνημα να πετάει, ώσπου το μηχάνημα μετά από άλλο ένα restart ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ! 3-4 λεπτά να μετρήσει τις μνήμες και 6-7 λεπτά να φορτώσουν τα win. Άφού φορτώσουν πάει καλά βέβαια, ανοίγουν τα site αμέσως τα προγράμματα και γενικά πετάει. Τί παίζει ρε συ cranky ή όποιος άλλος βλέπει το δράμα μου; Σκληρός πρόβλημα;

- - - Updated - - -

Το έχω βάλει τώρα να ψάχνει τον σκληρό για σφάλματα, ίδωμεν...

- - - Updated - - -

Όλα εντάξει! Κάτι τελευταίο! Στο folder WindowsOld σβήνω τα παλιά προγράμματα; Δεν γίνονται unistall!

biggeo65
18-12-13, 05:54
Όλα εντάξει! Κάτι τελευταίο! Στο folder WindowsOld σβήνω τα παλιά προγράμματα; Δεν γίνονται unistall!

Τον φάκελο Windows.OLD τον σβύνεις όπως είναι, αφού δεις ότι δεν χρειάζεσαι κανένα αρχείο.
Εκει μέσα στο Windows.OLD υπάρχει κι ο παλιός φάκελος χρήστη, και μήπως κάτι το χρειάζεσαι.
Αν ,όχι απλά διαγραφή τον φάκελο Windows.OLD όπως είναι.

Κι αν δεν τον σβύνει σε κανονική λειτουργία, μπες σε Safe mode και διέγραψέ τον.

georgis4
18-12-13, 11:11
δεν τσεκαρεις και το τροφοδοτικο σου μηπως σιγα σιγα σε χαιρεταει;ξηλωσε τα ρευματα απο τα παντα εκτος του σκληρου και της μητρικης και δοκιμασε να δεις μηπως εχεις βελτιωση στο ανοιγμα..

JHRoss
18-12-13, 20:50
Και τώρα που ξαναξεκίνησαν όλα μια χαρά, το google chrome γέμισε με adwares και ενώ τα σβήνω με το Malwarebytes εξακολουθούν να υπάρχουν και μετά το restart! Έπαψε να είναι αρκετό το Malwarebytes για αυτές τις περιπτώσεις;

- - - Updated - - -

Υπ'όψιν το έκανα quick scan και όχι full (ποτέ στο παρελθόν δεν το έκανα full, με το quick ήταν αρκετό)

cranky
18-12-13, 21:40
Έπαψε να είναι αρκετό το Malwarebytes για αυτές τις περιπτώσεις;
Δεν χρειάζεται Malwarebytes.
Χρειάζεται προσοχή, όταν εγκαθιστάς software.

JHRoss
19-12-13, 00:38
Δεν χρειάζεται Malwarebytes.
Χρειάζεται προσοχή, όταν εγκαθιστάς software.

Φροντίζω συνήθως να μην εγκαθιστώ στα τυφλά, επίσης κοιτάζω να κάνω uninstall μέσω του control panel ό,τι άσχετο έχει εγκατασταθεί. Είχα να βρω adwares που να είναι σε site τύπου twitter στον chrome κάτι χρόνια, προφανώς τώρα που εγκαθιστούσα από την αρχή τα πάντα κάτι μπήκε, το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι πως βγαίνει. Το έχω βάλει τώρα το Malwarebytes και κάνει full scan και ήδη έχει βρει 3 που δεν είχε βρει με το quick, βλέπω να ξημερώνομαι...

- - - Updated - - -

Όλα εντάξει με τα adwares, έσβησα τρία ακόμα και έβγαλα και από το Chrome κάτι extensions που δεν ήξερα τι ήταν...

JHRoss
20-12-13, 19:21
Παίδες τώρα είναι όλα εντάξει εκτός από μερικές φορές που αργεί πάλι κανα 2λεπτο στο μέτρημα των μνημών αλλα τα win μετά φορτώνουν γρήγορα, σε περίπτωση που είναι το τροφοδοτικό θα πρέπει να το αντικαταστήσω πριν τα τινάξει;

cranky
20-12-13, 20:48
Πρίν αγοράσεις τροφοδοτικό, καλό θα είναι να βρείς κάποιο δανεικό να δοκιμάσεις.

JHRoss
07-01-14, 13:55
Παίδες τελικά πρέπει να είναι το τροφοδοτικό, όταν αποσυνδέω έναν εξωτερικό σκληρό τότε φορτώνει σφαίρα και δεν κολλάει στο μέτρημα των μνημών.

cranky
07-01-14, 13:58
Aπ' την περιγραφή, φαίνεται να φταίει ο εξωτερικός δίσκος.
Μπορείς να τον τσεκάρεις και σε άλλο πισί ;

29gk
07-01-14, 14:35
Το μηχανακι το εχεις σε ups ; Εαν ναι οταν εγινε η διακοπη του ρευματος, το ups δουλεψε κανοινικα ;

biggeo65
07-01-14, 15:16
Παίδες τελικά πρέπει να είναι το τροφοδοτικό, όταν αποσυνδέω έναν εξωτερικό σκληρό τότε φορτώνει σφαίρα και δεν κολλάει στο μέτρημα των μνημών.

Για να μην αγοράζεις τζάμπα τροφοδοτικό ,δοκίομασε τον εξωτερικό σκληρό και σε έναν άλλο υπολογιστή.
Επίσης δοκίμασε διαφορετικές θύρες USB, ή μπες στα Windows και σύνδεσε μετά τον εξωτερικό. Δες συμπεριφορά.
Αν ο εξωτερικός δεν έχει δικό του τροφοδοτικό, δοκίμασε κάποιο Hub USB με τροφοδοτικό.

JHRoss
07-01-14, 21:11
Το μηχανακι το εχεις σε ups ; Εαν ναι οταν εγινε η διακοπη του ρευματος, το ups δουλεψε κανοινικα ;

Δεν το είχα σε ups όχι

29gk
07-01-14, 21:21
Αυτο που προτεινει ο φιλος, στο μηνυμα 39, δηλαδη να τα ξηλωσεις ολα απο επανω ( τα καλωδια εννοω ) εκτος απο τον βασικο δισκο το δοκιμασες ; Επαιξες καθολου με το κουμπι του ΟΝ/OFF χωρις το συστημα να ειναι συνδεδεμενο πουθενα ; Ουτε καλωδιο ρευματος, ουτε οθονη, ουτε και καποιο περιφερειακο ;

@ ADSLgr.com All rights reserved.