PDA

Επιστροφή στο Forum : Microsoft Macedonia: "We won't F.Y.R.O.M. you"

Σελίδες : [1] 2 3

nova
25-07-04, 19:12
Η Micro$oft, στο πνεύμα της καμπάνιας "Don't you F.Y.R.O.M. me" (http://www.realitymacedonia.org.mk/web/news_page.asp?nid=3081), ονόμασε το νέο της παράρτημα "Microsoft Macedonia".

http://www.microsoft.com.mk

:oops:

Σε λίγο θα θέλουμε διαβατήριο για να πάμε στη Λάρισα.

Spyrosss
25-07-04, 19:25
Πως μπορεί να αποκαλείτε ένα κράτος "Μακεδονία" όταν κατέχει μονο ένα 10% των συνολικών εδαφών της Μακεδονίας,όταν η γραφή τους και η γλώσσα τους είναι Σλάβικη και δεν έχει σχέση με την αρχαία ελληνική μακεδονική διάλεκτο και όταν το 50% είναι αλβανόφωνοι (κανονικοί Αλβανοί καλύτερα),ένα ποσοστό Σέρβοι και κάποιοι Έλληνες....

nova
25-07-04, 19:28
Ρώτα το Μητσοτάκη, που έχει και κληρονομικό χάρισμα. Μετά τα συλλαλητήρια, δεν το θυμάται κανένας. Λέγεται "κατασκευάζοντας συναίνεση", ή "αγοράζοντας ιστορία".

morfeas-dsl-
25-07-04, 19:40
εγω παιδια τους εστειλα το παρακατω επειδη δε μπορω αλλο να ασχολουμε και να τους ανεχομαι( http://www.realitymacedonia.org.mk/web/news_page.asp?nid=3081 )

I dont know why you try to steal others history. You had nothing to do with macedonia or the macedonians. I wonder if you excist as a nation at a few years and i am sure that Greece will never allow to have this name.we have peace relations with every nation except you.why is that?You are calling for the EU or the NATO to recognise your name but none of them will help you if you continue pissing of our prime minister...

εβαλα σα τιτλο "dont you Macedonia,them"

arcanum
25-07-04, 20:14
Αν το πέρναγες απο ένα spellchecker θα σε έπαιρναν πιο σοβαρά :(

morfeas-dsl-
25-07-04, 20:44
καλα στειλε και εσυ με λαθη και ας μη σε παρουν :x

boss
25-07-04, 20:51
Τα έχουν ξεπουλήσει εδώ κ πάααααααααρα πολύ καιρό!!!
Ίσως είμαστε οι μόνοι που δεν το βλέπουμε ή καλύτερα που δεν θέλουμε να το δούμε/παραδεχτούμε.
Όταν μιλάνε οι "κυβερνήσεις"... :roll:

yiapap
25-07-04, 22:13
"Έχουμε φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη εκτός από σας" :shock: :?:
Ποια είναι αυτά τα κράτη;
Η Αλβανία; (το λήξανε το εμπόλεμο καθεστώς τελικά;)
Η Βουλγαρία;
Ή μήπως η Τουρκία;

Επίσης δεν κατάλαβα εκείνο το κομμάτι που τους καλείς να σταματήσουν να κατουρούν τον κ.Πρωθυπουργό...

:?

yiapap
25-07-04, 22:14
ωχ, ωχ το βλέπω να φθάνει τα 1500 posts και αυτό :mrgreen:

apos74
25-07-04, 23:17
Το οτι η Μακεδονια ηταν, ειναι και θα ειναι Ελληνικη, δεν αμφισβητηται.

Επειδη εχω γνωρισει αρκετο κοσμο απο τη γειτονικη μας χωρα αλλα και απο ολη την πρωην Γιουγκοσλαβια, εχω να πω το εξης:

Ειδικα στα Σκοπια, τα παιδια μαθαινουν στα σχολεια οτι ειναι απογονοι του Μεγαλου Αλεξανδρου, οτι ειναι γνησιοι Μακεδονες και οτι το ονομα Μακεδονια τους ανηκει. Ετσι εχουν μαθει και αυτο δεν αλλαζει (για αυτους). Ειναι δεδομενο.

Αλλα ακομα και πιο παλια, οταν ηταν μια ενιαια Γιουγκοσλαβια, παλι θεωρουσαν τους εαυτους τους Μακεδονες. Δεν ειναι κατι καινουριο. Απλα το προβλημα ενεκυψε οταν διαλυθηκε η Γιουγκοσλαβια και αποφασισαν να ανεξαρτητοποιηθουν με (αυτονοητο για αυτους) το ονομα Μακεδονια.

Το θεμα ειναι ΤΙ κανουμε εμεις για αυτο. Εκτος απο το συλλαλητηριο που ειχε γινει καποτε και το εμπαργκο που τους ειχαμε κανει (απο το λιμανι Θεσ/νικης), τι αλλο κανουμε για να προβαλουμε την αληθεια στον κοσμο?

Αν εχετε παει στα Σκοπια, θα ξερετε οτι ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ σε μεγαλο βαθμο απο την Ελλαδα. Ολες οι μεγαλες επιχειρησεις τους εχουν περασει σε Ελληνικα χερια.

Εχουμε τετοια δυναμη και επιρροη μανω τους και ομως ΔΕΝ κανουμε τιποτα (οι Ελληνικες κυβερνησεις) για να σταματησει αυτη η αηδια με το ονομα που κραταει τοσα χρονια.

Αν και δεν νομιζω οτι θελουμε να το λυσουμε το προβλημα τωρα πια. Πολλα παιζονται απο πισω στα παρασκηνια. Και οι λογοι ειναι φυσικα οικονομικοι.

yiapap
25-07-04, 23:29
Ελληνική δεν ήταν ποτέ.
Η Ελλάδα κάποτε ήταν Μακεδονική.

Τώρα είναι; Δεν ξέρω για ποια Μακεδονιά μιλάμε; Του Φιλίππου; Ναι, είναι... Όσο η Λακωνία είναι Σπαρτιατική!!!

Όσο για τα υπόλοιπα, το πως προέκυψε το θέμα συμφωνώ.

Μόνη διαφωνία ίσως είναι το τι κάνουμε...
Γιατί το να εξαρτάται η οικονομία τους από την Ελλάδα αν μπορέσουμε να το συνδυάσουμε και με πολιτιστική επιρροή (να τους στείλουμε το Σάκη βρε αδερφέ), τότε σε μια γενιά δε νομίζω να συζητάμε για το ποιοί είναι ή δεν είναι οι πραγματικοί Μακεδόνες.

apos74
25-07-04, 23:48
Ελληνική δεν ήταν ποτέ.
Η Ελλάδα κάποτε ήταν Μακεδονική.

Τώρα είναι; Δεν ξέρω για ποια Μακεδονιά μιλάμε; Του Φιλίππου; Ναι, είναι... Όσο η Λακωνία είναι Σπαρτιατική!!!

Όσο για τα υπόλοιπα, το πως προέκυψε το θέμα συμφωνώ.

Μόνη διαφωνία ίσως είναι το τι κάνουμε...
Γιατί το να εξαρτάται η οικονομία τους από την Ελλάδα αν μπορέσουμε να το συνδυάσουμε και με πολιτιστική επιρροή (να τους στείλουμε το Σάκη βρε αδερφέ), τότε σε μια γενιά δε νομίζω να συζητάμε για το ποιοί είναι ή δεν είναι οι πραγματικοί Μακεδόνες.

Με το σκεπτικο αυτο δεν υπηρχε Ελλαδα στο παρελθον.
Οπως και δεν υπηρχαν (με την σημερινη ονομασια τους) αλλες χωρες οπως η Ιταλια για παραδειγμα. Υπηρχε η Ρωμαικη αυτοκρατορια.

Αλλα η περιοχη που υπαρχει σημερα και ονομαζεται Μακεδονια ΔΕΝ ανηκε ποτε σε σλαβοφωνους λαους.

Το θεμα ειναι οτι το προβλημα δεν θα λυθει γιατι καποιοι ΔΕΝ θελουν να το λυσουν. Αλλιως θα ειχε λυθει απο χρονια πριν.

Και φυσικα δεν μπορουμε να κατηγορουμε το λαο των Σκοπιων που θελουν να ονομαζονται ετσι, γιατι ετσι μεγαλωσαν και αυτο μαθαινουν στα σχολεια τους και στα βιβλια τους.

Οπως και οι Βουλγαροι μαθαινουν στα σχολεια τους οτι η Θεσσαλονικη τους ανηκει και ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν Βουλγαρος!!! (bull shits γενικως).

Ολοι οι μικροι φτωχοι και ανοητοι να κλεψουνε λιγο απο το μεγαλειο του Ελληνισμου. Αλλα η ιστορια δεν αλλαζει.

morfeas-dsl-
25-07-04, 23:53
"Έχουμε φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη εκτός από σας" :shock: :?:
Ποια είναι αυτά τα κράτη;
Η Αλβανία; (το λήξανε το εμπόλεμο καθεστώς τελικά;)
Η Βουλγαρία;
Ή μήπως η Τουρκία;

Επίσης δεν κατάλαβα εκείνο το κομμάτι που τους καλείς να σταματήσουν να κατουρούν τον κ.Πρωθυπουργό...

:?
αντιμετωπιζουμε καποιο προβλημα με τις χωρες που ανεφερες και δεν το ξερω?
με την Αλβανια υπογραψαμε ηδη καμια δεκαρια συμφωνιες για τους ολυμπιακους,οι ανθρωποι θελουν να αλλαξουν,τωρα αν υπαρχουν και πολλοι κλεφτες αυτο ειναι αλλο καθως ειναι ατομικο και οχι διακρατικο το προβλημα.
Με την Βουλγαρια κανενα απολυτως προβλημα και με την Τουρκια οχι μονο εχουμε απομακρυνθει απο πολεμο αλλα εχουμε πλεον γινει και φιλοι. Εχω φιλο που μου ειπε οτι εκαναν σα τρελοι οταν πηραμε το Ευρωπαικο.
Τελος το Piss σημαινει κατουρω, το piss of που εβαλα σημαινει εκνευριζω :shock:

potis21
26-07-04, 00:01
το piss of που εβαλα σημαινει εκνευριζω

με double f, piss off! :mrgreen:

yiapap
26-07-04, 00:03
Πλάκα θα κάνεις!
Δεν έχεις ακούσει τίποτε για την Β.Ήπειρο και αντίστοιχα την Τσαμουριά.
Δεν έχεις ακούσει τίποτε για τις "άκυρες συνθήκες" των Βαλκανικών πολέμων και τους χάρτες όπου η Καβάλα και η Θεσσαλονίκη είναι τμήματα της Μεγάλης Βουλγαρίας. Για τις διώξεις εκατέρωθεν των συνόρων με τη Βουλγαρία;
Για την Τουρκία δεν το συζητώ είμαστε κολλητοί! Μέχρι το επόμενο Σισμίκ ή τα επόμενα Ίμια (Kardac,συγγνώμη)

To piss off σημαίνει εκνευρίζω, το piss of σημαίνει "κατούρημα του" στα αγγλολεβαντίνικα (κατα το φραγκοκλεβαντίνικα :wink:).

Τεσπα, ο καθένας όπως το βλέπει.

apos74
26-07-04, 00:13
Και η πλακα ειναι οτι Και η ΑΛβανια (με τους λαθρομεταναστες ή μεταναστατες), Και η Βουλγαρια με τα Σκοπια ( με τις παμπολες Ελληνικες επιχειρησεις στο εδαφος τους) στηριζονται και εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο οικονομικα απο την Ελλαδα.

Στην ουσια, η Ελλαδα εχει συμβαλει στα μεγιστα ωστε να μπορεσουν αυτες οι χωρες, να ορθοποδησουν σε καποιο βαθμο και να μπορουν να κοιταν το μελλον πιο αισιοδοξα. Αν και ακομα εχουν πολυ δρομο μπροστα τους. Ειναι αρκετα χρονια πισω απο την Ελλαδα (ποσο μαλλον απο αλλες πιο προηγμενες οικονομικα Ευρωπαικες χωρες).

morfeas-dsl-
26-07-04, 00:21
piss of εβαλα στο λεξικο της magenta και λεει αυτο που σου ειπα

yiapap
26-07-04, 00:58
Whatever...
:roll:

(χμμμ για να βάλω το whatever να δούμε τι θα μου βγάλει ο Μπαμπινιώτης...)

Jsone
26-07-04, 01:16
Σιγα ρε yiapap με την τρομολαγνεία σου.Ολες αυτές οι χώρες εχουν πολλά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα για να καθονται να σχεδιάζουν κατακτήσεις.

Η Βουλγαρία προσπαθεί (με νύχια και με δόντια) να μπεί στην ΕΕ μήπως και καταφέρει να σταθεροποιήσει/αναπτύξει την οικονομία της (Προκειται για χώρα 7,5 Εκατομυρίων κατοίκων η οποία εχει το 1/4 σε ΑΕΠ απο την Ελλάδα, καταλαβαίνεις για τι κατάσταση μιλάμε).

Η Αλβανία δέν εχει καν πλήρη πολιτική σταθερότητα ακομα.Μην μου πείς οτι λές για τον "πανίσχυρο" UCK, καλός μύθος και αυτός.(ΑΕΠ 1/21 της Ελλάδας).

Μία απο τα ίδια και το FYROM, που εκτός απο αδύναμη οικονομία έχει και μεγάλα προβλήματα με την Αλβανική μειωνοτητα στις δύτικες περιοχές του.(ΑΕΠ 1/22 της Ελλάδας)

Η Τουρκία έχει ρίξει όλη της τη δύναμη στην προσπάθεια να μπεί στην ΕΕ και δέν προτίθεται να χάσει το "εισητήριο" με τίποτα.(ΑΕΠ διπλάσιο της Ελλάδας αλλά με 7πλάσιο σχεδόν πληθυσμό)

Για πές μου, ποιά απο αυτές τις χώρες βλέπεις να συμφέρει να αρχίσουν πόλεμο.

potis21
26-07-04, 01:40

Ο πόλεμος ξεκινά απο δυο πιθανούς παράγοντες αποσταθεροποίησης, και παίρνει και τις αντιστοιχες μορφές.

Ο πρώτος ειναι η υπεροψία του επιτιθέμενου (USA, οι Πέρσες επί αρχαίας Ελλάδος, οι Ρωμαίοι αργότερα, οι Αραβες, οι Βρετανοί,οι Μογγόλοι, οι Οθωμανοί,κλπ.). Αφου μπορούμε, γιατί να μην τα έχουμε?

ο Δευτερος είναι η απελπισία του επιτιθέμενου,

-όταν η κατάσταση στο εσωτερικό εχει φτάσει στο απροχωρητο, η πίεση δρομολογείται προς τα εξω.
-οταν δεν υπάρχουν οι απαραιτητες πηγές για την οικονομική ευημερία.

Οι λόγοι για τους οποίους γίνονται οι πόλεμοι εχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, για αυτο και η Ευρώπη διανύει την πιο μακροχρόνια περίοδο ειρήνης (Εξαιρεση η Γιουγκοσλαβία, που θεωρείται εμφύλιος).

Οι πόλεμοι γίνονται πιά όχι τόσο για εδάφη, αφου οι μεταφορές και η ανάπτυξη της βιομηχανοποιημένης γεωργίας εχουν ικανοποιήσει το αίσθημα της πείνας σε σχεδόν ολες τις ανεπτυγμένες χώρες),

αλλά για το πετρέλαιο και τα οικονομικά παιχνίδια, οπως και για παιχνίδια εξουσίας ανάμεσα σε κοινότητες στην ιδια χώρα, που κλιμακώνονται, με στοχο την ποιότητα ζωής (γι' αυτο και οι εμφύλιοι)

Ο πόλεμος αυτη την στιγμή, που αν δεν υπήρχαν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, θα ήταν αναίμακτος) μαίνεται:

-ανάμεσα στους Έλληνες μεροκαματιάρηδες τεχνίτες με το προσωνύμιο "Βοηθοί"(χτίστες, πλακατζήδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι)

και τους ομοίας ειδικότητας Αλβανους, οι οποίοι εχουν μονιμοποιηθίι μετά την νομιμοποίηση (καλά, ποιός ηλίθιος το σκεφτηκε αυτο?!?)

Ανάμεσα στις Ελληνικές αρχές (Συνοριοφύλακες) και τους οργάνωτές λαθρομετανάστευσης (ξέρετε πόσα επεισόδια με ανταλλαγή πυρών εχουν σημειωθεί στα Ελληνοαλβανικά συνορα την τελευταία 12ετια??)

lazar
26-07-04, 01:59
Σιγα ρε yiapap με την τρομολαγνεία σου.Ολες αυτές οι χώρες εχουν πολλά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα για να καθονται να σχεδιάζουν κατακτήσεις.

Άλλες, μεγάλες χώρες τους βοηθούν συνήθως να κάνουν κατακτήσεις, εάν και εφ' όσον (αυτές, οι μεγάλες χώρες) το επιθυμούν.

Ένα παραδειγματάκι, οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο που τα έβαλαν και επεβλήθησαν της μεγάλης Σερβίας. Χρειάστηκε μόνο η συνδρομή μερικών Νατοϊκών αεροπλάνων, όπως θα θυμάσαι. Το πρόβλημα, όμως, το είχαν οι δύο χώρες μεταξύ τους (ούτε καν χώρες, λαοί στην ίδια περιοχή).

Δεν το βρίσκω τόσο τρομολαγνεία. Καλό είναι να μην έχεις προβλήματα. Σε μία νύχτα σε ονομάζουν πολύ εύκολα τρομοκράτη, κι αν όχι αυτό, επίσης ευκολότατα καταπιεστή μειονοτήτων (αυτό το τελευταίο το αναφέρει κάθε χρόνο το αμερικανικό ΥΠΕΞ στην έκθεση του για τη χώρα μας).

WAntilles
26-07-04, 02:03
Μορφέα, εκθέτεις τη χώρα.

Χώρια από το excist, piss of σημαίνει το κάτουρο του.

piss off ΜΕ ΔΥΟ f ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ τσαντίζω, εκνευρίζω.

Jsone
26-07-04, 02:09

Ο πόλεμος αυτη την στιγμή, που αν δεν υπήρχαν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, θα ήταν αναίμακτος) μαίνεται:

-ανάμεσα στους Έλληνες μεροκαματιάρηδες τεχνίτες με το προσωνύμιο "Βοηθοί"(χτίστες, πλακατζήδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι)

και τους ομοίας ειδικότητας Αλβανους, οι οποίοι εχουν μονιμοποιηθίι μετά την νομιμοποίηση (καλά, ποιός ηλίθιος το σκεφτηκε αυτο?!?)
Ανάμεσα στις Ελληνικές αρχές (Συνοριοφύλακες) και τους οργάνωτές λαθρομετανάστευσης (ξέρετε πόσα επεισόδια με ανταλλαγή πυρών εχουν σημειωθεί στα Ελληνοαλβανικά συνορα την τελευταία 12ετια??)

Για το 1ο θέμα:

Αυτο είναι απλός οικονομικός ανταγωνισμός μεσα σε μια ελεύθερη αγορά.Αν αυτοί οι "Έλληνες μεροκαματιάρηδες τεχνίτες" ήταν πιο αποδοτικοί απο άποψη υπηρεσιών και τιμών, δέν θα είχαν τίποτα να φοβηθούν.Αν το βλέπεις αυτό σαν πόλεμο τοτε θα έπρεπε να βλέπεις και τον ανταγώνισμό Vodafone-Cosmote-TIM (πχ) σάν πόλεμο.

Για το 2o θέμα:

Αυτό πώς ακριβώς απειλεί την Ελλάδα;Και τέλοσπαντων αυτό θα μπορούσε ευκολα να λυθεί με ενίσχυση του σώματος των Συνοριοφυλάκων.

Jsone
26-07-04, 02:45

Άλλες, μεγάλες χώρες τους βοηθούν συνήθως να κάνουν κατακτήσεις, εάν και εφ' όσον (αυτές, οι μεγάλες χώρες) το επιθυμούν.

Ένα παραδειγματάκι, οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο που τα έβαλαν και επεβλήθησαν της μεγάλης Σερβίας. Χρειάστηκε μόνο η συνδρομή μερικών Νατοϊκών αεροπλάνων, όπως θα θυμάσαι. Το πρόβλημα, όμως, το είχαν οι δύο χώρες μεταξύ τους (ούτε καν χώρες, λαοί στην ίδια περιοχή).

Δεν το βρίσκω τόσο τρομολαγνεία. Καλό είναι να μην έχεις προβλήματα. Σε μία νύχτα σε ονομάζουν πολύ εύκολα τρομοκράτη, κι αν όχι αυτό, επίσης ευκολότατα καταπιεστή μειονοτήτων (αυτό το τελευταίο το αναφέρει κάθε χρόνο το αμερικανικό ΥΠΕΞ στην έκθεση του για τη χώρα μας).

Μάλισταα, πάμε στο κλασσικό σεναριο "Οι Αμερικάνοι( προσέξτε τον επίτηδες λάθος τονισμό)θα χρησιμοποιήσουν τους Αλβανούς για να χτυπήσουν την Ελλάδα" που ήταν πολύ trendy την περίοδο 1999-2000.Οπου ακούστηκε και το σύνθημα "Εμείς ειμαστε ο επόμενος στόχος" με τον βομβαρδισμό της Σερβίας.Παιδιά, αυτο ειναι καθαρή ονειροφαντασία (για να μήν το πω μαλ..). Φαίνεται οτι υπάρχουν ατομα που δεν κάνουν τιποτα άλλο στη ζωή τους απο το να σκέφτονται πώς θα μας καταστρέψουν οι "φονιάδες των λαών". Κανεις δεν έχει κατσει να σκεφτεί το απλο θέμα του τί θα είχαν να κερδίσουν απο την αποδυνάμωση ή καταστροφή της Ελλάδας. Η απάντηση ειναι ΤΙΠΟΤΑ. Το Ελληνικό κράτος σε όλα τα στάδια της ύπαρξής του δέν έχει πλήξει ποτέ τα Αμερικανικά ή συναφή συμφέροντα ( και ας φαντασιώνονται μερικοί τον ρόλο των μεγάλων ανταρτών).Ποιος ο λόγος να πλήξουν μια χώρα την οποία μπορούν να ελεγξουν όποτε θέλουν; Η στρατιωτική επέμβαση κοστίζει πιο πολύ (σε λεφτά καί σε πολιτικό κόστος) απο το τηλεφώνημα Washington-Αθήνα.

Η περίπτωση της Σερβίας δεν έχει καμία σχέση με την δική μας. Η επέμβαση εκεί δεν έγινε με σκοπό να βοηθήσει τους Αλβανόφωνους του Κοσσυφοπεδίου, αυτό ήταν μια απλή αφορμή (όπως και τα WMD που τελικά δεν υπήρχαν στο Ιράκ). Σκοπός ήταν η κατάρρευση του καθεστώτος Milosevic το οποίο ενοχλούσε πολύ τα Αμερικανικά συμφέροντα σε πολλούς τομείς. Εμείς ποτέ δεν είχαμε αντιαμερικανικό καθεστώς.

Σχετικά με την έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ: Δεν μας εχουν καταδείξει ποτέ ως τρομοκράτες ή υποστηρικτές τρομοκρατών. Τώρα, σχετικά με το "καταπιεστές μειονοτήτων" ε, αμα το δείς αντικειμενικά είμαστε καμποσο.Αλλα αυτο ειναι μεγάλο θεμα και νυσταζω
:wink:. Καποια άλλη μέρα.

nova
26-07-04, 02:48
... και ως συνήθως, αντί να δούμε αυτά που συμβαίνουν επί του παρόντος (παρατεταμένη περίοδος δημιουργίας εντυπώσεων -> σιωπηρή αποδοχή) και να δράσουμε (τηλε-ταχαμου-πατριώτες μακριά!), ασχολούμαστε με σενάρια του στυλ "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε" και τρωγόμαστε μεταξύ μας.

Μην το πάρει κανείς στραβά ("εσύ ο καλός κι εμείς οι άχρηστοι"), αλλά... για το συγκεκριμένο θέμα (ας πούμε), αρκείστε σε μερικά bytes για flaming (και κάπου εδώ εύχομαι να μην πεταχτεί ένα βαριεστημένο "και τι θες ρε να κάνουμε");

Με θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι ορισμένοι (δε μιλάω για όσους συμμετέχουν στη συζήτηση) ήταν φανατισμένοι επειδή μας κλέβει ο ΟΤΕ (και τώρα που κατεβάζουν τις τσόντες με 60 ευρώ το μήνα -φτηνότερα από πριν πάντως), αλλά παραμένουν απαθείς απέναντι σε ζυμώσεις που θα αφορούν το μέλλον τους. Η αγάπη τους προς την πατρίδα (ξεχάστε το "κράτος") εξαντλήθηκε στην Ομόνοια, φαίνεται.

potis21
26-07-04, 02:56
Jsone, καλά κρασια... Ανταγωνισμός σε ελευθερη αγορα μεταξυ ισων και ομοιων, δεν νομιζω...
Δεν είναι ελέυθερη αγορά.

Οι μάγκες ηρθαν απο το πουθενά, ριξαν τις τιμες στον πάτο και τωρα οι Ελληνες εργάτες πεινανε, και αυτο ταπεινωνει τις απόψεις περι ελευθερης αγοράς μέχρι εξαφάνισης. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ τους είπανε, λεω.
και, φυσικά, την διαφορά που γλυτώνει ο Ελληνας απασχολών την δίνει στις τράπεζες, που με αυτον τον τρόπο βλέπουν τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και ανεβάζουν τα επιτόκια δανεισμού...

Πρέπει να εξάγουμε τα κεφάλαιά μας στην Αλβανία με την μορφή μεροκαμάτων κατά την γνώμη σου, για να παχαίνουν τα Αλβανόπουλα που δεν πολυνοιαζονται και για συνθήκες ζωης, και να αυγατιζουνε,

Και να ερθουν σε 20 χρόνια να μας κατακτησουν με αλλο τρόπο, αφού το Ελληνόπουλο θα ζητά και κινητό, και ότι θα διαφημίζει η τηλεόραση, και το έτσι μου και το αλλιώς μου και θα παρθεί η μοιραία απόφαση "Δεν κάνουμε άλλο γιατι δέν έχουμε να τα μεγαλωσουμε..."

Εχω να πω... εχω να λεω... αλλά έχω και δουλειά αυριο, μάγκες... καληνύχτα...

yiapap
26-07-04, 09:16
...
Μία απο τα ίδια και το FYROM, που εκτός απο αδύναμη οικονομία έχει και μεγάλα προβλήματα με την Αλβανική μειωνοτητα στις δύτικες περιοχές του.(ΑΕΠ 1/22 της Ελλάδας)

Δεν κατάλαβες, αυτό ακριβώς είναι το νόημα. Το αρχικό μου σχόλιο ήταν στο κείμενο σχετικά με το ότι η ΠΓΔΜ είναι η ΜΟΝΗ χώρα με την οποία έχουμε "πρόβλημα".

Επιπρόσθετα ήθελα να τονίσω ότι ΚΙ ΕΜΕΙΣ παρά το μέγεθος της οικονομίας μας ("ένα ΑΕΠ *ΝΑ* με το συμπάθειο"), της παιδείας μας, της παράδοσης (yawn) κτλ. κτλ. δεν έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας επί δεκαετιών.

Τα βορινά μας "ξαδέλφια" της ΠΓΔΜ έχουν κάθε λόγο να προσπαθούν, στα βαλκάνια του 21ου αιώνα, να αποκτήσουν εθνική ταυτότητα, έστω και αν χρειάζεται να τη "δανειστούν" από κάπου.

Προσωπικά, από την αρχή ήμουν ενάντιος σε όλες τις νεοεθνικοχριστιανικές φανφάρες, όπως επίσης και στην εκπληκτική "ενημέρωση" εκείνης της εποχής σχετικά με τους χάρτες, το VMRO, τις "ένοπλες ομάδες Σκοπαινών" και τα υπόλοιπα γνωστά. Ούτε το Fox και το NBC να είχαμε!
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν εθνικιστές στα Σκόπια. Αλλά δίπλα σε κάθε χάρτη που θέλει τη Θεσσαλονίκη Solun, μπορεί ο καθένας μας να βρει άλλους δυο που θέλουν την Istanbul Κωσταντινούπολη.

Όπως είπα παραπάνω, ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την (όποια) απειλή είναι να αφομιώσουμε οικονομικά και πολιτισμικά τους βόρειους γείτονές μας. Γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, καλοθελητές ανατολικά και δυτικά τους θα βρεθούν πολλοί!

antonis_GR
26-07-04, 09:17
Σιγά ρε Ελληνάρες... και ταίζουμε τους Αλβανούς και
τους λαθρομετανάστες και τους μετανάστες... όταν οι
Έλληνες έφερναν (η καλύτερα ΈΣΤΕΛΝΑΝ )τα δολλάρια και τα μάρκα ήταν όλα
καλά ε?
Τώρα που είμαστε στην άλλη άκρη του ποταμού δεν είναι
ωραία ε?
Ή νομίζετε ότι οι Γερμανοί έλεγαν για εμάς " Α καλά ε αυτός ο μετανάστης είναι Έλληνας, απόγονος των αρχαίων
Ελλήνων, αν δεν ήταν αυτός εγώ θα ήμουν ακόμα σε σπηλιά..ας μου "φάει" τη δουλεία "
@@
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

αφού το Ελληνόπουλο θα ζητά και κινητό, και ότι
θα διαφημίζει η τηλεόραση, και το έτσι μου και το αλλιώς μου και θα παρθεί η μοιραία απόφαση "Δεν
κάνουμε άλλο γιατι δέν έχουμε να τα μεγαλωσουμε..."

Potis21 το γεγονός ότι τα παιδιά ζητούν πράγματα και γενικότερα είναι
υπερΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ απο μικρά δεν φταίει ο πακιστανός που ήρθε στην Ελλάδα
για να σου καθαρίζει το παρμπριζ και να νιώθεις εσύ πασας...Νομίζω ότι πρέπει να ρίξεις αλλού τις ευθύνες.

Όλοι κλαίγονται οτι δεν υπάρχει χρήμα..και κατηγορόυν τους μετανάστες...
και μετά πηγαίνουν να πληρώσουν
δόσεις για 15 πιστωτικές και 2 δόσεις για τη μούρη το
νέο αυτοκίνητο..
Αυτό το λέω επειδή στο ΤΕΙ που πάω πολλά παιδιά 19-20
οδηγούν αυτοκίνητα 3,4 και 5 εκατομμυρίων δραχμων...
(και όχι, δεν τα έχουν για τα πάρουν, όχι όλοι τουλ.)
(εγώ έχω του ενός :-p αλλά έκανα το σκ*το μου παξιμάδι)

Ραπανάκια για την όρεξη παιδιά!
Από το βιβλίο του Μπ. Μαλαφούρη σχετικά με τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων μεταναστών
στις αμερικανικές πόλεις πληροφορούμεθα:
«Στριμωγμένοι σε ανήλια και δίχως επαρκή αερισμό υπόγεια έμεναν πέντε ή περισσότεροι σ΄ ένα δωμάτιο,

Ring any bells?

yiapap
26-07-04, 09:24
Οι μάγκες ηρθαν απο το πουθενά, ριξαν τις τιμες στον πάτο και τωρα οι Ελληνες εργάτες πεινανε, και αυτο ταπεινωνει τις απόψεις περι ελευθερης αγοράς μέχρι εξαφάνισης. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ τους είπανε, λεω.
και, φυσικά, την διαφορά που γλυτώνει ο Ελληνας απασχολών την δίνει στις τράπεζες, που με αυτον τον τρόπο βλέπουν τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και ανεβάζουν τα επιτόκια δανεισμού...

Για το ότι πέσανε τα μεροκάματα δε νομίζω να νομίζεις ότι φταίει ο πεινασμένος οικονομικός μετανάστης.
Τη διαφορά που γλυτώνει ο εργοδότης, μπορεί να την αξιοποιήσει κάνοντας περισσότερες επενδύσεις στο χώρο δραστηριοποίησης του. Ή πιστεύεις ότι με 0 (ΜΗΔΕΝ) ξένες επενδύσεις, έχουμε την ανάπτυξη που έχουμε συμπτωματικά μετά την εμφάνιση των φθηνών εργατικών χεριών;

Πρέπει να εξάγουμε τα κεφάλαιά μας στην Αλβανία με την μορφή μεροκαμάτων κατά την γνώμη σου, για να παχαίνουν τα Αλβανόπουλα που δεν πολυνοιαζονται και για συνθήκες ζωης, και να αυγατιζουνε,
Και να ερθουν σε 20 χρόνια να μας κατακτησουν με αλλο τρόπο, αφού το Ελληνόπουλο θα ζητά και κινητό, και ότι θα διαφημίζει η τηλεόραση, και το έτσι μου και το αλλιώς μου και θα παρθεί η μοιραία απόφαση "Δεν κάνουμε άλλο γιατι δέν έχουμε να τα μεγαλωσουμε..."

:shock: Τα Αλβανόπουλα δε νοιάζονται για τις συνθήκες ζωής; Ε, αυτό ΠΡΩΤΗ φορά το ακούω!!! Ούτε καν ο Πλεύρης δεν (νομίζω να) το έχει πει!!!
Επίσης υπόψιν ότι η υπογεννητικότητα είναι ένδειξη αυξημένου βιοτικού επιπέδου. Υπογεννητικότητα έχει η Ελλάδα, η Σουηδία... Δεν έχει η Αλβανία ή η Ουγκάντα!
Το quote σου πρέπει να είναι "Δεν κάνουμε άλλο γιατι δέν έχουμε ΧΡΟΝΟ να τα μεγαλωσουμε..." ή "Δεν κάνουμε άλλο γιατι δέν είναι στις προτάσεις Lifestyle του Cosmo..." (όχι του mod :wink: )

yiapap
26-07-04, 09:29
Από το βιβλίο του Μπ. Μαλαφούρη σχετικά με τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων μεταναστών
«Στριμωγμένοι σε ανήλια και δίχως επαρκή αερισμό υπόγεια έμεναν πέντε ή περισσότεροι σ΄ ένα δωμάτιο,

Ring any bells?

Αααα όχι... Γιατί εκεί μας προσκάλεσαν :shock:
(προλαβαίνω τους καλοθελητές)

Λες κι εμείς δεν τους προσκαλέσαμε (Σαμαρά τον λέγανε για όσους είναι μικροί ή ξεχασιάρηδες). Δε μας βόλεψε η άφιξή τους, δεν τους ξεζουμίσαμε όσο μας ξεζούμισαν οι Αμερικάνοι/Γερμανοί/Αυστραλοί...

Δυστυχώς, πιστεύω ότι τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμη... Όταν θα αρχίσουν σε μια γενιά να γίνονται ιδιοκτήτες και εργοδότες (κάποιοι φυσικά), τότε να δούμε πως θα αντιδράσει ο "φιλόξενος" Ελληνικός λαός που "ξέρει από ξενιτιά".

lazar
26-07-04, 11:01

Μάλισταα, πάμε στο κλασσικό σεναριο "Οι Αμερικάνοι( προσέξτε τον επίτηδες λάθος τονισμό)θα χρησιμοποιήσουν τους Αλβανούς για να χτυπήσουν την Ελλάδα" που ήταν πολύ trendy την περίοδο 1999-2000.Οπου ακούστηκε και το σύνθημα "Εμείς ειμαστε ο επόμενος στόχος" με τον βομβαρδισμό της Σερβίας.Παιδιά, αυτο ειναι καθαρή ονειροφαντασία (για να μήν το πω μαλ..). Φαίνεται οτι υπάρχουν ατομα που δεν κάνουν τιποτα άλλο στη ζωή τους απο το να σκέφτονται πώς θα μας καταστρέψουν οι "φονιάδες των λαών". Κανεις δεν έχει κατσει να σκεφτεί το απλο θέμα του τί θα είχαν να κερδίσουν απο την αποδυνάμωση ή καταστροφή της Ελλάδας. Η απάντηση ειναι ΤΙΠΟΤΑ. Το Ελληνικό κράτος σε όλα τα στάδια της ύπαρξής του δέν έχει πλήξει ποτέ τα Αμερικανικά ή συναφή συμφέροντα ( και ας φαντασιώνονται μερικοί τον ρόλο των μεγάλων ανταρτών).Ποιος ο λόγος να πλήξουν μια χώρα την οποία μπορούν να ελεγξουν όποτε θέλουν; Η στρατιωτική επέμβαση κοστίζει πιο πολύ (σε λεφτά καί σε πολιτικό κόστος) απο το τηλεφώνημα Washington-Αθήνα.

Η περίπτωση της Σερβίας δεν έχει καμία σχέση με την δική μας. Η επέμβαση εκεί δεν έγινε με σκοπό να βοηθήσει τους Αλβανόφωνους του Κοσσυφοπεδίου, αυτό ήταν μια απλή αφορμή (όπως και τα WMD που τελικά δεν υπήρχαν στο Ιράκ). Σκοπός ήταν η κατάρρευση του καθεστώτος Milosevic το οποίο ενοχλούσε πολύ τα Αμερικανικά συμφέροντα σε πολλούς τομείς. Εμείς ποτέ δεν είχαμε αντιαμερικανικό καθεστώς.

Σχετικά με την έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ: Δεν μας εχουν καταδείξει ποτέ ως τρομοκράτες ή υποστηρικτές τρομοκρατών. Τώρα, σχετικά με το "καταπιεστές μειονοτήτων" ε, αμα το δείς αντικειμενικά είμαστε καμποσο.Αλλα αυτο ειναι μεγάλο θεμα και νυσταζω
:wink:. Καποια άλλη μέρα.

Βλέπω Jsone, γνωρίζεις με μεγάλη βεβαιότητα τα σχέδια των μεγάλων οικονομικών κέντρων. Το γιατί η Ελλάδα αποκλείεται να είναι στόχος και τους λόγους για τους οποίους έγινε στη Σερβία ό,τι έγινε.

Ειδικά στη Σερβία δεν νομίζω ότι ήταν ο Μιλόσεβιτς το πρόβλημα, όπως δεν ήταν και ο Σαντάμ στο Ιράκ. Εκτός και αν δεχτούμε ως αληθείς τις επίσημες ανακοινώσεις.

Εάν, πάντως, κινείσαι σε αυτά τα κέντρα αποφάσεων πάω πάσσο. Εάν όχι, συμβουλή μου, κράτα πολλές πισινές.

Φιλικά.

apos74
27-07-04, 01:00
Σιγά ρε Ελληνάρες... και ταίζουμε τους Αλβανούς και
τους λαθρομετανάστες και τους μετανάστες... όταν οι
Έλληνες έφερναν (η καλύτερα ΈΣΤΕΛΝΑΝ )τα δολλάρια και τα μάρκα ήταν όλα
καλά ε?
Τώρα που είμαστε στην άλλη άκρη του ποταμού δεν είναι
ωραία ε?
Ή νομίζετε ότι οι Γερμανοί έλεγαν για εμάς " Α καλά ε αυτός ο μετανάστης είναι Έλληνας, απόγονος των αρχαίων
Ελλήνων, αν δεν ήταν αυτός εγώ θα ήμουν ακόμα σε σπηλιά..ας μου "φάει" τη δουλεία "
@@
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

αφού το Ελληνόπουλο θα ζητά και κινητό, και ότι
θα διαφημίζει η τηλεόραση, και το έτσι μου και το αλλιώς μου και θα παρθεί η μοιραία απόφαση "Δεν
κάνουμε άλλο γιατι δέν έχουμε να τα μεγαλωσουμε..."

Potis21 το γεγονός ότι τα παιδιά ζητούν πράγματα και γενικότερα είναι
υπερΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ απο μικρά δεν φταίει ο πακιστανός που ήρθε στην Ελλάδα
για να σου καθαρίζει το παρμπριζ και να νιώθεις εσύ πασας...Νομίζω ότι πρέπει να ρίξεις αλλού τις ευθύνες.

Όλοι κλαίγονται οτι δεν υπάρχει χρήμα..και κατηγορόυν τους μετανάστες...
και μετά πηγαίνουν να πληρώσουν
δόσεις για 15 πιστωτικές και 2 δόσεις για τη μούρη το
νέο αυτοκίνητο..
Αυτό το λέω επειδή στο ΤΕΙ που πάω πολλά παιδιά 19-20
οδηγούν αυτοκίνητα 3,4 και 5 εκατομμυρίων δραχμων...
(και όχι, δεν τα έχουν για τα πάρουν, όχι όλοι τουλ.)
(εγώ έχω του ενός :-p αλλά έκανα το σκ*το μου παξιμάδι)

Ραπανάκια για την όρεξη παιδιά!

Ring any bells?

Φιλε Αντωνη, μια δευκρινηση μονο:

Οι Ελληνες σε οποια χωρα και να πηγαν για δουλεια, πηγαν νομιμα, με χαρτια και διαβατηριο.
Δεν πηγαν περνωντας τα συνορα απο βουνα και λαγκαδια στο παρανομο. Ητανε νομιμοι μεταναστες και φυσικα οι τοπικες αρχες ηταν ενημερες για το που διαμενουν και που εργαζεται ο καθενας.

Και αποτι γνωριζω, τα κρουσματα παρανομιας απο πλευρας Ελληνων ητανε ελαχιστα (τουλαχιστον οσο αναφορα Γερμανια και Αμερικη).

Εδω στην Ελλαδα, με τους χιλιαδες αλβανους, πες μου ποσοι ηρθαν νομιμα περνωντας τα συνορα με το διαβατηριο τους και κατα ποσο ηταν ενημερες οι αρχες για το που διαμενει ο καθενας τους και που εργαζεται.

Οταν εχεις μεγαλωσει σε μια χωρα με τοσες στερησεις και ανοχες, αποκλεισμενη απο την υπολοιπη Ευρωπη και ξαφνικα βρισκεσαι σε μια χωρα σαν την Ελλαδα, ειναι επομενο να νομιζεις οτι εχεις βρεθει στον παραδεισο.

Αν εισαι και λιγο εγκληματικης φυσης ατομο, :twisted: :twisted: και θα κλεψεις, και θα σκοτωσεις για λιγα Ευρουλακια, και την κομπινουλα σου θα κανεις!!!

Πως γεμισανε οι φυλακες με τοσους αλβανους!!!

Και φυσικα ΔΕΝ ειναι ολοι οι Αλβανοι εγκληματικα στοιχεια. Υπαρχουν και οικογενειαρχες που ηρθαν για να βγαλουν το ψωμι τους με νομιμο τροπο.

Αλλα οπως λεει και η παροιμια, "Μαζι με τα ξερα, καιγονται και τα χλωρα!!!"

morfeas-dsl-
27-07-04, 01:09

εκθετω τη χωρα που κανω οτι μπορω για να μη παγιωθει μια κατασταση????
οσο για το piss off και ετσι να ειναι το pro το πηρα μια φορα και με αγγλικα ξεμπερδεψα..

arcanum
27-07-04, 01:14

οσο για το piss off και ετσι να ειναι το pro το πηρα μια φορα και με αγγλικα ξεμπερδεψα..

Στέλνε και ένα αντίγραφο του proficiency μαζί με το γράμμα για να σε πιστέψουν, γιατι με αυτό το post ούτε first certificate (lower) δεν έπαιρνες.

pelasgian
27-07-04, 01:15
Η Micro$oft, στο πνεύμα της καμπάνιας "Don't you F.Y.R.O.M. me" (http://www.realitymacedonia.org.mk/web/news_page.asp?nid=3081), ονόμασε το νέο της παράρτημα "Microsoft Macedonia".

http://www.microsoft.com.mk

:oops:

Σε λίγο θα θέλουμε διαβατήριο για να πάμε στη Λάρισα.

Να τους γράφουμε Fyrom (χωρίς τελείες) και να τους φωνάζουμε Fyromians! Μία φορά που το έκανα στο MiRC γέλασε κάθε πικραμένος. Call them by their name: Albanians!

apos74
27-07-04, 01:20
Ρε παιδια, τωρα αναλωνεστε στο αν γραφεται με 1 ή 2 ή 3 F.
Αυτο ειναι το ζητουμενο??
Το θεμα ειναι οτι ο ανθρωπος, εκανε μια ενεργεια και εστειλε ενα μηνυμα στους ΣκοΡπιανους. Μπραβο του. Δηλαδη θα τον στειλουμε στο πυρ το εξωτερο ΑΝ εκανε και μερικα λαθη? Δεν το καταλαβαινω αυτο.

Μακαρι ολοι μας να "πυροβολουσαμε" με τετοιου ειδους e-mail ολους αυτους τους μικρους και ασημαντους που νομιζουν οτι ειναι καποιοι και στην ουσια κρεμονται κυριολεκτικα απο τα balls των Ελληνων. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

WAntilles
27-07-04, 01:25

Κούνια που σε κούναγε που ξεμπέρδεψες.

Ο,τιδήποτε δεν χρησιμοποιείται, ατροφεί.

pelasgian
27-07-04, 01:27

Το υπουργείο δημοσίας τάξης (και συγκεκριμένη η εθνική υπηρεσία πληροφοριών;;;) -> 1ον) όταν τους έχεις σταμπαρισμένους ξέρεις ποιοι είναι πού 2ον) δεν δίνεις κάρτα παραμονής για διαφορετική ειδικότητα -> όταν δεν τους χρειάζεσαι τους μαζεύεις 3ον) σπας τη πιάτσα στους ανειδίκευτους, οπότε αυξάνει η ανταγωνιστικότητα. 4ον) Τους ελέγχουν με το φόβο μέσα από τα μήντια βάζοντας στο κεφάλι του κάθε έλληνα την ιδέα ότι είναι τέρατα. Όταν θα θέλουν να τους φάνε, θα αρχίσουν μερικές προβοκάτσιες και θα αρχίσει προπαγάνδα για τις δουλειές που χάνονται κλπ (υπάρχουν ήδη κάμερες, αερόστατα, αρχεία με φωτογραφίες, αποτυπώματα και στοιχεία να μαζέψουν το σύνολό τους σε δύο βδομάδες -> στρατός.

chrispen
27-07-04, 01:32

Οι Ελληνες σε οποια χωρα και να πηγαν για δουλεια, πηγαν νομιμα, με χαρτια και διαβατηριο.
Δεν πηγαν περνωντας τα συνορα απο βουνα και λαγκαδια στο παρανομο. Ητανε νομιμοι μεταναστες και φυσικα οι τοπικες αρχες ηταν ενημερες για το που διαμενουν και που εργαζεται ο καθενας.

Και αποτι γνωριζω, τα κρουσματα παρανομιας απο πλευρας Ελληνων ητανε ελαχιστα (τουλαχιστον οσο αναφορα Γερμανια και Αμερικη).
Μάλλον δεν στα είπανε καλά .. υπήρχαν μέχρι και στην Αυστραλία πινακίδες που απαγόρευαν την είσοδο σε σκύλους , γάτες και... Έλληνες..

apos74
27-07-04, 01:38

Μάλλον δεν στα είπανε καλά .. υπήρχαν μέχρι και στην Αυστραλία πινακίδες που απαγόρευαν την είσοδο σε σκύλους , γάτες και... Έλληνες..

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι Ραδιο Αρβυλα αυτο που λες για Αυστραλια αλλα και να ισχυει, δεν νομιζω σε καμια μα καμια περιπτωση να μπορουν να συγκριθουν οι Ελληνες της ξενιτιας με τους εισαγωμενους (παρανομους) Αλβανους. :shock: :shock:

lazar
27-07-04, 02:01
Call them by their name: Albanians!

Οι περισσότεροι είναι Σέρβοι και Βούλγαροι. Μάλιστα, σήμερα έγινε διαδήλωση στα Σκόπια, γιατί δεν θέλουν να αναγνωρισθούν επίσημα κάποια αλβανικά δικαιώματα.

opimis
27-07-04, 02:05

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι Ραδιο Αρβυλα αυτο που λες για Αυστραλια αλλα και να ισχυει, δεν νομιζω σε καμια μα καμια περιπτωση να μπορουν να συγκριθουν οι Ελληνες της ξενιτιας με τους εισαγωμενους (παρανομους) Αλβανους. :shock: :shock:

Αυτό όχι μόνο ράδιο αρβύλα είναι, το λιγότερο γελοίο θα έλεγα, αλλά κι αν ακόμη ισχύει, οι ταμπέλες θα έχουν τοποθετηθεί από τους εκεί «χρυσαυγήτες».

chrispen
27-07-04, 02:21

Αυτό όχι μόνο ράδιο αρβύλα είναι, το λιγότερο γελοίο θα έλεγα, αλλά κι αν ακόμη ισχύει, οι ταμπέλες θα έχουν τοποθετηθεί από τους εκεί «χρυσαυγήτες».

γελοίο αλλήθεια ? Για κάνε καμμια γύρα τότε στην Ελλάδα να δείς πόσο ανοιχτοί είμαστε στους Αλβανούς.. που λες αλβανός και σε κοιτάνε με μισό μάτι. Αυτο δεν είναι μία ταμπέλα , η έκφραση του καθενός είναι μια ξεχωριστή ταμπέλα.. Βέβαια μην ξεχνιόμαστε , όχι άδικα τους κοιτάνε έτσι..

lazar
27-07-04, 02:41
Επίσης υπόψιν ότι η υπογεννητικότητα είναι ένδειξη αυξημένου βιοτικού επιπέδου. Υπογεννητικότητα έχει η Ελλάδα, η Σουηδία...

Παρανόηση. Τυχαίνει να εμφανίζεται στις ανεπτυγμένες χώρες τελευταία, αλλά το αίτιο είναι η κρίση ή έστω ο φόβος για επερχόμενη κρίση και ύφεση. Όχι η ύπαρξη αυξημένου βιοτικού επιπέδου. Γι' αυτό, σε εποχές πραγματικής ανάπτυξης, οικονομικής ευφορίας, όπου υπάρχουν προσδοκίες και οράματα για το μέλλον, γεννιούνται περισσότερα παιδιά.

Οι παλαιότερες οικογένειες είχαν συχνά 3,4 και 5 παιδιά. Ακόμη και οι Σουηδοί, που δεν πολυπηδ*** :mrgreen:

yiapap
27-07-04, 09:03
Το υπουργείο δημοσίας τάξης (και συγκεκριμένη η εθνική υπηρεσία πληροφοριών;;;) -> 1ον) όταν τους έχεις σταμπαρισμένους ξέρεις ποιοι είναι πού 2ον) δεν δίνεις κάρτα παραμονής για διαφορετική ειδικότητα -> όταν δεν τους χρειάζεσαι τους μαζεύεις 3ον) σπας τη πιάτσα στους ανειδίκευτους, οπότε αυξάνει η ανταγωνιστικότητα. 4ον) Τους ελέγχουν με το φόβο μέσα από τα μήντια βάζοντας στο κεφάλι του κάθε έλληνα την ιδέα ότι είναι τέρατα. Όταν θα θέλουν να τους φάνε, θα αρχίσουν μερικές προβοκάτσιες και θα αρχίσει προπαγάνδα για τις δουλειές που χάνονται κλπ (υπάρχουν ήδη κάμερες, αερόστατα, αρχεία με φωτογραφίες, αποτυπώματα και στοιχεία να μαζέψουν το σύνολό τους σε δύο βδομάδες -> στρατός.

Orwell το έκανες! :mrgreen:

Άσε που δε θέλεις/ω/ουμε να τους λέμε Αλβανούς. 2 δεκαετίες τους λέγαμε Μακεδόνες και κοίτα τι έγινε!!!

yiapap
27-07-04, 09:06
Εξαρτάται ποιος κάνει τη σύγκριση. Την Αυστραλιανή λέξη "wog" την ξέρεις;

yiapap
27-07-04, 09:11
Επίσης υπόψιν ότι η υπογεννητικότητα είναι ένδειξη αυξημένου βιοτικού επιπέδου. Υπογεννητικότητα έχει η Ελλάδα, η Σουηδία...

Παρανόηση. Τυχαίνει να εμφανίζεται στις ανεπτυγμένες χώρες τελευταία, αλλά το αίτιο είναι η κρίση ή έστω ο φόβος για επερχόμενη κρίση και ύφεση. Όχι η ύπαρξη αυξημένου βιοτικού επιπέδου. Γι' αυτό, σε εποχές πραγματικής ανάπτυξης, οικονομικής ευφορίας, όπου υπάρχουν προσδοκίες και οράματα για το μέλλον, γεννιούνται περισσότερα παιδιά.

Οι παλαιότερες οικογένειες είχαν συχνά 3,4 και 5 παιδιά. Ακόμη και οι Σουηδοί, που δεν πολυπηδ*** :mrgreen:

Μπορείς να αναφέρεις ένα τέτοιο παράδειγμα μιας τέτοιας χώρας τις τελευταίες δεκαετίες;
Δεν είχαν ανάπτυξη οι ΗΠΑ τη δεκαετία 50/60;
Δεν είχε ανάπτυξη η Σουηδία το 70/80;
Η Ιαπωνία μέχρι πρόσφατα;

Δέχομαι ότι το χρονικό δείγμα είναι μικρό, αλλά η τάση είναι σαφέστατα αυτή που σου περιγράφω. Σήμερα ο αριθμός γεννήσεων ανά άτομο (όπως και βρεφικών θανάτων) είναι ευθέως ανάλογος με το κατά κεφαλήν εισόδημα! Δες τις στατιστικές!

Όσο για τις σξουαλικές επιδόσεις των Σουηδών, δεν αναφέρθηκα σε αυτούς... Στις γυναίκες τους αναφέρθηκα :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lazar
27-07-04, 11:06
Μπορείς να αναφέρεις ένα τέτοιο παράδειγμα μιας τέτοιας χώρας τις τελευταίες δεκαετίες;
Δεν είχαν ανάπτυξη οι ΗΠΑ τη δεκαετία 50/60;
Δεν είχε ανάπτυξη η Σουηδία το 70/80;
Η Ιαπωνία μέχρι πρόσφατα;

Νομίζω ότι έκαναν περισσότερα παιδιά παλαιότερα. Η οικονομική ευφορία υπήρχε περισσότερο μετά τον πόλεμο, γιατί τότε είχαμε ραγδαία ανάπτυξη (από την καταστροφή στο χτίσιμο). Το 70-80 δεν γνωρίζω με βεβαιότητα, αλλά νομίζω ότι πάλι το σκεφτόντουσαν λιγότερο να μην κάνουν παιδιά, απ' ότι σήμερα.
Εσύ όμως τι εννοείς; Γιατί το ανώτερο βιοτικό επιίπεδο να είναι κατά της τεκνοποίησης;

yiapap
27-07-04, 11:41
Εσύ όμως τι εννοείς; Γιατί το ανώτερο βιοτικό επιίπεδο να είναι κατά της τεκνοποίησης;
Παραθέτω νούμερα του 1998 (το εισόδημα αναφέρεται σε χώρες)

Under 5 Mortality (per 1,000 live births)
High-income: 6
Middle-income: 42
Low-income: 108
(Least Developed: 161)

Fertility Rate (births per woman)
High-income: 1.7
Middle-income: 2.5
Low-income: 3.0
(Least Developed: 4.9)
Το Least Developed αναφέρεται σε υποανάπτυκτες χώρες του 3ου κόσμου.

Η σχέση μεταξύ βιοτικού επιπέδου και τεκνοποίησης δεν είναι άμεση, δλδ μια γυναίκα που είναι πλούσια δεν ξυπνάει μια μέρα και λέει "δεν κάνω παιδιά για να γάω τα χρήματά μου", αλλά έμμεση.
Το αυξημένο βιοτικό επίπεδο οδηγεί σε απελευθέρωση του παραδοσιακού ρόλου της γυναίκας-τεκνοποιού με φυσικό επακόλουθο:

Τη χρήση μεθόδων αντισύλληψης
Την καθυστέρηση του γάμου και της τεκνοποίησης σε μεγαλύτερες ηλικίες (λόγω εκπαίδευσης)
Την καθυστέρηση του γάμου και τη μείωση της τεκνοποίησης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Την αύξηση των διαζυγίων λόγω της δυνατότητας της γυναίκας να μπορεί να υποστηρίξει (οικονομικά και κοινωνικά) τον εαυτό της.

Τέλος όλα τα παραπάνω έχουν αλλάξει τον κοινωνικό ιστό, με αποτελέσμα η εικόνα (το "image") της "πετυχημένης γυναίκας" να μην είναι πλέον η "μητέρα" αλλά η "επαγγελματίας".
Ευθεία αντιστοιχία υπάρχει φυσικά και στους άντρες!

Σε έπεισα; :wink:

lazar
27-07-04, 12:23
Ότι παίζει ρόλο στην κατάργηση της γυναίκας-...κουνέλας ουδεμία αντίρρηση.

Το αυξημένο βιοτικό επίπεδο οδηγεί σε απελευθέρωση του παραδοσιακού ρόλου της γυναίκας-τεκνοποιού

Κι εδώ, πάντως, έμμεση είναι η σχέση. Δεν είναι το αυξημένο βιοτικό επίπεδο, αλλά η ευρύτερη, πληρέστερη και εξασφαλισμένη κοινωνική μόρφωση. Η οποία, φυσικά, συναντάται στις ανεπτυγμένες κοινωνίες.

@ ADSLgr.com All rights reserved.