PDA

Επιστροφή στο Forum : Τροποποίηση περιθωρίων μεμονωμένης σελίδας σε word 2007

Basilhs23_
10-01-14, 18:00
Έχω ένα κείμενο κάποιων σελίδων, ποίημα βασικά. Έχω τροποποιήσει τα περιθώρια σελίδας δεξιά και αριστερά για να φαίνεται το κείμενο στην μέση. Το πρόβλημα που διαπίστωσα τώρα είναι πώς όταν θέλω π.χ να γράψω πρόλογο ή τον τίτλο στην 1η σελίδα, ισχύουν και εκεί τα ίδια όρια με των επόμενων. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να τροποποίησω τα περιθώρια μεμονωμένα για την 1η ή 2η σελίδα για να χωρέσει το κείμενο που θέλω και οι υπόλοιπες να μείνουν ως έχουν?

A.N.T.
10-01-14, 20:38
Ένας - μάλλον κακός - τρόπος :
γράψε ότι άλλο θέλεις χωριστά από το βασικό σου κείμενο, δηλ. σε άλλο αρχείο.
Μετά συνένωσέ το με το βασικό κείμενο χρησιμοποιώντας insert κλπ.
Αν ούτε αυτό δουλέψει, μετέτρεψε τα επιμέρους κείμενα σε pdf και συνένωσε τα pdf (θα έχεις το πλήρες κείμενο σε μορφή pdf).
Aυτό δουλεύει πάντα, το έχω κάνει πολλές φορές...

bablyk
10-01-14, 21:31
Νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει με αλλαγή ενότητας (Εντολή: αλλαγή ενότητας στην επόμενη σελίδα)

WAntilles
10-01-14, 21:37
Έχω ένα κείμενο κάποιων σελίδων, ποίημα βασικά. Έχω τροποποιήσει τα περιθώρια σελίδας δεξιά και αριστερά για να φαίνεται το κείμενο στην μέση. Το πρόβλημα που διαπίστωσα τώρα είναι πώς όταν θέλω π.χ να γράψω πρόλογο ή τον τίτλο στην 1η σελίδα, ισχύουν και εκεί τα ίδια όρια με των επόμενων. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να τροποποίησω τα περιθώρια μεμονωμένα για την 1η ή 2η σελίδα για να χωρέσει το κείμενο που θέλω και οι υπόλοιπες να μείνουν ως έχουν?

Πας να βιδώσεις βίδα με κασμά, ή πας Φιξ -> Ακρόπολη μέσω Βλαδιβοστόκ ενώ αρκεί μια στάση του Μετρό.

Να πας στις σελίδες με τα ποιήματα, να τις επιλέξεις, και να σύρεις το ειδικό τσιγκέλι του αριστερού indentation όσο δεξιά θες.

biggeo65
10-01-14, 22:35

Αυτό που ανέφερε ο Wan, από τον χάρακα τράβα τους δείκτες ορίων όσο δεξια κι αριστερά θέλεις.

133721

Ή μπορείς να πας στο εισαγωγή και να επιλέξεις Πλαίσιο κειμένου

Για τίτλο μπορείς να πας στο Εισαγωγή και να επιλέξεις Κεφαλίδα

Απλά κατα την αλλαγή πάτα και προεπισκόπιση εκτύπωσηε μετά για να δεις αν το κείμενο είναι μεσα στα περιθώρια εκτύπωσης.
Συνήθως αν αφήσεις 0.5 εκατοστό από αριστερά και δεξιά θα είσαι εντάξει.

Basilhs23_
11-01-14, 02:13
Τελικώς δεν κατάφερα να κάνω κάτι, με την τροποποίηση ορίων της 1ης σελίδας αλλάζουν και των υπολοίπων, ούτε το κόλπο με εισαγωγή κείμενου έκανε κάτι, ακόμα και εικόνα να εισάγεις περιορίζεται από τα εκάστοτε όρια.

Αν ούτε αυτό δουλέψει, μετέτρεψε τα επιμέρους κείμενα σε pdf και συνένωσε τα pdf (θα έχεις το πλήρες κείμενο σε μορφή pdf).
Aυτό δουλεύει πάντα, το έχω κάνει πολλές φορές...

Έχω μετατρέψει αρκετές φορές κείμενα σε pdf, πως γίνεται να συνενώσεις αρχεία κειμένου pdf σε ένα ενιαίο αρχείο? Έχεις κάποιο λογισμικό? Εγώ χρησιμοποιώ το PDFCreator που είναι free.

biggeo65
11-01-14, 04:51
Τελικώς δεν κατάφερα να κάνω κάτι, με την τροποποίηση ορίων της 1ης σελίδας αλλάζουν και των υπολοίπων, ούτε το κόλπο με εισαγωγή κείμενου έκανε κάτι, ακόμα και εικόνα να εισάγεις περιορίζεται από τα εκάστοτε όρια.

Έχω μετατρέψει αρκετές φορές κείμενα σε pdf, πως γίνεται να συνενώσεις αρχεία κειμένου pdf σε ένα ενιαίο αρχείο? Έχεις κάποιο λογισμικό? Εγώ χρησιμοποιώ το PDFCreator που είναι free.

Το παραπάνω με τα άγγιστρα που ανέφερε ο Wan δεν σου κάνει δουλειά;
Ή το Πλαίσιο κειμένου που ανέφερα λίγο παρακάτω.
Κανένα από τα δύο δεν αλλάζει τα όρια του υπόλοιπου κειμένου.,
αλλά μόνο τα όρια του κειμένου που έχεις επιλέξει ή που θέλεις εσύ.

Για ένωση PDF δες το PDFMerge (http://download.cnet.com/PdfMerge/3000-2351_4-75766462.html#editorsreview) αν και για την δουλειά που θέλεις να κάνεις δεν το χρειάζεσαι.

A.N.T.
11-01-14, 12:04
Τελικώς δεν κατάφερα να κάνω κάτι, με την τροποποίηση ορίων της 1ης σελίδας αλλάζουν και των υπολοίπων,
ούτε το κόλπο με εισαγωγή κείμενου έκανε κάτι, ακόμα και εικόνα να εισάγεις περιορίζεται από τα εκάστοτε όρια.

Έχω μετατρέψει αρκετές φορές κείμενα σε pdf, πως γίνεται να συνενώσεις αρχεία κειμένου pdf σε ένα ενιαίο αρχείο?
Έχεις κάποιο λογισμικό? Εγώ χρησιμοποιώ το PDFCreator που είναι free.

Έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα σε διάφορες περιστάσεις.
Π.χ. αρίθμηση που θέλω να επαναλαμβάνεται σε διάφορες σελίδες,
διαφορετικό watermark σε διάφορες ενότητες,
υποσημειώσεις που δεν θέλω να έχουν μεγάλο αριθμό όταν είναι πολλές (π.χ. άνω των 15) κλπ.

Παντού εφαρμόζω το ίδιο κόλπο :
το κείμενο χωρίζεται σε αντίστοιχα τμήματα, φτιάχνω το καθένα όπως θέλω, τα μετατρέπω σε pdf και μετά τα συνενώνω σε ένα ενιαίο.
Το acrobat έχει μια επιλογή "Merge Files into a single pdf".
Την πατάς, ανοίγει ένα παράθυρο και κάνεις drag εκεί τα pdf που θέλεις να ενώσεις.
Μπορείς να αλλάξεις και την σειρά διαδοχής τους. Πατάς Ok και έγινε.
Πανεύκολο, απλούστατο και ταχύτατο. Και δουλεύει πάντα.
Αυτό που χρησιμοποιώ είναι το acrobat 9 professional.

bablyk
11-01-14, 12:28
Τα άγκιστρα λειτουργούν μια χαρά αλλά για να το κάνεις μόνο για τις σελίδες που θέλεις πρέπει -όπως έγραψα παραπάνω- να κάνεις αλλαγή ενότητας πριν και μετά τις σελίδες που σε ενδιαφέρουν. Κάθε ενότητα θα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά σελίδας (προσανατολισμός, περιθώρια κλπ)

biggeo65
11-01-14, 13:03
Έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα σε διάφορες περιστάσεις.
Π.χ. αρίθμηση που θέλω να επαναλαμβάνεται σε διάφορες σελίδες,
διαφορετικό watermark σε διάφορες ενότητες,
υποσημειώσεις που δεν θέλω να έχουν μεγάλο αριθμό όταν είναι πολλές (π.χ. άνω των 15) κλπ.

Παντού εφαρμόζω το ίδιο κόλπο :
το κείμενο χωρίζεται σε αντίστοιχα τμήματα, φτιάχνω το καθένα όπως θέλω, τα μετατρέπω σε pdf και μετά τα συνενώνω σε ένα ενιαίο.
Το acrobat έχει μια επιλογή "Merge Files into a single pdf".
Την πατάς, ανοίγει ένα παράθυρο και κάνεις drag εκεί τα pdf που θέλεις να ενώσεις.
Μπορείς να αλλάξεις και την σειρά διαδοχής τους. Πατάς Ok και έγινε.
Πανεύκολο, απλούστατο και ταχύτατο. Και δουλεύει πάντα.
Αυτό που χρησιμοποιώ είναι το acrobat 9 professional.

Δεν κάνει όμως για αρχεία Word πάντα. Και είναι μπελάς να κάνεις το Word σε PDF
και μετά πάλι σε Word ,για να κάνεις κάτι τόσο απλό. Kαι το Acrobat 9 Pro δεν είναι δωρεάν.

Για όλα τα παραπάνω που αναφέρεις αν πρόκειται για έγγραφο Word,
γίνονται εύκολα γρήγορα και χωρις προβλήματα με εργαλεία του Word.

Aναφέρθηκαν παραπάνω οι τρόποι. Με το Acrobat μπορεί να έχεις προβλήματα στην μετατροπή.
Π.χ. πρόβλημα γραμματοσειράς, δεν είναι όλες Postscript,οπότε στην μετατροπή μπορεί να αλλάξει
η γραμματοσειρά του αρχικού κειμένου, να αλλάξει η στοίχιση του κλπ.
Κάτι που πιθανώς δεν το θέλει κάποιος που επεξεργάζεται ένα έγγραφο Word.

A.N.T.
11-01-14, 13:25
1) Έγραψα στο post #2 ότι προτείνω έναν μάλλον κακό τρόπο.
2) Το acrobat pro δεν είναι δωρεάν αλλά βρίσκεται εύκολα κλεψιμέικο (το κρίμα το λαιμό του).
Και είναι ασύγκριτα καλύτερο από όλα αντίστοιχα free εργαλεία που κυκλοφορούν.
3) Τα προβλήματα στην μετροπή pdf είναι σπάνια.
Εμένα δεν μου έχουν συμβεί ποτέ, παρόλο που γράφω εκτεταμένα επιστημονικά κείμενα με περίεργες γραμματοσειρές.
4) Αν μπορέσει να το κάνει μέσω του Word, αυτό είναι σίγουρα το καλύτερο.
Το ότι δεν τα κατάφερε, σημαίνει δεν γνωρίζει τι σημαίνει "ενότητα" και "αλλαγή ενότητας". Γι αυτό του πρότεινα τα σχετικά με το pdf.

biggeo65
11-01-14, 13:48
Σπάνια τα προβλήματα δεν είναι γιατί όπως έγραψα ,όλες οι γραμματοσειρές trueType
δεν μετατρέπονται σε Postscript, κι αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη γραμματοσειρά,
τότε από PDF σε Word θα σου αλλάξει και γραμματοσειρά.

Τα περιθώρια στο Word δεν είναι ίδια με τα περιθώρια στο Acrobat κλπ.
Άλλο παραπλήσια γραμματοσειρά και διάταξη κι άλλο ίδια.
Αν δεν τον ενδιαφέρει μπορεί να ακολουθήσει τον τρόιπο σου.

Δεν χρειάζονται ούτε ενότητες ούτε τίποτα στο Word. Αναφερθήκε από τον Wantilles, το δείχνω και σε εικόνα,
βάζεις το κέρσορα εκεί που θέλεις να γράψεις, και τραβάς τα άγκιστρα. Πιο απλό δεν γίνεται.

Basilhs23_
11-01-14, 18:44
Το παραπάνω με τα άγγιστρα που ανέφερε ο Wan δεν σου κάνει δουλειά;
Ή το Πλαίσιο κειμένου που ανέφερα λίγο παρακάτω.
Κανένα από τα δύο δεν αλλάζει τα όρια του υπόλοιπου κειμένου.,
αλλά μόνο τα όρια του κειμένου που έχεις επιλέξει ή που θέλεις εσύ.

Για ένωση PDF δες το PDFMerge (http://download.cnet.com/PdfMerge/3000-2351_4-75766462.html#editorsreview) αν και για την δουλειά που θέλεις να κάνεις δεν το χρειάζεσαι.

Τελικά το πέτυχα με το άγγιστρο. Στην προηγούμενη δοκιμή δεν έποιασε γιατί επέλεγα λάθος άγγιστρο με τον κέρσορα, πρέπει να επιλεγεί από κάτω γιατί υπάρχουν και κάτι άλλα που μπορείς να επιλέξεις στην μέση και από πάνω.

biggeo65
12-01-14, 00:47
Τελικά το πέτυχα με το άγγιστρο. Στην προηγούμενη δοκιμή δεν έποιασε γιατί επέλεγα λάθος άγγιστρο με τον κέρσορα, πρέπει να επιλεγεί από κάτω γιατί υπάρχουν και κάτι άλλα που μπορείς να επιλέξεις στην μέση και από πάνω.

Φταίω κι εγώ που δεν διευκρίνησα ότι τραβάς το κάτω άγγιστρο. Από αριστερά έχει δύο ,πάνω-κάτω.
Με το πάνω μαρκάρεις από που θα ξεκινά το γράψιμο, ενώ με το κάτω πόσο θα είναι το κενό περιθώριο από αριστερά.

Αν τραβήξεις το κάτω ,τότε και τα δύο είναι στην ίδια θέση και η θέση που ξεκινά το γράψιμο με το περιθώριο συμπίπτουν.

@ ADSLgr.com All rights reserved.