Επιστροφή στο Forum : Δεύτερη Οθόνη Σε βιτρίνα μαγαζιού
AkAlypToS_2000
18-01-14, 19:36
Kαλησπέρα
έχω ένα pc στο γραφείο μου όπου και κάθε φορά που πάω το ανοίγω για να κάνω την δουλεία μου.
σε αυτό το pc έχω συνδέσει και μια TV η οποία είναι στημένη στην βιτρίνα του γραφείου
αυτό που θέλω να κάνω είναι...
κάθε φορά που ανοίγω το pc τότε να παίζει στην TV διαφημιστικό "video/photo/keimeno" κάτι από όλα αυτά δεν έχω σκεφτεί ακόμα
το θέμα είναι ότι αυτό το πρόγραμμα να δείχνει μόνο στην δεύτερη οθόνη. να μην επηρεάζει καθόλου το τι βλέπω εγώ
επίσης έχω ένα θέμα ένα από τα 9 Pc έχει win8 και δεν μπορεί να μπει στο homegroup ενώ όλα ταλα με win7 μπαίνουν
το δίκτυο το βλέπει κανονικά απλά δεν μπορεί να δει τον share δίσκο δικτύου για λόγους Privileges ενώ είναι shared to everyone /control/read κτλ άμα ξέρετε πώς το προσπερνώ και αυτό... (έχει την ιδία ώρα)
ευχαριστώ πολύ
Δοκίμασες να σύνδεσεις τα 2 μονιτορ και δεν είχες το αναμενόμενο αποτέλεσμα? Λογικά η TV θα χρησιμοποιείσει την HDMI και το pc monitor την dvi έξοδο. Αν χρησιμοποιείς κάρτα γραφικών της nvidia, σου έχει στον πίνακα ελέγχου ρυθμίσεις της nvidia για Multi monitors που αποφασίζεις πως να κατανημεις τις οθόνες (set up multpl displays). Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορείς να τρέχεις full screen στη μια χωρίς να επιρρεάζεται η άλλη.
Στο pc που έχεις τον κοινόχρηστο φάκελο έχεις βάλει κάποιο password? κάνεις login δηλαδή στο pc με user name password? Αν όχι, πήγαινε στο pc με τα 8, Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings και στο "all networks" επέλεξε το turn off protected sharing και restart.
Αν ναι, τότε δοκίμασε εκεί που έχεις τον everyone, με guest.
vasilimertzani
19-01-14, 20:22
Για το θεμα της δευτερης οθονης μονο καποιες συγκεκριμενες καρτες γραφικων υποστηριζουν 2 οθονες με διαφορετικη εικονα η καθε μια.Πιστευυω ουτε και δευτερη καρτα γραφικων να συμφερει.Πιο οικονομικο θα ειναι ενα dvd ή αν ειναι συμβατη η τηλεοραση να παιζει με stickaki
Κάνεις απλά extend το desktop, και βάζεις να παίζει το video/whatever στην δεύτερη οθόνη μόνο, ενώ εσύ δουλεύεις κανονικά στην πρώτη.
"Πετάς" ουσιαστικά τον player εκεί, τον κάνεις fullscreen και καθάρισες.
Μπορείς μέσω της λειτουργίας Extend, όπου η επιφάνεια εργασίας καταλαμβάνει και της 2 οθόνες.
Βάζεις στην 2η έξοδο (TV) να εμφανίζεται η μόνο η εφαρμογή που επιθυμείς, όποια κι αν είναι αυτή.
Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να γίνει μεγιστοποίηση μόνο στην συγκεκριμένη οθόνη, αλλά κάλλιστα μπορείς να την μεγαλώσεις χειροκίνητα ώστε να καταλαμβάνει όλο (ή όσο θέλεις από) το πλαίσιο.
Με πρόλαβε ο @tsavman, όσο έγραφα.
Γίνεται, το κάνω όλη την ώρα στα 7άρια.
Μπροστά μου δουλεύω chrome στο laptop, και στο πλάι έχω tv συνδεδεμένη, με mpc-hc fullscreen και χαζεύω σειρές.
Για το θεμα της δευτερης οθονης μονο καποιες συγκεκριμενες καρτες γραφικων υποστηριζουν 2 οθονες με διαφορετικη εικονα η καθε μια.Πιστευυω ουτε και δευτερη καρτα γραφικων να συμφερει.Πιο οικονομικο θα ειναι ενα dvd ή αν ειναι συμβατη η τηλεοραση να παιζει με stickaki
Συμφωνώ με αυτό ποιό απλό και οικονομικό είναι να βάλεις ένα dvd player, τις "φέτες" που λέμε, και να το έχεις να παίζει ένα βίντεο της αρεσκιάς σου. Αν θες να δώσεις το κατιτίς παραπάνω, πάρε ένα media player για να παίζει από στικάκι ή δικτυακό φάκελο ότι αρχείο θες.
AkAlypToS_2000
26-01-14, 17:52
παιδιά μαλών δεν έκανα σωστά την ερώτηση
όλα οκ με την σύνδεσ της δεύτερης οθόνης
εγώ απλά ψάχνω ένα πρόγραμμα όπου αυτόματα χορις να κάνω εγώ κάτι.. όταν ανοίγω το pc η δεύτερη οθόνη θα παίζει την διαφήμιση..
Μπορεις να φτιαξεις μια εντολη για να ανοιγει το προγραμμα που θελεις και να το κανεις να εμφανιζεται σαν ενα ξεχωριστο-ειδικο προγραμματακι. Εαν δεν ξερεις να παιζεις με γραμμες εντολων και τα λοιπα, κατεβασε το δωρεαν AutoIt, φτιαξε την εντολη που θες και μετετρεψε την σε ενα exe αρχειο που θα ξεκινα με την εναρξη των windows. Ευκολα και πολυ απλα.
http://www.autoitscript.com/site/autoit/
για το θεμα της δευτερης οθονης , μπορεις να βαλεις ενα προγραμμα που σου επιτρεπει να εχεις διαφορετικο background σε καθε οθονη , φτιαξε την διαφημιση και βαλτο , ισως το προγραμμα που θα χρησιμοποιησεις να σου επιτρεπει και slideshow .
μπορεις να το κανεις και μεσα απο τα windows φυσικα, διαλεγοντας εναν φακελο με φωτογραφιες διαφημιστικου περιεχομενου , και να τις εχεις να περνανε σαν background και στις δυο οθονες.why not ?
@ ADSLgr.com All rights reserved.