Επιστροφή στο Forum : Θέλω να ακούσω κάτι καλό καινούργιο σε METAL
Αν και καθυστερημένα καθώς δεν πήρα mail για ειδοποίηση!! Ίσως και να το έσβησα.
Και είπα και εγώ μα κανείς δεν απάντησε??? Όλοι διακοπές!!!!!
Όντως πλάτιασα πολύ,
DrWho,
Δυστυχώς κάνεις αυτό που κάνουν οι περισσότεροι που "νομίζουν" ότι ασχολούνται με τη μουσικη...
Έχεις συνδέσει μουσικά είδη , τραγούδια ,συγροτήματα και ρεύματα με τις εμπειρίές της ζωής σου( πάτρα, γκόμενες ,λύκειο, ιστορίες μανταλάκια) ... Με λίγα λόγια αντιμετωπίζεις τη μουσική σαν το soundtrack της ζωής σου...!!!
Επιλέγεις και κλίνεις προς ένα μουσικό είδος ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και περιστάσεις.
Μου θυμίζει άτομα που όταν τους ρωτάς τι μουσική ακούς σου λένε το χιλιοειπωμένο κλισέ : " Εεε , ανάλογα με τη διάθεση " λες και όταν είναι λυπημενοι ΠΡΕΠΕΙ να ακούσουν νταλκαδιάρικα ζειμπέκικα και όταν είναι χαρούμενοι λάτιν και χασάπικα...
Δυστυχώς βλέπεις το μεταλ αλλά και κάθε μουσικό είδος σαν αφορμή κ ευκαιρία να
1. γίνεις αποδεκτός και δημοφιλής
2. να τη συνδυάσεις με την έξοδό σου
3. να βγάλεις γκόμενα
or whatever
Βγάζεις λάθος συμπεράσματα για μένα και τις δύο φορές καθώς συμφωνώ μαζί σου, μάλλον γιατί απλά δίνεις περισσότερη προσοχή σε ορισμένα ζητήματα του παρεθλόντος. Αν διαβάσεις καλά θα δείς ότι μόνο αυτό δεν κάνω.
Και δεν συμφωνώ τώρα αλλά από πάντα.
EvilHawk,
Ηρεμήστε !!! Μην το γυρίσετε σε προσωπική διαμάχη!
Αντε γιατί μου άρεσει και το thread και δεν θα ήθελα να το χαλάσετε!!
Πες τα . Και εγώ για άλλο το ξεκίνησα αλλά αλλού πήγε!! Grrrr
Gotchic, Μελετάω το Once.
Μια χαρά φαίνεται!! Γρήγορα το CDRW από το αμάξι για ασταμάτητη μελέτη εν ώρα οδήγησης προς ΚΑΛΟΓΡΙΑ (50km)
arcanum, Πάτρα? Μαύρα χάλια το Μεταλ-story στην Πάτρα. Ρε έχουμε φοβερούς dj's αλλά κανένα σοβαρό ηχοσύστημα. Δηλαδή αθήνα φοβερό ήχο (δεν έχω ξανακούσει καλύτερο) και το πρόγραμμα όσες φορές είχα πάει σκατά. (Φίλοι μου έχουν πει ότι έχω πέσει σε λάθος μέρες=Κλασσικά γκαντέμης)
Να δώσουμε κανά DJ στην αθήνα να μας δώσουν κανά ηχοσύστημα??
Πάντως δεν καταλαβαίνω το λόγο της διαμάχης σας. Όπως είπα παντού υπάρχουν κολημένοι που απλά χαλάνε την μουσική.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κολλημένος μεταλάς είναι 10 κλίμακες παραπάνω από τους κολημένους άλλων μουσικών. Σε νορμάλ κατάσταση, ένας φυσιολογικός μεταλάς, και εννοώ fun της μεταλ) είναι σαφώς πιο ανοιχτόμυαλος από τους αντίστοιχους.
Ίσως να συμβάλουν και πολλοί τα λόγια των τραγουδιών της μεταλ που απαιτούν ένα ανοιχτομυαλισμό για την κατανόηση τους γενικά.
pontifikas
04-08-04, 12:09
Demelene Savatage άκουσες?
Τσέκαρε το Edge Of Thorns ή το Wake Of Maggelan. :wink:
pontifikas, Ναι έχω ακούσει αλλά δεν μαρέσουν.
Πάντως είμαι στο δεύτερο άκουσμα του Once και όσο μπορούν να δείξουν τα ηχείάκια της δουλειάς είναι φοβερό.
Αυτό το στιλάκι με δυνατά κομμάτια αλλά και παραμυθένια τραγούδια μαρέσει πολύ. Υπήρχε και στο Epica από Kamelot.
Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.
DrWho όποιος διαβάσει το post σου θα καταλάβει.
Συνεχίζεις να κάνεις αυτο που σου εξηγώ. Ορίζεις σαν Μεταλ αυτο που σε βολέυει κι όλα τα άλλα δεν είναι Μεταλ.
Μιας και αυτό δεν μπορείς να το κάταλάβεις θα συνεχίζεις να λές οτι δεν γνωρίζω την μεταλ κουλτούρα όπως εσύ ο ειδικός και άλλά.
Ειναι διασκεδαστικό να σε βλέπω να κάνεις ακριβώς αυτό που κατηγορείς τους Μεταλλάδες.
και for the record , Οι Ελληναδες που ξέρω δεν ακουν τίποτα άλλο απο Ελληνικά ενώ οι Μεταλλάδες που ξερω ακούν και άλλα είδη μουσικης. Απόδειξη του πόσο στενόμυαλοι είναι.
Αλλά:
1) αν πώ "όλοι οι Ελληνάδες είναι στενόμυαλοι" γενικέυω , και
2) αν πώ οι Ελληνάδες είναι μονο αυτοί που δεν ακούν άλλα είδη παρα μονο Ελληνικά τότε περιγράφω αυτούς που με βολέυει μονο αγνοώντας τους υπόλοιπους Ελληνάδες που ακούν και άλλα είδη.
ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!!! Δεν μπορείς να το καταλάβεις?
Είναι αστείο πως με κατηγορείς πως δεν διαβάζω τι γράφεις οταν _ΕΣΥ_ είσαι αυτός που δεν έχεις ιδέα τι σου λέω.
Μπορείς να συνεχίσεις να πιστέυεις οτι οι Μεταλλάδες είναι πιο στενόμυαλοι. Δικό σου πρόβλημα είναι. Αν βγάλεις διατριβή στο θέμα να την δημοσιέυεις για να μάθουμε και εμείς οι άσχετοι.
Εγώ arcanum βλέπω να αντιμετωπίζεις την μουσική με την ίδια λογική που αντιμετωπίζεις τα λειτουργικά συστήματα! :shock:
Δεν σου φταίει ο DrWho αν εσύ νομίζεις ότι εσύ θίγεσαι απο αυτά που έγραψε!
Δεν έβαλε όλους αυτούς που ακούνε μέταλ μουσική στο ίδιο καζάνι, τράβηξε σαφείς διαχωριστικές γραμμές και περιέγραψε ένα φαινόμενο όπως αυτός το έχει συναντήσει!
Ενω εσύ στην προσπάθεια σου να "υπερασπιστείς" τυφλά αυτούς που ακούνε μέταλ μουσική τους, με μια ισοπεδωτική λογική τους κάνεις όλους ίδιους!
EvilHawk δεν υπερασπίζομαι τυφλά αυτούς που ακούνε μεταλ. Αν το πιστέυεις αυτό τοτοε δεν εχεις διαβάσει τίποτα απο αυτά που γράφω.
Αυτό που λέω είναι πως δεν μπορεί να πεί κανείς "οι φίλοι του ενός είδους μουσικής είναι στενόμυαλοι" γιατι πολύ απλά
1) Ειναι γενικολογία
και
2) (αυτό που κάνει ο DrWHO) Περιορίζει σαν ορισμό φίλων ενώς είδους αυτου που εμπίπτουν στον χαρακτηρισμό του.
Δηλαδή αν πώ:
"Οσοι τους αρέσει το μάυρο χρώμα είναι βλαμμένοι".
και απαντήσει κάποιος "Μα τι είναι αυτό που λές. Και εμένα μου αρέσει το μάυτο χρώμα"
- "ΑΑΑ. Δεν κατάλαβες. Με αυτη την φράση εννούσα όσους τους αρέσει το μάυρο χρώμα / είναι βλαμμένοι, βρίζουν τα άλλα χρώμματα και δεν καταλαβαίνουν".
Με άλλα λόγια δινω δικό μου ορισμό στο τι σημαίνει 'οσους τους αρέσει το μάυρο χρώμα"
Αυτό κάνει ο DrWHO.
Φυσικά και υπάρχουν Μεταλλάδες βλαμμένοι. ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
Δεν ειναι χαρακτηριστικό της μουσικής αλλα των ατόμων.
Δεν μπορούμε να κάνουμε συκγρίσεις μεταξύ φίλων συγκεκριμένων μουσικών ακουσμάτων (οι Χ είναι πιο στενόμυαλου απο τους Χ) γιατι αν το κάνουμε πέφτουμε στην ίδια λογική με τους συγκεκριμένους Μεταλλάδες που ανεφέρει ο DrWHO. Και συνεπώς δεν είμαστε καλύτεροι απο αυτούς. Αυτό κάνει ο DrWHO.
Φυσικά είναι λογικό να μην διαβάσεις και να μην καταλάβεις τι λέω, κατι που είναι φανερό απο το τρόπο που με αντιμετωπίζεις. Θεωρείς a priori οτι είμαι φανατισμένος:
Eγώ arcanum βλέπω να αντιμετωπίζεις την μουσική με την ίδια λογική που αντιμετωπίζεις τα λειτουργικά συστήματα!
Χαίρομαι που αντιμετωπίζεις ουδετερα τα θέματα και χωρίς bias ....
Φυσικά είναι λογικό να μην διαβάσεις και να μην καταλάβεις τι λέω, κατι που είναι φανερό απο το τρόπο που με αντιμετωπίζεις. Θεωρείς a priori οτι είμαι φανατισμένος:
Βοηθάς και εσύ λιγάκι σε αυτό! :lol: Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ, ότι κατα βάθος δεν έχεις καταλάβει τί ακριβώς θέλει να πεί, ότι τέτοια φαινόμενα δεν τα έχεις συναντήσει ή δεί γύρω σου!
Τί θα έλεγες όμως να συνεχίζαμε εκείνη την κουβέντα για την metal?
Αντε βοηθήστε τον γερο EvilHawk που έχει μείνει στα 70-80ς να γνωρίσει κανένα αξίόλογο συγκροτηματάκι :lol: :lol:
pontifikas
04-08-04, 23:47
Αντε βοηθήστε τον γερο EvilHawk που έχει μείνει στα 70-80ς να γνωρίσει κανένα αξίόλογο συγκροτηματάκι :lol: :lol:
Λοιπόν σου προτείνω.....να μείνεις εκεί :? :P
Όχι εντάξει.Και στα 90's ανθίσαν καλές μπάντες.
Για παράδειγμα οι Symphony-x(Michael Romeo rulzzzzz), οι
Evergray(αν και ο τελευταίος του δίσκος είναι λίγο μούφα), οι θεοί Blind Guardian(για εμένα το συγκρότημα που ανέβασε τον πήχη στο Power Metal).
Επίσης παιδιά εγώ τους Edguy έχω σε μεγάλη εκτίμηση.Μόνο να ακούσετε το Savage Poetry στην πρώτη του έκδοση(Που ήταν και ο πρώτος τους δίσκος).
Αν και η παραγωγή θυμίζει ..υπόγειο, είναι εκπληκτικό που αμούστακα παιδιά καταφέρνουν να παίζουν τέτοια μουσική και να γράφουν τέτοιο στοίχο(Τελικά οι Γερμανοί ξέρουν καλύτερα Αγγλικά από τους Άγγλους... :P).Τα ψιλοσκάτωσαν βέβαια στον τελευταίο τους δίσκο αλλά τέσπα..
Οι Pain Of Salvation επίσης είναι πολύ καλοί,τα παλιά των Dream Theater.
Α!!Ξέχασα του Psychotic Waltz.Πολύ κατάθλιψη αλλά μουσικάρα.Ιδίως τα Darkstar Projects..... :shock: :shock:
AYN@N@S, το μήνυμα σου μπορείς να το βρείς εκεί που ανήκει, στα locked! :twisted:
AYN@N@S, το μήνυμα σου μπορείς να το βρείς εκεί που ανήκει, στα locked!
!!!!!!! Μα τι συνέβει???
EvilHawk, ωστέ γιαυτό παρακολουθείς το thread. Θες και εσύ πληροφορίες για καινούργια ακούσματα. ΧΑΧΑΧΑΧΑ σε καταλάβαμε. Και καλά mederatorιλίκη αλλά κρυφό περίμενες να ακούσεις καμιά πρόταση.
Και καλά έκανες. Θα σου έλεγα Manowar αλλά μάλλον ούτε εγώ δεν θα τους πρότεινα σε κάποιον "μεγάλο".
Αλλά εξαρτάται τι θες να ακούσεις. Πάντως από power και speed (εγώ τα θεωρώ κοινά) αν και δεν είμαι fun ΝΑΙ άκου blind Guardian.
Από Cristian! και White! Metal δεν έχω να σου προτείνω. υπάρχουν θεωρητικά και τέτοια είδη.
Φαντάζομαι Accept ή UDO έχεις ακούσει!!
Αλλά πες βασικά τι θες να ακούσεις ή πες μας τι σου έχει αρέσει και τι όχι όπως είχα κάνει εγώ. Πιστεύω βοηθά πολύ.!!!!!
Το θες και εσύ για τα αμάξι στην διαπασών με ανοιχτά παράθυρα και να περνάς από ήρεμο δρόμο στις 3:30 το μεσημέρι????
Βρέ τόσο πίσω έχω μείνει, τί είναι όλες αυτές οι υποκατηγορίες! Δεν είμαι και φανατικός οπαδός για να παρακολουθώ τέτοιες λεπτομέρειες! Τα ακούσματα μου είπαμε είναι 70-80ς, πιο πολύ classic, psychedelic, progressive Rock & κλασσικό Heavy Μetal αλλά ευχαριστήθηκα τωρα τελευταία τους Symphony X που ακουσα το Τhe Odyssey και δεν με χαλάσαν και οι Evanescence που τους άκουσα απο τα παιδιά μου! :wink:
Το θες και εσύ για τα αμάξι στην διαπασών με ανοιχτά παράθυρα και να περνάς από ήρεμο δρόμο στις 3:30 το μεσημέρι???? Μπάαα τά βάζω και στο γραφείο τέρμα! :wink:
70-80ς με βάζαν και άκουγα ένα ολόκληρο χρόνο ενώ ώρα Magic. Δεν θέλω να ο σκέφτοαμι καν.
psychedelic, progressive Rock Δεν μαρέσουν
Άρα μέχρι δω συγνώμη αλλά δεν μπορώ να προτείνω κάτι.
Heavy Μetal πως το εννοείς?? Ανέφερε συγκροτήματα να δούμε αν συμφωνούμε στον ορισμό και να δω αν μπορώ να σου προτείνω κάτι
Από ότι βλέπω σαρέσει το progressive στυλ από ότι βλέπω και από Symphony X (ελπίζω να θυμάμαι καλά).
με επιροές progressive αλλά όχι μόνο είναι το Epica από Kmelot για μένα αλλά και ένας δίσκος Evergrey αλλά δεν θυμάμαι ποιος από τους δύο In Search Of Truth ή Recreation Day
Ελπίζω να βοήθησα.
Το γραφείο έχει ανοιχτά παράθυρα?
Αν σου αρέσουν οι Evanescence πιστέυω θα σου αρέσουν οι Lacuna Coil (ιδιο στύλ,αλλα πιο heavy ήχος, πιο μελωδικοί, και δεν επαναλαμβάνονται οσο οι Evanescance )
Επίσης προτείνω katatonia. Δεν μπορώ να τους κατατάξω ευκολα σε ένα είδος αλλα πιστέυω
Χωρίς δισταγμό προτείνω Apocalyptica. Είναι 4 τσέλα μονο!. Στην αρχή έπαιζαν διασκευές Metallica αλλα έχουν προχωρήσει σε δικά τους κομμάτια και είναι τρομεροί. Κάποια απο αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουν και σε version με φωνητικά. Βρες το seamann που τραγουδάει η Nina Hagen.. πολύ καλο. Και αν σου αρέσει αυτό, βρές το "path" με την Sandra Nasic.
Επίσης με γυναικεια φωνητικά και αρκετά καλοί είναι οι The Gathering.
Φυσικά δηλώνω μεγάλος fan των Crimson Glory. (Τους original!)
Αγαπημένο track το "In dark places" απο το album Transcendence. Τα 2 πρώτα albums τους είναι απίστευτα.
Χαλαρά προτείνω the 69 eyes για πιο gothic στύλ.
Και όπως πάντα , manilla road. Οπωσδήποτε ενας metal fan πρέπει να ακούσει τα:
tracks: "The veils of negative existence" και "riddle master" και "Dreams of eschaton" και "divine victim" (και άλλα)
Και κανένα απο αυτά δεν εχουν καφρίλες κλπ.
λολ τι ξενερωτα ατομα ειναι οι νταβατζιδες εδω χεχεχ οποτε οποιος θελει ας περασει απο GRnet #metal_temple να συζητησει τις προτιμησεις του χωρις νταβατζιλικια κλπ :))
Αν και έχω χρόνια να ασχοληθώ, τώρα που με το dsl βρήκα την ευκαιρία να φτιάξω την δισκοθήκη μου (χμμμ...), να σας θυμίσω (και να ζητήσω και την άποψη σας) για τα δύο πιο αγαπημένα μου συγκροτήματα. Candlemass (αχ ρε Messiah) και Fates Warning (μέχρι το no exit τουλάχιστον). Ευτυχώς είχα τη ευκαιρία τότε να τα δω και τα δύο live. Αξέχαστες εποχές...
30-10-2004 Οι Saxon στη Θεσσαλονίκη (Μύλος)
31-10-2004 Οι Saxon στην Αθήνα (Gagarin)
Ο καινούριος δίσκος τους είναι καταπληκτικός."Lionsheart" λέγεται.Καθαρό metal και φωνή θεού (εντάξει μετά τον ΟΖΖΥ και τον Halford :) )
Και μετά από καιρό απουσίας αλλά και μελέτης.
Λοιπόν το Once από Nightwish στην αρχή πόρωση αλλά κλασσικά με το συγκρότημα η πόρωση εύκολα φεύγει. Αλλά έχει δύο κομματάρες τα
Wish I Had An Angel
Ghost Love Score
Ειδικά το Ghost Love Score τα έχει όλα.
Πάντως στις διακοπές έτυχε και άκουσα πολλές φορές από το Glorious Burden τα Hold at all costs και High Water Mark. Προσωπική γνώμη . Είναι ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ. Ναι ίσως να μην είναι κλασσική φάση μέταλ αλλά σαν μουσική και μόνο είναι απίστευτα έστω και αν λένε για κάτι που ελάχιστα με ενδιαφέρει. ΤΟ λένε όμως φοβερά. Οι περιγραφές είναι κορυφή. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι οι θαμώνες του εδώ μεταλλάδικου το θάβουν και τον βρίζουν τον δίσκο!!
Επίσης άκουσα και ένα δίσκο από Therion του 2001 που δεν το θυμάμαι αλλά δεν μάρεσε. Τώρα όμως ακούω το Lemuria όπως είναι πει κάποιος στο thread (νομίζω ό Gotchic) και φαίνεται φοβερό. Καμιά σχέση με αυτό που ξέρω για Therion εγώ εκτός και αν έχω χάσει επεισόδια στα τελευταία album!
Τίποτα άλλο καινούργιο έχει κανένας να προτείνει??
Ύπάρχει κανα καλό site που να ασχολείται με το θέμα, αλλά όχι στο στιλ "Το Rulebook ενός μεταλά"?
Ύπάρχει κανα καλό site που να ασχολείται με το θέμα, αλλά όχι στο στιλ "Το Rulebook ενός μεταλά"?
To site που προτείνει ο Gothic στην υπογραφή του Metal-Temple (http://www.metal-temple.com/)? Προσωπικά μου άρεσε! :wink:
Λοιπόν το κοίταξα το site.
Από όσα έχω επισκεφθεί είναι το καλύτερο αλλά δυστυχώς για μια ακόμη φορά όλα είναι τέλεια και φοβερά.
Διάβασα τα review για δίσκους που ξέρω την γενική άποψη του κόσμου και δεν τρέχει τίποτα για τον συντάκτη.
Μου θυμίζει λίγο βαθμολογία ταινειών όλες με 7-8 και τις καλές 9 και τις πολύ καλές 10. Δεν γίνεται οι μούφες να απέχουν τόσο λίγο από το τέλειο. Θα μου πείτε υποκειμενικά γούστα, αλλά και ο συντάκτης δεν μπορεί να τα βρίσκει όλα τέλεια και μια χαρά ειδικά όταν κάποιοι δίσκοι στην ελλάδα έχουν φάει κατακραυγή.
Παιδια πολλους nightwish fans βλεπω εδω μεσα,ειναι απιστευτο το ποσος κοσμος (ακομα και εξω απο το metal) τους εχει μαθει.Ασ ειναι καλα η εταιρια τους... :wink:
Εμενα βεβαια δεν μου αρεσουν και τοσο αλλα προσωπικα γουστα εχει ο καθε ενας και κρινει.Οσοι τους γουσταρετε ομως θα ελεγα να κοιταξετε και την αλλη γκρουπαρα,οχι τοσο στο στυλ των nightwish αλλα με γυναικια φωνητικα, τους τhe gathering.
Μιλαμε για την μπαντα που καθορισε στην κυριολεξια τον ατμοσφαιρικο ηχο,οι πρωτοποροι του ειδους (εστω μαζι με 3rd and the mortal).Τωρα εχουν βεβαια ξεφυγει απο το μεταλλικα πλαισια και ειναι πιο "rock-oriented" κατασταση.
Τα "mandylion" +"nighttime birds" ειναι οτι πρεπει για τους ατμοσφαιρο-μεταλλαδες.Οι υπολοιποι θαραλλεοι ας κοιταξουν οτιδηποτε απο την anneke περιοδο και μετα (1995 και πανω).
Πραγματικα κρυμμενο διαμαντι αυτο το γκρουπ,απο τα λιγα. :D
@ ADSLgr.com All rights reserved.