PDA

Επιστροφή στο Forum : Προσπάθεια επίλυσης προβλήματος με Virtual Machine

mr_element
03-02-14, 20:16
Καλησπέρα παιδιά.

Έχω έναν παλιό εκτυπωτή HP DeskJet 720c (ο οποίος δεν αλλάζει - ούτε αντικαθίσταται για οικονομικούς λόγους) συνδεδεμένο σε ένα σταθερό pc το οποίο τρέχει Windows 8 64bit (το οποίο βαριέμαι να αλλάξει - για χρονικούς και ψυχολογικούς λόγους). Άρα μιλάμε για μια ημι-πάγια κατάσταση αλλά εδώ κάπου ξεκινάει το πρόβλημα...

Ο εκτυπωτής αρνείται να εκτυπώσει μιας και ο dedicated driver του από την Hewllet Packard φτάνει να υποστηρίξει μέχρι και Widnows XP ενώ ο generic που προσφέρουν τα Windows 7 και 8 δεν τον υποστηρίζει εκτός αν βάλεις "πειραγμένο" που θα βρεις από δεξιά και αριστερά το οποίο μου δούλευε όσο χρησιμοποιούσα 32bit Windows αλλά δυστυχώς ο τυπάς που κάνει develop τους "πειραγμένους" αυτούς drivers δεν μπήκε ποτέ στην διαδικασία να κάνει για 64bit και έχει να ασχοληθεί κανένα 10-μηνο, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον το παράτησε το άθλημα. Άρα αδιέξοδο.

Δεδομένου ότι θέλω να αποφύγω την ψυχοφθόρα διαδικασία του format προκειμένου να γυρίσω σε Windows XP και χρειάζομαι μια λύση άμεσα καθώς ο εν λόγω υπολογιστής δεν είναι δικός μου αλλά οικογενειακού ατόμου που χρειάζεται τον εκτυπωτή για την δουλειά του σκέφτηκα το εξής. Να στήσω στο μηχάνημα αυτό σε Widnows 8 ένα Virtual Machine με Windows XP , να το εντάξω στο τοπικό δίκτυο του σπιτιού, να "συνδέσω" τον εκτυπωτή στο εικονικό μηχάνημα και ως network printer (με τον σωστό πλέον driver) να τον χρησιμοποιούμε όλοι μες το σπίτι.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Προφανώς το ρήμα συνδέσω το έβαλα μέσα σε εισαγωγικά γιατί ο εκτυπωτής δεν γίνεται να συνδεθεί με φυσικό τρόπο στο εικονικό μηχάνημα. Χρειάζομαι κάποιου είδους mapping το οποίο θα θέσει την parallel port του υπαρκτού physical desktop ως parallel του εικονικού μηχανήματος. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα port mapping (είτε σε VMWare ή VirtualBox) ή αν πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιο 3rd party software και ποιο.
Ανησυχώ μήπως ο "καλός" driver απαιτείται και από το μηχάνημα που στέλνει την εκτύπωση στον δικτυακό εκτυπωτή και όχι μόνο στο μηχάνημα το οποίο πραγματοποιεί την εκτύπωση (δηλαδή το εικονικό) - αν αυτό δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο μπορείτε να μου ζητήσετε να το εξηγήσω περαιτέρω.

Αν δεν ήμουν αρκετά περιεκτικός μην διστάσετε να μου επισημάνετε τα σημεία αυτά. Θα ήθελα να προσπαθήσω να λύσω το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο πριν καταφύγω σε λύση format.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Γιώργος. :)

dimitri_ns
03-02-14, 20:34
Κατατοπιστικός μεν, αν έγραφες και το μοντέλο του printer θάταν καλύτερα

https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=24&t=54187

mr_element
03-02-14, 22:30
Κατατοπιστικός μεν, αν έγραφες και το μοντέλο του printer θάταν καλύτερα

https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=24&t=54187

Παράλειψη μου. Πρόκειται για έναν HP DeskJet 720c , κάνω edit και το αρχικό post να υπάρχει και εκεί για μελλοντικούς αναγνώστες.

sdikr
03-02-14, 22:35
δοκίμασες με κάποιον απο τους υπόλοιπους default που έχουν τα windows για hp; απο όσο θυμάμαι δεν ήταν εκτυπωτής που ήθελε host based οδηγό, το μόνο που έχει είναι οτι δεν θα υποστηρίζει λογικά pcl 6 ή νεώτερη
Ακόμα οταν πας στο προσθήκη εκτυπωτή, πάτα το κουμπάκι που λέει windows update για να κατεβάσει ποιο νέα λίστα

mr_element
03-02-14, 23:28
δοκίμασες με κάποιον απο τους υπόλοιπους default που έχουν τα windows για hp; απο όσο θυμάμαι δεν ήταν εκτυπωτής που ήθελε host based οδηγό, το μόνο που έχει είναι οτι δεν θα υποστηρίζει λογικά pcl 6 ή νεώτερη
Ακόμα οταν πας στο προσθήκη εκτυπωτή, πάτα το κουμπάκι που λέει windows update για να κατεβάσει ποιο νέα λίστα

Σε ευχαριστώ φίλε μου, θα το δοκιμάσω και αυτό αν και στα φόρουμ της HP που "κινήθηκα" λίγο, υπάρχει όντως επιβεβαιωμένα χοντρό ζήτημα με αυτό το μοντέλο και τα Windows 8 64bit. Πιστεύω για να μην βρήκαν κάτι τόσοι χρήστες, μάλλον είναι επιτακτική η ανάγκη του custom driver. Δεν χάνω όμως τίποτα να προσπαθήσω...! :)

exop001
03-02-14, 23:37
ρίξε μια ματιά και στα downloads της HP

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4132&lc=en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=58707

επίσης κοίτα και http://h30434.www3.hp.com/t5/Printer-All-in-One-Software-Drivers/Deskjet-710-720-810-820-1000-Series-printers-Patch-for-64/td-p/203377

sdikr
03-02-14, 23:47
Σε ευχαριστώ φίλε μου, θα το δοκιμάσω και αυτό αν και στα φόρουμ της HP που "κινήθηκα" λίγο, υπάρχει όντως επιβεβαιωμένα χοντρό ζήτημα με αυτό το μοντέλο και τα Windows 8 64bit. Πιστεύω για να μην βρήκαν κάτι τόσοι χρήστες, μάλλον είναι επιτακτική η ανάγκη του custom driver. Δεν χάνω όμως τίποτα να προσπαθήσω...! :)

Μπόρεις να δοκιμάσεις και τους business inkjet, 1000, 1100, 1200 pcl5 αν δεν βρεις κάτι άλλο καθώς και τους 850

dimitri_ns
03-02-14, 23:49
Στο forum του virtualbox που έβαλα πιό πάνω, λένε πως να τυπώνεις σε παράλληλη πόρτα

Μιά άλλη ιδέα, αν βολεύει, είναι αντί να πειράξεις τα win 8, να μεταφέρεις τον printer σε κάποιο άλλο pc στο σπίτι που νάχει xp και να τυπώνεις εκεί.
Να υποθέσω linux δεν παίζει?

sdikr
03-02-14, 23:59
Στο forum του virtualbox που έβαλα πιό πάνω, λένε πως να τυπώνεις σε παράλληλη πόρτα

Μιά άλλη ιδέα, αν βολεύει, είναι αντί να πειράξεις τα win 8, να μεταφέρεις τον printer σε κάποιο άλλο pc στο σπίτι που νάχει xp και να τυπώνεις εκεί.

Δεν είναι η λύση για όλες τις ασθένειες το Linux,

mr_element
04-02-14, 00:18
Μπόρεις να δοκιμάσεις και τους business inkjet, 1000, 1100, 1200 pcl5 αν δεν βρεις κάτι άλλο καθώς και τους 850

Σημειώθηκε και αυτό!!! Θα δοκιμαστεί αύριο!

Ούτε pc με Windows XP ούτε Linux δυστυχώς όχι. Ψάχνοντας είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός παλαιού μηχανήματος με κονσόλα μόνο που θα τρέχει Linux και Cups αλλά αυτό προϋποθέτει δεύτερο μηχάνημα μέσα στο δωμάτιο στο οποίο θα καρφωθεί πάνω ο εκτυπωτής και δεν θέλω. Επίσης πέραν του ότι δεν υπάρχει μηχάνημα με XP στο σπίτι, ο εκτυπωτής δεν πρέπει να αλλάξει θέση γιατί είναι καρφωμένος στο μηχάνημα αυτού που τον έχει ανάγκη. Μπλεγμένη η κατάσταση παιδιά , σας ταλαιπωρώ το ξέρω.

Το link από τα virtualbox forums το είδα και σε ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω αύριο πρωί πρωί επίσης!!!

dimitri_ns
04-02-14, 00:40
Δεν είναι η λύση για όλες τις ασθένειες το Linux,

Προφανώς και όχι, ιδίως αν δεν υπάρχει ασθένεια :p

Υπάρχει ένα πρόβλημα
Ψάχνουμε για λύση
Ρωτάμε τι άλλες εναλλακτικές παίζουν (μεταφορά του printer σε μηχάνημα με xp, virtualbox, linux)

@ mr_element. Δεν μας ταλαιπωρείς καθόλου. Θέλουμε και ταλαιπωρούμαστε :p

@ ADSLgr.com All rights reserved.