PDA

Επιστροφή στο Forum : Linksys RV082 8-port router & Jetspeed 500i - Help!



lordbyte
31-07-04, 11:16
Πρόσφατα αγόρασα ένα Linksys 8 Port VPN Router (http://www.linksys.com/products/product.asp?grid=34&scid=29&prid=589).

Το router έχει πάνω 2 WAN Ports, για σύνδεση με DSL modems, έτσι ώστε το 2ο port να είναι backup σε περίπτωση που η μια γραμμή πέσει για κάποιο λόγο.

Συνέδεσα το Jetspeed (500i) στο WAN1, και από το Linksys, οι διαθέσιμες επιλογές είναι:
1) Obtain an IP address automatically from ISP
2) Static IP Address

Στην επιλογή 2) ζητάει τα WAN IP, Gateway, Subnet Mask kai DNS servers.

Μετά τι σύνδεση δεν μπορώ να μπω στο Jetspeed (Page Cannot be Displayed, destination net unreachable με ping). Ούτε υπάρχει σύνδεση με το Internet. Από το Jetspeed έχω κάνει disable το ΝΑΤ.

Υποθέτω όμως ότι πρέπει να αλλάξω και τον τρόπο σύνδεσης με τον ISP (τώρα Forthnet PPPoA routed). Μήπως κάποιος από εσάς ξέρει τι είδους σύνδεση θα πρέπει να δημιουργήσω; Routed; Και ποιά; (Το Linksys θα είναι το gateway τώρα). Θα πρέπει να δημιουργήσω και επιπλέων routes από το Jetspeed στο Linksys;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
lordb

wintech2003
31-07-04, 11:39
Καταρχάς ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ επιλογή το RV082. Από που το πήρες αν επιτρέπεται? Σε τί τιμή?

Όσο αφορα την εγκατάσταση.

Συνδεσε το Jetspeed σε κάποια απο τις 8 lan ports του RV082 και μπες στο web interface.
Κάνε το WAN ώς "RFC 1483 bridged"

Μετα οταν τελειώσεις με αυτη τη διαδικασία σύνδεσε το jetspeed στην WAN1 (ειναι λογικό να μην βλέπεις το jetspeed μετα).

Μπες στο web interface του RV082 και κάνε μια PPPoE σύνδεση στο Setup. Δώσε username και password (θα παρατήρησες πως επιλέγοντας RFC 1483 brigded δεν χρειάζεται να βάλεις username/pass στο jetspeed) και κάνε την σύνδεση Nailed.

Αυτό ηταν, μετά εισαι έτοιμος.

lordbyte
31-07-04, 15:00
Ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ, μου έλυσες τα χέρια!

Επειδή μένω μόνιμα στο Λονδίνο, το router το αγόρασα από εκεί και το έφερα μαζί μου. Πήγαινε στο Insight (http://www.insight.com/uk) και ψάξε να το βρεις. Τιμή αν θυμάμαι καλά ήταν πολύ λογική για αυτά που προσφέρει (210 λίρες ή 300 ευρώ περίπου).

Thanks,
lordb

wintech2003
31-07-04, 15:56
No Problem :)

Τυχαινει να το έστησα πριν μια εβδομάδα σε μια εταιρία οπότε θυμόμουν το configuration του :)

Η τιμή πολύ καλη αν αναλογιστείς οτι εδώ κοστίζει γύρω στα 450 EUR + ΦΠΑ.

@ ADSLgr.com All rights reserved.