Επιστροφή στο Forum : Tα βιβλιαράκια του λυκείου.
giannistrsl
24-02-07, 05:03
Έτυχε να ανοίξω π.χ. το βιβλιαράκι της χημείας της Γ λυκείου ( ναι ναι ) και συγγνώμη αλλά έπαθα πλάκα.
ΘΕΩΡΙΑ---
ΣΧΗΜΑΤΑ---
ΠΙΝΑΚΕΣ---
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ---
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤOIΧΕΙΑ--
ΑΣΚΗΣΕΙΣ---
Χαζεύεις μία σελίδα κάνα 5λεπτο!.
θέλετε κι άλλα ; Μέχρι και φωτογραφίες ταυτότητας των Bohr, Heisenberg και τα λοιπά...
Τελικά αξίζει να πάμε ξανά όλοι στο λύκειο σε καμμοιά 10 ετία πάλι...
Αντί για μάθημα να βλέπουμε επιστημονικά dokymanter και να κάνουμε πειράματα με ποντίκια.!
Kαι να μη θέλουμε να φυγουμε για να δούμε αν το ποντίκι πέθανε ή όχι.
Αθάνατη Ελληνική εκπαίδευση. Τρέχεις με ρυθμούς χελώνας.:p ;) :whistle: :oneup:
Αναρωτιεμαι αν και οι καθηγητες μπορουν να διδαξουν τα βιβλια αυτα :hmm: ...
Γιατι αν θυμαμαι καλα οταν πηγαινα λυκειο πριν 3-4 χρονια οι περισσοτεροι καθηγητες ηταν στην κοσμαρα τους.
Παντως στα ΤΕΙ η φωτοτυπια παει συννεφο... (οταν αυτα ειναι ανοιχτα:( )
Πάντως, στα μαθήματα θετικών επιστημών, από το γυμνάσιο κιόλας κοιτάνε να κάνουν τα βιβλία όμορφα και ωραία, με φωτογραφιούλες, χρώματα κλπ και από ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ γνώσεις όλο και αφαιρούν!
Τι να την κάνει ο μαθητής τη φωτογραφία του Bohr ή δεν ξέρω κι εγώ ποιου άλλου. Η φάτσες τους θα τον μορφώσουν;
Μπαίνουμε στα πανεπιστήμια και παθαίνουμε πλάκα, νομίζουμε ότι δεν μάθαμε τίποτα στο σχολείο!
..και το χειρότερο είναι ότι αυτή είναι η αλήθεια σιγά σιγά... :(
Για να λέμε και τα καλά, ένα από τα αξιολογότερα σχολικά βιβλία, για το οποίο θεωρώ πραγματικά τυχερό τον εαυτό μου που πρόλαβε κυριολεκτικά στο τσακ (τελευταία χρονιά) να το "διδαχθεί", ήταν το "Ιστορία του Ανθρώπινου Γένους" της Α' λυκείου.
Την πρώτη χρονιά συντηρητικής κυβέρνησης (κυβέρνηση ωμοτίκ) αντικαταστάθηκε αμέσως. Οι λόγοι είναι προφανείς, κι αν θέλετε μπορούμε να τους αναλύσουμε σε άλλο νήμα.
Επίσης κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολλά σχολικά βιβλία κυριολεκτικά διαμάντια, κυρίως από αυτά που γράφτηκαν για το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο.
Αναφέρω μερικά:
- Στοιχεία Πολιτικής Οικονομίας (Α' Ε.Π.Λ.)
- Χημεία (Α' Ε.Π.Λ.)
- Φυσική (Α' Ε.Π.Λ.)
- Τεχνολογία και Παραγωγή (Α' Ε.Π.Λ.)
- Ειδικά Θέματα Φυσικής (B' Ε.Π.Λ.)
Πολλά από αυτά δε υιοθετήθηκαν αργότερα καθολικά για όλα τα λύκεια (Γενικά) της χώρας.
Επίσης τα βιβλία Ευκλείδιας Γεωμετρίας των Α' και Β' λυκείου (πριν την καταργήσουν τελείως) ήταν πολύ καλά.
AddictedToChaos
25-02-07, 01:21
Τα βιβλία που αναφέρεις WAn τα πρόλαβε η αδερφή μου που είναι 7 χρόνια μεγαλύτερη μου και τα ξέρω.
Πράγματι, αυτά της Χημείας, της Φυσικής και των Μαθηματικών που τσέκαρα, είναι πάρα πολύ περιεκτικά και χωρίς άκυρες εικόνες.
Δυστυχώς, δεν είχα την τιμή να "προλάβω" το σύστημα με τις δέσμες :mad:
@ ADSLgr.com All rights reserved.