PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή στατιστικών και αποσυνδέσεις.

poussou
09-02-14, 22:43
Τις τελευταίες εβδομάδες ώς γνωστόν γίνονται εργασίες απο τον ΟΤΕ στο Χαλάνδρι
με νέα ΚΑΦΑΟ για αυτούς που είναι μακριά απο τον ΟΤΕ.

Εγώ είμαι απο τους "τυχερούς" που τόσο καιρό επερναν VDSL απο το Α/Τ
οριακά βέβαια για τα 30 Mbps.

Εδω και δύο μέρες έχω αδυναμία σύνδεσης, αποσυνδέσεις και η ταχύτητες έχουν πέσει
στο μισό.Πλέον συγχρονίζει στα 20 με 22 Mbps (σε VDSL όμως ακόμα), και σε ερώτηση
στο 13888 μου είπαν "δεν έχουμε ενημέρωση για προβλήματα στην περιοχή" (εγώ
τους "ενημέρωσα" για τις εργασίες στην περιοχή).Παραυτά περιμένω συνεργείο να έρθει..

Το ερώτημά μου όμως είναι ότι βλέπω απο τα στατιστικά νούμερα που δέν ταιριάζουν με
την όλη εικόνα...Το attenuation συγκεκριμένα έχει ΠΕΣΕΙ στο 11.5 db απο τα 15 db που
ήταν πρίν με max εφικτό συγχρονισμό τα 37 Mbps και όμως τώρα βλέπω μονο
22 Mbps.Η γραμμή φαίνεται δλδ να έχει "καθαρίσει" αλλά το noise margin έχει κατέβει
και δέν πιάνει ότι επιανε πρίν....

Έχει κανεις καμια ιδέα τι συμβαίνει ;;

Παρεπιπτόντως δεν βλέπω ΚΑΦΑΟ κοντά στο σπίτι και το πιθανότερο ειναι να μήν δώ και
ποτέ...(εφόσον "βολεύομαι" απο το Α/Τ)..

babis3g
09-02-14, 23:43
Υπαρχει περιπτωση να εριξαν το προφιλ του vdsl δηλαδη απο 17α σε 8b και γιαυτο εξηγητε το κατεβασμα στο attenuator kai ταχυτητα
σε τι προφιλ κλειδωνει?
Αλλη περιπτωση να εχουν μοιρασει το bandwidth με καποιο νεο καφαο ... ετσι ηταν και το adsl στην αρχη ... ολοι ηταν καλα και μολις σιγα σιγα εμπεναν στην γραμμη ολο και πιο πολλοι επεσε και ηταχυτητα
Παλι απο το ΑΚ αν εχουν βαλει και αλλα μηχανιματα να εχουν παρεμβολες μεταξυ τους ... Αγγλια δεν εδιναν απο ΑΚ vdsl ουτε με σφαιρες
Μπορει να συνεχιζουν εργασιες και να μην εχουν τελειωσει ακομα με αποτελεσμα να εχεις αποσυνδεσεις ...
μπορει αν εφτιαξαν την γραμμη καποιου αλλου και χαλασαν την δικια σου

ασε να δουμε τι θα πει ο τεχνικος

οσο για το καφαο που μπορει να μην δεις ποτε ... στην Αγγλια εχει τυχη να δει καποιος με τον καιρο αλλα δεν τον εβαζαν στο κοντινοτερο εκτος αν πληρωνε

AssVas
10-02-14, 21:51
Έχει βγει πλάνο για την εξάπλωση του VDSL από το Φθινόπωρο και το έχουν λάβει και οι εναλλακτικοί . Αν δεν κάνω λάθος, τον Μάρτιο θα μάθουμε τελικές λεπτομέρειες .
Αρκετές είχαν πει πως θα ενεργοποιούνταν τον Φεβρουάριο (περίπου 200 από τις 600) . Στην Αθήνα Σίγουρα στον Χολαργό θα ενεργοποιηθούν αρκετές.

@ ADSLgr.com All rights reserved.