PDA

Επιστροφή στο Forum : ρυθμιση του router zxdsl 931vii για wake on lan

p8anasis
08-03-14, 19:58
Θα ηθελα να ρωτησω μηπως γνωριζει καποιος τη ρυθμιση χρειαζεται το ρουτερ zxdsl 931vii του οτε για να μπορεσω να κανω wake on lan μεσω internet.Εχω ενα pc στο γραφειο και ενα tablet στο σπιτι, αυτο που θελω να κανω ειναι να μπορω να ανοιγω το pc στο γραφειο απο το σπιτι μου μεσω του tablet.Εχω κανει τις απαραιτητες ρυθμισεις ωστε οταν βρισκομαι στο γραφειο και το tablet παιρνει internet απο το router zxdsl 931vii μεσω wifi απο το οποιο παιρνει και ο υπολογιστης τοτε μπορω να κανω wake on lan (ανοιγει το pc)οταν ομως χρησιμοποιω το internet του tablet δυστηχως δεν ανοιγει με τιποτα.υπαρχει καποιος που μπορει να με βοηθησει

jkoukos
08-03-14, 20:29
Θα πρέπει ο υπολογιστής του γραφείου να παίρνει σταθερή διεύθυνση, όχι χειροκίνητα στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου, αλλά αυτόματα μέσω του DHCP.
Αυτό γίνεται στο μενού LAN > DHCP Binding του router, όπου δεσμεύεις μία διεύθυνση (όποια θέλεις εσύ) με συγκεκριμένο υπολογιστή (μέσω της MAC IP).
Με τον τρόπο αυτό, ο router θα γνωρίζει πάντα ποια είναι η διεύθυνση του υπολογιστή, μέσω της εγγραφής στον πίνακα arp table.

p8anasis
09-03-14, 13:56
Μπα τιποτα δεν γινεται..

sweet dreams
09-03-14, 14:09
Μπα τιποτα δεν γινεται..

Αν μας γράψεις ακριβώς τι έχεις κάνει, IP, DDNS, κ.λ.π. ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

p8anasis
09-03-14, 14:24
στο router:application - ddns - enable o.k , Service Type : dyndns , Server: http://www.dyndns.org , user & pass: εχω βάλει αυτα του λογαριασμου που εχω δημιουργησει στην dyn ,wan connection : την συνδεση που εχω,αυτο το βγαζει αυτοματα VDSL2_conn-x και hostname : την διευθυνση που μου εχει δωσει η dyn εχει καταληξη dyndns.info.Τωρα στο LAN > DHCP Binding του router που μου ειπατε εβαλα ip:192.168.1.6 αντιστοιχει στον υπολοφιστη που θελω να ανοιξω και Mac address επισης την mac του pc που θελω να ανοιξω.

sweet dreams
09-03-14, 14:36
στο router:application - ddns - enable o.k , Service Type : dyndns , Server: http://www.dyndns.org , user & pass: εχω βάλει αυτα του λογαριασμου που εχω δημιουργησει στην dyn ,wan connection : την συνδεση που εχω,αυτο το βγαζει αυτοματα VDSL2_conn-x και hostname : την διευθυνση που μου εχει δωσει η dyn εχει καταληξη dyndns.info.Τωρα στο LAN > DHCP Binding του router που μου ειπατε εβαλα ip:192.168.1.6 αντιστοιχει στον υπολοφιστη που θελω να ανοιξω και Mac address επισης την mac του pc που θελω να ανοιξω.

Την υπηρεσία ασφάλειας (https://www.ote.gr/de/web/guest/help-and-support/internet/security/-/support/article/41638980)του ΟΤΕ την έχεις απενεργοποιήσει;;;;(έλεγχος βαθμού αυξημένης προστασίας).

Πόρτα 9 UDP έχεις ανοίξει στο ρούτερ για τον υπολογιστή που θέλεις να ανοίγεις;;;

O υπολογιστής υποθέτω ότι συνδέεται ενσύρματα στο ρούτερ.

p8anasis
09-03-14, 14:59
την προστασια την εχω απενεργοποιησει , ο υπολογιστης συνδεεται ενσυρματα.πορτα ομως δεν εχω ανοιξει ,πως γινεται???

sweet dreams
09-03-14, 15:08
την προστασια την εχω απενεργοποιησει , ο υπολογιστης συνδεεται ενσυρματα.πορτα ομως δεν εχω ανοιξει ,πως γινεται???

Θα πρέπει να πας μέσα από το μενού σε λειτουργία ΝΑΤ, Virtual Server ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω

το μενού του ρούτερ, και να κάνεις διαδικασία port forwarding.

@ ADSLgr.com All rights reserved.