PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με splitter?

ektorakos
26-03-14, 14:09
Παιδια καλησπερα.

Εχω ενα προβλημα με το τηλεφωνο μου. Δεν δινει σημα.

Το τηλεφωνο ειναι ασυρματο κατ αρχας.

Εχω μια πριζα διπλη για ιντερνετ και τηλεφωνο.

Αν βαλω το βισμα του τηλεφωνου στην τηλεφωνικη υποδοχη , δεν γινεται τιποτα.
Αν το βαλω στην υποδοχη του ιντερνετ λειτουργει κανονικα.
Οσο εμπαινα στο νετ ασυρματα το ειχα το τηλεφωνο εκει και δεν ειχα προβλημα.

επειδη χρειαζομαι να βαλω το ιντερνετ με καλωδιο (για να ειναι και γρηγοροτερο), χρησιμοποιω το σπλιτερ που ειχε η συσκευασια του router αλλα ενω το ιντερνετ δουλευει κανονικοτατα, το τηλεφωνο δεν δινει σημα.

Ειναι δυνατον να φταιει το splitter? να ειναι χαλασμενο?. Δυστυχως ολες οι αλλες πριζες στο σπιτι εχουν μονο μια υποδοχη για τηλεφωνο και δεν λειτουργει πουθενα το τηλεφωνο.

ευχαριστω παιδια

- - - Updated - - -

θα σας γραψω ακριβως τη συνδεση που εκανα μηπως εχω κανει λαθος

Στην υποδοχη για internet στον τοιχο εβαλα το βισμα του splitter. αυτο εχει μετα δυο υποδοχες. με ενα καλωδιο συνδεσα το splitter με το router.
Και με αλλο ενα το splitter με τη συσκευη του τηλεφωνου. εκανα λαθος?

jkoukos
26-03-14, 14:52
Στην υποδοχη για internet στον τοιχο εβαλα το βισμα του splitter. αυτο εχει μετα δυο υποδοχες. με ενα καλωδιο συνδεσα το splitter με το router.
Και με αλλο ενα το splitter με τη συσκευη του τηλεφωνου. εκανα λαθος?
Σωστά τα έχει βάλει. Σου δουλεύει τώρα;

ektorakos
26-03-14, 15:03
οχι. δεν το εκανα τωρα. απλα σας λεω πως τα εχω κανει.

ενας συναδελφος εδω λεει να πανε και τα 2 καλωδια απο το σπλιτερ στο router και να βαλω το τηλεφωνο σε ειδικη υποδοχη που εχει το ρουτερ για το τηλεφωνο. λιγο χαζο μου ακουγεται αλλα οταν παω σπιτι θα δοκιμασω

λετε να πρεπει να παρω την HOL?

jkoukos
26-03-14, 15:11
Αν έχεις voip τηλεφωνία, ναι η τηλεφωνική συσκευή πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο router.
Όμως γράφεις ότι όταν συνδέεις την συσκευή στη θύρα του Internet, δουλεύει το τηλέφωνο. Άρα δεν έχεις voip τηλεφωνία.

ektorakos
26-03-14, 15:44
βασικα ειχα CYTA palia τωρα εχω HOL . και μου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξουν μια πριζα στο σπιτι. Ηρθε τεχνικος και την αλλαξε. και μου εβαλε μια CYTA πριζα διπλη.

Ολες οι αλλες πριζες στο σπιτι ειναι μονες.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το τηλεφωνο δουλευει ΜΟΝΟ σε αυτη την πριζα (και στη συγκεκριμενη υποδοχη) και πουθενα αλλου, ενω το router opoy kai να το συνδεσω δινει

jkoukos
26-03-14, 16:23
H τηλεφωνία της Cyta είναι voip που σημαίνει ότι οι τηλεφωνικές συσκευές πρέπει να συνδέονται πάνω σε αυτό, είτε απευθείας είτε μέσω άλλων πριζών του σπιτιού, αρκεί αυτές να συνδεθούν με το router. Για τον λόγο αυτό θέλουμε σε ένα σημείο (το πρώτο) διπλή πρίζα.
Επειδή δεν γνωρίζεις σχετικά και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια πρίζα είναι η πρώτη που μπαίνει στο διαμέρισμα, καλύτερα ζήτα βοήθεια από την HOL.
Το παράξενο είναι ότι ενώ δουλεύει το τηλέφωνο στην πρίζα, δεν δουλεύει βάζοντας το splitter.

pmike26
26-03-14, 22:49
Λοιπον εχω παρομοιο θεμα... ειμαι με ασυρματη συνδεση HOL απο πρωην παροχο CYTA, η πριζα μου ειναι τοποθετημενη απο τεχνικο της cyta(αυτη με της δυο θυρες) εχω συνδεσει το σπλιτερ της hol και εχω βαλει και το μοντεμ και το ασυρματο σταθερο... το τελευταιο δεκαπενθημερο ειχα πανω απο 10 reboot (εσβηναν ολα τα λαμπακια του και αναβαν ενα ενα, ενω ειμαι συνδρομητης εδω και 3 μηνες) του modem μου με αποτελεσμα να το αναφερω και πριν απο 3 μερες να μου το αντικαταστησουν με νεο εξοπλισμο. Τον εβαλα(νεα καλωδια, νεο σπλιτερ, νεο modem) και πριν απο 20 λεπτα ειχα αλλα 2 reboot μεσα σε 5 λεπτα. Καμια ιδεα???

υστερ.: αλλαξα και πριζα στο modem μονο του χωρις πολυπριζο..

@ ADSLgr.com All rights reserved.