PDA

Επιστροφή στο Forum : Άλλο Split IP σε 2 υπολογιστες

otinane38
06-04-14, 13:06
Καλημέρα

Χρησιμοποιώ Ιντερνετ Πανεπιστημιου το οποιο απ'οτι φαινεται μου δινει IP μονο για εναν υπολογιστη. Θα ήθελα να γνωρίζω πως μπορώ να μοιράσω το ίντερνετ σε 2 υπολογιστες.
Η πρίζα απο την οποια παίρνω Ιντερνετ είναι μια κλασσική Ethernet.

Διαθέτω:
1 Router Linksys Wireless Wag200G
2 καλώδια Ethernet
1 Κινητό με λογισμικό Android
1 Desktop PC με θυρα PCI Ethernet
1 Laptop με θυρα PCI Ethernet + Wireless (δεκτης μόνο?)

Μέχρι τώρα εχω δοκιμασει:
1) Να δωσω το Ιντερνετ στο Router και να συνδεσω κινητο Android + Laptop αλλα όταν μπαίνει το ένα πετάει το άλλο εκτός Ιντερνετ.Το ιδιο εχω κανει και με το PC + Laptop αλλα παλι το ιδιο προβλημα
Και στις 2 περιπτωσεις απενεργοποίησα το DHCP απο το Router
2) Nα χρησιμοποιήσω "Share Internet Connection" μέσω του Wireless του Laptop αλλά το κινητό μου δεν το βλέπει το Wi-Fi
3) Nα κάνω Bridge Connection στο Lan+Wireless του Laptop αλλα μου βγάζει πρόβλημα οτι και καλά δεν έχω συνδέσει το καλώδια της Ethernet στο Laptop

Γνωρίζω απο φιλο οτι είχε καταφέρει να δώσει το Ιντερνετ σε 2 υπολογιστες συνδέοντας την Ethernet στο ενα PC και δινοντας απο αυτο το PC μεσω Wireless USB Stick το ιντερνετ στο 2ο PC.
Αυτος ο τροπος λετε να λειτουργησει?Και αν ναι πιο USB Wireless stick μου δινει τετοια δυνατοτητα?

deniSun
06-04-14, 18:17
Το Πανεπιστήμιο, και όλοι οι πάροχοι, σου δίνουν ένα ΙΡ δυναμικά (εκτός αν έχεις αγορασμένη στατική ΙΡ).
Την διεύθυνση αυτή την παίρνει το ρούτερ.
Για να έχουν πρόσβαση ΗΥ και λοιπές συσκευές θα πρέπει να μπορεί να μοιραστεί με κάποιο τρόπο.
Τον διαμοιρασμό τον αναλαμβάνει το ρούτερ προωθώντας πακέτα από το εσωτερικό δίκτυο με fake διευθύνσεις του τύπου 192.168.Χ.Υ στην πραγματική (αυτή που σου δίνει το Πανεπιστήμιο και οποιοσδήποτε άλλος πάροχος).
Για να γίνει αυτό θα πρέπει το modem/router να είναι σε ρύθμιση ρούτερ και να μπορεί να διαχειρίζεται fake διευθύνσεις.
Εσύ απενεργοποίησες το DHCP.
Για να μπούνε οι διάφορες συσκευές θα πρέπει να έχουν καρφωτά ρυθμισμένες ΙΡ.
Αν έχουν την ίδια ΙΡ δημιουργείται conflict και λογικά συμβαίνει αυτό που παθαίνεις, να μπαίνει μία συσκευή κάθε φορά και να πετάει την άλλη απ έξω.
Η λύση... ή ενεργοποιείς το DHCP ή βάζεις σε κάθε συσκευή διαφορετική ΙΡ.
Η πρώτη είναι και η πιο εύκολη.

@ ADSLgr.com All rights reserved.