PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξαφνικά χάθηκε η VDSL, συγχρονίζω σε ADSL

salig
13-04-14, 11:59
Καλησπέρα,

Έτσι ξαφνικά, χωρίς να μπορώ να καταλάβω γιατί, συγχρονίζω σε ADSL αντί σε VDSL. Μέχρι σήμερα το πρωί στις 11:30 περίπου σίγουρα ήμουν εντάξει, καρατσεκαρισμένο (κατέβασα κάτι με σχεδόν 5.0 MB/sec). Τώρα το απόγευμα προσπαθούσα (σαν μ***) να καταλάβω γιατί το ολοκαίνουριο Draytek Vigor 2860n δεν συγχρονίζει, εγκατέλειψα την προσπάθεια, κούμπωσα επάνω το ΟΤΕτζίδικο και βλέπω ότι παίζω ADSL2+.

Δήλωσα βέβαια τη βλάβη, αλλά μου προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός. Τι μπορεί να έχει συμβεί; Κάτι με την καμπίνα...; Άλλος με παρόμοια εμπειρία...;

Α ρε ΟΤΕ, δε βαριόμαστε πΟΤΕ :)

- - - Updated - - -

Καλημέρα,

Διορθώθηκε το πρόβλημα. Εκεί που έπινα καφεδάκι και χαζολογούσα, χάνω τη σύνδεση και βλέπω το Speedport να συγχρονίζει ξανά. Όλα καλά τώρα, και με το Vigor 2860n:

138011

Respect στους τεχνικούς του ΟΤΕ που το διόρθωσαν μέσα στο ΣΚ. Άραγε οι υπόλοιποι πάροχοι θα ανταποκρίνονταν τόσο γρήγορα ή...;

AssVas
13-04-14, 21:32
Φίλε είναι σαν τις γυναίκες, you never know ...

salig
13-04-14, 22:22
Φίλε είναι σαν τις γυναίκες, you never know ...

Like !!!

vdim59
15-04-14, 10:49
Το ίδιο ακριβώς μου συνέβη πριν από λίγες μέρες (με το Speedport του ΟΤΕ). Το αντιλήφθηκα χθες το πρωί, κοντεύουν 24 ώρες από τη στιγμή που δηλώθηκε η βλάβη κι ακόμα περιμένω (είναι καθημερινή, εργάσιμη).

Αναρωτιέμαι κι εγώ πώς έγινε αυτό... Ο νεαρός στο 13888 είπε ότι "το προφίλ μου άλλαξε". Πώς διάβολο άλλαξε; Μόνο του; Και αν ναι, για ποιο λόγο; Μήπως το άλλαξε κάποιος στο κέντρο κατά λάθος;

Σίγουρα δεν φταίει το router, κάτι γίνεται με το κέντρο τους. Άραγε το έχουν πάρει χαμπάρι ή εσύ κι εγώ είμαστε οι μόνοι που τους το δηλώσαμε;

- - - Updated - - -

http://fridge.gr/76955/stiles/ote-pote/

ΟΤΕ μη λες ποτέ...

Διαβάστε το. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Πέθανα στο γέλιο μιλάμε!:rofl:

tzelen
15-05-14, 14:20
Δεν είναι τόσο σχετικό με το παρόν, αλλά για να μην ανοίγω, άσκοπα ενδεχομένως, νέο θέμα:

Πριν μερικές ημέρες μου πέθανε το ΖΤΕ ρουτεράκι. Για να διαπιστώσω αν όντως πέθανε το ρούτερ, ή είχα θέμα με τη γραμμή, σύνδεσα το προηγούμενο (adsl) που είχα και όντως δούλευε. Μέχρι να μου αλλάξουν το ΖΤΕ έπαιρνα ιντερνετ μέσω adsl. Αυτό δεν μου έκανε τόσο εντύπωση.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι προτού αναβαθμίσω τον τρόπο σύνδεσης, λόγω απόστασης από Α/Κ, συγχρόνιζα μαξ στα ~5, ~5κάτι, με αρκετές αποσυνδέσεις. Τις 1-2 ημέρες που μου πήρε μέχρι να αλλάξω το ρούτερ, συγχρόνιζα στα ~16, χωρίς μάλιστα αποσυνδέσεις. Η ερώτησή μου είναι, όταν μεταβείς από adsl=>vdsl, σε μεταφέρουν επίσης από το Α/Κ στο ΚΑΦΑΟ; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, σε ευθεία γραμμή το σπίτι μου από το Α/Κ είναι περί τα 3χλμ, ακόμη και αν υποθέσω ότι έχει αποσυμφοριστεί αρκετά το κέντρο λόγω πολλών που μεταπήδησαν από adsl=>vdsl.

Pokas
15-05-14, 14:51
Δεν είναι τόσο σχετικό με το παρόν, αλλά για να μην ανοίγω, άσκοπα ενδεχομένως, νέο θέμα:

Πριν μερικές ημέρες μου πέθανε το ΖΤΕ ρουτεράκι. Για να διαπιστώσω αν όντως πέθανε το ρούτερ, ή είχα θέμα με τη γραμμή, σύνδεσα το προηγούμενο (adsl) που είχα και όντως δούλευε. Μέχρι να μου αλλάξουν το ΖΤΕ έπαιρνα ιντερνετ μέσω adsl. Αυτό δεν μου έκανε τόσο εντύπωση.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι προτού αναβαθμίσω τον τρόπο σύνδεσης, λόγω απόστασης από Α/Κ, συγχρόνιζα μαξ στα ~5, ~5κάτι, με αρκετές αποσυνδέσεις. Τις 1-2 ημέρες που μου πήρε μέχρι να αλλάξω το ρούτερ, συγχρόνιζα στα ~16, χωρίς μάλιστα αποσυνδέσεις. Η ερώτησή μου είναι, όταν μεταβείς από adsl=>vdsl, σε μεταφέρουν επίσης από το Α/Κ στο ΚΑΦΑΟ; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, σε ευθεία γραμμή το σπίτι μου από το Α/Κ είναι περί τα 3χλμ, ακόμη και αν υποθέσω ότι έχει αποσυμφοριστεί αρκετά το κέντρο λόγω πολλών που μεταπήδησαν από adsl=>vdsl.

Ναι στην ερώτηση σου. Σε μεταφέρουν στην καμπίνα και αποσυνδέεται γραμμή σου απο το DSLAM στο Α/Κ. Tο MiniDSLAM στην καμπίνα που συνδέεσαι είναι backward compatible με ADSL γιαυτό και η ταχύτητα σου είναι υψηλή με ADSL modem.

jkoukos
15-05-14, 14:58
Μόνο μη σου μπαίνουν ιδέες για το μέλλον. :p
Σε περίπτωση που διακόψεις την VDSL και πας σε ADSL σύνδεση, επανέρχεσαι στο αστικό κέντρο με τις προηγούμενες ταχύτητες.

tzelen
15-05-14, 16:21
Thanks guys :oneup:

(σιγά που θα διακόψω, το ποτάμι δεν έχει γυρισμό :p )

vejitto
21-05-14, 14:10
Έπαθα και γω κάτι παρόμοιο το οποίο το βρίσκω ανεξήγητο:

Παιδευόμουν να κάνω static route στο speedport του ΟΤΕ (vdsl 30 σύνδεση). Τελικά είδα και απόειδα και αγόρασα το Asus DSL-N66U.

Εκπληκτικό router 15 ετη φωτός από το speedport!

Βάζω πάνω το καλώδιο της VDSL και όλα παίζουν με την πρώτη (αφού έβαλα user και pass).

Αφού λέω δόξα τω θεώ, και βάζω να δω επιτέλους ξανά netflix, έρχεται και το χαστούκι:

το ιντερνετ ΣΕΡΝΕΤΑΙ.

Κάνω speedtest και από 17/2 κλειδώνω πλέον 7/1.

Πανικοβάλλομαι και ψάχνω τις ρυθμίσεις του ASUS. Χάνω την γραμμή τελείως.

Ξαναβάζω το speedport, ξανα έχω Internet πάλι όμως 7/1.

Υπάρχει περίπτωση να χάλασα εγώ κάτι;

Πήρα βέβαια και το δήλωσα ως βλάβη. Αλλά μου φαίνεται τελείως κουλό.

Τώρα αν κάνω Upload ΔΕΝ μπορώ να ανοίξω καν σελίδα στο Internet, για streaming ούτε λόγος. Γενικά ζω ένα δράμα. (η δουλειά μου απαιτεί γρήγορο ιντερνετ και ειδικά Upload)

Όσο για τον ξαφνικό "υποβιβασμό" είχε ξανάρθει τεχνικός ο οποίος με διαβεβαίωσε πως λόγω καλωδιώσεων 17/2 είναι το μέγιστο που μπορώ να πιάσω και αν θέλω τόσο πολύ το upload (ναι το θέλω) να κάνω υπομονή κανένα χρόνο και μέχρι να φέρει καμπίνες και στην περιοχή μου ο ΟΤΕ.

Παίζει να έχω κάνει κάποια βλακεία εγώ;Μου φαίνεται τρελή σύμπτωση να "χαλάει"η γραμμή μου ΑΚΡΙΒΏΣ την στιγμή που αλλάζω router.

Οποιαδήποτε γνώμη από κάποιον που ξέρει κάτι παραπάνω ευπρόσδεκτη!

Στα info με δείχνει ως VDSL αλλά 7/1. Στο 13888 όταν παίρνω κάνουν κάτι από εκεί και πάω στα 10/1 για καμια ώρα και μετά πάλι τα ίδια.

Help!!!

Pokas
21-05-14, 14:47
Έπαθα και γω κάτι παρόμοιο το οποίο το βρίσκω ανεξήγητο:

Παιδευόμουν να κάνω static route στο speedport του ΟΤΕ (vdsl 30 σύνδεση). Τελικά είδα και απόειδα και αγόρασα το Asus DSL-N66U.

Εκπληκτικό router 15 ετη φωτός από το speedport!

Βάζω πάνω το καλώδιο της VDSL και όλα παίζουν με την πρώτη (αφού έβαλα user και pass).

Αφού λέω δόξα τω θεώ, και βάζω να δω επιτέλους ξανά netflix, έρχεται και το χαστούκι:

το ιντερνετ ΣΕΡΝΕΤΑΙ.

Κάνω speedtest και από 17/2 κλειδώνω πλέον 7/1.

Πανικοβάλλομαι και ψάχνω τις ρυθμίσεις του ASUS. Χάνω την γραμμή τελείως.

Ξαναβάζω το speedport, ξανα έχω Internet πάλι όμως 7/1.

Υπάρχει περίπτωση να χάλασα εγώ κάτι;

Πήρα βέβαια και το δήλωσα ως βλάβη. Αλλά μου φαίνεται τελείως κουλό.

Τώρα αν κάνω Upload ΔΕΝ μπορώ να ανοίξω καν σελίδα στο Internet, για streaming ούτε λόγος. Γενικά ζω ένα δράμα. (η δουλειά μου απαιτεί γρήγορο ιντερνετ και ειδικά Upload)

Όσο για τον ξαφνικό "υποβιβασμό" είχε ξανάρθει τεχνικός ο οποίος με διαβεβαίωσε πως λόγω καλωδιώσεων 17/2 είναι το μέγιστο που μπορώ να πιάσω και αν θέλω τόσο πολύ το upload (ναι το θέλω) να κάνω υπομονή κανένα χρόνο και μέχρι να φέρει καμπίνες και στην περιοχή μου ο ΟΤΕ.

Παίζει να έχω κάνει κάποια βλακεία εγώ;Μου φαίνεται τρελή σύμπτωση να "χαλάει"η γραμμή μου ΑΚΡΙΒΏΣ την στιγμή που αλλάζω router.

Οποιαδήποτε γνώμη από κάποιον που ξέρει κάτι παραπάνω ευπρόσδεκτη!

Στα info με δείχνει ως VDSL αλλά 7/1. Στο 13888 όταν παίρνω κάνουν κάτι από εκεί και πάω στα 10/1 για καμια ώρα και μετά πάλι τα ίδια.

Help!!!

Φαντάζομαι παίρνεις απο Α/Κ και όχι απο καμπίνα...
1. Αποσύνδεσε όλες τι συσκευές απο τις πρίζες (τ/φ) του σπιτιού και δοκίμασε μετά να δεις που θα συγχρονίσεις
2. Δοκίμασε να συνδέσεις το modem και σε άλλες πρίζες (τ/φ) και δες πάλι αν αλλάζει κάτι
3. Σύνδεσε το Modem απευθείας στο κατανεμητή της πολυκατοικίας/σπιτιού που μένεις και δες πάλι αν αλλάζει κάτι
4. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις δοκίμασε και με 2ο τ/φ καλώδιο.

Τα παραπάνω με όποια σειρά θες.

vejitto
21-05-14, 16:02
Φαντάζομαι παίρνεις απο Α/Κ και όχι απο καμπίνα...
1. Αποσύνδεσε όλες τι συσκευές απο τις πρίζες (τ/φ) του σπιτιού και δοκίμασε μετά να δεις που θα συγχρονίσεις
2. Δοκίμασε να συνδέσεις το modem και σε άλλες πρίζες (τ/φ) και δες πάλι αν αλλάζει κάτι
3. Σύνδεσε το Modem απευθείας στο κατανεμητή της πολυκατοικίας/σπιτιού που μένεις και δες πάλι αν αλλάζει κάτι
4. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις δοκίμασε και με 2ο τ/φ καλώδιο.

Τα παραπάνω με όποια σειρά θες.

ΘΕΟΣ! Εβγαλα το -καινουριο ασύρματο-από τον πάνω όροφο και ΜΠΑΜ! 17/2!

Να βάλω εκεί το router λες:;

Pokas
21-05-14, 17:47
ΘΕΟΣ! Εβγαλα το -καινουριο ασύρματο-από τον πάνω όροφο και ΜΠΑΜ! 17/2!

Να βάλω εκεί το router λες:;

Εγώ θα το έβαζα σε όποια πρίζα έχει τον καλύτερο συγχρονισμό, πέραν αυτού όμως, οπωσδήποτε μέτρηση όπως σου είπα και στον κατανεμητη.

Στο λέω εκ πείρας, σε ένα διαμέρισμα που είχα στην Αθήνα είχε τρελή διαφορά ο συγχρονισμός μέσα απο το σπίτι και στον κατανεμητή και πέρασα FTP καλώδιο και σώθηκα.

Σε ότι αφορά το ασύρματο κάνε δύο αλλαγές 1ον αλλαξε το θέση και δοκίμασε και 2ον αλλαξε του τφ καλώδιο.

vejitto
21-05-14, 17:52
Εγώ θα το έβαζα σε όποια πρίζα έχει τον καλύτερο συγχρονισμό, πέραν αυτού όμως, οπωσδήποτε μέτρηση όπως σου είπα και στον κατανεμητη.

Στο λέω εκ πείρας, σε ένα διαμέρισμα που είχα στην Αθήνα είχε τρελή διαφορά ο συγχρονισμός μέσα απο το σπίτι και στον κατανεμητή και πέρασα FTP καλώδιο και σώθηκα.

Σε ότι αφορά το ασύρματο κάνε δύο αλλαγές 1ον αλλαξε το θέση και δοκίμασε και 2ον αλλαξε του τφ καλώδιο.

Μένω σε μονοκατοικία παλιά και είναι κατασκευή μαγκάϊβερ.

Πως μπορώ να βρω τον κατανεμητη;

Όταν ήρθε ο τεχνικος την άλλη φορα, θυμάμαι είχε παει στο δίπλα σπιτι και στην γωνία του έχει ένα κουτι με καλώδια σαν απλώστρας για μπουγάδα.

Αυτός είναι ο κατανεμητής;;

Pokas
21-05-14, 18:03
Μένω σε μονοκατοικία παλιά και είναι κατασκευή μαγκάϊβερ.

Πως μπορώ να βρω τον κατανεμητη;

Όταν ήρθε ο τεχνικος την άλλη φορα, θυμάμαι είχε παει στο δίπλα σπιτι και στην γωνία του έχει ένα κουτι με καλώδια σαν απλώστρας για μπουγάδα.

Αυτός είναι ο κατανεμητής;;

Στις πιο πολλες περιπτώσεις στις μονοκατοικίες δεν υπάρχει κατανεμητής παρα μόνο ενα κουτί διακλαδώσεων.

Εαν είναι παλιά και μάλλον εναέριο, έρχεται στο σημείο που είναι και τα ρολόγια της ΔΕΗ. Δες στο σπίτι σου έξω πρέπει να σου έρχονται 2 καλώδια, ενα μεγάλο που είναι η ΔΕΗ -μαυρο- και ένα μικρό-λευκό συνήθως που έιναι ο ΟΤΕ. εκεί θα είναι και η ένωση-διακλάδωση με το σπίτι.

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτά θα συνιστούσα να μην βάλεις χέρι, μην μπερδευτείς και ανοίξεις κανένα κουτί με ρεύματα…. καλύτερα να καλέσεις ηλεκτρολόγο…

Γέλασα πολύ με τον χαρακτηρισμό μπουγάδα…. μάλλον είχε πάει στο BOX του ΟΤΕ και εννοείς το στρίφωμα μάλλον που κάνει το καλώδιο οταν δένεται με την κολώνα… ε;

vejitto
21-05-14, 19:05
Στις πιο πολλες περιπτώσεις στις μονοκατοικίες δεν υπάρχει κατανεμητής παρα μόνο ενα κουτί διακλαδώσεων.

Εαν είναι παλιά και μάλλον εναέριο, έρχεται στο σημείο που είναι και τα ρολόγια της ΔΕΗ. Δες στο σπίτι σου έξω πρέπει να σου έρχονται 2 καλώδια, ενα μεγάλο που είναι η ΔΕΗ -μαυρο- και ένα μικρό-λευκό συνήθως που έιναι ο ΟΤΕ. εκεί θα είναι και η ένωση-διακλάδωση με το σπίτι.

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτά θα συνιστούσα να μην βάλεις χέρι, μην μπερδευτείς και ανοίξεις κανένα κουτί με ρεύματα…. καλύτερα να καλέσεις ηλεκτρολόγο…

Γέλασα πολύ με τον χαρακτηρισμό μπουγάδα…. μάλλον είχε πάει στο BOX του ΟΤΕ και εννοείς το στρίφωμα μάλλον που κάνει το καλώδιο οταν δένεται με την κολώνα… ε;

Ναι αυτό εννοούσα με τον όρο μπουγάδα! Δεν ήξερα πως αλλιώς να το περιγράψω!

ΟΚ θα περιμένω τον ΟΤΕ να έρθει γιατί το έχω δηλώσει ως βλάβη.

Μετά από ένα εντατικό τρίωρο ενασχόλησης, κατάφερα να κάνω να παίξει το router της Asus, αναγνωρίζει πλέον την VDSL κανονικά, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο στο DSL log μου λέει πως είμαι Annex B και όχι A (PSTN έχω γι αυτό το βρίσκω περίεργο)

Συγχρονίζω πλέον στα 12/2,5 και αν καταφέρω να το πάω πάλι 17 που είναι το maximum όριο που μου δίνει ο ΟΤΕ, καλώς.

Αν όχι, έτσι κι αλλιώς το Upload ήταν αυτό που ήθελα και έβαλα VDSL. Όταν φέρει σε κανα χρόνο καμπίνες ο ΟΤΕ εδώ θα μαι χάπι. :)

[aκαι για μία ακόμα φορά να πω πως όποιος παιδεύεται με το speedport, και θέλει να δει το φως του, το συγκεκριμένο router της Asus είναι όλα τα λεφτά!]

@ ADSLgr.com All rights reserved.