PDA

Επιστροφή στο Forum : microsoft and msn problems με adsl



minavag
05-03-07, 11:11
εχω 2play και αντιμετωπιζω ενα προβλημα με την συνδεση μου δεν μου ανοιγει :lock: σελιδες της microsoft και το msn.Για ρουτερ εχω us robotics.αντιμετωπιζει κανεισ το ιδιο προβλημα?

hemlock
05-03-07, 11:22
Ρυθμισε το καταλληλα.

jar76
05-03-07, 11:31
εχω 2play και αντιμετωπιζω ενα προβλημα με την συνδεση μου δεν μου ανοιγει :lock: σελιδες της microsoft και το msn.Για ρουτερ εχω us robotics.αντιμετωπιζει κανεισ το ιδιο προβλημα?

Μάλλον είναι πρόβλημα του firmware του router. Είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το Linksys WAG 200G και μόλις αναβάθμισα το firmware δούλεψε μια χαρα.

nmavro73
05-03-07, 21:50
Τα ports τα άνοιξες;

stri250
06-03-07, 11:58
Βάλε DNS της ForthNet καρφωτά ανάλογα με την περιοχή που είσαι και τα ξαναλέμε

kuti
06-03-07, 14:13
ports για να βλεπει βλεπει σελιδες microsoft και msn?

μαλλων firmware οπως και το wag200 που ειχε τα ιδια προβληματα;)

nmavro73
06-03-07, 17:21
Για να μην σε ρίχνει το msn θέλει να ανοίξεις ports. Εμένα έκανε disconnect συνεχώς μέχρι να το βρώ

andreasp
06-03-07, 22:15
Ποια ειναι αυτα τα ports ?

nmavro73
07-03-07, 16:57
www.portforward.com και τα έχει όλα ακριβώς για το router σου.Για το msn ειδικά έχει άλλα για μεταφορά αρχείων και άλλα για να μπαίνεις απλά

kuti
08-03-07, 10:00
Καλημερα,

σελιδες οπως Microsoft, otenet , που προανεφερες ανοιγεις ? γιατι το wag 200 ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα:hmm:

Οσο αφορα τα ports αν εχεις τοσο μεγαλο προβλημα πια τα ανοιγεις για το msn (voice,file transfer) παντως σε οσα router εχω εγκαταστησει δεν μου εχει τυχει να χρειαστει να ανοιξω port για το messenger. anyway

nmavro73
08-03-07, 15:48
Εγώ τα άνοιξα και στο F320 αλλά και στο Alcatel 536

geotra13
09-03-07, 12:10
Ενεργοποιήθηκα και εγώ χθες στο 2play της Forthnet και μπορώ να επιβαιώσω το ίδιο πρόβλημα με αρκετά sites Otenet, Hol, Microsoft (και όλα τα sub-sites πχ. Windows update, MSN etc). Έχω το USR 9108A με το τελευταίο firmware 1.3. Έχω δοκιμάσει και καρφωτά τα DNS της Forthnet και με DHCP, ακόμα και με OpenDNS και δεν δουλεύει τίποτα. Δεν τίθεται θέμα ports, αφού μιλάμε για http κίνηση μόνο (δεν αναφέρομαι στο MSN).

Το περίεργο είναι οτι με το ίδιο router και setup δούλευα κανονικά για 1,5 χρόνο με ADSL ΟΤΕ και ISP Forthnet χωρίς να έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα. Ping και tracert γίνονται κανονικά σε όσα απο τα παραπάνω sites που υπάρχει το πρόβλημα το επιτρέπουν. Δεν πρέπει να είναι θέμα DNS name resolving, κάτι άλλο τρέχει. Το εντελώς περίεργο είναι οτι έβαλα πάνω και το router που μου έστειλε η Forthnet (USR 9112) και δεν υπάρχει κανένα προβλημα με αυτό, μπαίνει σε όλα τα sites! Στις WAN/ADSL ρυθμίσεις είναι ακριβώς τα ίδια (PPPoA).

Η προφανής λύση είναι να αφήσω το 9112 για απλό ADSL modem και το routing να το κάνει το 9108, αλλά θέλω να το ψάξω λίγο ακόμα το θέμα γιατί είναι πολύ περίεργη η φύση του προβλήματος.

yiapap
09-03-07, 12:15
Eίστε σίγουροι ότι:
1. Δεν έχετε software firewall στο PC σας με "αυστηρές" ρυθμίσεις;
2. Δεν έχετε firewall στον router με "αυστηρές" ρυθμισεις;
3. Δεν έχετε κάποια περίεργη ρύθμιση (π.χ. Content Advisor) στον browser σας;
4. Δεν έχετε τσιμπήσει κάποιο spyware;
Ξεκινήστε βάζοντας κάποιον άλλο υπολογιστή (π.χ. το laptop ενός φίλου) στο δίκτυό σας. Αν στον 2ο Η/Υ δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε ψάξτε στις ρυθμίσεις/εφαρμογές του Η/Υ σας. Αλλιώς στις ρυθμίσεις του router.

kuti
09-03-07, 12:23
firmware :whistle:

geotra13
09-03-07, 12:36
Θέμα software firewall δεν τίθεται, δεν υπάρχει κανένα εγκατεστημένο. Ούτε θέμα spyware τίθεται γιατί τότε θα είχα πρόβλημα και με το 9112, όχι μόνο με το 9108. Στο δικό μου δίκτυο έχω 3 PC και έχω δοκιμάσει και με άλλα 2 laptop φίλων και όλα έχουν το ίδιο πρόβλημα. Firmware δεν υπάρχει άλλο εδώ και αρκετό καιρό, το 1.3 είναι το τελευταίο.

PS. Σέρνεται το site της Forthnet σήμερα το πρωί η μόνο σε μένα πάει έτσι;

geotra13
09-03-07, 16:15
Τελικά βρέθηκε λύση. Όσοι κάτοχοι USR 9108A έχουν πρόβλημα με τα προαναφερθέντα sites γυρνάνε την WAN connection με τον ISP σε PPPoE (χωρίς PPP IP extension και με την default MTU τιμή) και όλα δουλεύουν ρολόι, τουλάχιστον σε μένα. Το περίεργο είναι οτι στο USR 9112 που έστειλε η Forthnet δούλευαν όλα καλά και με PPPoA. Τεσπα το θέμα είναι οτι λύθηκε το ζήτημα.

mamep
09-03-07, 21:08
Είναι πρόβλημα MTU μπορείτε να το δείτε κ εδώ...

http://bbs.adslguide.org.uk/showthreaded.php?Cat=&Board=talktalk&Number=2699244&page=0&view=expanded&sb=5&o=0&fpart

minavag
14-03-07, 22:20
εβαλα και εγω ξανα το crypto f200 και δουλευει κανονικα.Απο τη forthnet μου ειπαν πως δεν υπαρχει καποια ρυθμιση δικη τους που να δημιουργει προβλημα.Μαλλον την πατησαμε με το ρουτερ και το πληρωσα και για καλο ,θα βρουμε αραγε καμια ακρη σε αυτο το προβλημα?

murray
15-03-07, 22:10
Είχα το ίδιο πρόβλημα και επιβεβαιώνω ότι λύνεται με την αλλαγή από PPPoA σε PPPoE μέσα από το Wan Setup του router. Thanks geotra13! :oneup:

antonis_wrx
16-03-07, 19:04
εγώ πάντως με usr9108 χωρίς να ανοίξω πόρτες για msn, μχωρίς να βάλω DNS χειροκίνητα και με PPPoA δεν έχω πρόβλημα με Msn.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.