PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση Για IP



nickaraxnos
06-03-07, 04:16
θα ήθελα μια διευκρίνηση απο όποιον γνωρίζει για το θέμα της ip διεύθυνσης που έχει ο κάθε υπολογιστής. Κάπου διάβασα οτι η ip είναι μοναδική σε κάθε υπολογιστή και μπορεί να χαρακτηριστεί σαν την υπογραφή του κάθε χρήστη ή σαν τον αριθμό απο το σταθερό τηλέφωνο. Και η απορία μου είναι η εξής. Πόσο εύκολο είναι για κάποιον που έχει πολλές γνώσεις απο υπολογιστές να βρει σε ποιον ανήκει αυτή η ip και τι μέσα χρειάζονται; Για να γίνω πιο κατανοητός η απορία μου δημιουργήθηκε με αφορμή το site της danasoft και τα κωλοπόντικα :p . Αν είναι τόσο εύκολο να δει κάποιος την ip μπορεί το ίδιο εύκολα να βρει και σε ποιο σπίτι - χρήστη καταλήγει η κάθε μια, όπως κάνουμε με τον ηλεκτρονικό τηλεφωνικό κατάλογο που πληκτρολογούμε ένα τηλέφωνο και έχουμε τα στοιχεία του κατόχου;

weakwire
06-03-07, 04:21
ο isp σου μόνο μόνο τη συσχέτιση ip-τηλεφώνου/διεύθυνσης ή με όποιον μπορεί να μοιράζει πληροφορίες ο isp σου , πχ κυβερνητικές οντότητες. Τώρα ο κάθε ένας για να βρει που μένεις ή το τηλέφωνό σου πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες είτε μέσω δικηγόρου (υποβάλοντας μύνηση κτλ..) ή με πλάγιους τρόπους ... ( hack σε isp )

pan05
06-03-07, 04:24
To σε ποιόν ανήκει ακριβώς κάποια συγκεκριμένη IP, είναι γνωστό μόνο στον ISP που χρησιμοποιείς. Αυτό που μπορεί να γίνει με χρήση κάποιων εργαλείων, είναι να εξαχθεί η πληροφορία για τη περιοχή στην οποία βρίσκεται το εκάστοτε PC, μέσω γνωστών ranges.

Για να γίνει πιο κατανοητό, όταν κάνεις login και χρησιμοποιείς dynamic IP, τραβάς τυχαία μια IP address από το "pool" του παρόχου σου, ανάλογα φυσικά και με την περιοχή που βρίσκεσαι.

Δε θα επεκταθώ άλλο, ας σου απαντήσει και κανένας άλλος :p :) ;)

nickaraxnos
06-03-07, 04:24
Αυτούς τους πλάγιους τρόπους θα ήθελα να ξέρω αν πρέπει να φοβάμαι. Αν δηλαδή είναι απλή υπόθεση το σπάσιμο των προσωπικών δεδομένων μέσω της ip.

μάιστα. Κάτι αρχίζω και πιάνω :p

weakwire
06-03-07, 04:28
όχι δεν είναι απλή υπόθεση να έχεις πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες πόσο μάλλον σε τακτικά διαστήματα (γιατί οι ip ανανεώνονται.).
Άτομα που δουλέυουν μέσα σε isp δε νομίζω να είναι δύσκολο. (μιλάω με γεγονότα.)

nickaraxnos
06-03-07, 04:32
Ευχαριστώ :)

Nantia
10-03-07, 02:51
την ip την παιρνουμε απ τον dhcp του Isp μας
σα να μας "μισ8ωνει" την ip για ορισμενο χρονικο διαστημα και τη δινει στην καρτα δικτυου μα; το λεγομενο mac address που ειναι μοναδικο ( ο αριθμος που ειναι στην καρτα δικτυου ).

η ip μας κ η μασκα υποδικτυου κα8οριζουν το δικτυο που 8α ειμαστε.

Το να σε εντοπισουν μεσω ip λιγο δυσκολο, μιας κ οι ip αλλαζουν ( σε περιπτωση που δεν εχεις σταθερη ) και σημερα μπορει την πχ 10.0.0.10 να την εχεις εσυ κ μετα απο 2 μερες μπορει να τη δωσει σε μενα. Η σταθερη ip παει συμφωνα με το μακ address

παιξε με τις εντολες στο dos και θα δεις ;)

viron
10-03-07, 03:12
Την IP σου την στέλνεις σε κάθε site που συνδέεσαι , για αυτό ξέρει που να στείλει την απάντηση.

O ΙSP που σου δίνει την IP, κρατάει log ποιά IP δόθηκε σε ποιό account και πότε.
Aν για κάποιο λόγο θές 'ανωνυμία' μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον proxy.

Bύρων.

mpardsu
14-03-07, 00:11
Ναι ρε παιδιά, αλλά και οι proxy servers κρατάνε log με την ip σου όταν συνδέεσαι πάνω τους, απλά όταν μέσω του proxy βγεις σε κάποιο site θα δει την ip του και όχι την δική σου. Αν του ζητηθεί και αυτός, όπως ο isp, αντίστοιχα θα δώσει την ip.

@ ADSLgr.com All rights reserved.