PDA

Επιστροφή στο Forum : Επαγωγικες εστιες-ερωτηματα



Σελίδες : [1] 2

MITSOSCHIOS
12-05-14, 11:05
Γεια σας ρε παιδια.Ανοιγω το θεμα εκ μερους ενος φιλου που εχει ορισμενες αποριες για τις επαγωγικες εστιες.Εχει ακουσει οτι ειναι πιο οικονομικες απο τις απλες κεραμικες,αλλα εχει διαβασει επισης οτι εχουν και ακτινοβολια.Ψαχνει να δει τι ισχυει τελικα.Εδω να προεθεσω οτι εγω του προτεινα να παει σε υγραεριο αν μπορει,αλλα δεν...
Καθε γνωμη σεβαστη:)

MITSOSCHIOS
14-05-14, 15:01
Κανενας χρηστης επαγωγικων εστιων?:(

mezger
14-05-14, 15:14
Ακτινοβολία δεν έχουν, μαγνήτες είναι στην ουσία(πιο πολύ έχουν οι κεραμικές-αυτό το κόκκινο φως που βγάζουν τι νομίζεις ότι είναι?). Είναι πολύ γρηγορότερες από τις κεραμικές, και παρα πολύ άμεσες - για να σου δώσω να καταλάβεις, αν βράζεις νερό και παίξεις με την ένταση, θα δεις τις μπουρμπουλήθρες να αυξομειώνονται σχεδον σε real time. Αυτό σημαίνει ότι μαγειρεύεις σαν να έχεις γκάζι (με άμεσο έλεγχο της θερμοκρασίας), χωρίς τις φλόγες και τις (άσχημες, κατ'εμέ) εστίες γκαζιού.
Αν ανήσυχει ότι δε θα κάνουν τα υπάρχοντα σκεύη, ας κάνει το τεστ του μαγνήτη: αν κολλάει μαγνήτης στον πάτο, κάνει το σκεύος για επαγωγική εστία.
Με τον ίδιο τρόπο βρίσκεις και μπρικι (που κατα κανόνα δεν βγάζουν για επαγωγικές), με ενα μαγνήτη ανα χείρας όλο και κάποιο σιδερένιο θα πετύχεις.
Όπως κατάλαβες, τις συστήνω με 1000.

MITSOSCHIOS
14-05-14, 16:31
Ακτινοβολία δεν έχουν, μαγνήτες είναι στην ουσία(πιο πολύ έχουν οι κεραμικές-αυτό το κόκκινο φως που βγάζουν τι νομίζεις ότι είναι?). Είναι πολύ γρηγορότερες από τις κεραμικές, και παρα πολύ άμεσες - για να σου δώσω να καταλάβεις, αν βράζεις νερό και παίξεις με την ένταση, θα δεις τις μπουρμπουλήθρες να αυξομειώνονται σχεδον σε real time. Αυτό σημαίνει ότι μαγειρεύεις σαν να έχεις γκάζι (με άμεσο έλεγχο της θερμοκρασίας), χωρίς τις φλόγες και τις (άσχημες, κατ'εμέ) εστίες γκαζιού.
Αν ανήσυχει ότι δε θα κάνουν τα υπάρχοντα σκεύη, ας κάνει το τεστ του μαγνήτη: αν κολλάει μαγνήτης στον πάτο, κάνει το σκεύος για επαγωγική εστία.
Με τον ίδιο τρόπο βρίσκεις και μπρικι (που κατα κανόνα δεν βγάζουν για επαγωγικές), με ενα μαγνήτη ανα χείρας όλο και κάποιο σιδερένιο θα πετύχεις.
Όπως κατάλαβες, τις συστήνω με 1000.

Απο μια ερευνα που εκανα κι εγω για να τον βοηθήσω,διαβασα οτι εχουν αποδοση περιπου στο 90% και τα πλεονεκτηματα που ανεφερες παραπανω.Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν πολλες αναφορες σχετικα με την ακτινοβολια που εκπεμπουν (η οποια ειναι η ιδια με αυτη των φουρνων μικροκυμάτων) η οποια λενε οτι ειναι επικινδυνη.Τι να πω,οσο το ψαχνεις κατι,τοσο πιο πολυ μπερδρευεσαι:).Οι περισσοτερες ερευνες παντως ελεγαν οτι ακομα γίνονται ερευνες (οπως στα κινητα τηλεφωνα) ,οι οποιες ακομα δεν εχουν αποδείξει την επικινδυνοτητα του θεματος.

sdikr
14-05-14, 16:35
Απο μια ερευνα που εκανα κι εγω για να τον βοηθήσω,διαβασα οτι εχουν αποδοση περιπου στο 90% και τα πλεονεκτηματα που ανεφερες παραπανω.Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν πολλες αναφορες σχετικα με την ακτινοβολια που εκπεμπουν (η οποια ειναι η ιδια με αυτη των φουρνων μικροκυμάτων) η οποια λενε οτι ειναι επικινδυνη.Τι να πω,οσο το ψαχνεις κατι,τοσο πιο πολυ μπερδρευεσαι:).Οι περισσοτερες ερευνες παντως ελεγαν οτι ακομα γίνονται ερευνες (οπως στα κινητα τηλεφωνα) ,οι οποιες ακομα δεν εχουν αποδείξει την επικινδυνοτητα του θεματος.

Το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι αν έχεις βηματοδότη που εκεί απλά απαγορεύεται η χρήση.
Πήρα μια μονη εστία πριν μερικά χρόνια και είναι ο βασικός μου τρόπος μαγειρέματος απο τότε, ταχύτητα στο ζέσταμα και αμεσότητα στην ρύθμιση θερμοκρασίας και ποιο οικονομική απο μια κεραμική

MITSOSCHIOS
14-05-14, 16:56
Το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι αν έχεις βηματοδότη που εκεί απλά απαγορεύεται η χρήση.
Πήρα μια μονη εστία πριν μερικά χρόνια και είναι ο βασικός μου τρόπος μαγειρέματος απο τότε, ταχύτητα στο ζέσταμα και αμεσότητα στην ρύθμιση θερμοκρασίας και ποιο οικονομική απο μια κεραμική

Λοιπον,αυτη τη στιγμη τον εχω διπλα μου τον φιλο,οπότε και σας μεταφερω τις οποιες αποριες του.Φιλε sdikr ως χρηστης αυτου του ειδους εστιας εχεις παρατηρησει καμια διαφορα στη ποιοτητα του φαγητου(καλυτερο ή χειροτερο)?
Εχει βρει αυτες τις εστιες http://web-electric.gr/shop/product.php?productid=17976 στα 320€.Το μονο που τον προβληματιζει ειναι η μαρκα (Candy).Ειναι αξιοπιστη αραγε?Δινουν 2 χρονια εγγυηση η οποια μπορει να επεκταθει (συμφωνα με το site της εταιριας στα 5χρονια με 100€ επιπλεον).Για εστιες Μερκελ (Bosch,siemens,neff κ.τ.λ.) οι τιμες ειναι φαρμακι:evil:

sdikr
14-05-14, 17:14
Λοιπον,αυτη τη στιγμη τον εχω διπλα μου τον φιλο,οπότε και σας μεταφερω τις οποιες αποριες του.Φιλε sdikr ως χρηστης αυτου του ειδους εστιας εχεις παρατηρησει καμια διαφορα στη ποιοτητα του φαγητου(καλυτερο ή χειροτερο)?
Εχει βρει αυτες τις εστιες http://web-electric.gr/shop/product.php?productid=17976 στα 320€.Το μονο που τον προβληματιζει ειναι η μαρκα (Candy).Ειναι αξιοπιστη αραγε?Δινουν 2 χρονια εγγυηση η οποια μπορει να επεκταθει (συμφωνα με το site της εταιριας στα 5χρονια με 100€ επιπλεον).Για εστιες Μερκελ (Bosch,siemens,neff κ.τ.λ.) οι τιμες ειναι φαρμακι:evil:


Χειρότερο σίγουρα όχι, καλύτερο απο την άποψη ότι έχεις καλύτερο έλεγχο της φωτιάς. όπως σου είπα έχω μια μονή εστία, την είχα πάρει 60 ευρώ πριν απο καιρό, 1000 ευρώ δεν θα έδινα με τίποτα

MITSOSCHIOS
14-05-14, 17:26
Καλα 1000€ δεν τα δινει με τη καμια!Υπαρχει κανενα ενδεχομενο προβλημα με τις αυξομειωσεις της τασης της ΔΕΗ (λογω των ηλεκτρονικων που εχουν οι επαγωγικες)?

sdikr
14-05-14, 18:33
Καλα 1000€ δεν τα δινει με τη καμια!Υπαρχει κανενα ενδεχομενο προβλημα με τις αυξομειωσεις της τασης της ΔΕΗ (λογω των ηλεκτρονικων που εχουν οι επαγωγικες)?


Ως τώρα δεν είχα κάποιο θεμα, αλλά ΔΕΗ είναι αυτή ποτέ δεν ξέρεις, αν μου χαλάσει πάντως πάλι επαγωγική θα πάρω :p

MITSOSCHIOS
14-05-14, 18:42
Ως τώρα δεν είχα κάποιο θεμα, αλλά ΔΕΗ είναι αυτή ποτέ δεν ξέρεις, αν μου χαλάσει πάντως πάλι επαγωγική θα πάρω :p

E νομιζω οτι τον πεισατε:).Η Candy σα μαρκα λεει τιποτα ή θα κλαιει τα χρηματα του μετα απο λιγο?

sdikr
14-05-14, 21:31
E νομιζω οτι τον πεισατε:).Η Candy σα μαρκα λεει τιποτα ή θα κλαιει τα χρηματα του μετα απο λιγο?

Με όλες τις μάρκες μπορεί να τα κλαίει, πάνε τα παλιά χρόνια που αγόραζες πιτσος και μεγάλωνε μαζί με τα παιδιά σου.

MITSOSCHIOS
14-05-14, 22:46
Με όλες τις μάρκες μπορεί να τα κλαίει, πάνε τα παλιά χρόνια που αγόραζες πιτσος και μεγάλωνε μαζί με τα παιδιά σου.

Σωστοοος:oneup:
Να μου πεις,εδω κανουμε πλεον τουμπες απο τη χαρα μας αν μια συγχρονη συσκευη μας βγαλει πανω απο 7 χρονια...

Xouzouris
15-05-14, 07:40
Για τα σκευη παντως μην τραβηξεις ζορι, εκανα την ιδια βλακεια (ειχα ενα καρο σκευη και δεν ηθελα να τα αχρηστευσω εντελως) και πηρα εστια με μονο τις δυο εστιες επαγωγικες και τις αλλες δυο απλες κεραμικες.

Απο το 2010 ζητημα ειναι να εχω μαγειρεψει 3-4 φορες στην απλη εστια, μολις διαπιστωσα τις αρετες της επαγωγικης δεν υπηρχε γυρισμος. Οσο για τα σκευη, εξαιρετικα σκευη συμβατα με επαγωγικες εστιες και οικονομικα ειναι τα ΙΚΕΑ 365.

MITSOSCHIOS
15-05-14, 21:24
Για τα σκευη παντως μην τραβηξεις ζορι, εκανα την ιδια βλακεια (ειχα ενα καρο σκευη και δεν ηθελα να τα αχρηστευσω εντελως) και πηρα εστια με μονο τις δυο εστιες επαγωγικες και τις αλλες δυο απλες κεραμικες.

Απο το 2010 ζητημα ειναι να εχω μαγειρεψει 3-4 φορες στην απλη εστια, μολις διαπιστωσα τις αρετες της επαγωγικης δεν υπηρχε γυρισμος. Οσο για τα σκευη, εξαιρετικα σκευη συμβατα με επαγωγικες εστιες και οικονομικα ειναι τα ΙΚΕΑ 365.

Να εισαι καλα φιλε μου:)Το καλο στην ολη υποθεση ειναι οτι το παλικαρι παει για γαμο και ο κουμπαρος τους εχει υποσχεθει να τους αγορασει τα σκευη τα οποια θα ειναι fissler και απο οτι ρωτησε,εχει σκευη που κανουν για επαγωγικες εστιες.

- - - Updated - - -


Το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι αν έχεις βηματοδότη που εκεί απλά απαγορεύεται η χρήση.
Πήρα μια μονη εστία πριν μερικά χρόνια και είναι ο βασικός μου τρόπος μαγειρέματος απο τότε, ταχύτητα στο ζέσταμα και αμεσότητα στην ρύθμιση θερμοκρασίας και ποιο οικονομική απο μια κεραμική

Επανερχομαι στο θεμα της ακτινοβολιας μιας και ενας φιλος του αδελφου μου ο οποιος ηταν ετοιμος να παρει κι εκεινο επαγωγικες εστιες,τελικα τις απερριψε λογω ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας μιας και το εψαξε και η οποια (λεει) ηταν μεγαλη:hmm: Τι να πω,οσο το ψαχνεις τοσο μπερδευεσαι...Το θεμα ειναι οτι απο τη στιγμη που απαγορευουν τη χρηση με βηματοδοτη,μηπως τελικα ειναι μεγαλη?

sdikr
15-05-14, 21:31
Επανερχομαι στο θεμα της ακτινοβολιας μιας και ενας φιλος του αδελφου μου ο οποιος ηταν ετοιμος να παρει κι εκεινο επαγωγικες εστιες,τελικα τις απερριψε λογω ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας μιας και το εψαξε και η οποια (λεει) ηταν μεγαλη:hmm: Τι να πω,οσο το ψαχνεις τοσο μπερδευεσαι...Το θεμα ειναι οτι απο τη στιγμη που απαγορευουν τη χρηση με βηματοδοτη,μηπως τελικα ειναι μεγαλη?

Για τον βηματοδότη το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορεί να είναι σε μαγνητικά πεδία κοντά.

mezger
16-05-14, 14:03
Επανερχομαι στο θεμα της ακτινοβολιας μιας και ενας φιλος του αδελφου μου ο οποιος ηταν ετοιμος να παρει κι εκεινο επαγωγικες εστιες,τελικα τις απερριψε λογω ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας μιας και το εψαξε και η οποια (λεει) ηταν μεγαλη:hmm: Τι να πω,οσο το ψαχνεις τοσο μπερδευεσαι...Το θεμα ειναι οτι απο τη στιγμη που απαγορευουν τη χρηση με βηματοδοτη,μηπως τελικα ειναι μεγαλη?

Πες του ότι οι μπανάνες είναι ραδιενεργές (http://chemistry.about.com/b/2011/07/10/bananas-are-radioactive.htm). Μόλις το ψάξει και δει ότι είναι αλήθεια, θα έχει 2 επιλογές: να φρικάρει και να πάει να μείνει με τους Amish να βρει την υγειά του, ή να αποδεχτεί ότι εδώ και πάνω από 100 χρόνια ζούμε μέσα στις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, εδώ και 60 χρόνια χρησιμοποιούμε φούρνους μικροκυμάτων, και τα τελευταία 25 χρόνια και βάλε έχουμε ένα κινητό κολλημένο στο αυτί και γενικά δεν έχουμε πάθει απολύτως τίποτα.

MITSOSCHIOS
16-05-14, 20:18
Πες του ότι οι μπανάνες είναι ραδιενεργές (http://chemistry.about.com/b/2011/07/10/bananas-are-radioactive.htm). Μόλις το ψάξει και δει ότι είναι αλήθεια, θα έχει 2 επιλογές: να φρικάρει και να πάει να μείνει με τους Amish να βρει την υγειά του, ή να αποδεχτεί ότι εδώ και πάνω από 100 χρόνια ζούμε μέσα στις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, εδώ και 60 χρόνια χρησιμοποιούμε φούρνους μικροκυμάτων, και τα τελευταία 25 χρόνια και βάλε έχουμε ένα κινητό κολλημένο στο αυτί και γενικά δεν έχουμε πάθει απολύτως τίποτα.

Μπανανες ραδιενεργες?:facepalm:Τι αλλο θα ακουσουμε-διαβασουμε...Καλα οσο το ψαχνεις,ειναι τρελα!Διαβαζεις ΤΑ απιστευτα.Εχεις δικαιο φιλε μου.Ζουμε καθημερινα με αρκετη ακτινοβολια γυρω μας.Οσο για το αν θα υπαρχουν επιπτωσεις,θα φανει στο μελλον:)

nvel
17-05-14, 09:55
οι επαγωγικες εστίες φυσικά και εκπέμπουν Η/Μ ακτινοβολία γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους, αν δεν το έκαναν δεν θα θέρμαιναν τα σιδηρομαγνητικα σκεύη που τοποθετούνται επάνω τους. Το θέμα είναι η ένταση της ακτινοβολίας στο σώμα του χρήστη που σύμφωνα με τις προδιαγραφές πρέπει να είναι τάξεις μικρότερη από τα όρια

MITSOSCHIOS
17-05-14, 10:13
οι επαγωγικες εστίες φυσικά και εκπέμπουν Η/Μ ακτινοβολία γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους, αν δεν το έκαναν δεν θα θέρμαιναν τα σιδηρομαγνητικα σκεύη που τοποθετούνται επάνω τους. Το θέμα είναι η ένταση της ακτινοβολίας στο σώμα του χρήστη που σύμφωνα με τις προδιαγραφές πρέπει να είναι τάξεις μικρότερη από τα όρια

Δεν αντιλεγω οτι εκπεμπουν ακτινοβολια (οπως και τα κινητα),απλα (οπως σε ολες τις συσκευες που εκπεμπουν ακτινοβολια) οι προδιαγραφες (υποτιθεται) ειναι εντος των οριων ασφαλειας.Τωρα αν "μας δουλευουν ψηλο γαζι" ,αυτο ειναι αλλη υποθεση:p

MITSOSCHIOS
20-05-14, 00:11
Κατι ακομα βρε παιδια.Επειδη κι εγω μαλλον παω για επαγωγικες εστιες θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα.Πρεπει να προσεξω τιποτα στα σκευη για τις επαγωγικες εστιες?Εκτος απο το οτι πρεπει να κολλαει μαγνητης πρεπει να ειναι απο καποιο συγκεκριμενο ειδος ατσαλιου?

- - - Updated - - -

Καμια γνωμη?:sorry:

sdikr
20-05-14, 10:57
Κατι ακομα βρε παιδια.Επειδη κι εγω μαλλον παω για επαγωγικες εστιες θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα.Πρεπει να προσεξω τιποτα στα σκευη για τις επαγωγικες εστιες?Εκτος απο το οτι πρεπει να κολλαει μαγνητης πρεπει να ειναι απο καποιο συγκεκριμενο ειδος ατσαλιου?

- - - Updated - - -

Καμια γνωμη?:sorry:

Θα πρέπει να είναι 18/10, αλλά πλέον υπάρχουν και αλουμινίου που έχουν ειδικό πάτο για επαγωγικές

MITSOSCHIOS
20-05-14, 11:06
Θα πρέπει να είναι 18/10, αλλά πλέον υπάρχουν και αλουμινίου που έχουν ειδικό πάτο για επαγωγικές

Το 18/10 εχει να κανει με το ποσοστο χρωμιου που εχει μεσα το ατσαλι?Με ενδιαφερει να ειναι οσο πιο "υγιεινα" μπορουν να ειν αι τα σκευη.Π.χ. φανταζομαι οτι ιδανικα θα ειναι και τα σκευη απο μαντεμι (που ειναι οτι πρεπει σα μαγνητικο υλικο) αλλα δε ξερω κατα ποσο υγιεινα ειναι στο μαγειρεμα.

sdikr
20-05-14, 11:15
Το 18/10 εχει να κανει με το ποσοστο χρωμιου που εχει μεσα το ατσαλι?Με ενδιαφερει να ειναι οσο πιο "υγιεινα" μπορουν να ειν αι τα σκευη.Π.χ. φανταζομαι οτι ιδανικα θα ειναι και τα σκευη απο μαντεμι (που ειναι οτι πρεπει σα μαγνητικο υλικο) αλλα δε ξερω κατα ποσο υγιεινα ειναι στο μαγειρεμα.

Συνήθως το πρόβλημα δεν είναι τόσο το εξωτερικό που έχει το σκέυος, αλλά το εσωτερικό αντικολλητικο που μπορεί να είναι βλαβερό, για το 18/10 δες και αυτό (http://en.wikipedia.org/wiki/Stainless_steel)

MITSOSCHIOS
20-05-14, 11:30
Συνήθως το πρόβλημα δεν είναι τόσο το εξωτερικό που έχει το σκέυος, αλλά το εσωτερικό αντικολλητικο που μπορεί να είναι βλαβερό, για το 18/10 δες και αυτό (http://en.wikipedia.org/wiki/Stainless_steel)

Ναι για τα αντικολλητικα εχω διαβασει οτι μπορει να ειναι επικινδυνα (το teflon που λενε).Για αυτο ελεγα για μαντεμενια,αλλα και για αυτα δε ξερω τι παιζει.Να φανταστω οτι το 18/10 βγαινει και σε σκευη που δεν ειναι αντικολλητικα,σωστα?

sdikr
20-05-14, 12:14
Ναι για τα αντικολλητικα εχω διαβασει οτι μπορει να ειναι επικινδυνα (το teflon που λενε).Για αυτο ελεγα για μαντεμενια,αλλα και για αυτα δε ξερω τι παιζει.Να φανταστω οτι το 18/10 βγαινει και σε σκευη που δεν ειναι αντικολλητικα,σωστα?

Ναι φυσικά, πρέπει να υπάρχουν και σκεύη με κεραμική επίστρωση τα όποια όπως λένε είναι ποιο ασφαλή

alekan
20-05-14, 13:28
Τα μαντεμένια σκέυη είναι εξαιρετικά, αλλά θα τα βρεις δύσκολα. Είναι και πολύ βαριά επίσης.

sdikr
20-05-14, 13:31
Τα μαντεμένια σκέυη είναι εξαιρετικά, αλλά θα τα βρεις δύσκολα. Είναι και πολύ βαριά επίσης.

Και είναι και επικίνδυνα αν τα πάρει στο χέρι το έτερον μισό :p

MITSOSCHIOS
21-05-14, 00:04
Τα μαντεμένια σκέυη είναι εξαιρετικά, αλλά θα τα βρεις δύσκολα. Είναι και πολύ βαριά επίσης.

Ειχα διαβασει οτι για τα μαντεμενια υπαρχουν διαφορων ειδων ποιοτητες (π.χ. Κινεζικα,Αμερικανικα κ.τ.λ.), αλλα φοβαμαι οτι αν ξεκινησω το ψαξιμο,μπορει να με ξεγελασουν, λέγοντάς μου οτι π.χ. ειναι μαντεμι αλλα στη πραγματικοτητα να ειναι αλλου ειδους μεταλλο.Εχουμε τιποτα υποψιν απο την Ελληνικη αγορα?

- - - Updated - - -


Και είναι και επικίνδυνα αν τα πάρει στο χέρι το έτερον μισό :p

Σωστος:lol: , αν και φοβαμαι πιο πολυ μη τυχον και δε την βολεψουν οι επαγωγικες εστιες και μου φερει στο κεφαλι ολο το καδρο με τις εστιες....:lol:

- - - Updated - - -

Εχουμε τιποτα σχετικα με μαντεμενια σκευη εδω στο Ελλαδισταν?

MITSOSCHIOS
22-05-14, 10:20
Καποιο παιδι,μου προτεινε τη σειρα ΙΚΕΑ365 αλλα απο οτι βλεπω ειναι με τεφλον.Εχουμε καμια αλλη προταση?

alekan
22-05-14, 10:53
Ενδιαφέρεσαι για τηγάνια, κατσαρόλες, για τα πάντα όλα;;
Από amazon μπορείς να ψωνίσεις;

MITSOSCHIOS
22-05-14, 15:53
Ενδιαφέρεσαι για τηγάνια, κατσαρόλες, για τα πάντα όλα;;
Από amazon μπορείς να ψωνίσεις;

Οπως ακριβως τα λες φιλε μου,"για τα παντα ολα":)
Απλα θα μας τα παρουν δωρο και ενδιαφερομουν για Ελλαδισταν...

MITSOSCHIOS
28-05-14, 16:15
Βρεθηκαν τελικα σκευη 18/10 της fissler τα οποια φαινονται πολυ καλα.Αυτο που δε μπορω να βρω ειναι μπρικι!Υπαρχει καμια ιδεα?Επισης,θα πρεπει να προσεξω τα σκευη να εχουν ακριβως την ιδια διαμετρο με το αντιστοιχο "ματι"?Αν ειναι π.χ. το σκευος λιγο μεγαλυτερο ή λιγο μικροτερο,θα υπαρχει προβλημα?

mezger
28-05-14, 21:19
Βρεθηκαν τελικα σκευη 18/10 της fissler τα οποια φαινονται πολυ καλα.Αυτο που δε μπορω να βρω ειναι μπρικι!Υπαρχει καμια ιδεα?Επισης,θα πρεπει να προσεξω τα σκευη να εχουν ακριβως την ιδια διαμετρο με το αντιστοιχο "ματι"?Αν ειναι π.χ. το σκευος λιγο μεγαλυτερο ή λιγο μικροτερο,θα υπαρχει προβλημα?

Δοκιμασμένο μπρίκι για επαγωγικές:
http://www.plus4u.gr/venus-mpriki-emagie-kokkino/104010947-104010947/p

Αν δε σου αρέσει το συγκεκριμένο, στα μαγαζιά με μαγνήτη στο χέρι και πες μας κι εδώ αν βρείς κάτι!

alekan
28-05-14, 21:47
Aν πάντως ενδιαφέρεται κάποιος για μαντεμένια τηγάνια, έχει βάλει το amazon κάποια σε πολύ καλή τιμή. Απλά διαβάστε προσεκτικά και τις κριτικές-οδηγίες όσων έχουν ήδη αγοράσει.

MITSOSCHIOS
29-05-14, 01:31
Οκ παιδια,σας ευχαριστω!Σχετικα με το αν θα πρεπει να προσεξω τα σκευη να εχουν ακριβως την ιδια διαμετρο με το αντιστοιχο "ματι"?Αν ειναι π.χ. το σκευος λιγο μεγαλυτερο ή λιγο μικροτερο,θα υπαρχει προβλημα?

alekan
29-05-14, 07:08
Όχι, κανένα πρόβλημα

MITSOSCHIOS
31-05-14, 03:40
Aν πάντως ενδιαφέρεται κάποιος για μαντεμένια τηγάνια, έχει βάλει το amazon κάποια σε πολύ καλή τιμή. Απλά διαβάστε προσεκτικά και τις κριτικές-οδηγίες όσων έχουν ήδη αγοράσει.

Ολα καλα με τα μαντεμένια τηγάνια.Τα τσεκαρα στο amazon και οι κριτικες ειναι πολυ καλες.Το μονο που δεν εχω ξεκαθαρισει καλα ειναι ο τροπος για να γινουν αντικολλητηκα.Εαν καταλαβα καλα πρεπει να βαλεις λιγο λαδι και να θερμανεις το σκευος μεχρι τους 200 για 1 ωρα και αυτο να επαναληφθει για 3 φορες?

klap
08-06-14, 16:50
Τώρα είδα το thread. Έχω τετράδα επαγωγικών εστιών της smeg. Είναι εξαιρετικές. Τις έχω δοκιμάσει σε διάφορα και είναι πάρα πολύ καλές, και να την ακούτε τη γυναίκα που μαγειρεύει.

Πριν από αυτές είχα και κοινές πυρακτώσεως και κεραμικές. Οι επαγωγικές με διαφορά πιο γρήγορες, με άμεση ανταπόκριση και καλό έλεγχο της έντασης της φωτιάς. Είναι ουσιαστικά στη χρήση σαν κεραμικές με ανταπόκριση και λειτουργία γκαζιού (μετά το σβήσιμο κρατούν όμως αρκετά περισσότερη ώρα τη ζέστη από το γκάζι). Επίσης είναι σχετικά ασφαλείς, διότι αν απομακρυνθεί το σκεύος από το μάτι, διακόπτεται (φυσιολογικά και φυσικά) η λειτουργία, οπότε ο κίνδυνος να καεί κανείς σοβαρά ( ή να λιώσει ό,τι ακουμπάει) είναι μάλλον περιορισμένος.

Όσο για τα σκεύη που ρωτάτε, η Tefal έχει επίσης σειρές που είναι κατάλληλες για επαγωγικές, χωρίς να είναι πιο ακριβές από τις υπόλοιπες. Προσέχετε τη συσκευασία , διότι λέει πχ "για όλες τις εστίες ΕΚΤΟΣ από επαγωγικές" ή "κατάλληλη ΚΑΙ για επαγωγικές".
Φυσικά έχουν το ίδιο "μειονέκτημα" με τις κεραμικές, θέλουν άμεσο καθαρισμα αν πέσει ζάχαρη ή χυθεί γάλα.

- - - Updated - - -


Ολα καλα με τα μαντεμένια τηγάνια.Τα τσεκαρα στο amazon και οι κριτικες ειναι πολυ καλες.Το μονο που δεν εχω ξεκαθαρισει καλα ειναι ο τροπος για να γινουν αντικολλητηκα.Εαν καταλαβα καλα πρεπει να βαλεις λιγο λαδι και να θερμανεις το σκευος μεχρι τους 200 για 1 ωρα και αυτο να επαναληφθει για 3 φορες?

Δεν ισχύει ακριβώς. Μπορείς να τα αλείψεις με λάδι και να τα "κάψεις" δηλαδή να τα αφήσεις να ψήσουν πολύ πολύ καλά για κανένα μισάωρο πριν την πρώτη χρήση. Μετά με την επανειλημμένη χρήση δεν κολλάει τίποτε. Άσε που είναι αθάνατα και δεν σκευρώνουν ποτέ και με τίποτε...

Παρεμπιπτόντως, τα καλύτερα μαντεμένια / χυτοσιδηρά σκεύη είναι της Le Creuset, πανάκριβα κι ασήκωτα. Οι κατσαρόλες αν είναι γεμάτες και καπακωμένες ντουμπλάρουν και για βάρη γυμναστηρίου. Έχει και στο Amazon.

MITSOSCHIOS
10-06-14, 21:20
Τώρα είδα το thread. Έχω τετράδα επαγωγικών εστιών της smeg. Είναι εξαιρετικές. Τις έχω δοκιμάσει σε διάφορα και είναι πάρα πολύ καλές, και να την ακούτε τη γυναίκα που μαγειρεύει.

Πριν από αυτές είχα και κοινές πυρακτώσεως και κεραμικές. Οι επαγωγικές με διαφορά πιο γρήγορες, με άμεση ανταπόκριση και καλό έλεγχο της έντασης της φωτιάς. Είναι ουσιαστικά στη χρήση σαν κεραμικές με ανταπόκριση και λειτουργία γκαζιού (μετά το σβήσιμο κρατούν όμως αρκετά περισσότερη ώρα τη ζέστη από το γκάζι). Επίσης είναι σχετικά ασφαλείς, διότι αν απομακρυνθεί το σκεύος από το μάτι, διακόπτεται (φυσιολογικά και φυσικά) η λειτουργία, οπότε ο κίνδυνος να καεί κανείς σοβαρά ( ή να λιώσει ό,τι ακουμπάει) είναι μάλλον περιορισμένος.

Όσο για τα σκεύη που ρωτάτε, η Tefal έχει επίσης σειρές που είναι κατάλληλες για επαγωγικές, χωρίς να είναι πιο ακριβές από τις υπόλοιπες. Προσέχετε τη συσκευασία , διότι λέει πχ "για όλες τις εστίες ΕΚΤΟΣ από επαγωγικές" ή "κατάλληλη ΚΑΙ για επαγωγικές".
Φυσικά έχουν το ίδιο "μειονέκτημα" με τις κεραμικές, θέλουν άμεσο καθαρισμα αν πέσει ζάχαρη ή χυθεί γάλα.

- - - Updated - - -



Δεν ισχύει ακριβώς. Μπορείς να τα αλείψεις με λάδι και να τα "κάψεις" δηλαδή να τα αφήσεις να ψήσουν πολύ πολύ καλά για κανένα μισάωρο πριν την πρώτη χρήση. Μετά με την επανειλημμένη χρήση δεν κολλάει τίποτε. Άσε που είναι αθάνατα και δεν σκευρώνουν ποτέ και με τίποτε...

Παρεμπιπτόντως, τα καλύτερα μαντεμένια / χυτοσιδηρά σκεύη είναι της Le Creuset, πανάκριβα κι ασήκωτα. Οι κατσαρόλες αν είναι γεμάτες και καπακωμένες ντουμπλάρουν και για βάρη γυμναστηρίου. Έχει και στο Amazon.
Η αγορα εχει γινει φιλε μου και περιμενω την εγκατασταση.Πηρα zanussi επαγωγικες.Το Σαββατο παω για σκευη.Μαλλον Fissler.Θα ηθελα παντως να δω και για μαντεμενια.Θα δω αυτα που μου προτειναν τα παιδια στο amazon.

klap
14-06-14, 14:02
Εχμ σπάνιο αλλά αληθινό, εδώ γυναίκα :)

Εννοείται ότι θα ψωνίσεις ό,τι αγαπάς. Τα τεφάλ τα αναφέρω γιατί είναι πιο οικονομική λύση. Δες επίσης και τις διαστάσεις των Fissler, εξαρτάται και από τις διαστάσεις των ματιών που έχεις. Εμένα κανένα από τα 4 δεν έχει ίδιο μέγεθος με το άλλο :)

afterglow
21-05-17, 13:15
Η αγορα εχει γινει φιλε μου και περιμενω την εγκατασταση.Πηρα zanussi επαγωγικες.Το Σαββατο παω για σκευη.Μαλλον Fissler.Θα ηθελα παντως να δω και για μαντεμενια.Θα δω αυτα που μου προτειναν τα παιδια στο amazon.

bump...
...για δες που εφθασε η ώρα να θέλω και εγω επαγωγική εστία να πάρω τώρα.....
άραγε εσεις του παλιού thread :P μπορειτε να με διαφωτίσετε τελικα αν άξιζε η αγορά της επαγωγικής σε σχεση με την απλή κεραμεική ?

alekan
27-05-17, 21:29
Άξιζε 100%. Καλύτερο μαγείρεμα, μεγαλύτερη οικονομία.

afterglow
27-05-17, 22:43
Άξιζε 100%. Καλύτερο μαγείρεμα, μεγαλύτερη οικονομία.

thanks για το reply. Ποιο μοντέλο έχεις?

alekan
28-05-17, 00:12
Siemens είναι, ακριβές μοντέλο δεν θυμάμαι, την έχουμε 6-7 χρόνια τώρα, μοιάζει πολύ με αυτό
http://www.siemens-home.bsh-group.com/gr/katigories-proiontwn/EI645EB11E#/tab=section-technicalspecs

MITSOSCHIOS
28-05-17, 00:22
bump...
...για δες που εφθασε η ώρα να θέλω και εγω επαγωγική εστία να πάρω τώρα.....
άραγε εσεις του παλιού thread :P μπορειτε να με διαφωτίσετε τελικα αν άξιζε η αγορά της επαγωγικής σε σχεση με την απλή κεραμεική ?

Ναι αξιζει η αγορα τους!!!Καλύτερο μαγείρεμα, μεγαλύτερη οικονομία και ασφαλεια.

afterglow
28-05-17, 21:18
thanks!

nkar
09-06-17, 08:37
Προσοχη αν θελετε με επαγωγικές να μαγειρεύει έγγυος γυναίκα...


Επίσης απαγορευεται με τα επαγωγικά να χρησιμοποιείτε μεταλλικες κουτάλες κλπ για να ανακατεύετε το φαγητό
μόνο ξύλινα - πλαστικά (ίσως και ΜΗ μαγνητικά μεταλλικα???).
Όταν βάλετε την κουτάλα στην κατσαρόλα "επεκτείνεται" (να το πω μπακάλικα) το μαγνητικό πεδίο σε πολυ
μεγαλύτερη περιοχή από τη βάση της κατσαρόλας που θα έπρέπε να είναι κανονικά.

Όλες οι μετρήσεις ασφαλείας Η/Μ ακτινοβολίας που λένε "εντός ορίων" μετράνε σε κάποια εκατοστά μακρυά
από την κατσαρόλα (οπου υποτίθεται οτι κάθεται ο άνθρωπος). Στον πάτο της κατσαρόλας το πεδίο είναι
μέγιστο (πολύ παραπάνω από αυτο που θα άντεχε ο άνθρωπος). Βάζοντας την κουτάλα παύει να εξασθενεί το
πεδίο τόσο γρήγορα όσο απομακρυνόμαστε από την κατσαρόλα.

Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο η σχεδίαση της εστίας (στην Η/Μ ακτινοβολία που "ξεφεύγει" από τον πάτο).

Υπάρχει μια έρευνα από κάποιο ιντιτούτο στην Ελβετία πριν μερικά χρόνια (την είχα βρει στο ιντερνετ)
που έδειχνε πολύ μεγάλες διαφορές από μάρκα σε μάρκα...

afterglow
15-06-17, 01:57
......

- - - Updated - - -


Προσοχη αν θελετε με επαγωγικές να μαγειρεύει έγγυος γυναίκα...


Επίσης απαγορευεται με τα επαγωγικά να χρησιμοποιείτε μεταλλικες κουτάλες κλπ για να ανακατεύετε το φαγητό
μόνο ξύλινα - πλαστικά (ίσως και ΜΗ μαγνητικά μεταλλικα???).
Όταν βάλετε την κουτάλα στην κατσαρόλα "επεκτείνεται" (να το πω μπακάλικα) το μαγνητικό πεδίο σε πολυ
μεγαλύτερη περιοχή από τη βάση της κατσαρόλας που θα έπρέπε να είναι κανονικά.

Όλες οι μετρήσεις ασφαλείας Η/Μ ακτινοβολίας που λένε "εντός ορίων" μετράνε σε κάποια εκατοστά μακρυά
από την κατσαρόλα (οπου υποτίθεται οτι κάθεται ο άνθρωπος). Στον πάτο της κατσαρόλας το πεδίο είναι
μέγιστο (πολύ παραπάνω από αυτο που θα άντεχε ο άνθρωπος). Βάζοντας την κουτάλα παύει να εξασθενεί το
πεδίο τόσο γρήγορα όσο απομακρυνόμαστε από την κατσαρόλα.

Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο η σχεδίαση της εστίας (στην Η/Μ ακτινοβολία που "ξεφεύγει" από τον πάτο).

Υπάρχει μια έρευνα από κάποιο ιντιτούτο στην Ελβετία πριν μερικά χρόνια (την είχα βρει στο ιντερνετ)
που έδειχνε πολύ μεγάλες διαφορές από μάρκα σε μάρκα...

ναι αυτό για την κουτάλα δεν το ειχα σκεφθει.
επισης γενικότερα διαβάζω οτι αναλογως την εστία και ποσο καλή ποιοτητα και ποια standard τηρεί τόσο μικρότερο το περιστασιακό μαγνητικό πεδίο που θα φας και επισης όντως διαβάζω και για εγγύους οτι δεν θα επρεπε να το χρησιμοποιουν.
η αληθεια ειναι οτι πλεον με αποτρέπει να αγοράσω μιας και δεν ειναι τοσο ξεκάθαρα τα πράγματα ακόμα. Βασικά ειναι το ποσο καλα φτιαγμένη ειναι η εστία...τώρα όμως αμα ειναι να δώσουμε 1000ευρώπουλα για την πολυ καλή ...αντε βγάλε άκρη να την εντοπίσεις
οσο για τα αρθρα που λες είναι το
"Exposure of the Human Body to Professional and Domestic Induction Cooktops Compared to the Basic Restrictions" το οποίο δεν το βρήκα κάπου παρα μόνο την εισαγωγή του για να τη διαβάσω:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22674188
τώρα για όποιον άλλον έχει όρεξη να διαβάσει εδώ κάποια καλα sources περι της ακτινοβολίας.
http://medicalphysicsweb.org/cws/article/research/47390
http://theinductionsite.com/radiation.php
http://theinductionsite.com/how-induction-works.php
http://lbk.fe.uni-lj.si/pdfs/pmb2012b.pdf

CptBill
16-06-17, 20:40
απορια: σε επαγωγικες εστιες οπως αυτες του ικεα http://www.ikea.gr/kouzina/ilektrikes-suskeues-kouzinas/esties-kouzinas/keramikes-kai-epagogikes-esties/trevlig-epifaneia-estiwn-me-epagwgi-50615/30291615/ οπου δεν φαινονται ευδιακριτα η διαμετρος καθε εστιας, εαν πχ βαλεις μια πολυ μικρη κατσαρολα με μικρη διαμετρο σε ενα ματι με μεγαλη διαμετρο, η καταναλωση του συγκεκριμενυο ματιου/εστιας παει αναλογικα με την επιφανεια της κατσαρολας που εχεις βαλει?

Γιατι ρωταω; Γιατι στις κεραμικες πχ βαζουμε το σωστο μεγεθος τηγανιου/κατσορολας στο σωστο ματι ωστε να μην εχουμε ενεργειακη σπαταλη. Στις επαγωγικες τι παιζει?

sdikr
16-06-17, 21:01
απορια: σε επαγωγικες εστιες οπως αυτες του ικεα http://www.ikea.gr/kouzina/ilektrikes-suskeues-kouzinas/esties-kouzinas/keramikes-kai-epagogikes-esties/trevlig-epifaneia-estiwn-me-epagwgi-50615/30291615/ οπου δεν φαινονται ευδιακριτα η διαμετρος καθε εστιας, εαν πχ βαλεις μια πολυ μικρη κατσαρολα με μικρη διαμετρο σε ενα ματι με μεγαλη διαμετρο, η καταναλωση του συγκεκριμενυο ματιου/εστιας παει αναλογικα με την επιφανεια της κατσαρολας που εχεις βαλει?

Γιατι ρωταω; Γιατι στις κεραμικες πχ βαζουμε το σωστο μεγεθος τηγανιου/κατσορολας στο σωστο ματι ωστε να μην εχουμε ενεργειακη σπαταλη. Στις επαγωγικες τι παιζει?

οι επαγωγικές έχουν ελάχιστο και μέγιστο, πχ μπρίκι όχι, αλλά απο 20 εως 28 δεν έχεις πρόβλημα συνήθως

@ ADSLgr.com All rights reserved.