PDA

Επιστροφή στο Forum : ΟΤΕ τεχνικός που σου καταστρέφει τις πρίζες!!!

superalex405
23-05-14, 12:37
Λοιπόν από την Τρίτη η ταχύτητα πέφτει από ~29000/2495 σε ~20000/230 (με modulation vdsl2). Παίρνω τη τεχνική υποστήριξη και το δηλώνω βλάβη. Έρχεται σήμερα ένας τεχνικός ο οποίος κοιτάει την κεντρική πρίζα του σπιτιού και λέει ότι είναι λάθος η συνδεσμολογία!!! Μετά έκοψε το καλώδιο dsl του router για να κάνει τη συνδεσμολογία λέγοντας ότι έπρεπε να απομονώσει τις άλλες πρίζες από το σήμα internet και να έχω μόνο την κεντρική για internet!!! Δεν είπα τίποτε! Είχα ούτως ή άλλως πολλά καλώδια! Βάζει ένα splitter χωρίζοντας τις άλλες πρίζες από την κεντρική και το αφήνει να κρέμεται!!! Μου λέει να κολλήσω ξανά τη πρίζα αλλά με προσοχή μην σπάσει η συνδεσμολογία!!! Και μετά έφυγε βιαστικός. Αφού τώρα είχε κόψει του κόσμου τα καλώδια τα είχε ενώσει με κολλητική ταινία εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτε!!! Και μάλιστα όταν τον ρώτησα αν αυτό ήταν απαραίτητο μου απάντησε ναι γιατί αυτό είναι VDSL και όχι Adsl που δεν επηρεάζεται!!! Είναι τώρα σωστό αυτό? Και μάλιστα πάλι δεν πιάνω 29 αλλά 26 και μάλιστα με ping από 12 σε 20-25!:mad:
139798

Pokas
23-05-14, 15:26
Ωραίος ο τεχνικός....
Λύσε τα καλώδια και ξαναφτιάξτα, θα σου πρότεινα να αλλάξεις και πρίζα και το πριζάκι που βλέπω στην photo, πριν απο αυτο ομως:

Κάνε μια μέτρηση βάζοντας το ρουτεράκι στον κατανεμητή απευθείας. Αν ακόμα έχεις χαμηλή ταχύτητα φταίει το ζεύγος που έρχεται απο τον ΟΤΕ στο σπίτι σου, και πρέπει να πιέσεις να σε αλλάξουν σε άλλο. - δεδομένου πάντα οτι παίρνεις απο καμπίνα VDSL( εφόσον βλέπω οτι εισαι στην Πεντέλη)

Αν πάλι στον κατανεμητή η ταχύτητα είναι η μέγιστη τότε ψάξου λίγο με την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού(αποσύνδεσε συσκευές, βγάλε καλώδια, δοκίμασε σε άλλη πρίζα να βάλεις το router) και αν δεν βρεις λύση τράβα νέο καλώδιο FTP απο κατανεμητή μέχρι το σπίτι.

superalex405
23-05-14, 18:08
Αν ξαναβάλω τα καλώδια όπως ήταν και για οποιοδήποτε λόγο πάθει βλάβη από πλευράς ΟΤΕ και έρθει κάποιος τεχνικός και μου πει ότι τα πείραξα(ή στην χειρότερη περίπτωση ο ίδιος) τι θα του πώ? Καi τι ακριβώς είναι το ftp καλώδιο? Εγώ μόνο το UTP ξέρω! Επί την ευκαιρία η ταχύτητα του κατανεμητή είναι 26500. Να πάρω τηλέφωνο για να μου αλλάξουν ζεύγος? :hmm:

sdikr
23-05-14, 19:08
Κανονικά θα πρέπει να φέρεις ηλεκτρολόγο για να στο φτιάξει ή αν πιάνουν τα χέρια σου να το κάνεις εσύ, κακώς έκατσε και έφτιαξε την μπρίζα

superalex405
23-05-14, 19:12
Μάλλον ηλεκτρολόγο θα πάρω. Πήρα και τηλέφωνο να δω αν γίνεται να μου αλλάξουν το ζεύγος και ευτυχώς δέχτηκε. Μου είπε ότι δηλώθηκε και ότι αύριο θα ανατεθεί στα συνεργεία!

sdikr
23-05-14, 19:18
Μάλλον ηλεκτρολόγο θα πάρω. Πήρα και τηλέφωνο να δω αν γίνεται να μου αλλάξουν το ζεύγος και ευτυχώς δέχτηκε. Μου είπε ότι δηλώθηκε και ότι αύριο θα ανατεθεί στα συνεργεία!

Ζήτα απο τον ηλεκτρολόγο να σου βάλει κανονική μπρίζα για τηλέφωνο (rj11) γιατί με αυτή που έχεις τώρα δεν είναι ότι καλύτερο για το xDSL

superalex405
23-05-14, 20:15
Όχι δεν είναι ακριβώς όπως νομίζεις! Μέσα στην πρίζα υπάρχει μια μεγάλη τρύπα που έχει μέσα το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή και μετά αυτό πάει στο διπλανό πριζάκι που είναι σχετικά καινούριο! Αλλά τώρα δεν έχω ιδέα τι είναι που έτσι όπως τα έκανε αυτός!

Pokas
23-05-14, 23:42
Μπράβο που θα αλλάξουν ζεύγος ! Δεν το περίμενα τόσο γρήγορα!
το FTP είναι παρόμοιο με το UTP μόνο που έχει θωράκιση προκειμένου να αποφευγονται ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές

superalex405
24-05-14, 21:30
Μου άλλαξαν το ζεύγος και πιάνω ~27500/2495
Μία χαρά. Τώρα για την πρίζα περιμένω την Δευτέρα ηλεκτρολόγο!
139841

Pokas
24-05-14, 23:09
Είσαι σίγουρος οτι άλλαξαν ζεύγος;

Εκτιμώ οτι θα έπρεπε να συγχρονίζεις στο μέγιστο. Έχεις βρει που είναι η καμπίνα που είσαι συνδεδεμένος; Είναι μακριά;

superalex405
25-05-14, 00:25
Είναι γύρω στα 150 μέτρα. Και είμαι βέβαιος ότι άλλαξαν ζεύγος αφού ήρθε μήνυμα στο κινητό.

johnporto
24-06-14, 12:00
Καλημέρα ! Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση αλλα μην γελάσετε . Δεν ξέρω επειδή τώρα άρχισα να ασχολούμαι , τι είναι το ζεύγος ;;;

Catchphrase
24-06-14, 16:57
Το ζευγάρι των καλωδίων που μεταφέρει τα δεδομένα

superalex405
25-06-14, 22:04
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση αλλα μην γελάσετε .
Δεν υπάρχει λόγος να ρωτάς αν θα γελασουμε. Το forum υπάρχει για να λύνουμε τις απορίες μας. ;)

marcus1
26-06-14, 10:08
φίλε μου, δεν έχεις δίκιο εδώ. δεν κατέστρεψε την πρίζα, έκανε μια -πρόχειρη είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι δική του αρμοδιότητα καθώς η εσωτερική καλωδίωση είναι θέμα ηλεκτρολόγου- διόρθωση που ήταν απαραίτητη για την λειτουργία της vdsl.

superalex405
26-06-14, 11:26
φίλε μου, δεν έχεις δίκιο εδώ. δεν κατέστρεψε την πρίζα, έκανε μια -πρόχειρη είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι δική του αρμοδιότητα καθώς η εσωτερική καλωδίωση είναι θέμα ηλεκτρολόγου- διόρθωση που ήταν απαραίτητη για την λειτουργία της vdsl.
Δεν νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα απαραίτητη η ενέργεια αυτή, αφού όπως είπα και πιο πάνω η ταχύτητά μου ήταν 29. Και μάλιστα τώρα περιμένω ηλεκτρολόγο για να μου φτιάξει την πρόχειρη δουλειά του τεχνικού του ΟΤΕ. Δες αυτό (http://www.adslgr.com/forum/threads/822679-%CE%9A%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1!) το θέμα να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα. Αλλά μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις γιατί θεωρείς απαραίτητη αυτήν την διόρθωση;

marcus1
26-06-14, 11:49
Δεν νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα απαραίτητη η ενέργεια αυτή, αφού όπως είπα και πιο πάνω η ταχύτητά μου ήταν 29. Και μάλιστα τώρα περιμένω ηλεκτρολόγο για να μου φτιάξει την πρόχειρη δουλειά του τεχνικού του ΟΤΕ. Δες αυτό (http://www.adslgr.com/forum/threads/822679-%CE%9A%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1!) το θέμα να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα. Αλλά μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις γιατί θεωρείς απαραίτητη αυτήν την διόρθωση;

Σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν κύρια πρίζα με πυκνωτές (ring capacitor κι ενα αλλο για την προστασια της τηλεφωνικης γραμμης) επειδη σου ξεκοιλιασε την κεντρικη πριζα : αυτοι συναντωνται στις μαστερ πριζες και στανταρ προκαλουν προβληματα στη λειτουργια του vdsl (ενώ το adsl μπορει να λειτουργει απροσκοπτα και οταν υπαρχουν). Αλλά δεν ήμουν αρκετά προσεκτικός σε αυτα που εγραψες μου φαινεται : αν ίσχυε αυτό που υπέθεσα δε νομιζω οτι θα είχες τόσο καλη ταχύτητα προηγουμενως. :hmm:

- - - Updated - - -

έτσι από περιέργεια, όταν έρθει ο ηλεκτρολόγος ρώτα τον αν η παλιά πριζα που ανοιξε ο τεχνικός του οτε είχε πυκνωτες.

johnporto
27-06-14, 18:36
Απο το καφάο μέχρι το σπίτι ;

- - - Updated - - -

Το ζευγάρι των καλωδίων που μεταφέρει τα δεδομένα

Απο το καφάο μέχρι το σπίτι ;;;

XPHSTOS29
27-06-14, 18:52
επειδη ενα μονο καλωδιο δεν φτανει για να λειτουργησει το τηλεφωνο χρησιμοποιουται ζευγη καλωδιων.
αυτα τα ζευγη ξεκινανε απο τον οτε μεσα σε μεγαλα καλωδια που περιλαμβανουν πανω απο 1000 ζευγη ανα καλωδιο, και καταληγουν στον κατανεμητη της πολυκατοικιας η στους υπαιθριους (που ειναι εξωτερικα σε τοιχους) και εκει καταληγουν τα καλωδια (ζευγος) που ξεκινανε απο τα σπιτια η διαμερισματα μας.

johnporto
27-06-14, 19:05
επειδη ενα μονο καλωδιο δεν φτανει για να λειτουργησει το τηλεφωνο χρησιμοποιουται ζευγη καλωδιων.
αυτα τα ζευγη ξεκινανε απο τον οτε μεσα σε μεγαλα καλωδια που περιλαμβανουν πανω απο 1000 ζευγη ανα καλωδιο, και καταληγουν στον κατανεμητη της πολυκατοικιας η στους υπαιθριους (που ειναι εξωτερικα σε τοιχους) και εκει καταληγουν τα καλωδια (ζευγος) που ξεκινανε απο τα σπιτια η διαμερισματα μας.

Δηλαδή άμα ζητήσω απο ΟΤΕ να μου αλλαξει ζευγος , τι θα γίνει ;;;
Το κάνει δωρεάν ;;;

superalex405
27-06-14, 20:09
Δηλαδή άμα ζητήσω απο ΟΤΕ να μου αλλαξει ζευγος , τι θα γίνει ;;;
Το κάνει δωρεάν ;;;

Αν είναι καλύτερο πιθανόν να ανέβει η ταχύτητα και η σταθερότητα. Αν είναι χειρότερο.... Το κάνει πάντως δωρεάν. Το έχω αλλάξει 2 φορές μέχρι τώρα.

johnporto
27-06-14, 20:14
Αν είναι καλύτερο πιθανόν να ανέβει η ταχύτητα και η σταθερότητα. Αν είναι χειρότερο.... Το κάνει πάντως δωρεάν. Το έχω αλλάξει 2 φορές μέχρι τώρα.

Ωραία. Κάνει τίποτα μέσα απο το σπίτι ;
Ελπίζω να καλυτερέψει.

superalex405
27-06-14, 21:02
Όχι δεν γίνεται τίποτε στο σπίτι. Γίνεται στο dslam. Πιθανόν να σου κοπεί για λίγο το internet για καναδυό λεπτά.

johnporto
27-06-14, 21:38
Όχι δεν γίνεται τίποτε στο σπίτι. Γίνεται στο dslam. Πιθανόν να σου κοπεί για λίγο το internet για καναδυό λεπτά.

Σας ευχαριστώ όλους σας που μου λύσατε τις απορίες ! Καλό Βράδυ !

Catchphrase
28-06-14, 19:48
Απο το καφάο μέχρι το σπίτι ;

- - - Updated - - -

Απο το καφάο μέχρι το σπίτι ;;;

Ακριβώς.

@ ADSLgr.com All rights reserved.