PDA

Επιστροφή στο Forum : ειναι ενταξει?



spegouras
09-06-14, 17:45
http://www.speedtest.net/my-result/3552723160


ειμαι στην wind με 24Μb συνδεση ειναι ενταξει?

psylos
09-06-14, 21:59
Δεν ειναι απαραιτητα ασχημο, αν και τα συγκεκριμενα τεστ δεν βγαζουν το μεγιστο που μπορει να πιασει η γραμμη σου... Αν θες να δεις το max που μπορεις να πιασεις κατεβασε καλυτερα ενα αρχειο ειτε απο nVidia ειτε απο AMD. Εκει θα δεις ποσο πιανει η γραμμη σου. Γενικα για να κρινει καποιος αν εισαι ενταξει θα πρεπει να δωσεις τα στατιστικα της γραμμης σου οπως τα εμφανιζει το ρουτερ.

MitsosDaBest13
10-06-14, 04:57
To Ping δεν είναι κακό, αλλά οι ταχύτητες και ειδικά το Upload φαίνονται χαμηλές. Αν μπορείς να ποστάρεις τα στατιστικά της γραμμής από το μενού του ρούτερ σου, θα είχαμε πιο ολοκληρωμένη άποψη. Απλά μπες με κάποιον browser στη διεύθυνση 192.168.2.1 (ή 1.1) με username/password "admin" και κάνε Copy & Paste τα στατιστικά που μοιάζουν κάπως έτσι:

Link Status Connected
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate (Up/Down) 959/16212 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 960/17576 kbps
Noise Margin (Up/Down) 10.3/8.3 dB
Line Attenuation (Up/Down) 8.3/23.3 dB

spegouras
10-06-14, 05:30
To Ping δεν είναι κακό, αλλά οι ταχύτητες και ειδικά το Upload φαίνονται χαμηλές. Αν μπορείς να ποστάρεις τα στατιστικά της γραμμής από το μενού του ρούτερ σου, θα είχαμε πιο ολοκληρωμένη άποψη. Απλά μπες με κάποιον browser στη διεύθυνση 192.168.2.1 (ή 1.1) με username/password "admin" και κάνε Copy & Paste τα στατιστικά που μοιάζουν κάπως έτσι:

Link Status Connected
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate (Up/Down) 959/16212 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 960/17576 kbps
Noise Margin (Up/Down) 10.3/8.3 dB
Line Attenuation (Up/Down) 8.3/23.3 dB



αυτα βρηκα


Link Status Connected
Rate (Up/Down) 513/8269 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8.1/8.6 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 16.2/27 dB
Output Power (Up/Down) 12.3/18.7 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 474/8676 kbps
Interleave depth 4
Annex Type AnnexA
CRC errors 6896

MitsosDaBest13
10-06-14, 05:40
Πράγματι είναι χαμηλές οι ταχύτητες για τα στατιστικά που έχεις. Αν η γραμμή σου ήταν καλή, το speedtest θα σου έδειχνε τουλάχιστον 10-11 Mbps, όχι 7 θα έπρεπε το ρούτερ να κλειδώνει γύρω στα 13-15 Mbps (17 δύσκολο να πάει) και το Upload θα έπρεπε να ήταν κοντά στο διπλάσιο.

Πάρε την εξυπηρέτηση της WIND και δήλωσε βλάβη για χαμηλό συγχρονισμό.

spegouras
10-06-14, 05:43
εγινε ευχαριστω

theopan
10-06-14, 08:56
Η ταχύτητα που πιάνεις στο speedtest συνάδει απόλυτα με τα "στατιστικά" της γραμμής σου. 0,5 στο up και 8 στο down συγχρονίζεις, τόσα περίπου πιάνεις. Πως συμπέρανε ο MitsosDaBest13 ότι είναι χαμηλή και πως ήταν ποτέ δυνατό να συγχρονίζεις στα 8Mbps και να πιάνεις ...11 δε μπορώ να καταλάβω...
Το πρόβλημα είναι ότι ο συγχρονισμός σου είναι μάλλον χαμηλός για το attenuation των 27dB που έχεις και αυτό πρέπει να κοιτάξεις.

MitsosDaBest13
10-06-14, 09:06
Η ταχύτητα που πιάνεις στο speedtest συνάδει απόλυτα με τα "στατιστικά" της γραμμής σου. 0,5 στο up και 8 στο down συγχρονίζεις, τόσα περίπου πιάνεις. Πως συμπέρανε ο MitsosDaBest13 ότι είναι χαμηλή και πως ήταν ποτέ δυνατό να συγχρονίζεις στα 8Mbps και να πιάνεις ...11 δε μπορώ να καταλάβω...
Το πρόβλημα είναι ότι ο συγχρονισμός σου είναι μάλλον χαμηλός για το attenuation των 27dB που έχεις και αυτό πρέπει να κοιτάξεις.


Εγώ για χαμηλό συγχρονισμό σε σχέση με το Attenuation μιλούσα... Με 27db θα έπρεπε θεωρητικά να κλείδωνε στα 17 Mbps... Απλά του είπα στο περίπου πόσο θα έπιανε με το Speedtest, αν το ρούτερ κλείδωνε στα 13-14 Mbps, που αν φτιάξει τη γραμμή του κάπου τόσο θα πάει. :p Τεσπα, λάθος μου να το γράψω έτσι. Θα το διορθώσω.

psylos
10-06-14, 09:57
Το σιγουρο ειναι οτι τα 513 στο upload μονο προβλημα δειχνουν και τιποτα παραπανω. Μονο η hol καταφερνει να δινει λιγοτερα απο τα τυπικα 1020 στο Upload, αλλα εδω δεν πιανει η γραμμη ουτε καν τοσο.

MitsosDaBest13
10-06-14, 10:19
Το σιγουρο ειναι οτι τα 513 στο upload μονο προβλημα δειχνουν και τιποτα παραπανω. Μονο η hol καταφερνει να δινει λιγοτερα απο τα τυπικα 1020 στο Upload, αλλα εδω δεν πιανει η γραμμη ουτε καν τοσο.

Εμένα το Upload στη HOL πήγαινε μέχρι 950 kbps και μόνο όταν ζήτησα να μου βάλουν το SNR στο 6 πήγε στα 1023 kbps!

spegouras
10-06-14, 17:49
να την παρω την wind τελικα?

FuS
10-06-14, 18:18
Kάτι τρέχει με το upload σου.

Καλό είναι να πάρεις την wind και να δηλώσεις αρχικά βλάβη ότι έχεις πολύ χαμηλό upload.

iznodur
11-06-14, 09:06
Γενικά μια χαρά μου φαίνεται η γραμμή αλλά όντως κάτι παίζει με το upload. Βέβαια να ξέρεις πως τα test αυτά είναι ολίγων τι μούφα:)

spegouras
12-06-14, 17:16
παιζει ρολο οτι το καλωδιο του modem περναει απο 2 splitter?μηπως χανει απο εκει?

FuS
12-06-14, 17:17
Ναι.
Γιατί δύο splitter;

Ένα splitter χρησιμοποιήσε.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.