PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα συνεργασίας σε router, dvr και access point. Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει...

solonic
11-06-14, 17:40
Καλησπέρα, έψαξα στο forum, δεν βρήκα παρόμοιο θέμα για αυτό και σας γράφω για το πρόβλημα μου.

Έχω το ρούτερ της thomson v8 (forthnet). Μέχρι πρόσφατα είχα ρίξει επάνω ένα καταγραφικό Hikvision DS-7204HVI-SV. Είχα φτιάξει τις ρυθμίσεις και συνδεόμουν από το κινητό μου μέσω ΙΡ και παρακολουθούσα τις κάμερες. Εδώ και λίγες ημέρες, αγόρασα ένα TP-LINK-TD-W8960N-New Router 300Mbps για να το χρησιμοποιήσω ως access point μιας και που από τον 1ο δεν φτάνει το σήμα στο ισόγειο. Έστησα λοιπόν σύμφωνα με τις οδηγίες το tp-link πραγματικά λειτούργησε και ξαφνικά διαπίστωσα οτι το καταγραφικό δεν ήταν πλέον στο διαδίκτυο.
Δεν μου έχει αλλάξει ΙΡ στον υπολογιστή ή το καταγραφικό η σύνδεση του tp-link, ούτε μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στις πόρτες (τουλάχιστον κάτι που να το βλέπω με το άνευ γνώσεων μάτι μου). Πάλεψα για μέρες, έκανα reset το ρούτερ μήπως είχα κάνει καμιά βλακεία, έστησα πάλι τα μηχανήματα, αλλά με το που εγκαθιστούσα το access point τζίφος.
Μήπως κάποιος γνωρίζει να με κατευθύνει;

Η ιρ του υπολογιστή με το tp-link έχει διαφορά πέντε νούμερα και επιπλέον 10 με το καταγραφικό, αν ενδιαφέρει.

Μεμονωμένα η σύνδεση γίνεται άριστα. Όταν προσπαθώ να τα ρίξω όλα μαζί, εκεί, κάτι γίνεται και το καταγραφικό δεν είναι πλέον online.

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι, καμία σκέψη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

sdikr
11-06-14, 18:50
Μήπως υπάρχουν κάπου οι οδηγίες που αναφέρεις;
Αν όχι, το ρουτερ τι υποδοχές έχει; και πως κάνεις την σύνδεση thomson με tplink

solonic
11-06-14, 22:05
δυστυχώς δεν έχω εντοπίσει πουθενά κάτι που να συνδιάζει αυτά τα τρία, ακόμα και άλλες μάρκες. το ρούτερ είναι 5άρι και η σύνδεση μεταξύ ρουτερ και tiplink γίνεται by the book. Δηλαδή να ορίσω στην κάρτα δικτύου μια ΙΡ για να μπορέσω να μπω στην ιστοσελίδα του tplink και εκεί, αφού επιλέξω την λειτουργία του, ορίζει ΙΡ και αυτό είναι. Στην συνέχεια, πρέπει να απενεργοποιήσω στην κάρτα δικτύου την διέυθυνση που έδωσα για τις ρυθμίσεις του access point πλέον. (το οποίο δουλεύει πολύ καλά). το κακό είναι οτι ενώ δεν αλλάζει ΙΡ, sub και gateway, το καταγραφικό βγαίνει offline. Όταν λέω offline εννοώ οτι ενώ είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο, τώρα δεν έχει. Παρόλα αυτά, από το πρόγραμμα του υπολογιστή και μέσω ρούτερ στον υπολογιστή βλέπω κανονικά τις κάμερες. χάνεται δηλαδή η πρόσβαση στο διαδίκτυο, αν το θέτω σωστά.
μιλάμε για παίδεμα...

sweet dreams
11-06-14, 22:54
Ακολούθησε αυτόν (http://www.adslgr.com/forum/threads/815204-σύνδεση-router-thomson-σε-router-zte-μέσο-ethernet?p=5397280#post5397280)τον οδηγό, για την σύνδεση ρούτερ με AP και επίσης βάλε στο καταγραφικό IP

που να είναι έξω και αυτή, από το εύρος του DHCP Server.

solonic
12-06-14, 12:52
ευχαριστώ πολύ, σίγουρα αυτή η διαδικασία είναι διαφορετική από αυτή που ακολούθησα (σύμφωνα με τα όσα λέει το εγχειρίδιο χρήσης του ΤΡ). θα το κάνω το βράδυ και θα σας έχω σύντομα απάντηση.

και προφανώς, αφότου ολοκληρώσω αυτή τη σύνδεση, στην συνέχεια, σεττάρω ξανά το καταγραφικό. Ερώτηση: Η ΙΡ του καταγραφικού να είναι κάπου ανάμεσα σε ρούτερ και access point ή δεν παίζει ρόλο?

sweet dreams
12-06-14, 12:59
ευχαριστώ πολύ, σίγουρα αυτή η διαδικασία είναι διαφορετική από αυτή που ακολούθησα (σύμφωνα με τα όσα λέει το εγχειρίδιο χρήσης του ΤΡ). θα το κάνω το βράδυ και θα σας έχω σύντομα απάντηση.

και προφανώς, αφότου ολοκληρώσω αυτή τη σύνδεση, στην συνέχεια, σεττάρω ξανά το καταγραφικό. Ερώτηση: Η ΙΡ του καταγραφικού να είναι κάπου ανάμεσα σε ρούτερ και access point ή δεν παίζει ρόλο?

Δεν παίζει ρόλο που θα είναι, αλλά σίγουρα να είναι έξω από το εύρος του DHCP Server.

π.χ. εύρος 192.168.1.50~192.168.1.254

ρουτερ: 192.168.1.1

AP: 192.168.1.10

Kαταγραφικό: 192.168.1.20

solonic
13-06-14, 00:32
ευχαριστω και πάλι. Σύντομα θα έχω νέα :)

- - - Updated - - -

Φίλε, sweet dreams, όποιος και νασαι, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. Όλα δούλεψαν ρολόι (εκτός από ένα θέμα δεν μπορώ να συνδεθώ στο κινητό με ip-domain αλλά μόνο μέσω hikdns server οπότε η ποιότητα πέφτει αρκετά). Αυτό όμως δεν είναι τίποτε. Ειλικρινά και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση και σωστή βοήθεια.

Φιλικά Γιώργος

sweet dreams
13-06-14, 00:37
ευχαριστω και πάλι. Σύντομα θα έχω νέα :)

- - - Updated - - -

Φίλε, sweet dreams, όποιος και νασαι, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. Όλα δούλεψαν ρολόι (εκτός από ένα θέμα δεν μπορώ να συνδεθώ στο κινητό με ip-domain αλλά μόνο μέσω hikdns server οπότε η ποιότητα πέφτει αρκετά). Αυτό όμως δεν είναι τίποτε. Ειλικρινά και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση και σωστή βοήθεια.

Φιλικά Γιώργος

Νάσαι καλά, χαίρομαι που βοήθησα. :oneup:

@ ADSLgr.com All rights reserved.