PDA

Επιστροφή στο Forum : Οι επιτυχίες, τα μετάλλια, και τα σχόλιά μας...

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7

zouzouni
19-08-04, 18:19
Αυτό που με ενόχλησε στο πρώτο σου ποστ ζουζούνι, είναι(1) ότι έσπευσες αμέσως να "εφεύρεις" το άλλοθι μιας απροκάλυπτα ωμής και ψυχρής συναλλαγής-μεταγραφής, κατά την άποψή μου, (2) για να κάνεις πιο ανεκτό το συναίσθημα - όχι (μόνο;) το δικό σου αλλά ενός ολόκληρου λαού - της "ντροπής" όταν ένας απόλυτα 100% ΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ κατακτά το χρυσό σε ένα αγώνισμα.
Και δε μιλάω μόνο για τον Ηλιάδη ( που άλλωστε δεν ήξερες την υπόθεση) αλλά και για τον Καχιασβίλι που (3) αμέσως έσπευσες να υπερασπιστείς την ελληνικότητα ΕΙΤΕ της καταγωγής ΕΙΤΕ της ψυχής του.

Γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι κι οι αθλητές είναι άνθρωποι, κι όπως για κάθε συνάνθρωπό μας, υπάρχουν πολλές πτυχές του χαρακτήρα κι της ζωής τους τις οποίες δεν γνωρίζουμε, κι δεν έχουμε το δικαίωμα να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα κι να κρίνουμε κι να κατακρίνουμε χωρίς να έχουμε την πλήρη εικόνα.

Συμφωνώ μαζί σου για τη συναισθηματική - κάποιες φορές- καθοδήγηση των ενεργειών των αθλητών.
Το θεωρώ ΟΜΩΣ αστείο και αφελές να (4)επιμένεις και να τονίζεις τα συναισθήματα συμπάθειας, σεβασμού , θαυμασμού που έχουν για τον ελληνικό πολιτισμό/αθλητισμό, τα οποία και τους ώθησαν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα και να μη λαμβάνεις υπόψη ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ.

Το δευτερο πράγμα που με ενόχλησε ( και που δεν το έκανες μόνο εσύ) είναι ότι αμέσως(5) έσπευσες να επιπλήξεις δασκαλίστικα όσους έκαναν κάποιο σχολιάκι για την ελληνικότητα του ηλιάδη ή του Κάχι ( ακόμα και αν δεν ήξερες τίποτα για την καταγωγή τους) και να παραδώσεις μαθήματα ιστορίας και μετακίνησης πληθυσμών ...

Τα παρακάτω είναι off-topic αλλά σχετικά με τα όσα έγραψε ο DrWho

..................(για λόγους συντομίας τα διέγραψα αφού άλλωστε υπάρχουν κι στο προηγούμενο post)

(6)Τα παραπάνω ΟΧΙ ΜΟΝΟ είναι off topic ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ με όσα έγραψα !!!
In fact είναι εντελώς άσχετα. (7)Μου μιλάς για το πώς πρέπει να αποκαλούνται οι Πόντιοι που προέρχονται από περιοχές της πρώην Σ.Ένωσης (8) λες και εγώ τον εφηύρα τον όρο... (9) Αν τον βρισκεις ανακριβή ή προσβλητικό , κυνηγα τους επίσημους φορείς που τον χρησιμοποιούν.
Στη συνέχεια μου μιλάς για τις κοινότητες των ελλήνων της Γεωργίας....!!! (10)
Και πάλι τι σχέση ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ με τον Ηλιάδη και τον Κάχι (που φέραμε σαν παράδειγμα).(11)
Μήπως κατάγονται από τις κοινότητες αυτές και δεν το ξέραμε;;;
'Η μήπως θα προτιμούσες να κατάγονται από αυτές βαθιά μέσα σου για να μειωθεί το αίσθημα ντροπής και ενοχής που λέγαμε :wink: (12)

Τα (1), (2), (3), (4), (5) είναι αυθαίρετα συμπεράσματα κι χαρακτηρισμοί για σκέψεις, νοοτροπίες κι αντιλήψεις τις οποίες μου προσάπτεις όταν όχι μόνο δεν υφίστανται καν, αλλά διαβάζοντας κάποιος τα όσα έχουμε γράψει κι οι 2 μπορεί να καταλάβει ότι είναι εκτός πραγματικότητας.

(1) Δεν έχω κανένα λόγο ή συμφέρον για να αναλώνομαι στην εφεύρεση άλλοθι για κανέναν κι για τίποτα.
(2) Το ίδιο ισχύει κι για τα περί συναισθημάτων που γράφεις.
(3) Δεν έσπευσα να υπερασπιστώ κανέναν.
(4) Δεν επέμενα να τονίζω τίποτε - απλά σου απαντούσα εκθέτοντας καλύτερα, διευκρινίζοντας μια άποψη.
(5) Για άλλη μια φορά παραφράζεις κι αλλοιώνεις τα γραφόμενά μου. Δεν επέπληξα κανέναν. Εξάφρασα την άποψή μου, με ευγενέστατο κι σαφέστατο τρόπο, χωρίς να προσβάλλω κανέναν.
(6) Εσύ στο προηγούμενο post σου έγραψες :

Αυτό τώρα πού κολλάει για τους γεωργιανούς και τους διωγμούς για την ελληνικότητα τους; Από πού και ως πού έχουν οι γεωργιανοί ελληνικό αίμα μέσα τους ( προσοχή ΟΧΙ οι ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΙ που ζουν στη Γεωργία !!! όπως θες να τα παρουσιάζεις) ; Αν είναι έτσι να κατεβαίνουμε με κοινή σημαία στους αγώνες.
Εκτός αν θες να το πάμε στο Μ.Αλέξανδρο οπότε και όλος ο τότε γνωστός κόσμος έχει και ελληνική καταγωγή...
Σ'αυτά αναφέρθηκα κι εγώ με τις διευκρινήσεις που έδωσα.
(7) Δεν μίλησα σ'εσένα μόνο για σένα. Μίλησα με αφορμή τα όσα έγραψες για ΟΛΟΥΣ μας, κι μίλησα κι για τον εαυτό μου.
(8) Δεν σε κατηγόρησα για κάτι τέτοιο. Με αφορμή αυτό που έγραψες έκανα μια επισήμανση.
(9) Το κάνω ήδη όπως κι με τους ανθρώπους που μιλάω όταν αναφερθούν σε κάτι τέτοιο.
(10) Διευκρίνησα κάτι σχετικά με το δικό σου σχόλιο, κατά πόσο μπερδεύω τους Γεωργιανούς με του Ρωσοπόντιους.
(11) Δεν αναφέρθηκα σε κάτι τέτοιο, ούτε από τα γραφόμενά μου έγινε προσπάθεια τέτοιας σύνδεσης. Για άλλη μια φορά βγάζεις λάθος συμπέρασμα, χωρίς να έχεις στοιχεία.
(12) Για τελευταία φορά σου θυμίζω ότι βγάζεις αυθαίρετα κι λανθασμένα συμπεράσματα, κι καλό είναι να σταματήσεις να θεωρείς ότι τα γραφόμενά μου υποννοούν κάτι άλλο από αυτό που εκφράζουν. Ή μήπως άυτό θέλεις να πιστεύεις απλώς για να υπάρχει συζήτηση? :wink:

lazar
19-08-04, 18:27
Αυτό που με ενόχλησε στο πρώτο σου ποστ ζουζούνι, είναι ότι έσπευσες αμέσως να "εφεύρεις" το άλλοθι μιας απροκάλυπτα ωμής και ψυχρής συναλλαγής-μεταγραφής, κατά την άποψή μου, για να κάνεις πιο ανεκτό το συναίσθημα - όχι (μόνο;) το δικό σου αλλά ενός ολόκληρου λαού - της "ντροπής" όταν ένας απόλυτα 100% ΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ κατακτά το χρυσό σε ένα αγώνισμα.

Εγώ, DrWho, κατάλαβα ότι εσύ είσαι εκείνος που επηρεάζεται από το συναίσθημα του και όχι η zouzouni. Το δικό σου συναίσθημα ονομάζεται "ντροπή". Αυτό έγραψες παραπάνω.

Σίγουρα όμως αισθάνομαι λιγότερο περήφανος από π.χ το μετάλλιο του Μουρούτσου η του Ταμπάκου. Στην τελικη αυτοί οι αθλητές είναι τα προιόντα του ελληνικού αθλητισμού. Σωστα;

Και για να δεις ότι η απόλυτη στάση που τηρείς είναι λάθος θα σου πω το εξής. Τον Χρήστο Παπανικολάου τον γνωρίζεις; Πρώην επικοντιστής, παγκόσμιος ρέκορντμαν και 4ος στους Ολυμπιακούς του Μεξικό το 1968. Ακόμα λέει, όπου βρει, ότι ο 3ος ήταν ντοπαρισμένος, γιατί πέρασε κατά 40 εκατοστά το μέχρι τότε ρεκόρ του, πράγμα που πέτυχε και ο ίδιος, αλλά ... τέλος πάντων.

Ο Παπανικολάου λοιπόν, προπονείτο για χρόνια στις ΗΠΑ. Όσο βρισκόταν στην Ελλάδα, πήδαγε 4.80, όπως και οι υπόλοιποι έλληνες συναθλητές του. Μόλις βρέθηκε στις ΗΠΑ, έκανε 5.40 στο Μεξικό και 5.49 δύο χρόνια αργότερα, που ήταν για τότε παγκόσμιο ρεκόρ.

Πού είναι η συμβολή του ελληνικού αθλητισμού εδώ κατά τη γνώμη σου; Στο βιολογικό σπέρμα; Ο γερμανός Μπάουμαν μια ζωή προπονείτο στην Κένυα. Είναι γερμανός; Φυσικά. Χωρίς Κένυα όμως, δεν θα έκανε τίποτα, αφού εκεί βρίσκεται το καλύτερο προπονητικό κέντρο του κόσμου για δρόμους μεγάλων αποστάσεων, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει κτιστεί με γερμανικά χρήματα.

Γι' αυτό σου λέω, είναι πιο περίπλοκο απ' όσο φαντάζεσαι. :wink:

DrWho
19-08-04, 19:35
Επειδή θα με βγάλεις τρελλό, ζουζούνι
Ο lazar είπε

Παράθεση:

Τελικά ,ο Ηλιάδης είναι υιοθετημένος !!! Είναι 100% Γεωργιανός ,δεν είναι Ρωσοπόντιος !!!

Κάτι σαν τον Κάχι δηλαδή. Βέβαια, γι' αυτόν είχαν πει ότι η γιαγιά ή προγιαγιά του ήταν ελληνίδα, αλλά ποιός τους πίστεψε. :lol: :lol:

Εσύ ακριβώς από κάτω απάντησες

lazar Ακόμη κι αν η γιαγιά ή η προγιαγιά του Κάχι κι του Ηλιάδη δεν είναι Ελληνίδα, από την στιγμή που αυτά τα άτομα δέχονται να λάβουν την Ελληνική υπηκοότητα κι την τιμούν με τέτοιο τρόπο, γιατί να τους αμφισβητούμε το πόσο Έλληνες νιώθουν?
Το βρίσκω μάλλον προσβλητικό για ανθρώπους που οι γονείς κι οι παππούδες τους στις περιοχές αυτές υπέστησαν άγριους διωγμούς που αποσκοπούσαν στην εξόντοσή τους, ακριβώς γιατί είχαν Ελληνικό αίμα μέσα τους, κι διατηρούσαν κι ήταν υπερήφανοι για την Ελληνική τους καταγωγή, όταν ακούω ή διαβάζω τέτοια σχόλια

Πού ακριβώς κάνω λάθος ;;;
1. Εφεύρίσκεις άλλοθι για ένα απόλυτα 100% μη έλληνα αθλητή με το να δέχεσαι ή να ΕΠΙΝΟΕΙΣ ότι αισθάνεται έλληνας , μόνο και μόνο επειδή - από συμφέρον - δέχεται να αγωνιστεί με τα χρώματα άλλης χώρας.
2. Όμοίως και το (2), λες και αν δεν αισθάνεται έλληνας π.χ ο Κάχι και αγωνίζεται για την πάρτη του ή για την οικογένεια του είναι κατακριτέο.
3. Φυσικά και έσπευσες να τον υπερασπιστείς! ( τι είναι το " ακόμα κι αν η γιαγία του δεν είναι ελληνίδα ....)!
4. Επανειλημμένα έφερες στην κουβέντα ότι το κίνητρο για να "μεταγραφούν" αθλητές σε ξένες χώρες π.χ Κάχι ή σουλειμάνογλου είναι ο σεβασμός και ο θαυμασμός για τη χώρα που μεταγράφονται. Πράγμα που θεωρώ αφελές. Πού ειναι το κακό σε αυτό ;
5. Όσο για το (5)και το αν έκανες δασκαλίστικες επιπλήξεις απλά σε παραπέμπω σε αυτό που έκανα quote.

Tα υπόλοιπα σημεία (6) έως (10) απλά ανήκουν στο όλο δασκαλίστικο - σας επαναφέρω στην τάξη- ύφος , παρόλο που καμία σχέση δεν έχουν με τους δύο αθλητές αλλά ούτε με τα επιχειρήματα που ανέπτυξα στο πρώτο ποστ.

Τέλος και ακόμα πιο σημαντικό !!!Ο ΝICKEAGLE έγραψε

Ακόμα καλύτερα για μας ,που διάλεξε την Ελληνική σημαία ,από τη σημαία της Τουρκίας ή οποιουδήποτε άλλου κράτους από την στιγμή που αποφάσισε να φύγει από την Γεωργία .

1. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι ένα 17χρονο παιδί διάλεξε τη χώρα ( λες και έχει τη γνώση ή τα κριτήρια) την οποία θα εκπροσωπήσει στους Ο.Α; Τι σε κάνει να αποκλείες το γεγονός ότι οι "γάτοι" της ομοσπονδίας βλ. Ηλιάδη "πατέρα" τον είχαν βολιδοσκοπήσει από πιτσιρικά και ΠΡΙΝ κλείσει τα 18 κάναν τη κίνησή ΜΑΤ;
2. Ακόμα και να επέλεξε ο ίδιος τη χώρα - πράγμα απιθανο έως αδύνατο- από μια γκάμα χωρών που είχε στη διάθεσή του ( ίσα ίσα που κρατιέμαι από τα γέλια) , τι σε κάνει να νομίζεις ότι δεν το έκανε επειδή
α) έψαχνε για μια καλύτερη τύχη( φυσικά και δεν τον κατακρίνω για αυτο, ίσα ίσα )
β) οικονομικό συμφέρον καθώς δίνουμε σαν χώρα τα κέρατά μας στους ολυμπιονίκες -->ισόβια αποκατάσταση ( πάλι δεν τον κατηγορώ)
γ) οι "γάτοι" εδώ εκμεταλλέυθηκαν την εξαθλιώση των αθλητών στις χώρες της πρώην Σ.Ένωσης και αποφάσισαν να "φάνε" χοντρά !

Όμολογώ ότι δεν καταλάβαίνω γιατί πρέπει να είμαι περήφανος που ο αθλητής κατέληξε στην ελλάδα και όχι στην τουρκία όπως φέρνεις σαν παράδειγμα....λες και είμαστε σε ανταγωνισμό ποιός θα μαζεψει τα πιο πολλά μετάλλια.
Εκτός αν είμαστε, οπότε ΟΚ. Απλά στερούμαστε σοβαρότητας...

Όσο για το αν αισθανομαι "ντροπή" ή ΄όχι lazar , άσε την ψυχανάλυση για τους ειδικούς... :wink: ( καμία κακή πρόθεση)
Δεν είμαι εγώ αυτός που υποστηρίζει ότι
α) το παιδί αισθάνεται έλληνας και η ψυχή του ανήκει στην ελλάδα
β) ανήκει στην ελληνική κοινότητα των γεωργιανών ή οι προ προ προ πάπποι του ήταν πόντιοι. ( ούτε η zouzouni ο υποστήριξε)
γ) και μόνο το γεγονός ότι τον έχουμε στην ομάδα μας δείχνει ότι μας προτίμησε , άρα και μας αγαπάει.

Γενικότερα ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ για δικαιολογίες.
Είναι ένα πολύ καλό ταλέντο, ένας κορυφαίος γεωργιανός αθλητής ( όπως και ο Κάχι) τον οποίο προσλάβαμε, νοικιάσαμε ,αγοράσαμε για να αυξήσουμε κατά ένα τα μετάλλια μας.
Δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι.
Τώρα για το πού είναι η καρδιά του, αν αισθάνεται γεωργιανός ή έλληνας και άλλα τέτοια , ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΓΙΖΩ !
I can live with reality .
Can you?

Επιπλέον lazar δε βλέπω πού είμαι απόλυτος ! Θεωρέις πως στη συνείδηση των ελλήνων έχει την ίδια αξία το μετάλλιο π.χ του Κεντέρη με αυτό της Μανιάνι ;
( σε αυτό χρειάζομαι απάντηση).

Αν η απάντησή σου είναι όχι , θεωρείς πως ΚΑΚΩΣ δεν τα αντιμετωπίζει τα μετάλλια ο ελληνικός λαός με τον ίδιο τρόπο;
Ωραία μου απαριθμείς ένα σωρό παραδείγματα αθλητών που προπονούνταν εκτός της χώρας τους.
Σύμφωνοι, ίσως να ΜΗΝ είναι τελικά το "ποιανού αθλητισμου προιόν είναι ο τάδε αθλητής " για να αισθάνεσαι περήφανος ή όχι.
Τελικά ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ αυτό που θα σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανος στην κατάκτηση ενός μεταλλιου κατά την άποψή σου;
1) Η σημαία με την οποία αγωνίζεται ο κάθε αθλητής;
Θα πιστεύεις το ίδιο αν π.χ αγοράσουμε κάμποσους αιθίοπες ή ζαϊρινούς 18άρηδες και τους βάλουμε να μας φέρουν μετάλλια ή αν πάρουμε τον Κιπκετερ number 2;
2) Η ίδια η αξία του αθλητή ; Τότε αν είναι έτσι, τι τις θέλουμε τις σημαίες στους Ο.Α και δεν αγωνίζεται ο κάθε αθλητής για την πάρτη του; Eγώ δεν έχω πάντως πρόβλημα να χειροκροτώ σπουδαίους αθλητές είτε είναι τούρκοι είτε κογκολέζοι.
3) Η υπαρκτή ελληνική καταγωγή και επομένως το γεν. υλικο ( το σπέρμα όπως λες εσύ);
4) Σε ποιά χώρα ο αθλητής προπονείται και ποιας χώρας τις υποδομές και τους μηχανισμούς χρησιμοποιεί;
5) Ποιά γλώσσα και πόσο καλά τη μιλάει;

Φιλικα

lazar
19-08-04, 19:49
Όσο για το αν αισθανομαι "ντροπή" ή ΄όχι lazar , άσε την ψυχανάλυση για τους ειδικούς...

Μα είμαι ειδικός... :shock:

Πού ακριβώς κάνω λάθος ;;;
1. Εφεύρεις άλλοθι για ένα απόλυτα 100% μη έλληνα αθλητή με το να δέχεσαιή να ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙΣ ότι αισθάνεται έλληνας , μόνο και μόνο επειδή - από συμφέρον - δέχεται να αγωνιστεί με τα χρώματα άλλης χώρας.

Πώς το ξέρεις ότι το κάνει από συμφέρον; Να ένα λάθος που κάνεις.

zouzouni
19-08-04, 19:58
DrWho
Έχω απαντήσει& εξηγήσει ήδη σε προηγούμενα posts, ότι βγάζεις λάθος συμπεράσματα, κι βλέπεις υποννοούμενα κι υποβόσκουσες αντιλήψεις, νοοτροπίες κι αισθήματα που δεν υπάρχουν στα γραφόμενά μου.
Τόσο για αυτό όσο κι για το ποιός από τους 2 μας έχει δασκαλίστικο ύφος, ας μας κρίνουν τα υπόλοιπα μέλη με βάση τα όσα έχουμε γράψει τόσο εδώ όσο κι στο παρελθόν.
Επειδή θεωρώ ότι δεν είναι δυνατός ο διάλογος μεταξύ μας, εγώ σταματώ εδώ.

DrWho
19-08-04, 20:00
Μα είμαι ειδικός...

So am i ...ή τουλαχιστον φιλοδοξώ να γίνω !!! Κοίτα να δέις γκαντεμια στον Νευρ- Ψυχι έπεσα.

Πώς το ξέρεις ότι το κάνει από συμφέρον; Να ένα λάθος που κάνεις.

Χρησιμοποιώ τη λογική. Να ένα λάθος που κάνετε όλοι οι υπόλοιποι.

Κάνε έναν κόπο και απάντα σε όσα ερωτήματα έθεσα στο τελ. edit του από πάνω μηνύματος...
:lol: :lol:

lazar
19-08-04, 20:13
Επιπλέον lazar δε βλέπω πού είμαι απόλυτος ! Θεωρέις πως στη συνείδηση των ελλήνων έχει την ίδια αξία το μετάλλιο π.χ του Κεντέρη με αυτό της Μανιάνι ;
( σε αυτό χρειάζομαι απάντηση).

Αν η απάντησή σου είναι όχι , θεωρείς πως ΚΑΚΩΣ δεν τα αντιμετωπίζει τα μετάλλια ο ελληνικός λαός με τον ίδιο τρόπο;
Ωραία μου απαριθμείς ένα σωρό παραδείγματα αθλητών που προπονούνταν εκτός της χώρας τους.
Σύμφωνοι, ίσως να ΜΗΝ είναι τελικά το "ποιανού αθλητισμου προιόν είναι ο τάδε αθλητής " για να αισθάνεσαι περήφανος ή όχι.
Τελικά ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ αυτό που θα σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανος στην κατάκτηση ενός μεταλλιου κατά την άποψή σου;
1) Η σημαία με την οποία αγωνίζεται ο κάθε αθλητής;
Θα πιστεύεις το ίδιο αν π.χ αγοράσουμε κάμποσους αιθίοπες ή ζαϊρινούς 18άρηδες και τους βάλουμε να μας φέρουν μετάλλια ή αν πάρουμε τον Κιπκετερ number 2;
2) Η ίδια η αξία του αθλητή ; Τότε αν είναι έτσι, τι τις θέλουμε τις σημαίες στους Ο.Α και δεν αγωνίζεται ο κάθε αθλητής για την πάρτη του; Eγώ δεν έχω πάντως πρόβλημα να χειροκροτώ σπουδαίους αθλητές είτε είναι τούρκοι είτε κογκολέζοι.
3) Η υπαρκτή ελληνική καταγωγή και επομένως το γεν. υλικο ( το σπέρμα όπως λες εσύ);
4) Σε ποιά χώρα ο αθλητής προπονείται και ποιας χώρας τις υποδομές και τους μηχανισμούς χρησιμοποιεί;
5) Ποιά γλώσσα και πόσο καλά τη μιλάει;

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα, περισσότερο πολιτικό κατά τη γνώμη μου και λιγότερο αθλητικό.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Εν πρώτοις, η απάντηση μου στο αρχικό σου ερώτημα είναι "υποθέτω ναι". Μάλλον, πρέπει, εικάζω ότι ο Κεντέρης έδωσε μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο. Γι' αυτό υπάρχουν αθλητικοί λόγοι. Είναι χρυσό Ολυμπιακών Αγώνων σε δρόμο και μάλιστα ταχύτητας. Παρόμοιο με της Πατουλίδου, αλλά ακόμη καλύτερο για δύο λόγους. Είναι στα 200μ, κούρσα πιο συμπαθή/δημοφιλή - αν ήταν στα 100μ. θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη η χαρά/δόξα και δεύτερον το πήρε άντρας. Οι έλληνες δεν φημίζονται για την φεμινιστική τους στάση ζωής (άλλο θέμα, ας μην το αναπτύξουμε εδώ κι αυτό).

Η περηφάνεια είναι το πολιτικό μέρος. Η Ελλάδα, μικρή χώρα, πονεμένη ιστορία τα τελευταία χρόνια, μετανάστες, αίσθημα μειονεξίας και έλλειψης απέναντι στους άλλους λαούς. Δες πόσο κορδώνονται τα κανάλια στις μέρες μας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στην κοιτίδα τους, ενώ όλοι μας ξέρουμε ότι απέχουμε πολλοί από το να δημιουργούμε πολιτισμό όπως έκαναν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

Για να μην το πάω μακρυά, το 2 που γράφεις με απασχολεί και εμένα. "Τι τις θέλουμε τις σημαίες;" Τίποτα! Για να κάνουμε πιό ενδιαφέροντα τα πράγματα για τον κόσμο. Δες τους αμερικανούς σπρίντερ, οι οποίοι κερδίζουν 4Χ100 (όταν δεν τους πέσει η σκυτάλη) και δείχνουν το USA με περηφάνεια, τη στιγμή που ανήκουν στη μαύρη φυλή, η οποία ακόμη κυνηγιέται, έστω όχι τόσο άμεσα, στη χώρα τους.

Με πιάνεις;

lazar
19-08-04, 20:18
So am i ...ή τουλαχιστον φιλοδοξώ να γίνω !!! Κοίτα να δέις γκαντεμια στον Νευρ- Ψυχι έπεσα.

Όχι βέβαια. Έχω ασχοληθεί όμως τόσο πολύ που θα μπορούσα να είμαι.

Δύσκολο πράγμα πάντως. Έχεις δρόμο, αλλά καλή επιλογή.

Νικαετός
19-08-04, 20:53
Dr who , δεν με απασχολεί αν είναι Γεωργιανός, Κινέζος, Τούρκος Αιγύπτιος ή ότι άλλο θέλει. Εγώ είπα πως είναι πολύ μεγάλος αθλητής ,ταλέντο και πως αν συνεχίσει έτσι (που θα συνεχίσει ) θα αφήσει εποχή στο άθλημα.

Επειδή φαίνεται πως μας αρέσει να διαβάζουμε μόνο ότι θέλουμε ,για να υποστηρίξουμε την άποψή μας ,εγώ επαναλαμβάνω για και εγώ δεν ξέρω ποσοστή φορά πως πρέπει να αφήσουμε την γκρίνια και την μιζέρια μας και να χαρούμε τους αγώνες .

Τα αθλήματα είναι κατεξοχήν ατομικά , ο κάθε αθλητής αγωνίζεται πρώτα για τον εαυτό του, δικός του είναι ο αγώνας , ούτε δικός μου ούτε δικός σου.

Δεν είδα κανένα Δανό να διαμαρτύρεται για τον Κίπτετερ ,ούτε κανένα γάλλο για τους από τις κτήσεις και αποικίες προερχόμενους ,ούτε και εσένα να αποκαλείς τον παίκτη του Ολυμπιακού μη Γάλλο .

Έχω δει Σουηδούς ...σκούρους, Σλοβένες ...μαύρες κοκ. Δεν με ενοχλεί που βλέπω έναν Γεωργιανό -Αλβανό - κινέζο ή ότι άλλο θέλει να αγωνίζεται με την Ελληνική σημαία , από τη στιγμή που οι νόμοι και οι κανονισμοί του δίνουν αυτό το δικαίωμα !

Α παρεπιπτόντως , η Νέρυ Νιαγκουάρα είναι 6η στον τελικό . Συγχαρητήρια . Και σαφώς πολλά συγχαρητήρια στο δίδυμο της Ελληνικής ιστιοπλοΐας .

lazar
19-08-04, 20:56
Α παρεπιπτόντως , η Νέρυ Νιαγκουάρα είναι 6η στον τελικό . Συγχαρητήρια . Και σαφώς πολλά συγχαρητήρια στο δίδυμο της Ελληνικής ιστιοπλοΐας .

Και ελληνίδα κάργα έτσι! Και μαύρη κάργα! Έτσι είναι η Ελλάδα, αλλάζει. Και πολύ συμπαθής. Άντε να πάει καλά και αύριο στα 50μ.

DrWho
19-08-04, 21:20
Δεν με ενοχλεί που βλέπω έναν Γεωργιανό -Αλβανό - κινέζο ή ότι άλλο θέλει να αγωνίζεται με την Ελληνική σημαία , από τη στιγμή που οι νόμοι και οι κανονισμοί του δίνουν αυτό το δικαίωμα !

Ούτε εμένα !!!
Αυτό υποστηρίζω τόση ώρα. Αν και δεν είναι οι νόμοι ή οι κανονισμοί αυτοί που το επιτρέπουν αλλά τα ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

Φυσικά και είναι σπουδαίος αθλητης όπως σπουδαίος αθλητής ήταν και ο Σουλειμάνονγλου ή ο Κιπκετερ. Είπε κανείς το αντίθετο ; Είναι τόσο αυτονόητο που πραγματικά είναι περιττό να το επαναλαμβάνεις.

Αυτό που με ενοχλέι είναι :

1) Η προσπάθεια ( εσκεμμένη και μη, οργανωμένη ή μη ) να περαστεί ότι ο τάδε και ο δείνα είναι έλληνας , έχει ελληνική καταγωγή κατά το 1/16 ή 1/32 , έχει χρυσόψαρο ελληνικό, έχει ελληνική ψυχή ( λες κι οι ψυχές έχουν εθνικότητα) , νιώθει έλληνας, από ΟΛΕΣ τις άλλες χώρες ΜΑΣ προτιμά και άλλα τέτοια παραμύθια.
Και μη μου πέις ότι τέτοια επιχείρηματα τα βγάζω από τα μυαλό μου!!! Διατυπώθηκαν στο πιο πάνω θρεντ.

Και όλα αυτά μόνο και μόνο για να παρηγορηθεί η κοινή γνώμη με τη δικαιολογία ότι "ένα από τα παιδιά μας πήρε το χρυσό" γιατί η πραγματικότητα " ένας γεωργιανός αθλητής πήρε μετάλλιο με τη σημαία της χώρας μας " θα στοίχιζε πολύ ακριβά στη συνείδηση του έλληνα.

Το δεύτερο που με ενοχλεί - ίσως πιο πολύ- είναι
2)Η "απαίτηση" από τον οποιονδήποτε να είμαι περήφανος για το γεγονός ότι ο Κογκολέζος, Ιάπωνας, Γεωργιανός ή Αλβανός πήρε μετάλλιο με τα χρώματα της χώρας μου.
Καλόσκεφτείτε το και δείτε πόσο γελοίο είναι!!!
Ώραία πήρε μετάλλιο, συγχαρητήρια , μπράβο του!! Είναι σπουδαίος αθλητής.
Σε ποιο ακριβώς σημείο πρέπει να αισθανθώ περηφάνια ;
Στο ότι οι γάτοι της ομοσπονδίας μας τον άρπαξαν πιο πρώτα από την Τουρκία ας πούμε ( όπως διατύπωσες εσύ Nickeagle ) . Αν είναι να αισθάνομαι περήφανος για αυτό , σύμφωνοι.
Ας επαναπροσδιορίσουμε τότε το ρόλο των αθλητικών ομοσπονδιών και του αντίστοιχου υφυπουργείου στην ελλάδα και ποια είναι η λειτουργία τους.
Ας γίνουν κυνηγοί ταλέντων από χώρες της πρώην Σ.Ένωσης , Αφρικής κλτπ
Δεν έχω κανένα πρόβλημα ειλικρινά.

Zήτησα από τον lazar να μου πει με βάσει ποιά χαρακτηριστικά του αθλητή , θα αισθανοταν περήφανος ή όχι για ένα μετάλλιο.
Αν δε βαριέσαι απάντησε κι εσυ Νικ. Αν δε σε καλύπτει κάποια από τις εναλλάκτικές πρόσθεσε τη δικιά σου.

Προς lazar
Στο πρώτο μου ερώτημα , ( περί Μανιάνι και Κεντέρη) ξεγλίστρησες λες και ήσουν κυβερνητικός εκπρόσωπος !!! Τι φεμινιστικά θέματα έφερες , τι θέματα αθλητικής φύσεως και κατά πόσο τα 200μ έχουν μεγαλύτερο πρεστίζ από τον ακοντισμο, τελικα το ΕΠΙΜΑΧΟ σημείο ΟΥΤΕ που το άγγιξες !!!
Οπότε ,αφού κάνεις το χαζό- σου ξαναθέτω την ερώτηση . Για ποιον είναι πιο περήφανοι οι έλληνες , για το χρυσό μετάλλιο της Μανιάνι ή για το ασημένιο μετάλλιο της δισκοβόλου μας.
Αν πεις για την Κελεσίδου , γιατί νομίζεις ότι έχει έτσι η κατάσταση; Συμφωνείς;

Και πάλι δεν μου είπες τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανος για έναν αθλητή που αγωνίζεται με τα χρώματα της χώρας σου.

Νικαετός
19-08-04, 21:32
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω πως ως Έλληνας νοιώθω περισσότερο περήφανος όταν ένας Έλληνας και όχι ελληνοποιημένος, κατακτά χρυσό μετάλλιο.

Δεν κρύβω όμως πως δακρύζω όταν ακούω τον ελληνικό εθνικό ύμνο άσχετα με το ποιος ή ποια κερδίζει το μετάλλιο.

Ξέρεις dr who, αυτό είναι κάτι που έρχεται αυθόρμητα δεν σκέφτομαι ποιος φοράει το μετάλλιο και από που κρατάει η σκούφια του !!!! Ακούω τον εθνικό ύμνο ? Δακρύζω . Τα σκυλιά του Παβλώφ τα ξέρεις ? Αυτό παθαίνω.

Σήμερα άσχετα αν πάρει ή όχι ο Βίκτωρας μετάλλιο, εγώ θα χαρώ για την προσπάθειά του και θα χειροκροτήσω τον νικητή ,όποιος και αν είναι.

Την ώρα που ο αθλητής αγωνίζεται είναι μόνος του ! Δεν υπάρχουν σημαίες ,ούτε πατρίδες . Όλα τα άλλα έρχονται μετά τη μάχη.

DrWho
19-08-04, 21:40
Δεν κρύβω όμως πως δακρύζω όταν ακούω τον ελληνικό εθνικό ύμνο άσχετα με το ποιος ή ποια κερδίζει το μετάλλιο.

Με βάσει αυτό - και παρόλο που προτιμάς φυσικά έναν ελληνα από έναν ελληνοποιημένο χρυσό ολυμπιονίκη - δε θα είχες κανένα πρόβλημα αν η ελληνική ομοσπονδία στίβου, υγρού στίβου, τζούντο κλτπ κλτπ σου έφερνε μια ντουζίνα από κενυατες, γεωργιανους, αζερμπαιστανους :roll: κτλπ για να "χτίσει" τη νέα γενιά ολυμπιονικών.

Αν σου εξασφάλιζα ότι θα ακούσεις τον εθνικό ύμνο 12 φορές , θα δεχόσουν να κάνεις τον "κινέζο" για το θέμα αυτό; Εξάλλου οι κανονισμοί και οι νόμοι ( ή έστω τα πραθυράκια τους )το επιτρέπουν. Θα φτιάχναμε και τα κατάλληλα χαρτιά και όλα ΟΚ ; Όλοι απογονοι του Κολοκοτρώνη, του Φερραίου και του Υψηλάντη θα βγάινανε τουλάχιστον στα χαρτιά...

Πάντως από εθνικούς ύμνους -αφού σου είναι εξαρτημένο αντανακλαστικό- θα χόρταινες.

lazar
19-08-04, 21:54
Προς lazar
Στο πρώτο μου ερώτημα , ( περί Μανιάνι και Κεντέρη) ξεγλίστρησες λες και ήσουν κυβερνητικός εκπρόσωπος !!! Τι φεμινιστικά θέματα έφερες , τι θέματα αθλητικής φύσεως και κατά πόσο τα 200μ έχουν μεγαλύτερο πρεστίζ από τον ακοντισμο, τελικα το ΕΠΙΜΑΧΟ σημείο ΟΥΤΕ που το άγγιξες !!!
Οπότε ,αφού κάνεις το χαζό- σου ξαναθέτω την ερώτηση . Για ποιον είναι πιο περήφανοι οι έλληνες , για το χρυσό μετάλλιο της Μανιάνι ή για το ασημένιο μετάλλιο της δισκοβόλου μας.
Αν πεις για την Κελεσίδου , γιατί νομίζεις ότι έχει έτσι η κατάσταση; Συμφωνείς;

Και πάλι δεν μου είπες τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανος για έναν αθλητή που αγωνίζεται με τα χρώματα της χώρας σου.

1) Δεν ξεγλίστρησα, αλλά εσύ επιμένεις να δουν όλοι οι υπόλοιποι το θέμα, όπως εσύ περιμένεις να το δουν.
2) Δεν κάνω το χαζό και δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι προσβλητικός. Κανείς δεν προσπαθεί να σου ξεγλιστρήσει, ούτε αποφεύγει τις ερωτήσεις σου, γιατί πολύ απλά δεν στρίμωξες κανέναν (who you think you are, anyway).
3) Δεν ξέρω για ποιόν είναι πιό περήφανοι οι έλληνες. Εσύ το ξέρεις; Αν ναι, με ποιόν τρόπο το έμαθες;
4) Μπερδεύεις το "περήφανος" με το "χαίρομαι". Προσωπικά δεν νοιώθω περήφανος επειδή ένας έλληνας κέρδισε σε ένα αγώνισμα και γιατί θα έπρεπε άλλωστε; Σημαίνει ότι οι έλληνες είναι πιο δυνατοί επειδή κάποιος έλληνας κέρδισε το χρυσό στην πάλη; Μάλλον όχι. Μα ακόμα κι έτσι να είναι δεν μου λέει τίποτα ποιά φυλή είναι πιό δυνατή.
Χαίρομαι όμως, γιατί τον νοιώθω δικό μου άνθρωπο και τον βλέπω στις συνεντεύξεις στη συνέχεια και γενικώς είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός το οποίο ζω, επειδή είμαι στην Ελλάδα. That's all.

Προσπάθησε λοιπόν να καταλάβεις τι σου λέω, ώστε να μην λέμε τα ίδια. Εσύ τι προσπαθείς να αποδείξεις; Ότι καλύτερα οι έλληνες ολυμπιονίκες να είναι γηγενείς; Και τι έγινε αν έχουμε και έναν εκ μεταγραφής; Έστω ότι δεν χαίρονται τόσο πολύ οι έλληνες όπως μάλλον υποστηρίζεις. So what?

Φιλικά.

lazar
19-08-04, 22:01
Και όλα αυτά μόνο και μόνο για να παρηγορηθεί η κοινή γνώμη με τη δικαιολογία ότι "ένα από τα παιδιά μας πήρε το χρυσό" γιατί η πραγματικότητα " ένας γεωργιανός αθλητής πήρε μετάλλιο με τη σημαία της χώρας μας " θα στοίχιζε πολύ ακριβά στη συνείδηση του έλληνα.

Πώς καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα, DrWho; Το καταλαβαίνεις ότι είναι εντελώς αυθαίρετο, επειδή ίσως ταιριάζει σε μια γενικότερη κοσμοθεωρία που έχεις αναπτύξει γι' αυτόν τον τόπο;

Πρόσεξε, η κοσμοθεωρία, μπορεί να μην είναι λάθος. Το να προσπαθείς να εντάξεις κάθε τι σε αυτήν είναι η λάθος κίνηση. Ακριβώς η ίδια λειτουργία με εκείνον που βλέπει παντού κυνηγούς της Ελλάδος, επειδή εν γένει η χώρα αυτή ανήκει στις μη ισχυρές.

Ειλικρινά, εύχομαι να το λάβεις υπ'όψη σου αυτό που σου λέω.

Νικαετός
19-08-04, 22:03
Δεν διαβάζεις αυτά που γράφω !!! Η δεν θέλεις να τα καταλάβεις !! Καλώς ή κακώς αυτό που λες δεν γίνεται!!
Υπάρχει ένα ποσοστό ελληνοποιημένων αθλητών ,όχι μεγαλύτερο από αυτό κρατών με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από τον δικό μας .

Εγώ θα σου απαντήσω διαφορετικά λοιπόν . Ξέρεις πόσες δεσποινίδες ρίχνουν το ακόντιο μετά τις επιτυχίες της Μανιάνι? Πόσα ελληνόπουλα "ορίτζιναλ" γράφονται καθημερινά στους συλλόγους και αθλούνται ? Ξέρεις τι όφελος θα έχει αυτό για τη νεολαία μας ? Είναι καλό αυτό για τον αθλητισμό μας ? Για να σε καμαρώσω τσολιά μου (με την καλή έννοια!!)!!

Και επαναλαμβάνω , πίσω από κάθε αθλητή με ενδιαφέρει η προσωπική του ιστορία ,ο αγώνας του , οι δυσκολίες που αντιμετώπισε για να φτάσει εκεί που έφτασε !!!!

Τα παλικάρια των καταδύσεων πήραν προσωπικό δάνειο για να αντιμετωπίσουν έξοδά τους . Εσύ ένοιωσες περήφανος (ή όχι) επειδή ήταν έλληνες ! Εγώ πάλι ένοιωσα περήφανους γιαυτούς !! Το ότι ήταν έλληνες ήταν καλό για τη χώρα μας. Αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το κυρίαρχο για μένα.

Το ότι ο Κάχι αγωνίζεται για την Ελλάδα , είναι τιμή για την χώρα μας ή όχι ?
Μη μου πεις πως το κάνει για το χρήμα , σε άλλες χώρες θα έπαιρνε τα τριπλάσια .Δεν εξετάζω γιατί το κάνει , ρωτώ ευθέως : Ποιος πιστεύεις πως είναι περισσότερο "κερδισμένος" ο Κάχι ή η Ελλάδα?

Προσωπική μου άποψη ? Σε τεράστιο βαθμό η Ελλάδα !!! Αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς δικαίωμά σου !

Προσωπικά πάντως , πολύ θα ήθελα. αν είχα γιο να είχε τον Κάχι ως πρότυπο και όχι τον Τσαλίκη ή τον κάθε Τσαλίκη !!( Ή όποιον άλλο σερβίρουν στη νεολαία μας τα ΜΜΕ και η κοινωνία μας !!)

DrWho
19-08-04, 22:48
Κοίτα να δεις που θα με βγάλουν και εθνικιστή και υπερμαχο της ελληνικής καθαρότητας των αθλητών μας !!!
Και μετά λέτε ότι εγώ δεν καταλαβαίνω ... :?
Κοιτάξτε στο ποστ μου που εξηγώ ποια δύο πράγματα με ενοχλούν στο όλο θέμα περί ελληνοποιήσεων.
Συμφωνείτε ; Eχει καλώς.
Δε συμφωνείτε ; Πείτε μου γιατί.
Πολύ απλά τα πράγματα.

lazar
Φυσικά και ξεγλίστρησες και όταν μίλησα για το " ότι κάνεις το χαζό" φυσικά και ΔΕΝ το είπα με προσβλητικό τρόπο.
Όταν σε ρωτάω για το ποιο μετάλλιο πιστεύεις το έχει πιο ψηλά στη συνείδησή του ο ελληνικός λαός , του Κεντέρη ή της Μανιάνι, κι εσύ κάθεσαι και μου αναλύεις ποιο από τα δύο αγωνίσματα έιναι πιο πρεστιζάτο ή αν στην ελλάδα αντιμετωπίζουμε τις επιτυχίες των αντρών ή των γυναικών με τον ίδιο τρόπο, εεεε τότε κάνεις το χαζό. Τελεία και πάυλα. Πόσο μάλλον όταν είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ το θέμα για το οποίο μιλάμε από τα προηγούμενα ποστς. Κι εσύ μου το γυρίζεις στο εγκυκλοπαιδικό!

Σε ρώτησα για τη γνώμη του ελληνικού λαου ή τελος πάντων για την είκόνα που έχεις για τη γνώμη του. Όπως έχουμε όλοι μας.
Επειδή λοιπόν θα σπεύσεις να με ρωτήσεις " γιατι ρε... ( sic) εσύ από πού την ξέρεις την άποψη που έχει ο λαός για τα 2 μετάλλια; " εγώ απλά θα σου παραθέσω το χειροκρότημα που έλαβε ο καθένας τους στην υποδοχή στο Καλλιμάραμαρο, τις απόψεις που εκφράζονται γύρω μου , των φίλων μου , των γνωστών μου, του κύκλου μου , των ΜΜΕ, τη στάση των ανθρώπων όπως τη λαμβάνω εγώ κτλπ.

Απο τα παραπάνω λοιπόν θεωρώ πως στη συνείδησή του ο ελλ. λαός έχει ( είχε) πιο πάνω το μετάλλιο του Κεντέρη ή της Θάνου ( ας είναι ασημένιο )ΠΟΛΥ απλά γιατι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ελληνικής καταγωγής του.
Εεε αν πέφτω πια και τόσο έξω , τι να σου πω. Ζω σε άλλο κόσμο .

Πώς καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα, DrWho; Το καταλαβαίνεις ότι είναι εντελώς αυθαίρετο, επειδή ίσως ταιριάζει σε μια γενικότερη κοσμοθεωρία που έχεις αναπτύξει γι' αυτόν τον τόπο;

Φυσικά και δεν είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα !!!
Και φυσικά δεν προσπαθώ να εντάξω κάθετι στη κοσμοθεωρία που συμπεραίνεις πως έχω. Εντάσσω αυτά που - ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- θεωρώ πως πρέπει να ενταχθουν.

Δηλαδή τι έχεις να πεις για το ότι μέχρι την αποκάλυψη της "υιοθεσίας" δήμαρχοι , κλητήρες , ομοσπονδίες, λύκεια, εφημερίδες είχαν "ψηστεί" να μιλάνε για το πόσο έλληνας είναι ο ηλιάδης. Και για το ότι είναι από 9 χρονών στην Ελλάδα !!! 'Η μήπως μπερδεύτηκαν ; ( ανάμεσα τους και ο δήμαρχος του αμύνταιου και ο "πατέρας" του)

Τι έχει να πεις για το γεγονός ότι συστηματικά "χτυπάμε" ταλέντα από χώρες όπως η Αλβανία και η Γεωργία ( αλλά και Καναδάς και Αυστραλία αν τους προλάβαίναμε πριν μας τους φάνε αυτοι !)
Γιατί ,πολύ απλά, για αθλητές από αυτές τις χώρες ΕΥΚΟΛΑ μπορούμε να εφέυρουμε έναν "έλληνα" πρόγονο ακριβώς γιατί υπήρχε και υπάρχει ελληνική παρουσία.

Τι έχεις να πεις για παραμύθια που μας έχουν ταίσει εδώ και χρόνια ( Τσακαλίδης, Μανιάνι, Καχιασβίλι, ο παλαιστής που πήρε μετάλλιο στο Σίδνει, Ηλιάδης πιο πρόσφατο ).

Ναι, είναι άποψή μου ότι η ελληνική γνώμη δεν αντέχει - όντας περήφανοι σαν λαός αλλά και μανιχαιστικοί σε μεγάλο βαθμο- την αλήθεια. Πόσο απέχει από την αλήθεια ή όχι αυτή η άποψή μου , μάλλον δεν μπορούμε οι δυο μας να το κρίνουμε.

Το ότι ο Κάχι αγωνίζεται για την Ελλάδα , είναι τιμή για την χώρα μας ή όχι ?

Πώς το ξέρεις ότι ήταν επιλογή του Κάχι και όχι "μαγκιά", "ταρζανιά" ή ό,τι άλλο θες από την ελληνική ομοσπονδία που τον καπάρωσε εγκαίρως ΑΛΛΑ και ΚΑΤΑΦΕΡΕ να φτιάξει τα απαραίτητα χαρτιά εκμεταλλευόμενοι παραθυράκια.( ενώ οι άλλοι π.χ Ελβετοί πώς θα δικαιολογούσαν την "ελβετικη" καταγωγή) Η ελληνική γραφειοκρατεία είναι "μανούλα" σε τέτοια θέματα και η κίνηση αυτή ανήκει σε μια ολόκληρη στρατηγική συγκομιδής μεταλλίων!

Γιατί εγώ πρέπει να αισθάνομαι περήφανος για αυτό.
Και άντε ο Κάχι έκατσε να έιναι πέρα από κορυφαίος αθλητής και άτομο με ΗΘΟΣ και αξιοπρέπεια. Μην μου πεις όμως ότι και αυτό το σχεδιάσαμε πριν τον προσλάβουμε/αγοράσουμε .
Οτι δηλ. θέλαμε έναν αθλητή πρότυπο για το γιο του έλληνα πολίτη !!!
Τώρα αν ΕΚΑΤΣΕ και είναι πρότυπο, ΚΑΛΩΣ , αλλά και πάλι πρότυπα υπάρχουν παντού αν έχεις τη διάθεση να ψάξεις. Ούτε όλοι οι αθλητές που ελληνοποιούμε θα είναι και πρότυπα !!!

Να δείς που θα με πείσεις ότι οι ελληνοποιήσεις είναι σχέδιο της ελληνική πολιτείας να εισάγει νεα γνήσια πρότυπα για τα ελληνόπουλα. :lol:

Και επαναλαμβάνω , πίσω από κάθε αθλητή με ενδιαφέρει η προσωπική του ιστορία ,ο αγώνας του , οι δυσκολίες που αντιμετώπισε για να φτάσει εκεί που έφτασε !!!!

Πίστεψέ με, εσένα ή εμένα μπορεί να σε νοιάζει αυτό αλλα όσους κινούν τα νήματα για να αποκτηθεί ένα επιπλέον "ελληνόπουλο"- μετάλλιο, οι προσωπικές ιστορίες και οι δυσκολίες είναι το τελευταίο πράγματ που σκέφτονται. Τώρα αν οι αθλητές που πήραμε έχουν ΟΛΟΙ περάσει δύσκολα, αυτο είναι απόλυτα λογικά μιας και "θεριζουμε" εξαθλιωμένες χώρες με άσχημες παραπαίουσες οικονομίες. Αν συνέβαινε το αντίθετο σιγά μην έφευγε η μανιάνι, ο κάχι ή ο ηλιάδης.

Αναφέρεσαι στο όφελος που αποκομίζει η Ελλάδα από τον Κάχι.
Ποιό είναι αυτό;
Το γεγονός ότι είναι σπουδαίος αθλητής και επίσης σπουδαίος άνθρωπος..;
Αν δεν ήταν το δεύτερο , θα έλεγες το ίδιο. Φυσικά και είναι τυχαίο ότι αποδείχτηκε σπουδαίος άνθρωπος.
Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι κάθαρμα με 4 ολυμπιακά μετάλλια.

Αξίζουν τα 3-4 ολυμπιακά μετάλλια ένα τέτοιο colpo grosso; Για μένα όχι.

lazar
19-08-04, 22:56
Όταν σε ρωτάω για το ποιο μετάλλιο πιστεύεις το έχει πιο ψηλά στη συνείδησή του ο ελληνικός λαός , του Κεντέρη ή της Μανιάνι, κι εσύ κάθεσαι και μου αναλύεις ποιο από τα δύο αγωνίσματα έιναι πιο πρεστιζάτο

Γιατί δεν παίζει ρόλο η δημοτικότητα ενός αθλήματος; Ίδια είναι οι ρίψεις με τους δρόμους; Δεν προχωρώ παρακάτω εάν δεν πάρεις θέση εδώ.

DrWho
19-08-04, 23:05
Συμφωνώ περί δημοτικότητας.
Για αυτό άλλωστε - αν και είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες το νόήμα της ΠΡΩΤΗΣ μου ερώτησης- σου ξαναδιατύπωσα την ερώτηση.
Αυτή τη φορά φέρνοντας παραδειγμα δυό ριπτριες από τις οποίες η μία μάλιστα πήρε ασημένιο !!!( ελπίζω να θυμάμαι καλά)
Τη κελεσίδου και τη μανιάνι.

Τολμώ να πω μάλιστα ότι το ακόντιο είναι πιο δημοφιλές από το δίσκο...!

lazar
19-08-04, 23:17
Εγώ νομίζω ότι η Μανιάνι είναι σαφώς πιο δημοφιλής. Άσε που είναι και πιο ωραία γκόμενα που μετράει και αυτό (αλλά εδώ ξέρω, θα μου πεις ότι στο γυρίζω στο σεξουαλικό για να θολώσω τα νερά...).

Βλέπεις που δεν είναι απόλυτα τα πράγματα; Μη μου πεις ότι πιστεύεις ότι οι έλληνες χαίρονται περισσότερο όταν κερδίζει η Τασούλα, απ' ότι η Μιρέλλα; ΔΕΝ το πιστεύω! Ακόμη κι από τη Βόγγολη που πηρε πέρυσι χρυσό στο παγκόσμιο, μπορώ να σου πω.

Η δισκοβολία έχει την αίγλη του αρχαίου αγωνίσματος. Βλ. και το άγαλμα έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Νικαετός
19-08-04, 23:23
Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι κάθαρμα με 4 ολυμπιακά μετάλλια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ !!!
:!: :!: :!:

Αναφέρεσαι στο όφελος που αποκομίζει η Ελλάδα από τον Κάχι.
Ποιό είναι αυτό;

Διαβάζεις αυτά που γράφω ? Αν όχι μην κάνω και τον κόπο δηλαδή !!!!

Μα τα χιλιάδες παιδιά που τρέχουν στα γυμναστήρια αγαπητέ , αυτό !

Δεν αναφέρομαι στους ελληνοποιημένους αθλητές , αλλά σε όλους τους αθλητές ! Σου είπα πως δεν με ενδιαφέρει πρωτίστως αν το μετάλλιο είναι ελληνικό ή όχι ! Με ενδιαφέρει ο ολυμπιονίκης πρώτα και μετά όλα τα άλλα . Αυτή είναι η διαφορά μας .

Ο λόγος είναι πολύ απλός και τον έχω ξαναγράψει , ήμουν αθλητής μέχρι τα 16 μου όταν έφτασα στο δίλημμα σπουδές ή αθλητισμός. Τελικά ήμουν αρκετά αδύναμος χαρακτήρας για να συνεχίσω αργότερα ...

Όλα τα άλλα , χώρες, ελληνοποιήσεις κλπ δεν με αγγίζουν , ή να το πω πιο απλά δεν με ενδιαφέρουν . Ο λόγος που ασχολούμαι είναι αυτός που ανέφερε ο Lazar , δηλαδή επειδή είναι έλληνας (ή ελληνοποιημένος) ζούμε στην ίδια χώρα και τον νοιώθω πιο οικείο .

lazar
19-08-04, 23:26
Τι έχει να πεις για το γεγονός ότι συστηματικά "χτυπάμε" ταλέντα από χώρες όπως η Αλβανία και η Γεωργία ( αλλά και Καναδάς και Αυστραλία αν τους προλάβαίναμε πριν μας τους φάνε αυτοι !)
Γιατί ,πολύ απλά, για αθλητές από αυτές τις χώρες ΕΥΚΟΛΑ μπορούμε να εφέυρουμε έναν "έλληνα" πρόγονο ακριβώς γιατί υπήρχε και υπάρχει ελληνική παρουσία.

Σ' αυτό είσαι τελείως λάθος. Επειδή σε αυτές τις χώρες έχουμε προσβάσεις. Τα "κονέ" που λέμε. Συν, βέβαια, το ότι είναι φτηνοί, καλοί και διαθέσιμοι.

edit: Το ότι είσαι λάθος φαίνεται και από το γεγονός ότι για να τον κάνουν έλληνα, αναγκάστηκε να τον υιοθετήσει ο Ηλιάδης. Δεν ελληνοποιούνται ευκολώτερα οι Γεωργιανοί, όπως βλέπεις (μετά μου λες ότι δεν βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα).

lazar
19-08-04, 23:32
Τι έχεις να πεις για παραμύθια που μας έχουν ταίσει εδώ και χρόνια ( Τσακαλίδης, Μανιάνι, Καχιασβίλι, ο παλαιστής που πήρε μετάλλιο στο Σίδνει, Ηλιάδης πιο πρόσφατο ).

Ναι, είναι άποψή μου ότι η ελληνική γνώμη δεν αντέχει - όντας περήφανοι σαν λαός αλλά και μανιχαιστικοί σε μεγάλο βαθμο- την αλήθεια. Πόσο απέχει από την αλήθεια ή όχι αυτή η άποψή μου , μάλλον δεν μπορούμε οι δυο μας να το κρίνουμε.

Καλά το περήφανος λαός άστο καλύτερα, ας μην το κάνουμε θέμα κι αυτό.

Τι κακό όμως να τα παίρνετε όλα προσωπικά. Δεν ταΐζουν εσένα κι εμένα παραμύθια. Στις παγκόσμιες ομοσπονδίες τα πλασάρουν. Τι περιμένεις δηλαδή, να βγουν επισήμως να πουν ότι είναι γεωργιανός και στη συνέχεια να προσκομίζουν χαρτιά στους αγώνες που να αποδεικνύουν την ελληνικότητα του, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει;

Αυτή είναι η λογική σου; Αυτή είναι η κλασσική ελληνική νοοτροπία ότι όλα περιστρέφονται γύρω από το άτομο μου, εμένα θέλουν να κοροϊδέψουν, σε ποιόν τα πουλάν αυτά κλπ. Τώρα κατάλαβα τι σε απασχολεί. Πες το και μας έσκασες!

DrWho
20-08-04, 00:27
Στις παγκόσμιες ομοσπονδίες τα πλασάρουν.

Εδώ κι αν κάνεις λάθος...εκτός αν οι παγκόσμιες ομοσπονδίες διαβάζουν τις ντόπιες φυλλάδες ή επικοινωνουν καθημερινά με το δήμαρχο ή το λυκειάρχη του ηλιάδη. Να μη σου πω ότι βλέπουν και Alter και Star. Σε λίγο θα μας πεις ότι τους ξένους τους κουτόφραγκους θέλουμε να κοροιδέψουμε, κάθως εμείς οι "γάτες" όλοι ξέρουμε ποιος είναι έλληνας και ποιος όχι.

Σ' αυτό είσαι τελείως λάθος. Επειδή σε αυτές τις χώρες έχουμε προσβάσεις. Τα "κονέ" που λέμε. Συν, βέβαια, το ότι είναι φτηνοί, καλοί και διαθέσιμοι.

Κι εδώ κάνεις λάθος.
Φτηνοι είναι κι οι αθλητές της Ζάμπια ή της Αιθιοπίας , αλλά δε βλέπω να τους μαζευουμε με τη σέσουλα. Το ίδιο και χωρών της πρώην Σ.Ένωσης που δεν είχαν όμως ελληνικές κοινότητες.
Όσο για τα κονέ φυσικά και τα έχουμε εκει , ΑΦΟΥ εκεί τα στείλαμε ! Αν τα στέλναμε στη Ρουάντα θα μας έφερναν σε επαφή με ρουαντέζους. Το ότι υπάρχει ελληνική κοινότητα εκεί οδηγεί στα κονε και τούμπαλιν. Στέλνουμε κονε εκεί γιατί υπάρχει ελληνική κοινότητα άρα και ψωμί !!! Αμφίδρομη σχέση.
Γιατί τα στείλαμε εκεί; Μάλλον γιατί θα δυσκολευόμασταν πάρα πολύ να βρούμε παραθυρο ή κανονισμό για να πείσουμε ότι ο ζαμπιανός σπριντερ Αμπέμπε Μπελέγκουα
έιχε πρόγονο έλληνα ιεραπόστολο.
Όσο για τον Ηλιάδη ,μιλάς για την "υιοθεσία" και αγνοείς το αρχικό σχέδιο προπαγάνδας με το οποίο επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως έλληνας. Απλά διάβασε το άρθρο της εφημερίδας στην 6η σελίδα . Για τα ελληνικά παιδικά χρόνια του Ηλία με τα αδέρφια του και τους παππούδες του. ( έλληνες όλοι btw).
Φαίνεται πως ξεχνάς την ευκολία με την οποία εφευρέθηκε έλληνας πρόγονος τόσο για τη Μανιάνι όσο και για τον Κάχι.
Πιστεύεις πως με την ίδια ευκολία θα γινόταν κάτι τέτοιο για Νιγηριανό ή Μαόρι αθλητή . 'Η ακόμα και Λευκορώσο ή Λετονό ;
Και ή σταμάτα να χαρακτηρίζεις τις απόψεις μου αυθαίρετες ( εγώ δε χαρακτηρίζω τις δικές σου) ή τουλάχιστον απέδειξε με επιχειρήματα γιατί είναι αυθάιρετες.

Τι κακό όμως να τα παίρνετε όλα προσωπικά.

Δε παίρνω τους τίτλους των εφημερίδων ή των δελτίων καναλιών περισσότερο προσωπικά απο ό,τι εσυ. Οι απόψεις για τις οποίες αναφέρεσαι εκφράστηκαν σε αυτό το φόρουμ και σε αυτό το θρεντ . Και επειδή κάνουμε κουβέντα σχολιάζονται κατάλληλα.

Αυτή είναι η κλασσική ελληνική νοοτροπία ότι όλα περιστρέφονται γύρω από το άτομο μου, εμένα θέλουν να κοροϊδέψουν, σε ποιόν τα πουλάν αυτά κλπ

BTW εσένα και εμένα ΘΕΛΟΥΝ να κοροιδέψουν ( άσχετο αν το πετυχαίνουν ή όχι) καί όχι ΜΟΝΟ τον πορτογάλο τουρίστα ή τη βρετανική εφημερίδα όπως θα ήθελες.
Γιατί πολύ απλά εσύ κι εγώ είμαστε ο ελληνικός λαός, ( καλά, είναι κι άλλοι αλλα προς το παρόν για εμάς αναφέρομαι) εμείς είμαστε αυτοί που θα βαρέσουμε παλαμάκια , εμείς θα πάμε στο Καλλιμάρμαρο για να πανηγυρίσουμε για 7 ή 10 μετάλλια ξεχνώντας ότι η ανεργία έχει βαρέσει κόκκινο ή ότι η υγεία και η παιδεία νοσούν. Εμείς είμαστε αυτοί που πληρώνουμε και επιχορηγούμε τον αθλητισμό , εμείς είμαστε αυτοι που θα πληρώσουν και την ισόβια αποκατάσταση του Ηλιάδη.
Get my point.
Για σένα το να επισημαίνει κανείς τέτοιες κινήσεις είναι εγωκεντρικό και δεν θα έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο. Για σένα η σωστή στάση έιναι : " έλα μωρε τους άλλους, τα θύματα, τα πρόβατα πάνε να κοροιδέψουν, όχι εμένα το γάτο" (-ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟ!!! ).
Για μένα η επισήμανση τέτοιων προσπαθειών είναι κινητήρια δύναμη μιας συζήτησης που μπορεί να οδηγήσει και 2-3 ανθρώπους που δεν το είχαν σκεφτεί έτσι να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει ( όχι φυσικά εσένα που ξέρεις με σιγουρία ότι τα "παραμύθια" απευθύνονται στους άλλους , τα θύματα, τους κουτόφραγκους κλτπ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ !!!

Δύο παραδείγματάκια μόνο.
Σουλειμάνογλου -- Κάρλ Λιούις ( κακοί χαρακτήρες και οι δύο τους!!!)

BTW όταν ελληνοποιούμε από εδώ και πέρα , να παίρνουμε αθλητές με πολλά μετάλλια γιατί τουλάχιστον σύμφωνα με τον NICKEAGLE δε θα είναι καθάρματα.
Όλοι role models θα είναι!!!

Μα τα χιλιάδες παιδιά που τρέχουν στα γυμναστήρια αγαπητέ , αυτό !

1ον.
Το ότι τρέχουν ένα σωρό παιδιά στα γυμναστήρια για να κάνουν πρωταθλητισμό και να μοιάσουν σε ΔΟΞΑ, ΦΡΑΓΚΑ , ΧΟΡΗΓΟΥΣ στους superstars δε μου λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για το καλό που έγινε στην ελληνική κοινωνία με το μπαμ του ελληνικού στίβου τα τελ.10-15 χρόνια. Ίσα ίσα δημιούργήθηκε άλλη μια "τρέλλα" για τους γονείς που θέλουν να δουν τον κανακάρη-ισσα να γίνεται ολυμπιονίκης.
Όλα ειναι παιγνίδι προβολής και διαφήμισης.
Αυτή η "μόδα" συγκαταλέγεται ακριβώς στην ίδια κατηγορία της "μόδας" :**Θα γίνω αστέρι της πίστας** που έχει καταλάβει τη νεολάια που τρέχει απο Super Idol σε Fame story, ακριβώς για τους ίδιους λόγους. ΔΟΞΑ , ΦΡΑΓΚΑ , ΠΡΟΒΟΛΗ!!!
Eκτός αν θέλεις να με πείσεις ότι περισσότεροι νέοι από παλιά, συνειδητοποίησαν την αξία του ρητου "Νους υγιης...κλτπ με τα χρυσά του Κάχι ή της Μανιάνι, και άρχισαν τον αθλητικό τρόπο ζωής, διατροφή, καθημερινή άθληση κλπ.
Θα δυσκολευτέις πολύ πάντως.

Όσο για το αν οι επιτυχίες των ελληνοποιημένων αθλητών θα δώσει ώθηση στον ελληνικό αθλητισμό , το μέλλον δείχνει αβέβαιο. Κατά τη γνώμη μου όχι μόνο δεν βοηθουν αλλά και βλάπτουν.
Δε θέλει κάποιον σοφο να καταλάβει ότι ΟΙ ΙΔΙΕΣ οι ελληνοποιήσεις δείχνουν την πολιτική της χώρας μας σε θέματα σχεδιασμού, υποδομής και επενδύσεων. Προτιμήθηκε η φτηνότερη λύση ( αγορά φτηνών αθλητών από έξω ---> βέβαιο μετάλλιο) από το δαπανηρό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.
Είναι τυχαίο ότι η εθνική ομάδα άρσης βαρών αγωνίζεται με τους ίδιος γερασμένους αθλητές εδώ και 10-12 χρόνια με ΜΗΔΕΝ ανανέωση. Ή μήπως μετά τις επιτυχίες έσπευσαν οι νέοι ομαδικά στις τρώγλες και στα υπόγεια γυμναστήρια ( δεν είναι όλα τα προπονητήρια "σπιτι της άρσης βαρών" ). Τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα υπάρχει συνέχεια στον ακοντισμό μετά τη Τζελίλη.
Ο απίστευτος σχεδιασμός και οι επενδύσεις ;;;
Το πολύ πολύ να αγοράσουμε καμιά άλλη φτηνή λύση από το Ουζμπεκιστάν αυτή τη φορά.

2ον

Δεν αναφέρομαι στους ελληνοποιημένους αθλητές , αλλά σε όλους τους αθλητές ! Σου είπα πως δεν με ενδιαφέρει πρωτίστως αν το μετάλλιο είναι ελληνικό ή όχι ! Με ενδιαφέρει ο ολυμπιονίκης πρώτα και μετά όλα τα άλλα . Αυτή είναι η διαφορά μας .

Αν σε ενδιαφέρει ο ολυμπιονίκης και μετά όλα τα άλλα - άλλα: σημαία, εθνικός ύμνος, σύμβολα κλπ; - τότε γιατί σε προηγούμενο ποστ, μου ανέφερες τον εθνικό ύμνο σαν το εξαρτημένο αντανακλαστικό σου.
Αν σε ενδιαφέρει ο ολυμπιονίκης γιατί να μην είσαι απόλυτα ικανοποιημένος π.χ με το να αγωνίζεται ο Κάχι με τα χρώματα της Γεωργίας ή Μανιάνι με της Αλβανίας.
Και για να το προχωρήσω αφου σημασία έχει ο ολυμπιονίκης , το ήθος, η διαδρομή του , οι δυσκολίες της ζωής του, γιατί να κατεβαίνουν με σημαίες χωρών στους αγώνες και γιατί να ακούγονται εθνικοί ύμνοι ;

Σαν μπερδεμένα μου τα λες...
Τελικά τι είναι αυτό που επιθυμέις
-την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ( άσχετα αν νικητης έιναι ένας ελληνοποιημένος) και την ύμνηση άλλων συμβόλων;
-τη δόξα και τιμή στους σπουδαίους αθλητές ανεξαρτήτως εθνικότητας, σημαίας, καταγωγής κλτπ γιατί όπως λες "Σου είπα πως δεν με ενδιαφέρει πρωτίστως αν το μετάλλιο είναι ελληνικό ή όχι "

Πιστεύω πως δεν ξεγλίστρησα πουθένα και αν ξεγλιστρησα , επισημάνετε το.

lazar
20-08-04, 08:53
DrWho δεν θέλεις να καταλάβεις και όπως σου έχω επισημάνει μου δημιουργείς την εντύπωση ότι σου αρέσουν οι κόντρες.

Για να τελειώνουμε με το θέμα: οι "μεταγραφές" έχουν συγκεκριμένο τρόπο που γίνονται. Πιθανόν να αγνοείς την πρακτική τους, σου λέω πάντως ότι δεν πας με το αεροπλάνο σε μία χώρα, χτυπάς την πόρτα στην ομοσπονδία και λες "γειά σας, είμαστε από την Ελλάδα, τι έχετε να μας δώσετε;". Λειτουργεί λίγο πιο υπόγεια και από την στιγμή που άνοιξε μια πόρτα, δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε μεσάζοντες και για άλλες. Τα κονέ διευκολύνθηκαν επειδή υπήρχαν έλληνες παράγοντες εκεί. Άλλωστε είπαμε για τον Ηλιάδη δεν γινόταν να έχει πρόγονο πατέρα, γι' αυτό και επιστρατεύθηκε η υιοθεσία. Αυτό δεν δείχνει ότι συλλογίζεσαι λάθος; Γιατί επανέρχεσαι;
Αυτά και για το οικονομικό κι επειδή με τσάντισες θα σου πω ότι χαίρομαι αφάνταστα για τη νίκη του Ηλιάδη, γιατί διεπίστωσα ότι οι δικοί μας έκαναν πολύ πετυχημένη κίνηση. Θα μπορούσαν να είχαν κάνει μαλακία και να είχαν δώσει ένα σωρό λεφτά για ένα ψοφίμι. Αυτοί πήραν τον καλύτερο, μακράν! Αμφιβάλλεις;

Δεύτερον. Μπερδεύεις κάποια πράγματα ή δεν σε συμφέρει να τα δεις όπως έχουν. Η επίσημη ομοσπονδία διαλαλεί και αποδεικνύει (με όποιον τρόπο) ότι είναι έλληνας. Αλλοιώς ΔΕΝ θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σε διεθνείς Αγώνες. Κανείς δεν βλέπει Star ή Mega. Βλέπεις όμως εσύ και μπερδεύεις το τί θα δηλώσει ο κάθε δημοσιογράφος ή ο κάθε παράγοντας προκειμένου να πάρει πόντους στη δουλειά του ή στο αξίωμα του. Έτερον εκάτερον!

Έθεσες θέμα οικονομικό. Γνωρίζεις πόσο στοίχισε η ιστορία με τον Ηλιάδη; Εάν μιλάς για την αμοιβή του για το χρυσό, είναι η ίδια που δίνεται σε όλους. Και σιγά τα λεφτά, δηλαδή!
Εάν σε ενοχλεί ηθικά, τότε θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί στο θέμα ντόπινγκ δεν θέλεις περιορισμό και θεωρείς γελοίο να υπάρχουν έλεγχοι; Επειδή εκεί σου αρέσει; Σε κάποιους άλλους αρέσει να μαζεύει μετάλλια η χώρα, με όποιον τρόπο, όπως εσένα με το ντόπινγκ.
Προσπαθείς να περάσεις ως αντικειμενικώς σωστά τα προσωπικά σου γούστα.

Νικαετός
20-08-04, 14:43
Δρ πάλι βγάζεις δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα ! Το ότι ανατριχιάζω όταν ακούω τον εθνικό ύμνο δεν έχει σχέση με τους Ολυμπιακούς μόνο , είναι γενικότερο !
Με ενδιαφέρει ο αθλητής . Σκασίλα μου οι ελληνοποιήσεις ! Δεν είναι καλό , δεν το ξεκινήσαμε εμείς ,απλά ακολουθούμε ! (Κακώς, αλλά έτσι είναι.)

Δεν γίνονται όλοι πρωταθλητές , απλά δεν τρέχουν στα μπαρ, δεν καπνίζουν, δεν πίνουν,δεν παίρνουν ναρκωτικά ή αν θέλεις ακολουθούν δρόμους που οδηγούν πιο δύσκολα σε αυτά !!

(Πρόσεξε , δεν μιλάω για πρωταθλητισμό , μιλάω για αθλητισμό !)

Μην τα μπερδεύεις σκόπιμα για να βγάζεις τα δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα. Η άρση βαρών θα δείξει μόλις φύγει αυτή η μεγάλη γενιά. Και εδώ βιάζεσαι. Ακόντια ,μια ματιά στον πανελλήνιο θα σε πείσει.

Παρεπιπτόντως μόλις είπε η ΕΡΑΣΠΟΡ ότι πιάστηκε έλληνας πρωταθλητής ντοπέ , από αυτούς που έχουν ήδη πάρει μετάλλιο !!!

Για να δούμε , αλήθεια ή ράδιο αρβύλα ?

lazar
20-08-04, 15:33
Παρεπιπτόντως μόλις είπε η ΕΡΑΣΠΟΡ ότι πιάστηκε έλληνας πρωταθλητής ντοπέ , από αυτούς που έχουν ήδη πάρει μετάλλιο !!!

Για να δούμε , αλήθεια ή ράδιο αρβύλα ?

Το είπε και η ΝΕΤ δυστυχώς :cry:

kubiak
20-08-04, 16:23
τι να πει κανείς...

DrWho
20-08-04, 16:26
...

DrWho
20-08-04, 16:27
Τα κονέ διευκολύνθηκαν επειδή υπήρχαν έλληνες παράγοντες εκεί. Άλλωστε είπαμε για τον Ηλιάδη δεν γινόταν να έχει πρόγονο πατέρα, γι' αυτό και επιστρατεύθηκε η υιοθεσία. Αυτό δεν δείχνει ότι συλλογίζεσαι λάθος; Γιατί επανέρχεσαι;

Αν σε τσάντισα , σίγουρα δεν το έκανα με το να χαρακτηρίζω τις απόψεις σου αυθαίρετες ή να σου απευθύνω " δε λες να καταλάβεις" και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Πάντως for the record δεν ήταν η προθεσή μου αυτή.

Σου εξήγησα ότι τα κονέ τα έχουμε εκεί ( αλβανίες, γεωργίες και λοιπός καύκασος) γιατί εκεί υπήρχαν ελληνικές κοινότητες ( και όχι στην Τανζανία) και τούμπαλιν. Δηλαδή διατηρούμε , στέλνουμε, ενισχύουμε τα κονέ μας εκεί γιατί εκεί μπορούμε να κάνουμε παιγνίδι και ελληνοποιήσεις.
( όσο για τον ηλιάδη σου είπα να διαβάσεις το άρθρο που ποσταρε ο kubiak στην 6η σελίδα ή οποιαδήποτε εφημερίδα προτού μαθευτεί η "υιοθεσία" του Ηλιάδη . Μη με αναγκάζεις να κάνω quote φράσεις που μαρτυρούν τα "ελληνικά" παιδίκά χρόνια και τους "έλληνες" θείους του Ηλιάδη που προσπαθουσαν να τον επαναπατρίσουν, προτού τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο B της αποκάλυψης της υιοθεσίας όταν αρχίσαν οι περίεργοι να ρωτάνε. Και μόνο το γεγονός ότι είναι από τη Γεωργία το παιδί , είδες για πόσο καιρό κράτησε τις περίεργες ερωτήσεις μακρία. Αν ήταν από το Μπαγκλαντές δθα σήκωνε πιο πολλές ερωτήσεις το θέμα ή όχι; Πριν ακόμα από το μετάλλιο)
Τώρα για το θέμα αυτό, ο μόνος τρόπος να πειστώ είναι απλά να περιμένουμε το αν θα κάνουμε ελληνοποίηση ενός ξένου απο χώρα χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ή ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
Εγώ πολύ αμφιβάλλω πάντως.
Εδώ είμαστε και θα δούμε.

Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες γουστάρουν τα χαρτάκια/έντυπα/δικαιολογητικά τους να είναι εντάξει και σου δίνουν το ΟΚ, δεν πα να σαι και γνήσιος εσκιμώος που να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα.
Δεν πρόκειται ούτε τα ελληνικά μέσα να παρακολουθήσουν , ούτε να ασχοληθούν με την περιρρέουσα και διαχέουσα ελληνική γνώμη περί του θέματος των ελληνοποιήσεων.

Με κατηγορείς ότι κολλάω σε μία άποψη ( μόνο και μόνο για την κόντρα) όταν με ΠΕΙΣΜΑ αρνείσαι να παραδεχτείς ( λες και θα σε σέβομαι εγώ ή ο δίπλα λιγότερο- * εγώ πάντως θα σε σέβομαι το ίδιο) ότι "ναι ρε παιδί μου, μπορεί όλο αυτό το παραμύθι να γίνεται ( και;) για εσωτερική κατανάλωση και χειραγώγηση της ελληνική κοινής γνώμης , η οποία αν μη τι άλλο θα αντιδρούσε/πικραινόταν/άρχιζε τις ερωτήσεις αν μάθαινε την απόλυτη αλήθεια ).
Δηλάδη τόσο αυθαίρετο το θεωρείς;

Τώρα προς NICKEAGLE

Λοιπόν είσαι ο πρόεδρος μιας ομοσπονδίας , ( π.χ του τζουντο) , παίρνεις από το κράτος 10 € επιχορήγηση. Έχεις δύο επιλογές.
1) Να επενδύσεις τα 10 € , να φροντίσεις να απορροφηθούν όλα τα κονδύλια , να κάνεις υποδομές, προπονητήρια, να προσλάβεις ξένους προπονητές , να κάνεις scouting τάλέντων σε όλη την ελλάδα κλτπ. Σιγά σιγά με σταθερά βήματα θα χτίσεις ένα όνομα και ένα επίπεδο στο τζούντο , που μπορεί να μη σου φέρει μετάλλια στο τσακ μπαμ αλλά μακροπρόθεσμα ....

2) Να δώσεις τα 3 €για να πάρεις 2-3 αθλητές από χώρες με φοβερή παράδοση και κυριαρχία στο τζούντο . Να σκάσεις άλλα 2 € για να τακτοποιήσεις τα χαρτιά , λαδώματα, διαδικάσίες ελληνοποίησης, γραφειοκρατίες.
Να πάρεις τα υπόλοιπα 5 € και να ξεσκιστείς στο φαγοπότι , να χτίσεις βίλες και πισίνες και να βάλεις κι έναν παχυλό μισθό για σένα και τους κολλητούς. ( βλ. ομοσπονδία πάλης). Εντωμεταξύ το άθλημα στην ελλάδα πάει κατα διαόλου.
ΑΛΛΑ ,αν σε ρωτήσει η πολιτεία " Τι έκανες Νίκο με τα 10 € που σου δώσαμε;" , εσύ είσαι στην πλεονεκτική θέση να απαντήσεις " Σας έφερα 1,2,3 μετάλλια γιαυτό βγάλτε το σκασμό".
Καί ολά είναι τέλεια.

Εσύ ποιο από τα δύο λές να γίνεται στην Ελλάδα; Το ακριβό , το μακροπρόθεσμο, το μεγαλόπνοο ή το μπακαλίστικο, τα αρπακολλατζίδικο;
Κατάλαβες γιατί θεωρώ πως οι "ελληνοποίησεις" είναι και η ταφόπλακα του ελληνικού αθλητισμού;
Από την άλλη , τι κάθομαι να προσπαθώ να σε πείσω. Αφου παλι αυθαίρετο ( ούτε ο βαλαβανίδης να ήμουνα) θα με βγάλετε εσύ και ο λαζαρ ( εγώ θα εξακολουθήσω να σας πάω πάντως)

Για την άρση βαρών, πάλι εδώ είμαστε και θα δούμε ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στις επόμενες 2 ολυμπιάδες; Η νέα γενιά των ολυμπιονικών μας που χτίζεται στα γυμανστήρια ( αληθεια πού είναι ;) ;
Ή μήπως άλλη μια φουρνία εισηγμένων ελλήνων/ελληνοποιημένων από τις γνωστές χώρες;
Μάλλον θα δούμε.

Δεν γίνονται όλοι πρωταθλητές , απλά δεν τρέχουν στα μπαρ, δεν καπνίζουν, δεν πίνουν,δεν παίρνουν ναρκωτικά ή αν θέλεις ακολουθούν δρόμους που οδηγούν πιο δύσκολα σε αυτά !!

(Πρόσεξε , δεν μιλάω για πρωταθλητισμό , μιλάω για αθλητισμό !)

Η άποψή σου , θεωρώ πως είναι απιστευτα υπερπαπλουστευτική και κοινοτυπη.
Λες και επειδή η Μανιάνι πήρε μετάλλιο ή ο Κάχι , ο έλληνας νεολάιος συνειδητοποίησε την αξία
- του αθλητισμου και τη συνεισφορά του σε μια ισορροπημένη ανάπτυξη
- του ρητού "νους υγιής εν σώματι υγιή"
- της "καθαρής" μακριά από ποτά και ναρκωτικά ζωής.

For the record έχουμε
- το μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας στον κόσμο ( πάνω και από τους αμερικάνους)
- από τα μεγαλύτερα ποσοστά( νομίζω 1οι στην Ευρώπη) κατανάλωσης καπνού σε ηλικές κάτω των 18. Να μη μιλήσω για ηλικίες κάτω των 30!
- από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην κατανάλωση αλκοολ.

Ειλικρινά το θεωρώ αφελές να υποστηρίζεις ότι στήριγμα ενός υγιούς τρόπου ζωής , μπορεί να αποτελέσουν πρωταθλητές και ολυμπιονίκες. Αλλού πρέπει να αναζητήσουμε τα στηρίγματα.

Τώρα για τον πρωταθλητισμό, ΝΑΙ.
Σίγουρα ΄τα χρύσα μετάλλια είναι οι κράχτες για μια νέα τρελλή μόδα και υστερία για μπαμπάδες και μαμάδες που θέλουν να δουν το καμάρι τους χρυσό ολυμπιονίκη.
Και για νέους που βλεπουν φράγκα ,δόξα και εξώφυλλα στο Νίτρο .

Αυτά .
Φιλικά και μην τζαντίζεστε. :) :)

lazar
20-08-04, 17:04
Το άρθρο που παρέθεσε ο kubiak είναι από εφημερίδα. Ήδη έχω τοποθετηθεί σε αυτό.
Ορίστε τι είπα (με αναγκάζεις να κάνω quote)

http://www.adslgr.com/forum/post-127851.html#127851

Δεύτερον. Μπερδεύεις κάποια πράγματα ή δεν σε συμφέρει να τα δεις όπως έχουν. Η επίσημη ομοσπονδία διαλαλεί και αποδεικνύει (με όποιον τρόπο) ότι είναι έλληνας. Αλλοιώς ΔΕΝ θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σε διεθνείς Αγώνες. Κανείς δεν βλέπει Star ή Mega. Βλέπεις όμως εσύ και μπερδεύεις το τί θα δηλώσει ο κάθε δημοσιογράφος ή ο κάθε παράγοντας προκειμένου να πάρει πόντους στη δουλειά του ή στο αξίωμα του. Έτερον εκάτερον!

Κι επειδή με κατηγόρησες ότι ξεγλύστρησα πρωτύτερα (εσύ, που δεν κάνεις χαρακτηρισμούς), ορίστε κάπου που ξεγλυστράς συνεχώς.
Έχω ήδη ρωτήσει:

http://www.adslgr.com/forum/post-127746.html#127746

Μη μου πεις ότι πιστεύεις ότι οι έλληνες χαίρονται περισσότερο όταν κερδίζει η Τασούλα, απ' ότι η Μιρέλλα; ΔΕΝ το πιστεύω! Ακόμη κι από τη Βόγγολη που πηρε πέρυσι χρυσό στο παγκόσμιο, μπορώ να σου πω.

Τελικά για τη Μανιάνι (ή Μανιάνη αν θέλεις) χαίρεται ο κόσμος ή για την Κελεσίδου; Θα απαντήσεις;

Δεν θυμάσαι και τι λες.
http://www.adslgr.com/forum/post-127725.html#127725

Αυτό όπως απέδειξα δεν ισχύει στην περίπτωση Ηλιάδη, όπου τον υιοθέτησε κάποιος ώστε να μπορεί να υπάρχει η ελληνικότητα του στα χαρτιά. Δεν εφηύραμε έλληνα πρόγονο.

Τρεις απαντήσεις, τρία link. Σου είπα πριν, να μην λέμε τα ίδια.

lazar
20-08-04, 17:15
Με κατηγορείς ότι κολλάω σε μία άποψη ( μόνο και μόνο για την κόντρα) όταν με ΠΕΙΣΜΑ αρνείσαι να παραδεχτείς ( λες και θα σε σέβομαι εγώ ή ο δίπλα λιγότερο- * εγώ πάντως θα σε σέβομαι το ίδιο) ότι "ναι ρε παιδί μου, μπορεί όλο αυτό το παραμύθι να γίνεται ( και;) για εσωτερική κατανάλωση και χειραγώγηση της ελληνική κοινής γνώμης , η οποία αν μη τι άλλο θα αντιδρούσε/πικραινόταν/άρχιζε τις ερωτήσεις αν μάθαινε την απόλυτη αλήθεια ).
Δηλάδη τόσο αυθαίρετο το θεωρείς;

Αυτό σίγουρα ισχύει, αλλά είναι στα πλαίσια του "ο αθλητισμός είναι το όπιο του λαού". Αν και χειραγώγηση είναι τραβηγμένο, εγώ θα το έλεγα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να νοιώθει ότι κάτι αξίζει και μαζί του και οι κυβερνώντες αυτόν (δηλ. εμείς που το προκαλούμε).

Προτιμώ, ωστόσο, την ελληνοποίηση ενός γεωργιανού τζουντόκα ολυμπιονίκου, από την τριφυλλάρα ή την ολυμπιακάρα η οποία θα πάρει το κύπελλο ευρώπης και αυτή με ξένους παίκτες. Ποιά είναι η διαφορά; Εσύ έθεσες θέματα εθνικής υπερηφάνειας, πράγματα γενικευμένα και ρηχά στην προκειμένη περίπτωση.

Και ξαναλέω. Διαχώρισε στη σκέψη σου το επίσημο κράτος (ομοσπονδίες) από τους δημάρχους και τις, τοπικές ή μη, φυλλάδες.
Όπως διαπίστωσες αυτές τις ημέρες, τη μία στιγμή σε ανεβάζουν στο βάθρο και την άλλη σε ρίχνουν στον Καιάδα. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Ας το καταλάβει ο καθένας μόνος του.

lazar
20-08-04, 17:17
Για την άρση βαρών, πάλι εδώ είμαστε και θα δούμε ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στις επόμενες 2 ολυμπιάδες; Η νέα γενιά των ολυμπιονικών μας που χτίζεται στα γυμανστήρια ( αληθεια πού είναι

Δεν κατάλαβα. Αμφιβάλλεις και για την ελληνικότητα αυτών;

DrWho
20-08-04, 17:32
Τελικά για τη Μανιάνι (ή Μανιάνη αν θέλεις) χαίρεται ο κόσμος ή για την Κελεσίδου; Θα απαντήσεις;

Φυσικα και θα απαντήσω. Ήδη έχω απαντήσει από τα γραφόμενα μου ΤΟΣΟ έμμεσα όσο και άμεσα. Ξεκάθαρα!
Αλλά ας το ξαναπώ. Θεωρώ πως στη συνείδηση του ελληνικού λαού βρίσκεται πιο ψηλά το μετάλλιο της Κελεσίδου !!!
'Ημουνα ξεκάθαρος!!!
Επίσης πιστεύω πως και το μετάλλιο του Πύρρου το έχουν πιο ψηλά οι έλληνες απο του Κάχι, και του Κακλαμάνάκη ή των παιδιών των καταδύσεων ΠΙΟ ΨΗΛΑ από το ασημένιο μετάλλιο του παλαιστή ( ας ήταν και χρυσό) στο Σίδνει ή το χρυσό του Ηλιάδη....
Πεντακάθαρες απαντήσεις!!!
Ούτε ασχολούμαι αν ο δίσκος είναι πιο αρχαιοπρέπές αγώνισμα από το ακόντιο , ούτε αν η μιρέλλα έχει πιο ωραίο κώλο απο την Τασούλα ( όπως έκανες εσύ).

Τώρα αν με ρωτήσεις πώς το ξέρεις αυτό, και αν μπήκα στο μυαλό της κοινής γνώμης , σου είπα Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ. Εγώ αυτή λαμβάνω και μπορώ και να σου την τεκμηριώσω αν μου το ζητήσεις.
Γιατί έχει αυτή την άποψη η κοινή γνώμη για τα μετάλλια ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΟΡΩ να σου το τεκμηριώσω.
Όχι παντως γιατί ο Κεντέρης είναι πιο σέξυ από τον Κάχι... :wink:

Για την υπόθεση Ηλιάδη θα με βγάλεις από τα ρούχα μου επιτέλους!!!
Λοιπόν περιμένω απαντήσεις στα ακόλουθα
1. Το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν έψαξε/αμφισβήτησε κάτι για την ελληνική καταγωγή του μέχρι το μετάλλιο ΚΑΙ μέχρι την αποκάλυψη του βήματος της Πέμπτης ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ή ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ στό ότι ήταν Γεωργιανός; ( γεωργία : χώρα με ελληνική παρουσία , xώρα με ποντιακό πληθυσμό, χώρα από την οποία έχουμε "εισάγει" πλήθος παλαιστών, αρσιβαριστων, τζουντόκα, πυγμάχων ΚΑΙ έχουμε "βρει" έλληνες πρόγονούς τους)
2. Θα ρώταγε/αμφισβητούσε/αμφέβαλλε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ η κοινή γνώμη αν ο π.χ ο Ηλιάδης ήταν από το Μαρόκο ή την Εσθονία; . Ναι ή Οχι; Γιατί ;
3. (δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον το λινκ με το αρθρο στη σελίδα 6 για να σου κάνω quote) Επίχειρήθηκε ΝΑΙ ή ΟΧΙ να περαστεί ότι ο Ηλιάδης είναι ελληνόπουλο και ότι είναι από 9 χρονών στην Ελλάδα. Ότι έχει θείο ελληνα που προσπαθούσε να τον επαναπτρίσει. Πότε αποκαλυφθηκε η ΥΙΟΘΕΣΙΑ. Εδω ακόμα και οι ρεπορτερ της κρατικής τηλεόρασης ΔΕΝ ήξεραν ότι είναι υιοθετημένος με ή χωρίς εισαγωγικά!!!

Δεν εφηύραμε έλληνα πρόγονο.

Φυσικά και ΕΦΗΥΡΑΜΕ έλληνα πρόγονο, τον πατέρα Ηλιάδη. Όταν στριμωχτήκαμε αναγκαστήκαμε να παραδεχτούμε ότι είναι υιοθετημένος !!! Ακόμα κι έτσι πρόγονος θεωρείται. Με την ίδια άνεση θα υιοθετούσαμε έναν Μαροκινό ;;;
Με πιάνεις;

Δεν θυμάσαι και τι λες.

Μια χαρά θυμάμαι, αλλά όπως βλέπω γουστάρεις τρελλά να το γυρίσουμε στο προσωπικό...

DrWho
20-08-04, 17:35
Δεν κατάλαβα. Αμφιβάλλεις και για την ελληνικότητα αυτών

Απο πού και ως πού συμπεραίνεις ότι αμφιβάλλω για την ελληνικότητα τους...
Ή δυσκολέυεσαι να κατανοείς αυτο που διαβάζεις ή γουστάρεις να με παρουσιάσεις όπως σε συμφέρει....

Αναρωτιέμαι ΠΟΥ είναι η νέα γενία των αρσιβαριστών μας !!! Όταν για 4 ολυμπιάδες αγωνίζεσαι ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ , αναρωτίεσαι καλά γιατί δεν κατεβαίνουν νέοι αθλητές , έστω για την εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις.
Εσύ δεν την έχεις αυτήν την απορία.
Δε σε απασχολέι ότι π.χ οι τουρκοι έχουν μια ομάδα άρσης βαρών που πιάνει ένα εύρος ηλικίας μέχρι και 15 χρόνια και στη δικιά μας ομάδα όλοι είναι στα 35 ;

Μήπως γιατί γίνεται αυτό που περιγράφω με παραδειγμα την ομοσπονδία judo;

lazar
20-08-04, 17:51
Θεωρώ πως στη συνείδηση του ελληνικού λαού βρίσκεται πιο ψηλά το μετάλλιο της Κελεσίδου !!!
'Ημουνα ξεκάθαρος!!!

Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Τι να κάνουμε τώρα; Εσύ το κάνεις θέμα, εσύ θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είναι έτσι.

Δε σε απασχολέι ότι π.χ οι τουρκοι έχουν μια ομάδα άρσης βαρών που πιάνει ένα εύρος ηλικίας μέχρι και 15 χρόνια και στη δικιά μας ομάδα όλοι είναι στα 35 ;

Μα ... αφού οι τούρκοι έχουν τον κακό τουρκοποιημένο Σουλεϊμάνογλου; Θα προτιμούσες να ήμασταν έτσι κι εμείς; :wink:

DrWho
20-08-04, 18:12
Καλα αν θες να γυρίσουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε τέτοια καγκουρίλιδικα επιχειρήματα...οκ
αν δες θες μην απαντάς...
μην το γυρίζεις σε αποτυχημένη ειρωνεία...

lazar
20-08-04, 18:19
Καταλαβαίνεις ότι χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί φέρνεις ως πρότυπο τους Τούρκους, που δύο post πριν τους κατηγορείς και λες ότι ο Σουλεϊμάνογλου ήταν κακός χαρακτήρας;
Το ότι έχουν σχολή οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στον Τουρκοποιημένο Σουλεϊμάνογλου, που είναι θρύλος.

Και επιμένω ότι η Μανιάνι είναι δημοφιλέστερη. Μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο;

Ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά κουραστική, γιατί λέμε τα ίδια.

DrWho
20-08-04, 18:33
Το ότι έχουν σχολή οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στον Τουρκοποιημένο Σουλεϊμάνογλου, που είναι θρύλος.

To ότι έχουν σχολή ( και το ότι θα μαζέψουν πάνω απο 10 μετάλλια στους αγώνες) οφείλεται ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ στον Σουλεμαινογολου και ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ στο ότι σχεδίασαν και επένδυσαν στην άρση βαρών ακολουθώντας τη δύσκολη οδό ( και όχι την όδο των τουρκοποιήσεων).
Θρύλους της άρσης βαρών έχουμε κι εμείς ( Κάχι, Πύρρο) δεν βλέπω όμως κανέναν 20άρη να παίρνει μετάλλιο ή έστω μια θέση στη 10άδα...

Και πού κολλάει αν ο σουλειμάνογλου ήταν ή όχι κακός χαρακτήρας ( όπως υποστήριξα). Τι ρόλο ακριβώς παίζει αυτό; Μήπως έχεις μπλέξει τα ποστς; Δεν είμαι αυτός που ψάχνει πρότυπα για τη νεολάια ανάμεσα στους ολυμπιονίκες...

Και επιμένω ότι η Μανιάνι είναι δημοφιλέστερη. Μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο;

Δε ψάχνω για popularities, ρωτάω για την αξία που έχει κάθε μετάλλιο στη συνείδηση του ελ. λαού. Και δε σου έφερα για π.χ ΜΟΝΟ τη μανιάνι , σου έφερα και άλλα 4-5 ονόματα. Που δεν έχουν τη χάρη , ομορφιά και τα γαλάζια μάτια της μανιάνι...

lazar
20-08-04, 18:43
Επομένως, όπως τα λες. Το ότι πήραν τον Σουλεϊμάνογλου μόνον κακό δεν έκανε. Άλλο καπέλλο, το αν κολοβάρεσαν οι δικοί μας και δεν φρόντισαν να φτιάξουν φυτώριο. Πάντως κάτι κινήθηκε. Παλιά είχαμε μόνον έναν. Τον Ιακώβου και μετέπειτα τον Σαλτσίδη. Τώρα ακούς για Χρήστου, τον άλλον που μετείχε στους τωρινούς και κάποιους μικρότερους συν τις γυναίκες.

Κοντολογίς: εάν εσύ πιστεύεις ότι οι Δήμας κλπ. δεν προσέφεραν το ελάχιστο στη φήμη του αθλήματος πες το και άποψη σου. Εγώ πιστεύω ότι προσέφεραν πολύ.

Δεν ξέρω πώς ορίζεις τη συνείδηση του ελλ. λαού και πώς είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι κρύβει μέσα της. Πολλοί πάντως δεν ξέρουν την Κελεσίδου, ούτε τι έκανε, επομένως δεν έχει θέση στην καρδιά τους, ούτε πουθενά αλλού αφού την αγνοούν. Αντιθέτως, γνωρίζουν την Μανιάνι.

Υ.Γ. Και το σέξυ παίζει ρόλο. Για δες τι γίνεται με το beach volley. Για φαντάσου να πάρουν οι δικές μας το χρυσό. Ποιό θα είναι δημοφιλέστερο, αυτό των καταδύσεων; Όσο για τη συνείδηση ... άστο στους ειδικούς (δεν σε ειρωνεύομαι, αλλά απορώ από πού βγάζεις τα συμπεράσματα σου σε τέτοια καθολικά θέματα)

kubiak
21-08-04, 22:15
φοβερός ο Π.Δήμας τέσσερα Ολ. μετάλλια... μπράβο του...
και πολύ ελπιδοφόρος ο Γ. Μαρκούλας... απολαυστικός αγώνας...
να δούμε, τι θα κάνει η Τ. Κελεσίδου...

apos74
21-08-04, 23:37
Μπραβο στην Τασουλα Κελεσιδου. Ασημενιο μεταλλιο ξανα σε δευτερη συνεχομενη Ολυμπιαδα.

Και ενα μεγαλο μπραβο στην γυναικεια ομαδα μας του Beach Volley, την Θαλεια Κουτρουμανιδου και την Βικυ Αρβανιτη που το παλεψαν εως τελους με τις Γερμανιδες αλλα τελικα ηττηθηκαν με 2-1 Set.

giwrgosth
22-08-04, 00:11
Για το μέγεθος της χώρας μας αλλά και τις υποδομές που έχουμε οι επιτυχίες των αθλητών μας είναι τεράστιες!!!
Κάντε μια σύγκριση με την Ολανδία για παράδειγμα, που από υποδομές είναι χρόνια μπροστά, ή την Πορτογαλία, δύο χώρες που έχουν ίδιο πληθυσμό με μας και έχουν και πολλούς αθλητές από αποικίες.
Θα δείτε ότι έχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες και φυσικά μην κοιτάτε μόνο τα μετάλια, αλλά δείτε κυρίως τα πλασαρίσματα σε οκτάδες.
Και αν αφήσουμε στην άκρη τα αθλήματα όπου το ντόπινγκ βγάζει τα αποτελέσματα, θα δείτε ότι είμαστε πολύ ψηλά!
Φυσικά μην ξεχνάμε ότι οι αθλητές μας (και ειδικά αυτοί του στίβου) δεν έχουν κάνει προπονήσεις τον τελευταίο χρόνο, αφού δεν υπήρχαν στάδια. Κάποιοι το χειμώνα πηδούσαν κρυφά τα συρματοπλέγματα για να μπουν στο Καυτατζόγλιο να κάνουν προπόνηση. Αν δεν κάνω λάθος και η Κελεσίδου το έκανε...
Μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι μεγάλοι σύλογοι, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που έχουν στις τάξεις τους πολλούς πρωταθλητές και σε πολλά αθλήματα, δεν έχουν στάδια και γυμναστήρια, οι αθλητές τους είναι τσιγγάνοι.
Με βάση όλα αυτά πολύ καλά πάμε και μπράβο σε όλα τα παιδιά!

kubiak
22-08-04, 00:14
τώρα να πω ότι η νίκη της Εθνικής μπάσκετ με ενθουσίασε...
επιτυχία είναι κάθε νίκη αλλά με τους δύο προηγούμενους αγώνες δε μας βλέπω για μακριά...

όντως το beach volley είχε δύο εκπληκτικά δίδυμα... κρίμα γιατί αν δεν έκαναν δύο λάθη -κρίσιμα κατά την άποψή μου- μπορεί και να πέρναγαν σήμερα...

και, ναι η Τ.Κελεσίδου πήγε πολύ καλά... αλλά και στην κολύμβηση πήγαμε πολύ καλά, τα πανελλήνια ρεκόρ δείχνουν καλή προσπάθεια...

lazar
22-08-04, 22:53
ΧΡΥΣΟ και στη γυμναστική. Ταμπάκος!!

psyxakias
22-08-04, 22:54
Μπράβο στον Ταμπάκο !!!! 8) 8) 8)

Papous
22-08-04, 22:58
ΟΛΕ :star

Τρομερός!

androu
22-08-04, 23:04
Τα συγχαρητήρια μου και απο μένα.. Μεγάλη η χαρά :D μετά απο τις μλκς που κάνανε με το μετάλιο του Σαμπάνη :twisted:

coftaras
22-08-04, 23:09
Ο Ταμπακος εκτος απο εξοχος αθλητης ειναι και ενας αθλητης με ηθος .1000 μπραβο απο ολους μας

opimis
22-08-04, 23:19
Τα συγχαρητήρια μου και απο μένα.. Μεγάλη η χαρά :D μετά απο τις μλκς που κάνανε με το μετάλιο του Σαμπάνη :twisted:

Μπράβο στο Ταμπάκο! :)

Ο Σαμπάνης κέρδισε την στήριξη και την συμπάθεια του κόσμου, που δεν τον εγκαταλείπει… είναι κι αυτό ένα μετάλλιο!!! :wink:

@ ADSLgr.com All rights reserved.