Επιστροφή στο Forum : ερωτησούλες αδαή
Παράγγειλα σήμερα νέα τηλ γραμμή isdn και το πακέτο vdsl50 webpack. Μένω Έδεμ (200 μετρα από το κτίριο του οτε), υπάρχει διαθεσιμότητα στη δικτυακή εφαρμογή τους.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1. Σε πόσες μέρες (περίπου) το εγκαθιστούν;
2. Τι vdsl modemrouter δίνουν τώρα για 50vdsl (για businnes παραγγελία);
3. Πίσω το modemrouter έχει 4 ports αλλά η μία είναι η stb (για οτετιβι) . Αν συνδέσω άλλον υπολογιστή με ethernet καλώδιο σε αυτή τη θύρα, θα λειτουργήσει η σύνδεση για ιντερνετ, σε αυτή τη θύρα; υπάρχει κάποι άλλο μοντερούτερ στην αγορά που δίνει περισσότερες λειτουργίες;
4. Τι μπορώ να κάνω με τη στατική ip; πού θα με βοηθήσει πρακτικά αυτή η στατική ip; Ας μου δώσετε κάποια παραδείγματα χρήσης περιφερειακών συσκευών π.χ. weebcamera... voip τηλεφωνική συσκευή
5. μήπως με τη στατική ip θα μπαίνω εύκολα σε αδυναμίες σύνδεσηςσε mailservers αν στέλνω πάνω από 200 mails την ώρα, που ενώ πριν λύνονταν με αποσύνδεση κλείσιμο του μοντεμρούτερ και ξανάνοιγμά του;
Παράγγειλα σήμερα νέα τηλ γραμμή isdn και το πακέτο vdsl50 webpack. Μένω Έδεμ (200 μετρα από το κτίριο του οτε), υπάρχει διαθεσιμότητα στη δικτυακή εφαρμογή τους.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1. Σε πόσες μέρες (περίπου) το εγκαθιστούν;
2. Τι vdsl modemrouter δίνουν τώρα για 50vdsl (για businnes παραγγελία);
3. Πίσω το modemrouter έχει 4 ports αλλά η μία είναι η stb (για οτετιβι) . Αν συνδέσω άλλον υπολογιστή με ethernet καλώδιο σε αυτή τη θύρα, θα λειτουργήσει η σύνδεση για ιντερνετ, σε αυτή τη θύρα; υπάρχει κάποι άλλο μοντερούτερ στην αγορά που δίνει περισσότερες λειτουργίες;
4. Τι μπορώ να κάνω με τη στατική ip; πού θα με βοηθήσει πρακτικά αυτή η στατική ip; Ας μου δώσετε κάποια παραδείγματα χρήσης περιφερειακών συσκευών π.χ. weebcamera... voip τηλεφωνική συσκευή
5. μήπως με τη στατική ip θα μπαίνω εύκολα σε αδυναμίες σύνδεσηςσε mailservers αν στέλνω πάνω από 200 mails την ώρα, που ενώ πριν λύνονταν με αποσύνδεση κλείσιμο του μοντεμρούτερ και ξανάνοιγμά του;
1. Δεν υπάρχει ακριβής χρόνος.
Μπορεί και μέσα σε 24 ώρες.
max 2 εβδομάδες.
2. Συνήθως ΖΤΕ ZXDSL 931VΙΙ.
Διαφορετικά OTE Speedport W 724V Type Ci.
Επίσης Thomson 789vn και σπάνια Comtrend CT 6373.
Τώρα για isdn δεν ξέρω αν υπάρχουν όλα τα παραπάνω μοντέλα.
3. Μάλλον θέλεις να πεις περισσότερες θύρες.
Δεν έχω δει κάποιο να δίνει πάνω από 4 θύρες.
Όπως έρχεται από τον ΟΤΕ το router η stb θύρα είναι ρυθμισμένη για ΟΤΕTV.
Άρα δεν μπορείς να συνδέσεις εκεί κάποιον ΗΥ.
Φυσικά μπορείς να την ορίσεις να μην είναι stb και να την χρησιμοποιήσεις όπως εσύ θέλεις συνδέοντας επάνω της όποια άλλη συσκευή θέλεις (στο ZTE αυτό γίνεται εύκολα).
4. Μπορείς να σηκώσεις σε ένα μηχάνημα web server στον οποίο θα έχεις την σελίδα της επιχείρησής σου, mail server κλπ.
Μπορείς να έχεις πρόσβαση σε web camera κλπ.
Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις και χωρίς static IP αλλά θα χρειαζόσουν κάποια υπηρεσία να σε πληροφορεί κάθε φορά με την ΙΡ του modem σου πχ Dynamic DNS.
Αυτή την φασαρία την αποφεύγεις με την στατική ΙΡ.
5. Καμία σχέση η στατική διεύθυνση με τα mails.
Το ότι δεν μπορούσες να στείλεις τόσα πολλά mails με την μία μάλλον ήταν θέμα smtp.
Λογικά σου μπλόκαρε την ΙΡ που είχες εκείνη την στιγμή νομίζοντας ότι ήταν κάποια επίθεση.
Μόλις έκλεινες και άνοιγες ξανά το modem, έπαιρνες νέα ΙΡ και μπορούσες να συνεχίσεις.
Αυτή την δυνατότητα δεν μπορείς να την έχεις με την στατική ΙΡ όπου όσες φορές και να ανοίξεις και να κλήσεις το modem αυτό θα έχει πάντα την ίδια ΙΡ.
α) Γενικά θα ήταν καλό να μην στέλνεις μαζεμένα τόσα mails.
β) Μπορείς να στήσεις κάποιον mail server και να δώσεις τέτοιες δυνατότητες για αποστολή πολλών emails.
Απ όσο θυμάμαι τέτοιους "σφιχτούς" περιορισμούς έχει το gmail.
Στο yahoo δεν έχω συναντήσει κάτι ανάλογο
1. Δεν υπάρχει ακριβής χρόνος.
Όπως έρχεται από τον ΟΤΕ το router η stb θύρα είναι ρυθμισμένη για ΟΤΕTV.
Άρα δεν μπορείς να συνδέσεις εκεί κάποιον ΗΥ.
Φυσικά μπορείς να την ορίσεις να μην είναι stb και να την χρησιμοποιήσεις όπως εσύ θέλεις συνδέοντας επάνω της όποια άλλη συσκευή θέλεις (στο ZTE αυτό γίνεται εύκολα).
Πώς το κάνω αυτό; Να αποδεσμεύσω τη θύρα αυτή που μου είναι αναγκαία για σύνδεση άλλης περιφερειακής!
4. Μπορείς να σηκώσεις σε ένα μηχάνημα web server στον οποίο θα έχεις την σελίδα της επιχείρησής σου, mail server κλπ.
Δηλαδή δε χρειάζεται πλέον να αγοράζω webhosting κάπου σε server στην αμερική, για να είναι το site μου συνεχώς online ;
Με ποια προγράμματα θα τα κάνω αυτά;
Στο filezone του domain name registrar μου, θα βάζω τη στατική ip που θα μου δώσει η otenet; Π.χ αντί για ns.hostgator.com θα βάζω 195.167.xxx.xxx (ότι μου δώσει η οτενέτ δηλαδή); Στα nameservers έχει δυο σειρές, 2 nameservers. Θα βάλω το 195.167.xxx.xxx δυο φορές;
Τελοσπάντων υαρχουν κάπου τέτοιες πρακτικές οδηγίες;
Μπορείς να έχεις πρόσβαση σε web camera κλπ.
Παλιά νοίκαζα στο tzo.com, Τώρα θα βάζω την ip που θα μου δώσει η οτενετq
Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις και χωρίς static IP αλλά θα χρειαζόσουν κάποια υπηρεσία να σε πληροφορεί κάθε φορά με την ΙΡ του modem σου πχ Dynamic DNS.
Αυτή την φασαρία την αποφεύγεις με την στατική ΙΡ.
Καλά ακούγονται.
Η κατάσταση αυτή, με τη μόνιμη ip στην οτενετ, είναι λειτουργική κι αξιόπιστη; ή κάθε λίγο πέφτει η υπηρεσία;
Και κάτι τελευταίο κάπως άσχετο με μόντεμς κλπ
Τώρα, με κάθε νέα isdn γραμμή, ο ΟΤΕ δίνει νετμοντ ή το αγοράζω ο ίδιος; Και τι νετμοντ; Το κλασικο νετμοντ της ιντρακομ ή κάτι άλλο;
Πώς το κάνω αυτό; Να αποδεσμεύσω τη θύρα αυτή που μου είναι αναγκαία για σύνδεση άλλης περιφερειακής!
Δηλαδή δε χρειάζεται πλέον να αγοράζω webhosting κάπου σε server στην αμερική, για να είναι το site μου συνεχώς online ;
Με ποια προγράμματα θα τα κάνω αυτά;
Στο filezone του domain name registrar μου, θα βάζω τη στατική ip που θα μου δώσει η otenet; Π.χ αντί για ns.hostgator.com θα βάζω 195.167.xxx.xxx (ότι μου δώσει η οτενέτ δηλαδή); Στα nameservers έχει δυο σειρές, 2 nameservers. Θα βάλω το 195.167.xxx.xxx δυο φορές;
Τελοσπάντων υαρχουν κάπου τέτοιες πρακτικές οδηγίες;
Παλιά νοίκαζα στο tzo.com, Τώρα θα βάζω την ip που θα μου δώσει η οτενετq
Καλά ακούγονται.
Η κατάσταση αυτή, με τη μόνιμη ip στην οτενετ, είναι λειτουργική κι αξιόπιστη; ή κάθε λίγο πέφτει η υπηρεσία;
Και κάτι τελευταίο κάπως άσχετο με μόντεμς κλπ
Τώρα, με κάθε νέα isdn γραμμή, ο ΟΤΕ δίνει νετμοντ ή το αγοράζω ο ίδιος; Και τι νετμοντ; Το κλασικο νετμοντ της ιντρακομ ή κάτι άλλο;
Όπως σου είπα στο ΖΤΕ μπορείς να ξε-δηλώσεις την stb θύρα εύκολα μέσα από το web interface του.
Δεν το έχω μπροστά μου να σου πω ακριβώς σε ποιο μενού είναι.
Για το Thomson θυμάμαι γινόταν με πειράζοντας το configuration file του.
Με τα υπόλοιπα modem/router δεν έχω ασχοληθεί.
Όσο για το webhosting...
Ένας web hoster θα σου δώσει πολύ μεγαλύτερο bw από το 2Μ που σου δίνει το annexM του ΟΤΕ.
Οπότε αν θέλεις να κάνεις κάτι σοβαρό και προσδοκείς σε πολλούς πελάτες ταυτόχρονα, τότε μάλλον η συγκεκριμένη λύση δεν θα σε βολέψει και θα πρέπει να αγοράσεις χώρο σε κάποιον web hoster.
Βάλε και το ότι μονίμως θα πρέπει να έχεις έναν ΗΥ, τον server, ανοικτό.
Για το Domain...
Θα πρέπει να δηλώσεις ότι το www του domain πχ ΧΥΖ.gr βρίσκεται στην ΙΡ που θα σου δώσει ο ΟΤΕ.
Για τους ns που αναφέρεις δεν το κατάλαβα πολύ καλά...
Για την αξιοπιστία...
Για να μην έχει κάποιος πρόσβαση στον server που θα στήσεις τοπικά θα πρέπει να συμβεί κάποιο από τα παρακάτω:
α) Βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ (dslam, κορμός κλπ)
β) Να κλήσεις το modem
γ) Να κλήσεις τον ΗΥ
δ) Να μην έχουν ενημερωθεί κάποιοι DNS και να πέσει ο DNS στον οποίο έχεις κάνει register το Domain σου.
Το (α) και (δ) είναι πολύ σπάνια και ισχύουν για όλους του παρόχους.
Για την isdn σύνδεση...
Ισχύει ότι και πριν από χρόνια.
Παίρνεις ένα netmod με χρησιδάνειο.
Δηλαδή αν αποφασίσεις να διακόψεις την σύνδεση με τον ΟΤΕ ή να πας σε pstn, θα πρέπει να το επιστρέψεις πίσω διαφορετικά σου το χρεώνουν (~50ε αν θυμάμαι καλά).
Μην περιμένεις να σου το πει κάποιος κατά την διακοπή ή αλλαγή εκτός και αν πέσεις σε κάποιον υπάλληλο που δεν είναι μάπας (σπάνια περίπτωση γιατί έχουν μείνει μόνο όλες οι καραβάνες που κατά την άποψή τους έχουν συγγένεια με κάποιο θεό του Ολύμπου ή κάποιας άλλης ανώτερης δύναμης).
Η δικια μου νεα γραμμη pstn ενεργοποιηθηκε σε οκτω εργασιμες για τηλεφωνα και αν ο τεχνικος ειχε πατσαρει και το καλωδιο στο καφαο την επομενη θα ειχα και vdsl
το δηλωσα βλαβη και μου το συνδεσαν τρεις μερες Κυριακη πρωι!!!
Τωρα για εξοπλισμο δινουν το speedport, και αυτό εχει επιλογή port binding θα ξεκλικαρεις από την lan4 το stb, [από το wan Connection ''PTM OTEtTV'' και θα κλικαρεις το PTM CONNX]
παρέλαβα σήμερα το speedport w 724v ci
έχω και ένα zte (από μια 30άρα vdsl) που θα διακόψω σήμερα - αύριο...
1. ποιο είναι καλύτερο; το speedport ή το zte;
2. πώς απενεργοποιώ τη θύρα stb από το speedport; (για να συνδέσω pc)
3. απο το 13888 μου είπαν να γυρίσω το zte στο τοπικό κατάστημα. κι ας έχω vdsl30 πάνω απο 1,5 χρόνο! ίσως και 2 χρόνια.. έτσι είναι ή έκαναν λάθος;
4. αν το zte είναι καλύτερο, μπορώ να το κρατήσω και να δώσω πίσω το speedport;
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Υπαρχει το draytek 2860n που εχει 6 θυρες, επισης μπορεις να σεταρεις την μια για οτετιβι αλλα δεν ξερω τις ρυθμισεις
http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=5180:vigor2860n&Itemid=417&lang=en
Αλλη φτηνη λυση αν το ντρειτεκ ειναι ακριβο να βαλεις ενα απλο switch plug & play (υπαρχουν 10/100 τα απλα και τα 10/100/1000 δηλαδη giga)
http://www.broadbandbuyer.co.uk/Shop/Search/?QSearch=switch
παρέλαβα σήμερα το speedport w 724v ci
έχω και ένα zte (από μια 30άρα vdsl) που θα διακόψω σήμερα - αύριο...
1. ποιο είναι καλύτερο; το speedport ή το zte;
2. πώς απενεργοποιώ τη θύρα stb από το speedport; (για να συνδέσω pc)
3. απο το 13888 μου είπαν να γυρίσω το zte στο τοπικό κατάστημα. κι ας έχω vdsl30 πάνω απο 1,5 χρόνο! ίσως και 2 χρόνια.. έτσι είναι ή έκαναν λάθος;
4. αν το zte είναι καλύτερο, μπορώ να το κρατήσω και να δώσω πίσω το speedport;
1. ΖΤΕ
2. Στο port binding του μενού
3. Όταν πας από 3 > 50 δεν σου δίνουν modem. Μάλλον τις αιτήσεις τις έκανες σε κάποιον Γερμανό.
4. Λογικά ναι. Αλλά με αυτούς ποτέ δεν ξέρεις...
1. ΖΤΕ
2. Στο port binding του μενού
3. Όταν πας από 3 > 50 δεν σου δίνουν modem. Μάλλον τις αιτήσεις τις έκανες σε κάποιον Γερμανό.
4. Λογικά ναι. Αλλά με αυτούς ποτέ δεν ξέρεις...
Όχι έβαλα νέα γραμμή business webpack statιc 50vdsl - και θα διακόψω μια άλλη γραμμή πυ υπήρχε στον ίδιο χώρο σε άλλο όνομα. αίτηση έκανα στο 13818
Κάπου διάβασα σε ένα τοπικ εδώ στο φόρουμ ότι η υποχρέωση επιστροφης (χρησιδάνειο) ίσχυσε το τελευταίο διάστημα. όχι για παλιότερες συνδέεσεις (διετίας π.χ΄) αυτό ήθελα να διερευνήσω αν κάποιος ήξερε περισσότερα.
Επιστρέφω και το χαρτοκούτι του και τα καλώδια;
υγ. πρέπει να επιστρέψω και το νετμοντ , στη γραμμή που καταργώ; το έβαλα πριν 10-12 χρόνια...
Όχι έβαλα νέα γραμμή business webpack statιc 50vdsl - και θα διακόψω μια άλλη γραμμή πυ υπήρχε στον ίδιο χώρο σε άλλο όνομα. αίτηση έκανα στο 13818
Κάπου διάβασα σε ένα τοπικ εδώ στο φόρουμ ότι η υποχρέωση επιστροφης (χρησιδάνειο) ίσχυσε το τελευταίο διάστημα. όχι για παλιότερες συνδέεσεις (διετίας π.χ΄) αυτό ήθελα να διερευνήσω αν κάποιος ήξερε περισσότερα.
Επιστρέφω και το χαρτοκούτι του και τα καλώδια;
υγ. πρέπει να επιστρέψω και το νετμοντ , στη γραμμή που καταργώ; το έβαλα πριν 10-12 χρόνια...
Το ακριβές χρονικό διάστημα δεν το θυμάμαι.
Η διαδικασία αυτή άρχισε πριν 2 χρόνια αλλά ακριβής ημερομηνία δεν ξέρω.
Μπορείς να ρωτήσεις και στο 13888 αν θα πρέπει να το επιστρέψεις.
Ναι σε αυτή την περίπτωση που λες για αλλαγή σε business δικαιούσαι νέο εξοπλισμό.
Πολύ περισσότερο που έκανες και αλλαγή ονόματος.
Το netmod εφόσον διακόψεις το isdn πρέπει να το επιστρέψεις διαφορετικά σου το χρεώνουν.
Όχι δεν χρειάζεται να πας κουτί, καλώδια κλπ.
Αρκεί μόνο η συσκευή.
@ ADSLgr.com All rights reserved.