PDA

Επιστροφή στο Forum : Περί analog (επιτραπέζιων :p) παιχνιδιών συζήτησις

senkradvii
24-08-14, 19:15
Παιδια,εχουμε νημα για επιτραπεζια;;

tzelen
25-08-14, 10:01

Δεν υπήρχαν φόρουμ τότε :whistle:

:p

senkradvii
25-08-14, 10:23
Δεν υπήρχαν φόρουμ τότε :whistle:

Άσε ρε.. :p

wi fi thief
25-08-14, 11:04

θα πλεξεις κανα πουλοβερ; :p

senkradvii
25-08-14, 12:24
Πλάκα έχετε; Τα επιτραπέζια είναι εξαιρετική μορφή ψυχαγωγίας! Μερικά είναι φανταστικά όπως: Catan, Ticket to Ride, Munchkin (αν ψήνετε κανείς και ψάχνει άτομο είμαι μέσα με τα 1000), Risk, Discworld..

Και το πλέξιμο είναι άκρως αγχολυτικό.. :p

tzelen
25-08-14, 12:31
Τα μόνα επιτραπέζια που ξέρω είναι η Monopoly και το Scramble, αλλά από το 2ο έχω φάει life time ban, λόγω επιλογής λέξεων που έκανα (σκ@τ@, μ@λ@κ@ς, κτλ*)

* Ναι, στην δικιά μου έκδοση του Scramble είχε και @. Πειράζει;

senkradvii
25-08-14, 12:32
Ειλικρινά στο λέω, ΧΑΝΕΙΣ! ;)

Με ένα καλό επιτραπέζιο μπορείς να καείς ώρες ατελείωτες, να γελάσεις με την ψυχή σου, να ανεβάασεις πίεση από τα νεύρα :p, να εκπαιδεύσεις χρησιμότατες δεξιότητες (οξυδέρκεια, παρατηρητικότητα, ταχύτητα, στρατηγική, μπλοφάρισμα, κτλ), να κάνεις φίλους αλλά και να χάσεις μερικούς. :p

tzelen
25-08-14, 12:35
Μου είχαν φέρει από Αμέρικα κάτι σε Dungeons and Dragons φάση, μιλάμε για τόσο παλιά που ο Κόκκοτας είχε φαβορίτες ακόμη. Δεν έπαιξα ποτέ και εννοείται ότι πλέον αγνοείται η τύχη του board. Αλλά, απ'όσα ξέρω, το DaD ήταν/είναι πολύ κάψιμο φάση.

senkradvii
25-08-14, 12:38
Μου είχαν φέρει από Αμέρικα κάτι σε Dungeons and Dragons φάση, μιλάμε για τόσο παλιά που ο Κόκκοτας είχε φαβορίτες ακόμη. Δεν έπαιξα ποτέ και εννοείται ότι πλέον αγνοείται η τύχη του board. Αλλά, απ'όσα ξέρω, το DaD ήταν/είναι πολύ κάψιμο φάση.

Για το Heroquest θα λες.. Φανταστικό επιτραπέζιο.

Και το D&D, αν και εντελώς διαφορετικό και ουσιαστικά μια κατηγορία μόνη της, είναι ένα είδους επιτραπέζιο και αυτό.

Αν το βρεις στο αγοράζω, γιατί το δικό μου κάπου δανείστηκε και προφανώς τελικά ξεχάστηκε/χάθηκε.

wi fi thief
25-08-14, 15:36
Τα μόνα επιτραπέζια που ξέρω είναι η Monopoly και το Scramble, αλλά από το 2ο έχω φάει life time ban, λόγω επιλογής λέξεων που έκανα (σκ@τ@, μ@λ@κ@ς, κτλ*)

* Ναι, στην δικιά μου έκδοση του Scramble είχε και @. Πειράζει;

γκρινιαρη (no offence πρακτορα, για το γνωστο επιτραπεζιο μιλαω... :P) και φιδακι δεν εχεις παιξει ποτε; :shock: ελεος :bless:

και το ταβλι επιτραπεζιο ειναι :cool: (εκτος απο το γκιουλ που υπαγεται στα τυχερα παιγνια... :p)

tsigarid
25-08-14, 16:01
Στο Ηράκλειο Κρήτης έχει ιδρυθεί σύλλογος φίλων επιτραπέζιων. Μήπως να πάμε για split;

stefp
04-09-14, 00:13
Για το Heroquest θα λες.. Φανταστικό επιτραπέζιο.
Και το D&D, αν και εντελώς διαφορετικό και ουσιαστικά μια κατηγορία μόνη της, είναι ένα είδους επιτραπέζιο και αυτό.
Αν το βρεις στο αγοράζω, γιατί το δικό μου κάπου δανείστηκε και προφανώς τελικά ξεχάστηκε/χάθηκε.
Όποτε ακούω κάτι τέτοια, σκέφτομαι τι αξία θα'χαν όλα τα παιχνιδάκια μου τώρα, αν δεν τα πετούσε η μαμά μου σε κάθε ξεκαθάρισμα αποθήκης πριν χρόνια.. :( . Έχει πέσει και το Hero's Quest θύμα (που είχα ενθουσιαστεί κι εγώ τότε!) και πολλά άλλα παρόμοια!! Έχω ξαναρχίσει κι εγώ πάντως τώρα και ξαναπαίζω διάφορα, από γκρινιάρη, Stratego, cluedo, μέχρι Κάστρα και πολιορκητές! (κι αναγκάζομαι και τα ξαναγοράζω όλα καινούργια, ενώ τα'χα...κάποτε.. :wall: )

Μια πάντως και δεν έχει εδώ (μάλλον) σχετικό νήμα, δες αν θες το www.boardgamegeek.com
Δεν είναι βέβαια σαν το adslgr (:oneup: ) αλλά στο συγκεκριμένο αντικείμενο έχει ΠΟΛΥ κόσμο και για ότι παιχνίδι θες..

agmarios
04-09-14, 01:46
stratego και diplomacy Τα σπάνε.

Το σκάκι προφανώς χρειάζεται δικό του νήμα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.